Selvitys arpajaislain muuttamiseksi

  • 20 490
  • 186

solamnic76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlos Tevez... siis punaistako pitää kumartaa?
Tästä valtio nyt lähtee siitä, että pokeri on uhkapeli. Vaikka pokerinpelaajien mielestä kyseessä on juuri taitopeli, jossa huonoin ei voi voittaa.

Valtion mukaan olen hävinnyt tässä kuussa 10€ huonon tuurin takia, pokerinpelaajien mielestä siksi kun olen aloittelija enkä osaa vielä pelata.

Mietin vaan tätä MTV3:sen www.topkani.fi - pelisaittia. Siellä osallistutaan summalla X ja pelataan toista ihmistä vastaan, ja voitosta saa sen summan X*1.5 ja järjestäjä vetää aikamoisen raken (pokeritermi, summa joka potista menee talolle) välistä. Sivustolla itse toitotetaan että kyse on nimenomaan taitopelistä. Toisaalta, muijan pelaama pasianssi toista pelaajaa vastaan ei kyllä mielestäni ole taitopeli, sillä siinä on voimakas satunnaiselementti mukana (kuinka kortit sinulle on jaettu ko. pasianssiin).
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Sama juttu oli tuon viinaveron noston kanssa. Siis viinan hintaa pitää nostaa sen takia, että täysi-ikäiset ihmiset eivät joisi niin paljoa. Ovatko suomalaiset sitten niin hölmöjä, etteivät osaa ajatella omilla aivoillaan ja heitä täytyy pitää jatkuvasti jossain valjaissa, etteivät pääse tekemään hölmöyksiä vapaa-ajallaan? Osa varmasti on ja se on tietysti heidän kannaltaan sääli, mutta miksi normaalitasoisten ihmisten pitää kärsiä muutaman selkärangattoman nahjuksen takia? Onko se reilua? No eipä ole, edes näiden nahjusten kannalta, kyllähän siperia parhaiten opettaa ja karu totuus ei puupäille selviä holhoamalla, vaan yrityksen ja erehdyksen kautta. Ja jos totuuden selvittyä haluaa vieläkin jatkaa samalla linjalla, niin ei siinä mitään, se lienee jokaisen itse analysoitavissa mikä on missäkin tilanteessa paras vaihtoehto ja näin ollen oma valinta.

Niin, alkoholismi on edelleen sairaus, josta parantuminen vaatii jotain muutakin kuin "Siperian opettamisen". Mitä tulee näihin määriin, ei ole kyse ihan muutamasta, vaan työikäisten miesten yleisimmästä kuolinsyystä. Syy, miksi näihin halutaan puuttua (sen lisäksi, että pohjoismaisen hyvinvointivaltion idea on luoda kansalaisilleen turvaverkko) on toki myös muidenkin kansalaisten kannalta itsekäs - alkoholin haitat maksavat niin paljon yhteiskunnalle, että on paljon järkevämpää ja kustannustehokkaampaa ehkäistä asioita ennakkoon. Lisävero kulkeutuu kuluttajille takaisin vähenneinä kustannuksina alkoholin haittoihin, mikäli kulutus sen myötä vähenee (kuten _tutkimusten mukaan_ veron osalta on, vaikka täällä pravda mitä muuta väittäisi).
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Itse en tukia nostele, mutta eikös tuo ulkomailta voitettu ja Suomessa kulutettu tonni kompensoi aika hyvin valtion menetyksiä?
Mistä ihmeen valtion menetyksistä sinä puhut? Minä puhuin Ferrarilla ajamisesta.
 

MS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Et-Po 72, EuPa, Veitsiluodon Vastus,Hoopi Hänninen
Jokainen suomalainen häviää Veikkauksen peleissä keskimäärin +200.00 euroa vuodessa.
Veikkauksen peleihin hävityillä rahoilla tuetaan tiedettä, taidetta, liikuntaa ja nuorisotyötä.
 

Dynamo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Veikkauksen peleihin hävityillä rahoilla tuetaan tiedettä, taidetta, liikuntaa ja nuorisotyötä.
Ja mitä sitten? Kai ihmisillä pitäisi olla oikeus valita pelaako Veikkauksen vai jonkun muun pelijärjestäjän pelejä? Verorahoilla noita systeemejä (tiede, taide & nuorisotyö) pitäisi tukea, eikä huonosti järjestetyillä monopoliin perustuvilla arpajaisilla.

Kaikki lapsekkaat voivat kesäisin valita useista huvipuistoista mieleisensä. Yksi näistä suomalaisista huvipuistoista kuitenkin on Lasten Päivän Säätiön omistama, ja se jakaa tuloistaan varoja Lastensuojelun keskusliitto ry:lle, Barnavårdsförenignen i Finland:lle, Ensi-ja Turvakotien liitto ry:lle, Mannerheimin Lastensuojeluliitto ry:lle, Parasta Lapsille ry:lle ja Pelastakaa Lapset ry:lle. Kun mua lapsettaa, valitsen mieluusti tämän Lasten Päivän Säätiön omistaman huvipuiston, osaksikin juuri siitä syystä, että rahani menevät hyvään tarkoitukseen, eivätkä jonnekin muualle. Toki valintaani helpottaa se, että olen helsinkiläinen, ja Lintsihän tuo puisto on.
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Veikkauksen peleihin hävityillä rahoilla tuetaan tiedettä, taidetta, liikuntaa ja nuorisotyötä.
Näin se menee. Tutustu asiaan eli minne nämä rahat oikeasti menevät ja mieti sitten voitaisiinko tämä hoitaa paremmin ja miten.

Mm. Kansallisoopperaa tuetaan n. 40 miljoonalla Eurolla vuodessa pelkästään veikkausvoittovaroilla.

Ps. hienosti lainattu jo samaa lainattua tekstiä. Jokainen taaplaa tyylillään. :)
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Suomen valtiohan voisi alkaa hoitamaan huumekauppaa. Hommahan olisi ok, jos rahat menisivät hyvään tarkoitukseen.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Ovatko suomalaiset sitten niin hölmöjä, etteivät osaa ajatella omilla aivoillaan ja heitä täytyy pitää jatkuvasti jossain valjaissa, etteivät pääse tekemään hölmöyksiä vapaa-ajallaan? Osa varmasti on ja se on tietysti heidän kannaltaan sääli, mutta miksi normaalitasoisten ihmisten pitää kärsiä muutaman selkärangattoman nahjuksen takia? Onko se reilua? No eipä ole, edes näiden nahjusten kannalta, kyllähän siperia parhaiten opettaa ja karu totuus ei puupäille selviä holhoamalla, vaan yrityksen ja erehdyksen kautta. Ja jos totuuden selvittyä haluaa vieläkin jatkaa samalla linjalla, niin ei siinä mitään, se lienee jokaisen itse analysoitavissa mikä on missäkin tilanteessa paras vaihtoehto ja näin ollen oma valinta.

Voi jösses sentään mitä tuubaa alusta loppuun. Kyllä tässä taas huomaa, että puhutaan asioista, johon ei ole perehtynyt millin vertaa.

Pelihimo on sairaus, hyvin yleinen sairaus, ja tällä sairaudella ei ole mitään tekemistä tyhmyyden (heikon älykkyysosamäärän) kanssa. Siis ei yhtään mitään.

Valtio ei ole vastuussa yksilöistä, mutta valtio voi edesauttaa asioiden menoa oikeaan suuntaan niillä lainmuutoksilla. En minä niitä pelejä poistaisi kokonaan. Muuttaisin vaan systeemejä niin, kuten olen jo 100 kertaa täällä maininnut.
 

cleanhit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Flyers, Ducks
Eiköhän täällä kaikki haluaisi muuttaa niitä systeemejä niin että ongelmaiset saisivat apunsa, mutta ongelmattomien "pelitoiminta" ei kärsisi! Mutta se taas taitaa olla mahdotonta. Miksi niiden, joilla ei ole ongelmia pitäisi "kärsiä"?

Nämä jutut ymmärtää jotenkin pikkulasten keskuudessa - Nuori Suomi ym.- kaikki pelaa ja kellään ei saa olla ikävää.
 

eh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Frank Turner Hockey Club
Suomen valtiohan voisi alkaa hoitamaan huumekauppaa. Hommahan olisi ok, jos rahat menisivät hyvään tarkoitukseen.
Eikös Suomen valtio jo hoida huumekauppaa? Etanolia kauppaavat ihan avoimesti Alko-nimisissä myymälöissä.
 

Dynamo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Bet24.com iskee takaisin

Jotain Määtän tekemän selvityksen järjettömyydestä kertoo Bet24.com:n erikoisveto suomalaisille asiakkaille. Vittuilua suoraan vastapalloon!

Asiaa!
 

rinkeli22

Jäsen
Veikkausen tuotolla tuetaan tiedettä, taidetta, liikuntaa ja nuorisotyötä. RAY:n tilikauden voitto jaetaan vuosittain avustuksina sosiaali- ja terveysjärjestöille, jotka auttavat kaikkein heikoimmassa asemassa olevia suomalaisia.

Ilman muuta Veikkauksen ja RAY:n tuottoja käytetään auttamaan ongelmaisia, mutta voidaanko tätä oikeasti pitää jotenkin hyveellisenä toimintana, kun auttamisen hintana on uusia, toisenlaisia ongelmaisia?

Edelleen pointti on vaan se, että valtio ei pysty vetämään mitään voittoa itselleen näin älyttömän hyvästä bisneksestä, niin kyllähän se korpeaa, ja sitten keksitään jotain näin älytöntä.

Mikäli nettipokerin suhteen pystyisi hankkimaan monopoliaseman, jonkin valtion laitoksen toimesta, niin tämmöistä tutkimusta ei olisi koskaan julkaistu.

Siihen tässä nyt luultavasti tähdätään, että suomalaisia ei päästettäisi ulkomaisille saiteille, minkä jälkeen kansanterveyteen perustuen pannaan omat nettipokerit täällä omien kansalaisten kesken pystyyn, ja kappas - raha virtaa onnesta hykertelevien päättäjien nenän edestä valtion kassaan! Sen jälkeen on päättäjille ihan sama, paljonko ongelmia nettipokeri aiheuttaa, kuten Veikkauksen pelien ja raha-automaattien kanssa.
 

peno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Madness!
http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1479057

Nyt se kelkka kääntyy, yllätys. Peliongelmaiset tuskin on etusijalla, kun aletaan haalimaan niitä euroja tänne Suomeen. Huvittavaa että vedotaan siihen, kuinka saataisiin estettyä alle 18v. pelaamasta rahasta korttia ulkomaisilla sivustoilla. Tietääkseni tuo on melko hankalaa, sillä taitaa olla kiellettyä jokaisella saitilla alaikäisiltä.

"Tarjotaan laillinen ja vastuullinen vaihtoehto pelaamiselle". Mikä muu asia tässä nyt sitten muuttuisi, kuin se, että rahat kerää Veikkaus tai RAY(Eli suomen valtio)?

Kyllä tällaiset uutisoinnit viittaavat siihen, että peliongelmaiset on vain huono tekosyy yrittää rajoittaa ulkomailla pelaamista. Olihan tuo tosin jo miltei kaikille selvä asia, että rahan perässä ne juoksee.
 

.jarska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
"Tarjotaan laillinen ja vastuullinen vaihtoehto pelaamiselle". Mikä muu asia tässä nyt sitten muuttuisi, kuin se, että rahat kerää Veikkaus tai RAY(Eli suomen valtio)?

Kyllä tällaiset uutisoinnit viittaavat siihen, että peliongelmaiset on vain huono tekosyy yrittää rajoittaa ulkomailla pelaamista. Olihan tuo tosin jo miltei kaikille selvä asia, että rahan perässä ne juoksee.

Mielenkiintoinen toi laillisuuden nostaminen esiin. Ai ettäkö on laitonta pelata pokeria ulkomaalaisilla saiteilla? Milläköhän perusteella?

Hienoa silti että joku uskaltaa puhua asioista niiden oikeilla nimillä vaikkakin rivien välissä. Tuossahan Wallin mielestäni aika selkeästi ilmoittaa että rahan karkaaminen Veikkaukselta tai RAY:ltä tässä koko jutussa eniten korpeaa.

Mielenkiintoinen tämä "nettipokerin kehitystä on seurattu tarkkaan" kanta. Joopa joo. Veikkauksen tai RAY:n olisi pitänyt jo viisi vuotta sitten perustaa tuo oma nettipokeripalvelu, silloin sille olisi ollut tilaus ja pelaajatkin olisivat luultavasti erehtyneet rekisteröitymään pokeripelaajiksi juuri näille firmoille.

Veikkauksen ja RAY:n palautusprosentit tietäen voi hyvin olettaa että raket poteista tulevat olemaan niin naurettavan suuria ettei pelaamisessa ole juuri mitään järkeä. Jostain se raha on otettava. Isojen pokeritalojen business perustuu valtavaan voluumiin, eli raket ovat pieniä mutta pöytiä ja pelaajia niin paljon että rahasummasta muodostuu huomattava. En yllättyisi yhtään jos raket olisivat näillä jotain 25% potista ja isoa rakea perusteltaisiin yhteiskunnan tukemisella. Joopa joo - ja kuka idiootti tuollaista pelaisi.

Liian myöhään. Turha itkeä kun paska on jo housussa.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Veikkauksen ja RAY:n kaksinaismoralismi vituttaa todella paljon, mutta jos kahdesta paskasta on pakko valita (vapaa pelikäyttäytyminen maailmalle tai monopoli suomessa), niin onhan tuo monopolin rakentaminen huomattavasti parempi vaihtoehto nettipokerissakin, kun ajatellaan ongelmien hallintaa.

Jos joskus vuonna 3500 haluttaisiin sitten laittaa asioita järjestykseen, ja poistaa olemassa olevia ongelmia tosissaan, eikä vain jauhaa paskaa, niin monopolin sisällä sen pitäisi olla huomattavasti helpompaa, kuin vapaassa nettiviidakossa, jossa mistään lainsäädännöistä ja yleisestikään säännöistä ei ole tietoakaan. Mukana pyörii tiettävästi myös huijarifirmoja.
 

Koke72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Philadelphia Flyers
Olen sataprosenttisen varma, että EU:n komissio tulee haastamaan Suomen valtion oikeuteen rahapelimonopolista. Jos "kansanterveydelliset" tai muut kaksinaismoralistiset perustelut eivät riitä, valtio kehittänee jonkinlaisen lisenssijärjestelmän vedonlyöntiyhtiöille. Ehkä se karsii pahimmat huijarifirmat pois.
 

Hescu

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Leijonat
Heh, tää juttuhan kuulosta ihan aprillipilalta. Näin meillä Suomessa.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Nojaa, toisaalta jos mitään muuta ei voi tehdä, ei myöskään ole verotuksellisesti kestävällä pohjalla, että ihmiset voivat tienata verottomasti rahaa ulkomailta samalla pahimmassa tapauksessa nauttien työttömyyskorvauksista tms.

Eikä kyse ole kateudesta vaan siitä, että jos rahaa hankitaan ulkomailta, mutta toisaalta kuormitetaan tarpeen vaatiessa suomalaista sosiaalijärjestelmää niin terveydenhuollon kuin vaikka sitten pitkällä tähtäimellä lasten koulutuksen yms. kautta, on selvä että siitä pitää myös maksaakin. Toistaiseksi pokerivoitot ovat käsittääkseni olleet enemmän tai vähemmän villiä valuuttaa.

Vaihtoehtoja lienee kaksi: Joko pokerifirmat avaavat asiakas/voittorekisterinsä verottajalle, tai sitten _veronkierron_ takia ulkomaalaiset firmat bannitaan suomalaisilta ja perustetaan nämä Veikkauksen/RAyn pokeripalvelut, joitten voitoista menee tiedot verottajalle ja rakesta osuus yhteiskunnalle.
Peliongelmaiset nyt tuskin oikeasti kiinnostavat ketään, mutta jos valtiolta jää miljoonia? euroja saamatta verotuloina, se lienee suurempi motivaattori toiminnalle. Jännää onkin sitten nähdä mikä on lopputulos.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Voidaanko käyttö oikeasti estää? Siis ulkomaisten nettipokerien? Voisi kuvitella että esim. proxyjen avulla voidaan kiertää sitä.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Voidaanko käyttö oikeasti estää? Siis ulkomaisten nettipokerien? Voisi kuvitella että esim. proxyjen avulla voidaan kiertää sitä.

Tottakai voidaan kiertää, mutta Kiina-tyylisellä blokkauksella pystytään suodattamaan tavispelaajat pois verkoista ja jos toiminta julistetaan veropetokseksi, tunnettujen pokeriammattilaisten tuloja voi syynätä erilaisella asenteella viranomaisten toimesta.

En siis sikäli kannata mitään älytöntä natsi-valvontaa, mutta pitkällä tähtäimellä on kestämätöntä että suomalaiset syytävät rahaa veroparatiiseihin ja toisilleen, etenkin kun kuitenkin käyttävät yhteiskunnan palveluita.
Vedonlyönnissä ainakin isommat "vastuulliset" firmat hoitavat verot kotimaihinsa (UK, Australia jne.), joskin voittojen verotus sitten on yhä kysymysmerkki ja hieman samanlainen harmaa alue.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Heh, tää juttuhan kuulosta ihan aprillipilalta. Näin meillä Suomessa.

Tämä juttu kertoo siitä, kuinka kiinni suomalaisetkin ovat nettipokerissa, koska noin kova haloo ja purnaaminen on asiasta syntynyt.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Tottakai voidaan kiertää, mutta Kiina-tyylisellä blokkauksella pystytään suodattamaan tavispelaajat pois verkoista ja jos toiminta julistetaan veropetokseksi, tunnettujen pokeriammattilaisten tuloja voi syynätä erilaisella asenteella viranomaisten toimesta.
Miten voi tehdä veropetoksen tuloilla, jotka eivät lakitulkinnan mukaan ole verotettavaa tuloa?
 

repe_joke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim
Tämä juttu kertoo siitä, kuinka kiinni suomalaisetkin ovat nettipokerissa, koska noin kova haloo ja purnaaminen on asiasta syntynyt.

Näinpä, pari viestiä jatkoajassa on täydellinen läpileikkaus suomalaisesta yhteiskunnasta, ja siitä kuinka pahasti koukussa suurin osa suomalaisista on tuohon suureen saatanaan.
Kieltoon vaan saatana, ja pistetään samalla rahalla koulujen käytäville pari hedelmäpelit, myös veikkauksen toimipisteitä pitää ehdottomasti harkita.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Miten voi tehdä veropetoksen tuloilla, jotka eivät lakitulkinnan mukaan ole verotettavaa tuloa?

No esim. muuntamalla pykälät sellaisiksi, että niistä tulee verotettavaa tuloa.
Käsittääkseni eduskunta voi tehdä sellaista.
 

Spenroos

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, JanPa
Tämä juttu kertoo siitä, kuinka kiinni suomalaisetkin ovat nettipokerissa, koska noin kova haloo ja purnaaminen on asiasta syntynyt.

Etkö edes hetken voisi kuvitella että joillekin nettipokeri voi suuren saatanan sijasta olla ihan terve ja rakas harrastus. Jos sinun lempiharrastuksesi haluttaisiin kieltää siksi että jollain marginaaliporukalla se aiheuttaa ongelmia niin eikö pistäisi vihaksi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös