Sininen tulevaisuus – uusi SMP?

  • 180 585
  • 1 042

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Perseilyähän nuo ovat, mutta täysin mitättömiä asioita Suomen ulkopolitiikan näkökulmasta. Toki tietty kansanosa haluaa nostaa niitä esille, mutta tehdyn ulkopolitiikan kokonaiskuvaan niillä tuskin on mitään merkitystä. Asiat voimistavat epämiellyttävää kuvaa Soinista yleensä poliitikkona, ei ulkoministerinä.

Ulkopolitiikka on muutakin kuin ulkoministeri, mutta ulkoministeri on tällä hetkellä pelkästään Timo Soini, ja Soinin perseilyt on tapahtunut hänen olleessaan ulkoministeri, joten on aivan oikein huomioida näitäkin asioita. Ei Ilkka Kanervakaan menettänyt ulkoministerintehtäväänsä sen takia, että hoiti ulkopolitiikkaa huonosti, vaan aiheutti ulkopuolisilla tekemisillään liikaa epäluottamusta ja huonoa julkisuutta arvovaltaiselle tehtävälle.

Jos Soinilla ei olisi ollut merkittävää roolia Sipilän hallituksen koossapitämisessä, tai jos sinisillä olisi enemmän osaavia poliitikkoja, olisi Soinille voinut käydä kylmät. Se kertoo minusta paljon, että ulkopolitiikan johtamisessa ylempänä oleva tasavallan presidentti kritisoi julkisesti hallituksen ulkoministeriä. Niinistön ei olisi ollut pakko sanoa mitään, mutta uskovaisuudestaan huolimatta kritisoi toista uskovaista. Soinista ei siihen olisi, koska hänelle oma ideologiansa menee tehtävän tuoman vastuun edelle.

Kuvottavinta Soinissa onkin ollut se, että hän on puhunut paljon sananvapaudesta, mutta vastuuta ei ole maininnut kertaakaan. Soinissa on opportunismia enemmän kuin kiloja, ja siksi onkin luonnollista, että hänelle henkilökohtaisten asioiden ajaminen muka sananvapauden nimissä menee ministerintehtävän mukana tulleen vastuun edelle.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Työministeri Lindström ilmoitti olevansa ehdolla sekä eduskuntavaaleissa että eurovaaleissa, tarkemmin Iltasanomissa asiasta.

"Lindströmin mukaan sinisiä tarvitaan eurovaaleissa. Hän luonnehtii tiedotteessa, että siniset ovat ”Suomen ainoa oikeasti EU-kriittinen puolue”."

Ovatpa huiman EU-kriittisiä olleet Sipilän hallituksessakin, joten siitä sitten jatkamaan tätä linjaa joka on poikinut nykyisen huippukorkealla olevan puoluekannatuksen ja valtavan uskottavuuden.

Kaksilla rattailla ei ehkä kannattaisi näin aikaisin ratsastaa, koska miksipä äänestää Lindströmiä...
...eduskuntavaaleissa jos tämä tähtää europarlamenttiin tai
...eurovaaleissa jos haluaa tämän olevan kansanedustaja tai
...yleensä ikinä enää koskaan mihinkään?

Mahtaako tämä tarkoittaa sitä, että Soini ei ole lähdössä ehdolle eurovaaleihin vai sitä, että Lindström tietää Soinin lähtevän ja kuvittelee pääsevänsä Soinin valtaisan jytkysuosion siivellä kakkosmieheksi europarlamenttiin?
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Lindström virittää no true scotsman-logiikan tappiinsa.

Kuka kaipaa kädenlämpöistä EU-populismia tuleviin vaaleihin? En keksi oikeastaan mitään yksittäistä ihmisryhmää.
 

Karhunkulta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Skellefteå AIK
SMP voisi kyllä olla tämän puolueen lyhenne. Sehän tulisi siis sanoista: Saatana Mitä Paskaa.

Jokainen joka äänestää Lindströmiä, viimeistään nouden saatesanojen jälkeen, ansaitsisi litsarin takaraivoon kaikilta ohikulkijoilta. Tosin kuka Sinisiä edes äänestää? Pääseekö suosio edes kahteen prosenttiin? Niistäkin 1,5% Soinille.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Lindström pyristelee, ehkä Niinistön kanssa Sinisten ehjimpänä säilyneet hahmot, jolla olisi tulevaisuutta politiikassa loikkauksen myötä, mutta on nykyisen hallituksen vanki. Ei voi loikata, koska kaataisi hallituksen, vaikka varmasti ovat demarit eksynyttä lammasta takaisin kulisseissa huhuilleet.

Uskon maisterin vetäytyvän näistä hommista, kun kansa ei enää tiedä. Vähän kuin Brett Hullin viimeinen NHL kausi, ei kuitenkaan olisi kannattanut lähteä enää mukaan, vaikka ajatus kutkuttava onkin. Maisteri ei varmaan kestäisi sellaista nöyryytystä CVnsä loppuun, uskon että Soini pärjäisi todella huonosti.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Uskon maisterin vetäytyvän näistä hommista, kun kansa ei enää tiedä. Vähän kuin Brett Hullin viimeinen NHL kausi, ei kuitenkaan olisi kannattanut lähteä enää mukaan, vaikka ajatus kutkuttava onkin. Maisteri ei varmaan kestäisi sellaista nöyryytystä CVnsä loppuun, uskon että Soini pärjäisi todella huonosti.

Katsoin huvikseni edellisten eli 2014 eurovaalien vertauslukuja Ylen vaalisivustolta. Viimeisimpänä eli 13. sijalle ylsi Mia Kumpula-Natri vertausluvulla 106 390,500. Ensi kerrallahan valitaan 14 edustajaa, ja tälle sijalle ylsi viimeksi Petri Sarvamaa vertausluvulla 97 594,00.

Ei tätä täällä varmaan kenellekään tarvitse selittää (toisin kuin ns. kansan syvien rivien parissa uskon jatkislaisten tietävän vaalikäytännöt), mutta jos nyt samanlaisia äänestysmääriä tarvitaan tämän vuoden eurovaaleissa läpimenoon, niin Sinisten (Soinin?) pitäisi saada kasaan yhteensä ainakin 100 000 ääntä saadakseen yhden mepin läpi.

Mikähän on todennäköisyys tähän, varsinkin kun Sinisten kannatus matelee 1-2 prosentin välillä? Vaikka Soini lähtisikin ehdolle, niin kykenisikö hän nykytilanteessa saamaan käytännössä yksinään noin satatuhatta ääntä? 2009 hän sai yli 130 000 ääntä, mutta se oli silloin se, nyt Soini enää ole PS:n keulakuva vaan maineeltaan tahraantunut takinkääntäjä ja aborttikohujaan lukuun ottamatta hyvin vaisu hahmo jonka EU-populismi on paljastunut tyhjäksi kuplaksi ajat sitten.

Kenenkään muun Sinisen kuin Soinin en usko eurovaaleissa kummoiseenkaan äänipottiin yltävän, en ainakaan Lindströmin. Vaikka Soinin henkilökohtainen kannatus olisikin selkeästi korkeampi kuin muiden tykinruoka-Sinisten, niin aivan varmasti se ei ole niin korkea kuin 2009.

Sitä paitsi mitään erityistä linjaa hänellä ei enää ole edustettavana: jos haluaa äänestää uskonkiihkoilijoita niin aina on KD. Jos haluaa äänestää selkeämmin EU-kriittisiä ja/tai maahanmuuttokriittisiä niin on PS. Jos haluaa äänestää porvarilinjaa niin on Kokoomus ja jos haluaa äänestää maaseudun etuuksien ja tukien puolesta niin on Keskusta.

Minäkin epäilen tästä syystä, että Soini ei lähde eurovaaleihin ehdolle, ellei hänellä ole loppukin poliittinen todellisuudentaju sumentunut. Eduskuntavaaleihin hän voi lähteä jos hän haluaa vielä neljäksi vuodeksi kelpo tulot ilman mitään erityistä tekemistä eduskunnassa. Saisi kuitenkin lypsettyä vielä viimeiset rahat ja luultavasti eduskuntapaikka olisi mahdollisuuksien rajoissa.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
Post-rock/ Post-punk

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Sinisten kansanedustaja Anne Louhelainen ei asetu enää ehdolle. Sanoi Halla-Ahon puheenjohtajaksi valintaa surun päiväksi ja on ollut käytännössä ilman poliittista suuntaa siitä lähtien. Mainitsee tosiaan, että juopa "halla-aholaisten" ja "soinilaisten", joihin hän itsensä asemoi, välillä on syvä.
Sininen kansanedustaja jättää eduskunnan – kaikki alkoi Jussi Halla-ahon valinnasta
Miksi sitä lähteä kuluttamaan resurssejaan kun on 0 prosentin mahdollisuus tulla valituksi.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Miksi sitä lähteä kuluttamaan resurssejaan kun on 0 prosentin mahdollisuus tulla valituksi.

Mitä tosiaan. Ei taida Louhelainen enää saada entisen mallin mukaista sopeutumiseläkettä, mutta saanee kovaa sopeutumisrahaa ainakin pari vuotta, ja sen jälkeen luulisi olevan jo sen verran taskun pohjalla rahaa, että voi vetäytyä varhaiseläkkeelle. Ei kannata nyt hillottuja rahoja suotta haaskata vaalikampanjoihin.
 

Joukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Yllätys – todellinen konkarikansanedustaja harkitsee osallistumista kevään eduskuntavaaleihin | Demokraatti.fi
Vistbacka harkitsee ehdokkuutta luonnollisesti Vaasan vaalipiiristä. Saarakkala ei asetu ehdolle ja toinen nykyisistä edustajista, Reijo Hongisto, on lupautunut vaalitaistoon mukaan. Ääniä on siis hyvin jaossa. Tekninen vaaliliitto Kansalaispuolueen kanssa saattaa vaikuttaa läpi menijän nimeen, mutta ainakin yritystä Sinisillä on.

Taitaa olla Vistbackalla kova huoli heidän säätiönsä rahoista. Vistbacka ja Soinihan vastaavat entisestä Perussuomalaisten säätiöstä, jonka piti antaa tukea PS-puolueelle ja joka omisti sen kiinteistön, jossa PS majaili, mutta välirikon jälkeenhän on ollut erinäisiä ongelmia.

Tästä oli Iltalehdessäkin, eli Perussuomalaisten Tukisäätiö on nykyään nimeltään JRT-säätiö (nimetty ilmeisen härskisti Jussi Niinistön, Raimo Vistbackan ja Timo Soinin mukaan).

"Vaikka säätiö haluaisikin tukea sinisten toimintaa, siihen ei säätiön sääntöjen mukaan ole mahdollisuutta vielä neljään vuoteen.
– Säätiöllä ei kuitenkaan ole säätiön ja Perussuomalaiset rp:n kanssa 20.6. 2018 allekirjoitetun sopimuksen mukaan oikeutta ryhtyä tukemaan säätiön sääntöjen mukaan toista rekisteröityä puoluetta 4 vuoteen ao. sopimuksen allekirjoittamisesta, lukee JRT-säätiön sääntöjen kolmannessa pykälässä."


Tuosta voisi päätellä, että jotta tämä säätiö voisi lapioida rahaa "Jussin, Raimon ja Timon" tileille niin Sinisillä pitäisi olla puolue rekisterissä. Jos käy niin, etteivät Siniset saa edustajia läpi niin jossain vaiheessa puolue poistetaan rekisteristä ja sen jälkeen säätiö ei saisi antaa Sinisille tukea. Eli jotta ei tule vahingossakaan mitään katkosta, niin joku Sininen edustaja olisi saatava läpi eduskuntaan. Tämän jälkeen voi taas keplotella säätiötoiminnan kanssa.

Kusetusta koko JRT-säätiö, antavat muka "vähävaraisille" rahaa vaikka Vistbacka myöntää haastattelussa, ettei heillä mitään rahaa nyt jaeta.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Maria Lohela suoritti poliittisen kolmoisloikan loikkaamalla jo kolmanteen ryhmään tällä vaalikaudella. Aiemmin matka vei Sinisiin, nyt houkutti oligarkkibisneksen erikoismiehen Hjalliksen friikkisirkus eli Liike Nyt.

Tällä kertaa Lohelan uusi loikkaus voi olla hyödyllinenkin koska se vähentää hallituksen niukkaa enemmistöä entisestään ja parantaa mahdollisuuksia kaataa tökerösti juntatut sote- ja maakuntakeplottelut. Vielä kun saisi jonkun toisinajattelijan irti hallituspuolueista niin hallitus voisi minun puolestani vaikka kaatua loppumetreillä ja mennä kuukauden pari virkamieshallituksena ennen seuraavia vaaleja. Kukaan ei jäisi ainakaan Sinisiä ministereitä kaipaamaan.

Siitä huolimatta tämän vaalikauden loikkimiset saavat ainakin minut toivomaan jonkinlaista kuluttajansuojaa vaaliäänestyksille. Lohela on äänestetty tietyn puolueen edustajana eduskuntaan, ja nyt hän on jo kolmannessa ryhmässä mikä ei vastaa nykyisen edustuksellisen demokratian ja puoluevetoisen kansanedustajalaitoksen toimintaa ja tarkoitusta kovin hyvin. Annettujen äänien pitäisi ehkä mennä suoraan puolueelle eikä ehdokkaille (listavaalit Ruotsin malliin), eikä loikkausten pitäisi vaikuttaa puolueiden välisiin paikkoihin. Eli loikkarit joutaisivat karenssiin ja pois eduskunnasta seuraaviin vaaleihin asti samalla kun eduskuntapaikka menisi puolueen varakansanedustajalle.
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Annettujen äänien pitäisi ehkä mennä suoraan puolueelle eikä ehdokkaille (listavaalit Ruotsin malliin), eikä loikkausten pitäisi vaikuttaa puolueiden välisiin paikkoihin. Eli loikkarit joutaisivat karenssiin ja pois
Minusta taas pitäisi vähentää puolueiden valtaa esim. puoluetuen lakkauttamisella ja kieltämällä ryhmäkurin kaltaiset viritykset Sinänsä hauskaa että joku Timo Soini vuosikaudet kritisoi ryhmäkuria mutta nyt on ministeripäissään ryhmäkurin tukevin kannattaja
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Siitä huolimatta tämän vaalikauden loikkimiset saavat ainakin minut toivomaan jonkinlaista kuluttajansuojaa vaaliäänestyksille. Lohela on äänestetty tietyn puolueen edustajana eduskuntaan, ja nyt hän on jo kolmannessa ryhmässä mikä ei vastaa nykyisen edustuksellisen demokratian ja puoluevetoisen kansanedustajalaitoksen toimintaa ja tarkoitusta kovin hyvin. Annettujen äänien pitäisi ehkä mennä suoraan puolueelle eikä ehdokkaille (listavaalit Ruotsin malliin), eikä loikkausten pitäisi vaikuttaa puolueiden välisiin paikkoihin. Eli loikkarit joutaisivat karenssiin ja pois eduskunnasta seuraaviin vaaleihin asti samalla kun eduskuntapaikka menisi puolueen varakansanedustajalle.
Jos tähän lähdetään, niin samaan syssyyn pitäisi kieltää myös puolueen puheenjohtajan vaihtaminen kesken hallituskauden. Vaikka sinisiä on helppoa ja hauskaa lyödä, niin kyllä puolueen vallan siirtyminen Soinilta Halla-aholle oli ymmärrettävin mahdollinen syy vaihtaa ryhmää ja ihan samalla sekin olisi ollut ongelma kuluttajansuojan kannalta, että Soinilaisia äänestämällä olisi ääni mennyt Halla-aholaisille.
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Sinisten ryöpytys saa kyllä toisinaan koomiset mittasuhteet. Tämä siitäkin huolimatta, että puoluevaihdokset kielivät jonkinlaisesta tuulen suuntien haistelusta.

Alkuperäinen persupuolue oli agraaris-populistinen kansanpuolue. Halla-ahon valinnan myötä siitä tuli eurooppalaista äärioikeistoa larppaava ryhmä, jonka puheenjohtajistoon nostettiin Hommaforumilla profiloituneita ravintolayrittäjiä ja viitasaarelaisia sahureita.

Kaiken lisäksi oli epävarmaa, kumpaan porukkaan puolueen kannatus siirtyy. Simon Elo (myös ex-hommalainen) ja kumppanit veikkasivat väärää hevosta ja maksavat nyt hintaa arviointivirheestään. Entä jos halla-aholaiset olisivat hävinneet kannatustaistelussa?

Arvostan kaikesta huolimatta enemmän poliitikkoja, jotka kykenevät hallituskelpoiseen politiikkaan. Nythän kävi niin, että Soinin porukka kuori kermat päältä ja jätti kylähullut perussuomalaisiin.

Tulevana vaalikeväänä Halla-aho joutuu uudelleenrakentamaan puoluekoneistoa, kun soinilaiset eivät ole enää maakunnissa messuamassa. Lopputuloksena on todennäköisesti hieman päälle kymmenen prosentin kannatus, jolla pääsee kyllä oppositioon räyhäämään, mutta hallitukseen ei ole mitään asiaa.
 

Vahva tunne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Veikkaan, että pian alkaa massavaellus muihin puolueisiin sinisten osalta. ainakin Niinistö on aivan kokoomuslaisen näköinen ehdokas. Elolla voi tehdä tiukkaa löytää, mutta saattaa kokkareihin päätyä hänkin. Lindströmille voi käydä kylmät, kelvanneeko enää demareihin? Olikos se Mattila jatkamassa? Terho myös Kokoomuksen heiniä?
En usko, että luotto riittää omaan puolueeseen, olen todennäköisesti väärässä tässäkin. No, katsotaan.
 
Suosikkijoukkue
Reilu peli ja Putinin vastaisuus
Veikkaan, että pian alkaa massavaellus muihin puolueisiin sinisten osalta. ainakin Niinistö on aivan kokoomuslaisen näköinen ehdokas. Elolla voi tehdä tiukkaa löytää, mutta saattaa kokkareihin päätyä hänkin. Lindströmille voi käydä kylmät, kelvanneeko enää demareihin? Olikos se Mattila jatkamassa? Terho myös Kokoomuksen heiniä?
En usko, että luotto riittää omaan puolueeseen, olen todennäköisesti väärässä tässäkin. No, katsotaan.

Vaikea nähdä, mikä sinisiä yhdistäisi demareihin. Eiköhän ne uudet kotipesät löydy lähinnä suunnista Kok, Kesk ja KD. Niin ja Hjallislaiset tietty.

Siniset saattavat lähteä vaaleihin yksityisautoilun puolustajiksi, ja sille on kiistatonta tilaustakin. Tosin autoveron poistajia löytyy Kokoomuksestakin. Itse pidän korkeaa autoveroa Suomen työllisyyden kannalta hyvänä ratkaisuna, joten missään nimessä en sitä olisi poistamassa itse.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Vaikea nähdä sinisten saavan yhtään edustajaa läpi. Soini voi Uudellamaalla saada ääniä, mutta sitten toisaalta Uudellamaalla on todella kova kilpailu "protestiäänistä" muutenkin kun siellä on tarjolla Hjallista sekä Paavoakin.
 

Hangon keksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Länsi-Saksan ja Neuvostoliiton joukkueet
Siniset saattavat lähteä vaaleihin yksityisautoilun puolustajiksi, ja sille on kiistatonta tilaustakin. Tosin autoveron poistajia löytyy Kokoomuksestakin. Itse pidän korkeaa autoveroa Suomen työllisyyden kannalta hyvänä ratkaisuna, joten missään nimessä en sitä olisi poistamassa itse.
SMP yritti tuota aikoinaan Raimo Vistbackan johdolla. Suosio jäi kuitenkin hyvin laihaksi. Nuo ajoneuvo- ja polttoaineveroasiat ovat vähän sellaisia, että vaikka moni kansalainen niitä kovasti kiroaakin, niin harva niitä kuitenkin haluaisi lähteä täysin muuttamaan. Tai vaikka haluaisikin, niin ei koe asiaa lopulta kovinkaan tärkeänä äänestyspäätöstä tehdessä.
Tosin RKP:n Klaus Bremer onnistui aikoinaan kahdesti saamaan paikan eduskunnassa ainoana agendanaan yksityisautoilun edunvalvonta. Eli joku yksittäinen poliitikko voi sillä vaaleissa menestyä, mutta ei suurempi ryhmittymä.
 

Joukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kovaa on äijän yritys. Kukahan tuotakin äänestää?
Eiköhän Lindström itsekin ole realisti oman henkilökohtaisen suosionsa suhteen, mutta tekee tämän vielä velvollisuudentunteesta. Sinisten puoluesihteeri taisi manata ehdolleasettumattomat pettureiksi tjsp. Sinisten kampanjointi taitaa olla vaalipiiristä riippuen aika erilaista, koska joka paikassa ei niitä ruohonjuuritason loikkareita ole tungokseksi asti tekemään toreille vaalityötä. Siinä on ehdokkaiden oikeasti jalkauduttava ja otettava se rankkakin palaute vastaan.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
No onhan Lindströmillä takaisin maksamistakin puolueelleen, kun hän on koulutuksestaan ja työkokemuksestaan huolimatta saanut toimia neljä vuotta ministerinä Ja kait tuolta ministeriajalta jonkin verran eläkettäkin kertyy.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Jos tähän lähdetään, niin samaan syssyyn pitäisi kieltää myös puolueen puheenjohtajan vaihtaminen kesken hallituskauden. Vaikka sinisiä on helppoa ja hauskaa lyödä, niin kyllä puolueen vallan siirtyminen Soinilta Halla-aholle oli ymmärrettävin mahdollinen syy vaihtaa ryhmää ja ihan samalla sekin olisi ollut ongelma kuluttajansuojan kannalta, että Soinilaisia äänestämällä olisi ääni mennyt Halla-aholaisille.

Ei sinänsä mahdoton ajatus kun huomioi, että poliittisessa lähihistoriassa on ollut pahempiakin asioita kuin se, että puolueen puheenjohtaja vaihtuu puoluekokouksen demokraattisen päätöksen myötä. Poliittinen kuluttajansuoja on heikoilla erityisen paljon silloin, kun johtotehtäviin valittu henkilö häipyy kesken kaiken omaehtoisesti ja joku muu tulee puskista tilalle. Pidän esimerkiksi Jyrki Kataisen toimintaa edelleen erittäin häikäilemättömänä oman edun tavoitteluna, kun hän lähti kesken eduskuntakauden pääministerin tehtävistä komissaariksi.

Yksittäiset ministerivaihdokset syystä tai toisesta ovat ymmärrettäviä, mutta jos/kun Suomessa on pitkälti siirrytty puheenjohtajakeskeisiin eduskuntavaaleihin joissa luodaan gallupista toiseen asetelmaa siitä, kenestä tulee pääministeri vaalien jälkeen ja kenen johdolla seuraavan hallituksen suuntaviivat asetetaan, niin Kataiselta oli varsin törkeää hypätä rotan lailla uppoavasta laivasta. Väkisin ei kenenkään tietysti tarvitse mitään hommaa tehdä, ei edes pääministerin hommaa, mutta silloin pitäisi järjestää uudet vaalit ja antaa kansan päättää, onko pääministeripuolueen uudella puheenjohtajalla riittävä mandaatti tehtäviinsä.

Kepu on tietysti tässä asiassa kaksinkertaisesti pahempi koska kepu pettää aina: Vanhanen tuli pääministeriksi Jäätteenmäen jouduttua eroamaan. Tuolloin olisivat olleet paikallaan uudet vaalit, koska Jäätteenmäki joutui eroamaan ja jäi kiinni kusetuksesta (muissa länsimaissa hallituksen ero olisi ollut selviö). Myöhemmin sitten Vanhanen häipyi pääministerin tontilta ennen aikojaan (jolloin olisi myös ollut paikallaan järjestää uudet vaalit).

PS/Siniset-jupakasta sopii kuitenkin muistaa sekin, että samat "halla-aholaiset" olivat olleet aiemmin jäseniä siinä missä muutkin ja myös PS:n luottamus- ja johtotehtävissä ennen kuin Halla-aho valittiin. Ei Perussuomalaisiin mitenkään äkisti soluttautunut iso ryhmä halla-aholaisia, he olivat olleet siellä alusta asti ja siihen asti myös täysin Soinin julkisesti hyväksymiä ja tukemia. Eli äänestäjän kannalta kuluttajansuojaongelma ei ollut siinä, että PS:n sisällä oli "lauma halla-aholaisia" - se oli kaikkien tiedossa ennen vaalejakin - vaan siinä, että kun ei Soinille kelvannut puoluejäsenten valitsema puheenjohtaja oman suosikin sijasta, niin soinilaiset repäisivät puolueen kahtia saadakseen ahneesti pidettyä itsellään ministeripaikat. Toki kuluttajansuoja toimii hieman jälkijättöisesti eli Sinisten kannatus on 1% luokkaa ja poliittiset urat ovat monella päätöksessä.

Oli miten oli, niin loikkaukset ja jopa kolmoisloikkaukset eivät mitenkään lisää kenenkään luottamusta politiikkaan ja poliitikkoihin. Poliitikothan ovat yksi Suomen epäluotetuimpia ihmisryhmiä kansalaisten silmissä, jopa autokauppiailla ja vakuutusmyyjillä on reilusti isompi luotettavuus. Tätäkin voisi joskus miettiä, että miksi näin on ja miksi asioistamme päättävät ihmiset ovat niitä, joihin juuri kukaan ei luota ollenkaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös