Eläkeläismaalaishallitus.Äkkiseltään ajateltuna ei ollenkaan huono skenaario.
Eläkeläismaalaishallitus.Äkkiseltään ajateltuna ei ollenkaan huono skenaario.
Tämän hän on itsekin tuonut esille. Ja kirjoittihan Lehtinen Tannerin elämänkerran. Tähän suuntaan toivoisi demarien kulkevan.Lasse Lehtinen on selvästi Väinö Tanner-fani.
Tanner: Itsenäisen Suomen mies. Kannattaa lukea etenkin jos ei pelkää, että alkaa itsekin fanittaa Tanneria. Minä ainakin vähän aloin, kun luin kyseisen teoksen.Tämän hän on itsekin tuonut esille. Ja kirjoittihan Lehtinen Tannerin elämänkerran. Tähän suuntaan toivoisi demarien kulkevan.
Minä olen jo toisessa polvessa Tanner-fani. Tämä maa on Ståhlbergin, Tannerin ja Alkion tasavalta. He eivät koskaan horjuneet.Tanner: Itsenäisen Suomen mies. Kannattaa lukea etenkin jos ei pelkää, että alkaa itsekin fanittaa Tanneria. Minä ainakin vähän aloin, kun luin kyseisen teoksen.
Tuo kompromissihakuisuus puuttuu oikeastaan ihan läpi koko poliittisen kentän tällä hetkellä. Oikeastaan sitä pahemmin, mitä lähemmäs äärilaitoja edetään. Tällaisia Tannerin kaltaisia hahmoja tarvittaisiin tällä hetkellä politiikan johtoon, että päästäisiin noista omista poteroista pois ja tajuttaisiin, että tässä tempoilevassa politiikassa ja tarpeettomassa riidan haastamisessa ei ole mitään järkeä, eikä vie ainakaan Suomea millään tavalla eteenpäin.Mitä Tanneriin ja tannerilaisuuteen tulee, niin juuri tuollainen kompromissihakuisuus monesti nykyvasemmistolta puuttuu. Sitä todella tarvittaisiin nykypolitiikassa varsinkin näinä aikoina. Lindtmanin johdolla toki ollaan jo vähän liikuttu oikeaan suuntaan.
Jonkin verran yksinkertaistaen voi sanoa, että toisessa leirissä suomettuminen on ajattelun pohjalla, ja toisessa siitä halutaan visusti eroon.Kiista rajalaista synnyttänyt uudentyyppisen kriisin puolueeseen Liisa Jaakonsaaren mukaan.Sdp | ”Uudentyyppinen vakava kriisi” – Railo repesi Sdp:ssä, eikä sen uskota korjaantuvan nopeasti
Pitkän linjan demaripoliitikot Erkki Tuomioja ja Liisa Jaakonsaari pitävät rajalakikiistaa poikkeuksellisena kriisinä. He eivät kuitenkaan usko, että se jättäisi puolueeseen syvempiä arpia.www.hs.fi
Lasse Lehtinen kirjoittaa Demokraatti-lehdessä laitavasemmiston vaarasta SDP:lle Suomen turvallisuusnäkyvinkkelistä. Mm. Erkki Tuomioja mainitaan nimeltä näistä joiden vasemmistoaate on hänen mukaansa liikaa vasemmalla, eikä siten hyväksi Suomelle.
Muutama lainaus tekstistä:
"Kun nyt kesällä 2024 joukko vanhempia demarivaikuttajia teki vetoomuksen rajalakia vastaan, siinä oli samanlaisia kaikuja vuoden 1973 hengestä. Tuolloin vasemmistodemarit vetosivat kansalaisiin ja eduskuntaan vaatimalla ”EEC:lle ei – kyllä YYA:lle”.
Talousyhteistyö Länsi-Euroopan demokraattisten maiden kanssa kun uhkasi kaikkia mahdollisia oikeuksia, ja vain yhteistyötä Neuvostoliiton diktatuurin kanssa piti kannattaa.
Historian pitkä kaari näkyy siinä, että Erkki Tuomioja on ollut molempien vetoomusten moottori."
"Esimerkiksi suomalainen, vasemmistolle läheinen ”rauhanliike” on vuosikymmenten aikana marssinut monta kertaa Yhdysvaltoja ja sen imperialismia vastaan. Saman joukon kellokkaat eivät ole kovin usein vuosina 2014-2024 kantaneet kylttejä, joissa lukisi ”Venäjä pois Ukrainasta!” tai ”alas Venäjän imperialismi”."
"Vaara vasemmalta on sosialidemokratialle ehdottomasti suurempi uhka kuin oikealta."
Lasse Lehtinen: Varo vasemman laidan lumoa, SDP – sinne kääntyminen on aina ajanut puolueen vaikeuksiin
Koko historiansa ajan SDP on tasapainoillut puhdasoppisen laitavasemmiston houkutusten ja poliittisen realismin välissä. Joka kerta agitaattorien – oman aikansa populistien – kelkkaan lähteminen on päättynyt huonosti, muistuttaa tietokirjailija Lasse Lehtinen. Pyrin puolueen jäseneksi vuonna...demokraatti.fi
Oli luojan lykky, että meillä oli vain pinnalta ideologinen vasemmistodemari viimehallituksen pääministerinä. Kuvitelkaa sitä tilannetta, jossa AIDOSTI Halosen/Tuomiojan/Kiljusen kaltainen kaveri olisi johtanut valtioneuvostoa. Suomi ei olisi saanut aikaiseksi päätöstä natojäsenyydestä, saati saanut puolueettomuuden synonyymiä, eli Ruotsia mukaan sillä dynaamisella esikuvalla, jota maamme länsinaapurille näytti. Enpä olisi uskonut, mutta: Kiitos Sanna Marin oppotunistisesta ja hyvin niljakkaasta poliittisesta ideologiastasi.
Lasse Lehtinen kirjoittaa Demokraatti-lehdessä laitavasemmiston vaarasta SDP:lle Suomen turvallisuusnäkyvinkkelistä. Mm. Erkki Tuomioja mainitaan nimeltä näistä joiden vasemmistoaate ei ole hyväksi Suomelle.
Muutama lainaus tekstistä:
"Kun nyt kesällä 2024 joukko vanhempia demarivaikuttajia teki vetoomuksen rajalakia vastaan, siinä oli samanlaisia kaikuja vuoden 1973 hengestä. Tuolloin vasemmistodemarit vetosivat kansalaisiin ja eduskuntaan vaatimalla ”EEC:lle ei – kyllä YYA:lle”.
Talousyhteistyö Länsi-Euroopan demokraattisten maiden kanssa kun uhkasi kaikkia mahdollisia oikeuksia, ja vain yhteistyötä Neuvostoliiton diktatuurin kanssa piti kannattaa.
Historian pitkä kaari näkyy siinä, että Erkki Tuomioja on ollut molempien vetoomusten moottori."
Jos Marin olisi tässä tilanteessa todennut, että Suomen kansan enemmistö on oikeassa ja kannatan NATO-jäsenyyttä, se olisi ollut kiitoksen paikka. Marin ei tätä tehnyt vaan liukui muiden mukana eikä tukenut kansaa.
Oma arvioni on, että Tuomiojakin olisi päätynyt Suomen NATO-jäsenyyden kannalle pääministerinä kun SDP:n kannattajien, Suomen kansan sekä SDP:n vaikuttajien/intressiryhmien enemmistö olisi siihen päätynyt.
Tiedän jotain miltä prosessi Ruotsin suunnalta näytti ja kyllä se oli nimenomaan Niinistö ja Marinin, jotka käänsi kuningaskunnan pään. Tuomioja höpetteli vielä Tukholmassa Suomen ja Ruotsin yhteyksien tiivistämisestä vaihtoehtona NATO:lle. Marin taas kävi nahkatakissa lumoamassa ruotsalaiset monella tavoin, myös NATO-polulle, eikä myöskään laittanut mitään varauksia Suomen jäsenyydelle. Varauksia kylvettiin kyllä muualta vasemmalta (sekä vihreistä) ja se työ jatkuu sieltä edelleen. Oma lukunsa on tietysti kekkoslandiaan jääneet kepun väyryset, tai ymmärrystä vailla olevat persujen niikot, mutta heitä ei kukaan ota vakavasti edes omissa puolueissaan. Demareissa sen sijaan elää tietty vaara väärille poluille eksymisestä, kuten Lehtinen kirjoittaa.
Täytyy oikein ottaa santsikuppi kahvia, kun huomaan puolustelevani Marinia......
On syytä muistaa Nasiman yläluokkainen tausta; isä kuului Afganistanin kommunistihallinnon nokkamiehiin, ja sai palkinnoksi suurlähettilään viran Mosovasta. Nasima kävi diplomaatin lapsena MoskovanMitä mieltä kanssakirjoittajat ovat Nasima Razmyarista?
En muuten ihmettelisi, vaikka Nasiman menestys saisi tulevaisuudessa aikaan keskustelun perustuslakimme muutoksesta. Nasima kun ei ole oikeutettu asettumaan ehdolle tasavallan presidentiksi, sillä hän ei ole syntyperäinen Suomen kansalainen. 2036 asetelma tulee oletettavimmin olemaan Valtonen vs. Marin, mutten ihmettelisi vaikka Nasimankin nimi pyörisi spekulaatioissa, mikäli hän esim. pääministerinä on toiminut.On syytä muistaa Nasiman yläluokkainen tausta; isä kuului Afganistanin kommunistihallinnon nokkamiehiin, ja sai palkinnoksi suurlähettilään viran Mosovasta. Nasima kävi diplomaatin lapsena Moskovan
ranskalaista koulua.
Kun Neuvostoliitto luhistui, ja valta vaihtui myös Afganistanissa, eikä paluuta sinne ollut, niin perheen oli lähdettävä Suomeen turvapaikan hakuun. Varmaan joku muukin Euroopan maa olisi kelvannut, mutta Suomi lienee ollut käytännön (käteisvarojen puute?) sanelema juttu.
Toki Nasima on lukenut, kielitaitoinen ja sivistynyt ihminen, mutta enpä voi arvioida, kuinka syvällä kommunistiset juuret ovat.
Lindtman oli varmaan itsekin jo varma tulevasta pääministeripaikastaan, mutta eurovaalitulos oli valtava shokki hänelle. Sen näki hänen olemuksestaan. Ei tiennyt mitä sanoa tai ajatella. Nyt lämmittelevät suhteitaan Kokoomukseen, koska on täysin mahdollista, ellei jopa todennäköistä, että Petteri Orpo jatkaa pääministerinä 2027. Lindtmanille kelpaa mainiosti valtiovarainministerin salkku siinä vaiheessa kun kipeimmät leikkaukset on tehty.Tiedä sitten mihin Demarit puolueena ovat menossa. Lindtman halunnee 2027 pääministeriksi miltei hinnalla millä hyvänsä ja tuleekin olemaan mielenkiintoista nähdä, kuinka ison vaihteen populismissa puolue tulee ottamaan 2026 alkaen. Rinteen vappusatanen vuonna 2018 oli menestyksekäs veto ja voi olla, että Demarit pyrkivätkin agitoimaan suuret ikäluokat uurnille ja Rinteen avokätiset vaalilupaukset vuonna 2019 tulevat jäämään kakkoseksi, kun Lindtman lupaa laittaa Suomen kuntoon. AY-väki vielä mukaan taistoon, niin vaalivoitto jo häämöttää.
Kokoomus on toden totta myös pitänyt kannatuksensa yllättävänkin korkeana, vaikka hallitustaival on heillekin ollut vaikea. Toki voi olla Demareillekin ehkä hyvä, ettei kuntohuippu tapahdu osu liian aikaiseen. Li-ilmiö tuli ja meni, Vihreätkin etsivät itseään. Demareillahan voisi olettaa nyt erinomainen paikka iskeä, mutta Kokoomuksen kannatuksen lasku antaa edelleen odottaa itseään.Lindtman oli varmaan itsekin jo varma tulevasta pääministeripaikastaan, mutta eurovaalitulos oli valtava shokki hänelle. Sen näki hänen olemuksestaan. Ei tiennyt mitä sanoa tai ajatella. Nyt lämmittelevät suhteitaan Kokoomukseen, koska on täysin mahdollista, ellei jopa todennäköistä, että Petteri Orpo jatkaa pääministerinä 2027. Lindtmanille kelpaa mainiosti valtiovarainministerin salkku siinä vaiheessa kun kipeimmät leikkaukset on tehty.
Kyllähän Nasima ainakin jo osaa jonkinasteista muunneltua totuutta puhua. T. "Stadion-säätiö maksoi olympiamatkat" ja korostetaan vielä ettei Helsingin kaupunki ole antanu toiminta-avustusta. Mitä nyt tietty muuten vaan avustavat kulujen kanssa. Jäi ilmeisesti oma toimintakertomus lukematta.Yhtenä Nasiman etuna voisin sanoa olevan sen, että vaikka häntä jo pitkän linjan poliitikkona voikin jo pitää, ei hän ole vielä kunnolla ehtinyt ryvettyä yhdessäkään "gatessa". Lisäksi hänen roolinsa Stadion-säätiön hallituksen puheenjohtajana on varmasti lisännyt hänen verkostojaan yhteiskunnan eri alueilla. On lisäksi syytä huomioida, että hän on vasta 39-vuotias. Sanna Marin on toki vuotta häntä nuorempana jo entinen pääministeri, mutta poliitikkona Nasima on edelleen nuori, muttei kokematon.
Erittäin mielenkiintoista nähdä hänen tulevat peliliikkeensä. Ryhmittyykö Demareiden vasemmisto yksissä tuumin hänen taakseen, vai nähdäänkö hänen ja Matias Mäkysen välillä jonkinlainen kilpailu.
Taisi puhua niin totta kuin osasi.Kyllähän Nasima ainakin jo osaa jonkinasteista muunneltua totuutta puhua. T. "Stadion-säätiö maksoi olympiamatkat" ja korostetaan vielä ettei Helsingin kaupunki ole antanu toiminta-avustusta. Mitä nyt tietty muuten vaan avustavat kulujen kanssa. Jäi ilmeisesti oma toimintakertomus lukematta.
Jännä sinänsä, ettei tähänkään paskapuheeseen kukaan sen erityisemmin tarttunut.