Sportin talous

  • 1 043 084
  • 3 440

karate Mauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HardCore Hooligan
Ja jos aikaisempi käytäntö on ollut kirjata menneelle tilikaudelle myös tämän kauden sponsori- ja kausilipputuloja, voi tämäkin jo yksistään selittää tuota tolkutonta tappiota hyvin pitkälle.

Kukahan tästä aiemmasta käytänteestä on ollut vastuussa? Se on juuri tällaista, kun noiden asioiden kanssa aletaan kikkailla ja paikkailla niin jossain vaiheessa homma lävähtänee näpeille pahan kerran.
 

Isaskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Se tässä tosin ihmetyttää, että "Playoffsien kovat kulut yllättivät". Mitä sekin tarkoittaa ?

Olisi mielenkiintoista tietää. Mitään muuta yllättävää ei tule mieleen kuin Tammisen sakot. Tuo hallituksen jatkaminen on ihan hyvä merkki tässä ja edelleen ne luvut kannattaa katsoa ensin ja vaatia päitä vadille vasta sen jälkeen.
 
Viimeksi muokattu:

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Tämä on täysin käsittämätön kommentti ja aikaansaa lähinnä myötähäpeää puolestasi. En usko, että kukaan tätä asiaa täällä kommentoinut on ollut mukana aikaansaamassa takavuosien talousongelmia.

Vastasin Viljurille viljurimaisesti, kun hän vaati Sportin hallitusta tekemään johtopäätökset heti tällä viikolla. Ei ollut tarkoitus kohdistaa piikkiä muihin joensuulaisiin kuin Viljuriin, jonka ego kyllä kestää vaikka mitä.

Jokipoikien ja Sportin välille syntyi viime kaudella rehti, kilpailullinen ja jatkoa ajatellen molempia seuroja taloudellisesti hyödyntävä Mestis-suhde. Kiitos kuuluu ennen kaikkea Jokipojille, joka kaikkien yllätykseksi eteni Mestis-finaaleihin saakka. Molemmat joukkueet ovat jälleen iskukykyisiä, joten joutumisesta alempiin sarjoihin on turha ennakoida kummankaan kohdalla.

Minusta Sport lähtee tulevaan kauteen jälleen riskillä, jota suurin osa tänne kirjoittavista Sport-faneista ovat kannattaneet. Pelaajapolitiikassa ovat käsittääkseni kaikki minua lukuunottamatta vaatineet ja siunanneet Collins/Pruddenin ja Aikinsin pelaajasopimusten kalliit purut. McGregorin ja Dickensonin hankinnat em. tilalle eivät ole aiheuttaneet pienintäkään vastustusta kannattajien taholta. On vaadittu Jacksonin palkkaamista diileri-pakiksi. Huimimmat esitykset ovat olleet joidenkin jo Sportiin sopimukset tehneiden profiilipuolustajien kalliit sopimuspurut, että saataisiin tilaa näille jacksoneille.

Olen edelleen sitä mieltä, että Sportin johto on seuran taloudesta (viime kauden tappiosta) tietoisena tehnyt kovia pelaajaratkaisuja (kalliit sopimuspurut ja uusien hankinnat), jotta SM-liigaan nousu olisi mahdollista ensi keväänä. Tunnustaudun Sport-kannattajaksi, joka mieluusti näkee Vaasassa iskukykyisen Mestis-joukkueen, joka taistelee pääsystä SM-liigaan jälleen ensi kaudella.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ottakaa Ässistä mallia

Viljuri viittasi jossain viestissään Ässien toimintaa ja miten siitä ei pitäisi ottaa mallia. Ehkä tarkoitti vuosituhannen vaihteen Ässien touhua, sillä tällä hetkellä Ässien taloushallinto on SM-liigan parhaimmistoa.

Porin Jazz teki aikanaan budjettia ja kun kulupuoli kasvoi (=artistien korvaukset) budjettiin lisättiin myytyjä lippuja ja näin budjetti pysyi tasapainossa. Tätä ei muuten tehnyt Suhonen vaan nykyään mainosmaailmassa vaikuttava tj. Tällä samalla tavalla on toimittu Sportissa eli rakennettu satulinnaa haamukatselijoiden ja sponsoreiden kanssa. Ja missä syy? No syy tulee Turusta.

Sport maksaa kansainvälisen tason palkkaa päävalmentajalle, joka vaatii suuria satsauksia joukkueeseeen, tietäen, ettei edes huippumenestyminen tuo näitä rahoja takaisin.

Miksi Sport tavoittelee pääsyä SM-liigaan? Pudotakseen sieltä seuraavana vuonna takaisin, vai? Tällä tuloksella Sport oli päättänyt jättää hankkimatta SM-liigan ensimmäisella kaudella kaksi kärkipelaajaa (=2x150.000€) ja aloittaa syksystä valmistautumisen karsintoihin.

En tiedä kuvitellaanko Sportin toimistolla, että rahahanat avautuvat kun SM-liigapaikka tulisi. Jos näin on, niin silloin siellä työskentelee vääriä henkilöitä.
 
Vähän samat fiilikset minulla. Saari jopa kirjoitti minulle suoraan sähköpostitse että tulos on positiivinen. Minkä takia valehdella asiasta kun se kuitenkin tulee julkisuuteen ennen tai myöhemmin?


Onhan se silleen fiiliksenä positiivinen, jos vaihtoehtona olisi ollut tappio Hokki-sarjasta ja 800000 nokkaan ja konkurssi?
Saari ei ehkä? ole oikea mies Spotin johtotehtäviin, mies ei tajua mitään kiekosta, sopimuksista ja vielä kaiken kukkuraksi liikemiehenä täysi nolla. Selkeää poliitikkoainesta, paljon puhetta, vähän sisältöä ja jopa suoranaista paskapuhetta.
 

Shearer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Sellainen tulos tällä kertaa...

Vertasin Juha Saarta Irakin tiedotusministeriin jokin aika sitten ja nyt taas nähtiin hyvä esimerkki siitä. Muutama viikko sitten hän kertoi positiivisesta tuloksesta kotisivujen haastattelussa. Kuinka kauan esim. paikallislehdistö aikoo kuunnella tuota valehtelua? Menkää nyt kysymään Saarelta, että onko niin vitun vaikeaa kertoa totuutta, koska se kuitenkin tulee julki lopulta.

En ole uskonut Saaren juttuja enää aikoihin, ja huhuja kuulleena osasin odottaa tällaista tulosta (noh, en ihan näin isoa tappiota) vaikka muutamat palstalaiset vannoivat muuta aina katkeraan loppuun asti.

Kyllähän sen nyt tiesi mitä on luvassa kun firman hallituksesta käveli porukkaa ulos. Silti kevään tapahtumat huomioiden, niin onhan tuo tappio aivan käsittämätön. Kovasti pitäisi väen vaihtua toimistolla mutta luultavasti mitään ei tapahdu. Sportin tiedottaminen on ollut jo vuosia sellaista valehtelua, ettei mitään järkeä.
 

Winger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Ei voi taas muuta sanoa kuin että mitä vittua. Suoraan sanottuna tämä on aivan sitä itseään. Vaikka ei periaatteessa yllätä, kun on Sport kyseessä, mutta siltikin olin pudota tuolilta, kun äsken luin Pohjalaista. Veikkasin itse muistaakseni, että tulos olisi maltillisesti noin 40-50k plussalla, mutta ei. 300k€ miinuksella! Konkurssi ei ole kaukana. HOH HOH. Miten vitussa tällainen kusetus sallitaan? SAARI + muut syylliset ULOS!
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Muutama viikko sitten hän kertoi positiivisesta tuloksesta kotisivujen haastattelussa.

Poliitikkoainesta, ehdottomasti!

Positiivinen tulos voidaan nähkääs nähdä parilla eri tavalla => yleisempi näkemys on sellainen, jossa viivan alla olevan lukeman edessä on plus-merkki. Toinen vaihtoehto on sitten moniselitteisempi, mutta onhan sekin omalla tavallaan positiivista jos odotusarvo on ollut esim. miljoona sippiä eikä tulekaan kuin 300'K EUR pataan... Mitäköhän Spåra maksaa Tamille?
 

Pervert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiitospaidat
Jaa ei se ollutkaan 200k, vaan vähän enemmän...
 

Putte

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Tommy Wingels, San Jose Sharks
Sportin runkosarjan kotiotteluissa yleisöä 59.242 (k.a. 2575).
Sportin seitsemässä playoff-pelissä yleisöä 24.039 (k.a. 3434).
Sportin kolmessa liigakarsintapelissä yleisöä 13.396 (k.a. 4465).

Koko kauden yleisömäärä kotiotteluissa 96.677 (k.a. 2929).

Täysin käsittämätöntä miten Sport voi tehdä tappiollisen tuloksen näillä yleisömäärille. Itse olisin odottanut, että Sport tekee erittäin hienon kauden jälkeen vähintään 100.000 euron voitollisen tuloksen. Jossain haastattelussa oliko se Saari vai Tamminen kertoi, että yksi playoff-peli ja liigakarsintapeli tuovat Sportille jopa 100.000 euroa tuottoa. Jos Sport olisi pudonnut pelistä jo puolivälierissä niin plyoff-pelejä ja liigakarsintaa olisi jäänyt pelaamatta pahimmillaan kahdeksan kotiottelua niin silloinhan puhuttaisiin jopa 1 miljoonan euron tappiosta, jos nuo ottelukohtaiset tuottopuheet nyt ovat olleet totta.

Hiltunen sanoi, että eniten viime kauden operatiivista tulosta rasitti ylimääräiset pelaajien purkusopimukset ja liikevaihdon jääminen budjetista jälkeen. Miten liikevaihdosta voidaan jäädä jälkeen noin komeilla yleisömäärillä? Onko realistista odottaa, että mestiksessä pystyttäisiin kasvattamaan juurikaan tuota viime kauden lähes 100.000 katsojan yleisömäärää?
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Koko kauden yleisömäärä kotiotteluissa 96.677 (k.a. 2929).

Paljonko Sport oli budjetoinut viime kauden yleisömäärän? Tuo keskiarvo on kyllä jo niin kova lukema Mestikseen, että tuskin nousee tulevalla kaudella.
 

stairox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wanha kunnon divariajan Vaasan Sport, Liverpool FC
Aamulla piti hieroa silmiä muutaman kerran. Tämä ei ole todellista. Niinkuin moni muukin on todennut: Hiljaiseksi vetää.

Täytyy sanoa että erittäin luokatonta toimintaa meidän seuralta. Jos Hokille oltaisiin hävitty niin tulos olisi ollut (vähintään) luokkaa -600 000 ja tämä on varovasti laskettuna. Herää kysymys: Osataanko seuran johdossa mitään muuta kun valehdella?

Näen vieläkin silmieni edessä Herra Saaren joka pomppii kun Duracellpupu aitiosta toiseen kun kausi oli "pelastettu". Toivottavasti kyseistä herraa ei tarvitse enää Kuparisaaressa katsella, näytöt on jo annettu. Taakse poistu, Alokas Saari!

Miksi minun vihani kohdistuu Saareen?
Saari on osakeyhtiön toimitusjohtaja ja on vastuussa sen tekemästä tuloksesta ja myös vastuussa siitä että tiedottaminen on läpinäkyvää. Valitettavasti Saari osaa vain valehdella, CCCP-meininkiä parhaimmillaan.

Vitutus on todella kova tällä hetkellä.
 

Putte

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Tommy Wingels, San Jose Sharks
Paljonko Sport oli budjetoinut viime kauden yleisömäärän? Tuo keskiarvo on kyllä jo niin kova lukema Mestikseen, että tuskin nousee tulevalla kaudella.

Ainakin Jääkiekkolehdessä Sportin yleisötavoitteeksi oli mainittu 2800 katsojaa/ottelu. Sport jäi runkosarjassa tuosta tavoitteesta reilut 200 katsojaa/ottelu, mutta koko kausi huomioiden vastaavasti ylitti tuon tavoitteen reilulla sadalla katsojalla. Ei tuota yleisömäärää kyllä pysty mestiksessä enää juurikaan parantamaan.
 

Fordél

Jäsen
Minusta Sport lähtee tulevaan kauteen jälleen riskillä, jota suurin osa tänne kirjoittavista Sport-faneista ovat kannattaneet. Pelaajapolitiikassa ovat käsittääkseni kaikki minua lukuunottamatta vaatineet ja siunanneet Collins/Pruddenin ja Aikinsin pelaajasopimusten kalliit purut. McGregorin ja Dickensonin hankinnat em. tilalle eivät ole aiheuttaneet pienintäkään vastustusta kannattajien taholta. On vaadittu Jacksonin palkkaamista diileri-pakiksi. Huimimmat esitykset ovat olleet joidenkin jo Sportiin sopimukset tehneiden profiilipuolustajien kalliit sopimuspurut, että saataisiin tilaa näille jacksoneille.

Kyllä, mutta niin hienoa paatosta kuin tuo onkin, ei siinä oteta huomioon taaskaan yhtä tärkeää seikkaa. Nämä, jotka siunasivat kaikki uudet hankinnat, luottivat Saaren tietoihin positiivisesta tuloksesta, jotka nyt osoittautuivat valheelliseksi. Jos he olisivat tienneet, että tappiota tulee 300.000€, olisi suhtautuminen ollut taatusti erilainen. Eli se tuosta sinun kommentistasi.
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
En ole uskonut Saaren juttuja enää aikoihin, ja huhuja kuulleena osasin odottaa tällaista tulosta (noh, en ihan näin isoa tappiota) vaikka muutamat palstalaiset vannoivat muuta aina katkeraan loppuun asti.
Joo-o nyt meni kyllä tääläkin viimeinenkin luottamus. Jonkun aikaa tuota valehtelua ja skeidan puhumista katsoi ja jossain määrin ymmärsikin, koska se oli paikoin ikään kuin organisaation etu, mutta jossain menee kyllä jo raja.
Kovasti pitäisi väen vaihtua toimistolla mutta luultavasti mitään ei tapahdu. Sportin tiedottaminen on ollut jo vuosia sellaista valehtelua, ettei mitään järkeä.
SAARI + muut syylliset ULOS!
Kyllähän sen nyt vain valitettavasti tietää, että mitään ei varmasti tapahdu.
Sport maksaa kansainvälisen tason palkkaa päävalmentajalle, joka vaatii suuria satsauksia joukkueeseeen, tietäen, ettei edes huippumenestyminen tuo näitä rahoja takaisin.
Näinhän se taitaa olla. Tuossakaan ei näin maalikon silmistä katsottuna tuntuisi olevan mitään tolkkua.
Tuo 300k tuntuu niin järjettömältä summalta, että lienee syytä odottaa mitä nuo luvut todella pitävät sisällään. Ensi kaudelle on kasattu kova joukkue ja Tamminen jatkaa vaikka sai hyviä tarjouksia muualta. Ei Sport ulospäin miltään kriisiseuralta vaikuta.
Mielenkiinnolla odottaen, mitä nuo luvut tosiaan pitävät sisällään! Se on pakko kuulla. Ja tosiaan ensi kauden tilanne näyttää, miten sen nyt sanoisi, vähintäänkin mielenkiintoiselta. Ulospäin ei todellakaan vaikuteta miltään kriisiseuralta (eikä vähiten myöskään esim. Saaren puheiden perusteella). Nyt on kyllä pakko olla menossa todellinen tupla tai kuitti -kausi, sillä esimerkiksi pelaajabudjetti on tuskin pienentynyt. Ei vain voi ymmärtää, miten päin v*ttua kausi on budjetoitu, sillä tosiaan tippuminen Hokki-sarjassa olisi todennäköisesti tietänyt lähemmäs miljoonan kuin 500k:n tappioita.
 

Erkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turkulaiset
Olen edelleen sitä mieltä, että Sportin johto on seuran taloudesta (viime kauden tappiosta) tietoisena tehnyt kovia pelaajaratkaisuja (kalliit sopimuspurut ja uusien hankinnat), jotta SM-liigaan nousu olisi mahdollista ensi keväänä.

No totta munassa siellä johdossa on tehty jos jonkinlaisia ratkaisuja liigapaikka silmissä kiiluen. Melko yhdentekevä tuo mielipiteesi, kun kyseessä on lähinnä riidaton fakta. Sen sijaan voisit ottaa kantaa siihen, että onko tuossa Sportin nykytouhussa yhtään mitään järkeä jos tolkuttomalla riskinotolla uhataan jo koko seuran toimintaedellytyksiä.

Selvyyden vuoksi disclaimerina vielä se, että en heitä tätä nauraakseni Vaasan tilanteelle. Harmittaa se yleinen trendi, että kiekkoseurat ovat taloudellisessa kusessa ympäri maata, mukaanlukien sekä omat suosikit että inhokit.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
...Olen edelleen sitä mieltä, että Sportin johto on seuran taloudesta (viime kauden tappiosta) tietoisena tehnyt kovia pelaajaratkaisuja (kalliit sopimuspurut ja uusien hankinnat), jotta SM-liigaan nousu olisi mahdollista ensi keväänä. Tunnustaudun Sport-kannattajaksi, joka mieluusti näkee Vaasassa iskukykyisen Mestis-joukkueen, joka taistelee pääsystä SM-liigaan jälleen ensi kaudella.

Mutta onko näissä ratkaisuissa järkeä, jos seura ei pysty pelaamaan SM-liigassa?

Sportin tulopuoli oli viime kaudella lähes täydellinen, silti tappiota 300.000€:a. Eikö jonkin ole tällöin vialla?

Jos minä olisin osakeyhtiön hallituksessa, vastuussa, vaatisin kulupuolen karsimista siten, että runkosarjan tulot kattavat menot. Tämä on ainoa järkevä budjetointimalli jääkiekkojoukkueelle.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
siffalle tiedoksi, että velkojen lyhennys ei heikennä tilikauden tulosta.

Sitten itse pääasiasta:
On jotenkin käsittämätöntä että Sport jäi liikevaihtotavoitteestaan. Kulupuolen räjähdys nyt on käsitettävissä, mutta miten seura voi painaa runkosarjan hitusen yleisötavoitetta perässä, pelata itsensä Mestiksen mestariksi ja sitten vielä 3 karsintapeliä päälle ja silti jäädä budjetoidusta liikevaihdosta? Selitys on mielestäni erittäin selkeä, elikkä liikevaihto on budjetoitu aivan yläkanttiin, luultavasti sen takia, että pelaajabudjetti on jo alan alkajaan ollut aivan liian suuri. Myös hyvin mielenkiintoista on tuo Tamin "sadantonnin seminaari, saatana!", koska tuollaisia seminaarirahoja ei pysty edes keskustapuolue keräämään kertalaakilla puhumattakaan sitten mestisjoukkueesta.

Mitä tulee tuohon "vanhat synnit siivotaan pois"-mantraan, niin sitä ovat liigajoukkueet hokeneet usein, viimeksi TPS jättitappioidensa kanssa. Yleensä vaan kyseessä on yleensä osaselitys eikä koko syy. Pääsyy oman uskomukseni mukaan on tuo yllä mainitsemani aivan ylimitoitettu pelaajabudjetti.

Erittäin mielenkiintoista on sitten joskus nähdä, että miten Sportin tase on kehittynyt. Jos sieltä on alaskirjattu jaksotettuja menoja mutta kassa on säilynyt kunnossa ei Sportilla ole mitään hätää. Luulisi kuitenkin että tämä olisi osattu kertoa nyt tiedotuksen yhteydessä. Oli asia kumminpäin tahansa, on kyseessä heikko toiminta Sportin johdolta väittää siffa mitä väittää. Joko tiedottaminen on ala-arvoista tai sitten asioiden hoito. Pahat kielet voisivat sanoa että molemmat.

Mutta muistaakseni Vaconille nämä ovat pikkurahoja, eikä kait Sportillekaan mikään ongelman kun kerran keväällä oli rahaa rakentaa oma jäähalli. Jotenkin tästä tulee mieleen WinCapita taikka Nova Group. Toivotaan nyt kuitenkin ihan suomalaisen kiekkoilun puolesta että suuri ongelma on ala-arvoinen tiedottaminen eikä Sportin talous, mestis vaatii oman kohuseuransa, mihin rooliin näistä Hekeistä ja Lekeistä ole.

edit. niin ja Sportin faneille jaksamista - keväällä taas uudestaan?
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Kyllä, mutta niin hienoa paatosta kuin tuo onkin, ei siinä oteta huomioon taaskaan yhtä tärkeää seikkaa. Nämä, jotka siunasivat kaikki uudet hankinnat, luottivat Saaren tietoihin positiivisesta tuloksesta, jotka nyt osoittautuivat valheelliseksi. Jos he olisivat tienneet, että tappiota tulee 300.000€, olisi suhtautuminen ollut taatusti erilainen. Eli se tuosta sinun kommentistasi.

Nyt aliarvioit pahemman kerran Sportin nykyisen hallituksen. Siellä on kovan luokan yritysjohtajia, jotka ovat ottaneet varmasti asioista selvän vastuuaikanaan viime lokakuusta lähtien. Hallitus on tiennyt tilanteen tasan tarkkaan jo pitkään. Saarihan kertoi keväällä SM-liigakarsintojen jälkeen, että hän jatkaa edelleen Sportissa, mutta tehtäväkuva muuttuu kapeammaksi. Uudet pelaajat ovat hankkineet uuden toimenkuvansa mukaisesti Tamminen ja hallitus. Suutari on ollut pelaajatarkkailijana. Hallitus on tiennyt tasan tarkkaan Sportin taloudellisen tilanteen, kun kovat hankinnat on tehty. Myös pelaajasopimuspurut ja niiden hinta on ollut tiedossa.

Muistanet myös, että Tammisen uusi sopimus tehtiin vasta sitten, kun uusi hallitus sai lopullisen näytön Tamin kyvyistä viedä Sport Mestis-mestaruuteen. KooKookin pääsi yrittämään Tamia tj:ksi, kun Sportin hallitus katsoi Tamin ammattitaidon loppuun saakka. Minusta nyt on Sportilla hallitus, jolla homma on tiukasti näpeissään. Sportin rankasta viime kauden tappiosta huolimatta myös Kouvolassa nähdään tulevana kautena iskukykyinen Tamin Sport ja KooKoon kassaan kilisee mukavasti euroja.
 

Fordél

Jäsen
Nyt aliarvioit pahemman kerran Sportin nykyisen hallituksen. Siellä on kovan luokan yritysjohtajia, jotka ovat ottaneet varmasti asioista selvän vastuuaikanaan viime lokakuusta lähtien. Hallitus on tiennyt tilanteen tasan tarkkaan jo pitkään. Saarihan kertoi keväällä SM-liigakarsintojen jälkeen, että hän jatkaa edelleen Sportissa, mutta tehtäväkuva muuttuu kapeammaksi. Uudet pelaajat ovat hankkineet uuden toimenkuvansa mukaisesti Tamminen ja hallitus. Suutari on ollut pelaajatarkkailijana. Hallitus on tiennyt tasan tarkkaan Sportin taloudellisen tilanteen, kun kovat hankinnat on tehty. Myös pelaajasopimuspurut ja niiden hinta on ollut tiedossa.

Siellä on varmasti kovan luokan yritysjohtajia ja siellä on varmasti tiedetty missä mennään. Kaikki on ollut tietoista, myös riskinotto. Se ei kuitenkaan liity millään tapaa siihen, että heität täällä juttua kuinka muut Sport-fanit ovat kyllä siunanneet nämä nykyisetkin hankinnat, koska he ovat tehneet sen väärien tietojen perusteella. Turha siis tulla heittämään tuollaista argumenttia, koska siltä lähti pohja pois samaan aikaan kun Saari heitti nämä lukemat pöytään.

Muistanet myös, että Tammisen uusi sopimus tehtiin vasta sitten, kun uusi hallitus sai lopullisen näytön Tamin kyvyistä viedä Sport Mestis-mestaruuteen. KooKookin pääsi yrittämään Tamia tj:ksi, kun Sportin hallitus katsoi Tamin ammattitaidon loppuun saakka. Minusta nyt on Sportilla hallitus, jolla homma on tiukasti näpeissään. Sportin rankasta viime kauden tappiosta huolimatta myös Kouvolassa nähdään tulevana kautena iskukykyinen Tamin Sport ja KooKoon kassaan kilisee mukavasti euroja.

Muistan kyllä, mutta näilläkään asioilla ei ole mitään tekemistä sen kanssa mistä kirjoitin. Vedät taas tuota samaa selitystä, johon sinulla on toki oikeus, mutta valitettavasti se ei liity mitenkään siitä mistä itse kirjoitin.
 

Imhotep

Jäsen
Sportin tulopuoli oli viime kaudella lähes täydellinen, silti tappiota 300.000€:a. Eikö jonkin ole tällöin vialla?

Edellytykset täydellisille tuloille oli, mutta jos niitä ei hyödynnetä, tai tehdään sellaisia sopimuksia jotka eivät sitä hyödynnä, niin tulopuolesta ei todellakaan tule täydellistä. Eikä tullut...
 
Anteeksi vaan huutelu vieraisiin pöytiin, mutta monelleko Sportin tuntuva taloudellinen tappio tulee yllätyksenä?
Mihin Sportin yhtäkkinen tasonnosto perustuu? Siihenkö, että Tami on niin hyvä valmentaja, että tekee huonoista pelaajista hyviä vai siihen, että Tamin myötä menot nousevat täysin holtittomasti, jotta Tami saa Dream-teamiinsa juuri ne palaset, jotka haluaa?

Kumpi seuraavista vaihtoehdoista tuntuu todennäköisemmältä?

A) Sport haluaa Tamin johdolla mahdollisimman hyvän urheilullisen suorituksen kuitenkin siten, että menot ja tulot ovat balanssissa.

vai

B) Tami kasaa Mestikseen ylivoimaisen joukkueen, jolla noustaan liigaan. Maksoi mitä maksoi.
 

lommi

Jäsen
Suosikkijoukkue
New England Patriots
Kyllä, mutta niin hienoa paatosta kuin tuo onkin, ei siinä oteta huomioon taaskaan yhtä tärkeää seikkaa. Nämä, jotka siunasivat kaikki uudet hankinnat, luottivat Saaren tietoihin positiivisesta tuloksesta, jotka nyt osoittautuivat valheelliseksi. Jos he olisivat tienneet, että tappiota tulee 300.000€, olisi suhtautuminen ollut taatusti erilainen. Eli se tuosta sinun kommentistasi.

Ei jessus sentään. Luuletko, että lisärahoitusta sijoittajien taholta annetaan tuosta noin pelkkien kuulopuheiden perusteella? Aivan varmasti on pöydän ääressä istuttu ja mietitty tilannetta rankasti, oikeiden numeroiden valossa. Kyllä tämä riskipeliltä haiskahtaa ainakin tänne asti. Mutta jos asia oikeasti on kuten kirjoitat, ovat lisärahoittajat yhtä puusilmäisiä, kun kyseisen seuran pyörittäjät.
 

Fordél

Jäsen
Ei jessus sentään. Luuletko, että lisärahoitusta sijoittajien taholta annetaan tuosta noin pelkkien kuulopuheiden perusteella? Aivan varmasti on pöydän ääressä istuttu ja mietitty tilannetta rankasti, oikeiden numeroiden valossa. Kyllä tämä riskipeliltä haiskahtaa ainakin tänne asti. Mutta jos asia oikeasti on kuten kirjoitat, ovat lisärahoittajat yhtä puusilmäisiä, kun kyseisen seuran pyörittäjät.

Jaahas...Oikeesti lueppas nyt mistä tässä kiistassa on ollut kyse ennen kuin tällaista lähdetään jauhamaan. Kyse ei ollut sijoittajista vaan faneista, jotka ovat tällä palstalla siunanneet Sportin hankinnat ja nykyisen pelaajabudjetin. Tämä on valitettavasti tapahtunut Saaren antamien aikasempien tietojen perusteella, jotka siis nyt osoittautuivat vääriksi. En ole puhunut mitään sijoittajista ja heidän käytettävissä olevista tiedoistaan, jotka on taatusti eri luokkaa kuin meidän tavisten.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös