Mainos

SM-liigan otteluohjelma kaudella 08-09

  • 36 273
  • 177

Kaivanto

Jäsen
Mitä enemmän tätä miettii, sitä hullummalta tuntuu. Ei kai säälipleijareihin kukaan yleisöryntäystä koskaan odottanutkaan, vaan ne lanseerattiin aikanaan tapaus Machuldan vuoksi keinoksi säilyttää suljetun liigan häntäpään joukkueilla panosta pidempään, jotta ne eivät tyhjentäisi pajatsojaan ennen siirtorajaa. Nyt kun hännänhuipuilla on panosta karsintojen vuoksi, mikä helvetti näiden sääliplayoffien idea on - muutenkaan, saati että niitä vielä venytetään?! Paitsi että ne eivät kiinnosta ketään, ne ovat liigakauden tuottokäppyrän alakuolokohta: kuusi täysin tyhjää hallia odottaa, että neljässä puolityhjässä hallissa pelaa pelit alta pois.
 

Espoonmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Pelien määrät:

Viime kaudella:

Runkosarjaa 14 x 28 peliä = 392 peliä
Säälipleijarit 2 x 2-3 peliä = 4-6 peliä
Puolivälierät 4 x 4-7 peliä = 16 - 28 peliä
Välierät 2 x 3-5 peliä = 6-10 peliä
Finaalit 3-5 peliä
Pronssimatsi 1 peli
Yhteensä: 422-442 peliä

Tällä kaudella:

Runkosarjaa 14 x 28 peliä = 392 peliä
Säälipleijarit 2 x 2-3 peliä = 4-6 peliä
Puolivälierät 4 x 4-7 peliä = 16 - 28 peliä
Välierät 2 x 4-7 peliä = 8-14 peliä
Finaalit 4-7 peliä
Pronssimatsi 1 peli
Yhteensä: 425-448 peliä

Ensi kaudella

Runkosarjaa 14 x 29 peliä = 406 peliä
Säälipleijarit 2 x 3-5 peliä = 6-10 peliä
Puolivälierät 4 x 4-7 peliä = 16 - 28 peliä
Välierät 2 x 4-7 peliä = 8-14 peliä
Finaalit 4-7 peliä
Pronssimatsi 1 peli
Playout 3 x 3-5 peliä = 9-15 peliä
Yhteensä: 450-481 peliä
Ja karsinnat päälle....

Aika paljon on tarkoitus lisätä pelien määrää. Pelipäivissähän toi tarkoittaa toki vain neljän päivän lisäystä kalenteriin. (2 peliä lisää runkosarjaa ja 2 säälipleijareihin). Rahaa tuolla todennäköisesti haetaan vaikka en usko, että noiden lisäpelien yleisömäärät kovin kummoisia olevat.
 

Skeletor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, urheilullisesti avoin sarja
Ottelumäärä vaan lisääntyy ja ensi kaudella on otettava huomioon vielä tämä Mestareiden liiga. Otteluohjelman tekijällä riittää tekemistä.

Aivan älytön veto lisätä säälipleijareiden ottelumääriä. Samalla kuuden parhaan odotteluaika kasvaa. Kuuden parhaan joukkoon pääseminen on entistä tärkeämpää.

Jos jotain hyvää Playout-peleistä löytyy, niin myös liigasta tulevalla karsijalla on takana kaksi ottelusarjaa ennen karsintapelejä. Parempi vaihtoehto tämä kuin se, että Mestisjoukkue tahkoaa pudotuspelejä liigajoukkueen vain odotellessa karsintojen alkua. Paras vaihtoehto olisi ollut liigan kahden viimeisen ja Mestiksen parhaiden välinen karsintasarja. Mutta tämä on liigajoukkueille liian vaarallista. Häviämisen mahdollisuus on suurempi.

Mutta kuka oikeasti uskoo, että liigajoukkue tosiaan tippuisi Mestikseen? Pelillisesti siihen voisi olla mahdollisuus, mutta ei kabineteissa....
 

lade

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Olen samaa mieltä kuin moni muukin täällä siitä, minkälainen sarjamuodon olisi PITÄNYT olla: nelinkertainen sarja, tuloksena 52 peliä per joukkue. Miksi pitää pelata kaiken maailman turhia välisarja, lohko- ja lisäpelejä (milloin milläkin nimellä). Ne eivät kiinnosta ketään. Rahaa tulee toki kassaan, mutta pitkällä aikavälillä liigan ja koko lajin hohto vain himmenee.

Kun sääläreitä pidennetään, poffit ovat nykyään muutenkin pidemmät, ja päälle lyödään vielä nämä playoutit, on typerää touhua, että runkosarjaakin pidennetään.

Voi kun sarjaohjelman tekijä ei suunnittelisi ensi kauden ohjelmaa kuin aivovammainen apina, kuten tällä kaudella. Tasaiset pelipäivät niin pitkälti kuin mahdollista: tiistai, torstai ja lauantai ja TÄYDET KIERROKSET. Kuluvalla kaudellahan tämä kaikki on tehty niin väärin, ja tuloksena on se, että Bluesilla on esimerkiksi kolme peliä vähemmän kuin Kärpillä ja Kaaneilla ja neljä peliä vähemmän kuin Kerholla.
 

Suonikohju

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Reds, Oulun Kärpät
Nelinkertainen sarja ja siihen sitten pleikkarit päälle kahdeksalla joukkueella paras seitsemästä. Nämä lohkojaot sekä villikortti play-off kierrokset on täysin hanusta, siihen vielä sitten tasonmittaukset ja katotaan kuka lunastaa liigapaikan vai lunastaako.

Keksittiinkö tämä kaikki siellä Mallorcalla vai missä se oli? Siellä on viissiin kateltu taas kyhmylintujen pesintää ja hierottu suojakerrointa kaverin karvaseen selkään. Tico tico. Ei ymmärrä. Jos joku näistä päättäjistä vielä selittäisi tämän systeemin jujun, niin hyvä on.
 

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
Miksei voi olla niin kuin ennen?

Kahdeksan joukkuetta pudotuspeleihin. Turhat säälipleijarit pois. Playoutit pois, eipä ne kuitenkaan hirveätä mielenkiintoa saa aikaiseksi. Karsinta sellaiseksi kuin se ennen oli, että sarjan huonoin kohtaa divarin kolme parasta ja karsintalohkon voittaja nousee tai säilyttää paikkansa liigassa. Turhat kabinettipelit pois. Mestisjoukkue pääsee liigaan jos voittaa karsinnat, ei mitään taloudellisia selittelyjä.

Ensi kaudella on myös aivan liian monta peliä. 48 peliä olisi sopiva määrä, eli silloin kaikki joukkueet kohtaisi toisensa neljä kertaa. Tähän päälle pudotuspelit ja karsinnat. Turhaa pitkittelyä nämä playoutit ja säälipleijarit.

Ja ensi kaudella voisi todellakin kiinnittää paremmin huomiota sarjaohjelman laadintaan. Ei näin voi jatkua kuin nyt on, että pelimäärät ovat näin epätasaisia. Ja mitä silloin sanottiin yhdeksi perusteluksi kun nostettiin 14. joukkue liigaan? Saadaan täydet ottelukierrokset. Missä nämä 7 pelin ottelukierrokset nyt ovat?
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree!
Jos joku näistä päättäjistä vielä selittäisi tämän systeemin jujun, niin hyvä on.

Yksinkertaista. Höntsäillään vaan rahat pois kiekko-yleisöltä, siellä on laskettu että kyllä sinne hallille aina sen verran porukkaa raahautuu että tää homma kannattaa ! Pelin tasolla nyt ei ole niin väliä.. Nastaa touhua =)
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Tumpeloa ja tumpelompaa tämä bisnisurheilu! Helpommalla ja vähemmällä oltais päästy, jos ensin olis pelattu merkityksetön runkosarja, vaikka joka kierros peliparit arpomalla (näin fanitkin olis voinu jännätä kohdataanko sama jengi 15 kertaa mutta jotakin ei ollenkaan), lopulta kaksi rikkainta ja isoimman hallin omistavaa vois keskenään pelailla siitä mestaruudesta paras 14 sarjan ja raha liikkuis.

Paras systeemi suomeen olis kahdentoista sarjat, joista kahden kierroksen jälkeen liigan neljä heikointa ja divarin neljä parasta pelais kaksinkertaisen sarjan liigapaikasta. Liigan kahdeksan parasta pelais kaksinkertaisen sarjan mestaruudesta vailla mitään keinotekoisia pleijareita. Samaan aikaan vois sitten pelata kaudella cup-mestaruudesta, jossa alimmilta sarjoilta alkais karsinta ylöspäin ja cup finaali vois sitten huipentumana olla vaikka paras seitsemästä. Näin olis kaudella merkityksellisiä pelejä koko ajan ja yllättäviä ottelupareja, jotta kiinnostus varmaan riittäis ja kaikki ratkeaisi kaukalossa, eikä rahapelleilynä.
 
Suosikkijoukkue
Timo Rajalan Kultainen Takki
Liigan kahdeksan parasta pelais kaksinkertaisen sarjan mestaruudesta vailla mitään keinotekoisia pleijareita. Samaan aikaan vois sitten pelata kaudella cup-mestaruudesta, jossa alimmilta sarjoilta alkais karsinta ylöspäin ja cup finaali vois sitten huipentumana olla vaikka paras seitsemästä. Näin olis kaudella merkityksellisiä pelejä koko ajan ja yllättäviä ottelupareja, jotta kiinnostus varmaan riittäis ja kaikki ratkeaisi kaukalossa, eikä rahapelleilynä.
Kyllä nuo "keinotekoiset" pleijarit kuuluvat jääkiekkoon siinä missä siniviiva, pitkä kiekko ja Raipe. Turha tästä mitään jalkapallosarjaa on yrittää tehdä.

Cup-ottelut voisivat toisaalta tuoda yhden elementin lisää kiekkotalveen, mutta arvostuksen saamiseksi (ts. että myös suuret joukkueet jaksaisivat panostaa) palkintorahat pitäisivät olla todella merkittävät. Euroopan liigan paikkaa voisi tietysti harkita cup-voittajalle.
 

scud9

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, AFC Wimbledon
Märinä on turhaa! Näitä välisarjoja on pelattu 80-luvulta lähtien ja ei SM-Liiga pelien määrää ole itse nostamassa, joukkueet niitä vaatii. Sama koskee näitä Play-outteja, sijoilla 11-13 olevien joukkueiden kausi päättys hieman liian aikaisin, joten seurat haluaa lisää kaudelle pituutta.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Miksei tosiaan voi olla niinkuin ennen. Pelattaisiin ulkojäillä ja jos on leuto talvi niin jätettäisiin mestaruus jakamatta. Pelaajat olisivat amatöörejä ja kävisivät töissä Rosenlewillä tai vastaavalla. Maalivahdeilta myös maskit pois!
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Miksei tosiaan voi olla niinkuin ennen. Pelattaisiin ulkojäillä ja jos on leuto talvi niin jätettäisiin mestaruus jakamatta. Pelaajat olisivat amatöörejä ja kävisivät töissä Rosenlewillä tai vastaavalla. Maalivahdeilta myös maskit pois!

Tässä ollaan toden äärellä! Tulee suorastaan takavuosien ulkojäiden vienosti kosanderille tuoksahtava saundi! Mailatkin ois vielä puuta niinkun päätkin, eikä muovia niinkun nykyään, ei juurikaan parannus minun mielestäni, varsinkaan niiden päiden osalta!

Pleijarit ei ole kuitenkaan syntyneet täällä tervamiilujen aikaan vaan sieltähän ämerikoista ne tänne raahattiin, niinkun suljetut sarjatkin ja varmaan samasta syystäkin.

Cup aiheesta sen verran, että se on tasan niin suosittu (tai olisi), kun liitto siihen haluaisi seurojen kanssa satsata, hyvin nopeesti täällä jatkiksessakin vaahdottaisiin, kuka tällä kaudella ottaisi tuplat jne. Tavallinen sm-sarja pysyisi helposti merkityksellisenä sillä, että sidotaan loppusijoitus fyffeen, niin hotsittaa nousta seiska sijalta kutoseksin, kun se tuntuisi kunnolla seuran kassan pohjalla ja kun pelataan suoraa sarjaa ilman PO pelleilyä, koko kausi on sillon pleijaria, eikä niiden odottelua.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree!
Näitä välisarjoja on pelattu 80-luvulta lähtien ja ei SM-Liiga pelien määrää ole itse nostamassa, joukkueet niitä vaatii.

Välisarjat vielä ymmärrän (siis seurojen halukkuuden niihin), mutta täytyy kyllä seuran olla aika hullu jos välttämättä haluaa väsyttää itsensä säälipoffeissa paras viidestä systeemillä, ja vielä kaiken lisäksi kun pelataan käytännössä puoli-tyhjille katsomoille !
 

Jani82

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
Pleijarit ei ole kuitenkaan syntyneet täällä tervamiilujen aikaan vaan sieltähän ämerikoista ne tänne raahattiin, niinkun suljetut sarjatkin ja varmaan samasta syystäkin.
Jääkiekossa kun noita Play-offeja on pelattu siellä syntysijoilla aina, joten on täysin luonnollista ratkoa mestaruudet myös täällä samalla tavalla vaikka itse "peli" on jo lähes tuhottu euroopassa.

Kevät ilman play-offeja on kuin talvi ilman lunta eli ei yhtään mitään, jääkiekkoon play-offit kuuluvat pelimäärien ollessa jo muutenkin isompia kuin esim. futiksessa.
Toisekseen se 50 peliä on minimimäärä pelejä runkosarjassa, että edes nykyisen tasoiset pelaajat pysyvät SM-liigassa sillä noista peleistä seurat keräävät ne tulonsa yksikään seura ei suostu vähentämään pelejä tuosta määrästä.

Märinä on turhaa! Näitä välisarjoja on pelattu 80-luvulta lähtien ja ei SM-Liiga pelien määrää ole itse nostamassa, joukkueet niitä vaatii. Sama koskee näitä Play-outteja, sijoilla 11-13 olevien joukkueiden kausi päättys hieman liian aikaisin, joten seurat haluaa lisää kaudelle pituutta.
Kuten jo chargerkiin tuossa edellä näytti mainitsevan kenelle näitä pelejä pelataan kun katsojia ei tuollaiset nyhjäykset enää runkosarjan jälkeen kiinnosta.
Puhtaana veikkauksena nämä playoutit keräävät suunnilleen samoja yleisömääriä kuin syksyiset harjoituspelit, poikkeuksena toki saattaa olla sarjan ratkaiseva peli.

Varsinkin kun häviäjille on tiedossa vielä ne karsintapelit niin tuskimpa kukaan haluaa väkisin ennen niitä pelata pahimmillaan 10 peliä lisää, varsinkin kun tuloja noista peleistä ei tule lähellekkään sitä mitä normaaalista runkosarjan pelistä.
Toisekseen luulisi tämän pelimäärän noston myös vaikuttavan pelaajien palkkapyyntöihin lisää töitä enemmän palkkaa.
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät & Florida Panthers
Kolikolla on myös kääntöpuolensa..

Muistakaa vitutuksessanne, että Nhl:ssä vedetään 82 peliä + päälle pleijarit. Ja niinhän se meni, että pelit kehittävät pelaajia enemmän, kuin harjoitukset, vai onko joku eri mieltä?

Sitten kuitenkin itketään, että Suomi on tippumassa pois kärkikahinoista MM-tasolla? Puhumattakaan Olympialaisista.. Niin, yrittäkää nyt päättää mitä mieltä olette.
 

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
Pelaajat olisivat amatöörejä
Nykyään, kun liigaa seuraa, näkee paljon pelitilanneratkaisuja, joiden taustalla täytyy olla amatööri.

Pelejä vaan lisää, ja kaikilla joukkueilla riittää tekemistä pitkälle kevääseen. Pelaajat joutuvat tekemään töitä palkkansa eteen entistä enemmän, ja kansa maksaa. Sitähän se kaikessa lyhykäisyydessään on.

Playoutin ja villin kierroksen rajalla voi tosiaan olla varsin pienestä kiinni, saako jatkaa pelejään kohti mitaliotteluita, tai sitten taistelee paikastaan koko sarjassa. Mitaliotteluita ajatellen tuo paras viidestä-sarja tekee kyllä sen verran hallaa niille kahdelle, jotka jatkoon pääsevät, että noutaja on jo oven takana, kun puolivälierät alkavat.

Säännöt ovat kuitenkin kaikille samat, joten peiliin sitten vaan tuijotusta, jos ei runkosarja ole mennyt tarpeeksi hyvin. Ja mestari sekä muutkin mitalistit saadaan selville tälläkin systeemillä.
 

LukkoUkko79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Playoutin ja villin kierroksen rajalla voi tosiaan olla varsin pienestä kiinni, saako jatkaa pelejään kohti mitaliotteluita, tai sitten taistelee paikastaan koko sarjassa. Mitaliotteluita ajatellen tuo paras viidestä-sarja tekee kyllä sen verran hallaa niille kahdelle, jotka jatkoon pääsevät, että noutaja on jo oven takana, kun puolivälierät alkavat.

Jos minä saisin päättää, sijoille 11 ja 12 päätyvät joukkueet pääsisivät suoraan kesälomalle. Tyvipäässä riittäisi panosta runkosarjan lopulle asti, vaikka kympin sakki olisikin jo karannut. Todennäköisesti ainakin sijalle 12 olisi peränpitäjälläkin mahdollisuus vielä helmikuussakin. Kaksi viimeistä pelaisivat sitten vaikka sen payoutin keskenään, ja häviäjä sitten varsinaiseen karsintaan.

On mielestäni täysin perseestä, että 11. voi kerätä runkosarjassa jopa 20-30 pistettä enemmän kuin jumbo ja olla maalieron päässä playoffeista, ja sitten odottaa kuitenkin sama kohtalo kuin jumbollakin. Kotietu on ainoa, jonka siinä saavuttaa, eikä sillä välttämättä ole juurikaan merkitystä noissa peleissä, joissa puolityhjät katsomot odottavat.

En tiedä ketä tuolla suuremmalla määrällä sääliplayoff-pelejä ajatellaan. Häviäjiä? Ne saavat ainakin yhden ylimääräisen playoff-pelin nykysysteemiin verrattuna. Ja siltikin ehkä vain sen yhden kotipelin, niin kuin nykyäänkin. Jatkoon menijältä on tosiaan eväät syöty Kärppiä tai vastaavaa vastaan. Tässä tehdään runkosarjan 1. ja 2. paikka lähes yhtä varmaksi välieräpaikaksi, jota se oli -80-90 -luvun taitteessa, kun 6 joukkuetta pääsi playoffeihin. Silloinhan 2 parasta odottelivat välieriä, kun sijat 3-6 tahkosivat paremmuudestaan. Tokihan runkosarjan 2 parasta ansaitsevatkin muutakin kuin kotiedun.

Tai voisihan olla niin, että 8 parasta pääsisi suoraan playoffeihin, jolloin sijat 9-10 olisivat ns. kesälomasijoja. Niillä kausi päättyisi siihen. Muuten Payout -systeemi olisi niin kuin on tulossakin. Joku järki näihinkin touhuihin.

Toivon mukaan Mestis-joukkueiden liigakelpoisuus määriteltäisiin ennen kuin turhia Playout -pelejä alettaisiin tahkota. Eli käytännössä tämän selvitystyön olisi tapahduttava jo ennen kuin Mestiksen voittaja olisi edes selvillä. Muutenhan noissa Payout -peleissä ei ole järjen hiventäkään.
 

scholl

Jäsen
Juu, ei terve täytyy vaan sanoa. Miksei voida järjestää vain 4-kertainen sarja, joista 8 playoffeihin ja 14. pelaa Mestiksen mestaria vastaan paras seitsemästä systeemillä?

Ai niin, liiga saisi vähemmän rahaa...

Noin se pitäisi olla. Tai no itseasiassa olen vähän sitä mieltä, että pudotuspelit paras seiskasta ja putoamispelit paras viidestä.

Säälipleijareissa on se nihkeä puolensa, että jos kausi on mennyt perseelleen niin mitä sitä enää pitkittämään ja se, että vain 6 pääsee suoraan pleijareihin, on pikkaisen liian vähän tasaisessa sarjassa eli se 8 olisi hyvä.

NFL:ssä San Diego taisi olla viimeksi playoffeissa 1994 ennen eilistä. Ei se ole todellakaan tavatonta, että jonkun rahkeet eivät loppupeleihin riitä joka kevät, mutta sitten pitää yrittää entistä kovemmin.
 

Salama44

Jäsen
Voi kun sarjaohjelman tekijä ei suunnittelisi ensi kauden ohjelmaa kuin aivovammainen apina, kuten tällä kaudella. Tasaiset pelipäivät niin pitkälti kuin mahdollista: tiistai, torstai ja lauantai ja TÄYDET KIERROKSET. Kuluvalla kaudellahan tämä kaikki on tehty niin väärin, ja tuloksena on se, että Bluesilla on esimerkiksi kolme peliä vähemmän kuin Kärpillä ja Kaaneilla ja neljä peliä vähemmän kuin Kerholla.
Tällä kaudella pelattiin Joulun ja Uudenvuoden välillä turhia pelejä jolloin tauko kärsi. Eilen puolestaan olisi ollut hyvä pelipäivä, mutta silloin ei pelattu yhtään ainoaa peliä. Onkohan herroilla ollut kalenterissa jotakin omia menoja kun on noin outoja pelipäiviä? Ai niin, tiistaihan piti pyhittää täman uuden erinomaisen sarjaohjelman julkistamiseen.
 

Prof. Puck

Jäsen
Suosikkijoukkue
***HIFK*** & Norristolainen
sitä ihteään...

Tätä tämä on, kun yritetään niputtaa urheilullisuus ja taloudelliset realiteetit samaan pakettiin. Se, mikä olisi ihanteellinen systeemi urheilullisesti on asia, josta tuskin on tarvetta edes keskustella. Mutta kun mietitään, mikä reaalimaailmassa on mahdollista, niin kysymys muuttuu mielenkiintoisemmaksi.

Mukana on niin monta muuttujaa, vaikka jätetään urheilulliset seikat huomioimatta:

1. Seurojen talous - lisää pelejä lisää rahaa = mahdollisuus ostaa parempia pelaajia = lisää mielenkiintoa & katsojia (ei se toki näin yksinkertainen yhtälö ole, mutta suuntaa-antava...)
2. Mahdolliseen euroopan liigaan varautuminen, joka puolestaan pakottaa varautumaan muutoksiin ottelu-ohjelmassa ja -määrissä. (ei vielä ajankohtainen, mutta pian).
3. Maajoukkueen peliohjelma & maajoukkueturnaukset

Nämä asiat huomioonottaen ymmärrän, että mahdollisimman suurista ottelumääristä ja "säälipleijareista" halutaan pitää kiinni.

Ehdotukseni on, että pelataan nelinkertainen runkosarja (4x13), mutta aloitetaan ja lopetetaan sarja kahdella "paikallismatsi-kierroksella", joka nostaisi runkosarjaotteluiden lukumäärän 54:ään. Kuusi paikallista vuodessa ei vielä ole aivan liikaa ja toisi kivasti kassatuloja seuroille ja liigalle. Heikkoutena on tietenkin se, että luonnollisia paikallivastustajia ei kaikille löydy, mutta toisaalta, kun "ekstra-paikalliset" sijoittuisivat ensimmäiselle ja viimeiselle kierrokselle, niin en koe tätä niin suurena ongelmana. Liigan alkaessa yleisöä riittää aina paikalle ja viimeinen kierros on elintärkeä muutenkin, varsinkin play-off viivan molemmin puolin oleville joukkueille.

Runkosarjan jälkeen sijoille 7-10 sijoittuneet joukkueet karsimaan kahdesta paikasta play-off taivaalle. Mutta ehdottomasti paras kolmesta systeemillä. Säälipleijareiden pääsylippu- ja tv-tulot jaettaisiin tasapuolisesti kahdelle säälipleijarit hävinneelle joukkueelle, sekä runkosarjassa sijoille 10 & 11 sijoittuneille joukkueille, joilla siis kausi päättyy runkosarjan loppumiseen.

Varsinaiset play-offit sitten neljällä voitolla jatkoon tyyliin. Tulisi pääsylipputuloja ja pelejä ja toki urheilullisesti tämä olisi reilumpi ratkaisu, että oikeasti sillä hetkellä parempi joukkue pääsee jatkoon, kuin paras viidestä systeemissä, jossa yllätysmahdollisuus on paljon suurempi.

Sijoille 13 & 14 sijoittuneet joukkueet pelaisivat paras kolmesta sarjan (luulisi yleisöä sen verran kiinnostavan, kun oma joukkue on vaarassa pudota liigasta), jonka häviäjä kohtaa paras seitsemästä mukaisesti mestiksen voittajan.

Jos mestiksen voittaja voittaa liigakarsinnan, sillä on halutessaan mahdollisuus lunastaa tippuvan liigajoukkueen liigaosakkeet. Näin myös tippuva joukkue saisi puskurirahastoa laskevia tuloja (toki myös menoja) kompensoimaan.

Helppoa kuin heinänteko!
 

teemu73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Minua hämää edelleen se, että missään ei ole sanottu selvällä suomenkielellä liigajoukkueen tippuvan varmuudella Mestikseen mikäli karsinnat voittava Mestisjoukkue lunastaa liigaosakkeen. Mikäli tämä olisi täysin varma asia, niin kai se olisi mainittu ainakin SM-liigan omilla sivuilla?

Voi kai tuo olla jo kabinetissa päätetty, että mikään joukkue ei tipukaan. Näin Ässätkin uskalsi tehdä Suhosen kanssa pitkän sopimuksen kun siellä voi säätää mitä tykkää ilman huolta liigapaikan puolesta.

Jos tässä ollaankin menossa kohti 16 joukkueen liigaa ja nelinkertaista runkosarjaa, jossa pelataan 60 ottelua per joukkue?
 

Mortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
ILVES
Itseäni kiinnostaisi myös tuo "liigapaikan ostaminen" ja lähinnä se, että minkälaisella aikataululla tuo pitäisi hoitaa.

Esimerkiksi vaikkapa JUKURIT.
Jukurit onnistuisi voittamaan karsintojen viimeisellä kierroksella SAIPAN.

Millä ihmeellä Jukurit voisi säilyä seuraavalla kaudella mikäli se joutuisi maksamaan Saipalle suurehkon korvauksen (Ainakin näin olettaisin) ja samalla koittaa rakentaa itselleen liigakelpoista joukkuetta ?
 

theref

Jäsen
Minua hämää edelleen se, että missään ei ole sanottu selvällä suomenkielellä liigajoukkueen tippuvan varmuudella Mestikseen mikäli karsinnat voittava Mestisjoukkue lunastaa liigaosakkeen. Mikäli tämä olisi täysin varma asia, niin kai se olisi mainittu ainakin SM-liigan omilla sivuilla??

Itselleni sattui täysin sama homma silmään. Liigan tiedotteessa ei tosiaan ole näkyvissä kohtaa, jossa mainitaan että karsinnat mahdollisesti häviävä liigajoukkue tippuisi.

Tämä taitaa olla ainoa paikka jossa asiasta on maininta: http://www.iltasanomat.fi/urheilu/t/sm-liiga/1473808

"Oleellisin uudistus on se, että vuoden kuluttua keväällä ja siitä eteenpäin pelataan ihan oikeat karsinnat, joissa Mestiksen voittajalla on mahdollisuus nousta SM-liigaan. Neljän karsintapelin voiton lisäksi nousija tarvitsee pinon rahaa, sillä nousun yhteydessä seuran pitää ostaa putoajalta SM-liigan osake.

Osakkeen hinta päätetään SM-liigan ja Jääkiekkoliiton välillä, mutta ennakkotietojen mukaan hintalappu asettunee miljoonan euron liepeille."
 

kovalev

Jäsen
Kolikolla on myös kääntöpuolensa..

Muistakaa vitutuksessanne, että Nhl:ssä vedetään 82 peliä + päälle pleijarit. Ja niinhän se meni, että pelit kehittävät pelaajia enemmän, kuin harjoitukset, vai onko joku eri mieltä?

Sitten kuitenkin itketään, että Suomi on tippumassa pois kärkikahinoista MM-tasolla? Puhumattakaan Olympialaisista.. Niin, yrittäkää nyt päättää mitä mieltä olette.
Siitäkin voidaan olla montaa mieltä, täytyykö meidän aina käyttää vertailukohtana sarjaa, jossa pelejä voi kertyä 110 kaudessa ja kausi jatkuu kesähelteille ?

Älkää hyvät ihmiset käykö missään sääleissä ja playouteissa. Lippujen hinnat nousee joka vuosi, liigan taso laskee, ja ottelumäärä kasvaa.
Äänestäkää jaloillanne ja näyttäkää, että homma on turhaa rahastusta, sillä sitähän se on.
Ainoa positiivinen asia tuo paikallispelien väheneminen ja mikäli mestisjoukkueille tarjotaan ihan oikea mahdollisuus nousuun. Vähiin jää silti katsojat jossain v###n playouteissa.
 

scholl

Jäsen
Tällä kaudella pelattiin Joulun ja Uudenvuoden välillä turhia pelejä jolloin tauko kärsi.

Mielestäni välipäivinä on hyvä pelata, kun moni on lomilla niin peleihin tulee ihmisiä. Mielummin aloittaisivat sitten joulutauon entistä aiemmin ennen joulua, jolloin ihmiset ovat ostamassa joululahjoja.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös