Soppa Sormusen lähtölaskenta

  • 2 177 605
  • 7 196

frozen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jalonen on valmentaja joka osasi valita kehityskelpoisia pelaajia ja kehittää niistä tähtiä. Ei ole ihan sattumaa että HPK:lla oli Jalosen aikana suht monta erittäin hyvää, täysin maajoukkuetason ketjua tyyliin Hentunen-Pärssinen-Kapanen.

Toiset täällä sanoo, että Jalonen veti 5divarimateriaalilla välieriin, mutta sillä oli kumminkin maajoukkuepelaajia mukana. Tuskin vitosdivaripelaajista edes JumalaJalonen tekisi maajoukkuepelaajia. Ottamatta Jaloselta mitään pois (tätä lausetta ei puusilmät tietysti lue, joten jatkakaapa tästä) ei HPK:lla aina mikään ihan toivoton materiaali ollut. Sijainti Stadin ja Tampereen puolivälissä auttoi siinä, että saivat helposti ja halvalla sellaisia nuoria lupaavia pelaajia, jotka eivät pääkaupunkiseudun tai Tampereen suurseuroissa saaneet näyttömahdollisuuksia, kuten Santalat yms. Eivät mitään toivottomia puukäsiä siis, vaan pelaajia jotka tarvitsevat vain hieman totuttelua liigatasoon läpimurtoa varten. Pikkuseura-hpk tämän pystyi aina tarjoamaan, ilman suurempia paineita. Hyvän kehitysalustan hpk on siis tarjonnut näille nuorille pelaajille, ja varmasti JumalJalosellakin on ollut siinä suuri osuus, mutta aivan yhtä paljon on merkitystä organisaatiolla, jossa on ollut mahdollisuus odotella niitä tuloksia erittäin monta vuotta. Tai en oikeastaan edes usko, että siellä mitään tuloksia (lue mestaruutta) on koskaan edes uskallettu toivoa. Mutta molemmissa Helsingin joukkueissa odotusarvo on eri.

Mun käsitykseni mukaan Jalonen on aika älykäs ja osaa soveltaa. Se ei ole huono asia lainkaan.

JumalJalosen älykkyydestä en tiedä, mutta osasi soveltaa tai ei, niin ei IFK:ssa voi nykytilanteessa mitään 7v projektia alkaa vetämään. Jalonen on varmaan ihan helvetin hyvä pikkuseurakoutsi, mutta ei pikkuseurakoutsit aina menesty isoissa ympyröissä. Tästä on varmaan lukuisia esimerkkejä. Maajoukkueympyrät on taas erilainen kuin päivittäinen seurajoukkuetekeminen. Vaikka ympyrät maajoukkueissa on isommat, niin maajoukkueena Suomen maajoukkue on kansainvälisissä ympyröissä pienseura kuten hpk sm-liigassa. Olenko ainoa, joka epäilee onnistumista kun materiaali on huippuluokkaa/jengistä löytyy suuria persoonia ja missä hopeakin luokitellaan pettymykseksi? Maajoukkuetta en juurikaan seuraa, mutta käsitykseni mukaan ei ole onnistunut kovin hyvin kokeneimpien NHL-pelaajien kanssa.

Mutta vaikka penkin takana olisikin kaksikko JJalonen-PSihvonen, niin tottakai sitä silti hurrataan jokaiselle IFK:n maalille, ei yksikään koutsi tai pelaaja ole suurempi kuin seura.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
JumalJalosen älykkyydestä en tiedä, mutta osasi soveltaa tai ei, niin ei IFK:ssa voi nykytilanteessa mitään 7v projektia alkaa vetämään.
HIFKin edellinen mestaruus tuli kolmen vuoden projektin lopputuloksena. Miten paljon olet valmis antamaan aikaa, jos Soppa saadaan korvattua jollain nimekkäällä tai muuten vaan kyvykkäällä valmentajalla?
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Jalonen on varmaan ihan helvetin hyvä pikkuseurakoutsi, mutta ei pikkuseurakoutsit aina menesty isoissa ympyröissä.

No eikö maajoukkue ole kuitenkin ihan hyvä näyteikkuna siitä, ettei ole vain pikkuseurakoutsi? Mä en oikeasti tiedä, mitä oikein kuvittelet HIFK:n olevan, jos täällä ei pärjää noinkin meritoitunut valmentaja? Ja itse näkisin Jalosessa sellaisen koutsin, joka toisi jatkuvaa menestystä, ihan siitä päivästä yksi lähtien. Miksi se tarvitsisi seitsemän vuotta tai edes viisi vuotta menestyksen tuomiseen? Siinä olisi myös valmentaja, jonka alaisuuteen suomalaisia pelaajia haluaisi tulla pelaamaan, joten yksi valttikortti lisää. Myön nuoret pelaajat haluaisivat tulla joukkueeseen, koska tietäisivät, että koutsina toimii sellainen kaveri, joka pystyy kehittämään heistä parempia pelaajia, ei kannata aliarvioida tuotakaan asiaa HPK ajoilta.

Ja HIFK:ssa ei olekaan niin suuria persoonia, etteikö ammattikoutsi heidän kanssaan pärjäisi.

JHag: en ollut, se oli samanlaista ylivetämistä asioissa (pieni provo), niin kuin tällä lainaamallani kirjoittajalla on J.Jalosta kohtaan.
 
Viimeksi muokattu:

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
HIFKin edellinen mestaruus tuli kolmen vuoden projektin lopputuloksena.

Olen aivan varma, että vielä nyt HIFK on aika nopeastikin pelastettavissa menestyväksi organisaatioksi, kunhan ammattimies tulee mahdollisimman nopeasti sisään. Pena romutti HIFK:ta 7 kautta putkeen ja siihen nähden Nokan 3-vuotinen projekti oli ihan kohtuullisen nopea. Mitä pidempään rämmitään, sitä pidempään kestää uusi nousu. Hyvä huomio joltakin, että HPK:llakin oli Jalosen loppuaikoina ihan kelpo materiaali. Mutta HPK oli tienannut itse maineensa hyvin ja värikkäästi pelaavana & menestyvänä organisaationa. Ja sehän rupeaa jossain vaiheessa vetämään pelaajia, jotka seuraavat yllättävän tarkasti valmennuskuvioita. Esimerkiksi Tapparan mielenkiintoarvo nousi pelaajamarkkinoilla heti, kun Rautakorpi nimitettiin.

AN: Siitä Suikkasesta. Olitko tosissasi, että 2 kautta menestystä oli suonenveto ja nyt, kun on menty puolitoista kuukautta kolmatta kautta, Suikkanen on "oikealla" tasollaan? En voisi olla enempää eri mieltä. 2 kautta menestystä on paljon pidempi aika kuin 1,5kk hiljaista. Mulle Suikkanen, kuin myös J. ja K.Jalonen olisivat aivan eturivin vaihtoehtoja.
 

frozen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Olen aivan varma, että vielä nyt HIFK on aika nopeastikin pelastettavissa menestyväksi organisaatioksi, kunhan ammattimies tulee mahdollisimman nopeasti sisään. Pena romutti HIFK:ta 7 kautta putkeen ja siihen nähden Nokan 3-vuotinen projekti oli ihan kohtuullisen nopea. Mitä pidempään rämmitään, sitä pidempään kestää uusi nousu.

Juuri tätä hain takaa. Kari Jalonen tuli hieman erilaiseen organisaatioon duuniin, mitä IFK on tällä hetkellä. Pelaajille piti aivan kaikki perusasiat opettaa kädestä pitäen. Kolme vuotta oli silti pitkä aika muuttaa tuo kaikki, mutta se onnistui. Merkkejä siitä kyllä näkyi aiemmin. Sopan aikana ei ole mitään merkkejä siitä, että 3 vuoden päästä juhlittaisiin mestaruutta.

Nyt on vasta 1,5 vuotta siitä, kun organisaatio oli liigan kovin ja urheilullisesti toimiva. Jos nopeasti toimitaan oikein valinnoin, niin menestystä voisi jossain määrin odottaa jopa tällä kaudella (varsinkin jos menestykseksi riittää täällä niin mainostetut välierät). Meillä on vielä pelaajia, jotka olivat urheilijoita 1,5v sitten. Ei niistä oli yhtä vaikea koulia hyvin pelaavaa urheilujengiä, kuten 13v perseilleestä edarilaumasta.

Ja tuosta maajoukkuestatuksesta. On meillä käynyt maajoukkuekoutsi ennenkin kääntymässä. Ja kuten sanoin, niin ammattimies, kehitti huomattavasti edarilauman kiekollista peliä. Saman tekisi varmasti JumalJalonenkin. Sitä ei kai kiellä kukaan? Mutta riittikö maajoukkustatus tuomaan Aravirran IFK:lle mestaruuden. Mun käsittääkseni 2011 edeltävä mestaruus tuli 1998, ja ei ollu Ara silloin puikoissa. Ja Aralla meni paskat housuun meidän tähtipelaajien kanssa. Vaikka oli maajoukkuekoutsi. Eli mitä se Kalen saunakumppanuus siis kuitenkaan merkitsee. Täällä mainittiin jo Vancouver ja Olli JOkinen.

Jottei nyt puusilmille jää epäselväksi, niin totta helvetissä JumalJalonen olisi parannus nykytilanteeseen. Muttei missään nimessä mikään takuuvarma onnistuja. Kari Jalosta saattoi ehkä pitää tällaisena. 4 edelliskautta 3 mestaruutta tai jotain sinne päin ennen meille tuloa. Ja vaikka peli kehittyi kausi kaudelta huomattavasti, niin ei siihen moni ollut tyytyväinen, ettei jo 2010 tullut menestystä.

Mutta palaten ketjun aiheseen. Jos halutaan nopeasti takaisin huipulle, niin jotain ratkaisuja pitäisi tehdä pian, eikä odottaa paskat housussa kauden loppuun ja toivoa parasta. Sinänsä hienoa, että yritettäisiin omista riveistä saada koutsi liigajengille. Mutta on myös osattava tunnustaa jos ei vaan riitä, niin ei riitä. Uutta matoa koukkuun.
 

Kyynikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK / HJK + Porin Ässien sympatiakannattaja
Hmm. HIFK;sta ammattimainen ja menestyvä organisaatio?? Vain täksi kaudeksi vai myös tuleville kausille? Tämän kauden pelastamiseksi EHKÄ riittää valmennuksen muuttaminen, mutta jos tuleville kausille niin sitten myös toimiston hempat vaihtoon ja aitoa kunnianhimoa tilalle! Ei tätä paskaa voi mitenkään kaataa yksin Sopan niskaan. UTJ kantakoon vastuunsa myös.
 

QWERT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mulle Suikkanen, kuin myös J. ja K.Jalonen olisivat aivan eturivin vaihtoehtoja.

JHagin nimeämät valmentajat edustavat kaikki mielestäni arvojohtajuutta ja juuri sitä HIFK kaipaa. pelaaja rosteri on kuitenkin suht iäkäs joten jokainen kaveri varmasti tietää kuinka sitä lätkää pelataan. Kyse on vain siitä, että valmentaja osaa omalla esimerkillään luoda puitteet motivoituneelle joukkueelle ja ansaitsee pelaajien täydellisen luottamuksen.

Jossain on huudeltu myös Raatoa apuun, mutta pelkällä mielipuolisella huutamisella ja omien mielipiteiden jääräpäisellä noudattamisella ei teidän rosteria saada pelaamaan. En myöskään arvosta ihmistä, joka omaa egoa kohottaakseen on valmis tuhoamaan pelaajan maajoukkueuran henkilökohtaisilla solvauksilla koko joukkueen edessä (case Niinimaa).

Pääsitte eroon moottorisahasta; kaipaatteko nyt pukukoppiin valmentajaa, joka tulee sinne munasillaan ja huutaa, että katsokaa jätkät mä annan teille kaikkeni. Jari Kurrin sanoin: Lähdetään jätkät menee...

Sormusella on vielä korvantaustat liian märät tuon teidän rosterin luottamuksen saavuttamiseen. Pari vuotta kakkosena ja kaikki on sen jälkeen mahdollista. Mikäli joku JHagin mainitsemasta kolmikosta on saatavissa niin pelillinen ilme tulee muuttumaan aivan varmasti halutun kaltaiseksi. Pisteiden valossa ei tämäkään kausi näyttäisi aivan katastrofaaliselta.

Isoin ongelma on tietenkin ettei kukaan mainitusta kolmikosta ole juuri nyt saatavilla. Itse menisin loppukauden enemmin Sopalla kuin Raadolla.
 

frozen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei tätä paskaa voi mitenkään kaataa yksin Sopan niskaan. UTJ kantakoon vastuunsa myös.

Siis sinänsähän se on täysin väärin Soppaa kohti huudella potkuja Sopalle. Se, että meillä ei ole mitat täyttävää ykköskoutsia ei ole Sopan vika, vaan sen että toimiston puolella mentiin siitä mistä aita on matalin. Tietty Soppa olisi voinut miehekkäästi sanoa, ettei rahkeet riitä, ei kiitos nyt. Mutta kuka sanoo unelmaduunille ei, kun sitä tarjotaan tarjottimella.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Olen aivan varma, että vielä nyt HIFK on aika nopeastikin pelastettavissa menestyväksi organisaatioksi, kunhan ammattimies tulee mahdollisimman nopeasti sisään. Pena romutti HIFK:ta 7 kautta putkeen ja siihen nähden Nokan 3-vuotinen projekti oli ihan kohtuullisen nopea. Mitä pidempään rämmitään, sitä pidempään kestää uusi nousu.
Pitää muistaa, että menestyvä organisaatio koostuu muistakin kuin valmentajista. Sehän nyt on jo nykyaikaa, että valmennus muodostaa tiimin, joten se ei tule kenellekään enää yllätyksenä. Mutta kaiken muunkin täytyy toimia pukumiehistä kaapelikanaviin asti. Nybari ei ole ihan kehnoimmasta päästä, joten asiat ovat vielä kohtuullisen hyvin. Kyllä kahdessakin kaudessa leivotaan toimivasta organisaatiosta mestari, kun resurssit ovat kunnossa. Ja HIFKillähän ne perinteisesti sitä ovat.

Hyvä huomio joltakin, että HPK:llakin oli Jalosen loppuaikoina ihan kelpo materiaali..
No tuo nyt on ihan urbaani legenda. Kärki oli kyllä terävä Leinon ja Voutilaisen muodossa, mutta loput olivatkin vasta nousussa olevia pelaajia tai muualta pelastettuja jämiä. Jos joku väittää, että Lahti, Wirtanen ja Sailio olivat jotain valmiita liigatähtiä mestaruuskaudella, niin kakkaista naurua päälle. Lahti itse asiassa breikkasi vasta pleijareissa, kun oltiin ensin kolmisen vuotta odotettu, koska se kasvaa lupauksesta mieheksi. Wirtanen oli neloskentän jarrumies ja Sailio vielä vähemmän. Kaikkien yllätykseksi jätkät olivat alivoimaspesialisteja jo tuossa iässä. Muuten Kerhon runkomiehinä häärivät sellaiset herrat kuin Mikko Laine ja Hannu Väisänen. Loikaksen Juhista, Keinäsen Jania, Lappalaisen Jonia, Karevaaran Joonaa ja Lätkä-Pasia unohtamatta. Kenestäkään ei olla kuultu mitään mestaruuden jälkeen. Paitsi Lätkä-Pasista, mutta se ei kuulu jääkiekko-osioon. Pakistin hidalgoina hääräsivät suonenvetokauden pelannut Mikko Jokela sekä nippa-nappa aikuiseksi kasvanut Juuso Hietanen. Umpisurkean loppukauden pelannut Kaspars Astashenko ei pelannut umpisurkeita pleijareita, David Schneider ei jäänyt jyrän alle. Maalissa vuorotteli Miika Wiikman, kun Karri Rämö meni rikki. Kuka tunnustaa nuo liigapörssinsä kivijaloiksi?
 

R.P.M. 12 000

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
... kun resurssit ovat kunnossa. Ja HIFKillähän ne perinteisesti sitä ovat.

Tämä oli mullakin mielessä kun katselin jotain matsia tässä taannoin, että miksi koskaan HIFK ei suorita konemaisen hyvin, kun resurssit ovat kuitenkin maan suurimmat / top-3? Eikö olisikin siistiä, että edes joku kausi HIFK voittaisi liki kaikki matsit, jyräisi pudotuspeleissä ja ottaisi mestaruuden - vakuuttavasti.

Parhaiten kasatulla jengillä, parhailla pelaajilla, kovimmilla pommittajilla, ylivoimaisimmilla tappelijoilla, silmääräpäyttämättömimmillä byyrareilla ja tyylikkäimmällä ja analyyttisimmalla ja samalla karismaattisimmalla ja kovaa huutavimmalla koutsilla.

Sellaista tapahtuu, on tapahtunut mm. Jyväskylässä, Oulussa, Helsingissä, Turussa. HIFK:llakin, noin 50 vuotta sitten.

Nykyisin kaikki on vaan kaudesta toiseen tätä säälittävää rimpuilua, räpistelyä ja sähläystä, niin kentällä kuin kulisseissakin. Ja kaikki se - näillä resursseilla. Jos joskus HIFK ottaakin mestaruuden, se tulee aina liki tsägällä ja sitä edeltää pitkä alennustila, jatkuakseen vain niin nopeasti kuin se vain mestaruuden jälkeen on mahdollista.
 

strava

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sellaista tapahtuu, on tapahtunut mm. Jyväskylässä, Oulussa, Helsingissä, Turussa. HIFK:llakin, noin 50 vuotta sitten.
Pientä tarkennusta. N.50 vuotta sitten piti aina olla vitutusflinda povarissa, koska peli oli kauheaa häsläämistä. Suunnilleen joka toinen vuosi pudottiin suomensarjaan ja sitten taas noustiin.
Jos tarkoitat mestaruusvuotta 69, niin silloin taidettiin tosiaan voittaa vikaa matsia lukuunottamatta kaikki muut ja tässä vikassa tais Calle olla penkin takana, eikä enää kentällä.
Joku joka osaa vois tsekata.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jossain on huudeltu myös Raatoa apuun, mutta pelkällä mielipuolisella huutamisella ja omien mielipiteiden jääräpäisellä noudattamisella ei teidän rosteria saada pelaamaan. En myöskään arvosta ihmistä, joka omaa egoa kohottaakseen on valmis tuhoamaan pelaajan maajoukkueuran henkilökohtaisilla solvauksilla koko joukkueen edessä (case Niinimaa).

Pääsitte eroon moottorisahasta; kaipaatteko nyt pukukoppiin valmentajaa, joka tulee sinne munasillaan ja huutaa, että katsokaa jätkät mä annan teille kaikkeni. Jari Kurrin sanoin: Lähdetään jätkät menee...

Summasessa kieltämättä on nämä riskinsä, mutta ainakaan itselleni tämä ei ole henkilökysymys. On aivan sama onko valmentaja maalta, stadista, ulkomailta vai mistä. On aivan sama onko hän rauhallinen, raivoaja, puhelias, hiljainen. Kaikkein tärkein asia on se, että hänellä on toimiva pelitapa, jonka hän osaa opettaa pelaajille ja tämä myös näkyy jäällä nopealla aikataululla. Toki valmentajan pitää olla myös johtaja, että hän saa joukkueen hanskaansa, mutta millä tavalla hän sen tekee on itselleni ihan yhdentekevää. Tämän voi tehdä niin monen eri persoonallisuuden kautta. Lyhyesti sanottuna persoonastaan huolimatta Summanen täyttää pelillisen laadun kriteerit.
 

TJ MACKEY

Jäsen
No tuo nyt on ihan urbaani legenda.
Etenkin kausilla 02-03 ja 06-07 Jalosella oli HPK:ssa erittäin kilpailukykyinen joukkue. Etenkin hyökkäyspään pelaajien osalta puhuttiin aika hurjistakin rostereista.

Siitä samaa mieltä, että mestaruuskaudella joukkueen nimilista ei päätä huimannut. Itseasiassa, se oli yksi Jalosen joukkueista jolta ehkä vähiten odotettiin sitä mestaruutta.
 

McJugi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nyt voisi tulla myös Sullivanin perään:

Tiedote: Sormunen

Oy HIFK – Hockey Ab ilmoittaa purkaneensa Pasi Sormusen sopimuksen valmentajan aloitteesta.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Oy HIFK – Hockey Ab ilmoittaa purkaneensa Pasi Sormusen sopimuksen valmentajan aloitteesta.

Mutta kuka tässä olisi se valmentaja, jonka aloitteesta Sopan sopimus olisi purettu?
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
Yksi vaihtoehto on, että mikäli NHL-kausi peruuntuu kokonaan hommaatte NHL:stä koutsin hoitamaan hommaa loppukaudeksi. Sieltä löytyy varmasti ammattijätkiä vetämään projektin Euroopassa. Moni Pohjois-Amerikkalainen koutsi suosii lisäksi suoraviivaista pelitapaa. Samalla Soppa saisi kullanarvoista kokemusta päästessään seuraamaan aitiopaikalta mitä ammattivalmentaminen tarkoittaa ja varmasti valmentaisi myös Sopasta astetta valmiimman kaverin.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Siis hetkonen. Koska IFK:sta on tullut isompi juttu kuin Suomen Maajoukkueesta?

Ainahan se on niin ollut. Ketä kiinnostaa maajoukkue ja Karjala-lippikset, kun on IFK. Älä nyt tuu oikeesti kertoo!

Vuonna 1897.

Juuri näin. Jos maajoukkue on sulle isompi juttu kuin HPK, niin mikäs siinä. Ei se oo multa pois. Mulle IFK on isompi juttu kuin NHL ja Suomen, USA:n ja Kanadan maajoukkueet yhteensä. Kun Suomi voitti Ruotsin finaalissa toissa keväänä, jaksoin iloita voitosta ehkä sen illan, mutta sitten muistin taas, että KANNU ON STADISSA ja kultaleijonat sai vaipua unholaan. Paitsi Mikke, joka oli yksi IFK:nkin mestaruuden tärkeimmistä arkkitehdeistä.

Okei, olympialätkä ja World Cup, jos sellainen joskus tulevaisuudessa pelataan, aktivoi kyllä meikäläisenkin seuraamaan maajoukkueen tekemisiä, mutta nää jokakeväiset turistikisat ei ole napanneet varmaan kymmeneen vuoteen.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos materiaali on huippuluokkaa, niin todennäköisesti JJalonen peluuttaan sen mukaista kiekkoa. Simple as that. Vancouverissa oli tosiaan vaikeuksia, mutta niistäkin virheistä otettiin opikseen. Se onkin ainoa asia, mikä voi puhua Jalosta vastaan HIFKissä. Siis tuo edarimeininki. Eiköhän sekin ole taklattavissa.

Kuka vitun Immonen?

Ei kukaan. Tarkoitin Janne Pesosta, mutta jostain syystä sotkin sen Jarkko Immoseen. MG:n ketjukavereita maajoukkueessa molemmat, joten siinä kai syy.

En lähde ennakoimaan, millaista lätkää J. Jalonen saattaisi peluuttaa Nordiksella, mahdollisesti ihan viihdyttävääkin, mutta tuo IFK:ta aina ja ikuisesti riivaava edariongelma pistää pohtimaan, että riittääkö Jalosella auktoriteetti sen "taklaamiseen". Jos riittää, niin jälki voi olla ihan hyvääkin. Mutta aika paljon saa vettä Töölönlahteen virrata, ennen kuin IFK:sta tulisi kestomenestyjä - edes tämän Jalosen aikana. Valitettavasti. Kuten Kyynikko tuolla aiemmin totesi, niin ei taida pelkkä valmentajanvaihdos riittää tähän. Tiedä sitten, onko dinojen perintö edelleen hengissä ja hyvissä voimissa, että todellinen intohimo jatkuvaan menestykseen tuntuu puuttuvan Officelta.
 

zepHero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, HIFK & HK Tiigrid Tallinn
Yksi vaihtoehto on, että mikäli NHL-kausi peruuntuu kokonaan hommaatte NHL:stä koutsin hoitamaan hommaa loppukaudeksi. Sieltä löytyy varmasti ammattijätkiä vetämään projektin Euroopassa. Moni Pohjois-Amerikkalainen koutsi suosii lisäksi suoraviivaista pelitapaa. Samalla Soppa saisi kullanarvoista kokemusta päästessään seuraamaan aitiopaikalta mitä ammattivalmentaminen tarkoittaa ja varmasti valmentaisi myös Sopasta astetta valmiimman kaverin.
Ainut ongelma on se, että valmentajat eivät tietääkseni ole players assosiationin leivissä, vaan joukkueiden leivissä. Tämä siis tarkoittaisi sitä, että valmentajat saavat tällä hetkellä liksaa siitä, että syljeskelevät kattoon. Tietysti tuohonkin on aina mahdollisuutta löytää pieniä porsaanrekiä ja esimerkiksi saada lainaan joukkueelta valmentaja, enkä myöskään mene vannomaan, että tämä oma näkemykseni on totuus.

Sinänsä itse asiaan viitaten, ajatushan voisi olla ihan kiehtova. Sormusen heittäytyminen suuriin kenkiin ei todellakaan ole hänen oma vikansa ja mielestäni saisi kyllä joutaa takaisin oppilaan satukselle. Vaan mikäs tässä, on tätä ryömimistä nähty jo vuosia, joten katsotaan nyt vielä muutamia lisää. Teille naapureille se tuskin ainakaan liikaa suo ylimääräisiä vihan tunteita, jos nordiksella pelataan ringetteä?
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
Ainut ongelma on se, että valmentajat eivät tietääkseni ole players assosiationin leivissä, vaan joukkueiden leivissä. Tämä siis tarkoittaisi sitä, että valmentajat saavat tällä hetkellä liksaa siitä, että syljeskelevät kattoon. Tietysti tuohonkin on aina mahdollisuutta löytää pieniä porsaanrekiä ja esimerkiksi saada lainaan joukkueelta valmentaja, enkä myöskään mene vannomaan, että tämä oma näkemykseni on totuus.

Ok, kiitokset selvennyksestä. Näinhän se todennäköisesti menee.

Teille naapureille se tuskin ainakaan liikaa suo ylimääräisiä vihan tunteita, jos nordiksella pelataan ringetteä?

Meiltä löytyi läpi 2000 - luvun valmentajia, jotka eivät saaneet ulosmitattua joukkueen potentiaalia, joten teidän laatikolla käytyihin keskusteluihin on ollut helppo samaistua. Samalla on syytä muistaa, että molemmat hyötyvät kun kummatkin jengit pelaa hyvää, viihdyttävää lätkää.

Meillä on pitkästä aikaa sellainen tilanne, jossa joukkue on koottu viisaasti, Lämsän pelitapa tukee joukkueen vahvuuksia ja jengi on sitoutunut valmennusjohtoon ja päinvastoin. Tähän, kun lisätään rosterin pieni vaihtuvuus ei ole mikään yllätys, että homma skulaa oli sairastuvalla ruuhkaa tai ei. Ei siitä ole montaakaan vuotta, kun teillä oli aivan identtinen tilanne. Siitä päästäänkin siihen, että Nybari on jo kerran pystynyt luomaan menestysrespetin, mutta on jotenkin kuin dementoitunut mummo, joka on unohtanut miten se korvapuustin resepti menikään.
 
Viimeksi muokattu:

coolman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Toivotaan, että Amur alkaa voittaa matseja, sillä muuten ne kenkäsee Jortikan tänne päin ....
 

Hejony

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi
Juuri näin. Jos maajoukkue on sulle isompi juttu kuin HPK, niin mikäs siinä. Ei se oo multa pois. Mulle IFK on isompi juttu kuin NHL ja Suomen, USA:n ja Kanadan maajoukkueet yhteensä. Kun Suomi voitti Ruotsin finaalissa toissa keväänä, jaksoin iloita voitosta ehkä sen illan, mutta sitten muistin taas, että KANNU ON STADISSA ja kultaleijonat sai vaipua unholaan. Paitsi Mikke, joka oli yksi IFK:nkin mestaruuden tärkeimmistä arkkitehdeistä.

Okei, olympialätkä ja World Cup, jos sellainen joskus tulevaisuudessa pelataan, aktivoi kyllä meikäläisenkin seuraamaan maajoukkueen tekemisiä, mutta nää jokakeväiset turistikisat ei ole napanneet varmaan kymmeneen vuoteen.

Luetaan niitä viestejä. Ei Squitin viestin pointti ollut se, että maajoukkueen pitäisi olla IFK:ta isompi juttu sinulle tai muille JA-friikeille, vaan että sen koutsaaminen on valtakunnallisesti kiistatta helvetisti näkyvämpi ja paineikkaampi rooli kuin HIFK:n. Vaikka IFK:lla on vaativat ja erityisesti valmentajaa kohtaan kriittiset fanit, ei sieltä tuleva paine ole verrattavissa mj-koutsaamiseen. Maajengissä sulla on periaatteessa yksi kahden viikon jakso vuodessa, jolloin koko kauden onnistuminen määritellään. Useimmiten oikeastaan yksi peli (MM-puolivälierä), ja yhden pelin sisällä valmentajan vaikutusmahdollisuudet ovat melko rajalliset, ja luonnollisesti, sattuman merkitys korostuu. Tästä asiasta olen Jukka Jalosen kanssa keskustellutkin.

Suomen lätkäjengin pudotuspelejä seuraa joka kerta se vajaa 2milj. ihmistä. Vaikka se puolivälierä ei 300 IFK-fania yhtään kiinnostaisikaan, niin suurimmalle osalle siitä kahdesta miljoonasta se on kauden tärkein peli. Hannu Aravirta lähti melkein peräkkäisinä vuosina maajoukkueesta ja IFK:sta, hältä voi kysellä kumpi oli vittumaisempaa hommaa.

Se on ihan ok, että teille IFK on isompi kuin mj. Niin mullekin Ilves. Se on kuitenkin ihan vaan faktaa, että jos JJ on saanut perkele Suomen voittamaan Ruotsin MM-finaalissa (kelatkaa Suomen finaalihistoria, kelatkaa näiden maiden välinen historia), niin paineet ei ole se syy minkä takia hän IFK:ssa epäonnistuu.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Se on kuitenkin ihan vaan faktaa, että jos JJ on saanut perkele Suomen voittamaan Ruotsin MM-finaalissa (kelatkaa Suomen finaalihistoria, kelatkaa näiden maiden välinen historia), niin paineet ei ole se syy minkä takia hän IFK:ssa epäonnistuu.

Tätä kutsutaan ammattitermeillä "hyväksi perusteluksi". Ostan.
 

Samart

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Valmennus on ainakin puhunut kiekollisen ja kiekottomien pelaajien liikkeestä Robidaksen mukaan: (lainaus HIFK:n nettisivujen haastattelusta)

"-Maanantain peli oli lähinnä harjoittelua, sillä vastustaja ei ollut parhaalla kokoonpanollaan liikkeellä. Viime lauantain Pelicans-voitto oli meille tärkeä, mutta voimme kuitenkin parantaa asioita pelissämme, kuten kiekollisen ja kiekottoman pelaajan liikettä, joista valmentaja on meille puhunut. Tarkoitus on saada peli toimimaan ja sitä kautta saada myös voittoja, Robidas sanoo."

Hyvä että on puhuttu, toivottavasti on myös harjoiteltu. Toivottavasti menee myös jakeluun.
 

frozen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hyvä että on puhuttu, toivottavasti on myös harjoiteltu. Toivottavasti menee myös jakeluun.

Ei Sopan suhteen ongelma ole se, etteikö varmaan puhuttais ja ongelmia huomattais, vaan se kyvyttömyys saada ne asiat näkymään kentällä. Kyllä mun on ollu aika helppo ostaa Sopan teesit puheiden tasolla (eli millaista peliä on sanonut haluavansa kentällä pelattavan), mutta kun se peli kentällä näyttää niin eriltä. Toki viime aikojen matsihaastattelut on sitten ihan oma asiansa, ne nyt on tyypillistä potkuja pelkäävän koutsin selittelyä, ja täyttä bullshittia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös