Sportin rakennusprojekti kausimallia 2015–2016 – vaasalaista identiteettiä rakentamassa

  • 469 547
  • 2 311

stairox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wanha kunnon divariajan Vaasan Sport, Liverpool FC
Maalintekijää tuo joukkue huutaa ja lujaa. Ei mulla muuta.
 

t.m.a.l

Jäsen
Suosikkijoukkue
SPORT
Harmittavasti viime kauden tapaan hävittiin hyvä peli, torjunnatkin sen kertoo ja oli paikat tehdä ja muuttaa pelin kulku, mutta kun viimeistely ontuu. Niin ja ei Järvinen kyllä valitettavasti tule täyttämään Toivosen saappaita, there i said it! On tehny mieli sanoa jo pitkän aikaa.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Maalintekijää tuo joukkue huutaa ja lujaa. Ei mulla muuta.

Ei edes riitä. Sentterikin tarvittaisiin. Voi kun voisi edes Westerbackin kaivaa jostain naftaliinista niin olisi edes jotain järkeä tuossa hyökkäyspään pelaamisessa. Maalista huolimatta alan kyllä olla sitä mieltä, että Vänttiselle on tarjottu nyt liian suuria saappaita kärkisentterinä. Tulinen laukaus ei riitä, kun on muuten aivan liian kädetön ykkössentteriksi, eikä siksi pysty myöskään juuri levittämään peliä. Immonen on tällä hetkellä myöskin jossain ihme svääreissä. Harhasyöttöjä jatkuvasti. Kokkala ei näytä pääsevän eroon loukkaantumiskierteestä ja Henrik Koivistolla nyt ei myöskään näytä tekevän yhtään mitään millään pelipaikalla.

Ei mulla muuta.
 

t.m.a.l

Jäsen
Suosikkijoukkue
SPORT
Vittu kun se Tallberg, tai Spilar olis tehny niistä omista melkein satavarmoista pikoistaan maalit, niin peli ei olisi ikinä kääntynyt Tepsille, niin veltto oli Turkulaisjoukkue. Tää peli ryssittiin ihan ite ku ei laiteta paikoista maaliin, ja sit otetaan taas ihan idioottimaisia jäähyjä. Ilmatteks annettiin 3pistettä.
 

kistrand

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Vittu kun se Tallberg, tai Spilar olis tehny niistä omista melkein satavarmoista pikoistaan maalit, niin peli ei olisi ikinä kääntynyt Tepsille, niin veltto oli Turkulaisjoukkue. Tää peli ryssittiin ihan ite ku ei laiteta paikoista maaliin, ja sit otetaan taas ihan idioottimaisia jäähyjä. Ilmatteks annettiin 3pistettä.

Aamen, piti tänään Ruudusta katsoa peli (älkää haukkuko ei se usein tapahdu : ) ) ja jumaliste että tuli monta kertaa hypättyä kun olin 100% varma että teimme maalin. Tämä peli hävittiin tehottomuuteen ei muuhun (ja, joo, samaa mieltä että Järvinen ei ole Toivosen tasoa, mielestäni muistuttaa Hostikkaa siinä mielessä että sylkee kiekot eteensä tai minne tahansa). Peli näytti kuitenkin hyvältä kaksi erää että en optimistina vielä paina paniikkinappia. Hokki Sport eteenpäin....
 

t.m.a.l

Jäsen
Suosikkijoukkue
SPORT
Maalintekijää tuo joukkue huutaa ja lujaa. Ei mulla muuta.

Niin, tässä on sekin vaara, että Bertrand joukkueen tärkeimpänä pelaajana turhautuu, kun joutuu "yksin" pyörittämään jo toista kautta sportin hyökkäyspeliä ja kun ei ole sitä kunnon pelimiestä siihen rinnalle, joutuu tehdä AIVAN järjettömästi töitä, kuten tänään ja silti tulee näitä 6-1 pelejä. Kunhan sieltä joku nousisi esille... Eikö Tallbergia voisi kokeilla Callen kanssa? Vaikka nelonen onkin hyvä, mutta ketjun voisi kokeilla rikkoa ja antaa Talelle näytönpaikka, koska ollut Sportin parhaimpia viime aikoina, kuten tänäänkin.
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Olisiko jo aika laittaa tuo Gröndahl ulos ja vähän äkkiä? Hermekseen loppukaudeksi ja sieltä Väkelä tilalle, joka ei satavarmasti voi olla yhtä pihalla. Tänään Arskalta järkyttäviä merkkausvirheitä ja syöttöjä vastustajalle läpi ottelun. Näki jo alusta, että tulossa on ihan saatanan paska peli ja olisi pitänyt penkittää jo ensimmäisen maalin jälkeen.

Järvinen ei ole voittava maalivahti. Torjuu välillä hyvin ja ottaa myös ihan koviakin koppeja, mutta niitä kiekkoja vain menee sinne ihan liikaa. Tänään ainakin ensimmäinen ja neljäs hänen piikkiin. Missä se Niemi nyt luuraa, kun ei ollut tänään edes luukulla?

Koiviston pelissä ei ole yhtään syytä, miksi hän ansaitsisi paikan kärkiketjuista. Hänen onnekseen muitakaan tuohon rooliin ei löydy.

Körkkö tekee kiekon kanssa vain huonoja ratkaisuja ja sitä on todella rasittava seurata. Äkkiä ulos, kun saadaan miehiä sairastuvalta.

Immonen on nyt missannut jo kolme tyhjää maalia kahteen peliin ja toiset kolme muuten vain lähes varmaa maalia. Pitääkö niiden paikkojen tulla aina hänelle.

Tallberg on ollut vahva koko alkukauden ja parissa viime pelissä ollut todella hyviä maalipaikkoja, mutta Pelicansia vastaan rima ja tolppa ja tänään ohi. Toivottavasti jatkaa hyvää suorittamista ja saisi viimeistelyäkin parannettua.

Salo on ollut pieni pettymys itselleni näissä parissa pelissä, sillä eihän tuo vain riitä. Hänestä tulee silti olemaan paljon iloa tulevilla kausilla, mutta nyt vain suurelle vastuulle junnuihin tai ehkä jopa Hermekseen(?).

Spilar oli tänään joukkueen parhaimpia hyökkääjiä kiekollisena ja on lisäksi saanut mukavasti rohkeutta peliinsä. Tuollainen Dave Spina kopio ja tällä kaudella ollut vielä tehokkaampikin.

Sekin on vielä sanottava, että Peltola on kyllä tullut alaspäin. Ei enää viime vuotista varmuutta kiekon kanssa, vaan nyt tuota viittaa kantaa Newton.

Tuossa muutama ajatus tietyistä pelaajista. Pelaajiston osalta osa-alueet joihin vaaditaan parannusta:
- maalivahtipeli
- puolustukseen tarvittaisiin yksi "Tallinder"
- hyökkäyksessä ei yhtään varaa loukkaantumisiin ja silloinkin tarvitaan vielä yksi kovempi ukko ja ehkä yksi "Spilar"

- sentteriosasto sen sijaan toimii ihan riittävän hyvin. Paikkoja luodaan ja peli on muutenkin parantumaan päin.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Salo on ollut pieni pettymys itselleni näissä parissa pelissä, sillä eihän tuo vain riitä. Hänestä tulee silti olemaan paljon iloa tulevilla kausilla, mutta nyt vain suurelle vastuulle junnuihin tai ehkä jopa Hermekseen(?).

Juuri näin! Mahtaisikohan löytyä joku niin tyhmä taho, joka ottaisit hänet vaivoikseen, jos vähän maksettaisiin. Sitoudun henkilökohtaisesti maksamaan mitä tahansa, kunhan päästään eroon hänestä ja mahdollisimman äkkiä.

16-vuotiaalla äijällä pitää olla jo kyllä rutiinia selvittää tollainen vastustajan 2 vs 1 hyökkäys, kun vastassa oli sentään sarjan puukätisimmät pelaajatkin. Mitä ihmettä hän edes ajattelikaan tuossa tilanteessa? Olihan hänellä sentään ruhtinaallisesti vielä aikaa valmistautuakin tähän peliin. Ainakin melkeen tunti, kun Brennan jätti leikin kesken. Kyllä siinä ajassa pitää tolla rutiiniilla ja kokemuksella jo osata valmistautua. Varsinkin, kun ei ole mitään vastuuta junioreissa.

Ei muuta, ku äkkiä takatukasta helvettiin. Onneksi on sentään, mistä ottaa kiinni. Fööni Matikaista lainatakseni: ei mitään käyttöä, lähe meneen!
Sen sijaan muut puolustajat vetivät erittäin hyvin. Vielä, kun jostain löydetäisiin edullisesti joku nuori, 30-vuotias hauskanniminen Slaavi korvaamaan hänet. Ei haittaa, vaikka olisi vähän reppana ja pehmeäkin tai saisi mitään järkevää aikaiseksikaan. Eikä silläkään mitään väliä, vaikka välillä unohtaisi puolustuspelaamisen ja vaikkei välillä laitamainoksista erottuisikaan. Pääasia, ettei ole Vaasalainen 16-vuotias juniori, sillä niiden taso ei vaan riitä. Lähe Salo menee! Kyllä me joku seinäruusu sun tilalle löydetään.

Väkelää ei kannata kutsua kotiin myöskään. Hänellähän ei ole mitään annettavaa kiekon kanssa. Täys rukkanen!

E: Spilarille patsas torille! On se vaan kova jätkä!! Arvostan tota työmoraalia ja peliälyä sekä joukkueen eteen uhrautumista. Ennennäkemätöntä successia!

Onneksi Spilar on nuori ja kehittyvä pelaaja. Meidän pitää vaan jaksaa antaa hänen kehittyä peliin sisään ja onneksi noita maalintekijötiä on ihan ruuhkaksi asti. Mielestäni pitää antaa reilu, vähintään sama mahdollisuus päästä peliin sisään, kuin annettiin Kristofille ja Väkelällekin. Nyt näemmä Salollekin. Eihän hän ole vielä kärkipelaajaksi pelannut, kuin vasta kymmenen peliä ja jo nyt kärkimaalintekijäksi hankitulle käsittämättömät 1+1 tehot. Mitä ne mahtaa olla 20-vuoden päästä?!? Kristofin fysiikka ei olisi ikinä voinut riittää tuolle tasolle. Ei millään!! Hänhän jo näytti sen 7 min, eikä saanut yhtään mitään järkevää aikaiseksi. YV:lle toi sitäkin vähemmän.
 
Viimeksi muokattu:

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Kyllä tuo rohkeuden puute kiekon kanssa nyt vähän joka jannulla tossa jengissä tahtoo vähän tarttua ja näin on ehkä Salonkin kanssa hieman käynyt. Pitää vaan uskaltaa pelata sillä kiekolla ja haastaa. Ja näin Salo viime kaudella tekikin. Mun puolestani Saloa saisi peluuttaa isommallakin peliajalla silloin kun pääsee pelaamaan, että lahjakkuus pääsee jalostumaan. A:n liigassa ei noin taitava poika enää mitään kehity, eikä kyllä Karhulan valmentamassa Hermeksessäkään.. Peltolalla ei näytä oikein pelihuumoria löytyvän viime kauden tapaan. Salo on hänelle kyllä riittävä stuntti ellei Peltolalle maistu tällä kaudella.

Sitten yksi asia mikä mua suuresti risoo näissä Sportin pelaajahankinnoissa, on se että tänne nykyään haalitaan paljon sellaisia pienen roolin 'liigapelaajia', joissa ollaan muka näkevinään joku suuri kuoriutumaton kultamuna, kuten Koivisto ja Körkkö. Tekisi mieli sanoa rumasti, mutta eipä se pelaajan vika ole, jos täällä Vaasassa ollaan välillä ihan kuutamolla ja lyödään pahvia eteen pelaajille. On se nyt helvetti, ellei ymmärretä sitä, että tämä laji myy ja elää offensiivisyydellä ja taidolla. Pelaajat on valittava sen mukaan siinä määrin kun resurssit antavat myöden. Joo, ei meillä rahaa ole eikä tule tätä menoa koskaan olemaankaan, mutta kärkikenttiin on sitten parempi vaikka istuttaa ne mestiksen parhaat maalintekijät ja antaa heidän rauhassa kasvaa liigaan kuin hommata kaikenmaailman puukäsiä ja uskotella, että niistä tulee jotain. Pelaajat ominaisvahvuuksiensa mukaan oikeille paikoille nyt edes. Jos verrataan esimerkiksi Spilariin, joka hänkin on tähän sarjaan aika vaatimaton hankinta, niin silti hänkin tuo Sportin kärkikenttiin enemmän lisäarvoa, koska on ominaisuuksiltaan puhtaasti offensiivinen pelaaja. Körköt ja koivistot tarvittaessa kolmoseen tai Hermekseen. Mielellään myydään Kiinaan.
 
Viimeksi muokattu:

tres11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Spåra ja K-Espoo
Olisiko jo aika laittaa tuo Gröndahl ulos ja vähän äkkiä? Hermekseen loppukaudeksi ja sieltä Väkelä tilalle, joka ei satavarmasti voi olla yhtä pihalla. Tänään Arskalta järkyttäviä merkkausvirheitä ja syöttöjä vastustajalle läpi ottelun. Näki jo alusta, että tulossa on ihan saatanan paska peli ja olisi pitänyt penkittää jo ensimmäisen maalin jälkeen.
Tuo Arskan peli vaihtelee ihan liikaa tälle tasolle siis pelien välillä ja jopa pelin sisällä. Pelasi aikisemmassa pelissä varmaan uransa parhaan pelin liigassa ja sitten seuraavassa eli eilisessä pelissä taas palasi "omalle" virhealttiille tasolle. Ei vaan riitä että välillä pelaa hyvin. Tosiaan Väkelä nyt takaisin asap Sportin kokoonpanoon.

Järvinen ei ole voittava maalivahti. Torjuu välillä hyvin ja ottaa myös ihan koviakin koppeja, mutta niitä kiekkoja vain menee sinne ihan liikaa. Tänään ainakin ensimmäinen ja neljäs hänen piikkiin. Missä se Niemi nyt luuraa, kun ei ollut tänään edes luukulla?
Pettynyt Järviseen ainakin näin neljän pelin otannalla. Ei ole näillä esityksillä korvannut Toivosta ja tilannetta vaikeuttaa entisestään se että pakisto tai viisikkopuolustus ylipäätään ei Järvistä tällä hetkellä auta!

Koiviston pelissä ei ole yhtään syytä, miksi hän ansaitsisi paikan kärkiketjuista. Hänen onnekseen muitakaan tuohon rooliin ei löydy.
Koivisto on kyllä ollut iso ja omasta mielestä yllättäväkin pettymys jos miettii että kuinka vahvasti lopetti viimekauden. Onko nyt niin että ei vaan nappaa? Voisi mun mielestä penkittää peliksi pariksi, jos se saisi jotain ihmeitä aikaan? Koivisto on muuten -4 neljän pelin jälkeen.

Körkkö tekee kiekon kanssa vain huonoja ratkaisuja ja sitä on todella rasittava seurata. Äkkiä ulos, kun saadaan miehiä sairastuvalta.
Körkköä olen kritisoinut jo aiemmin ja vaikka jotain välähdyksiä paremmasta nähtiin harkkapeleissä niin on kyllä näyttänyt todellisen tasonsa nyt tosipeleissä. Vaikka on hyvä laukaus niin peliäly ei riitä.

Immonen on nyt missannut jo kolme tyhjää maalia kahteen peliin ja toiset kolme muuten vain lähes varmaa maalia. Pitääkö niiden paikkojen tulla aina hänelle.
Immonen taas sitten on oikeastaan vastakohta yllä olevalle. Onkohan nyt taas se välillä nähty "fleguilu" syynä? Positiivista on kuitenkin se että saa ylipäätään paikkoja, pitäisi vaan skarpata tota tekemistä niin hyvä tulee.

Tallberg on ollut vahva koko alkukauden ja parissa viime pelissä ollut todella hyviä maalipaikkoja, mutta Pelicansia vastaan rima ja tolppa ja tänään ohi. Toivottavasti jatkaa hyvää suorittamista ja saisi viimeistelyäkin parannettua.
On kyllä huonoa onneakin tosiaan ollut että ei ole mennyt. Pelsuja vastaan ajoi hienosti maalille, kääntyi ja tolppa. Tallberg on kyllä kehittynyt pelaajana aivan järkyttävän paljon, en olisi ennen viime kautta uskonut. Jos saa tuon viimeistelyn kuosiin niin tulee todella kova voimahyökkääjä olemaan liigatasolle.

Salo on ollut pieni pettymys itselleni näissä parissa pelissä, sillä eihän tuo vain riitä. Hänestä tulee silti olemaan paljon iloa tulevilla kausilla, mutta nyt vain suurelle vastuulle junnuihin tai ehkä jopa Hermekseen(?).
Itse olen eri mieltä. Enemmän pelejä liigassa Salolle vaan niin saa sitä liigarutiinia ja pysyy tatsi.

Spilar oli tänään joukkueen parhaimpia hyökkääjiä kiekollisena ja on lisäksi saanut mukavasti rohkeutta peliinsä. Tuollainen Dave Spina kopio ja tällä kaudella ollut vielä tehokkaampikin.
En oikeasti tiedä mitä ajatella Spilarista tällä hetkellä. Ei täytä edelleenkään ulkomalaisvahvistuksen kriteerejä, mutta on kyllä ihan pätevä käsistään ja jaloistaan kiekollisena. Kiekoton peli ei edelleenkään vakuuta. Kaverilla on kuitenkin ikää jo ja veikkaan että suurin ongelma on oppia pois Slovakian liigan pelityylistä ja päästä sisään Suomen liigan tempoon ja fyysiseen pelityyliin. Onnistuuko tämä sitten täysin ikinä? En tiedä.

Sekin on vielä sanottava, että Peltola on kyllä tullut alaspäin. Ei enää viime vuotista varmuutta kiekon kanssa, vaan nyt tuota viittaa kantaa Newton.
Peltola on suurin pettymys yhdessä Koiviston kanssa. Olin melko varma että Peltolasta tulee se kiekollinen liideri pakistoon, mutta näin ei ole tähän mennessä käynyt. Onkohan itseluottamus kateissa? En usko että on taidoista suoraan kiinni.

Tuossa muutama ajatus tietyistä pelaajista. Pelaajiston osalta osa-alueet joihin vaaditaan parannusta:
- maalivahtipeli
- puolustukseen tarvittaisiin yksi "Tallinder"
- hyökkäyksessä ei yhtään varaa loukkaantumisiin ja silloinkin tarvitaan vielä yksi kovempi ukko ja ehkä yksi "Spilar"
Joo maalivahtipelin on pakko parantua, mutta en usko että se merkittävästi parantuu sitä ennen kunnes koko viisikkopuolustus ja pakiston pelaaminen saadaan kuntoon. Järvisellä ei varmasti ole itseluottamus kunnossa ja se ei auta jos vastustaja pääsee paraatipaikalta ampumaan, yksin läpi, ylivoimahyökkäyksiä jne. Mun mielestä pakiston hankintaakin tärkeämpi asia olisi saada pelaajat pelaamaan omalla tasolla, löytää oikeat pakkiparit ja sitä kautta saada se toimimaan. Hyökkäys on kyllä kädetön maalinteossa ja siihen tarvitaan kaveri, mutta ei yhtään "Spilaria" enää, edes sen kärkijätkän lisäksi tai vaikka saataisiin halvalla. Muutenkin kuten joku totesi eli @magnum37 mistä olen täysin samaa mieltä niin Sport voisi lopettaa noiden muiden joukkueiden jämäpelaajien haalimisen. Eihän tuosta ole mitään hyvää seurannut isossa kuvassa, joku onnistuu aina joo, mutta sitten kaksi perässä floppaa. Oma scouttaus kuntoon nyt prkl!

- sentteriosasto sen sijaan toimii ihan riittävän hyvin. Paikkoja luodaan ja peli on muutenkin parantumaan päin.
No pisteet eivät ainakaan tätä näkemystä puolla. Meidän pelaava sentteriosasto on tehnyt yhteensä 2 pistettä neljään peliin, siis kun ovat sentterinä pelanneet. Toki kun ratkaisuvoimaa puuttuu laidoilta ja pakkien avauspelaaminen ei toimi niin vaikuttaahan se ja paljon, mutta kuitenkin...

Nämä nyt on meikäläisen 2c...
 
Viimeksi muokattu:

everon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, KHL Jokerit, sympatiat Kärpät
Eipäs nyt olla niin negatiivisia ☺.

Voittoja tulee, tappioita tulee. Pelicans otti MestisHurriSportilta käkättimeen, mutta jo seuraavana iltana chilinakkien avittamana antoi Kärpille isän kädestä.

Sport pelasi eilen pelillisesti parhaan pelinsä, mutta tässä kävi vähän kuin Vepsun ja Hifkin välisissä veikkausliigapeleissä. Ensimmäinen maali on ratkaiseva.

Sport tarvitsisi tuohon rosteriin sen Fleuryn korvaaja eli miehen, joka ratkoo tiukat pelit vastustajan perseen kautta. Spilarista ei vaan ole tähän fyysiseen sarjaan pelaamaan illasta toiseen korkealla tasolla.

Mutta turha näillä katsojamäärillä lisävahvistuksia toivoa.
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Joo ei nyt saa negailla liikaa tässä vaiheessa kautta, mutta onhan tuolla tähän mennessä pelattujen pelien perusteella muutamia aika isohkojakin pettymyksiä. Ainakin Peltola ja Koivisto tulee ensimmäisinä mieleen, joilta odotan huomattavasti enemmän. Samoin Brennan. Kokkala ollut vaisu, mutta on ollut sivussa peleissä sen verran paljon. Komulainen oli mun silmään tosi vahva Jyppiä vastaan, mutta sen jälkeen ollut hieman vaisumpi. Gröndahli ei voi olla pettymys, koska häneltä en odotakaan juuri mitään. Niin ja Järvinen tietty kans, ei ole aloittanut sarjapelejä kovinkaan vahvasti/tasaisesti. Tähän mennessä Toivonen > Järvinen. Ihmettelin jo aikaa sitten, miksi Hannulle ei tarjottu jatkoa.

Tänään vastassa vahva ja eilen levännyt Lukko vieraissa. Ei tule olemaan helppoja pisteitä jaossa. Jännän paljon on meillä näitä tuplapelejä, kun vastustaja on levännyt..
 

BussiKUSKI

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport ennen Tomek Valtosta ja heti sen jälkeen
Kyllä eilinen peli meni vihkoon oman maalin edessä.
- Aina oli vapaa jätkä maali edessä.

Pelissä on hyviä elementtejä, mutta ne vaan eivät kohtaa toisiaan (välissä on aina n. 30 sekunttia kuraa.)
 

Raju Erkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport & Vegas Golden knights & Jokerit
Mielestäni Spilar on hyvä peruspelaaja joukkueeseen ja tilastot 1+1 ja +3 on hyvät. Spilar on ollut kuitenkin Koivistoa, Kokkalaa ym. Parempi, mutta saanut silti lokaa niskaan eniten.
Spilarista ei huippu vahvistusta saa tekemälläkään, mutta vahvistus hän on. Spilarin lisäksi täytyisi kuitenkin hankkia joku maalintekoon kykenevä pelaaja.
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Itse odotin ehkä liikaa Salolta, sillä ei tässä sarjassa kukaan noin nuori Lainetta lukuunottamatta ole vielä kovin vahvasti esiintynyt, mutta ei tuollaisista 5 minuutin peliajoista ole oikein hyötyä kehitykselle. Eilen oli mielestäni kyllä hukassa omalla alueella kiekottomana eniten Gröndahlin kanssa. Tarvitsee nyt pelejä isolla peliajalla ja myöhemmin sitten lisää liigapelejä, kun aukeaa isompaa vastuuta.

Kokkalaa en nyt vielä sanoisin vaisuksi, kun on pelannut vain kaksi peliä. Eilen näytti kuitenkin enemmän siltä vahvalta rauhalliselta pelaajalta, joka oli viime kaudellakin. Laiturit vain olivat vähän mitä sattuu, vaikka Tikka pelasikin kauden parhaan pelinsä.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
No joo, ehkä vähän turhan voimakasta reagointia eilisen jäljiltä, vaikka enemmänkin tässä vaivaa toi tehottomuus ja kiekollinen epävarmuus kuin eilinen tappio selvästi paremmalle vastustajalle. Onhan siihen kiekottomaan pelaamiseen paineen alla tullut kiitettävästi lisää rauhallisuutta viime kauteen verrattuna, mutta ei nyt nähdyillä esityksillä kyllä kympin sakkiin ole mitään asiaa. Odotin kyllä parempaa starttia kuin mitä saatiin. Liian monta avainpelaajaa ei vastaa huutoon tällä hetkellä ja jos tämä jatkuu niin kaudesta on tulossa taas kärsimysnäytelmä. Harjoituskauden perusteella näytti sitlä, että Valtonen onnistuu piiskaamaan suojattinsa lentävään lähtöön tämän kauden liigaan, mutta puolittain piippuun sitten jäikin. Kyllä Pelicanseiltakin olisi pitänyt saada kairattua kaikki kolme pistettä. Sen verran paljon antoi kaveri siimaa.

Sanotaanko nätimmin näin, että kun paljon puhuttu Spilarkin on kuin onkin kuoriutumassa edes jonkunlaiseksi vahvistukseksi niin mitä se kertoo meidän muista kärkilaitureista. Ei se heitä ainakaan mairittele. Niinkin pehmeään peliin tottinut kaveri kuin Spilar on monin verroin parempi liigapelaaja kuin esimerkiksi Koivisto.
 
Viimeksi muokattu:

Raju Erkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport & Vegas Golden knights & Jokerit
Olisiko Kivirannan paluun jälkeen jotenkin näin:

Komulainen-Vänttinen-Spilar
Kiviranta-Immonen-Bertrand
Koivisto-Kokkala-Körkkö
Tallberg-Riska-Karvinen

Kiviranta sopisi tuohon Bertrandin ketjuun paljon paremmin, kuin Koivisto. Kiviranta on fyysisempi ja suoraviivaisempi, sekä enemmän tuollainen maalintekijä tyyppi. Bertrand ei ole Koivistolta saanut apuja hyökkäykseen ja tuossa olisi Jollelle hyvä paikka läpimurtoon ja saataisiin Kivirannasta se maalintekijä.
Sitten jos joku hankinta tehdään, niin Spilar 3.kenttään Körkön tilalle ja 1.kenttään se tuleva "huippu hankinta". Sitten alkaisi näyttää jo hyvältä.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Niin että Spilar menisi ruokkimajärjestyksessä Tikan edelle?
Ei saatana! Tikka ollut todella hyvä rouhija ja ajanut röyhkeästi kyselemättä kaverin maalille, kun Spilar keskittynyt enemmänkin keräilemään itseään ja kamojaan pitkin-poikin kaukaloa.

Olisi kyllä todella suora epäluottamuslause Tikkaa kohtaan syrjäyttää näiden otteiden jälkeen pelaavasta kokoonpanosta. Jos Spilaria edelleen ajetaan väkisin sisään Kivirannan paluun jälkeen,
Körkkö ja Rekonenkin saa mun listoilla väistyä ennen Tikkaa pelaavasta kokoonpanosta.
 

tres11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Spåra ja K-Espoo
Körkkö ja Rekonenkin saa mun listoilla väistyä ennen Tikkaa pelaavasta kokoonpanosta.
Lainaan tätä totuutena, mun mielestä ketjut vois laittaa jotenkin näin, en muuten keksi miten saadaan kolmosketju toimimaan ja Tikka varmasti toimii ominaisuuksiensa takia hyvin nelosessa.

Komulainen - Immonen - Bertrand
Koivisto - Vänttinen - Spilar / Rekonen / Kivimäki (mikä nyt toimii)
Kiviranta - Kokkala - Tallberg
Tikka - Riska - Karvinen

Tuossa voisi hyvässä lykyssä toimia useampikin ketju.
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Niin että Spilar menisi ruokkimajärjestyksessä Tikan edelle?
Menee helpostikin. Koivisto ja Körkkö sen sijaan ei mene, joten mieluummin nuo ulos kokonaan. Kiviranta voi ottaa tuon Koiviston paikan suoraan ja Koivisto pelata kolmosessa, kunnes Kivimäki palaa, eli noin miten Raju Erkki oli hahmotellut, paitsi Tikka Körkön tilalle.

Komulaisen ja Vänttisen erottamista voi myös alkaa harkitsemaan, jos tehoja ei ala tulla seuraavissa peleissä.
 

BussiKUSKI

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport ennen Tomek Valtosta ja heti sen jälkeen
Spilar ei ole huono, sille pitäis löytää yks maalipyssy tekeen ne maalit johon se paikat järkkää.

Se on tullut laidasta useasti läpi, mutta kukaan ei ole menny tekosektorille haaskalle.
 

exau

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Ehkä Koivistoa pitäis peluuttaa keskellä että sais miehestä enemmän irti ja siirtää Vänä laitaan?

Komulainen-Immonen-Bertrand
Spilar-Koivisto-Kivimäki/Körkkö/Rekonen/Tikka
Kiviranta-Kokkala-Vänttinen
Karvinen-Riska-Tallberg

Tai sit Tale kolmoseen ja nelonen muotoa Karvinen-Vänä-Riska
 

muuttohaukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Wasa Royals
Spilar ei ole huono, sille pitäis löytää yks maalipyssy tekeen ne maalit johon se paikat järkkää.

Se on tullut laidasta useasti läpi, mutta kukaan ei ole menny tekosektorille haaskalle.

Spilarin pitäis yksinkertaisesti laukoa enemmän. Pelsuja vastaan laukoi 4 kertaa ja yksi upposi. Muissa peleissä ei ole laukonut kertaakaan maalia kohti.

Järvisen pelaamista olen vähän yrittänyt hahmotella, ja ei nyt oikeastaan ole ollut niin huono, kuin annettaan ymmärtää. Enemmän silmiin pistävää on, kuinka helposti vastustaja saa kiekon pelattua puolustusalueen läpi. Muutenkin aivan hirvittää katsella tuota maalineduspelaamista. Ei ole ihme, jos maalivahdille uppoaa muutama helppo, kun kiekkoja ja ukkoja tulee joka välistä eikä tiedä mistä laukaus tulee. Nyt pitäisi saada sovittua, miten ja mitä puolustetaan ja mitä jätetään maalivahdin hoidettavaksi. Tällä hetkellä näyttää siltä, että kukaan ei oikein tiedä miten pitäisi pelata. Ajoittain näyttää toki hyvältä, mutta sit pakka leviää taas täydellisesti. Ehkä taustalla on, että on pyritty monipuolistamaan peliä ja kaikki eivät ole vielä aivan sinut tämän kanssa.
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Voittava maalivahti kuitenkin paikkaa välillä kenttäpelaajien hölmöilyitä. Järvinen ei ole vielä tällaisia otteita esittänyt, vaikka onkin ottanut muutamia kovia torjuntoja, kuten Tyrväisen läpiajo Pelicans pelin jatkoajalla. Kuitenkin esim. Lukko pelin kolmas maali, joka lähti Koiviston tyhmästä jäähystä ja puolustuskin vielä päästi pelaajan maalin eteen, meni Järän alitse. Kyllä tuossa tilanteessa pitäisi lähteä siitä, että ainakaan jäätä pitkin ei se kiekko mene sisään, kun hyökkääjä on metrin päässä. Pikkuasioita, jotka erottavat perushyvän maalivahdin huippumaalivahdista.

Nyt kun puolustuspelaaminen on parissa viime ottelussa taas epäonnistunut, kävin katsomassa tilastoja ja huomasin, että nelosketju on hyvistä otteista huolimatta ottanut jo neljä maalia omiin tasakentällisin. Tähän kun lisätään epäonnistunut alivoima, jota nelosketju enimmäkseen pelaa, voi sanoa, että täysin nappiin ei ole heidänkään suoritus mennyt. Tämähän on seurausta lähinnä siitä, että hyökkääjät pyrkivät pelaamaan erittäin aggressiivisesti, joka sopii ketjun tyyliin, mutta aiheuttaa myös aukkoja puolustukseen. Tätä pitäisi jotenkin saada tasapainotettua ja ainakin joitakin turhia taklauksia voisi jättää tekemättä.

Peliaikoja vertaamalla nelosketju on pelannut kolmanneksi eniten ottanut eniten maaleja omiin. Kakkosketju on pelannut eniten ja ottanut toiseksi eniten omiin ja vähiten omiin on ottanut ykkösketju, joka on kuitenkin pelannut samoja minuutteja kuin kakkosketju. Komulainen-Vänttinen-Spilar kolmikolla on tullut vain yksi maali omiin viidessä pelissä ja tuota voi pitää erittäin hyvänä suorituksena.

Näillä tiedoilla Vänttisen voisi hyvinkin sijoittaa tuohon nelosketjuun, kuten exau jo aikaisemmin ehdotti. Tuolloin se ketju ei menettäisi oikeastaan mitään, mutta puolustuspelaaminen saattaisi parantua. Tällöin saataisiin myös Kiviranta-Kokkala-Tallberg kolmoseksi, joka sekin jo tiedetään varsin hyväksi yhdistelmäksi. Spilariakin voisi ihan hyvin kokeilla Bertrandin ketjussa, koska siinä saattaisi saada tehojakin aikaiseksi, eikä kiekon kuljettaminenkaan olisi pelkästään Callen vastuulla. Kakkosketjuunkin löytyy variaatioita, vaikka Koivisto ei parantaisikaan. Tuohon uusi hankinta (sentteri tai laituri), niin näyttäisi hyvältä.
 

Tuima

Jäsen
Spilar ei ole huono, sille pitäis löytää yks maalipyssy tekeen ne maalit johon se paikat järkkää.

Se on tullut laidasta useasti läpi, mutta kukaan ei ole menny tekosektorille haaskalle.

Tähän vahva sama.
Spilar tuo yleensä kiekon helpohkosti alueelle, mutta hyökkäyksen jatko yleensä tyrehtyy siihen, kun ei löydy ketään kenelle syöttää. Sport pelaa muutenkin aika kulmapainotteista kiekkoa, eikä siinä keskisektorilla pakkien välissä hääri oikeastaan ketään.

Mutta tällä hetkellä (mun mielestä) Spilar on ajanut nokkimisjärjestyksessä helposti Karalahden vaimon pikkuveljestä ja Körköstä ohi.
Ei ollenkaan paska. Ketjupalapelistä pitäisi löytää se joka iskee Spilarin tarjoilut sisään. Tähän sopisi parhaiten Bertrand. --> Kaksi nopeaa laituria joiden keskelle voi oikeastaan laittaa Vänttisen, Immosen tai Kokkalan. Kaikki kolme ovat rauhallisia senttereitä ja tasapainottaisivat vauhtipöksyjä.

King Charles - Immonen/Kokkala - Spilar
Komulainen - Vänttinen - Koivisto
Kiviranta - Immonen/Kokkala - Tallberg
Tikka - Riska - Karvinen
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös