Siitä on tänään tasan...

  • 464 182
  • 4 735

Haudankaivaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, NHL:n suomalaiset, Porin Ässät, Lion #79
141 vuotta sitten syntyi etelä-espanjalaiseen perheeseen poikalapsi, joka sai nimekseen Pablo Diego José Santiago Francisco de Paula Juan Nepomuceno Crispín Crispiniano de los Remedios Cipriano de la Santísima Trinidad Ruiz Blasco y Picasso. Kuten arvaatte, hänet tunnetaan lyhyemmin nimellä Pablo Picasso.
Näemmä Picasson ex-puoliso on yhä elossa satavuotiaana, vaikka luulisi kuolleen jo ajat sitten. Danny varmaankin laittaa paremmaksi, sillä joku ex-tyttöystävistä on varmasti elossa sitten kun miehen syntymästä on jo 150 vuotta.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Näemmä Picasson ex-puoliso on yhä elossa satavuotiaana, vaikka luulisi kuolleen jo ajat sitten. Danny varmaankin laittaa paremmaksi, sillä joku ex-tyttöystävistä on varmasti elossa sitten kun miehen syntymästä on jo 150 vuotta.

James Bolin syntyi 1843 ja vaimo kuoli 2020. Semmoiset 177 vuotta miehensä syntymän jälkeen. Eli on Dannyllakin vähän vielä matkaa tuohon (mahdolliseen ennätykseen tämän asian suhteen).
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Jatkoajan Kesätyttö -kisassa menneenä suvena todella hyvin pärjänneet Heikkisen kaksoissiskot Hertta ja Jutta saavuttivat tänään 28 vuoden rajapyykin. Onnea heille ja ensi kesänä voitto kotiin tässä Suomen arvostetuimmassa kisassa.
 

vetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, CAR, HIFK (salaa)
John Cleese syntyi 83 sitten, onnea!

Itänaapurilla ei silloinkaan mennyt hyvin. U137 ajoi karille Karlskronan edustalla 41 vuotta sitten.
Oli tuo ruotsalaisillekin vähän noloa. Huomasivat vasta kun kalastaja asiasta ilmoitti.
 

Useful Idiot

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Deftonesin Around The Fur -albumi ilmestyi 25 vuotta(!) sitten.
 

Glove

Jäsen
99 vuotta sitten Turkki julistettiin tasavallaksi Ottomaanien valtakunnan hajottua. Harmi vaan kun sen johtajana on nyt muuan Erdogan, joka ei ratifioi Suomen Nato-jäösenyyttä.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Tänään tulee kuluneeksi 72 vuotta Muhammad Alin eli Cassius Clayn ensimmäisestä ammattilaisvoitosta Kentuckyssa.

Kenties Suomen rikoshistorian vastenmielisin ihminen eli Jammu Siltavuori syntyi 96 vuotta sitten.

Suosikkini alkuperäisestä Charlien enkelit -sarjasta eli Sabrinaa näytellyt Kate Jackson juhlii tänään 74-vuotispäiviään.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Vähän myöhässä, mutta menköön: 26. lokakuuta tuli kuluneeksi tasan vuosi siitä unohtumattomasta puhelusta, jolloin sossu ilmoitti minulle, että olin saanut asunnon kaupungilta. Silloinkin oli samanlainen syksyinen päivä kuin nyt eli vettä vihmoi harmaista matalalla roikkuvista pilvimassoista, puuskittainen tuuli pyöritti pudonneita lehtiä sinne sun tänne, lämpötila huiteli jossain seitsemän asteen paikkeilla ja olin juuri kävelemässä Kumtähdenkentällä Arabiassa, kun tuo soitto muutti elämäni.

Kello taisi olla silloin hieman yli yksitoista silloin ja muistan ikuisesti sen tunteen, kun sossu sanoi minulle sanat, joiden kuulemisesta olin haaveillut niin monen vuoden ajan. Helvetin suuri kivi putosi silloin niskastani ja vaikka sossu ilmoittikin minulle, että asunnon esittely olisi muutaman päivän perästä ja että asuntoon muuttaminen onnistuisi vasta tammikuun alussa, maailmani kirkastui lopullisesti. Mitään muuta en muista tuosta päivästä kuin tuon kymmenen minuutin pätkän.
 

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU
Arthur Conan Doyles julkaisi Sherlock Holmes on seikkailut (The Adventures of Sherlock Holmes) 130 vuotta sitten.

115 vuotta sitten Suomen eduskunta hyväksyi kieltolain, mutta Nikolai II ei vahvistanut lain tulemista voimaan.

100 vuotta sitten Benito Mussolinista tuli Italian historian nuorin pääministeri.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Harry Houdini kuoli Detroitissa tasan 96 vuotta sitten. Muistelisin että jantteri olisi kuollut Montrealissa, mutta homma menikin niin että häntä lyötiin vatsaan Montrealissa ja meni sitten toiseen Original Six -kaupunkiin kuolemaan. Joku tyyppi oli halunnut kokeilla että kestääkö Hartsa oikeasti kunnolla iskuja ja Houdini suostui, mutta ei ollut kerennyt jännittää tarpeeksi vatsalihaksiaan joten nämä iskut koituivat sitten lopulta kohtaloksi.
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
25 vuotta sitten oli samana päivänä ohjelmassa jääkiekon SM-liigassa SaiPa-Tappara ja jalkapallon La Ligassa Real Madrid-FC Barcelona.

SaiPa nousi kahden maalin takaa 3-2-voittoon Mikko Myllykosken, Ari Santasen ja Ari Saarisen tekemillä maaleilla. Tapparan molemmat osumat teki Jarkko Varvio.

Myös jalkapallon puolella nähtiin sama tulos, tosin vierasjoukkueen eduksi. Real Madridin maalintekijöinä Raúl ja Davor Suker, Barcelonalla Rivaldo, Luis Enrique ja Giovanni.
 

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU
510 vuotta sitten Michelangelon maalaamat Sikstuksen kappelin kattomaalaukset esiteltiin yleisölle ensimmäisen kerran.

117 vuotta sitten annettiin punainen julistus Tampereella. Lisäksi Lahti sai kaupunkioikeudet 117 vuotta sitten.

Turkin viimeinen sulttaani Mehmed VI luopui kruunusta 100 vuotta sitten.

35 vuotta sitten turvavyön käyttö tuli pakolliseksi auton takaistuimella matkustaville.

Siitä tulee kuluneeksi 24 vuotta, kun Mika Häkkinen voitti ensimmäisen maailmanmestaruudensa F1-sarjassa voittamalla kauden viimeisen kilpailun Japanin Suzukassa.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP

ace

Jäsen
63 vuotta sitten jääkiekon maalivahtipeli mullistui kun Jacques Plante käytti ensimmäistä kertaa kasvosuojusta pelissä.

Plante oli aikaisemmin jo kokeillut maskia harjoituksissa, mutta ei saanut seurajohdolta lupaa sen käyttämiseen pelissä. Ottelussa Bostonia vastaan Andy Bathgate (muistaakseni on myöntänyt myöhemmiin että teki sen tahallaan) laukoi kiekon Planten naamaan, Plante joutui tikattavaksi, mutta palasi peliin myöhemmin. Kasvosuojus naamallaan.
 
Suosikkijoukkue
Tappara, Setämiehet
Ai että, bändi jonka laulaja-basisti muistuttaa Predatorin häjympää veljeä, ei voi olla huono.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Viimeksi muokattu:

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tasan kuusikymmentä vuotta sitten syntyi eräs Jyrki, joka on sittemmin opittu tuntemaan paremmin nimellä Njassa. Onnittelut sinne!
 

Cappe71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Thorengruppen IBK, CHL, Salibandy, Leki
Syntyi muuan Jukka Jalonen. Onnea!
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
140 vuotta sitten tulipalo tuhosi koko Oulun keskustan. Ajan tavan mukaan kaupunki oli tiiviisti rakennettu puutalokaupunki, jossa tulipalot pääsivät leviämään varsin vapaasti. Palon jälkeen arkkitehti Carl Ludvig Engel laati kaupungille uuden ruutukaavan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös