Sm-liigan paras kentällinen

  • 11 076
  • 96

Potaichuk #67

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kärpät ja Detroit
Potaichuk - Lievers - Pirjetä
Lehtonen - Lotvonen

Potaichuk: SM-liigan taitavin pelaaja joka rakentaa peliä ja jakelee mainioita syöttöjä. Kuten Junno sanoi, niin taidoiltaan kuuluisi NHL:nkin eliittiin.

Lievers: Hyvä maalintekijä ja potentiaalinen 50:n pisteen ylittäjä.

Pirjetä: Isokokoinen pelaaja joka vääntää hyvin kulmissa ja erikoisuutensa ovat voimapuolessa, mutta osaa myös tehdä paljon maalejakin kuten on nähty.

Lehtonen: Mitä todennäköisesti ensi kausi on todellinen läpimurtokausi, pääsipä jo viime kaudellakin kokeilemaan maajoukkuehommia.

Lotvonen: Isokokoinen pelaaja, joka on myös lähes maajoukkuetason puolustaja.
 

carpenter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tämä voisi olla aika lähellä

Tarvainen - Barkov - M.Ojanen
Grönvall - Mäntylä

Tarvainen: Todella kova maalitykki.
Barkov: Liigan taitavin pelaaja.
M.Ojanen: Armoton taistelija ja saa kiekonkin verkkoon.

Grönvall: Tasaisen varma, ei usein omassa päässä punalamppu pala, kun Grönvall on kentällä.
Mäntylä: Ei anna missään tilanteessa periksi sekä pystyy ratkaisemaan pelejä myös hyökkäyspäässä.
 

veikkolainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
KJT Järvenpää, Jokerit, Toronto Maple Leafs
Viestin lähetti Potaichuk #67

Potaichuk: SM-liigan taitavin pelaaja joka rakentaa peliä ja jakelee mainioita syöttöjä. Kuten Junno sanoi, niin taidoiltaan kuuluisi NHL:nkin eliittiin.

-----------------------------------------------------------------------------------

NHL:n eliittiin taitojensa puolesta? Nyt on tainnut arvostus omia kohtaan nousta jo liiaksi. Taitoa kyllä löytyy aika paljon SM-liigan mittakaavassa, mutta NHL:ssä ei mies taidoillaan juhlisi. Ei kolmenkympin ylittänyt vuosi sitten Ässistä hankittu tyypillinen kazakki NHL:ään kuulu.
 

Hilppa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tapparan neljä ensimmäistä kenttää ovat aika tasaisen kovia. Jos ei sieltä aivan parasta löydy, niin neljä seuraavaa kai sitten.
 

Potaichuk #67

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kärpät ja Detroit
Veikkolainen,

Lainattu Kärppien kotisivuilta:
"
15. elokuuta
POTAICHUKILLE PITKÄ SOPIMUS!
Kärppien taiturimainen hyökkääjä Andrei Potaichuk (30) viihdyttää oululaisyleisöä vielä pitkään. Kärpät julkisti tänään venäläishyökkääjän kanssa kolmen vuoden jatkosopimuksen.

"Venäläinen Kazan yritti ostaa Andreita riveihinsä. Me ilmoitimme, ettei onnistu ja teimme hänen kanssaan pitkän sopimuksen", kertoo Kärppien toimitusjohtaja Juha Junno.
Junnon mukaan Potaichukin päätökseen vaikuttivat myös henkilökohtaiset syyt. Pelimies perheineen viihtyy Oulussa hyvin. Toimitusjohtaja hehkuttaa hyökkääjänsä taitoa.
"Tuskin NHL:stäkään löytyy montaa taitavampaa pelaajaa, melkein pitää Jaromir Jagriin verrata jos taidokkaampia miehiä etsitään", Junno hehkuttaa.
Yleisön suosikkeihin taiturimaisten otteidensa vuoksi noussut Potaichuk ilahduttaa siis Kärppiä pitkälle tulevaisuuteen. Seuraavan kerran kärppäfanit kuitenkin saavat nähdä idolinsa hyvinkin pian.
"Toivotan kaikki lämpimästi tervetulleeksi huomenna alkavaan Kärppäturnaukseen!", Junno päättää. (toimitus, keskiviikkona 15/08/01 15.45 - lue myös kärppäturnauksen ennakko!) "



Pyytäisin kiinnittämään huomiota seuraavaan lauseeseen ylemmässä tekstissä: ""Tuskin NHL:stäkään löytyy montaa taitavampaa pelaajaa, melkein pitää Jaromir Jagriin verrata jos taidokkaampia miehiä etsitään", Junno hehkuttaa. "
Kyllähän tuo kuulostaa hieman radikaalilta väittämältä, mutta kyllä asia niin on. Ei se Andrei nyt kokonaisuutena (laukaus jne..) kuuluisi NHL:n eliittiin, mutta noin keskitasolle. Mailankäsittelytekniikka nostaisi hänen sijoituksensa nimittäin niin roimasti sinne. Taitavuudella Junno mitä ilmeisimminkin tarkoitti mailankäsittelytekniikkaa ja se on totta, harvoin monessa NHL-pelissäkään näkee pehmeämpiä käsiä ja yhtä hienoja harhautuksia, kuin mitä Pota esittää. Syöttötaito ja pelinlukeminen on myös ilmiömäistä ja harvoin muut pelaajatkaan tajuavat niitä syöttöjä ennen kuin kiekko on lavassa. Luistelunopeudelta ja fysiikalta ja nimenomaan syötöiltään ja mailankäsittelyltään Potaichuk kuuluu kuitenkin SM-liigan eliittiin. Veljeni oli kysynyt Junnolta, että miksi ette myyneet häntä vaikka Kazan tarjosi ilmeisesti paljokin rahaa, niin Junno oli vastannut, että "siksi koska rahalla ei saa tällä hetkellä parempaa pelaajaa" ja hän uskoi osan yleisöstäkin vetäytyvän pois hallista jos Pota myytäisiin (minut mukaanlukien). Ja tuohon Jagriin vertaamisesta vielä sen verran, että henkilönä Andrei on 100 kertaa helpompi. Itse minä kyllä kannatan HIFK:iä, mutta Kärpät herättää sen takia kiinnostusta nimenomaan juuri sen takia koska Potaichuk pelaa siellä.
 

Svante

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, FC Bayern
Vai on Junno sanonut noin?
Ei voi kuin valittaa. Onkohan kaveri käynyt Suomen rajojen ulkopuolella saatikka sitten Savon tai Oulun läänin?
Säälittävää, että tuon tasoisen sm-liigan joukkueen johto päästää suustaan moista potaskaa.
Jopa fanitkin uskovat tuota.

Miksi kaveri pelaa sitten Oulussa kun on noin taivaallisen hyvä??
 

Kaljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, Honka, Newcastle Utd.
hmm... sitä tässä vaan ihmettelen, että jos kerran "Pota" olisi NHL:n taitavimpia pelaajia, niin miksi ihmeessä kaveri pelaa sitten jossain ihmeen Oulun Kärpissä? Miksei kaveri ole jonkun NHL-joukkueen ykkösketjussa? Ja miksei täydellisellä pelisilmällä ja herkillä syöttökäsillä voitettu syöttöpörssiä? Miksi puhutaan jostain ihmeen syöttökone-Helmisestä, jos kerran "Pota" syö sellaisia aamupalaksi?

Totta puhuakseni, Potaitshuk ei ole ainakaan mun silmiin pistänyt millään tavalla... tosin Kärppien matseja näkee ehkä 3 kaudessa (Espoon pelit ja mahdollisesti yhden Kärpät-Bluesinkin...). Mutta kuitenkin: Potaitshukista jääneet mielikuvat ovat olleet lähinnä normaalin kakkossentterin tyylisiä muistikuvia, kiekon kanssa ihan jees, muuten melko pehmeä... ehkä kaveri sitten on todella aliarvostettu, eikä miehen kykyjä huomaa ennen kuin todella asiaan paneutuu...?

Anteeksi vaan, mutta mua nämä Junnon ja muiden Kärppä-fanien henkilöpalvonta ja vaikka Jagr:iin vertaaminen lähinnä vaan hymyilyttää... ei siis millään pahalla, mutta mun mielikuva on kyllä valovuosien päässä vaikkapa Junnon kommenteista...
 

JPL

Jäsen
Kyllähän Pota taitava ja hyvä pelimies on, mutta tuskin hän Suomi nimisessä maassa pelaisi, jos olisi NHL:n 1-2 ketjun tasoinen pelimies. Kieltämättä, jos kyseessä olisi nuorempi peluri, joku änärijoukkue olisi varmasti kiinnostunut. Tietääkseni kukaan ei kuitenkaan ole rapakon takaa ollut Potaan tai Kärppiin yhteyksissä. realismia hieman tähänkin!
 

ÄssÄ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Potaichukin taidot

Olen nähnyt Potalta pelin jos toisenkin vuosien varrella ja voin sanoa että mailankäsittelytaitoa jos pelkästään katsotaan, niin ei Suomessa ole minun penkkiurheilija-aikanani parempaa nähty. Ei edes Vujtek ole samaa luokkaa, vaikka maaginen onkin. Mutta missä on nämä "maagiset syötöt" ?? Potan ongelma on juuri se että niitä ei tule, eli yrittää aina mennä joka ainoasta vastustajan pelaajasta läpi, vaikka viisainta olisi syöttää ajoissa. Ja lämäri, Olisinko Ässien aikana nähnyt ehkä 2 lämäriä, eli yrittää aina viedä kiekon maaliin kuljettamalla.
Eli yhteenvetona: Mailankäsittelijänä todellinen huippu, mutta itsekäs ja asennepuolellakin on korjattavaa. En kaipaa takaisin Ässiin.
 

Potaichuk #67

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kärpät ja Detroit
ÄssÄ, puhuu nyt osittain asiaa, mutta ainakin nyt Kärppä-aikoina Potaichuk on intoutunut jakelemaan loistosyöttöjä. Ässä- ja HPK-ajoista en ole sitten niin varma. Joskus minua oikein harmittaa se kun hän ei itse lauo vaan nimenomaan syöttää ehkä liiankin herkästi. Tiedä häntä. Ja te muut vastustelijat, ette kyllä ole täysin paneutunut asiaan. Kyllä minun mielestä Potalla on paljon taitavemmat kädet kuin Calounilla. Ehkäpä häntä ei juuri siksi arvosteta kuitenkaan yhtä paljon kun Jania, koska Caloun tekee niitä pisteitä, Pota rakentaa peliä. Ja silloisessa tapauksessa ne taidot eivät välttämättä näy tehopisteissä vaan otteluissa niitä seuraamalla. Eli te jotka mitä ilmeisimmin katsotte pistepörssin kärkikymmenikköä ja katsotte, että "aha, kyseinen pelaaja ei ole siellä, joten hän ei ole yhtä taitava kuin se ja se", niin uskokaa, että ei ne taidot näy aina tehopisteissä jos se pelaaja on ns.pelinrakentaja. Tulkaa Ouluun seuraamaan paikanpäälle pelejä niin tiedätte. Olen vuoden asunut Helsingissä ja kävin katsomassa noin joka toisen HIFK:in kotipelin sinä aikana eikä silloin ainakaan Caloun vakuuttanut yhtä paljon taidoiltaan kuin Potaichuk. Kaljamille tiedoksi, että Potaichukille tarjottiin vähän yli parikymppisenä NHL-sopimusta, mutta hän ei silloin ottanut sitä vastaan vaan halusi pelata Suomessa ainakin muutaman kauden. Tuskinpa nyt enää mikään NHL-joukkue ottaisi 31 vuotiasta pelaajaa riveihinsä, koska ei hän ole parhaimmillaan enää kuin korkeintaan pari vuotta todennäköisesti. Ja Pota on itsekin sanonut viihtyvänsä Suomessa ja Oulussa eikä omaa mitään erityistä syytä lähteä rapakon taakse. Syöttöpörssiä ei voiteta ehkä esim. seuraavista syistä, kaljami: a.muut eivät hyödynnä syöttöjä b.Ei loistavasta syötöstä saa pistettä aina jos kiekko tuodaan alueelle ja siitä syöttämällä jollekin ja se joku syöttää vielä jne.. Ja et TOSIAANKAAN ole, kaljami, perehtynyt aiheeseen jos väität Potaichukia sentteriksi!!! ja enpä nyt tiedä onko hän pehmeä. Jakelee ajoittain kovia niittejä ja olihan hän Neuvostoliitto-vuosinaan sarjansa nyrkkisankari :) .. Tosin se ei ole enään toiminut Suomessa yhtä hyvin, mutta hyvä vain!! On hyvä, että hän keskittyy nykyään pelaamiseen, tosin harjoitusmatsi perjantaina Lukkoa vastaan meni Potaichukin osalta kyllä aivan sikailemiseksi. Svante: pitäisikö hänen pelata sitten HIFK:issä? Potaichuk on kiistatta tämän hetken SM-liigan aliarvostetuin pelaaja ja taitavin myöskin.
 

Cannibal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
No jo on

Vertailua...eli paljon taitavampi kuin esim. Caloun?

No jotain on kuitenkin oltava huonommin jos mies tosiaan ei ole pistepörssin kärjessä. Voi vain kysyä, kumman mieluummin ottaa joukkueeseensa. Sen joka on pistepörssin kärjessä, vai sen kuka mukamas on helvetin taitava NHL-tason pelimies joka ei tee kuitenkaan pisteitä läheskään samaan tahtiin. Kummasta on enemmän hyötyä joukkueelle? Mitä hyötyä kyvyistä tai taidoista on jos ne eivät tule esiin tehopisteiden muodossa?

Eivät todellakaan kaikki hyökkääjät maaleilla mässäile. Heidän roolinsa voi olla esim. puolustava jolloin merkitys joukkueelle on suuri. Mutta ymmärtääkseni Potaichuk ei ole tämän tyypin pelaaja, vaan hänen pitäisi olla nimenomaan pistenikkari.

Kyllä todellakin myös Caloun muuten rakentaa peliä ja silti siis tekee pisteitä. Samoin esim. Helminen, vaikka en millään miestä kehua haluaisikaan :) On huomattu, että parhaat tekevät aina pisteitä eivätkä he ole koskaan aliarvostettuja.

Jokaisella fanilla eri joukkueista on varmaan oma käsityksensä siitä kuka on aliarvostetuin pelaaja. Joku sellainen jonka itse kyseisen joukkueen pelejä seuranneena tuntee hyvin, mutta joka ei kansallisella tasolla vielä ole maajoukkueen ovia noussut kolkuttelemaan mutta on kuitenkin todella hyvä.

Kovaa on ylistys Potaichukista. En ymmärrä. Jos mies tosiaan olisi niin hyvä, hän varmasti olisi jäänyt paremmin mieleen näistä kahdestakin kohtaamisesta Espoossa viime kaudella....ja ne tiukat kamppailut moinen ihmemies varmasti olisi kääntänyt Kärpille. Ei kai viime kaudella pulaa hyvistä maalitekijöistä Oulussa ollut? Ei sen syyksi voi huonoa syöttösaldoa mielestäni laittaa...
 

Potaichuk #67

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kärpät ja Detroit
Kyllä Caloun on enemmänkin maalintekijä kuin pelinrakentaja. Barkov ja Potaichuk ovat ehdottomasti SM-liigan parhaimpia pelinrakentajia ja ei Caloun ainakaan mailatekniikaltaan ole Potaichukin veroinen, mutta minkäs teet kun kaikki tuijottavat aina pistepörssiä? Uskon, että moni joukkue ottaisi Potaichukin mielummin. Ei vaadi palkastaan mahdottomuuksia, on paljon helpompi persoona kuin kuningas Caloun ja en näe syytä, että miksikö ei yhtä taitavakin ainakin.
 

Potaichuk #67

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kärpät ja Detroit
Ja kyllähän se Potaichukin tärkeys huomattiin. Potkaisi JYPin pelaajaa luistimella -> kärsi ottelurangaistuksen -> Kärpät ei voittanut ainuttakaan peliä sen aikana. Enpä usko, että Lievers tai Hagmankaan olisi tehnyt niin paljoa maaleja ilman Potaichukia kun katselee niitä syöttöjä. En jaksa alkaa etsimään noita videoita läpi, mutta meneppä Kärppien kotisivuille, sitten joukkue-osastoon ja aiempiin vuosiin ja sieltä edelliselle kaudelle. Valitse pelaajista Lievers. Kopioi maali (12.12) Kärpät Saipa-pelistä jonka Lievers teki Potaichukin syötöstä. Tuo oli ensimmäinen mikä muistui mieleen. Jopa minäkin olisin tehnyt siitä syötöstä maalin. Vastaavia tapauksia monta muutakin todellakin (ylivoimalla muutama, tasakentällisin muutama jne..) Ja montakohan syöttöä oli mistä joku Hagmankin on kämmännyt avopaikasta??
 

JeeJee

Jäsen
Viestin lähetti Kaljami
Potaitshukista jääneet mielikuvat ovat olleet lähinnä normaalin kakkossentterin tyylisiä muistikuvia, kiekon kanssa ihan jees, muuten melko pehmeä...

No kovinpa tarkasti oot miestä seurannut, sillä tietääkseni Pota pelaa kuitenkin laitahyökkääjän paikkaa..
 

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
"Kaljamille tiedoksi, että Potaichukille tarjottiin vähän yli parikymppisenä NHL-sopimusta, mutta hän ei silloin ottanut sitä vastaan vaan halusi pelata Suomessa ainakin muutaman kauden. Tuskinpa nyt enää mikään NHL-joukkue ottaisi 31 vuotiasta pelaajaa riveihinsä, koska ei hän ole parhaimmillaan enää kuin korkeintaan pari vuotta todennäköisesti."

Tämän voit vetää takaisin ihan koska haluat.. :D
 

Kh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Meidän Potasta...

Oikeata kaistaa Potaitchuk tosiaan vetelee. Andrei on ns. käsistä aivan älyttömän taitava, jopa ihan kansainväliselläkin tasolla. Harhautuksillaan hän saa harhauteltua viholaisia niin hyvin, että voi antaa ns. namusyötön. Muuten syöttelytaidot ovat Potaitchukilla keskinkertaiset. Ehkä itseäni on alkanut eniten Andreissa se seikka häiritsemään, että hän kun on kuljettanut vihulaisen siniviivan yli, niin hän leikkaa B-pisteen kaaren kohdalta sitten enemmän keskelle. Toki maalivahti on jo joutunut sivuttaisliikkeeseen, mutta usein tässä tilanteessa Andreilta lähtee aivan turhan heikko veto, yleensä heikko rannelaukaus. Andrein laukaus pitäisi olla parempi, kovempi ja tarkempi. Tai sitten hänellä pitäisi olla siniviivan ylittämisessä muitakin variaatioita käytettävissä. Nyt ei ole ja turhan yksipuoleiseksi nämä ylitykset häneltä jäävät.

Tuo oli vain yksi tilanne-esimerkki, toisissa tilanteissa Andrei onkin sitten vaarallisempi.
 

taisto-74

Jäsen
Suosikkijoukkue
5.SS-Panzerdivision "Wiking" Regiment "Nordland"
Eiköhän se ole tuo Ilveksen ykkösketju, joka jyrää. Keskellä Raipe ja laidoilla Veikko ja Viitakosken Vesku, takalinjoilla Nikko ja Tukion Arto. Löytyy kokemusta (Raipe), liikkuvuutta (Vesku), juonikkuutta (Veikko) ja taitavaan, nopeaan ja älykkääseen peliin kykenevät pakit. Kuullostaa varsin hyvältä! No, ensi kausihan sen näyttää kuka pelaa ja kuka surffaa.
 

Patarouva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tarkennus Potaan liittyen

Pota on nyt pelannut neljä kautta Suomessa, eikö? Hän oli siis 27-vuotias ensimmäisellä SM-liigakaudellaan.
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
No jo on...

Hei hei, aivan naurettavaa keskustelua. Jokainen kärppä-fani kehuu Potaitchukin taitoja (koska oma pelaaja) ja jokainen? blues-fani pitää Calounia parempana.

NHL:n tähtimieheksi Potaitchukista ei TODELLAKAAN ole edes villeimmissä unissaan, sm-liigassa hän on parhaita mailankäsittelijöitä, mutta kuten moni on sanonutkin, melko pehmeä. Menneiden vuosien tappeluista en tiedä, mutta nykyään on liian pehmeä. Harhautukset ovat välillä hienoja, mutta mies on kuitenkin liikaa fiilispelaaja, joka ei onnistu missään heikkona päivänä. Välillä mies on myös pahasti asennevammainen.

Kuuluu varmasti sm-liigan eliittiin tekniikkansa puolesta, muuten aika köykänen, mutta joka tapauksessa tärkeä pelaaja Kärpille henkisestikin. Jagriin vertaus oli täysin naurettavaa, ovathan miehet kuin eri planeetalta. Jagr tehtailee pisteitä, Potaitchuk enemmän rakentelee. Potaitchuk tekee joka tapauksessa aivan liian vähän tehopisteitä. Jos Raipeen verrataan, niin on Raipe sentään eri tason mies joka osa-alueella, tai ei kovuudessa.
 

Potaichuk #67

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kärpät ja Detroit
En minäkään kokonaisuutena Potaichukia vertaisi Jagriin tosiaankaan, mutta Raul: Helminen on todellakin myös ihan eri tasolla Potaichukiin verrattuna, nimittäin hitaudessa. Sitä ei moni kiellä, etteikö Raipe olisi hitaampi luistelija.
 

Cannibal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
No just joo

Jos siis aletaan laskemaan montako maalia kukin pelaaja tekisi jos saisi syötöistä sisään niin sittenhän tämä menee riemukkaaksi. Nimittäin Bluesin joukkueesta syöttöjä tössimässä eli mukana menossa viime kaudella oli n. 50% pelaajista. Sinä aloit jossittelemaan Hagmanilla. Jossitellaan nyt sitten.

Jos Tommy Kiviaho olisi saanut puoletkin enemmän paikoistaa sisään toissakaudella, mies olisi tehtaillut yli 30 maalia.

Jos Joonas Jääskeläinen olisi tehnyt saman viime kaudella, Blues olisi ollut playoffeissa.

Jos Jukka Tiilikainen olisi edes yrittänyt joskus osua ladon seinään, olisi sekin todennäköisesti parantanut joukkueen asemia hitusen.

Jos Banhamin veto olisi ollut tarkempi, olisi mies tehnyt 50 maalia.

Joopa joo. Jossitellehan voi. Sitä minä teen mielelläni, sillä Blues hallitsi monia häviämiään matseja kun ei vaan saatu kiekkoa sisään.

Caloun on sekä maalintekijä, että pelinrakentaja. Varsinkin yv:llä hän todellakin on pelinrakentaja.

Pistää miettimään, mitä muuta pitäisi sitten katsoa kuin pistepörssiä hyökkäävien pelaajien kohdalla? Jos on taitoa, pitäisi tulla myös maaleja. Jos kaverit ei saa sisään, pitäisi tehdä itse.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Re: Tämä voisi olla aika lähellä

Viestin lähetti carpenter
Tarvainen - Barkov - M.Ojanen
Grönvall - Mäntylä

Tarvainen: Todella kova maalitykki.
Barkov: Liigan taitavin pelaaja.
M.Ojanen: Armoton taistelija ja saa kiekonkin verkkoon.

Grönvall: Tasaisen varma, ei usein omassa päässä punalamppu pala, kun Grönvall on kentällä.
Mäntylä: Ei anna missään tilanteessa periksi sekä pystyy ratkaisemaan pelejä myös hyökkäyspäässä.

Kyllä se tämä on. Erilaiset pelaajatyypit täydentävät toisiaan ja luovat loistavan kokonaisuuden.
 

#69

Jäsen
Nieminen-Helminen-Viitakoski

Bruun-Nikko


Liigan parhaimmat kädet(Nieminen ja Raipe) ja liigan paras maalinedusvääntäjä. Bruun ja Nikko liigan kymmenen parhaan pakin joukossa.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Re: Raipe ja Caloun Potalla?

Viestin lähetti HN
Mielenkiintoista. Ei se tapa, jolla Potaichukia, Helmistä ja Calounia tässä viestiketjussa on vertailtu, vaan se, että Potaichuk yleensä pääsee samaan vertailuun mukaan näiden kahden supertähden kanssa. Hyvä pelaajahan Pota on, mutta älkää nyv viittikö...

Caloun-Potaichuk kääntyy lähes yhtä selvästi Potan tappioksi kuin vertailu Helmiseen. Ainoa Calounin osakkeita laskeva seikka on epätietoisuus hänen tämänhetkisestä henkisestä ja fyysisestä tilastaan. Viime keväänä Caloun ei ollut kunnossa, mutta parhaimmillaan hän on yksi dominoivimmista kiekollisista pelaajista suomalaisen sarjakiekkoilun historiassa. Kiekollisessa pelissä - ja ainoastaan siinä - on myös Potaichukin vahvuus, mutta se vahvuus on kaukana Jan Calounin dominanssista.

Andrei Potaichuk on erinomainen pelaaja. Hän on varsinkin mailatekniikaltaan huikean taitava. Vertailu Helmiseen ja Calouniin, jotka kuuluvat liigan kaikkien aikojen terävimpään kärkeen, ei kuitenkaan tee hänelle oikeutta.

-Aivan samaa mieltä varsinkin Calounista ja varauksella myös Helmisestä. Kyllähän jokainen voi suggeroida itsensä tilaan, jossa näkee tietyn pelaajan -yleensä omasta jengistä- ylimaallisena taiturina, jonka hyvyyttä muut eivät vain tajua..normaalia faniattituudia myös musan suhteen. Jonkun mielestä esim. Geri Halliwell lienee loistava laulaja...no, Potaitchuk on kiekkoilijana asteikolla 0-10 Halliwellin laulajantaitoja parempi noin 12:n verran, mutta tämä oli vaan sivupolku...

Loppujen lopuksi pelaajista jää käteen kaksi asiaa: tilastot ja se, minkä suuri yleisö näkee. On typerää väittää että pistepörssin kärjessä toistuvasti heiluva hyökkääjä -mallia Caloun- ei "oikeasti" pärjää meidän Potalle/Otolle/Lasselle/Veikolle, kun verrataan käsien taitavuutta ja pelin rakentamista. Millä niitä pisteitä -maaleja+syöttöjä- sitten tehdään? Jaloilla ja otsalla? Kyllä sellainen pelinrakentaja, joka ei saa pisteitä huippuäijien malliin, ja vieläpä kaudesta toiseen, on de facto käsistään huonompi kuin pistehemmot. Sarja on pitkä ja se seuloo taiturit tavallisista rivimiehistä tavalla, jonka voi pistepörssistä lukea. Calounilla on yksi taitavimmista käsipareista, joita liigassa on nähty koskaan. Ne kädet toimivat sekä maalinteossa että rakentamisessa. On naurettavaa verrata Potaitchukia Calouniin, tavallinen 1-2 -kentän rivimies se on. Jos pitäisi johonkin verrata, niin ehkä Kimmo Kuhtaan - tärkeä, hyvä, mutta ei maaginen.

Toinen seikka on se, miten yleisö reagoi pelaajaan. Kyllä minä ainakin HIFKin pelatessa Jokereita vastaan tärisin kauhusta aikoinaan, kun Janecky oli vedossa. Nyt tärisen kun vastaan luistelee esim. jengiä ikävä kyllä vaihtanut Caloun, Banham, Raipe, Tarvainen...Potaitchukista en extrapaineita ota. Calounin pelatessa meillä hän oli pelätyin/inhotuin/eniten keskustelua herättänyt meidän pelaaja vastustajan keskuudessa. Eikä turhaan. Tällaisestakin magiikasta/karismasta on Potaitchuk kaukana. Toiset vain ovat maagisia, toiset eivät.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös