Demarit tiensä päässä on ketjun aiheena. Liittyykö lainkaan siihen mutta Lasse Lehtinen on tiiliskiven värkännyt eli Väinö Tannerin elämäkerran. Kirjoja ostan luultavasti liian vähän mutta kirjaston lainausjonoon tyrkkäydyn. Linkkaan ip-lehteen, puristit löytävät kyllä muualtakin:
Lasse Lehtisen kirjassa uusi kuva Väinö Tannerista: "Demaripuolue hukkasi Tannerin perinnön"
Ei enää Tannerin tapaisilla suurmiehillä taideta yhteiskuntaamme siunata. Toisaalta Suomi, maailma on muuttunut totaalisesti, joten
Kyllä tuo liittyy hyvinkin aiheeseen (imho).
Demarien kannattajavuoto viettää oikeistodemarien kohdalla kokoomukseen, punavihreiden kohdalla vihreisiin ja työläisten kohdalla perussuomalaisiin – ilmeisesti tämän "eläkeläisosaston" anttirinteiden sekä halosten, tuomiojien ja piaviitasten jäädessä demareihin.
Monesti olen miettinyt, että kuka tuo ”oikeistodemari” oikein on? Onko se, kuten sanotaan, ”demari joka vetää porvaristakin oikealta ohi”? Paavo Lipponen, Matti Ahtisaari, Lasse Lehtinen, Mikael Junger, Juhana Vartiainen (nyk. Kokoomus), Eemeli Peltonen… Oikeistodemarin ei ole hyvä tulla demareissa ”kaapistaan” ulos :) Realismia esille tuodessaan saa aikaan melkoisen arvosteluryöpyön real-demareilta ja samalla tönii kokoomuskavereitaan (kokoomuslaisen kaltaisella mielipiteellään). Paavo Lipposellahan on kovastikin näyttöjä demarina oikeistolaisen politiikan tekemisessä – vai tekikö Lipponen sittenkin ”oikeistodemarimaista” politiikkaa vai oliko Lipponen "nilviäinen", josta kirjoitan alla?
Mitä se ”oikeistodemarien” politiikka sitten on? Oikeistolaista talouspolitiikkaa?, ”tarkan markan politiikkaa”?, työelämän uudistuksia?, oikeistolaista ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa?, NATO-myönteisyys?, ydinvoimamyönteisyys?, sekä vihreät ja sosiaaliset arvot, suvaitsevaisuus, maahanmuutto- ja EU-myönteisyys yms. mukaan lukien? Onko ”oikeistodemari” suomalaisen politiikan iljettävä ”nilviäinen”, joka sanoo yhtä ennen vaaleja ja tekee toista (voitettujen) vaalien jälkeen? Onko "oikeistodemarilla" selkeä linja toiminnassaan ja politiikassaan (ennen vaaleja, vaalien aikana, vaalien jälkeen, vaalien välillä jne.) vai tapahtuuko demarin takinkääntö ”oikeistodemariksi” heti (voitettujen) vaalien jälkeen? Mitä rippeitä ja jäänteitä perinteisestä sos.dem.aatteesta "oikeistodemarilla" on agendallaan?
Olisiko suomalaisessa poliittisessa kentässä sijaa oikeisto-sosiaalidemokraattiselle puolueelle (jota käsittääkseni tuo kutsumasana "oikeistodemari" tarkoittaa), kannatuksesta puhumattakaan? Jäisikö kannatus samalle tasolle kuin Sinisen tulevaisuuden, eli 2%:n tasolle? Minne/mihin/miten suomalaiset "oikeistodemarit" sijoittuisivat eurooppalaisella poliittisella puoluekentällä?