Muutenkin omana strategiana on ollut lähinnä hyvien firmojen osakkeiden ostaminen yleisindeksin pudotessa. Viiden ja kuuden tuhannen pisteen rajat ovat olleet itselleni selvimpiä merkkejä hankintoihin. Huipulta en ole koskaan onnistunut myymään ja huipun hoksaaminen on ainakin itselleni liian vaikeaa. Pohjien metsästämistä en myöskään ole harrastanut eikä niillä absoluuttisilla pohjilla olekkaan niin väliä pitkässä juoksussa tälläiselle buy&hold sijoittajalle.
Sama lähtökohta on ollut itsellä, koittanut ostaa alhaalla ja myydä osa pois nousun jälkeen..
Nokiaa ostin silloin kun se oli hakattu tosi alas 1.71€, nyt 4.92 (187%). On käynyt yli 6€...
Finnair 1.85 -> 4.68 (153%)
Sanoma 3.91 -> 7.96 (103%)
Kun tein ostoja OMXH oli alle viiden tuhannen, ja tein päätöksen myydä varovaisuusperiaatteella pois, kun indeksi nousee. Indeksi siis minulle kuvaa taloutta, nousukausi ja laskukausi. En odota ohi menevää huippua, vaan myyn kun voitto on selvänä näkyvissä. Myin kolmanneksen pois, kun OMXH nousi yli 8500 ja uudelleen kolmanneksen, kun nousi yli 9000... Eli ainakin omansa on saanut pois ja salkussa vielä näitä jäljellä lähes samalla arvolla, kuin ostettu.
Nyt siis myyntien jäljiltä tilillä rahaa, jolle en keksi käyttöä. Odotanko romahdusta ja ostan sen jälkeen vai ostanko nyt ja itken, kun romahtaa?
Lisäksi salkussa Nordeaa ja Teliaa, ne aikalailla ostoarvoissa. Toinen plussalla ja toinen miinuksella. Pienet osingot sieltä tulossa.
Selvästi miinuksella vielä Outokumpu, mutta onneksi varsin pienellä euromäärällä.
Rahastoon satanen kuussa, se pitäisi varmaan kohta myydä ainakin osittain pois, kun voitto on nyt näkyvissä. Ennenkuin romahtaa.
Mitä nyt kannattaisi tehdä noilla myynneistä saaduilla rahoilla, jos haluaa olla varovainen sijoittaja, joka ei halua menettää sijoituksen arvoa?