Soppa Sormusen lähtölaskenta

  • 2 178 377
  • 7 196

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hands down ehkä paras Suomi-koutsi jota on tarjolla tän kauden jälkeen eikä kelpaa?

Sillä on ruma tukka.

Soppa vei ruotsalaista virkaveljeään tänään ihan 100-0. Toinen pani kasan junnuja hakemaan oppia, toinen Ruotsintappaja-Villen. Ei kiinnosta yhtään, vaikka olisi ollut eskari-ikäisiä muskarilaisia vastassa. Voitto on voitto.

Tästä se lähtee.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllä itselläni ainakin on Jukka Jalosen jääkiekkoon sen verran kosketuspintaa, että HPK taisi Jalosen aikana pariin kertaan laulukuoroon meidät laittaa. Etenkin kaudella 2006-07 näki eron, joka on hyvin valmennetulla ja organisoidulla jääkiekolla: Jalosen HPK vs Baxterin HIFK. Jotkut varmaan muistavat miten hyvin esim. Billy Tibbets pelasi kerhossa ja sitten HIFK:hon, niin oli kaukana siitä tasosta. Junamatkan aikanako se taso tipahti vai vanheniko parissa viikossa? Siinä näkyi hyvin mikä ero pelaajan tasolla on, kun joukkueella on pelitapa. Jalosen HPK:ta vastaan HIFK sätki asenteella ja materiaalilla, mutta fakta oli se, että itse pelaamisessa HPK oli valovuoden edellä. Lisäksi Jalonen saa irti myös fyysisen roolin pelaajista, kuten maajoukkueessa ja HPK:ssa on nähty. Pelitavan opettamisessa hän lienee tämän valtakunnan paras ja muutoksia ja terävöityksiä pystytään tekemään lyhellä aikavälillä, kuten viime kevään Suomi-USA pelit osoittivat. Kahden pelin ero oli, kuin yö ja päivä. Nyt meidän valmennuksen tekemät muutokset ovat näkemättäkin paskaa. HIFK on nyt palannut tähän Baxterin aikaiseen sähläämiseen.

Jukka Jalosen HPK aikojen tulokset ovat kiistattomat. Katsokaa HPK:ta ennen ja jälkeen Jalosen? Lisäksi kaveri on voittanut MM-kultaa, mutta ei kelpaisi. Esimerkiksi Doug Shedden on valmentanut euroopassa nyt 7 kautta ja 1 hopea. Toki Sheddenillä on sellaista preesenssiä, että itsekin hänet aika kärkipäässä valitsisin, mutta jos ajatellaan puhtaasti tuloksellisesti, niin eihän näistä kahdesta valmentajasta voi puhua edes samassa lauseessa. Toinen on HIFK:n näköinen valmentaja ja toinen ei, mutta HIFK:n näköisillä valmentajilla ei voiteta mestaruuksia. Todisteena Kari Jalonen ja Erkka Westerlund.

Mitä huippuvalmentajat tienaavat Suomessa? 200-300000 euroa? Shedden taisi Jokereissa vetää mottipäisen summan. KHL:ssä Petri Matikainen kai joku 800 000 kaudesta. HIFK:n pitäisi jo alkaa uskomaan, että päävalmentaja on tärkein yksittäinen henkilö joukkuetta rakennettaessa ja se on se, josta ei kannata pihdata. Jos joku valmentaja halutaan, niin mikä estää maksamasta jopa parempaa palkkaa, kuin huippupelaajat. Pelaajat tulevat halvemmalla, kuin Sormusen joukkueeseen ja lisäksi huippuvalmentaja tekee joukkueen pelaajista ainakin sen yhden tähtipelaajan verran paremman joukkueen. Esim. nyt HIFK:n joukkueesta lähes jokainen pelaaja alisuorittaa. AIka harvinainen tilanne, koska yleensä heikosti valmennetussakin joukkueessa ainakin muutamat yksilöt pääsevät esille.
 

frozen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
HIFK:n pitäisi jo alkaa uskomaan, että päävalmentaja on tärkein yksittäinen henkilö joukkuetta rakennettaessa ja se on se, josta ei kannata pihdata.

Jatkamatta nyt tätä JJalos-keskustelua, niin tästä ei kukaan voi olla eri mieltä. Valmentaja on ehdottomasti tärkein palanen, kirkkaasti yli veskan ja ykkössentterin. Ja siinä mielessä siitä on oltava valmis maksamaankin, että sille tontille saataisiin laatua. Ja kuten mainitsit niin se säästää myös rahaa. Se on pelaajillekin sijoitus, kun tullaan kehittymään ja menestymään hyvän valmentajan alaisuuteen. Matikaisjengissä joudutaan taas maksamaan Vopateille yms. 200k kaudesta. Oltaisko ilman Nokkaa saatu tänne puoli-ilmaiseksi MG:tä? Ja hyvä valmentaja tuo menestystä, ja sitä kautta myös tähtipelaajatkin haluavat ko. jengiin seuraavillakin kausilla, vaikka valmennus vaihtuukin. Tuskin JPesonen olis ilman IFK:n nostetta tullut PS-jengiin. Tosin jos ois tullut meille vuotta aikaisemmin, niin oltais ehkä saatu jotain iloakin tästä pelaajasta.

Nyt IFK yritti säästää tärkeimmästä paikasta, ja se kyllä näkyy.
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Jos J. Jalonen kestää nämä paineet, hän saattaa hyvinkin olla pätevä valmentamaan IFK:ta.

Siis hetkonen. Koska IFK:sta on tullut isompi juttu kuin Suomen Maajoukkueesta? Maajoukkueessa kyllä homma luonnaa, mutta paska valahtaa heti pöksyyn kun DDR-hallin penkin takana seisoo? Nyt on kyllä jollain hiukan liian isot kuvitelmat, mutta kenellä, sen saa lukija itse päättää. Vai että oli NHL-tähtien kanssa ongelmia Vancouverissa, no ei pistäisi HIFK:n valmentamista haitata, minä kun en näe yhtäkään NHL-tähteä siellä. Petri Matikainen ei pärjännyt koska Espoon aikainen mastermind Lauri Marjamäki jäi espooseen. Jalonen luo itse oman taktiikkansa ja hän ei tarvitse älykkäämpää kaveria apuvalmentajakseen, vaan siinä voi olla joku tyhmempikin jätkä joka hoitaa nuo munasillaan moottorisahan kanssa heilumiset. Joku Aki Bäri olis kova sana, hoitaisi samalla huolto hommatkin. Tosin ettoinoi saa Stiigaa käyntiin kun pukkarissa kikkelisillään sahaa käyntiin yrittää.

Mutta en sitä sano että Jalonen automaattisesti pärjäisi. Hänelle täytyisi hommata oikeanlaisia pelaajiakin sinne. Kerhossa siihen aikaan se homma toimi hyvin, vaikka halvalla ostettiinkin niin hommattiin oikeanlaisia pelaajia. Vaikka HIFK:lla resursseja onkin, niin pitäisi enemmän käyttää pelaajien skouttaukseen aikaa kuin vain katsomalla eliteprospect.comista statsit. Kyllä aika usein on nähty että nippu menestyneitä äijiä ei tuo mestaruutta kuin paperilla. Oikeaan rolliin oikeat miehet ja homma toimii. Mutta varmaan aika turha tätä hokea, luultavammin Jalonen itään menee.
 

Petrell#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Mikael Granlund
Olisi hienoa saada ensi kaudeksi valmennustiimi J.Jalonen-Peltonen-x-Lundell. Voitaisiin kerrankin laittaa ne rahat kiinni valmentajaan ja säästää hieman pelaajabudjetissa. Ei mentäisi ainakaan perse edellä puuhun.
 

Prof. Puck

Jäsen
Suosikkijoukkue
***HIFK*** & Norristolainen
Pitkään olen jatkoaikaa ja erityisesti IFK-osiota seurannut, mutta kyllä nyt vedetään ihan historiallisestikin legendaarista settiä... Osalle porukasta ei Jukka Jalonen kelpaisi IFK:n valmentajaksi, heh!

Minulle Jukka Jalosesta on jäänyt päällimmäisenä mieleen nimenomaan kyky kehittyä (tarkoittaa myös, että virheitä on tehty ja niistä on opittu...) ja muuntautua olemassaolevan materiaalin (ja muiden realiteettien...) mukaan. Kyse on nimenomaan muuntautumiskykyisestä, voittavasta valmentajasta, joka saa käytettävissä olevasta materiaalista lähes aina parhaan mahdollisen tuloksen irti.

K. Heikkilä, J.Jalonen ja bubbling under Kai Suikkanen ovat mun kirjoissa tän valtakunnan kovimmat karjut valmentamisen saralla... Heitä seuraavat tappituntumassa K. Jalonen ja Summanen (Marjamäki ja Törmänen saattavat muutaman vuoden sisällä päästä rinnalle ja ohikin... lähitulevaisuus näyttää), joista Summanen kuuluisi valmennustaidoiltaan ihan ykköskoriin, jos muu paketti pysyisi Raivolla kasassa.

Mä kusisin hunajaa jos HIFK saisi mukavaksi valkuksi J. Jalosen tai K. Heikkilän ensi kaudeksi.

Ps. Tuo oli kyllä ihan helmi kommentti, jossa epäiltiin, että Nordiksen valot olisivat liian kirkkaat J. Jaloselle, heh!
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
HIFK:n näköisillä valmentajilla ei voiteta mestaruuksia. Todisteena Kari Jalonen ja Erkka Westerlund.

Erkka on/oli kyllä ns. prosenttivalmentaja, mutta toisaalta mestaruuskaudella prosentit olivat suosiollisia juuri HIFK:n näköiselle lätkälle. Kahden viivan syöttö oli vielä olemassa, ja tehokkain pelitapa oli ottaa vastustaja jo ylhäältä kiinni pyrkien kiekon riistoihin ja nopeisiin vastahyökkäyksiin. Jo seuraavalla kaudella pelitavasta suli sitten jo paras terä sääntömuutokseen, joka salli pitkät syötöt keskialueella. Jos tarkoitit vain persoonaa sinänsä, niin sitten samaa mieltä.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Pitkään olen jatkoaikaa ja erityisesti IFK-osiota seurannut, mutta kyllä nyt vedetään ihan historiallisestikin legendaarista settiä... Osalle porukasta ei Jukka Jalonen kelpaisi IFK:n valmentajaksi, heh!

Samaa ihmettelen minäkin. J.Jalonen olisi juuri se pomminvarma valkku, joka HIFK:lla pitäisi aina olla. Meidän peli vittuun, mutta minä muistan HPK:n pelanneen aina liikkuvaa, viihdyttävää kiekkoa. En epäile hetkeäkään, etteikö tuon liikkuvuuden mukana tulisi ihan automaattisesti myös meidän perinteisiin kuuluva taklauspeli, vähän niin kuin Kojollakin. Itse pidän Jalosta parhaana mahdollisena vaihtoehtona, menee ohi Marjamäenkin(vaikka onkin jo varattu) omissa papereissani, vaikka Marjamäellä ehkä onkin suuri tulevaisuus edessään.
 

COLHC1980

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Deutscher Fußball-Bund, NP #3
667 taaksepäinsyöttöä,

Katsojakeskiarvo putoaisi jonnekin 2.000:n tietämille, mutta siitä viis, sillä tällä taktiikalla maajoukkuekin nappaa silloin tällöin pronssia.

Eikös tuota harrasteta jo nyt yv-haussa? Joku peli tuli joku neljä (49 taaksepäinsyöttöä ja pakit olivat näin ollen hyökkäyksen kärkenä.

Ei voi, kun kausareita on myyty varmaan 4000-5000 väliin.
 

COLHC1980

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Deutscher Fußball-Bund, NP #3
Siis hetkonen. Koska IFK:sta on tullut isompi juttu kuin Suomen Maajoukkueesta?

Ainahan se on niin ollut. Ketä kiinnostaa maajoukkue ja Karjala-lippikset, kun on IFK. Älä nyt tuu oikeesti kertoo!
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Siis hetkonen. Koska IFK:sta on tullut isompi juttu kuin Suomen Maajoukkueesta?

Vuonna 1897. Itsenäistä Suomea ei ollut silloin olemassakaan. Jokaisen HIFK-valmentajan pitää sopeutua siihen, että Nordiksen väen mielestä HIFK on isompi juttu kuin maajoukkueet ja muut. Jos tämä asetelma ei kelpaa, ei kannata tulla duuniin HIFK:hon. Bob Francis oli toiminut aiemmin NHL-joukkueen valmentajana ja mikä tahansa NHL-joukkue on millä tahansa mittarilla isompi juttu kuin pienen Suomen maajoukkue. Ei kukaan tällä perusteella levittänyt Francisillekaan punaista mattoa. Ei myöskään Aralle aikanaan ja sama olisi edessä J.Jalosella. Nordis on niitä viimeisiä linnakkeita, jossa ei kumarrella viivelähdöille ja neppailuille. Jalosen maajoukkuekiekko on ollut kuolettavan tylsää.

Olen 120% varma, että J.Jalonen ei valmenna Suomessa ensi kaudella. Ja ei tätä keskustelupalstaa kannata ihan ehdottomana totuutena pitää. Jos J.Jalonen signattaisiin HIFK-koutsiksi, 97% katsojista olisi tyytyväisiä. Jatkoajan kirjoittajat ovat jokatapauksessa 3%:n vähemmistö ja Jatkoajan kirjoittajistakin 80% olisi tyytyväisiä tähän valmentajavalintaan. Täällä vaan pitää murmuttaa jokaisesta henkilöstä ihan lämpimikseen. Ai niin, mitkä kinkerit eilen muuten oli, Frölunda-HIFK 0-8? Onko tän pelin statsit jostain luettavissa? Oli miten oli, Sormunen nosti voittoprosenttinsa yli 20:n, se taitaa olla nyt 25%. Mieshän on guru ja visionääri.
 

baddinki

Jäsen
Suosikkijoukkue
iiefkoo
Ai niin, mitkä kinkerit eilen muuten oli, Frölunda-HIFK 0-8? Onko tän pelin statsit jostain luettavissa? Oli miten oli, Sormunen nosti voittoprosenttinsa yli 20:n, se taitaa olla nyt 25%. Mieshän on guru ja visionääri.

European Trophyn kotisivuilta löytyy tilastot ottelusta http://www.europeantrophy.com/game.php?id=227

Ne on myös tässä:

HIFK pelasi ykkösmiehistöllä ja Frölunda junnupitoisella jengillä.


Period 1 (0-3)
0 - 1 04:55 Juuso Salmi (Joakim Eriksson)
0 - 2 13:55 Ville Peltonen (Kimmo Kuhta, Patrick O'Sullivan)
0 - 3 15:38 Siim Liivik (Kristian Tuohilampi)

Period 2 (0-1)
0 - 4 02:55 Roope Talaja (Markus Granlund, Joakim Eriksson)

Period 3 (0-4)
0 - 5 05:18 Arttu Luttinen (Ville Varakas)
0 - 6 09:47 Iiro Pakarinen (Siim Liivik)
0 - 7 11:03 Arttu Luttinen (Eero Somervuori)
0 - 8 13:09 Roope Talaja (Ville Varakas), 5 on 4

Shots on goal, total: 30-35
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos tarkoitit vain persoonaa sinänsä, niin sitten samaa mieltä.

En tarkoita vain persoonaa. Puhtaasti HIFK:n näköinen valmentaja on huutaja ja möykkääjä persoona, jonka puheista saa sen uskomattoman hienon kuvan siitä, että nyt mennään vaikka tiiliseinästä läpi ja ollaan treenattu kovempaa, kuin kukaan ikinä missään. Ollaan mukamas niin agressiivisia ja fyysisiä jäällä. Fakta on kuitenkin se, että ei ehditä olla fyysisiä ja agressiivisia, kun joka tilanteessa ollaan 1-2 potkua perässä seitinohuen pelitavan takia. Välillä tulee ykisttäisiä pelajä, että kaikki näyttää hyvältä, mutta jos se pelitapa perustuu vain siihen, että vedetään kovempaa, kuin vastustaja, niin kevät on lyhyt.

Hävityn pelin jälkeen vedetään pukukoppi paskaksi, vedetään Herb Brooks tyylisiä rangaistusluisteluita, käynnistellään moottorisahaa. Pelien jälkeiset kommentit ovat tyyliin: Ei oltu henkisesti pelin ytimessä, ollaan opin tiellä, parhaiden pelaajien pitää olla parhaita pelaajia. Fakta on se, että vastustajien divarista pomimat pelaajat ovat jäällä parempia, kuin omat omat SM-liigan tähtistatuksen omaavat pelaajat. Pelaajien vika.

Näiden valmentajien joukkueissa ei taitopelaajille ole sijaa. Kaikkien pitää olla nöyriä puurtajia ja jos et joka vaihdossa vedä peräsuoli ulkona, niin roolisi muuttuu olemattomaksi: Jan Caloun, Patrick O´Sullivan, Kim Hirschovits. Fakta on se, että valmentaja ei osaa näitä taiteilijasieluja käyttää. Nämä ovat niitä pelaajia, jotka ratkovat yksinään tiistai-iltojen Saipa pelit (0+4), jos sille päälle sattuvat. Näitä pelaajia ei voi olla liikaa, mutta oikein käytettynä valtava voimavara. Yleensä osaavan valmentajan kanssa nämä pelaajat voittavat pistepörssin ja HIFK:n näköisen valmentajan kanssa he lähtevät joukkueesta ennen joulua.

Tämä ei ole persoonakysymys. Raimo Summanen on HIFK:n näköinen valmentaja persoonaltaan, mutta hänellä on myös toimiva pelitapa. Match made in heaven.
 

PJ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevat Mestarit
Kyllä itselläni ainakin on Jukka Jalosen jääkiekkoon sen verran kosketuspintaa, että HPK taisi Jalosen aikana pariin kertaan laulukuoroon meidät laittaa. Etenkin kaudella 2006-07 näki eron, joka on hyvin valmennetulla ja organisoidulla jääkiekolla: Jalosen HPK vs Baxterin HIFK. Jotkut varmaan muistavat miten hyvin esim. Billy Tibbets pelasi kerhossa ja sitten HIFK:hon, niin oli kaukana siitä tasosta. Junamatkan aikanako se taso tipahti vai vanheniko parissa viikossa? Siinä näkyi hyvin mikä ero pelaajan tasolla on, kun joukkueella on pelitapa. Jalosen HPK:ta vastaan HIFK sätki asenteella ja materiaalilla, mutta fakta oli se, että itse pelaamisessa HPK oli valovuoden edellä. Lisäksi Jalonen saa irti myös fyysisen roolin pelaajista, kuten maajoukkueessa ja HPK:ssa on nähty.

HIFK:n pitäisi jo alkaa uskomaan, että päävalmentaja on tärkein yksittäinen henkilö joukkuetta rakennettaessa ja se on se, josta ei kannata pihdata. Jos joku valmentaja halutaan, niin mikä estää maksamasta jopa parempaa palkkaa, kuin huippupelaajat.

Aamen tälle osuudelle. Tuo kausi taitaa olla monelta jo unohtunut. Erinomainen esimerkki. Olen täysin samaa mieltä siitä, että päävalmentaja on joukkueen tärkein henkilö. Se on huvittavaa ettei siitä kannattaisi maksaa kunnolla. Jalonen olisi kaappaus, vaikka täällä kirjoitetaan miten pienillä kirjaimilla ja mitä.

Mulle kelpaa meidän peli - siis - meidän peli :)

Missäs numerossa asteikolla 1 - 10 täällä muuten ollaan ketjun otsikon mukaisessa lähtölaskennassa?

Olisiko 0 kuitenkin oikea veikkaus?
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Okei, tekee keskinkertaisesta materiaalista mestarijoukkueen. Hyvä, mutta entä sitten, kun materiaali on nimien perusteella huippuluokkaa? Otetaan vaikka tuo IFK:n viimekautinen jengi, jossa vilisi Peltosta, Immosta, Granlundia ja vaikka minkälaista nimimiestä. Matikainen oli aivan hukassa sen nipun kanssa. Mieleen tulee Vancouverin olympiakisat pari talvea sitten. Siellähän Jalosella oli huhujen mukaan vaikeuksia käsitellä NHL-pelaajia, mistä seurauksena OJ:n ilmoitus, että hän ei enää pelaa Jalosen luotsaamassa maajoukkueessa.
Jos materiaali on huippuluokkaa, niin todennäköisesti JJalonen peluuttaan sen mukaista kiekkoa. Simple as that. Vancouverissa oli tosiaan vaikeuksia, mutta niistäkin virheistä otettiin opikseen. Se onkin ainoa asia, mikä voi puhua Jalosta vastaan HIFKissä. Siis tuo edarimeininki. Eiköhän sekin ole taklattavissa.

Kuka vitun Immonen?
 

Dynamo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jukka Jalonen: 6 kautta HPK:ssa, kolmella niistä kerho teki runkosarjassa eniten maaleja, kolmen muunkin kauden aikana kerho oli aina neljän eniten maaleja tehneen joukossa. Keskitason joukkueella sijoitus oli aina vähintään välierissä.

Miinuksena se tukka ja ne perunat. Maajoukkueessa ei hyökätä hulluna jotain Venäjää vastaan. Tietenkin Jutta on peruuttelija. Hohhoijaa.

Jos se SM-liigan mestaruus tuli halvalla, miksei se tullut sitten HIFK:lle? Ei kelvannut, kun oli tulossa niin halvalla? Tämä on tulosurheilua, ja noilla HPK:n resursseilla JJ on tehnyt käsittämättömän hyvää tulosta, vieläpä jääkiekolla, joka on ollut yleisölle mieleen.

Mutta ei kelpaa meille, ei. Pitkien kalsareiden mies, K.Jalonen kelpasi vielä jotenkin, muttei Jukka. Maalainen. Perunat. Tukka. Jutta. Mömmömmönkisat ja karjalalippikset.
 

Hegu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
maalimäärät...

Jonkun verran noita maalimääriä pohdittaessa kannattaa muistaa, että Hämeenlinnassa oli lyhyempi kaukalo ja normi leveä, joka mielestäni lisää maalien odotusarvoa... tämän hetken kaukaloa en ole tarkistanut, mutta männä vuosina ainakin näin. Hyökkäysalueella esim. siniviivalta oli normia lyhyempi matka maalille, joka selittää ilmiöitä Tom Koivisto ym. pakkitehot.

Mutta sen kummemin tähän tarttumatta... jatkakaa...
 

AnotherBrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Canadiens
Jonkun verran noita maalimääriä pohdittaessa kannattaa muistaa, että Hämeenlinnassa oli lyhyempi kaukalo ja normi leveä, joka mielestäni lisää maalien odotusarvoa...
Voi olla, mutta pakko muistuttaa, että oli HPK silti vieraspelienkin maalimäärissä liigan kärkipäätä useimmilla JJ:n kausilla, ollen kolmella kaudella jopa vierasmaalienkin ykkönen (lähde: SM-liigan tilastot).
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Voi olla, mutta pakko muistuttaa, että oli HPK silti vieraspelienkin maalimäärissä liigan kärkipäätä useimmilla JJ:n kausilla, ollen kolmella kaudella jopa vierasmaalienkin ykkönen (lähde: SM-liigan tilastot).

Ehkä Tom Koivisto ja muut onnistuivat sitten ylivoimalla myös vieraspeleissä? Kyllä noihin maalimääriin kannattaa käyttää vaikka minkälaisia WTC-salaliittoteorioita. JJalonen olisi erittäin tervetullut valmentaja ensi kaudeksi, mutta tuskinpa on tulossa kuitenkaan. Eikä Soppa tule saamaan kenkää tällä kaudella, tästäkin on hyvin vahva epäilys.
 

frozen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Siis totta helvetissä JJalosella on enemmän näyttöjä kuin Sormusella. Ja on varmasti parempi koutsi kuin sormunen. Mutta kuka on tyytyväinen Soppaan? Ja miksi pitäisi tyytyä JJaloseen. Ei mun mielestä mikään takuuvarma onnistuja täällä. Tosin ei niitä takuuvarmoja ole moni muukaan. Aika moni kovakin nimi on meillä flopannut, niin kentällä kuin penkin takanakin.

Eli Soppaan verrattuna totttakai ottaisin JJalosen. Mutta jos on saatavilla muitakin Valmentajia, niin ei missään nimessä. Soppa->JJalonen on vähän kuin naisrintamalla vaihtaisi tuksusta juttaurpilaiseen. Joo paranee kyllä, mutta ei ihan sitä mitä toivois, kun parempaakin ois saatavilla. TukkaJukat ei vaan kuulu IFK:hon. Vähän niinku Raipe on ikuisesti Ilveksen miehiä, niin nää jätkät pitää ikuisesti pitää IFK:sta poissa.

Aiemmin tossa oli puhetta noista IFK:n näköisistä koutseista. Kyllä mä Suikkasta pidän aika paljon ns. IFK:n näköisenä koutsina, vaikka onkin maalainen ja puhuu ärsyttävää murretta sekin. Ja mitäs kääpiöitä siellä oli jengin ykköskentässä viime finaaleissakin. Joku läschi, pituutta 152cm painoa 45kg.

Se on kyllä totta että runkosarjassa JJalosen perunakerho teki kyllä maaleja paljon. Ja ilman salaliittoteorioita sen voi sanoa, että kyllähän se epämuodostunut kaukalo siinä auttoi. Siitä pinnat koutsille, että osasi käyttää kotikenttää hyödyksi. Mutta se, että se on perunamiehien mielestä viihdyttävää lätkää, ei tarkoita että sama viihdyttäisi Nordiksen yleisöä. JJalosen HPK pelasi sellaista saatanan hyrräkiekkoa, jossa hyökkäysalueella luisteltiin ensin karkuun 5 minuuttia ennen ensimmäistäkään laukausta. Hyvä taktiikka pikkuseuralle varmaan, mutta kyllä mun mielestä IFK:n tulee pelata suoraviivaisempaa lätkää. Tollanen pakoonluistelu sopii altavastaajille, muttei IFK:n kuulu olla mikään altavastaaja. Ja oli JJ välierissäkin monta kertaa, mutta millä tuloksin? Usein taisi JJ:lle tulla välierissä 4-0 pataan, jos en ihan väärin muista. Eli puolivälierät hoitivat kyllä pätevästi Saipoja vastaan hyrräkiekollaan, mutta eivät 2006:tta lukuunottamatta olleet lähelläkään mennä välieristä jatkoon.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Ja oli JJ välierissäkin monta kertaa, mutta millä tuloksin? Usein taisi JJ:lle tulla välierissä 4-0 pataan, jos en ihan väärin muista. Eli puolivälierät hoitivat kyllä pätevästi Saipoja vastaan hyrräkiekollaan, mutta eivät 2006:tta lukuunottamatta olleet lähelläkään mennä välieristä jatkoon.

No sulla tuntuu olevan sellaiset kriteerit tässä valmentajakuviossa, ettei toi realismi kovin läheltä viistä näissä jutuissa. Suikkanenkin tällä kaudella löytänyt oman tasonsa parin suonenvedon jälkeen, joten se siitä. Ja mikä siitä tekee HIFK:n näköisen, kiroiluko? Peilaa nuo Jalosen suoritukset materiaaliin, niin välierät on kova juttu vuodesta toiseen. Sitten kun mietit HIFK:ta, niin seurahan suorastaan karttaa kyseisiä pelejä. Joten, eikö tuo suht varma välieräpaikka kyseisen valmentajan alaisuudessa olisi jo aikamoinen harppaus kestomenestykseen?? HIFK:lla sitten rahkeet antaa kunnon pelinappulat, niin tuo välierämenestys saattaisi olla jopa positiivisempi. Ja mitä tuohon Hämeenlinnan hallin kaukalonkoko vs tehdyt maalit, niin johan sekin torpattiin, kun vieraspeleissä kiekko löysi reppuun samalla tavalla. Itse en muista HPK:n pelanneen mitään hippakiekkoa Jalosen alaisuudessa.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Eli puolivälierät hoitivat kyllä pätevästi Saipoja vastaan hyrräkiekollaan, mutta eivät 2006:tta lukuunottamatta olleet lähelläkään mennä välieristä jatkoon.

Sillä ei varmaan ole mitään tekemistä asian kanssa, että HPK:n pelaajamateriaali oli lähes poikkeuksetta tyyppiä "keskikasti"? Kuka nyt sitten olisi sellainen takuuvarma koutsi, jos Jalonen ei mielestäsi sellainen ole? Suikkanen kelpaisi minullekin, mutta puhuvat varmana tietona TPS-sopimusta. Ja mistä edes tiedät, millaista kiekkoa Jalonen haluaisi HIFK:ssa peluuttaa. Kuten todettua, HPK:n ja maajoukkueen pelaajamateriaali asettivat kyllä tiettyjä reunaehtoja myös.
 

frozen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Suikkanenkin tällä kaudella löytänyt oman tasonsa parin suonenvedon jälkeen, joten se siitä. Ja mikä siitä tekee HIFK:n näköisen, kiroiluko? Peilaa nuo Jalosen suoritukset materiaaliin, niin välierät on kova juttu vuodesta toiseen.

Suikkasella IFK:n näköisenä tarkoitan sitä, miten esim. Pelicans viime kaudella esiintyi kaukalossa. Tällä kaudella ovat tosin jääneet kauas viime kauden esityksistä. Mutta viime kaudella pelicans pelasi viihdyttävää lätkää. JJalosen lätkä taas ei ole mua koskaan viihdyttänyt. Siinä se ero. Henkilöinä aika samanlaisia juntteja molemmat, joten lähinnä kaukalon kautta tätä ajattelen. Ja ei tainnut Suikkasen TPS:lläkään kummoinen materiaali olla. Suikkanen ei tosin tarvinnut siihen 7vuoden kasvatusprojektia. Totta helvetissä se on hienoa, että jollain jengillä on varaa kärsivällisesti odotella tuloksia 7v, mutta onko IFK se paikka? Joo, menestys karttaa meitäkin ihan yhtä paljon, mutta meillä olisi resurssit olla jotain suurempaa kuin satunnaismenestyjä 13v välein. Edelleen ne viirit katossa muistetaan, välierät ei ole mestaruus. Ei, vaikkei niissäkään karkeloissa kovin usein juhlita.

Täällä jengi on aika yhtä mieltä, että koutsi on se tärkein palanen. Joten siitä pitää maksaa. Vaikka mottipäisiä summia sitten, jos koutsi sen ansaitsee. Kyllä mulle JJalonenkin kelpaa jos ei kovempia ole saatavilla, ja kunhan ei tule ylihintaan. Vähän vaan pelkään, että Kalen saunakaveruus nostaa palkkapyyntöä reilusti.
 

falstaff

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jalonen on valmentaja joka osasi valita kehityskelpoisia pelaajia ja kehittää niistä tähtiä. Ei ole ihan sattumaa että HPK:lla oli Jalosen aikana suht monta erittäin hyvää, täysin maajoukkuetason ketjua tyyliin Hentunen-Pärssinen-Kapanen. Ei ne ketjut itsestään syntyneet. En mä myöskään usko että toi taito on mihinkään kadonnut.

Jos meille ei kelpaa valmentaja joka oikeasti osaa muokata materiaalistaan timantteja niin johan on.

Ja tosiaan, mistä ihmeestä jo etukäteen tiedetään millaista peliä Jalonen IFK:ssa peluuttaisi. Mun käsitykseni mukaan Jalonen on aika älykäs ja osaa soveltaa. Se ei ole huono asia lainkaan.

Tuskinpa se meille tulee ja jos tulis niin tuskinpa se peluuttaisi brändikiekkoa eikä kestäis Nordiksen valoja joten turha jätkä.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Suikkanenkin tällä kaudella löytänyt oman tasonsa parin suonenvedon jälkeen, joten se siitä.

Hmmm....aika karu ja ultranegatiivinen analyysi. Miten niin se siitä? Millä perusteella Suikkanen ei enää palaa huipulle? Optimisti sanoo, että lasi on puolitäysi, pessimistin mielestä se on puolityhjä. Sitten otetaan Suikkanen, joka on vetänyt kaksi hyvää kautta (ekalla niistä mestaruus, joka on harvinaista herkkua valmentajalle) ja nyt aloittanut kolmannen huonosti - ja sun mielestäsi nyt on sitten taso löytynyt? Kenellä ne kovat vaatimukset oikein on? Sitäpaitsi nyt on vasta lokakuu, eikä meillä ole tietoa Suikkasen kevätiskusta ollenkaan. Mä sanon, että Suikkasen taso tuli osoitettua parilla ekalla kaudella, ja nyt on se ohimenevä suonenveto/välikausi, jota on avittanut materiaalin vielä suurempi pöllytys kuin Nordiksen pukkarissa. Jokunen paska kokonainen kausi tarvitaan, ennenkuin mun kirjoissani Suikkanen putoaa "lopullisesti huonoksi". Ei siinä mitään, näinkin voi käydä. Esimerkiksi Jortikka jäi 90-luvun tähdenlennoksi.

Tuolla ei ole mitään tekemistä sen kanssa, mitä ajattelen Jukka Jalosesta. Olisin ilahtunut hänen signaamisestaan HIFK:hon. Ihan vilpittömästi. Vai löysikö JJ:kin oman tasonsa vuoden -12 keväällä ohimenevän suonenvedon jälkeen? Pientä kohtuutta täällä, ei nyt mollata jokaista Suikkasta/Jalosta alimpaan helvettiin samasta lauseesta HIFK:n kanssa. Ammattimiehiä ovat nämä molemmat ja valmentajan ulkoinen habitus/puhetapa on yhdentekevä asia. Vain sarjataulukko on kiinnostava.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös