Siitä on tänään tasan...

  • 464 482
  • 4 736

ace

Jäsen
Freddie Mercuryn kanssa samana päivänä kuoli KISS rumpali Eric Carr. Benny Hill kuoli samana päivänä kun Freddietä muisteltiin maailmanlaajuisesti. Tekisi mieli laittaa foliohattu päähän, voiko olla sattumaa? Keitä muita julkkiksia tähän kytkeytyy?

Hymiö
 

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
Väinö Linna menehtyi tasan 30 vuotta sitten.

Muistan että Linnan ja Benny Hillin kuolemista uutisoitiin samana päivänä, vaikka tuo Bennyn poismeno olikin tapahtunut jo edellisen vuorokauden puolella.
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Iggy Pop syntyi 75 vuotta sitten. Ja kesällä tulossa Helsinkiin keikalle
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Tänään tuli kuluneeksi 41 vuotta siitä, kun Sara La Fountain syntyi. Yksi hänen merkittävimmistä saavutuksistaan oli jäädä kakkoseksi Susanna Laineelle Jatkoajan Kesätyttö-äänestyksessä jokunen vuosi sitten.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Tänään onkin Leijonien vuoden 1997 kotikisojen MM-avauksesta kulunutkin 25 vuotta aikaa.

Nuo kisat olikin ensimmäisiä kertoja jolloin useimmin tulikin kuultua Kiekkopanttereista.

Ja sitä kautta tietenkin enemmän seurattua Etelä-Afrikankin menoa jääkiekossa vaikkakin kyseinen juttu enemmän koskikin vähän toisenlaisia panttereita Popedan toimesta Mannaa, mammonaa-kappaleessa.
 

WarWas

Jäsen
Suosikkijoukkue
ÅIFK. Kaikki Fin maajoukkueet. 99+
36 vuotta kun Prypjatissa oli eräs ydinvoimalaonnettomuus.

Jos kiinnostaa enemmin miltä siellä on 2000-luvulla näyttänyt niin kehoitan lukemaan tämän timanttisen ladyn/rouvan kirjoitusta kun hän siellä ajeli moottoripyörällä
 

vetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, CAR, HIFK (salaa)
Adolf Hitler ja Eva Braun lipuivat avioliiton rauhaisaan satamaan tasan 77 vuotta sitten.
Se oli tosin lyhyt, eikä niin rauhaisa. Saikohan avioelämä täyttymyksen? Joku tietää kuitenkin. Minä en, enkä oikeastaan edes halua tietää.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Jotakin F1 maailman selkärangattomuudesta kertoo se että kisa ajettiin loppuun. Edellisenä päivänä kuoli Roland Ratzenberger.
Tieto Sennan kuolemasta taisi tulla vasta illalla. Vai meinaatko nyt että viikonloppu olisi pitänyt keskeyttää jo Ratzenbergerin kuoleman jälkeen?
 

Derrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tieto Sennan kuolemasta taisi tulla vasta illalla. Vai meinaatko nyt että viikonloppu olisi pitänyt keskeyttää jo Ratzenbergerin kuoleman jälkeen?
Sennalle on ilmoitettu kaksi kuolinaikaa, ruumiinavauksen perusteella kuolin aika oli noin 14.17 ja sydän oli pysäytetty 18.40. Ilmeisesti tukivarsi oli tunkeutunut kypärän läpi, joka oli aiheuttanut välittömän kuoleman, ainakin mitä tulee aivotoimintaan etc. Ilmeisesti sydäntä on kuitenkin avustettu sen verran että se lopetti sitten toimintansa muutama tunti sen jälkeen. Onhan noita aivokuolleita ihmisiä edelleen sairaaloissa kytkettynä koneisiin, onko he sitten elossa vai ei onkin vähän tulkinnanvarainen juttu.

Ratzenbergerin kuoleman jälkeen lauantaina olisi varmaan vähän voinut miettiä mitä on tapahtunut ja miten tästä eteenpäin. Kisaan kuitenkin startattiin sunnuntaina ja eikä Ayrtonin onnettomuuskaan johtanut kisan keskeyttämiseen. Oikeastaan vasta sen jälkeen alkoi oikea turvallisuustyö formuloissa, joskin Häkkinen loukkaantui vakavasti 95, josta onneksi kuitekin toipui, mutta ei siinäkään ilmeisesti ollut kovin kaukana että henki olisi lähtenyt. Aika moni taho vastusti halon tuloa, mutta ilman sitä Romain Grosjean ei myöskään olisi enää elävien kirjoissa. Tai Lewis.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Max Zorinin viiden miljoonan dollarin shekki Stacey Suttonille oli päivätty tälle päivämäärälle tasan 37 vuotta sitten. Shekki nähtiin dokumenttielokuvassa Kuoleman katse.
 

Glove

Jäsen
22 vuotta sitten aloitettiin uusi harrastus, kun ensimmäinen geokätkö piilotettiin. Nykyään geokätköjä on yli kolme miljoonaa 191 maassa ja kaikilla mantereilla, jopa Antarktisella.
 

vetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, CAR, HIFK (salaa)
Max Zorinin viiden miljoonan dollarin shekki Stacey Suttonille oli päivätty tälle päivämäärälle tasan 37 vuotta sitten. Shekki nähtiin dokumenttielokuvassa Kuoleman katse.
No höh. Vähän Max erehtyi päivästä. Senhän olis pitänyt päivätä se May Daylle.
Olisit huomauttanut.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Tänä päivänä on kulunut 45 vuotta siitä kun Tricolori Hochei eli tässä tapauksessa tietenkin itse Romania voitti Yhdysvallat Jääkiekon MM-kisoissa 5.5.1977 Wienissä Putoamissarjan yhteydessä maalein 5-4.

Olipa Romania melkein säilyttää sarjapaikankin, mutta Länsi-Saksa olisi pitänyt voittaa 2-3 tappion sijaan ja jokunen muukin lisäpiste olisi ollut parempi juttu sen osalta.

Lisäksi tappiot Leijonillemme vaikutti putoamiseen MM-kisojen B-sarjaan vuodeksi 1978.

Romania noin vuosina 1974-1981 olikin viimeistä kertaa sellaisesti arvioiden todella hyvä jääkiekossa niillä resursseilla mitä oli käytössä.

Stefan Ionescu ja seuraaja Ioan 'Rautaherra' Tiron kantoivatkin sen suurimman vastuun menestyksestä toki hyvinkin monen huippuluokan ohella.

Ionescu osoittautui hyväksi Tricolori Hocheille niin valmentajana kuin tätä ennen myös pelaajana huipentaen itse uransa Talviolympialaisiin 1964 ja 1968.

Tuona aikana osin epäonnenkin kyydittämänä oltiin vain kerran MM-kisoissa, mutta kaksikin kertaa Talviolympialaisissa eli vuosina 1976 ja 1980 jolloin ensin Tricolori Hochei voitti Talviolympialaisten Sijoitussarjan ollen seitsemäs ja vuodeksi 1980 lyötiin yhteisissä kisoissa kaikille kasipaikkaa kohden Länsi-Saksakin ikimuistoisesti maalein 6-4 pysyen hyvinkin kilpailukykyisesti parempiensa mukana.

Kaikkiaan Romania pelasi paljonkin MM-kisoissa ja sitäkin useammin Talviolympialaisissa, mutta ne useimmiten osuivat kovin vanhemmille ajoille.

Lisäksi välillä kommunismi kävi liiankin kovaksi Tricolori Hocheille jolloin kieltäytymisiäkin oli eri kisoista joskin ikinä ei niin paljon kuin esimerkiksi DDR:llä oli.

Ceausescun aika oli toista, mutta niin oli kilpailukykyvaikutus ja pelotekin pelaajille kun Conducator vierailemassa kävi jäillä.

Romanian ja tässä tapauksessa Ionescun valmennusaikoihin Romanialla keskimäärin oli vain neljä jäähallia ja huonoimmillaan niinkin vähän pelaajia kuin 135 koko Romaniassa!

Toki sentään parhaimmillaan oli tuntuvasti enemmän pelaajia silloin kun se oli Romaniassa iso juttu, mutta nimenomaan jäähallien äärimmäinen vähäisyys kuten vähitellen myös yleisemmät rahaongelmat painoivat kehityskulun alas jättäenkin sitten kaiken upeiden, lahjakkaiden pelaajien varaan.

Välillä esimerkiksi jo valmentajistakin oli katoa koska esimerkiksi pelaajaeläke saattoi olla parempi Romaniassa kuin itse valmentajienkin vastaava.

Ionescu itsekin ennen pitkää Securitatea peläten loikkasi Espanjaan valmentamaan ja myöhemmin vielä Sveitsiinkin ennen sitten lopullisempaa eläkettä.

Koronan viivyttämänä aiemmin tänä vuonna julkaistiin Tricolori Hochein 90-vuotisjääkiekkohistoriikkikin kirjana Iuliu Beczen ja Mihai Covaliun kirjoittamana.

Jälkimmäinen on ollut lähivuosina myös tämän kyseisen maan eli Romanian kiekkoliiton presidenttikin jonka tavoite on ollut ja pikemmin nyt tuoreesti sanoen oli luotsata Tricolori Hochei nyt pysyvämmin osaksi MM-kisojen 1. Divisioonaa tai entistä MM-kisojen B-sarjaa.

100-vuotisjuhliin mennessä Tricolori Hochein tarkoitus olisi ainakin kertaalleen ellei useamminkin ennen niitä olla jälleen MM-kisoissa mukana.

Toteutuuko 45 vuotta tänään juhlahetkestä sitten uusi juhlahetki kun nyt Yhdysvaltain sijaan kohdataankin Etelä-Korea?

Sen näkee sitten!
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Suomen punainen risti perustettiin 145 vuotta sitten.

Kansainvälisen punaisen ristin perustajan Henry Dunantin syntymästä tulee huomenna 194 vuotta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös