Sport & media

  • 626 075
  • 2 055

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Lähes 40 vuoden Sport-kannattajuuteni aikana Sportin toiminnan perusongelma on ollut junioritoiminta. Mielestäni on selvää, että urheilullinen menestymättömyys ja voittavan jääkiekkokulttuurin puuttuminen johtuu pääasiassa oman pelaajatuotannon heikosta tasosta. Vaikka yksittäisiä menestysjaksoja seuran lähihistoriasta löytyykin, ei niille ole koskaan saatu jatkumoa, koska menestys ei ole johtanut oman pelaajatuotannon käynnistymiseen. Tämä johtuu vain ja ainoastaan Sportin haluttomuudesta panostaa oikeasti tärkeisiin asioihin.

Intohimoiset kannattajat eivät yksinään luo kiekkokulttuuria. Sen tekee seuran pitkäjänteinen kasvatustyö yhdessä osaavien valmentajien kanssa - eikä tällöin puhuta suojatyöpaikoista kavereille.

Kuten joku toisen seuran kannattaja ylempänä jo totesikin, täytyy tuottaa potentiaalisia liigapelaajia useampia joka vuosi. Pari yksilöä silloin tällöin ei siitä ja nyt tilanne on se ettei edes näille muutamalle tarjota mahdollisuutta läpimurtoon.

Sportin organisaatio on aivan hemmetin tyhmää sakkia täynnä. Maksetaan pelaajille, joiden ammattilaisura olisi jo loppunut ilman Sportia. Se siitä jatkumosta.
 

Backster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Flyers, Chelsea
Tässä nyt on tullut näiden ulostulojen myötä paljon viestejä ja keskustelua liittyen junioritoimintaan. Joo fakta on se, että RD ei kovin hevillä hetiä edustukseen nosta, eikä ole nostanut aikaisemmatkaan. Pelitaidoiltaan moni pelaa väärässä sarjassa. Ei koske pelkastaan A --> edustus. Siellä on U15, U16, U18, U19 ja U20 paljon kiekollisesti lahjakkaita poikia, mutta ongelmat ovat pään sisällä. Ollaan olevinaan suuriakin staroja, mutta kumminkaan ei urheilijoita. Tämä on surullista jos meidän rajallisesta prospectpoolista valuu iso osa hukkaan tällaisten tapausten takia. Vastuu on pelaajilla itsellään, mutta kääntäisin katseet myös valmennukseen. Valmennuksen tehtävä on myös auttaa näissä asioissa.
 

castorpollux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Spårt, VPS, Wasa Royals, Suomen maajoukkueet
Koko teksti

Omasta puolesta: En tiedä voisiko asiaa tiivistää Roccon funtsintoja paremmin.

Jossain on jotain vialla, kun magnumin, Roccon ja itseni kaltaiset suht rauhalliset ja toiminnassa joskus aktiivisemmin mukana olleet ikipunaisetkin alkaa kusta seinille kun meno ei vaan muutu.
 

Bison king

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport puuhastelijoiden vaihduttua
Tuo IS:n juttu kyllä avaa silmiä aika moneen asiaan, mitä olen kuullut ja itsekin aavistellut.

Jämsä on pelkkä kumileimasin. Dufva määrää ketä joukkueeseen hankitaan, ja Jämsän tehtävä on tarjota sellainen summa, että suostuu tänne tulemaan. Eikä tulijoita varmasti ole liikaa. Joku, kuka kaipaa pelipaikan Liigasta, että pääsee 1-2v päästä takaisin omaan joukkueeseen, saattaa olla ainut vaihtoehto nuoremmista pelaajista, mutta muuten runko on todella iäkästä porukkaa, ketkä pelaavat viimeisiä vuosiaan hyvällä palkalla.

Dufva tappaa Sportin. Kun omat junnut eivät saa edes realistista näyttöpaikkaa, ei omat junnut edes jää tänne. Miksi kukaan tässä vaiheessa Sportin B:ssä tai A:ssa katsoisi edustuksen suuntaan, kun siellä on aina edessä joku 35v isoa rahaa nostava kehäraakki, kuka ei parin vuoden päästä enää täällä ole, ja korvataan taas toisella kalliilla kehäraakilla.

Onko Sportilla ketään henkilöä, kuka scouttaisi pelaajia maakunnasta? Joku, kuka käy eri seurojen junnumatseissa? En usko että on, koska ei tuolta maakunnasta ole isommin ketään tänne haalittu.

Hallitus on täysin vastuussa Dufvan palkkaamisesta. Ja sitä kautta myös junnuputken muuraamisesta umpeen. Meillä on esim loistava ja lupaava pakki Aarnio, kuka istuu pääosin penkillä, ja kun pelaa, on jäällä vain 10 minuuttia per ottelu. Viime kaudella Masic pääsi pelaamaan kun kausi oli jo ohi pudotuspelipaikan osalta, eikä ketään muuta ollut saatavilla. No miten kävi? Hän pelasi erinomaisesti. Erholtz menetettiin Ässiin, Haarala kitui kauden A:ssa ja Mestiksessä jne.

Risto ei valmenna täällä ikuisesti, eikä toivottavasti kauaa. Mitä sen jälkeen? Junnupuoli on tyhjä, pelaajamateriaali ikivanhaa jäämistöä, ja tulevaisuus täysin harmaa.

Nyt pitäisi jo tehdä muutoksia. Sanoa Ristolle, että nyt me rakennamme joukkueen meidän ehdoilla, ja sinä valmennat sen mukaan, tai voit poistua. UTJ:ksi joku oikea henkilö, kuka ei ole pelkkä entinen pelaaja, vaan nuori ja kyvykäs tyyppi, kuka osaa neuvotella ja löytää oikeat pelaajat paikalle. Valmentajaksi joku junnupuolella meritoitunut kaveri, kuka osaa modernia jääkiekkoa, osaa käsitellä nuoria, ja haluaa uralla eteenpäin.

Vaikka pari vuotta menisi tuloksellisesti samalla tavalla, kaikki haluaa mieluummin katsoa taistelevaa nuorta ja nälkäistä joukkuetta, ketkä haluavat itselleen ja seuralle positiivisia asioita. Eikä ole täällä vain nostamassa eläkerahoja parin vuoden päästä päättyvälle peliuralle.

EDIT: Tuossa jutussa Jämsä aika hyvin maalittaa Dufvan päälle paljon, mikä tarkoittaa aika nopeasti sitä että jompikumpi ei talossa kauaa jatka. Jos UTJ syyttää valmentajaa tällä tavalla, niin ei ole ulospäin hyvä asia. Mutta summa summarum: Kaikki tuntuu löytävän vikaa kaikkialta, paitsi itsestään.
100% faktaa. On aika kestämätön tilanne olla liigassa jos ei yhden yhtä omaa kasvattia tule. Aina voi tulla yksittäisiä huippukausia, mutta yleensä sieltä tullaan yhtä nopeasti alas. Enemmän tässä vaan harmittaa se, ettei minkläänlaista valoa edes näy paremmasta. Kyllä kannattajat malttavat odottaa pari huonompaa kautta, jos taustalla on selvä projekti, mutta sitä ei ole. Jukurit näytti miten yhdellä palkkauksella (OJ) seurasta tuli relevantti joten ei kun vaan kopioimaan kotiläksyt ja lisäämään siihen oman mausteen.
 

Jaahas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Voittava
Jukurit olivat ajautuneet tavallaan pakkorakoon ja OJ oli melkoinen arpa josta ei ollenkaan voinut tietää mitä tuleman tulisi.
Nyt arpa voitti . Sportin tapauksessa jos tuo kopioitaisiin niin verran pessimistiksi tässä on tullut , että tod.näköisesti arpa ei voittaisi.

Mutta siitäkin huolimatta,Sport on itse itsensä ajanut myös pakkorakoon ja nyt on tehtävä samanlaisia kovia päätöksiä.
Dufva ei häivy minnekkään,lieneekö jäänyt mestisajoilta traumoja mutta hän haluaa vetää seuran jään alle.
One more year!

Sen sijaan seura voisi jo nyt alkaa varustautua tulevaisuuteen johon kuuluu nuorten pelaajien löytäminen ja kasvattaminen liigapelaajiksi.
Suurin osa näistä pelaajista todennäköisesti tulisi Vaasan ulkopuolelta.

Nyt olisi satsattava ihan oikeaa rahaa ja etsittävä junioripuolelle henkilö/löitä jotka tunnetaan muuallakin kuin sählypiireissä.
Jolla on suhteita,johon luotetaan ja jolla on iso kenttä hallussa ja tietää Suomen juniorit ja ulkomaidenkin.
Hänelle annetaan lupaus,että hänen hankkimansa juniorit tullaan ajamaan edustuksen piiriin jos vain taso siihen riittää.
Ettei taas tehdä asioita puolittain hyvin.
Tämän henkilön on voitava luottaa siihen,että jos hän lupaa junioreille reittiä liigaan se lupaus myös toteutetaan eikä hankita taas kesken kaiken jotain Dufva vol 2.0.

Tunnustetaan faktat,Sportin rahoilla ja nykyisellä vetovoimalla ei ikinä tulla olemaan vakio 10 sakissa oleva joukkue.
Tehdään viisivuotis suunnitelma jonka aikana hankitaan ei nykyisen kaltaisia ylikalliita vanhoja staroja vaan satsataan pääasiassa joukkueeseen jossa on tasapainoinen ikärakenne.
Menestys kiertänee muutaman kauden mutta yleisö saattaisi sen kestää ja palata katsomoon kun tietää mikä on homman nimi.
Meinaan kun ei se menestys nytkään ole saapunut .

"Edit" tämä lipsahti nyt väärään osastoon.
 
Viimeksi muokattu:

teukka2000

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
En edes tiedä, onko Sportilla joku Visio ja Strategia kirjattuna johonkin. Kun Hiltusen tasoinen tyyppi on johdossa, niin kuvittelisi tälläisiä olevan tehtynä.
Nyt vaan näyttää siltä, että joko ne on unohdettu mappiin kaapin perukoille, tai sitten ne ovat täydellisen vääriä.

Jos itse saisin päättää, niin strategiaan kirjattaisiin urheilutoiminnan osalta jotain tähän suuntaan:
- edustusjoukkue tekee saumatonta yhteistyötä A- ja B-juniorijoukkueiden kanssa.
- kaikki edellämainitut joukkueet harjoittelevat ja pelaavat pääpiirteissään tämäntyyppistä jääkiekkoa (tähän kirjoitetaan jotain muuta kuin taistelevaa ja yritteliästä, se pitää olla ilmiselvää tällä tasolla muutenkin).
- edustusjoukkueen ja juniorijoukkueiden valmentajat sitoutuvat harjoituttamaan ja valmentamaan edellämainitun kaltaista, seuran identiteetin mukaista jääkiekkoa, omin maustein ja variaatioin.
- edustusjoukkueen valmentaja vetää 2 kertaa kuukaudessa A-juniorien jääharjoitukset ja seuraa muutenkin juniorien otteluita mahdollisuuksien mukaan.
- joukkueiden valmentajat tapaavat toisiaan säännönmukaisesti kuukausipalavereissa, joissa tarkastellaan junioripelaajien kehitystä ja mahdollisuuksia edustusjoukkueen harjoitusrinkiin nousemisessa tai edustuksessa pelaavien juniori-ikäisten hyödyntämistä juniorijoukkueiden kriittisissä otteluissa, esim erilaiset karsinnat yms.
- Urheilutoimen johtaja vastaa pelaajahankinnasta, mutta hänellä on mahdollisuus konsultoida valmentajia.
- Valmentajat eivät voi aktiivisesti puuttua pelaajahankintaan tai toistuvasti jättää peluuttamatta Urheilutoimen johtajan hankkimia pelaajia.
- Valmentajat ja valmennusryhmät tekevät tiivistä yhteistyötä koko seuraorganisaation kanssa ja haluavat edistää hyvässä yhteishengessä sekä juniorijoukkueiden että edustusjoukkueen tilaa kohti henkistä ja fyysistä kasvua voittajiksi sekä yksilöinä että joukkueena.

No,ehkä noista muotoutuikin enemmän sääntökirjan tapainen, mutta omasta mielestäni olis tärkeää, että jo junnuissa pelattais A:ssa ja B:ssäkin sitä tietynlaista, Sportin lätkää, mitä edarikin pelaa. Silloin olis helpompi hypätä äijien mukaankin, kun tietää, että mikä pelisysteemi on ja mitä odotetaan.
Ja valmentajan sopimukseen klausuuli, että "vittu, peluutat tätä meidän lätkää näissä puitteissa ja nuo osa-alueet saat soveltaa itse, muuten tulee kenkää".
 

Golffari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Nyt kun median toimesta Sportia nostettu eetteriin ja tullut paljon negaa vasemmalta ja oikealta. Nyt on mielenkiintoista seurata miten tämä median paine alkaa vaikuttamaan konttoriväkeen sekä miten valmennus tähän vastaa.

Kyllähän tässä alkaa Ristollakin painetta olemaan melko paljon kun paskaa tulee niskaan ja peli ei kulje maju-tauon jälkeen. Tais olla ilmeisesti niin että Sport treenannut ma-ke sitten loppuviikko taukoa...
IG.n mukaan Hjalmarsson - Stålberg sekä E. Riska perheineen viettänyt retkipäivää yhdessä.
 

Boxer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hockey Team Sport
Oletteko muuten huomannut että Sportilla on nuorten talentti ryhmä joka harjoittelee ykkösen alaisuudessa. Hyvä, hyvä
 

rauta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, VPS & HIFK
Mielenkiintoista. Keitä tähän ryhmään kuuluu?
Tuollainen ryhmä löytyy Sportin sivuilta:
Valmennuksesta vastaa Liigajoukkueen valmennusryhmästä; Juuso Hahl, Tommo Nukari ja Arttu Lipsanen.

MV:t

Masi Härkönen MV -06

Aleksi Korpela MV -04

Juho Helander MV -02

U16

Niilo Pöyhölä P -07

Onni Pöyhölä H -07

Eppe Seikkula H -07

Iisakki Sjöblom H -07

U18

Mico Kirvesmäki P -06

Santeri Kuusisto P -05

Jimi Matikainen P -06

U20

Jacob Rönnqvist P -06

Eetu Heikkilä P -03

Juuso Vesala P -04

Kasper Holm H -04

Jure Povse H -02

Viljami Haarala H -02

 

rekufa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Lisäsin näille seurat josta ovat tulleet U16:sta. Povse U18:sta. Liittyen tuohon Tappara - Eteläpohjanmaan juniorit caseen. Kuinkahan tämän kaltainen tilanne tulevaisuudessa muuttuu.

MV:t
Masi Härkönen MV -06. Sport

Aleksi Korpela MV -04. Hermes

Juho Helander MV -02. S-Kiekko

U16
Niilo Pöyhölä P -07 Sport

Onni Pöyhölä H -07. Sport

Eppe Seikkula H -07. Hela-Kiekko

Iisakki Sjöblom H -07. Sport

U18
Mico Kirvesmäki P -06. S-Kiekko

Santeri Kuusisto P -05. Sport

Jimi Matikainen P -06. S-Kiekko

U20
Jacob Rönnqvist P -06. Sport

Eetu Heikkilä P -03. YJK

Juuso Vesala P -04. Hermes

Kasper Holm H -04. Hermes

Jure Povse H -02. HK Slavija

Viljami Haarala H -02. Sport
 

rekufa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Tiistain Ilpossa Petri Heikkisen tekemä Dufvan haastattelu.

Esittelee 7:llä sivulla tilastoja joukkueen tekemisistä. Eritellyt laukaukset, maalipaikat ja osumat. Vertailtavana on myös kaikkien muiden joukkueiden eritavoin tehdyt ja päästetyt maalit. Ollaan sijalla 13. vaikka maalipaikkoja on 13,5/ottelu. Se on enemmän kuin vastustajalla. Luotamme siihen että kun saamme pikkuisen tehokkuutta, maalin tappiot on käännettävissä. Lisäksi D vertailee erien välisiä eroavaisuuksia mm maalien/maalipaikkojen kautta. Kertoo kuinka aikaisemmin on mietitty, voi kun meillä olisi ykköskärki niin nyt on mutta ero muuhun porukkaan on ollut liian iso. Emme voi tehdä niin kuin toiset että tarpeen tullen ostetaan parempi pelaaja. Hyväksyy taloudelliset realiteetit ja on valmis menemään niiden mukaan. On jutussa vielä muutakin mutten jaksa enempää naputella. Vielä sellanen että: tavoitteena on ollut että kun playoffsit alkaa jokainen mies joka on kokoonpanossa löytyy meidän joukkue kuvastamme.

Itse en ota enempää kantaa kuin sen että seurasta on nyt tultu pelillisesti hyvin julkisuuteen. (Mun mielestä Ilpossa on ollut hyvin juttuja koko syksyn).Tässä tilannetta on analysoitu, pitkälti samat samat asiat kuin tällä palstallakin, mutta että puutteet on tiedossa valmennuksellakin.

Tavoitteista ei olla luovuttu. Tässä on otettu kantaa vain pelillisiin asioihin, ei Sportin organisaatioon eikä esim Jämsän kohtaloon tms. eli niiden ongelmia ei tässä käsitellä/ratkota.

Perjantaina kaikki hallille. Sen takia ei kannata poikotoida että saatais D ulos. Siihen meillä ei oo rahaa. Saipa nurin prkl ja sitten kissaa nylkemään.
Ehkei tuota kissaa nyt kuitenkaan, jos ovat päässeet syksyn helvetin vaaralliseen moodiin.

Ismo Lehkonenkin ylen urheilukierroksessa eilen toivoi, kuten itse kertoi: vilpittömästi, että Vaasalaiset tulisivat antamaan vahvan tukensa ja buustaamaan joukkuetta vahvasti eteen päin.
 

Mustakotka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport

mike owen

Jäsen
Suosikkijoukkue
tepsi, hjk ja kiisto
Jotkut lienee tämän lukeneet,jotkut eivät.

Laitetaan se tähän kuitenkin.

Vaihteeksi positiivinen juttu lehdessä. Lisää näitä. Ei muuta kuin jatkopahvit kaikille... eiku. Saas nähdä kuinka moni heistä jatkaa Sportin rosterissa ensi kaudella.

Sportilla on kaikki mahdolliset selviytyä pleijareita pelaamaan tällä kaudella.
 

teba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Vaihteeksi positiivinen juttu lehdessä. Lisää näitä. Ei muuta kuin jatkopahvit kaikille... eiku. Saas nähdä kuinka moni heistä jatkaa Sportin rosterissa ensi kaudella.

Sportilla on kaikki mahdolliset selviytyä pleijareita pelaamaan tällä kaudella.
Suomalaisetkin kun alkais osumaan maaliin (edes Väyrynen) niin näyttäis jo paljon mahdollisemmalta pitkä kevät.
 

Hokiboy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
No mistäs nyt tuulee, kun tämän päivän IS-Lehden kiakkoraati kerrankin kirjoittaa jotain positiivistä Sportin pelaajista oikein kahdessa osiossa jutuissaan. Mahtaa toimittajaraadilla on tämän viikon lääkitys kunnossa no jättekiva vaihteeksi
 

Shiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves

Tuollainen osui silmään, "Paras vierasjoukkue Nokia-areenalla on ollut tienattujen sarjapisteiden valossa Sport (7)....."

Onneksi ei siis ollut hallia karsintavuosina, olis menny sarjassa pysyminen meillä veläkin tiukemalle....
 
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport

Tuollainen osui silmään, "Paras vierasjoukkue Nokia-areenalla on ollut tienattujen sarjapisteiden valossa Sport (7)....."

Onneksi ei siis ollut hallia karsintavuosina, olis menny sarjassa pysyminen meillä veläkin tiukemalle....
Tienatuissa sarjapisteistä pitää muistaa ottaa huomioon, että Sportilla on puolet enemmän pelejäkin Tampereella kuin muilla Liigajengeillä.
 

Shiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tienatuissa sarjapisteistä pitää muistaa ottaa huomioon, että Sportilla on puolet enemmän pelejäkin Tampereella kuin muilla Liigajengeillä.
Kyllä, ja Jukurit lienee paras pisteleskiarvolla mitattuna...

Ja Sportin pisteet on luultavastu tullu siltä toiselta joukkueelta, joka siellä kuulemma kanssa koettaa pelata kotipelejä, en nyt muista vaan heti nimee.....
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös