Severi Lahtinen – koirankoppitalentti vai ei käyttöä JYPissä?

  • 239 572
  • 1 321

Risujemmari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Kyllä tollaisen prosessin aika pitää jypin hyllyttää ja tuomion tultua kenkiä heti.
Toivottavasti et päädy liigaseuran johtoon, nimittäin voisi sattumalta teidän joukkueen ykkössentteriä kohtaan tulla playoffien aikaan tuollainen syyte, ja hyllyttäisit pelaajan välittömästi. Ja ei, en todellakaan puolustele Lahtista, mutta mielestäni Jyp toimi tässä oikein.
 

Tykinkuula

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eikös Kärpätkin heittänyt Karalahden aikanaan ulos joukkueesta ennenkuin mitään lainvoimaista tuomiota oli tullut? Ja toimivat ihan oikein.

Mut ehkä raiskaus on vaan joissakin äijäpiireissä sellanen juttu että pojilla nyt rapatessa roiskuu kun pannaan kaikkea mikä liikkuu ja välillä liikkumatontakin, vähän kuin joku ylinopeussakko tai baaritappelu.

Oksettavaa touhua Jypiltä ja lätkä tekee sen taas ihan itse rasismi- sekä homottelukohujen jatkoksi.
 

Tj

Jäsen
Suosikkijoukkue
Melchester Rovers
Ei tässä kyllä kummoinen etsivä tarvitse olla että tajuaa tuon Lahtisen kertomuksen suht puutteelliseksi. Eikö muista mitään vai selitteleekö vaan parhain päin itsensä kannalta.

Itse asiassa ihmettelen mitä helvettiä kaveri tässä tilanteessa edes tuollaista julkaisee. Varmaan seurajohdossakin hurrataan.
 

Tepi#45

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tässä vaiheessa ei voi sanoa muuta kuin voi helvetin perse.

Toivottavasti valittaa hoviin, joka varmistaa onko käräjäoikeuden tuomio oikea perusteluineen. Ja tämä ei tarkoita vähimmässäkään määrin rikoksesta tuomitun symppaamista, vaan on ainoastaan oikeusturva ja varmuusasia.

Muuten on parempi jättää ilmaisematta mitä ajattelen. Avaudun hovioikeuden antaman ratkaisun jälkeen, vaikka se tuleekin ottamaan melko paljon aikaa.
 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
No tuo nyt ei kerro mitään. Illanvieton jälkeen lähdetty piparinkiilto silmissä kämpille, mutta perille päästyään Pirkko on muistanut että onkin jo varattu/naimisissa ja ei olekaan sitten halunnut mennä päätyyn saakka. Mutta kun kello on jo puoli neljä ja veijari pystyssä, niin vaihtoehtoja ei enää ole ja päätetty että kyllä tuo Pirkko oikeasti haluaakin.

Siis ihan vain mahdollinen skenaario. Vaikka keskimäärin aina saisikin, niin se ei muuttaisi tilannetta sillä hetkellä.

Ei muutakaan. Ei myöskään muuta sitä että on helppo siirtää oma häpeä ja vastuu esimerkiksi pettämisestä toisen niskoille ja sillä välttyä esimerkiksi pieneen luottamuspulaan johtavalta konfliktilta parisuhteessa. Ja tässä on sana sanaa vastaan. Toisella pelissä koko ura ja toisella ei juuri mitään. Hauskaa kontenttia myös niin kun nykypäivänä sanotaan.
 

Beukeboom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät / Mamba!
Hiukan laajemmin asiasta:

Ne, jotka nyt kehoittavat odottamaan hovioikeuden päätöstä ennen johtopäätösten vetämistä toivottavasti noudattavat itsekin samaa periaatetta niissä oikeudenkäynneissä, jossa osapuolena ei ole heidän suosikkijoukkueen pelaaja tai symppaansa jääkiekkoilija.
 

JYP#44

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyyni Kari & Klassikkopaidat
Nyt tulee viestejä niin nopeaan tahtiin, että hankala pysyä mukana. Mutta eikö tätä tapausta voisi verrata case-Heljankoon viime keväänä? En muista miten Heljanko-case tarkalleen eteni, vai onko se vieläkin jossain pöydällä. Tappara peluutti Heljankoa normaalisti ja ilmeisesti se päätös tehtiin siltä pohjalta, että syytön kunnes toisin tuomitaan. Heljanko ei saanut tuomiota, Lahtinen sai, joten siinä mielessä enää ei ole jossiteltavaa. Mutta jos JYP olisi siirtänyt Lahtisen heti sivuun, niin eikö Heljankokin olisi pitänyt siirtää sivuun viime kevänä?
 

Animal

Jäsen
Ei helvetti ei kai taas tätä argumenttia...
Tuossa todennäköisesti ollaan siinä mielessä jäljillä, että kyllähän kiekkomiehet osaavat olla ns. off-seasonilla samaan aikaan melkoisia euroopanomistajia ja porsaita, mutta samaan aikaan mimmejä pyörii ympärillä jokaiselle sormelle. Tässä saattaa olla, että on tullut se harmaa alue, missä on harkinta pettänyt ja harhakuvitelma siitä mikä on ok ja mikä ei. Ja syyllinen löytyy ainoastaan peilistä.
 

Malmi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sympatiat: DIF
Ei muutakaan. Ei myöskään muuta sitä että on helppo siirtää oma häpeä ja vastuu esimerkiksi pettämisestä toisen niskoille ja sillä välttyä esimerkiksi pieneen luottamuspulaan johtavalta konfliktilta parisuhteessa. Ja tässä on sana sanaa vastaan. Toisella pelissä koko ura ja toisella ei juuri mitään. Hauskaa kontenttia myös niin kun nykypäivänä sanotaan.

Mikä tässä siis on mielestäsi sitä "hauskaa kontenttia"?
 

Idänkarhu

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa / Ketterä
En puolustele mitenkään Lahtista, mutta ei tuo syyttömänä istuminen mitään aivan ennenkuulumatonta ole. Sana sanaa vastaa keissit ovat aina erittäin hankalia.

Samaa mieltä itsekkin, raiskarit on alinta kastia mitä tiedän. Mutta näissä julkisuuden henkilöissä on aina oma erikoispiirteensä. Ei selvinnyt jutusta että tekikö nainen heti seuraavana päivänä ilmoituksen vai odotti peräti yli vuoden ennen kuin kävi tekemässä rikosilmoituksen? Mikäli odotti yli vuoden niin todisteiden kerääminen on jo melkoisen hankalaa ja silloin mennään sana sanaa vastaan. Mitenkäs muuten kävi Ronaldon uran kun häntä syytettiin raiskauksesta ja homma sovittiin suljettujen ovien takana?
 

Nepi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liikunnan Riemu
Kyllä tollaisen prosessin aika pitää jypin hyllyttää ja tuomion tultua kenkiä heti.
Hyllyttää? Millä perusteella? Ei rikosepäily ole välttämättä sopimusrikkomus, rikostuomio taas on. Lahtisella oli vielä tähän päivään mennessä täysin lainvoimainen sopimus JYPin kanssa.
 

Vinyl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aravirran kovuus
Ei kai tämä nyt mikään sana vastaan sana- juttu ole, kun siellä kuultu todistajiakin. Lisäksi siellä tosiaan on jo yksi ehdollinen tuomio alla, että vähentää uskottavuutta entisestään. Tuollaiset sometilitykset nyt muutenkin voi jättää ihan omaan arvoonsa.
 

knttrtknkn1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Harvassa on ne ketkä alkoa suurkuluttaa että olisivat jotenkin fiksumpia kännissä. Heitä perusteluja.

Melkein sanoisin että kannattaa lukea oma viestisi ihan ajatuksen kanssa uudestaan.

Suhteellisen raakaa yleistystä. Maaseudun raittiusliitto varmasti kiittää.

Lahtisen tilanne ei hyvälle näytä. Ei oikein osaa vielä järkevää ajatusta tuohon asiaan kommentoida.
 

Varis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa, EK65
Aika hurjalta silti tuntuu loogisesti ajateltuna että mikä motiivi Severillä olisi ollut raiskata, kun varmasti tiesi että siinä on välittömästi elinkeino, elämäntyö, tulevaisuus ja maine pilalla. Pillua kaveri varmasti saa raiskaamattakin. Vaikea uskoa millään mittarilla että kaveri olisi niin tyhmä.
Juuri näillä tähtistatuksen miehillä ja naisilla yleisesti onkin huomattavasti keskivertoa enemmän ongelmia seksuaalirikoksien kanssa. En tiedä johtuuko se siitä, että ovat tottuneet saamaan aina halutessaan vai olevansa asemansa takia koskemattomia, mutta historia on täynnä esimerkkejä todella korkean statuksen miehistä, jotka saavat tuomioita raiskauksista. Lahtisesta en ihmisenä sen enempää tiedä, mutta maineensa on menettänyt moni isompikin tähti, joilla on vielä enemmän hävittävää.

Harva ihminen on myöskään festareiden jälkeen pikkutunneilla siinä kunnossa, että kykenee miettimään pidemmälle kuin vartin päähän saati oman toiminnan vaikutuksia uraan. Naisseuraa on saatu mukaan ja vain toista osapuolta parivaljakosta on siinä vaiheessa yötä jo nukuttanut. Aika tavallinen ja valitettavan yleinen tapahtumakulku.

Lahtinen on takuulla esittänyt tämän teoriansa pettämistä peitelleestä naisesta myös käräjäoikeudelle, mutta läpi ei ole se näkemys mennyt. Vankeusrangaistuksia ylipäätään, saati seksuaalirikoksista tuomittuja sellaisia ei todellakaan tuomita kevyin perustein tai pelkässä sana sanaa-vastaan tilanteessa. Oikeudella on ollut käytössä paljon meitä enemmän todisteita tilanteesta, joten lähtökohtaisesti voimme olettaa niiden olleen riittäviä rikoksen todistamiseen.

Ei mitään asiaa kaukaloon Suomessa tai toivottavasti missään muuallakaan, ellei hovioikeudessa tapahdu joitain todella merkittäviä käänteitä. Odotellaan nyt vielä lainvoimaista tuomiota ennen kuin tehdään lopullisia johtopäätöksiä, mutta hyvin pahalta näyttää.

JYPiä en itse osaisi tästä casesta hirveästi syyttää. Suora hyllytys peleistä olisi ollut aika selkeä indikaattori siitä mitä on meneillään ja asian käsittely oli vielä kesken. Hankala ja harmillinen tilanne seuralle, mutta välitön sulkeminen toiminnasta oli toki tässä tilanteessa ainoa mahdollinen ratkaisu.
 

Tykinkuula

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Joo JYPin toimistolla taidettu käskeä Severiä menemään festareille ja raiskaamaan jonkun...

Vähän tsemppiä nyt näihin
Taisit ymmärtää vähän väärin, oksettavaa touhua siinä mielessä että JYP ei heti hyllyttänyt raiskaria vaan odotteli tapausta vähättelevästi jotain lainvoimaista tuomioita. Kärpät esim toimi Karalahden tapauksessa niin kuin pitää vaikka kyse ei ollut edes väkivaltarikoksesta.
 

Hockey#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Eikös Kärpätkin heittänyt Karalahden aikanaan ulos joukkueesta ennenkuin mitään lainvoimaista tuomiota oli tullut? Ja toimivat ihan oikein.

Kyllä, Kärpät antoi Karalahdelle potkut, mutta tilanne oli siinä mielessä eri, että Karalahti oli ensin tutkintavankeudessa ja tämän jälkeen myös matkustuskiellossa, joka esti pelit ulkomailla. Tämän vuoksi Kärpät pystyi purkamaan sopimuksen ilman sanktioita. JYP ei olisi voinut toimia samalla tavalla Lahtisen kohdalla. JYP olisi voinut ostaa sopimuksen ulos tai vaihtoehtoisesti pitää toiminnan ulkopuolella palkallisena.
 

Spine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uramaton Turun Palloseura
Samaa mieltä itsekkin, raiskarit on alinta kastia mitä tiedän. Mutta näissä julkisuuden henkilöissä on aina oma erikoispiirteensä. Ei selvinnyt jutusta että tekikö nainen heti seuraavana päivänä ilmoituksen vai odotti peräti yli vuoden ennen kuin kävi tekemässä rikosilmoituksen? Mikäli odotti yli vuoden niin todisteiden kerääminen on jo melkoisen hankalaa ja silloin mennään sana sanaa vastaan. Mitenkäs muuten kävi Ronaldon uran kun häntä syytettiin raiskauksesta ja homma sovittiin suljettujen ovien takana?

Eikö Lahtinen kerro, että rikosilmoitus tehtiin heti aamulla, kun heräsi kaverinsa mökiltä. Tämä kertoo vielä vahvemmin mielestäni, että ei ole keksitty monen viikon jälkeen tarinaa ja menty polisiille, vaan heti tapahtuman jälkeen.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät, Canes
Ei muutakaan. Ei myöskään muuta sitä että on helppo siirtää oma häpeä ja vastuu esimerkiksi pettämisestä toisen niskoille ja sillä välttyä esimerkiksi pieneen luottamuspulaan johtavalta konfliktilta parisuhteessa. Ja tässä on sana sanaa vastaan. Toisella pelissä koko ura ja toisella ei juuri mitään. Hauskaa kontenttia myös niin kun nykypäivänä sanotaan.
Tiedät siis uhrin taustat kun osaat kertoa ettei ole pelissä ”juuri mitään” ja mitä helvetin hauskaa kontenttia?
 

Patarouva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Nyt tulee viestejä niin nopeaan tahtiin, että hankala pysyä mukana. Mutta eikö tätä tapausta voisi verrata case-Heljankoon viime keväänä? En muista miten Heljanko-case tarkalleen eteni, vai onko se vieläkin jossain pöydällä. Tappara peluutti Heljankoa normaalisti ja ilmeisesti se päätös tehtiin siltä pohjalta, että syytön kunnes toisin tuomitaan. Heljanko ei saanut tuomiota, Lahtinen sai, joten siinä mielessä enää ei ole jossiteltavaa. Mutta jos JYP olisi siirtänyt Lahtisen heti sivuun, niin eikö Heljankokin olisi pitänyt siirtää sivuun viime kevänä?
Ei kai Heljankoa vastaan mitään syytettä edes nostettu.
 

Ccrb

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars
Eikös Kärpätkin heittänyt Karalahden aikanaan ulos joukkueesta ennenkuin mitään lainvoimaista tuomiota oli tullut? Ja toimivat ihan oikein.

Mut ehkä raiskaus on vaan joissakin äijäpiireissä sellanen juttu että pojilla nyt rapatessa roiskuu kun pannaan kaikkea mikä liikkuu ja välillä liikkumatontakin, vähän kuin joku ylinopeussakko tai baaritappelu.

Oksettavaa touhua Jypiltä ja lätkä tekee sen taas ihan itse rasismi- sekä homottelukohujen jatkoksi.
Karalahti lensi heti, kun epäiltiin. Ja ei ollut edes niin paha syytös.
 

PasiAnssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, Wycombe Wanderers
Severin video olisi muuten voinut olla ihan ok kertomus, mutta tuo kohta missä kertoo vetäneensä housut jalkaan ja menneensä olohuoneeseen nukkumaan ennen kuin uhrin poikaystävä tulee kotiin on kyllä todella epäuskottava. Eihän kukaan varattua naista vahingossa pannut jää tekopaikalle notkumaan, varsinkaan kun eivät olleet edes mitään varsinaisia kavereita keskenään
 

Mighty Mickey

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Anaheim Ducks, SaPKo, Los Blancos
Samaa mieltä itsekkin, raiskarit on alinta kastia mitä tiedän. Mutta näissä julkisuuden henkilöissä on aina oma erikoispiirteensä. Ei selvinnyt jutusta että tekikö nainen heti seuraavana päivänä ilmoituksen vai odotti peräti yli vuoden ennen kuin kävi tekemässä rikosilmoituksen? Mikäli odotti yli vuoden niin todisteiden kerääminen on jo melkoisen hankalaa ja silloin mennään sana sanaa vastaan. Mitenkäs muuten kävi Ronaldon uran kun häntä syytettiin raiskauksesta ja homma sovittiin suljettujen ovien takana?
Kannattaa tuo Seven ulostulo käydä IG:stä kattoo. Eli ilmeisesti seuraavana aamuna poliisi soitellut jo perään. Ronaldoa ei tuomittu ja jatkaa uraansa vieläkin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös