Suosikkijoukkue
Tappara, Setämiehet
Hyvä ehdokas, mutta aivan liian hmv.
Ainoa oikea valinta maalivahdiksi on tietenkin Ernst Röhm, tuo oman aikansa Loris Karius. Samalla joukkueeseen saadaan seksuaalista diversiteettiä, mikä on pakollista nykypäivänä.
Häntä minäkin liputan. Ja leveyttä sen verran että peittää hyvin. Ja jos tulee joukkomylly niin ei varmana jää seisoskelemaan maalille. Sturmabteilung!
 
"When one person suffers from a delusion, it is called insanity. When many people suffer from a delusion, it is called religion." -Richard Dawkins

Patarouva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
  • 1831 Michael Faraday keksi sähkömagneettisen induktion
  • 1885 Gottlieb Daimler patentoi maailman ensimmäisen moottoripyörän.
  • 1898 Rengasvalmistaja Goodyear perustettiin.
  • 1912 Nunnalahden kaivosonnettomuus. (Onnettomuus tapahtui Mustavaaran vuolukivilouhoksella Juuan Nunnanlahdessa ja siinä kuoli seitsemän työmiestä.)
  • 1941 Suomi valtasi takaisin talvisodassa Neuvostoliiton miehittämän Viipurin.
 

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi
Päivälleen 28 vuotta sitten käytiin Tokiossa kaikkien aikojen pituushyppykilpailu, kun hypättiin Tokion mm-kisojen finaali. Kisaan ylivoimaisena ennakkosuosikkina lähti Carl Lewis, joka oli voittanut kaikki mm- tai olympiakullat vuodesta 1983 ja peräkkäin kaikkiaan 65 pituushyppykisaa olleen voittamaton vuosikymmenen verran tuossa lajissa. Kaiken hyvän päälle Lewis oli osoittanut olevansa kunnossa voittamalla Tokiossa jo 100 m kullan uudella ME-ajalla, ja voittaen pituuden karsintakisan 35 cm erolla seuraaviin. Siksi esim. Suomen radioon kisaa selostanut Juhani Sipilä uskalsi alustaa pituuskisaa julistamalla voittajan varmaksi jo ennen kisan alkamista. Kisan kakkossuosikkina oli Lewisin maanmies Mike Powell, joka oli saavuttanut jo aiemmin Lewisin takana olympiahopeaa Soulista ja omisti komean ennätyksen 866.

Alkukierroksilla kaikki näyttikin etenevän suunnitelmien mukaan. Kolmen hyppykierroksen jälkeen kilpailun kärjessä oli Lewis komealla tuloksella 883, joka oli tosin liian kovassa myötätuulessa hypätty ollakseen tilastokelpoinen. Neljännellä kierroksella kaikkien hämmästykseksi siihen mennessä jo toki komeasti 854 hypännyt Powell räväytti hyppynsä lähelle 9 metrin merkkiä, mutta hyppääjän pettymykseksi lankun vieressä seisonut toimitsija nosti hetken tutkimisen jälkeen punaisen lipun osoittaakseen hypyn olleen yliastuttu. Powell ei tuomiota purematta niellyt, vaan tutki polvillaan lankkua ja vahaa löytääkseen jälkiä yliastumisesta, eikä sitä mielestään näyttänyt löytävän, mutta hidastuskuvat osoittivat n. parin sentin yliastumisen. Powellin jälkeen hypännyt Lewis näytti saaneen maanmiehensä haasteesta lisäpotkua, ja hyppäsi samalla kierroksella uransa pisimmän hypyn 891, joka oli sentin yli Bob Beamonin legendaarisen ME:n, mutta jälleen myötätuulta oli hieman liikaa eikä uutta maailmanennätystä vielä nähty.

Kunnes tuli sitten se viides kierros. Powell oli jälleen vuorossa ennen Lewisia. 27-vuotias hyppääjä näytti keskittyvän suoritukseensa vielä tavallistakin hartaammin, otti vauhdinottoonsa kuuluvat muutamat jämäkät kävelyaskeleet alkuun ja lähti vauhtiin tekemään elämänsä hyppyä. Ja sellainen siitä myös tuli. Powell saksasi ilmalentonsa aikana korkealla ja lopulta laskeutui hiekkakasalle jälleen 9 metrin viivan tuntumaan. Tämä oli jopa pidempi hyppy kuin edellisen kierroksen yliastuttu. Kansa kohahti kun tällä kertaa toimitsija nosti valkean lipun. Valveutuneimpien katse haki seuraavaksi tuulimittarin näyttöön ja se näytti vain +0.3. Powell hiekkakasasta noustuaan elehti vain yleisölle vihaisen oloisena tyyliin "siitäs saitte" ja juoksi tulostaulun eteen odottamaan malttamattomana tulostaan. Suomessa kisaa katsoneet katsojat saivat kiittää onneaan, että selostusvuorossa oli Mauri Myllymäki, itsekin entinen arvokisatason pituushyppääjä ja intohimoinen yleisurheilumies, joka vähintään ymmärsi mitä oli tapahtumassa ja osasi välittää tunnelmat omalla mahtavalla tavallaan Suomeen. Muutamien todella pitkien sekuntien jälkeen tulostaulun tulikirjaimet muodostivat numerot 895, ja Powell oli revetä tuulettaessaan liitoksistaan ja juosten edestakaisin takasuoraa. Hän oli nyt mies valokuvaajien polttopisteessä. Tavallinen amerikkalainen kadunmies ymmärsi mittaustuloksista vain jaardien, jalkojen ja tuumien päälle, mutta Powell itse ymmärsi lukujen merkityksen. Hän oli rikkonut yleisurheilun tunnetuimman ennätyksen ja teki sen kaikkien odotuksien vastaisesti.

Taustalla Lewis näytti toteavan tapahtuneen, mutta tiesi sisimmässään että hänellä oli vielä tässäkin kisassa tuo tulos mahdollista ylittää. Olihan hänellä vielä kaksi hyppyä. Ja Lewisin hyppy samalla kierroksella osoitti, että pasmat eivät ainakaan seonneet. Lewisin viides hyppy kantoi lukemiin 887, ja hypyssä oli jopa vastatuulta -0.2 m/s. Se jäi Lewisin uran pisimmäksi sallituissa oloissa hypätyksi tulokseksi ja on edelleen ylivoimaisesti pisin vastatuuleen (joskin toki lievään sellaiseen) hypätty hyppy. Viimeisellä kierroksella Powellin hyppy oli yliastuttu, ja Lewis täydensi uskomattoman hyppysarjansa (868, X, 883, 891, 887) päätöskierroksen hypyllä 884, mutta joutui silti, käsittämätöntä kyllä, elämänsä kisan hypättyään tyytymään mm-hopeaan. Neljä hyppyä peräkkäin vähintään mittaan 883, mutta sekään ei riittänyt. Lewis ja Powell olivat kohdanneet ennen Tokion finaalia 15 kertaa, ja Lewis oli voittanut joka ikinen kerta, mutta nyt Powell oli maailmanmestari ja ME-mies.

Tuo 28 vuoden takainen 30.8. oli myös perjantai kuten tänäänkin. Valitettavasti en itse nähnyt suorana tuota kilpailua, koska aikaeron vuoksi finaalikisat käytiin Suomen aikaan iltapäivällä ja olin koulussa. Siihen aikaan kisoja ei pystynyt seuraamaan kännykästä (koska kännyköitä ja varsinkaan älypuhelimia ei ollut), eikä ATK-luokan sinänsä hienot Apple Macintoshit tunteneet käsitettä internet (kuten ei kukaan muukaan vielä siihen aikaan). Olin intohimoinen yleisurheilun seuraaja jo silloin, ja muistan kiirehtineeni biologian tunnin jälkeen kotiin avaamaan telkkarin ajatuksena todennäköisesti nähdä nopeasti että oliko Lewis rikkonut maailmanennätyksen. No, Kari Mänty oli kehittänyt noihin Tokion kisoihin kisastudio-konseptin ja ruudussa ei näkynytkään Tokion olympiastadionia vaan nuori suomalainen pituushyppääjä Mika Kahma Pasilan studiossa. Kahma puhui jotenkin epämääräisesti maailmanennätyksen nykyisestä hallitsijasta, ja siitä tajusin sen että maailmanennätys oli tosiaan syntynyt mutta jotenkin noista Kahman valitsemista sanoista välittyi, että se ME-mies ei ollutkaan itsestäänselvästi kaikkien rakastama Lewis vaan ehkä joku muu. Nopeasti se itsellenikin varmistui kun sain teksti-tv:n etusivun auki ja ylimpänä uutisena luki "Powell rikkoi Beamonin ME:n". Kai se jonkinmoinen järkytys oli.

Beamonin ME oli tuohon saakka kestänyt 23 vuotta, ja tänään tosiaan Powellin ennätys täyttää jo 28 vuotta. Tuon Tokion illan jälkeen kukaan ei ole hypännyt sallituissa oloissa pidemmälle kuin 874. Toki Powell itse hyppäsi vielä myöhemmin urallaan jopa 899 korkeassa ilmanalassa Italian Sestrieressä, mutta tuossa hypyssä oli myötätuulta yli 4 m/s. Samassa paikassa vuonna 1995 Ivan Pedroso hyppäsi 896, ja oli jonkin aikaa ME-mies, kunnes videokuvat osoittivat toimitsijan seisseen Pedroson hypyn aikana tuulimittarin edessä, mikä aiheutti ME:n hylkäämisen.
 
Piilokamera jää pois ohjelmistosta

Punamusta

Jäsen
... 32 vuotta, kun Michael Jacksonin menestysalbumi "Bad" julkaistiin. Huikeaa settiä huikealta artistilta.
 
"I'm starting with the man in the mirror" - Michael Jackson, 1987

Punamustaa jääkiekkoa - Porin Ässät

SOF1969

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, "Respect all, fear none", Stars, Pool
... 32 vuotta, kun Michael Jacksonin menestysalbumi "Bad" julkaistiin. Huikeaa settiä huikealta artistilta.
Michael Jacksonin keikka silloin aikanaan Olympiastadionilla oli huonoin keikka jonka olen nähnyt. Ja on hyvä muistaa että olen nähnyt mm. Hevisauruksen.
 
"Let the wind carry you home
Blackbird, fly away
May you never be broken again"

Punamusta

Jäsen
Michael Jacksonin keikka silloin aikanaan Olympiastadionilla oli huonoin keikka jonka olen nähnyt. Ja on hyvä muistaa että olen nähnyt mm. Hevisauruksen.
Hehheh, oolrait. Mikä teki siitä keikasta niin huonon?
 
"I'm starting with the man in the mirror" - Michael Jackson, 1987

Punamustaa jääkiekkoa - Porin Ässät

SOF1969

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, "Respect all, fear none", Stars, Pool
Hehheh, oolrait. Mikä teki siitä keikasta niin huonon?
No, ei kaikki ollut Michaelin vikaa, myös olosuhteet eivät olleet otolliset. Stadionin ylärivi ei ole optimaalinen paikka katsoa keikkaa. Tuuli heittelee ääntä ja musiikki kuuluu niin hiljaa että vieressä istuvan vaimon kuorsaus peittää sen alleen.

Oli siinä varmaan hyviäkin hetkiä. En vaan muista niitä. Parhaiten jäänyt mieleen "They don't care about us"in aikana lavalle tulleet kymmenet lapset, ja jo silloin mietin että ei kai vaan Michael-setä anna niille tikkaria.

Onhan sillä hyviä biisejä, mutta friikki jäbä.
 
"Let the wind carry you home
Blackbird, fly away
May you never be broken again"

Patarouva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
1888 Viiltäjä Jack murhasi ensimmäisen tunnetun uhrinsa, Mary Ann Nicholsin.

1920 Pietarissa tehtiin Kuusisen klubin murhat, joissa surmattiin kahdeksan Suomem Kommunistisen Puolueen jäsentä.

1986 Neuvostoliittolainen matkustaja-alus Admiral Nahimov upposi Mustallamerellä törmättyään rahtialus Pjotr Vaseviin; 423 ihmistä sai surmansa.

1997 Walesin prinsessa Diana ja Dodi Al-Fayed kuolivat auto-onnettomuudessa Pariisissa.

2005 Noin tuhat ihmistä kuoli pyhiinvaeltajien keskuudessa syntyneessä joukkopaniikissa Irakissa.
 

Punamusta

Jäsen
... 39 vuotta, kun Saxonin studioalbumi "Strong Arm of the Law" julkaistiin. Etenkin albumin nimikkokappale on rattoisaa kuunneltavaa. Saxon on kova bändi.

Ja sitten...

... 30 vuotta, kun Mötley Crüen viimeinen kasarialbumi "Dr. Feelgood" pistettiin myyntiin. Kappaleet "Dr. Feelgood" sekä rokin klassikkoteos "Kickstart My Heart" ovat liekehtivää bensiiniä. Äsken soi YouTubesta ensiksi mainittu kappale, nyt jälkimmäinen. Go Crüe!
 
"I'm starting with the man in the mirror" - Michael Jackson, 1987

Punamustaa jääkiekkoa - Porin Ässät

Hauptmann

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Suomen liigassa, BVB, ManU
80 vuotta sitten Saksan armeija hyökkäsi Puolaan ja alkoi toinen maailmansota.
 
1954 1974 1990 2014 1973 1992 1994 1996 1997 2002 1956 1957 1963 1995 1996 2002 2011 2012
"Saksalaisuhka tulee Dortmundista." SAF

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Prinsessa Dianan hautajaisista on 22 vuotta. Suomessa hautajaisohjelmaa seurasi 1,5 miljoonaa katsojaa ja maailman laajuisesti arvioitiin että 2,5 miljardia ihmistä seurasi hautajaisia television välityksellä.

Edit. Itse en katsellut. Ei hautajaiset satu kiinnostamaan, häät kyllä kiinnostaa. Enkä ollut mikään Diana-fanikaan...
 
Viimeksi muokattu:
Mistään en mitään tiedä mutta sanon silti...

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Siitä on tänään tasan 90 vuotta, kun höyrylaiva Kuru upposi Näsijärvellä syysmyrskyssä. Suomen historian tuhoisimmassa sisävesionnettomuudessa kuoli 136 tai 138 ihmistä (luku vaihtelee lähteestä riippuen).
 

ace

Jäsen
Prinsessa Dianan hautajaisista on 22 vuotta. Suomessa hautajaisohjelmaa seurasi 1,5 miljoonaa katsojaa ja maailman laajuisesti arvioitiin että 2,5 miljardia ihmistä seurasi hautajaisia television välityksellä.

Edit. Itse en katsellut. Ei hautajaiset satu kiinnostamaan, häät kyllä kiinnostaa. Enkä ollut mikään Diana-fanikaan...
22 vuotta!? Muistan sen aamun kun uutisen luin, niinkuin eilisen. Kavereiden kanssa heräiltiin pitkäksi venähtänyltä sauna illalta, eikä kukaan meinannut uskoa Teksti-Tv:n uutista todeksi. Heräsin siis ensimmäisenä ja kerroin uutiset kavereille sitä mukaa kun heräilivät.

Jos joku kysyy, tiedän tasan tarkkaan missä silloin olin kun Dianan Mersu törmäsi sillan pieleen. Olin kännissä parhaiden kavereiden kanssa.

Mutta että 22 vuotta, voi helvatan helvata miten vanha sitä onkaan.
 
... päässä kasvaa pensas ja herneet puhuvat!

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Siitä on tänään tasan 90 vuotta, kun höyrylaiva Kuru upposi Näsijärvellä syysmyrskyssä
Tätä meinasin tulla kirjoittamaan. Yle Pirkanmaa on tehnyt onnettomuudesta pienen erikoisohjelman.


22 vuotta!? Muistan sen aamun kun uutisen luin, niinkuin eilisen. Kavereiden kanssa heräiltiin pitkäksi venähtänyltä sauna illalta, eikä kukaan meinannut uskoa Teksti-Tv:n uutista todeksi.
Ei sitä kyllä ollut itsekään uskoa kun Dianan kuolemasta luki teksti-teeveestä aamulla. Ei se nyt surua aiheutttanut, lähinnä hämmennystä.
 
Mistään en mitään tiedä mutta sanon silti...

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU
Pertti "Spede Pasasen kuolemasta tulee kuluneeksi 18 vuotta.

Brasilian itsenäistyi 197 vuotta sitten.

Google-yhtiö perustettiin 21 vuotta sitten.
 
Hercule Poirot: "Käytä pieniä harmaita solujasi." "Koko maailma on näyttämö ja kaikki miehet ja naiset vain näyttelijöitä." Ote Shakespearen parodiasta "Kuten haluatte."
Jokaisella ihmisellä on itsessään se pimeämpi puoli. Se, kuinka hyvin osaamme hallita tätä pimeää puolta itsessämme, määrittää meidät hyviksi ihmisiksi.
"People should not be afraid of their governments. Governments should be afraid of their people." --> Goodbye Trump!

Punamusta

Jäsen
... 35 vuotta, kun Queensrÿchen esikoisalbumi "The Warning" julkaistiin. Olen kääntänyt albumilta sen nimikkokappaleen. Rÿche on kiinnostava yhtye hienolla nimellä, joten hyvää vuosipäivää heidän ensimmäiselle studiojulkaisulle.

... 27 vuotta, kun Toton viimeinen rumpali Jeff Porcaron kanssa äänitetty albumi "Kingdom of Desire" julkaistiin. Tutustuin albumiin tarkemmin vähän aikaa sitten ja pidin kuulemastani kuumaakin kuumemmalla liekillä. Upea albumi, hienoa duunia Toto.
 
"I'm starting with the man in the mirror" - Michael Jackson, 1987

Punamustaa jääkiekkoa - Porin Ässät

SOF1969

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, "Respect all, fear none", Stars, Pool
Siitä on tasan 35 vuotta, kun yksi metallin klassikkolevyistä, Mercyful Faten "Don't Break the Oath" julkaistiin. Perkele, että se kuulostaa yhä hyvältä.
 
"Let the wind carry you home
Blackbird, fly away
May you never be broken again"

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Kuopion Palloseura
Korean demokraattinen kansantasavalta perustettiin 9. syyskuuta 1948 eli tasan 71 vuotta sitten.

Tykkään kyllä tuosta maan virallisesta nimestä. Voin kuvitella että siellä on pokerissa pitämistä kun ihan vakavalla naamalla tuota nimeä yritetään valtionjohdon toimesta toistaa.
 
Pedon rinnassa on sydän ikiroutainen

BANZAI!
Suosikkijoukkue
Tappara, Setämiehet
Korean demokraattinen kansantasavalta perustettiin 9. syyskuuta 1948 eli tasan 71 vuotta sitten.

Tykkään kyllä tuosta maan virallisesta nimestä. Voin kuvitella että siellä on pokerissa pitämistä kun ihan vakavalla naamalla tuota nimeä yritetään valtionjohdon toimesta toistaa.
Tosin naama pysyy naama pysyy peruslukemilla koska hiilikaivoskomennus ei välttämättä nappaa. Ja jos oot siellä jo niin naamaa ei hymyyn tuu enää saamankaan. Juche!
 
"When one person suffers from a delusion, it is called insanity. When many people suffer from a delusion, it is called religion." -Richard Dawkins
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy