Sportin talous

  • 1 043 016
  • 3 440

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Valitettavasti en näe Sportin tilannetta erinomaisena enkä edes ainutlaatuisena, mutta toivotaan että olet rehellisesti tätä mieltä mitä kirjoitat. Kaiken tämän seuran ja kannattajiensa päälle kaadetun loan ja seurasta välittämättömien ylisuurten egojen suuruudenhulluudesta johtuvien tempausten jälkeen minä ainakin soisin seuralle paremman tulevaisuuden ihan pelkästään kannattajien takia.

Minä katsoin tulevaisuuteen, missä ovat riittävät kannustimet ja mahdollisuudet Vaasalle ja koko alueelle nousta jo tällä kaudella SM-liigaan. Sinä elät menneisyydessä ja heität lokaa Sportin toiminnoista koko tämän vuosikymmenen vastanneiden henkilöiden päälle. Vai luuletko monien muiden tavoin, että Sportin taloudelliset ongelmat johtuvat viime kaudesta?
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Kaiken tämän seuran ja kannattajiensa päälle kaadetun loan ja seurasta välittämättömien ylisuurten egojen suuruudenhulluudesta johtuvien tempausten jälkeen minä ainakin soisin seuralle paremman tulevaisuuden ihan pelkästään kannattajien takia.

Ellet ymmärtänyt viestiäni, niin tarkoitin tätä viimeistä lausettasi. Tässä heität lokaa Sportin toiminnasta tämän vuosikymmenen vastanneiden henkilöiden päälle. Vai luuletko, että Sportin taloudelliset ongelmat ovat seurausta viime kaudesta?
 

Winger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Minä katsoin tulevaisuuteen, missä ovat riittävät kannustimet ja mahdollisuudet Vaasalle ja koko alueelle nousta jo tällä kaudella SM-liigaan. Sinä elät menneisyydessä ja heität lokaa Sportin toiminnoista koko tämän vuosikymmenen vastanneiden henkilöiden päälle. Vai luuletko monien muiden tavoin, että Sportin taloudelliset ongelmat johtuvat viime kaudesta?

Minä olen oikeassa, sinä olet väärässä. Näinhän sä jokaisesta asiasta ajattelet. Olet yhtä narsistinen luonne kuin Tamminenkin. Sulta siffa puuttuu itsekriittisyys ihan täysin, kuvittelet tietäväsi Sportin asioista enemmän kuin muut, vaikka oikeesti olet pihalla kuin lumiukko. Kun tulee kriisi, pakenet hakkaamaan puita maaseudulle ja palaat parin viikon sisällä kertomaan jälleen tarinoitasi menestyksestä. Katso peiliin.

Sportin taloudellinen tilanne on melkoinen katastrofi tällä hetkellä. Mennään koko ajan hillittömällä riskillä, missä ei ole yhtään mitään järkeä.
 

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
Uudistajat ja kehittäjät viekööt seuran SM-liigaan.
Niin, ainakin näitä uudistajia tarvitaan, koska ihan pienellä rahalla tuo meno liigaan ei onnistu.

Viime kauden jälkeen kirjoitettu negatiivinen tulos on tiedossa, ja niitä velkoja pitäisi maksella pois. Siihen kun lisätään liigalisenssin hinta, ja mietitään joukkueen uudistamista ainakin puolella nykyisistä pelaajista, niin koko projektiin palaa rahaa aikamoinen kasa.

On tietysti selvää, että yhteistyökumppanien kanssa tehtävät sopimukset kasvaisivat rahallisesti mikäli liigapaikka olisi taskussa. Lisäksi kannattajilta voi huoletta pyytää enemmän lippujen hinnoista ja ehkä kaikesta muustakin turhasta sälästä.

Mutta kuten todettua, niin taloudellisesti pitää tapahtua suuri muutos parempaan nopeasti, mikäli Sport liigaa pelaa lähitulevaisuudessa.

Urheilullinen puoli on sitten asia erikseen, mutta ei siitä tässä ketjussa enempää.
 

karate Mauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HardCore Hooligan
Sen sijaan energiasektorilla Pohjanmaan ja Etelä-Pohjanmaan näkymät ovat huimat.

Näitä huimia ja myönteisiä rohkean kasvun ja iloisen tekemisen visioita voit lukea jokaikisen maakuntaliiton sivuilta tässä maassa. Aika harva niistä lopulta konkretisoituu mihinkään.

Minä katsoin tulevaisuuteen,

Kerrankin siirrät tähtäintäsi sinne. Nythän tähän asti olet rankuttanut lähinnä viime kevään menestyksestä, ja jos joku on tullut näkemyksiäsi kritisoimaan, olet kaivanut tämän suosikkijoukkueen historiasta ne huonoimmat hetket ja vastannut tulitukseen niillä. Eteenpäin on menty.

Nämä suuret visiot ja suunnitelmat ovat toki hyvästä, ja on mukavaa, että uskoa ja mahdollisuuksia tuntuu löytyvän. Puhuttaessa kuitenkin Sportin tämän hetkisestä tilanteesta ja haikailtaessa rantatonteista tuulimyllyin, ontuu juttu pahasti. Tässä tilanteessa nyt suurin jännitys ja paukut pitäisi latoa siihen, että tästä kaudesta selvitään yli ja taloutta aletaan oikeasti tervehdyttää ensisijaisesti kuluja karsimalla.
 

karate Mauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HardCore Hooligan
Joensuussa on vaan pelkästään idiootteja, koska ne eivät tajua käydä katsomassa tuntemattomia pelaajia ja mielenkiinnotonta seuraa torstaisin, harmaassa ja pimenevässä marraskuuillassa.

En tuota muuta kirjoitusta jaksanut lukea, kun itsekin olisin varmaan suoltanut ihan samanlaista paskaa muutaman oluen jälkeen. Tähän pitää kuitenkin tarttua.

Täällä on käsittääkseni ollut sarjan toiseksi paras katsojakeskiarvo jo vuosia. Nimenomaan mielenkiintoista on ollut seurata, kuinka omista kasvateista ja muutamista profiilipelaajista edullisesti ja järkevästi koottu joukkue pärjää sarjassa. Ja kohtuullisestihan se onkin pärjännyt. Se on vaan hienoa, että omavaraisuusaste on niinkin korkea, kuin Jokipojilla. Suoranainen ylpeyden aihe. Jos ostoporukoista tykkää, niin naapurihallissa pelaa Joensuun Kataja koripalloa, sinne vaan.

Tällä kaudella Sportissa on Dickenson, McGregor, Sihvonen ja Suomalainen sellaisia nimiä, jotka kiinnostavat muuallakin. Kaiken maailman Bergmanit, Jämsät ja Salmut ovat ainakin täältä käsin ihan yhtä hmv, kuin Puustiset, Pitkäset ja Nevalaiset Vaasasta katsottuna. Näin se vaan menee.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Sitten vielä sanoisin nimimerkeille mm. "Major Julli" ja "Mendieta" ja useille muillekin että "v....un luuserit!!!!"

Nimimerkillä "pelikieltoa odotellessa".

Tämä lienee jatkoaika-historiani suurin kunnianosoitus, että minut rinnastetaan Mendietan tasoiseen järkikirjoittajaan. Kiitos!

siffa taasen vetelee jo sillä tasolla tulevaisuuden visioitaan että alkaa Isaac Asimov olemaan lyhytnäköistä kamaa. Sportin muuten kannattaisi mahd. pian siirtyä esim. Kauhavalle, koska ilmastomuutoksesta syntyvä merenpinnannousu peittenee pian Kuparisaaren. Tosin yhteistyö Hela-kiekon kanssa lienee vain tämän projekti peiteorganisaatio.
 
Suosikkijoukkue
Entisen pääkaupunkiseudun oma joukkue
siffa taasen vetelee jo sillä tasolla tulevaisuuden visioitaan että alkaa Isaac Asimov olemaan lyhytnäköistä kamaa.

Pitäisi kai Vaasassa perustaa Terminus niminen joukkue. Ja jos Asimovia tunnetaan niin kai siitä se kirjoitustaidon aura jotenkin tulee. *respect*

Mutta tosiaan tuntuu tällä hetkellä siitä että Sport on niin kiinni niissä huonoissa tavoissa (kuten kaupunkikin), että se konkka olisi nopeampi tie liigaan kuin se, että joka vuosi uusi mato koukkuun. Organisaatio uusiksi jotta mädät osat ei pääse leviämään.

Toivon olevassani väärässä.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Näitä huimia ja myönteisiä rohkean kasvun ja iloisen tekemisen visioita voit lukea jokaikisen maakuntaliiton sivuilta tässä maassa. Aika harva niistä lopulta konkretisoituu mihinkään.

Pohjois-Karjalasta katsoen tuulivoimalavisiot näyttävät luonnollisesti vähemmän mielenkiintoisilta kuin täällä lakeuksilla ja Pohjanmaan merialueilla. Maakuntaliitoilla ovat olleet omat esityksensä. Koko Suomen tuuliolot on kartoitettu työ- ja elinkeinoministeriön toimesta. Tutkimuksen toteutti Ilmatieteen laitos ja viime keskiviikkona se julkaisi Suomen tuulioloja kartoittavan Tuuliatlas-selvityksen. Pohjanmaa ja Etelä-Pohjanmaa sekä Perämeren pohjukka tulevat olemaan tuulivoiman tuotannon keskittymiä.

Miten tämä sitten liittyy Vaasan Sportin talouteen? Minun mielestäni alueen nykyinen ja tuleva elinkeinotoiminta on hyvä kartoittaa. Tämän perusteella voi sitten katsoa, minkälaisessa ympäristössä tuleva SM-liigajoukkue tulee toimimaan. Tässä mielessä näkymät Pohjanmaalla ja Etelä-Pohjanmaalla ovat erittäin valoisat. Energiasektoriin hyvissä ajoin satsaamalla vaasalaiset yritykset ovat etulyöntiasemassa, kun toimitetaan koneita ja laitteita ympäri maailman ja Suomen markkinoille. Tässä kehityksessä kannattaa Vaasan Sportin olla mukana tarjoamassa elämyksiä firmojen työntekijöille ja niiden asiakkaille. Vahva yritystoiminta luo ympärilleen monipuolisen palvelu- ja hallintosektorin, joiden työntekijät ovat potentiaalisia Suomen ykkösurheilun, jääkiekon, seuraajia.

Alueen elinvoimaisen maa- ja metsätalouden ja sen kiistattoman varallisuuden nousun otin esille sen vuoksi, että siellä on tutkimatonta ja jääkiekon sponsorointiin ennen tulematonta rahavirtaa riittävästi omalta osaltaan yhden SM-liigajoukkueen tukemiseksi.

Nyt on päästävä akuutin talousongelman, mikä on syntynyt useiden vuosien toiminnan seurauksena, yli ja nähtävä tulevaisuus haasteellisena ja mahdollisuuksia täynnä Pohjanmaan SM-liigajoukkueen toiminnalle.

Täällä on innostuttu Sportin hyvän juniorityön tuloksena ehdottamaan halpaa Mestis-joukkuetta perustuen omien junioreiden runsaaseen nostamiseen edustusjoukkueeseen. Se on hieno ajatus, mutta valitettavasti ei ole realistinen, jos lähtökohtana on pärjätä Mestiksessä niin, että pelattaisiin myös pudotuspeliotteluita. Sportin juniorityö on tuloksekasta, jos 1-2 omaa junioria/ikäluokka voidaan nostaa Mestikseen. Mestis on korkeatasoinen sarja, johon vain Suomen huippujuniorit pääsevät pelaamaan. SM-liigatasoiset omat juniorit viedään SM-liigaseuroihin, ellei Sport pelaa SM-liigassa.
 

Halmela

Jäsen
Suosikkijoukkue
maajoukkue
Nyt on päästävä akuutin talousongelman, mikä on syntynyt useiden vuosien toiminnan seurauksena, yli ja nähtävä tulevaisuus haasteellisena ja mahdollisuuksia täynnä Pohjanmaan SM-liigajoukkueen toiminnalle. .
Mihin perustat tämän "useiden vuosien toiminnan" seurauksen?
Et ainakaan tilinpäätöksiin?
 

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
Koko Suomen tuuliolot on kartoitettu työ- ja elinkeinoministeriön toimesta.

Miten tämä sitten liittyy Vaasan Sportin talouteen?
Hyvä kysymys, ja minun mielestäni liittyy kovin kovin vähän.

Totuus on se, että nykyisin Suomen energiatarpeesta tuulivoiman kautta tulee abaut 0,5%. Sen on suunniteltu kasvavan jopa 10-15%:n tasolle seuraavan 40 vuoden aikana. Sekin on aika kova tavoite johtuen siitä, että tuulivoiman saatavuudesta kun ei voi olla kovinkaan varma, ennenkuin tuulee. Viikko tyyntä putkeen, niin joudutaan sammuttamaan kaikistä jäähalleista valot. Ei sekään kivaa ole.

Sitä en tosiaankaan kiellä, etteikö kaikkia kortteja kannattaisi katsoa, kun seuran taloutta kehitetään. Mutta nyt kun puhutaan, jopa isoonkin ääneen, Sportin noususta liigaan, ja siellä pärjäämiseen lyhyellä aikavälillä, niin tuulivoima ei tähän kysymykseen ole mikään vastaus.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Sitä en tosiaankaan kiellä, etteikö kaikkia kortteja kannattaisi katsoa, kun seuran taloutta kehitetään. Mutta nyt kun puhutaan, jopa isoonkin ääneen, Sportin noususta liigaan, ja siellä pärjäämiseen lyhyellä aikavälillä, niin tuulivoima ei tähän kysymykseen ole mikään vastaus.

SM-liigaan on tavoitteena nousta ensi keväänä. Tuulivoimaloita aletaan rakentaa suuremmassa mittakaavassa ehkä vuodesta 2012 lähtien. Otin tuulivoimaloiden suunnittelun ja rakentamisen esille tulevaisuuden visiona, joka vahvistaa Vaasan alueen energiayritysten (The Switch, VAMP, Vacon ja muut) positiivisia tulevaisuuden näkymiä. Nuo yritykset ovat jo nyt merkittäviä Sportin toiminnan kannalta, unohtamatta kuitenkaan muita Sportin sponsoreita, jotka ovat kaikki tärkeitä.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ihan mielenkiinnosta kysyisin, mistä Sport hankkisi rahoituksensa SM-liigaan? Liigaosakkeeseen vaadittava raha voitaisiin lainata tv-sopimusrahoja vastaan Sm-liigalta, mutta sen lisäksi pitäisi hoitaa vanhat velat ja samalla korottaa pelaaja budjettia vähintään noin puolella miljoonalla. Eli uutta rahaa tarvittaisiin lähemmäs miljoona. Löytyykö se?
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
lisäksi pitäisi hoitaa vanhat velat ja samalla korottaa pelaaja budjettia vähintään noin puolella miljoonalla. Eli uutta rahaa tarvittaisiin lähemmäs miljoona. Löytyykö se?

Suurempi ongelma on tuo vanha velka ja sen hoitaminen.
Pelaajabudjetin kasvattaminen on taas helppoa ja käy Sportilta käden käänteessä. :)

Eiku ihan aikustenoikeasti. Liigassa on enemmän pelejä, kuin Mestiksessä, lippuhinnat kovempia ja katsojia enemmän. Perustan katsojia enemmän viime kevään liigakarsintoihin ja Vaasalaiseen urheiluinnostukseen yleensä (esim. VPS:n nousu liigaan toi huikeata kasvua katsojalukuihin).
Lisäksi sponsoritulot ovat oletettavasti huikeasti suurempia, kuin Mestiksessä. Kyllä sieltä se milli löytyy helpostikin.

Lasketaanpa taas vaihteeksi ja nopeasti...
Liigassa 28 kotiottelua * 15 EUR (keskimäärin lippuhinta) ja 3500 katsojaa = 1.470.000 EUR lipputuloina. Nämä siis varovaisesti ja suhteellisen realisitisia lukuja.

Mestiksessä 23 kotiottelua * 13 EUR ja 2500 katsojaa = 747.500 EUR

Erotusta siis tuossa jo 722.500 EUR
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Omasta mielestäni täysin toisarvoisia keskustelun aiheita ovat talousalueen koko ja rahavarat sekä Sportin mahdollisuus liigalisenssiin ja liigatason budjettiin, koska:

a) Liigassa operoi jo useampi pienemmän talousalueen kuin koko Etelä-Pohjanmaa joukkue (esim. Lukko, Ässät, HPK, ehkä jopa JYP ja KalPakin). Täten keskustelulla tuulivoiman tulevaisuudesta taikka peltohehtaarin hinnasta ei ole mitään merkitystä, Sportilla on jo talousalue riittävän suuri. Seurajohdon osaamisesta on kiinni saadaanko sieltä tarpeeksi tuloja, mutta talouslaue itsessään ei ole ongelma.

b) Liigan noustessaan Sport saa varmasti joltain taholta rahoituksen liigalisenssille ja kyllä voitollisen liigakauden aikaan saaminen 1,1-1,3M€ pelaajarosterilla onnistunee kohtuu kevyestikin, ainakin ensimmäisen kauden huumassa.

Koko Sportin talouskeskustelun polttava kysymys on se, että pystyykö organisaatio hoitamaan vanhat synnit pois ja pystyykö se myös tervehdyttämään toimintansa sille tasolle, että riskit eivät ole ylisuuret joka kausi. Kovinkaan hyvältä tilanne ei juuri nyt näytä, mutta kauden lopussa selviää moni asia. Ulospäin toiminta ei näytä vakuuttavalta, ei tunnuslukujen eikä näiden tarvitaan 150.000€ ettei mennä konkkaan eikun Immosen palkkaan eikun ei mitään hätää meillä olekaan-lausuntojen jälkeen.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Ihan mielenkiinnosta kysyisin, mistä Sport hankkisi rahoituksensa SM-liigaan? Liigaosakkeeseen vaadittava raha voitaisiin lainata tv-sopimusrahoja vastaan Sm-liigalta, mutta sen lisäksi pitäisi hoitaa vanhat velat ja samalla korottaa pelaaja budjettia vähintään noin puolella miljoonalla. Eli uutta rahaa tarvittaisiin lähemmäs miljoona. Löytyykö se?

En itse epäile, että liiganousun osuessa kohdalle, ei Vaasassa saataisi rahoja kasaan. Mahdollinen liiganousu nostaisi kyllä kiekkobuumin kaupungissa ennennäkemättömälle tasolle, kausikortit kävisivät kaupaksi ja uusia yrityksiä lähtisi yhteistyökumppaneiksi. Siinä voisi tehdä vaikka uuden osakeannin, jolla varmasti saisi hyvän potin uutta rahaa organisaatioon.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Liigassa operoi jo useampi pienemmän talousalueen kuin koko Etelä-Pohjanmaa joukkue (esim. Lukko, Ässät, HPK, ehkä jopa JYP ja KalPakin).

Vaasa on Pohjanmaata (ja ylpeä siitä), ei Etelä-Pohjanmaata. Tämä on hyvä muistaa, vaikkakaan ei vaikuta Vaasalaisen kiekkoilun mahdollisuuksiin pärjätä / kyetä pelaamaan liigassa tai toisinpäin. Viilaan sen vuoksi pilkkua, että jos nämä menee sekaisin, tulee kohta Pohjois-Pohjanmaastakin Sportin "reviiriä" ja sehän on jokaisen teidossa, että tuo alue on "Kärppäreviiriä". :)
On toki sanottava, että Etelä-Pohjanmaalta tulee Sportille jonkun verran rahaa ja seura on sinnepäin myös lisännyt "reviiriään", mutta tärkein, eli toiminta-alue eli Vaasa on Pohjanmaata.

Mitä tulee taas Pohjanmaahan, puoltaa se maantieteellisesti pelaamista liigassa. En sano, että Sport tähän pystyy, koska sen hallinnointi on, mitä on, mutta maantieteellisesti sekä avainlukujen valossa pystyy helposti ja oikein toimittuna. Tässä suurimmat prinsiipit, miksi:
- Pohjanmaalla on suomen pienin työttömyys
- Rannikko-Pohjanmaa (Vaasa sekä lähialueet) omaavat suhteessa eniten yrittäjyyttä
- Pohjamnaa on yksi suomen rikkaimmista alueista BKT:ssa mitattuna
- Vaasaa lähin kiekkoseura eli suoranainen "uhkaaja markkinoilla" on Porin Ässät (200km)
- Vaasassa on ollut ja tulee olemaan aina kova kiekkoinnostus
- Sportin junioritoiminta on maan eliittiä vrs. muut Mestisjengit ja ottaa jatkuvasti kiinni liigaryhmiä.
- Ym. Ym.

Tuossa nopeasti muutamia tekijöitä..
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
En itse epäile, että liiganousun osuessa kohdalle, ei Vaasassa saataisi rahoja kasaan...

Kuulostaa aika isolta summalta vaan hankkia sponsorimarkkinoilta pari miljoonaa.

~ 800.000€ vanhat velat (voidaan varmasti järjestellä pidemmälle aikavälille, mutta rasittavat kuitenkin taloutta)
~ 1.000.000€ liigaosake (kuten jo sanoin, SM-liiga käsittääkseni lainaa tämän tv-rahoja vastaan, mutta ne ovat kuitenkin pois tuloista)
~ 500.000€ pelaajabudjetin kasvatus.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Koko Sportin talouskeskustelun polttava kysymys on se, että pystyykö organisaatio hoitamaan vanhat synnit pois ja pystyykö se myös tervehdyttämään toimintansa sille tasolle, että riskit eivät ole ylisuuret joka kausi. Kovinkaan hyvältä tilanne ei juuri nyt näytä, mutta kauden lopussa selviää moni asia. Ulospäin toiminta ei näytä vakuuttavalta, ei tunnuslukujen eikä näiden tarvitaan 150.000€ ettei mennä konkkaan eikun Immosen palkkaan eikun ei mitään hätää meillä olekaan-lausuntojen jälkeen.

Tässä ollaan mielestäni asian ytimessä.

Sportilla on suunnaton uskottavuusongelma, mitä tulee taloudenhoitoon. Muutama kausi sitten - taas yhden pelillisen pannukakun jälkeen - silloinen seurajohto (Lassila&Rintamäki) lanseerasivat sloganin pullasorsasta kotkaksi tms. Vaikka slogan todennäköisesti osui enemmän pelilliseen puoleen kuin talouteen, otti tuo kaksikko härkää sarvista ja pitivät linjansa niin kauan kunnes Juhani Tamminen savusti heidät pihalle. Siitä asti olen henkilökohtaisesti pelännyt seuran olemassaolon puolesta.

Nyt seurajohdossa on talousalan aivan ehdottomia ammattilaisia. Silti hanskat ovat hukassa. Asia on joko niin, että hallituksen jäseniä ei a) kiinnosta Sport tarpeeksi tai sitten he ovat b) täydellisesti Tammisen vietävinä. Olen luovuttanut sen suhteen, että Sport pystyisi Tammisen aikakaudella taloudellisesti terveeseen toimintaan.

Tamminen on taas käsi ojossa kaupungilla. Hän huutaa tukea organisaatiolta. Hän huutaa toisin sanoen rahaa. On hyvä merkki, että uusi kulukontrolloija Niemi on onnistunut edes jollain tasolla. Nyt suurin riski on se, että omanpääoman vahvistamiseen tarvittavat rahat valuvat uusiin pelaajiin.

Edessä on joka tapauksessa vuosien ja vuosien talouden terveyttäminen. Liigasta on turha puhua, koska sinne ei ole varaa mennä.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Vaasa on Pohjanmaata (ja ylpeä siitä), ei Etelä-Pohjanmaata. Tämä on hyvä muistaa, vaikkakaan ei vaikuta Vaasalaisen kiekkoilun mahdollisuuksiin pärjätä / kyetä pelaamaan liigassa tai toisinpäin.

Sanotko saman asian Laihiasta ja Isostakyröstä? Tuskinpa nyt parin viime vuosikymmenen hallinto-alueuudistus sentään muuttaa vuosisatojen kuluessa muotoutuneita maakuntarajoja. Vaasa on joko osa Etelä-Pohjanmaata tai ruotsinkielistä Pohjanmaata, muita järkeviä vaihtoehtoja ei ole. Pohjanmaa voi terminä järkevästi viitata vain kaikkiin pohjanmaalaisiin maakuntiin, ei mihinkään kohtuullisen mitättömään rannikkolipareeseen.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Pohjanmaa voi terminä järkevästi viitata vain kaikkiin pohjanmaalaisiin maakuntiin, ei mihinkään kohtuullisen mitättömään rannikkolipareeseen.

Samaa mieltä, mutta näin se vain on nimetty. Oikea termihän olisi Rannikko-Pohjanmaa. Tässä on kyllä joku tyrinyt ja pahasti.

Vaasa on kaikkea muuta kuin Etelä-Pohjanmaalla.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
silloinen seurajohto (Lassila&Rintamäki) ......otti tuo kaksikko härkää sarvista ja pitivät linjansa niin kauan kunnes Juhani Tamminen savusti heidät pihalle. Siitä asti olen henkilökohtaisesti pelännyt seuran olemassaolon puolesta.

Niin se aika kultaa muistot. Tuo kaksikko, Lassila etunenässä se sekasin oli, jos joku ja oli hyvää vauhtisokeuttaan tappamassa koko organisaatiota ylitöhulluilla puheillaan Sportin 100milj. Euron uudella hallilaan, jota hän jopa Tj. Saaren kanssa esitteli maailmalla ja vieläpä ihan toissaan. Tuolloin minä pelkäsin, miten organisaation tulee käymään.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Niin se aika kultaa muistot. Tuo kaksikko, Lassila etunenässä se sekasin oli, jos joku ja oli hyvää vauhtisokeuttaan tappamassa koko organisaatiota ylitöhulluilla puheillaan Sportin 100milj. Euron uudella hallilaan, jota hän jopa Tj. Saaren kanssa esitteli maailmalla ja vieläpä ihan toissaan. Tuolloin minä pelkäsin, miten organisaation tulee käymään.

Joo lähellä oli, että Lassila olisi mennyt itse lapion kanssa raviradalle aloittamaan perustustöitä. Jos et tajunnut ko. esityksen sisältöä silloin niin voin avata sitä nyt tässä.

Sportille tehtiin jo valmiiksi susi halli vuonna x. Nyt VPS:lle ollaan rakentamassa uutta areenaa, koska vanha on susi. Sport näki rakonsa päästä apajille. Sport heitti täkyn yhteisestä areenasta, jossa olisi mahdollista saavuttaa synergiaetuja. Kaupunki hylkäsi ehdotuksen, joskin sitä ajateltiin ihan tosissaan. Yritys hyvä kymmenen.

Ole hyvä.
 

A-piste

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, SM-liigan perustajajäsen
Pat, ihan hyvin laskeskelit mitä liiganousu vaikuttaisi yleisömääriin ja minkä verran niiden kasvu toisi lisää tuottoja. Eikö siksi olekin vähän ristiriitaista, että tyrmäät täysin (jo kuopatun) suunnitelman Energy Arenasta vai-mikä-sen-nimi-nyt-oli. Karkeasti eriteltynä voidaan sanoa, että liiganousu on mahdollista nykyisellä hallilla. Liigassa pelaaminen ja siellä pysyminen onnistuu vain nykyisen hallin isolla saneerauksella. Liigan kärkisijoista pelaaminen taas vaatisi tulevaisuudessa nykyaikaisen monitoimihallin, joka on ainakin osittain seuran omistuksessa. Monitoimihallilla tarkoitan hallin ympärivuotista toimintaa, joka sisältää jääkiekon lisäksi esim. konsertti- ja messutapahtumia sekä hallin yhteydessä olevia vuokrattavia liike- ja toimistotiloja.

Vähän tamimaisesti pistit sen hinnaksi 100 miljoonaa, kun oikeasti taidettiin liikkua jossain 30 miljoonassa. Konsepti oli mielestäni hyvä, mutta itselleni rahoituspohja oli iso pettymys eli jotain 70 % julkista ja 30 % yksityistä. Nuo lukemat olisivat pitäneet olla vähintäänkin toisin päin. Olisiko Sport sitten ottanut liian ison palan haukattavaksi? Saattaa hyvinkin olla, mutta hallin nimen myynti esim. 5-10 vuodeksi, aitioiden myynti, yritysten antama sponsorointi eli työpanostus hallin eri rakennusvaiheisiin olisi ainakin joiltain osiltaan helpottanut tuon kakunpalan nielemistä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös