Sport 2004-2005

  • 201 156
  • 1 238

nollanolla

Jäsen
Suosikkijoukkue
HERMES & PELICANS & KPV
Tamin ongelma on se, että hän luulee ja on siinä uskossa että kaikki elää ja toimii hänen sanojen ja tekojen mukaan.

Jo vuosia hän on opastanut tuomareita, Kärppäaikana yritti väkisten mennä tuomarikoppiin, järkkärit esti sen,Tami huusi kuin hinaaja järkkärille, minä järjestän sulle potkut,minä saan mennä sinne.

Tuomarit puhaltaa mun mielestä oikein,kun joku joutuu jäähylle, puhaltamatta jättämisiä kyllä tulee luvattoman paljon, toisaalta jos tuomarit viheltäisi sääntökirjan mukaan niin yhtään minuuttia ei pelattaisi 5-5 tasa kentillä.

Tamin "sääntökirjan" mukaan taas molemmille pitää tulla yhtäpaljon jäähyjä ja Sporalle mieluummin vähemmän.

Tami yrittää peittää omaa huonouttaan valmentajana ja joukkonsa johtajana, sysäämällä kaiken syyn muihin kuin itseensä ja helpoin kohde hälle on ollut jo vuosia Tuomarit.

Epäilen että Joulutauolta,Tami häipyy Vaasasta ja jättää jälkeensä ison kasan??
 

Shearer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Olisiko mahdollista, että vaikkapa Jatkoajan Sport -toimitus ottaisi yhteyttä Tamiin ja mikäli hän kiireiltään ehtisi, voisi hän kertoa hiukan missä mennään ja onko kaikki hyvin ja onko hän nyt lähdössä johonkin Sveitsiin. Tällaisista asioista juoruaminen ei muuten lopu koskaan. Nyt voisi huhuilta mahdollisesti katkaista siivet heti alkumetreillä.

Ymmärrän täysin jos nämä kommentit olivat vain kiukkuisen miehen avautumista. On sitä itsekin tullut joskus vihaisena sanottua jotain mitä ei ole tarkoittanut.
 

Owen Pool

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wigan ja Bolton
Noh niin... Sport ja Tami ovat taas "tapetilla" eli framella. Ja sehän on vain hyvä asia näin fanin silmin nähtynä.

Tami otti esille omalla persoonallisella tavallaan tuomarityöskentelyn Mestiksessä. Hyvä niin, sillä minua on jo pitempään sapettanut tämä pelleily ja sitähän se on... sitä ihteensä.

Pelaajat ja valmentajat ovat ammatilaisia ja raatavat niska limassa ympäri vuoden työssä viihdyttääkseen ihmisiä ja saavuttaakseen tavoitteensa. Tuomarit ovat täysiä amatöörejä ja monesti esiintyvät myös amatöörimäisesti kaukalossa. Ei tosin ole helppoa olla tuomari, mutta kun tuomariksi on ryhtynyt niin hommansa on hoidettava kunnolla. Tämä tarkoittaa sitä, että on noudatettava sääntöjä ja normeja. Ei tuomarin velvollisuus ole mennä lootaan ja tuoda esille omia sympatioita tiettyjä joukkueita ja pelaajia kohtaan. Tasapuolisuutta toimintaan.

Mielestäni niin Liigassa kuin Mestiksessä esiintyy aivan liikaa kahvaamista ja koukkimista. Kun nämä edes saataisiin lopetetuksi, niin sehän olisi jo hyvä alku. Taitopelaajia tulisi kunnioittaa ja antaa heille mahdollisuus pelata kunnon lätkää omalla tasollaan. Nykyään tuntuu olevan suuntana se, että viedään vatustajalta tila ja telotaan vatustajan paras pelaaja pois tolaltaan.

Tamin reaktiot tuomarityöskentelyyn ovat oikeutettuja. Paljon on parannettavaa tuomaroinnissa. En tarkoita sitä, että Sportia olisi suosittava, mutta joku tolkku toimintaan on saatava. Ymmärrän ja hyväksyn voitot ja tappiot kunhan ne tulevat rehellisin keinoin.

Ei Tami ole Vaasasta mihinkään lähdössä; kunhan heittää läppää... Parasta julkisuudessa on se, että on julkisuudessa ja Tamihan ymmärtää "yskän". Se on sama, mitä kirjoitetaan kunhan kirjoitetaan ja paljon. Sport on framella.

Sportin peliesitykset paranevat vielä huomattavasti sarjan edetessä. Mielestäni Sport tarvitsee vielä voittavan maalivahdin Häkän rinnalle pleijareita ajatellen. Aku on hoitanut hommansa hyvin, mutta hän on vielä kokematon tiukoissa väännöissä keväällä. Hänestä tulee vielä huippu veskari kunhan saa lisää kokemusta.

Puollustus kaipaa vielä yhtä liideriä. Puollustajan tulisi olla nopea ja luotettava jokapaikan työmyyrä. Luotettavan ja kokeneen veskarin edessä pelaava puollustus on tasokkaampi ja parempi kuin haparoivan mollen edessä pelkäävä kotkalauma. Sport tarvitsee puollustusen taakse ukon, johon voi luottaa tiukoissakin paikoissa.

Hyökkäys kaipaa vielä yhtä tykkiä mieluiten ykköskenttään Fandulin ja Suoraniemen rinnalle. Kakkoskentään voisi sijoittaa Myllyahon, Patten ja Jämsän. Jämsä tulee vielä ja kovaa.. kunhan tervehtyy.
 

TKO

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, NFL
Viestin lähetti Owen Pool Pelaajat ja valmentajat ovat ammatilaisia ja raatavat niska limassa ympäri vuoden työssä viihdyttääkseen ihmisiä ja saavuttaakseen tavoitteensa. Tuomarit ovat täysiä amatöörejä ja monesti esiintyvät myös amatöörimäisesti kaukalossa. Ei tosin ole helppoa olla tuomari, mutta kun tuomariksi on ryhtynyt niin hommansa on hoidettava kunnolla. Tämä tarkoittaa sitä, että on noudatettava sääntöjä ja normeja. Ei tuomarin velvollisuus ole mennä lootaan ja tuoda esille omia sympatioita tiettyjä joukkueita ja pelaajia kohtaan. Tasapuolisuutta toimintaan.

Mestis-pelaajista valtaosa on amatöörejä.

Ja ei kai kukaan (edes Vaasassa) ajattele, että tuomarit tahallaan viheltävät huonosti tai suosivat/syrjivät tiettyjä joukkueita?

Nämä Tamin lausunnot sikäli ymmärrän, että ne on annettu kiihkeän pelin jälkeen, mutta nyt on syytä ottaa järki käteen; vaikka tuomarit ovat amatöörejä ei se tarkoita sitä, että he ovat tahallaan huonoja! Keskustella tästä aiheesta voi ja pitääkin, mutta ei nyt ihan mitä tahansa suustaan/näppikseltään kannata päästää.
 

Owen Pool

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wigan ja Bolton
Kiitos Korhonen kommenteistasi. Asiallista keskustelua kaivataan nyt ja tulevaisuudessa. Tiedän kyllä, että eräät pelaajat ovat kyllä amatöörejä. He ovat osa joukkuetta muiden mukana ja treenavat kuin ammattilaiset; tai heidän tulisi treenata kuin ammattilaiset. Muutoin paikka edustusjoukkueessa on häilyvä muisto vain. Kaverilla on loistava tulevaisuus menneisyydessä.

Tiedän myös, ettei Mestiksessä pelaavia joukkueita pidä verrata toisiinsa, sillä lähtökohdat ovat niin erilaiset kuten myös palkanmaksukykykin (pelaajien palkka tai korvaus menetystä vapaa-ajasta). Kai kaikki nyt sentään jotain säkin pohjalle saavat. Ei kai kukaan mitään ilmaiseksi harrasta Suomessa.

Olen kyllä havainnut, että ollaan niin ammatilaisia palkkaneuvotteluissa, mutta looraan päästyä niin amatöörejä, että...

En ajattele (vaasalaisista en tiedä), että tuomarit tahallaan viheltävät huonosti tai suosivat tiettyjä joukkueita. Katsomosta katsojen ja TV:n välityksellä näyttää kuitenkin siltä, että tietyjä piirteitä on havaittavissa tuomarityöskentelyssä muuallakin kuin vain Vaasassa. Oli hienoa surata tuomarityöskentelyä Hesassa Karjala-turnauksessa. Tuomarit todella osasivat hommansa. Kunnon työntekijä on kyllä palkkansa ansainnut.

Ei kai kukaan, edes tuomari tahallaan huono ole ja vihellä miten sattuu. En ole moista väittänytkään ja en väitä nytkään, mutta ei kai nyt sentään täällä rakkaassa Suomessa ole arvostelu kiellettyä.

Tuomareiden tasoa on nostettava kursseilla ja koulutettava heistä päteviä. Tästä nyt kai on yksimielysyys sentään olemassa.
En hyväksy sitä, että treenattu joukkue, olkoon mikä hyvänsä seura, häviään pillipiipareiden takia.

Tuomareiden tasoa kuvastaa sekin, että sama tuomari tuomitsee samanlaiset tilanteet eri tavalla ottelun eri erissä. Linjasta olisi syytä pitää kiinni, jotta pelaajat tietävät missä mennään ja miten saa pelata. Toinen ärsyttävä piirre on se, että tuomari alkaa hyvittämään tekemiään virheitä toiselle joukkueelle ja siitäkös "konsepti" sekoaa...

Tuomareiden olisi myös reakoitava tilanteessa, jossa he huomaavat, että tilanne riistäytyy käsistä. Tällä tarkoitan sitä, ettei valitettavia loukkantumisia satu kenellekkään. On valitettavaa jos tuomari seisoo kuin HOOO MOILANEN (kuten olen nähnyt kentällä tapahtuvan), loukaantuneen pelaajan vierellä.

Tamin mollaaminen on saanut jo huvittaviakin piirtetä, mutta olkoon, en viitsi puuttua siihen. Pääasia on se, että yleisöä riittää jäähallissa nyt ja tulevaisuudessa; ainakin Vaasassa... vai kuinka. Rahaa se tietää kirstun pohjalle ja siitähän kasööri tykkäää.
 

Shearer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Suomessahan käy usein niin, että esimerkiksi tuomareita tai liiton/liigan johtajia arvosteleva taho leimataan suoralta kädeltä itkijäksi tai muuksi luuseriksi. Luulisi arvostelun kohteeksi joutuneen tahon katsovan peiliin ja miettivän onko omassa tekemisessä jotain parannettavaa. Harvoin kuitenkaan näin tekevät.

Mestiksen tuomarit ovat keskimäärin samaa kastia. Kaatumalla kaveri saa jäähyn. Tämän tietyt pelaajat osaavat paremmin kuin toiset. Taklata ei kannata sillä jos taklattava on lyhyempi/fyysisesti heikompi niin jäähylle lähdet varmasti. Tällainen tuomarilinja vähentää taklauksia ja fyysistä peliä jonka ansiosta tietynlaiset pelaajat ja joukkueet pärjäävät paremmin. Joku 170 senttinen järkäle tekee Mestiksessä 50 pistettä ja lähtee liigaan jossa pisteitä tulee huimat kaksi. Sitten ihmetellään miehissä: "miten voi olla näin kun se Mestiksessä oli nii hyvä". Vaikka ei liigakaan fyysisyydellään huimaa mutta silti siellä taklataan puolet enemmän kuin täällä meillä.

K-Vantaa tulee vastaan seuraavaksi. Siinä pelissä saattaa jopa nähdä vähän taklauksia. Ainakin männä vuosina näin on käynyt.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Niin. Itsehän en usko, että Sport on saanut yhtään sen enempää epäreiluja jäähyjä kuin ketkään muutkaan. Varsinkaan nyt, kun Sportin pelillinen taso on ollut mitä on ollut. Alkukaudella se vähän ihmetytti, kun Sport ei saanut kotonaan juurikaan jäähyjä, mutta vieraissa sai.

Tämän purkauksen syynä lienee se yksi tilanne, jonka jälkeen vaasalaista meni boksiin oikein urakalla. Sport sai ensin kaksi kakkosta ja sitten Suoraniemi oli karkaamassa läpiajoon ja vastustaja kaatoi. Ei tullut jäähyä ja Suoraniemi kertoi fiilikset tuomarille (10min henk. koht. jäähy). Tamminen jatkoi samalla linjalla ja sai kakkosen. Ikävää tapauksesta tekee sen, että otteluvalvoja oli sanonut, että selkeä kakkosen paikka.

Eli yksittäinen tilanne, joita sattuu kaikille porukoille.

Taso on yleisesti mielestäni todella heikko, mutta ei Sport mikään kärsijä ole ollut.
 

Rocco

Jäsen
Viestin lähetti Owen Pool

Tuomareiden olisi myös reakoitava tilanteessa, jossa he huomaavat, että tilanne riistäytyy käsistä. Tällä tarkoitan sitä, ettei valitettavia loukkantumisia satu kenellekkään. On valitettavaa jos tuomari seisoo kuin HOOO MOILANEN (kuten olen nähnyt kentällä tapahtuvan), loukaantuneen pelaajan vierellä.

Tarkoitatko tällä sitä että jos pelaaja jää makaamaan jäälle, tuomarin on annettava jäähy? Toivottavasti et, sillä loukkaantuminen on loukkaantuminen. Se voi tapahtua missä vaan, miten vaan. Se että pelaaja loukkaantuu ei saa olla syy jäähyyn. Tällaisia filmaajia on nähty Vaasassakin vierailemassa moneen otteeseen. Suomalainen ja Hämäläinen pari esimerkkiä mainitakseni.

Jäähy teon mukaan, ei seurauksen mukaan. Muutenhan kaikki pelaajat jäävät makaamaan jokaisen tilanteen jälkeen jäälle ja nousevat kunhan kaverille on boksi heilahtanut.
 

Owen Pool

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wigan ja Bolton
Kiitos Rocco esille ottamastasi asiasta.

Jääkiekon SM-liigan sivuilla osoitteessa: www.sm-liiga.fi/pelisaannot sisältävät mielenkiintoista luettavaa käsiteltävästä aiheesta. Seuraavat kohdat: Kohtuuttoman kova peli, laitataklaus ja ryntäys ovat lukemisen arvoisia.

En todellakaan hyväksy sääntöjen vastaista pelitapaa. Rikkeistä on saatava rangaistus, joka perustuu sääntöihin. En myöskään hyväksy sitä, että on tarkoitus tahallaan yrittää vahingoittaa vastapuolen pelaajaa. Vahinkoja sattuu toki myös loorassa kuten myös kaukalon ulkopuolella.

Tarkoituksenmukainen "telominen"(vastustajan tahallinen vahingoittaminen), kahvaaminen ja koukkaaminen on syytä karsia jääkiekosta.

Filmaaminen kuuluu teatteriin ja elokuviin ei nähdäkseni jääkiekkoon. Moni kaveri on saanut rangaistukset filmaamisesta. Valitettavasti monelta tuomarilta puuttuu kyky eroittaa mikä on filmiä eli teatteria mikä faktaa. Kokemus tuo mukanaan sitä kaivattua öögaa...

Käsittääkseni tuomari tuomitsee rargaistuksen vain sääntöjen vastaisesta rikkeestä ei mistään muusta. Nähdäkseni Rocco tarkoitti juuri tätä, vai kuinka...

Loukkaantuminen ei automaattisesti aiheuta vatapuolelle jäähyä, jos tilanteessa ei tapahdu rikettä. Loukkaantuminen väkivältatilanteessa, taklauksessa tai ryntäyksessä useimmiten suurentaa rikettä eli tässä tapauksessa rangaiastusta pienestä isoksi rangaistuksessi.

Olen sitä mieltä, että kovaa saa pelata sääntöjen mukaisesti. Monesti myös kannattaa ottaa kakkonen, jos sillä estetään vastustajaa tekemästä maalia.

Itse seuraan NHL:ää, koska siellä boksataan rehdisti mutta pelataan siististi. Todella kovia puhtaita taklauksia on ihan kiva katsella...
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Eli ollaan aika pitkälle viime kauden tilanteessa:

Markus Jämsä, polvi, joulu
Pete Suonpää, polvi, joulu
Aku Limnelle, polvi, joulu
Markus Tuomaala, olkapää, ens viikko?
Tuomas Luotonen, olkapää, ?
Patrik Westerback, nivunen, ?
Miika Jämsä, haava kädessä, ? tokkopa kauan
Kim Nabb, puujalka, tokkopa kauan

ja lisäksi Pajuluoma ja Hjerpe on juuri palannut loukkaantumisten jälkeen kehiin. Eilisessä pelissä meni vain kolme kaveria...

Onneksi on sitä leveyttä. Näillä terveilläkin miehillä pitäisi pärjätä hyvin, ei tämä mikään selittely ole, vaan lähinnä ihmettelyä, että kuinka tämä voi olla mahdollista.

Toistaiseksi kenenkään kausi ei ole vielä päättynyt ja tuiki tärkeitä miehiä on palamaassa jouluna. Varsinkin Jämsän panosta kaivataan kovasti. Suonpää on myös parhaimmillaan loistava jääkiekkoilija.
 

Rocco

Jäsen
Joo, olen tutustunut sääntöihin ja olen huomannut sen myös käytännössä. SM-liigassa (ja myös Mestiksessä) saa tuomari antaa johonkin sääntöön vedoten jäähyn tilanteesta joka näyttää pahalta tms. Vähän kuin vakuutusyhtiö voi aina johonkin pyläkään vedoten olla korvaamatta. Itse pidän NHL:n linjaa paljon parempana. Siellä ei tule mitään "itkulisiä" vastustajalle eikä myöskään jäähyjä vaikka pelaaja jäisikin jäähän makaamaan. Siellä osataan katsoa rikkeen mukaan, eikä seurauksen.
 

everon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, KHL Jokerit, sympatiat Kärpät
Lyhyt, mutta sitäkin tärkeämpi kysymys.

Onko Westerbackin loukkaantumisesta mitään tarkempaa tietoa?
 

ahal

Jäsen
Olipas avautuminen Tammiselta! Kautta on pelattu 2 kk ja kaikki on jo poskellaan. Joukkuekin saanut äijästä tarpeeksi. En yhtään ihmettele, jos eroilmoitus tulee jo ennen joulua. Herran tapa toimia on äärimmäisen kuluttava, niin itselle kuin muillekin osaisille. Ja kun ikää tulee lisää, pinna ei kun lyhenee.

Tammisella on ollut jopa paljonkin annettavaa suomalaiselle kiekolle, mutta tuntuu, että hän on jo sen ammentanut sinne sun tänne. Ja nyt toistaa itseään kuin papukaija. Kuvitelkaa eteenne tilanne, jossa joku vanhempi, isä, setä, naapuri, appiukko tms. paasaa yhtä totuutta päivästä toiseen, ja tämän tästä vetoaa omiin tekemisiinsä Moskovassa 1976 tai Ranskassa 1992 jne. Alkaa varmaan ottaa pattiin. Siltä Sportin vaeltelu on viime aikoina vaikuttanut.

Tammisella saattaisi olla vielä kysyntää konsulttina, jos sille sektorille uudelleen haluaisi. Muuten saattaa ne ulkomaat oikeasti kutsua.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Viestin lähetti Owen Pool

Mielestäni Sport tarvitsee vielä voittavan maalivahdin Häkän rinnalle pleijareita ajatellen.

Siis mitä ajatellen....kyllä kait Suomi-sarjan karsinnoissa pärjää noillakin molareilla. Ottakaa Sport-fanit tää viesti miten haluatte....
 

Stomper

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes, Capitals, Liverpool
Vaikeaa on...

...Vaasassa edelleen, mutta ilmeisesti jonkinlaista valoa tunnelin päässä on nähtävissä ainakin muutamien Vantaa-ottelun raporttien perusteella. Mutta liigapuheet ovat hiljentyneet kummasti, eikä ihme: nyt laadukkaan materiaalin omaavan ryhmän peruspelaaminen on pahasti kateissa. Mutta kyllä Sportin taaperrusta katsellessa on täällä Kokkolassakin tullut pohdittua syitä moiseen...

Ilman kiihkoa tai provoa arvioiden tilanne kulminoituu J. Tammiseen - sanovat Tami-fanit mitä tahansa. OK, pelaajathan pelaavat ja saavat kantaa oman vastuunsa, mutta kyllä tällaisessa tilanteessa valmentajan homma viime kädessä on löytää keinot niin henkiseen takalukkoon kuin pelillisiinkin ongelmiin. Nyt (minun arvioni mukaan) Tami voisi pistää teesinsä vähäksi aikaa piiloon ja alkaa tehdä OIKEITA valmentajan töitä. Epäilen, että bullshitin ja Tamitalkin jauhaminen kopissa pistää jo osaa kavereita pikkuisen v*tuttaen. Peli ei kulje ja prinsiipit vaan paukkuu! Itsellä on työelämästä kokemusta johtajasta, joka jauhoi samoja korulauseita sujuvasti päivästä toiseen, vaikka homma ei toiminut. Voin sanoa, että tuollaisessa tilanteessa sen saman tyhjän puhuminen otti pannuun jumalattomasti.

Tami itsekin on todennut, että se 95 prossan keskittyminen tuo 50 prosentin suorituksen. Jossain haastattelussa (radiossa?) hän kertoi muutama viikko sitten olleensa siihen saakka 80-prosenttisesti toimitusjohtaja ja vain 20-prosenttisesti valmentaja. Millaisen suorituksen tuo mahtaa antaa? Viiden prosentin kenties... Ja eikös Vaasassa tuota rahaa tulvi ovista ja ikkunoista sisään, joten nyt vaan joku sihteerikkö kirjoittelemaan laskuja toimistolle niin Tami voi keskittyä vain ja ainoastaan valmentamiseen. Myös mediassa heiluminen Tamilta minimiin, jotta sekään ei syö kiekkoleijonan ajatuksia ja aikaa.

Stomperin ratkaisu Sportin nostamiseksi omalle tasolle vielä tiivistettynä: 1) Prinsiipeistä turpa kiinni vähän aikaa ainakin joukkueen kuullen. Työnteko kunniaan. 2) Tami valmentaa ja jättää muut touhuilut pois. Saari ja kumppanit pyörittävät toimiston puolta. 3) Mediassa matalampaa profiilia, kunnes peli alkaa kulkee.

Tämä on Tamillekin haasteen paikka. Luotto mieheen ainakin Vaasan ulkopuolella on juuri nyt aika vähäistä, joten värikäs persoona voisi näyttää nyt sen professionalisminsa ja nostaa Sportin (mielestäni suurelta osin itse aiheuttamastaan) suosta ylös. Tami, yllätä meidät skeptikot ja osoita olevasi vielä luunkova ammattivalmentaja!

Faneillakaan ei varmasti Vaasassa ole helppoa, mutta olen varma, että Red Armyssa ei seuralle käännetä selkää missään vaiheessa. Eri asia on valmentajien ja pelaajien suhteen, heitähän tulee ja menee, mutta seurauskollisuus säilyy. Ei Tamia tarvitse kumartaa, vaikka aurinkokuninkaan viittaa kantaakin. Toki asiallista kritiikkiä on tälläkin palstalla vaasalaiskirjoittajien teksteistä löytynyt, joten se todellinen kunkku tässäkin tapauksessa on yleisö. Parasta mitä Tami voi tehdä, on voittaa yleisön kunnioitus piiskaamalla Sport kaukalossakin hyvään vauhtiin. Muuten jossain vaiheessa se viimeinen pisara tulee kannattajien lasissa reunan yli ja se on menoa sitten....
 

spector

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Olen tullut siihen tulokseen,että vain tämänkaltainen apu voi Spårtin enään pelastaa :--)

//neuroacoustic.com/soundstore/merchant.mvc?Screen=PROD&Store_Code=SS&Product_Code=ARS&Category_Code=RM
 

Micco!

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haluttu muutos
Mihin katoavat Sportin rahat?

Tämän päivän Pohjalainen toi esiin tutun uutisen, Sportin jäämaksut ovat jälleen rästissä. Pohjalaisen mukaan Sport ei ole pysynyt maksuaikataulussaan. Juttu ei kerro kuinka paljon rästimaksuja on tai ovatko ne uusia vai vanhoja.

Eniten Pohjalaisen jutussa kummastutti kuitenkin tämä
" Jos pelit jatkuvat samaan tahtiin kuin viime aikoina, yhtiö pärjää, mutta taloudellista voittoa tuskin tulee. Ratkaiseva tekijä ovat pudotuspelit. Sportin pitäisi päästä pudotuspeleissä mahdollisimman pitkälle, jotta osakeyhtiö tekisi positiivisen tuloksen, laskee Pajuluoma. "

Pelillisesti Sportin syksy on mennyt huonosti. Taloudellisesti oletin Sportin syksyn menneen valtaisan hyvin. Yleisöä on ollut suorastaan h*lvetin paljon. Myös yritysmaailma on ollut näkyvästi mukana. Yleisömäärä on reilusti yli budjetoidun. Maalaisjärjellä yhtiön pitäisi siis tuottaa tällä kaudella muhkea summa voittoa, näin ei kuitenkaan ole käymässä. Olisi kiinnostava tietää miksi näin?

Eikö yritysmarkkinoilta saadut rahat olekkaan niin suuria kuin on budjetoitu? Vai onko jossain odottamaton rahareikä, joka on vienyt kirstuun tulleet ylimääräiset rahat? Oudolta tuntuu, että tuolla yleisömäärällä ja hypellä ei olla voiton puolella.

En mitenkään tällä viestillä provosoi. KalPan historian tietäen ei ole varmaa hirveästi nokitella talousasioista. Vaasalainen ystäväni sanoi asian erittäin hyvin "Kumpikin (KalPa&Sport) ovat täysin persaukisia seuroja, ei ole varaa leijua kummankaan piirissä" . Näinhän se pitkälti on. Ihmetyttää vain Sportin tämän hetken tilanne. Sivustaseuraana tuntuisi, että yhtiö olisi takonut syksyllä mukavan pesämunan. Olettamus oli kuitenkin väärä. KalPa lienee perinteisesti aivan samassa tilanteessa. Vaasan kiekkobuumin, hypen, yleisömäärän ja sponsori-innostuksen takia luulin kuitenkin, että Sport olisi takonut jo syksyllä melkoisesti voittoa. Väärin luultu.
 

Rocco

Jäsen
Sport on ainakin maksanut paljon ravintolaoikeuksien hankinnasta tulleita lainoja pois.

Yllätys oli että Sportin otteluissa tulevista kioski- ja ravintolatuotoista menee 80% muualle kuin Sportille. Tämä on todella suuri yllätys. Tämä 80% on kuitenkin muutaman vuoden takaisiin lukuihin pohjautuen varmaan reilusti yli puoli miljoonaa markkaa. Voipi olla että 100.000 euroa on aika lähelle oikeaa. Hallissa on Sportin pelien aikaan kuusi kioskia, kaksi olutpistettä ja yksi ns. ravintola. Kuudesta kioskista kolme on jonkun muun kuin Sportin omia. Eli joku muu taho vetää rahat Sportin pelien asiakkailta. Jälleen uusi yllätys Vaasan hallitoiminnassa...
 

Makke

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Viestin lähetti Rocco
Sport on ainakin maksanut paljon ravintolaoikeuksien hankinnasta tulleita lainoja pois.

Yllätys oli että Sportin otteluissa tulevista kioski- ja ravintolatuotoista menee 80% muualle kuin Sportille. Tämä on todella suuri yllätys. Tämä 80% on kuitenkin muutaman vuoden takaisiin lukuihin pohjautuen varmaan reilusti yli puoli miljoonaa markkaa. Voipi olla että 100.000 euroa on aika lähelle oikeaa. Hallissa on Sportin pelien aikaan kuusi kioskia, kaksi olutpistettä ja yksi ns. ravintola. Kuudesta kioskista kolme on jonkun muun kuin Sportin omia. Eli joku muu taho vetää rahat Sportin pelien asiakkailta. Jälleen uusi yllätys Vaasan hallitoiminnassa...

Ei ole mitään tietoa, mutta voisit varmasti valaista asiaa eli pyörittääkö ravintola- ym. toimintaa ulkopuolinen yrittäjä, joka ottaa myös riskin yrittämisestä? Onko Sportin ja mahdollisen yrittäjän riskit myös samassa suhteessa?
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Tuohan oli yksi liigakriteereistä, siis tuo kioski- ja ravintolaoikeuksien kuuluminen seuralle. ry-muodossahan siellä on helppo pitää makkaranmyyjinä paikallisten junnujen äitejä, mutta oy:n voi olla vaikeampi saada talkooporukkaa mukaan. Ja kun noille myyjille tuskin on kovasti varaa palkkaakaan maksaa, niin Maken teoria ulkopuolisista yrittäjistä kävisi järkeen.

Mutta voisiko tässä myös vahvistaa tahi ampua alas useammassakin lehdessä (Veikkaaja, Jääkiekkolehti) mainitun Sportin riskirahoituksen. Eli siis sen, että seura olisi joutunut ottamaan lisää lainaa täksi kaudeksi? Tamminenhan on vakuuttanut jalkojen pysyvän maassa, mutta tuskinpa lehdet ihan paskaakaan ovat viitsineet kirjoittaa?

On kyllä kiistatta omituista, ettei Sportin talousasioita voi kehua edes tällaisen syksyn jälkeen. Tulojen täytyy olla budjetoituja korkeammat tai sitten jossain kusee ja pahasti. Vastaavasti taas en usko menojenkaan karanneen budjetoidusta. OK: teille on tullut Hilden, (Westerback) ja Aniket - mutta vastaavasti taasen palkkakuluista säästyy Jäsken (arvatenkin Mestiksen korkeimpiin kuuluva liksa) ja Virran jyyrot. Vai joutuuko Sport sittenkin maksamaan esim. puolet miesten palkoista kauden loppuun asti, ilmaiseksihan eivät varmasti sopimusten purkamisiin ja pienempiin liksoihin suostuneet.
 

jaetski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Selvisihän tässä aiankin miksi Sport ei pysty hankkimaan kaikki niitä maailman huippuja joita Tamille tarjotaan joka päivä..:) Sitten tulee joku Aniket joka nyt ei osaa lähes mitään. Siellä on vissiin taas joku naputellut tuon budjetin väärin taskulaskimeen sillä kyllä näitten yleisömäärien perusteella pitäisi tehdä melkoisen muhkea voitto.
 

everon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, KHL Jokerit, sympatiat Kärpät
" Jos pelit jatkuvat samaan tahtiin kuin viime aikoina, yhtiö pärjää, mutta taloudellista voittoa tuskin tulee. Ratkaiseva tekijä ovat pudotuspelit. Sportin pitäisi päästä pudotuspeleissä mahdollisimman pitkälle, jotta osakeyhtiö tekisi positiivisen tuloksen, laskee Pajuluoma. "

Siis käsittämätöntä! Voisko joku mulle vähän selkeyttää, miten seura voi ajautua tällaiseen tilanteeseen, kun koko ajan on puhuttu, että mitään ei hankita, ennen kuin siihen on rahat. No, nyt on hankittu ainakin inkkari. Miten on mahdollista, että tällaisen yleisötulvan jälkeen Pajuluoma joutuu päästämään suustaan tuollaisia sanoja?? Mitäs jos yleisöä olisi ollut juuri sen verran, kuin oli budjetoitu ennen kautta? - Sillon oltaisiin kusessa!

Kuka nämä tulo/menoarviot seurassa oikein tekee? Ei tällainen yksinkertaisesti voi olla mahdollista. Kusettaako Pajuluoma, herätelläkseen sponsoreita (osakeanti) vai onko tilanne todella tällainen?
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
" Jos pelit jatkuvat samaan tahtiin kuin viime aikoina, yhtiö pärjää, mutta taloudellista voittoa tuskin tulee. Ratkaiseva tekijä ovat pudotuspelit. Sportin pitäisi päästä pudotuspeleissä mahdollisimman pitkälle, jotta osakeyhtiö tekisi positiivisen tuloksen, laskee Pajuluoma. "

Kuten jo sanoitkin, uskomattomalta se minustakin kuulostaa. Olen ollut siinä uskossa, että talous on Sportilla hyvällä mallilla ja asioissa edetään pitkällä tähtäimellä (lue: ei tappiota, ei velkaa). Hankinnatkin on tehty harkiten. Tai näin minä luulin.

Mutta toivotaan, että mitään pitkävaikutteisia ongelmia ei ainekaan pääsisi syntymään.
 

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Mikä mättää kirstunvartijoissa?

Onko tämä taloustilanne kenties vanhojen velkojen syytä, vai kuinka? Ei kai tuollaisella yleisömäärällä ja sponsoreiden mukanaololla VOI OLLA MAHDOLLISTA, että Mestis-tasolla rahat loppuvat kesken? Jos näillä yleisöluvuilla ei Mestiksessä saada taloutta pysymään raameissa, niin ainakaan nykyisen johdon vetämänä ei kannattaisi Liigasta haaveillakkaan.

Pitäisi vissiin olla 10000 katsojan keskiarvo, että rahat riittäisivät liigajoukkueen pitämiseen?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös