Sportin talous

  • 1 042 984
  • 3 440

Raibe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit jälkeen KHL:n
Sportin toiminnalle ei ole mitään muuta tervehdyttävää vaihtoehtoa, kun pistää koko paletti uusiksi, konkurssin voimin tai ilman sitä.

Voiko oikeasti olla näin sokeita ihmisiä, jotka jaksavat puolustella tätä paskaa. Itse 15 vuotta aikoinaan Vaasassa asuneena entisenä Sport-fanina, muistelen lämmöllä meidän paskaista jäälatoa ja ihanaa karsintasarjaa K-67 vastaan. Samoin mahtava 4-0 voitto Kärpistä ja Patrikin maalit, ai että tekee gutaa muistella. Makkara-Tammisen kilarit jne...

Sportin taloudellinen alamäki alkoi tuosta divariin noususta ja uudesta hallista, jonka jälkeen kaikki on mennyt reisille. Ylimitoitetut odotukset katsojamääristä ja mahdollisuuksista nousuun, ovat johtaneet aivan järjettömään talouspolitiikkaan.

Sportissa ei tunneta sellaista yksinkertaista yritysjohtamisen kulmakiveä kuin riskienhallinta, joka käsittää mm. liike-, sopimus- ja vastuuriskit. Seura pelaa peliään kuin 16-vuotias pokeria kännissä viikonloppuyönä, vailla edes sitä pienintäkään järjen hiventä, joka tällä teinillä olisi.

Mielestäni Sport näyttää oikeasti seurana samalta, kuin peliriippuvainen henkilö, joka ei kykene lopettamaan ilman ulkopuolista holhousta ja apua.

Goodnight Sport! Herää joskus kauniimpana!
 

kistrand

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Sportin taloudellinen alamäki alkoi tuosta divariin noususta ja uudesta hallista, jonka jälkeen kaikki on mennyt reisille. Ylimitoitetut odotukset katsojamääristä ja mahdollisuuksista nousuun, ovat johtaneet aivan järjettömään talouspolitiikkaan.

Uuden hallin myötä tuli myös ylimitoitettu hallivuokra mikä ei millään vastaa hallin laatua. Katsojamäärät on yleensä laskettu hyvin ja reilusti alakanttiin(paitsi viime kaudella), mutta luulen että se tulojenkohde mikä on pettänyt, ja pahasti, on sponsoritulot joita ei varmasti ole tullut läheskään budjetoitua määrää. Ja tietysti menopuoli on karannut ihan käsistä välillä, yleensä Tamin ollessa valmentajana, mutta myös jossain määrin muutenkin.
 

Bruins

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pori,Boston,Vaasa
Kyllähän noita sponsorituloja on tullut mutta kun on tehty mottipäisiä soppareita sponssien kanssa tyyllin "anna kymppitonni, saat 1600 istumapaikkalippua kaudelle x ja x". Eli esim. (huom esimerkiksi) ABB antaa 10000e kypärämainoksesta ja saa 1600 kpl istumpaikkaa esim sidosryhmilleen ja omalle henkilökunnalle. Jos nämä paikat olisi myyty kannattajille tai Tamin ja siffan mainostamaan maakuntaan niin rahaa olisi tullut 1600 kpl x 15e. Matematiikka on helppoa. Sitten on löytynyt näitä sponsoreita jotka ovat maksaneet vain ensimmäisen osan sponsorituestaan, saaneet lippunsa ja toteavat vaan että sorry, fyrkat loppu. Saari&co:lla ei ole ollut munaa sanoa että perkele, soppari on soppari vaan nöyrästi sanovat että tsiigataan sitten ensi kautta paremmin. Näin on toimittu, tämä on faktaa. Ikävä kyllä.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kyllähän noita sponsorituloja on tullut mutta kun on tehty mottipäisiä soppareita sponssien kanssa tyyllin "anna kymppitonni, saat 1600 istumapaikkalippua kaudelle x ja x". Eli esim. (huom esimerkiksi) ABB antaa 10000e kypärämainoksesta ja saa 1600 kpl istumpaikkaa esim sidosryhmilleen ja omalle henkilökunnalle...

Lisäksi pitää huomioida arvonlisävero, mikä pitää maksaa myös ilmaislipuista.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Saari&co:lla ei ole ollut munaa sanoa että perkele, soppari on soppari vaan nöyrästi sanovat että tsiigataan sitten ensi kautta paremmin.
Tämä ei olekaan niin helppoa synkkaamista, mitä ehkä voisi luulla. Jos alat uhitella sponsoreille, voit olla varma, että ens kaudella et saa sitäkään vähää, mitä kuluneella.

Sportin ongelma on tosiaan tuo, että toimistolla ei ole osattu laskea tulon ja luovutuksen yhteisvaikutusta, vaan on menty juurikin mallilla, mitä tuossa kirjoituksessasi kirjasit. Sport jakaa mutulla ja osittain jopa suoraan sumulla noita lippuja, mainospaikkoja jne. sponsoreilleen. Tässä olisi hyvä ottaa oppia arvon Junnolta, joka sumeilematta myi eräs kausi jopa pelaajien polvisukkiin mainokset useampaankin kertaan. No ei nyt ehkä ihan noin radikaalia vetoa, mutta joskus sitä sponssiakin pitää osata sopivalla mitalla kusta silmään. Sit vaan Junnomaiseen tyyliin selitellään niitä ja näitä jopa ohi asian ja annetaan lohdutukseksi joku mallia kuulakärkikynä tms. ja taas kaikilla on niin pirun hauskaa.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Jos nämä paikat olisi myyty kannattajille tai Tamin ja siffan mainostamaan maakuntaan niin rahaa olisi tullut 1600 kpl x 15e. Matematiikka on helppoa.

Maakunnassa on rahaa ja varallisuutta paljon. Minä olen kirjoittanut tulevista vuosista. Jos Sport nousee SM-liigaan, niin maakunnan sponsorirahat on kartoitettava.

Sportin taloudellinen tilanne on vaikea. Minä en ole lähtenyt, enkä lähde, sillä riekkumaan. Tiedän kokemuksesta (työkaveria läheltä seuranneena), että jääkiekkoseuran vetäminen on kivireen vetämistä. Omahyväisiä arvostelijoita riittää aina. Helpompi on arvostella kuin tehdä jotain tilanteen korjaamiseksi. Sportin tapauksessa seuran arvosteleminen on viety tasolle, jota en ennen ole kokenut. Pieni Sport-oppositio saa massiivista tukea täällä ympäri maata. Arvostelua tulee sieltäkin, missä on koettu joko konkurssit tai muuten vaikeat talouden ajat. Kun Sport on kaikkien hampaissa, niin muiden seurojen taloudelliset ongelmat vedetään maton alle ja ollaan hiljaa.

Toivon, että Sport saa tarvitsemansa rahoituksen pystyäkseen antamaan loppukevääksi hyvää viihdettä ja jännitystä sen aidoille kannattajille, joita onneksi on kuitenkin valtaosa kaikista Sportin kannattajista.
 

Fordél

Jäsen
Kun Sport on kaikkien hampaissa, niin muiden seurojen taloudelliset ongelmat vedetään maton alle ja ollaan hiljaa.

Kerro ihmeessä muiden tämän sarjan seurojen talousvaikeuksista.

Vai voisiko olla niin että
a) niiden vaikeudet eivät ole edes yhteensä Sportin luokkaa.
b) kyseiset seurat osaavat hoitaa asiansa niin, että ne eivät nouse julkiseen keskusteluun.

Toivon, että Sport saa tarvitsemansa rahoituksen pystyäkseen antamaan loppukevääksi hyvää viihdettä ja jännitystä sen aidoille kannattajille, joita onneksi on kuitenkin valtaosa kaikista Sportin kannattajista.

Tätä toivovat lähes kaikki eikä täälläkään ole monessakaan viestissä toivottu konkurssia, ja yhdessäkään viestissä ei ole muistaakseni toivottu Sportin kauden loppumista ennen aikojaan. Ja vaikka moni täällä on kritisoinut rankasti Sportin toimintaa, on se tapahtunut hyvillä perusteluilla (toisin kuin siffan väitteet), joten he todellakin ovat mainitsemiasi Sportin aitoja kannattajia.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
... Kun Sport on kaikkien hampaissa, niin muiden seurojen taloudelliset ongelmat vedetään maton alle ja ollaan hiljaa.

Toivon, että Sport saa tarvitsemansa rahoituksen pystyäkseen antamaan loppukevääksi hyvää viihdettä ja jännitystä sen aidoille kannattajille, joita onneksi on kuitenkin valtaosa kaikista Sportin kannattajista.

Siffa hei, Sportin toiminta ja sen julkinen viestintä on aika huvittavasti ristiriidassa ja tästä syystä täällä käy aika paljon väkeä naureskelemassa. Ja kun tähän lisätään sinun saman suuntainen kirjoittelu, niin löydetään se syyt miksi Sportista ollaan kiinnostuneita.

Onhan aivan uskomatonta, että viime kauden jälkeen tuli tappiota 300.000€:a vaikka olisi ollut mitä alaskirjauksia ja oikaisuja. Ja kun tämän huippuvuoden jälkeen seuran päivittäiseen pyörittämiseen tarvittava likviditeetti on käytännössä nolla, niin soppa on valmis. Ässät oli aikanaan saman suuntaisessa tilanteessa, mutta siellä tuli hallitukseen saneeraajat, jotka pistivät talouden järjestykseen. Se tarkoitti halpaa joukkuetta ja tiukkaa talouskuria, tämä kuuri tepsi, hopea kevät ainoastaan nopeutti prosessia. Ässissä budjetti ja sen toteutus hoidettiin niin, että runkosarja olisi tuonut nolla tuloksen ja buumi toi sen miljoonan plussaa. Sportissa seitsemänpelin karsintasarja tuo 300.000€:a tappiota... Niin kun siellä oli ne tuomarikulut.

Vaasa on minun toinen kotikaupunkini, olen viettänyt siellä kaikki lapsuuden kesäni, perheeni asui Vaasassa ennen minun syntymääni, isä ja äiti ovat löytäneet toisensa sieltä, veljeni ovat syntyneet siellä ja monia sukulaisia/ ystäviä asuu/ on asunut Vaasassa. Tästä syystä olen aina seurannut Sport:a ja sympatiseerannut sitä, siitä syystä seuraan nykyistä tilannetta surulla. Toisaalta olen nähnyt läheltä miten sekaisin Tamminen on ja millaista jälkeä hän saa aikaan organisaatiossa, tämä surettaa entistä enemmän. Ei tässä ole kyse muiden seurojen talousvaikeuksista vaan suuremman luokan farssista, mitä Tamminen ja kumppanit järjestävät. Nyt vaan odotetaan seuraavaa näytöstä.
 

Roki#23

Jäsen
Suosikkijoukkue
All north Arctic Circle team`s
RoKi:n talous on saneerattu tänä kautena plussan puolelle, kiitos yleisömäärälle kauden aikana, vaikka ei ole montaa kotivoittoa, pois lukien sport, mutta teidän sotkunne on vaikuttanut Sportin pelaamiseen kentälläkin.
Toinen hyvä pointti on projekti "Lätkässä Lappiin" joka selvenee tässä kevään aikana, mutta siihen sitoutuu mukaan Roi kaupunki ja lapinliitto+ EU-€uroja tulossa.
Palkkarästejä ei ole tietotoimiston tiedossa enään, niitä oli Suomi-sarjan jälkeen kuin myös yrityksille "pelimerkki velkoja".
Vaasa on ihanteellinen vastustaja sarjassa, siellä on tunteen paloa jne...koettakaahan kannattajat saada Vaasan päättäjät heräämään...alamäki divareihinkaan ei ole toteuttamiskelpoinen vaihtoehto.
Hyvää kevään jatkoa...
 

fågel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport Vaasa
koettakaahan kannattajat saada Vaasan päättäjät heräämään...alamäki divareihinkaan ei ole toteuttamiskelpoinen vaihtoehto.

Tässä on nyt puolivuotta huudettu naama punaisena vittusaatanaa, mutta mikään ei muutu. Ja mitä tohon toiseen heittoon tulee, niin käytännössä tarkoittaa sitä, että junioreiden taso tippuu merkittävästi, eli ei hyvä vaihtoehto.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Olisi kiva tietää, missä ovat Tarmo "kalliit komposiittimailat" Pajuluoman ja Tammisen kehittelemän Tarja-proggiksien tuotot?

Eikö sävel ollut vähä sellanen, että kerjuuta ei lopeteta, ennen ku 150K€ on kasassa? Vai onko se saatu jo kasaan, mutta WaskiWeld vetässy kurkusta alas? Aika huvittava tapaus kyllä tämäkin, mutta niin Pajuluoman / Tammisen näköistä toimintaa, eli kova uho ja vieläkin nopeampi tuho. Rahalle olis käyttöä nyt.
 

Niinpäniin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool
Kerrotko esimerkkejä epäonnistuneista "rakennusprojekteista". En muista että tällaista olisi ikinä edes kokeiltu.

Vaasassa tyydytään Mestis tasolla vain menestykseen. Jokaisella kaudella. Talouden tervehdyttäminen halvalla mielenkiinnottomalla joukkueella ei Vaasassa onnistu. Yleisö äänestää jaloillaan, ellei ole tavoite jokaisena kautena nousu. Tästä syystä ei Vaasassa koskaan kokeiltu tällaista pitkän tähtäimen projektia.

Kuten aiemmin sanoin. Vaasan asema Suomen kiekkokartalla on ERITYISEN vaikea. Kuulutaanko Mestikseen vaikka ollaan lähes liigatasoa? Liigassa oltaisiin varmasti liigatasoa, mutta nousu vaatii huomattavia riskejä. Mestikseen on vaikeaa ja taloudellisesti lähes mahdotonta rakentaa liigatason joukkue mestiksen tuloilla.

Upean teon tekee joukkue, joka Mestiksestä tiensä liigaan raivaa. Urheilullisin perustein!
 

Tuamas

Jäsen
Talouden tervehdyttäminen halvalla mielenkiinnottomalla joukkueella ei Vaasassa onnistu. Yleisö äänestää jaloillaan, ellei ole tavoite jokaisena kautena nousu. Tästä syystä ei Vaasassa koskaan kokeiltu tällaista pitkän tähtäimen projektia.

Kuten aiemmin sanoin. Vaasan asema Suomen kiekkokartalla on ERITYISEN vaikea. Kuulutaanko Mestikseen vaikka ollaan lähes liigatasoa? Liigassa oltaisiin varmasti liigatasoa, mutta nousu vaatii huomattavia riskejä. Mestikseen on vaikeaa ja taloudellisesti lähes mahdotonta rakentaa liigatason joukkue mestiksen tuloilla.

Tuota noin, ihan sellainen rakentavanlaatuinen kysymys, että kuinka voidaan tietää yleisön äänestävän jaloillaan, jos tavoitteena ei ole nousu, jos tätä ei ole koskaan kokeiltu?

Lisäksi esim. Porissa on tällä kaudella nähty kuinka kohtuuhintaisella/halvalla ja omiin junioreihin vahvasti nojaavalla joukkueella voidaan menestyä ainakin kohtalaisesti niin yleisömäärissä kuin urheilullisestikin.

Jos ja kun pelaajabudjetti on hyvin lähellä liigan peräpään joukkueita, niin kyllä ammattitaidolla rakennetaan liigatason (ainakin sen peräpään) joukkue, jolla on realistiset mahdollisuudet nousta. Tämäkin voidaan tehdä järkevämmin ja halvemmalla, jos luotetaan omiin junnuihin ja panostetaan paljon ainoastaan kahteen kärkiketjuun ja maalivahtiin.
 

Mr.Bletch

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 2013
Liigassa oltaisiin varmasti liigatasoa, mutta nousu vaatii huomattavia riskejä. Mestikseen on vaikeaa ja taloudellisesti lähes mahdotonta rakentaa liigatason joukkue mestiksen tuloilla.

Upean teon tekee joukkue, joka Mestiksestä tiensä liigaan raivaa. Urheilullisin perustein!


Mielenkiintoista. Minusta taas tuntuu, että liigassa Sport olisi ihan yhtä rutiköyhä ja konkurssin partaalla kuin Mestiksessäkin. Mikäli näitä oletettuja höllälompuukkeja olisi todellisuudessa olemassa, eikä vain haavemaailmassa, he varmasti rahoittaisivat Vaasaan sellaisen organisaation jolla nousu olisi pomminvarmaa.

Se on totta, että ammattilais-sarjaan nousu on erittäin vaikeaa. Ja niin sen täytyy ollakin. Mutta jos jollain on talous ja sitä kautta materiaali kunnossa niin ei kuitenkaan mahdotonta.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Jos ja kun pelaajabudjetti on hyvin lähellä liigan peräpään joukkueita, niin kyllä ammattitaidolla rakennetaan liigatason (ainakin sen peräpään) joukkue, jolla on realistiset mahdollisuudet nousta. Tämäkin voidaan tehdä järkevämmin ja halvemmalla, jos luotetaan omiin junnuihin ja panostetaan paljon ainoastaan kahteen kärkiketjuun ja maalivahtiin.

Nyt on SM-liigan peräpäässä Ilves. Mikä on Ilveksen pelaajabudjetti tai paljonko on halvimman SM-liigajoukkueen pelaajabudjetti? Nämähän voidaan tarkistaa ja katsoa, ovatko nytkään kovalla riskillä Mestis-joukkueensa rakentaneet KooKoo ja Sport pelaajabudjettiensa osalta "hyvin lähellä liigan peräpään joukkueita". Miten ja minkätasoisiin pelaajiin todellisuudessa Mestis-joukkue voi panostaa kahden kärkiketjun osalta? Nykytilanteessa, kun suomalaisia SM-liigatason pelaajia on viety muualle Eurooppaan ja Venäjälle, lähes kaikki SM-liigatason pelaajat pelaavat SM-liigassa. Mistä luulet Mestis-seuran saavan riittävän hyvät pelaajat kahteen ensimmäiseen ketjuun, jos alemmissa ketjuissa panostetaan omiin junioreihin? Tuo omiin junioreihin panostaminen mahdollistuu vasta silloin, kun omat juniorit ovat Nuorten SM-sarjassa ehdotonta kärkeä. Suurimmasta osasta Nuorten SM-sarjassa mitaleja saalistaneista pelaajista ei tule Mestis-tason kiekkoilijoita.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Löyhässä hirressä roikutaan vielä pari viikkoa. Lumio jatkaa neuvotteluja Sportin kanssa ja asiaa käsitellään Kaupungin hallituksessa uudelleen kahden viikon päästä.

Linkki: Kaupunki jatkaa neuvotteluja Sportin kanssa.

Hieno homma. Kaupunki ei tyrmännyt suoralta kädeltä Sportin anomuksia. Melkein veikkaisin, että kyllä sieltä jotain apua Sportin talousahdinkoon tulee, koska neuvottelut kaupungin ja Sportin välillä lainasta ja tuesta jatkuvat.
 

Tuamas

Jäsen
Nyt on SM-liigan peräpäässä Ilves. Mikä on Ilveksen pelaajabudjetti tai paljonko on halvimman SM-liigajoukkueen pelaajabudjetti? Nämähän voidaan tarkistaa ja katsoa, ovatko nytkään kovalla riskillä Mestis-joukkueensa rakentaneet KooKoo ja Sport pelaajabudjettiensa osalta "hyvin lähellä liigan peräpään joukkueita". Miten ja minkätasoisiin pelaajiin todellisuudessa Mestis-joukkue voi panostaa kahden kärkiketjun osalta? Nykytilanteessa, kun suomalaisia SM-liigatason pelaajia on viety muualle Eurooppaan ja Venäjälle, lähes kaikki SM-liigatason pelaajat pelaavat SM-liigassa. Mistä luulet Mestis-seuran saavan riittävän hyvät pelaajat kahteen ensimmäiseen ketjuun, jos alemmissa ketjuissa panostetaan omiin junioreihin? Tuo omiin junioreihin panostaminen mahdollistuu vasta silloin, kun omat juniorit ovat Nuorten SM-sarjassa ehdotonta kärkeä. Suurimmasta osasta Nuorten SM-sarjassa mitaleja saalistaneista pelaajista ei tule Mestis-tason kiekkoilijoita.

Ilveksen pelaajabudjetti on STT:n tietopaketin mukaan 1,65miljoonaa, mutta esim. Saipan pelaajabudjetti on STT:n mukaan 1,2 miljoonaa, joka on kohtuullisen lähellä Sportin todellista pelaajabudjettia. Sanoisin että tällä ja viime kaudella Sport on lyönyt pelaajiin ihan minimissään 800k e/kausi, todennäköisemmin luku on jopa yli miljoona e/kausi, mitenkään muuten ei Sportin talousluvut ole selitettävissä.

Väittäisin hieman Sportin junioritoimintaa seuranneena, että joukkueeseen olisi aivan helposti voitu nostaa 2-3 Vaasalaista kasvattia joka kausi vaikkapa viimeisen kolmen vuoden aikana, jos valmentajana olisi joku joka kykenisi edes vähän alusta kasvattamaan junioreista pelimiehiä.
Edelleen, katso vaikka Ässien joukkuetta, joka sentään pelaa liigassa.

Aivan samalla tavalla Sport pystyisi maksamaan niille huippujannuille kuin liigaseuratkin, nythän Sport on maksanut liigajämille liigatason liksoja ja hankkinut näitä liigajämiä niin paljon että koko joukkue on käytännössä täynnä palkkasotureita.
Tiedän faktaksi että Sport on tarjonnut alle keskitason liigajannuille sopimuksia jotka ylittivät rahallisessa arvossa liigasta saadut tarjoukset.

Jos nyt ajatellaan ihan ajatusleikkinä Sportin kuviota, niin vaikkapa 750k euron budjetti tulisi jakaa seuraavasti:
1. maalivahti 50keur (tuolla rahalla saa aivan varmasti liigatason veskarin, koska Suomessa on kroonista ylitarjontaa maalivahtiosastolla)
2. ykköskenttä 350k eur, tuolla rahalla (keskimäärin 70k/nuppi) pitäisi saada jo ainakin keskimääräistä liigatasoa oleva ykköskenttä, onnistuneella skouttauksella (a'la Suutari) saadaankin jo hyvää liigatasoa oleva ykkönen.
3. kakkoskenttä 200k eur, tuolla saa sitten nuoria, lahjakkaita ja nälkäisiä pelaajia joiden liigapaikka on siinä hilkulla, mutta osaava skouttaus näkee potentiaalin ja osaava valmennus jalostaa potentiaalin menestykseksi.
4. Kolmoskenttä max. 100k eur, omista junnuista jannuja inan junnusopparia paremmilla pahveilla, tarttuvat varmasti täkyyn kun saavat uskoa siihen että saisivat peliaikaa ja osaavaa valmennusta jossa voivat kehittyä sille seuraavalle tasolle.
5. Neloskenttä max. 50k eur. Ei Mestiksessä yksikään rationaalisesti toimiva joukkue voi maksaa varsinaista palkkaa nelosketjun jyrille. Ei vaikka kuinka haettaisiin sitä liigapaikkaa.

Toki nuo antamani luvut menevät yli Sportin ilmoitetun pelaajabudjetin, mutta ei kai kukaan oikeasti usko että Sport operoisi tuolla 600k euron pelaajabudjetilla.

Homman pointtina on se, että ammattitaitoisella valmennuksella (Ika TuTossa toimikoon esimerkkinä), kohtuullisen hyvällä juniorityöllä (joka Sportilta mielestäni löytyy) ja hyvällä visiolla joukkueesta (Suutarin Sportiin hankkimat pelaajat) voidaan selvästi alle liigabudjetin rakentaa joukkue jolla Mestiksen voitto pitäisi olla varmaa ja liigajoukkueen voittaminen jos ei nyt todennäköistä, niin ainakin vahvasti mahdollista.
 

Fordél

Jäsen
Nyt on SM-liigan peräpäässä Ilves. Mikä on Ilveksen pelaajabudjetti tai paljonko on halvimman SM-liigajoukkueen pelaajabudjetti? Nämähän voidaan tarkistaa ja katsoa, ovatko nytkään kovalla riskillä Mestis-joukkueensa rakentaneet KooKoo ja Sport pelaajabudjettiensa osalta "hyvin lähellä liigan peräpään joukkueita".

Sportin riskit tiedämme ja ne ovat jo realisoituneet, mutta voitko kertoa mitä riskiä KooKoo on ottanut? Toisin kuin edellisillä Jouni-sedän kausilla, ei tällä kaudella ole korviini kantautunut samanlaisia talousongelmia KooKoon osalta. Toki jos sinulla on asiasta jotain tietoa niin laita asiasta vaikka Kookoon puolelle kirjoitusta. Ja nyt siis puhuttaneen varmasti jostain erityisestä riskistä eikä siitä normaalista riskistä, joka sisältyy kaikkeen tällaiseen toimintaan.

Hieno homma. Kaupunki ei tyrmännyt suoralta kädeltä Sportin anomuksia. Melkein veikkaisin, että kyllä sieltä jotain apua Sportin talousahdinkoon tulee, koska neuvottelut kaupungin ja Sportin välillä lainasta ja tuesta jatkuvat.

Tämä oli täysin odotettavaa, sillä taatusti sieltä jotain tulee (esim. aikaistettu markkinointiraha), mutta en edelleenkään usko, että Sportin toivomus lainasta menee läpi.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Ei ainakaan helpota asiaa...

Mikä? Tämä uutisointi? Tuleva tiedotustilaisuus?

On härskiyden huippu pyrkiä veronmaksajan lompakolle, kun itse on eletty päin persettä. Ainoa mahdollisuus tässä on mittavat pääomasijoitukset ja sen jälkeen tiukka kulukuuri.
 

Jääkone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pekin punapaidat!
Hieno homma. Kaupunki ei tyrmännyt suoralta kädeltä Sportin anomuksia. Melkein veikkaisin, että kyllä sieltä jotain apua Sportin talousahdinkoon tulee, koska neuvottelut kaupungin ja Sportin välillä lainasta ja tuesta jatkuvat.

http://yle.fi/alueet/pohjanmaa/2010/01/sportin_tilanne_odotettua_huonompi_1376420.html

Ei tosiaan tyrmännyt suoralta kädeltä mutta eipä vienyt Kaupunginhallitus Sportin anomusta kaupunginvaltuustollekkaan päätettäväksi, koska anomus on ilmeisesti täysin utopistinen jolla ei ole mitään mahdollisuuksia mennä läpi.
veroäyriä korotettiin ja kaupungin pitäis pitäisi muutenkin säätää sieltä sun täältä, niin kyllä joku 200k laina ja muu lisä tuki kaupungilta tässä tilanteessa kuulostaa lähinnä vitsiltä.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ilmeisesti tämä 200.000 + 100.000€ on summa jolla saataisiin vedettyä kausi loppuun. On aika ymmärrettävää, ettei yksikään järkevä rahoittaja laita rahojaan firmaan, joka kaatuu ilman suuria satsauksia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös