Soppa Sormusen lähtölaskenta

  • 2 179 269
  • 7 196

scholl

Jäsen
Ehkä se sitten oli tuo loikkaus mikä jätti huonon maun. Totesin vain, ettei jäänyt kovin hyviä muistoja, en kiistä etteikö olisi ollut hyvä "peruspakki". :)

Niin luotettava peruspakki, mutta se ei takaa, että hänestä tulee hyvä valmentaja. Ei toki takaa, että hyökkääjästäkään tulee, mutta jotenkin tollainen flegmaattisuus ja joukon mukana harmaaseen massaan soluttautuja viittaa juuri peruspakkiin. Tekee omat hommansa, mutta ei osaa johtaa. Nokka, Raato ja kumppanit ovat intohimoisia hyökkääjiä. Aravirta samoin kai jonkinlainen hyökkääjä. Rocky, Soppa ja kumppanit puolestaan pakkeja. Virta ja Wade puolestaan pakkeina apuvalmentajia, ei päävalmentajia. He tosin taisivat olla vähän hyökkäävämpiä pakkeja, mutta anyway. Toki tämä ei ihan näin yksinkertaista ole ja on niitä valmentajia ilman pelaajataustaakin, mutta jotenkin tuntuu, että nimenomaan peruspakki voi olla sellainen perussuorittaja, osa jotain isoa organisaatiota kuten Dilbert, joka ei nouse sieltä kirveelläkään esiin. Sen takia hän joutui vahingossa johtoon. Vähän niinkuin Matti Vanhanen. Hän sentään onnistui vähän paremmin hommissaan, mutta ei olisi ikinä pystynyt voittamaan mitään vaaleja, koska hänestä puuttui jotain.

Se on vähän sama juttu kuin jos menee aamulla ovesta ulos. Jos lumityöt on tehty joka aamu luotettavasti niin se on hyvä juttu, muttei mikään ihmeellinen juttu. Peruspakkitouhua siis.
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Kyllä kai tuolta johtoportaasta pitäisi löytyä fiksuakin porukkaa ainakin Valtasesta ja Everistä on saanut sellaisen kuvan. Tietysti he ovat enempi talouspuolen miehiä.
Tämä onkin mielenkiintoinen pointti, jota olen tässä ihmetellyt ikään kuin sivustaseuraajana. Everiä ja Valtasta ylistettiin maasta taivaaseen kun organisaatio takoi (takoo) rahaa kassaan, mutta nyt kun on joukkue on melkeinpä tuuliajolla, en ole tätä ennen kuullut ainoatakaan kriittistä kommenttia heitä tai muita hallituksen jäseniä kohtaan. Sen sijaan yhtäkkiä viime viikkoina on kaivettu vanhat koukkupolvet, dinot, Moberg ja Heino jälleen kerran julkisiksi sylkykupeiksi. Menestyksen hetkellä heitä ei huomioitu millään lailla, mutta nyt kun menee huonosti, syy on jälleen kerran heissä. Luulisi kuitenkin toimitusjohtajalla ja hallituksen puheenjohtajalla olevan enemmän vastuuta joukkueesta, kuin näillä kahdella "eläkeläisellä"?
 

Falcon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sen sijaan yhtäkkiä viime viikkoina on kaivettu vanhat koukkupolvet, dinot, Moberg ja Heino jälleen kerran julkisiksi sylkykupeiksi. Menestyksen hetkellä heitä ei huomioitu millään lailla, mutta nyt kun menee huonosti, syy on jälleen kerran heissä. Luulisi kuitenkin toimitusjohtajalla ja hallituksen puheenjohtajalla olevan enemmän vastuuta joukkueesta, kuin näillä kahdella "eläkeläisellä"?

Ei heillä enää varmasti mitään todellista valtaa Hifkissä ole. Viime viikonvaihteen iltalehdessä Jokerit tappion jälkeen oltiin haastateltu Frank Mobergia joukkueen tilanteesta ja mitä pitäisi tehdä, johon Moberg totesi että se on Tom Nybondasin ja toimivan johdon asia. Nuo Dino jutut vaan ovat huonoa herjaa, jotka aina otetaan jostakin syystä esille kun menee huonosti. Tosin olen itsekin noihin Dino herjoihin syyllistynyt. Tuskaa täytyy yrittää peitellä huonolla huumorilla, kun ei muutakaan voi tehdä.
 
Viimeksi muokattu:

scholl

Jäsen
Luulisi kuitenkin toimitusjohtajalla ja hallituksen puheenjohtajalla olevan enemmän vastuuta joukkueesta, kuin näillä kahdella "eläkeläisellä"?

toimitusjohtajalla mielestäni tässä seurassa ei, mutta hallituksen puheenjohtajalla kyllä. Seuran pitää toimia niin, että talous- ja urheilupuoli ovat eriytettyjä toisistaan. Valtanen hoitaa oman hommansa hyvin ja Nybarin pitäisi olla samantasoinen jätkä urheilupuolella, mutta hän ala-arvoinen. Herää kysymys, miksei Everi tee mitään. Silloin voidaan ajatella, että on kolme vaihtoehtoa: 1. hän on tyytyväinen tai todella kärsivällinen tai ei omaa mitään kunnianhimoa, 2. hänen aikansa menee halliprojektiin ja hän ajattelee, että lusitaan nämä välivuodet nyt kunnes räväytetään uudessa hallissa tai 3. hänen kätensä ovat sidotut pääomistajan taholta. Kohta 3 on se, minkä vuoksi esim. Don on otettu esille, koska hän vaikuttaa Ligaföreningissä ja huhujen mukaan Nybarikin on siellä eli hyvin erikoisesti on sekä työsuhteessa yrityksessä, jonka pääomistajan hallituksessa hän istuu. Se on sitä hyvävelimeininkiä ja kun puhutaan noin pienistä piireistä niin silloin hän saa todennäköisesti aika lailla siimaa.
 

matti&teppo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos vasta kesällä yrittää signata huippusenttereitä, niin ollaan aivan sairaasti myöhässä. Kuten peliesitykset-ketjuun totesin: jo tammikuussa pitäisi olla vähintään valmentaja ja 1-sena kiinni. Ja monilla on tämän lisäksi myös 2-sena ja ensimmäinen pakkipari. Siksipä tässä hieman huolestuttaa.
Niin no, tarkoitin kyllä itse asiassa tuota samaa. Vaikka asiat olisikin sovittu jo talvella tulevat ilmoitukset kuitenkin vasta keväällä/kesällä. Mutta yhtäkaikki, HIFK ei siis saanut ketään kiinnitettyä viime talvena. Miksei? Eikö HIFK:lla ollut just nyt tarvetta pelaajille vai eikö ketään kiinnostanut tulla? Varmaan todella kova houkutin tulla jengiin tuo viime talven pitkä-päätyyn-peli jolla tuli tulosta ainoastaan pelaajien oman henkilökohtaisen taidon avulla. Sen näkivät kaikki. En yhtään ihmettele ettei ketään saatu hommattua.

Tossa luettelit muuten ne avainpelipaikat (+maalivahti) minkä varaan on hyvä jengiä kasata. PS:llä oli Granlund, Wirtanen, Kousa ja Söderholm. Aika hyvin oli avainhemmot kasassa, ja kaikki vieläpä jatkoivat edellisen kevään mestaruusjengistä. Mutta mitäpä siitä, ei saanut PS kuulemma sopivia palasia ja siksipä oli aivan luonnollista että aloitettiin uusi projekti mikä vie pari kautta (ja lähes kaikkien yllä mainittujen jengistä lähtemisen) että saadaan taas jengi kasattua hyväksi ja sopivaksi. Näinhän täällä ollaan puolusteltu poliisia joka ei noilla avainjätkillä kyennyt mihinkään järkevämpään. En tajua. Enkä nyt tarkoittanut henkilökohtaisesti sinua, satuit vaan lainaukseen.

Ensi kaudeksi noista (kärkisentterit ja -pakit) taitaa vaihtua muuten taas lähes kaikki. Haiskahtaa taas joltain vitun projektilta. Ei jaksaisi. Ei kyllä tosin jaksaisi tätäkään.

Ja Stigulle vastaan käsi sydämellä: en todellakaan halua PS:ää enää HIFK:hon. Koko alasajo kulminoituu tuohon rehtiin ja suoraselkäiseen poliisiin.
 

Bruno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK, NP#4, Україна
Voidaan me toisaalta koko jengi mennä Amsterdamiin kuuntelemaan Bob Marleyta.


Three little birds löytyy linkistä.
 

frozen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Täällä on hyökätty kaikkea vastaan vain Everi ja Valtanen hyökkäykseltä suojattuna. Mutta onko nyt esim. Valtanenkaan mikään messias ollut, vaikka talouden onkin saanut tervehtymään. Tietysti aivan huima parannus edeltäjäänsä, mutta siihen nyt ei tarvita kovin paljoa, niin helppo rahantekokone IFK on. Jos vain vähän on järkeä toiminnassa, niin IFK:lla käärii helposti hyvät hillot. Mutta potentiaalia olisi jopa vieläkin enemmän käytettävissä. Oikeastaan yhden henkilön pestaus (jonka teki ilmeisesti vielä Pena) auttoi jo todella paljon talouden parantamisessa, eikä vuosipalkkakaan tainnut ylittää 100k€.tä. Vaikka Nokalla oli hyvät jengit, niin perusrunko oli pitkälti myös nuorissa ja erittäin halvoissa pelaajissa. Siellä pyörii nytkin samoja tyyppejä, muutamaa vuotta kokeneempana vain, mutta esitykset kentällä ovat monta luokkaa surkeampia, koska ei ole koutsia, joka nostaa halvankin materiaalin taistelemaan mestaruudesta. Normaalisti kun sen kokemuksen pitäisi näkyä otteiden parantumisena.

En siis missään nimessä halua Valtsulle kenkää, päinvastoin, hän on harvoja jotka jatkonsa ovat ansainneet. Mutta ei hänkään mikään Midas ole. Jos Pena ei olisi palkannut Nokkaa, ei Valtsu olisi talouspuolen tervehdyttämisessäkään välttämättä selvinnyt läheskään näin hyvin. Sattui tulemaan sopivaan aikaan, ollen kuitenkin selkeä parannus Penaan, mutta ei siihen ihmetekoja kuitenkaan tarvita että IFK:sta saadaan rahasampo. Hoitaa tehtävänsä hyvin, mutta todelliset tekijät bisneselämässä ei kyllä yleensä työskentele jääkiekko-organisaatioissa, ainakaan kauaa.

Ihan mielenkiinnosta, jos joku sattuu tietämään: kenelle Nybondas vastaa (ensisijaisesti) työstään, TJ:lle vai hallitukselle? Eli kuka voi esim. kenkiä Nybarin jos hänen toimiin ei olla tyytyväisiä. Koutsin suhteenhan se on virallisesti hallitus, joka päättää.
 

frozen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mutta kun ei kiinnosta. Toistaiseksi kiinnostaa, mutta muutamana vuosi eteenpäin, niin ollaan se Helsingin jengi, jota kukaan ei jaksa tulla katsomaan. Siinähän sitten ihmetellään...

Bruno

Tällä kaudella kiinnostus pelitapahtumiin on kyllä laskenut, kaikilla se ei ole kuitenkaan kokonaan vielä lopahtanut, siitä kertoo tämä ketju, mutta eiköhän sekin ole vain ajan kysymys. Nämä kirjoitukset täällä ovat vain viimeistä herättelyä, ja jos potilas ei herää, niin vähitellen se unohtuu arjen tekemisessä.

Itse en ole koskaan ennen nukahtanut kesken matsin, mutta tänään tapahtui sekin ensimmäistä kertaa. Ja vaikka joillekin toivoo potkuja ja tietää että jos tänään hävitään, niin niiden on tultava, niin ei tappiota toivo ja punaisten maaleille hurraa. Tänään ei maalit kiinnostaneet enää hevon vittuakaan. Lähinnä hymähdys että miten noi voi olla noin paskoja. No sama kävi jo narri-matsissa. Siis narreja vastaan ei vituttanu vaikka narrit voitti 9-0. Ihan sama. Tää on mun IFK?
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
m & t: Vaikka et mua tarkoittanutkaan, niin katsopa aidosti ja oikeasti sitä, mitä tänne kirjoitetaan. Jos täällä etsitään jotain Petun puolustajia, niin kyllä heitä on todella pieni vähemmistö. Tämä sinun mielipiteesi, jonka mukaan kaikki paha HIFK:ssa johtuu Petu Matikaisesta, on täyttä valtavirtaa. Mä olen esittänyt omana mielipiteenäni sen, että luettelostasti huolimatta on täysi fakta, että kauden 11/12 miehistö oli huonompi kuin kauden 10/11 miehistö. Luetellaan nyt kuitenkin ne lähteneet/kaatuneetkin, jotka myöskin olivat kaikki avainjätkiä: Riksman, Haataja (IMHO playoffien 2 parasta pelaajaa), Järventie, Petrell, Hamilton, Ramstedt. Riksmania lukuunottamatta joka ainoa oli HIFK:n sisäisessä pörssissä 10/11 top kympissä ja Riksman oli koko liigan paras maalivahti. Väitätkö oikeasti, että kauden 11/12 miehistö oli yhtä hyvä kuin mestarijoukkue? Ja on siis kokonaan toinen asia, olisiko sillä pitänyt kuitenkin voittaa narrit playoffsarjassa.

Toinen juttu PS:stä, jonka unohdat / nonsaleeraat: Hän klaarasi 60 matsin runkosarjan täsmälleen yhtä hyvin kuin Nenä mestaruuskaudella. Täällä väitetään valtavirtamielipiteenä, että näiden 60 matsin jälkeisessä neljässä (4 kpl) pelissä PS itse asiassa murskasi HIFK:n mestaruusperinnön ja siinä samalla tulevaisuudenkin. Tämä on ihan naurettavaa puusilmäisyyttä, tykkäsi miehestä tai ei. Itsekukin meistä odotti mestaruutta ennen playoffeja. Narrisarja oli samanlainen odottamaton nöyryytys kuin HPK-sarja keväällä -10 Pyhän, Erehtymättömän Nenän johdolla. Siitä paskasta kasvoi vuoden päästä kultaa. Kukaan meistä ei voi tietää miten PS olisi selvinnyt vastaavasta. Nenä koki nöyryytyksen jopa 2 kertaa peräkkäin. Mun silmissäni PS on btw. myöskin selkärangaton mulkku. Kaukana parhaasta ystävästäni.

Oudoin on syytteesi siitä, että HIFK ei ollut saanut kiinnitettyä keskushyökkääjää, koska valmentajana oli PS. Tuo on PP:tä eli paskapuhetta. Miten voit pokkana väittää, että PS oli kaudella 10/11, jolloin (aivan oikein) olisi pitänyt kiinnittää kauden 11/12 sentteri, niin huono, että sentteriä ei saatu, mutta samaan aikaan saatiin kuitenkin Endras, Fernholm ja Pesonen? Eikö heillä ollut vielä pahempi tilanne? Tulla siis kesken kauden PS:n mielikuvituksettoman pelikirjan pariin. Ei se niin mene, että samalla kun lappaa sisään huippupelaajia toisesta ovesta, niin toinen ovi pysyy kiinni, koska ensi kaudeksi ei halua tulla huippupelaajia sille samalle valmentajalle. Tässä kohdassa voit huoletta katsoa Nybaan. Eriksson sentään kiinnitettiin kesken kauden 11/12 (Petusta huolimatta) ja hän on tämän hetken kultakypärämme ja erittäin ookoo 2-sena SM-liigaan. Keväällä -12 HIFK (Nyba) luotti sokeasti siihen, että Jason Krog tarttuu haaviin ja on 1-senamme. Tunnettuun HIFK-tyyliin mitään plan B:tä ei ollut ja lopulta Krog livahti muistaakseni Ruotsiin. Sentterien oli tarkoitus olla Krog-Eriksson ja kumpikaan ei sanonut, että en tule kun on tuo PS. Perrault oli käteen jääneistä mahdollisista pelaajista PS:n valinta. Perraultin tuloon PS vaikutti yhtä olennaisesti kuin Luttisen ja Talajan. No, Perrault loukkaantui, mutta kaikkiaan kaksikon PS & Nyba toimenpiteet sentterisaralla eivät olleet kuitenkaan täysin tuloksetonta skeidaa: Eriksson ja Perrault jäivät käteen. Krogia ei PS törsinyt, ei myöskään Perriniä jolle Jyp tarjosi aivan yksinkertaisesti enemmän liksaa. Redenbach (dear god) ja Töykkälä olivatkin sitten PS:n jälkeisiä Nyban ja Sopan sentterihakuja ja ironisestihan uudet sentterit huononivat Petun lähdön jälkeen: Eriksson & Perrault vs. Tyllerö ja Töykkälä. Dixon oli myös Nyban yrityksissä, mutta se meni vituiksi jahkailun takia.

Mun keskeiset teesit Petusta, vaikka nämä eivät olisi ollenkaan muodissa täällä: ammattimies, joka peluutti hyvän runkosarjan ja pystyi asettamaan HIFK;n koko Suomen mestarisuosikiksi. Neljässä playoffottelussa hän oli katastrofaalisen huono, kuten joukkueensakin. Mutta ei se HIFK:n historiassa ikävä kyllä ollut mitenkään poikkeuksellinen kevät: -09 paskaa, -10 paskaa, -11 kultaa, -12 paskaa. Ei siis mitään eroa Nokan ensimmäisiin keväisiin. Yleisesti ottaen mulla ei ole Petua ikävä, ei todellakaan, ja hänen olisi pitänyt voittaa narrit viime keväänä ja ottaa kannu. PS;n playofftaival oli surkuhupaisaa skeidaa, tästä ei kahta sanaa. Hänen oma toimintansa runkosarjassa 10/11 oli kuitenkin tehnyt HIFK:sta mestarisuosikin. Neljässä viimeisessä ottelussaan hän romahti. Musta on kohtuutonta mankua Petun näiden neljän (4 kpl) ottelun perusteella söheltäneen kaiken vituiksi, myös täksi kaudeksi koskien pelaajahankintojakin, joista kuitenkin UTJ vastaa HIFK:ssa. Hyväksyn, ymmärrän ja aika suurelta osilta kannatankin Petu-kritiikkiäsi, mutta esitin tässä kuitenkin ihan faktaa a) Joukkueen heikentymisestä mestarikauden jälkeen. Siksi täydensin luettelosi, mainitsit vain ne avainmiehet, jotka jäivät ja sain kasaan kuitenkin yhtä monta lähtenyttä avainmiestä. b) Pelaajahankinnoista Petun ollessa valmentaja (kyllä saatiin huippupelaajia). Lisäksi huomautan, että oma käsityksesi, joka on aika yhteneväinen veli schollin näkemyksen kanssa, on täyttä valtavirtaa. Voit siis olla aivan huoleton sen suhteen, että Petua olisi yleisesti ottaen puolusteltu täällä, kuten annat ymmärtää.

Med vänling hälsning ja härifrån tvättas. Ja en mäkään jaksaisi enää projekteja ja munkin mielestäni nykytilanne on täysin lohduton. En muutenkaan jaksaisi koko ajan katsoa menneeseen, sillä tällä hetkellä pitäisi siis kasata ensi kauden joukkuetta ja kiinni ei ole saatu edes valmentajaa. Se menee puhtaasti Petun jälkeisen HIFK:n piikkiin.

Gags: Ei täällä muuten kritisoitaisi Dinoja, mutta heidän (ry:n) sana painaa paljon nimenomaan valmentajavalinnassa. HIFK:ssa hallitus nimittää valmentajan ja ry (jossa Nyba hyvin oudosti istuu) on suurin osakkeenomistaja. Ry:stä a.k.a Dinoista valitetaan vain tässä Sopan ketjussa, joka käsittelee valmentajakysmystä. Ei täällä Dinoja käsitellä peliesitykset-topiceissa sentään. Ei hyvinä eikä huonoina aikoina. Vanha kunnon Jurassic Park ei todellakaan ole tekemisissä HIFK:n pelaamisen ja varsinkaan pelaajahankintojen kanssa. Mutta se kuvio, että hallitus nimittää valmentajan ja ry (sisältäen Nyban) on suurin osakkeenomistaja ja siten tärkein tekijä valmentajanimityksen takana, on kiistaton ja outo fakta. Sanon näin päin; koska Dinolandia on jo antanut päivittäisen johdon muille, onko heidän edelleen pakko roikkua mukana, kun koutsia valitaan?

PS. Olen kipinässä, täällä etulinjassa on nyt hiljainen hetki ja on aikaa kirjoitella. Raapustin tämän jutun Klubi-askin kanteen. Nyt kävi kuitenkin niin, että Klubi-aski ei mennyt faxiin. Joudun toimittamaan tämän interwebin välityksellä datana, kuten ATK-ammattitermi kuuluu.
 

#71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, Pittsburgh Penguins
Jo pitkään on vallinnut täydellinen apatia tämän rakkaan IFK:n suhteen. Tilanne on toivoton, eikä valoa näy missään. Säälittävät räpellykset paikallispeleissä ovat aiheuttaneet lähinnä epäuskoa, ei sitä tuttua vitutusta tai muutakaan tunnetta...

Ennen kuin nyt. Katsoin pitkästä aikaa tuon hienon tribute-pätkän mestaruuskeväältä, ja fiilikset heräsi: on täysin käsittämätöntä että kaikki tuo, Nokan perintö ja momentum, on saatu tuhottua täysin. IFK on paskempi kuin kertaakaan 2000-luvulla, sillä nyt ei olla pelkästään paskoja. Nyt ollaan myös TYLSIÄ.

Tuo joukkue ei edusta mitään niitä arvoja, joita se kuuluisa mun IFK edustaa. Tai edusti. En tiedä, voimaton olo.
 

Löysä66

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Windy Cityn Inkkarit
Jotenkin on vaan sellainen kutina, että saadaan penkinpäähän kuka vaan huippuvalmentaja, ei tästä kaudesta enään pelillisesti saadamitään irti. Uuden valmentajan pelitapa saadaan kyllä jollain tasolla ajettua joukkueeseen, mutta tärkein pontti on kuitenkin näyttää ensi kauden mahdollisille hankinoille, että meillä on se ns pnainen lanka tässä hommassa.

Enemmän kun koskaan ,nyt tarvitaan USKOTTAVUUTTA tähän toimintaan tai voidaan haudata menestystoiveet tulevilta kausilta kankkulan kaivoon.

En tiedä miten jutut kulkevat kiekkoilijoiden kesken nykyään, mutta jos tieto kulkee samoilla linjoilla julkisen tiedotuksen kanssa , ollan silloin todella kusessa. Ei kukaan ota duunia edes isolla rahalla, jos ei tiedä mitä se on.

Nyt alkaa olee viimehetki korjata A: valmentaja-asia B:urheilullinen asia. Taloushan on kunnossa.

Seuraava kohta, jos tää nyt ryssitään lopullisesti, on se vuosi jolloin The Garden tulee käytöön. Se on asia joka saa ehkä pelaajat taas hetkellisesti kinnostumaan IFK:sta. Mutta kontataanko me siihen saakka on nyt muutamasta suuresta muutoksesta organisaatiossa kiinni.

Kipinät jatkuu ja konu maistuu...onks kahvii?
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Ei kukaan ota duunia edes isolla rahalla, jos ei tiedä mitä se on.

Tätä mä just tarkoitin, kun sanoin että ensi kaudesta alkaen HIFK:lla on jäällä ilmeisesti kasvoton palkka-armeija. Kyllä pelaajia saa rahalla, mutta kaikki mahdolliset punaiset langat ja brändiasiat voidaan unohtaa. Sisään tulee eerosomervuoria, kimmokoskenkorvia, jannelaakkosia ja kumppaneita. Ollaan tätä menoa pian samassa tilanteessa kuin Blues 10v sitten, jonne meni vain entisiä HIFK-, narri- ja muita liigapelaajia jäähdyttelemään. Mitään omaa Blues-juttua ei ollut olemassakaan. Pelkkä kliininen palkka-armeija oli muodostavinaan joukkueen. Holtarin sisääntulo aloitti siellä aivan uuden aikakauden ja kas, nyt on Bluesillakin oma sinänsä outo identiteettinsä: hardworking team, joka puskee jopa alemmilta sijoilta keväällä korkealle. HIFK on juuri nyt vedenjakajalla. Tästä lähdetään joko ylöspäin tai annetaan lopullisesti periksi.

Yksi pointti HIFK:n henkilökunnasta ja tämän olen sanonut ennenkin: Valtanen ja Nyba ovat vakituisia työntekijöille. Muille, kuten hallitukselle, HIFK on kiva hobby. Jokainen saa elantonsa muualta. HIFK;n pitäisi ruveta muistuttamaan enemmän oikeaa yritystä. Kaikki kunnia Everille, Lindholmille ja kumppaneille, mutta heidän pääduuninsa on jotain ihan muuta kuin HIFK. Ja se näkyy.
 

Sleep

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pidetään sitä kipinää yllä, toivon kipinää. Eilen faija vienyt siskonpojat matsiin joululahjoiksi saatujen IFK-pipojen kera. Toivottavasti edes hampparit maistuivat.
 
Pyydän jo anteeksi huutelemalla naapuri pöytään. Asia on nyt vain sillä tavalla, että kauden alussa Matikaiselle ilmoitettiin ettei hänelle ole käyttöä tämän kauden jälkeen, jonka seuraksena hän lähti rahakkaan sopimuksen perässä Venäjälle (sukset ristiin). HIFK:lla on siis mahdollisesti valmentaja jo ensi kaudelle, mutta häntä ei ole mahdollista saada nytten kesken kauden vaihtopenkin taakse.

Kysymys kuuluu, kuka valmentaja haluaa tulla puoleksi kaudeksi jos tietää ettei sopimus jatku kevään jälkeen ja alla joukkue joka on alisuorittanut koko kauden. Tämä ei ole helppo pala myöskään toimistolla.
 

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
HIFK ei ollut ilmeisesti varautunut siihen, että valmentajakin haluaa jotain. HIFK:ssa luullaan edelleen, että soitto punaisista riittää ja pelaajat & valmentajat tulevat automaattisesti sisään. Ylimielisiä ääliöitä. Näin se on mennyt ja tämä on siis tieto. Nyt se on HIFK, joka joutuu taipumaan, jos meinaavat saada kovan nimen. Ja kaikkihan arvaavat, että silloin moni on työpaikastaan huolissaan. Only in HIFK.

Tästä kirjoittelin jo jonkin aikaa sitten. Kuka tulee meille, kun kasassa on joukko keskinkertaisuuksia ja tärkeimmiltä pelipaikoilta puuttuu pelaajat. Summanen olisi ilmeisesti ollut valmis tulemaan, mutta vaatimukset olivat HIFK:n johdon mukaan ilmeisesti liian kovia. Summanen haluaa muutoksia joukkueeseen ja liikaa. Jotenkin kuvittelisi, että kun on paskat housussa, niin tekee melkein mitä tahansa, jotta asiat saisi parempaan suuntaan. HIFK:ssa ilmeisesti mietitään, että ei ne kuitenkaan pitkään kestä puhtaina, joten lisää "soppaa" peliin ja tämän paskassa olemisenkin kestää vielä. Nyt on aika astua Valtasen, Everin ja "dinojenkin" esille, tuo palikka eli Nybondas on nähty myös ja aletaan laittaa junnuja pihalle. Nyt on toimittava nopeasti, jotta ensi kaudeksi saadaan edes pieni mahdollisuus menestyä jollain tapaa.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Tämä ei voi olla sattumaa:

Son Y lopetti PS2:n

Aika heikkoa koodikieltä vihulaiselta. Son Y on ilmiselvästi Mr. X:n poika. Ja PS2 on todella heikosti naamioitu Soppa tuossa uutisessa. Uutisessa viitataan vielä johonkin bulvaaniin nimeltä Ars Techinca. Perseestähän tämä tekniikka todellakin on, kun ei edes Tiedotetta saada ulos.

Mutta aikooko toimisto vielä seurata vanhaa kaavaa? Nyt on kaksi nöyryyttävää tappiota alla. Jos kaikesta huolimatta Tepsiä laitetaan nekkuun lauantaina, onko valtakunnassa taas kaikki hyvin? Minun veikkaukseni on, että Soppa ei enää valmenna siinä matsissa. Tuli vaan sellainen kutina.
 

Rambo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, New York Rangers
Kyllähän tää kausi nyt oikeesti jo meni. Kattoo nyt tota Soppaa lehdistötilaisuudessakin, vaikka on just hävitty niin ei voi olla NOIN hävinneen oloinen, jos on yleensäkään mitään enää annettavana. Tuntui että Marjamäkikin tunsi myötähäpeää.

Pennasella loppukausi. (Vain koska muita ei saa.) On hänellä varmaan joku idea plus fiilispuolella hyvä putki kauden alussa.

Sääli kaiken kaikkiaan, olisin mielelläni nähnyt Sormusen kakkosena pari vuotta ja sitten, kunnolla valmistautuneena, ottavan ykkösen paikan.
 

Rebel

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki
Soppaa pelin jälkeen

Mielenkiintoa herättävät myös uutiset Edarin heräämisestä. Ilmeisesti joka lauantai, hallissa mainostetut ravitsemusliikeet, keräävät joukkoonsa IFK:n pelaajia. Näinkö on Jalosen perintö saatu vuodessa tapettua ja jätkät ravaa ryyppäämässä viikonloppuisin?

Ajattelin jo, että SM-liigassa tämä olisi mennyttä aikaa. Kyllähän tuollainen elämä näkyy jo kentälläkin, että kipinässä vedetään snuppia.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
No eikös tuolle dokaamiselle näytetty vihreää valoa mestaruuden jälkeen? Se kesähän oli yhdellä sun toisella pelaajalla suht kostea ja sama meininki jatkui läpi viime talven. Kukaan ei ole kiinnostunut lopettamaan sitä... ja homma saa jatkua myös tällä kaudella. Koska, kyllähän pelaajat itse tietävät HIFK:ssa milloin voi ottaa kuppia ja milloin ei? Heiltä on aina löytynyt ammattilaisen harkintakyky näissä asiossa.
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
HIFK:lla on siis mahdollisesti valmentaja jo ensi kaudelle, mutta häntä ei ole mahdollista saada nytten kesken kauden vaihtopenkin taakse.
Eiköhän tässä liene suurin syy ja tärkein peruste sille, että Sormunen jatkaa loppukauden. Eli valmentaja kaudelle 2013-14 ja siitä eteenpäin on jo valittu, mutta tämä ei ole saatavilla per heti. Kuluvaa kautta on jäljellä enää 24 runkosarjapeliä, joten pätevän korvaajan saaminen noin lyhyeksi aikaa on hankalaa ja äärimmäisen harvoin tässä vaiheessa tehty valmentajavaihdos ylipäätään auttaa yhtään mitään varsinkin, kun joukkueen rosteri on mitä on. Lisäksi HIFKn johto voi helposti uskotella itselleen, että kyllä tästä vielä voidaan nousta, kunhan työsulku loppuu ja tilanne rauhoittuu, saadaan miehiä takaisin sairastuvalta ja hei, meillä on saman verran 3 pisteen voittoja kuin sarjakakkosella Kalpalla, eli ei tässä nyt niin huonosti mene. Sarjaneloseen on matkaa vain 7 pistettä, eli pari kolmen pisteen voittoa ja yksi tasuri, niin ero on siinä!

Mitä itse ketjun aiheeseen tulee, niin nyt voidaan toden teolla puhua lähtölaskennasta, kun kauden päättymiseen on alle 3 kuukautta. Puolivälierien viimeinen peli on 30.3.2012 ja siitä pidemmälle en usko HIFKn kauden missään olosuhteissa jatkuvan. Todennäköisesti kausi päättyy jo pari viikkoa aiemmin.
 

toimittaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
No eikös tuolle dokaamiselle näytetty vihreää valoa mestaruuden jälkeen? Se kesähän oli yhdellä sun toisella pelaajalla suht kostea ja sama meininki jatkui läpi viime talven. Kukaan ei ole kiinnostunut lopettamaan sitä... ja homma saa jatkua myös tällä kaudella. Koska, kyllähän pelaajat itse tietävät HIFK:ssa milloin voi ottaa kuppia ja milloin ei? Heiltä on aina löytynyt ammattilaisen harkintakyky näissä asiossa.

Tämä on varmaan aika monelle mysteeri miksi tällainen sallitaan. Vielä suurempi ihmetys miksi tällä tasolla mahdollisuuden saavat pelaajat edes harrastavat epäurheilijamaista elämää.
Se on vaan fakta että huippu-urheilijalla vaikutukset näkyvät, varsinkin kun sitä kiskotaan paljon ja/tai usein. Marginaalit on niin pienet että tällaisella on suuri vaikutus kun esim.palautuminen ei olekaan ihan maksimaalista.

Aina sanotaan että ne on aikuisia ihmisiä eikä niitä voi, tai tarvitse, holhota. Paskanmarjat, suomalaiseen luonteeseen se vaan kuuluu ja se sallitaan. Samoin kun joku jenkki tulee tänne ilman perhettä ja huomaa että naiset pörrää yökerhossa ympärillä niin houkutus on aika suuri.

Kyllähän asia mietityttää kun tuntuu että toisissa jengeissä luistin tuntuu kulkevan ihan erilailla kuin meidän edareilla. Joko niillä on paremmat lääkkeet, tai parempi valmennus johon tämän asian liitän.

KJ:n maine tässä asiassa oli aika tiukka, mikä oli täysin oikein. Tulos puhui sitten puolestaan.
 

scholl

Jäsen
Mielenkiintoa herättävät myös uutiset Edarin heräämisestä. Ilmeisesti joka lauantai, hallissa mainostetut ravitsemusliikeet, keräävät joukkoonsa IFK:n pelaajia. Näinkö on Jalosen perintö saatu vuodessa tapettua ja jätkät ravaa ryyppäämässä viikonloppuisin?

Ajattelin jo, että SM-liigassa tämä olisi mennyttä aikaa. Kyllähän tuollainen elämä näkyy jo kentälläkin, että kipinässä vedetään snuppia.

Monissa lajeissa kauden aikana ei voi ollenkaan dokata. Pari kaljaa voi ottaa, muttei dokata. Urheilijat tekevät sen päätöksen tietoisesti. Se on uhraus sen eteen, että voi saavuttaa jotain isoja asioita urheilullisesti. Tosin ei IFK:ssa, koska palkka tulee kuitenkin kuin Manulle illallinen ja menestystä ei kukaan hirveästi edes peräänkuuluta. Vuosikymmenten lepsuilu on taustalla.

Marjamäki sanoi eilen pelin jälkeen, että pelaajayhdistys on kieltänyt kaiken yhteydenpidon valmentajilta joukkueeseen 31.12 ja 1.1. Tämä tarkoittaa sitä, että IFK:n pelaajat olivat varmaan vielä eilen darrassa, ainakin osa heistä. Marjamäki totesikin jotenkin siihen tyyliin, että tuo matsi oli heiltä osoitus urheilullisuudesta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös