Sekametelisoppaa ja sälää KooKoosta

  • 664 916
  • 2 832

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Jos Matikainen oli sanonut että SaiPa peli oli harjoittelua huomista varten niin Vallinilla on huomenna illalla taas rystyset kipiät. No toivottavasti kukaan ei loukkaannu jos samalla linjalla Pelsut jatkaa. Blood ei saanut tänään pelikieltoa joten se on ainakin siellä hämmentämässä.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Miksei Rajalan kohdalla riitä vaikka reilut 20 pistettä ja hän olisi tällöin hyödyllisempi pelaaja joukkueelle kuin pelaaja, joka tekee vaikka reilut 10 pistettä?

Heh, no se mielestäni aika triviaalia puhutaanko 25 pisteestä vai "reilusta 20 pisteestä" eli tuohon en oikein osaa tarttua ja käsittääkseni en ole ottanut missään kohtaa kantaa muihin pelaajiin tai pelkkiin pisteisiin. Sehän nyt on aivan selvää, että tottakai Rajala voi olla hyödyllisempi kuin 10 pinnaa tekevä pelaaja, kaikkihan riippuu missä roolissa ukot pelaavat. Jos kuitenkin pelaat täyden kauden ja tehot ovat "vain" sen ~10 pistettä, niin silloin voi olettaa pelaajalla olevan selkeästi muitakin avuja. Tosin en tiedä miten tämä nyt liittyy Rajalan tähän kauteen, mutta kuitenkin.

onhan hän näyttänyt olevan Liigapelaaja. Kannattaa kuitenkin muistaa, että Rajalan kausi on ollut todella rikkonainen. Valmentajan luotto on nollissa, minkä myötä peli siellä täällä.

Tekisi mieli sanoa, että onhan entinen mancrushisi Karevaarakin Liiga-pelaaja, mutta en sano... ;) Kuten jo kirjoitin, niin Rajala on kiekollisesti taitava pelaaja, Liigassakin, mutta tuo lopulta aika vähän muuta lisäarvoa pöytään. Tai sanotaanko, että ei tuo tarpeeksi.

Tässä "valmentajan luotto on nollissa"-argumentissa on myös kaksi puolta:

Ihmettelin itsekin alkukaudesta vähäistä vastuuta, mutta toisaalta pakko myöntää nyt kauden lopun siintäessä, että eihän Juuso mikään ihannepelaaja Mattilan pelitapaan ole. Tai siis siihen peliin, jota KooKoo on kuitenkin joutunut pelaamaan merkittävän osan kaudesta eli puolustamaan koko kentän alueella.

Rajala on Liigaan yhä silmiinpistävän pehmeä, erityisesti sentterin roolissa, heikoimpia aloittajia senttereistä ja vaatii tilaa sekä avointa peliä, jotta onnistumisia tulee. Jos tiedetään, että tulossa on pitkä ilta lähtökohtaisesti kovempaa vastustajaa vastaan, kuten tällä kaudella on oikeastaan joka matsi ollutkin, niin ymmärrän kyllä Mattilaa, jos puolustavampi kaveri ajaa Rajalan ohitse.

Rajalalla on vain yksinkertaisesti jotain sellaista, mitä löytyy harvalta pelaajalta, etenkin KooKoon nutussa. Tuo erikoisosaaminen pitäisi osata valmentajankin ottaa hyötykäyttöön eikä antaa pelin vajavaisuuksien vaikuttaa näin radikaalisti vastuuseen

Tai voisiko kyse olla siitä myös, että pelaajan pitäisi pystyä ottamaan se seuraava askel ja ansaita rooli eikä kaikki olisikaan inhottavan valmentajan tylytystä? Tai sitten vain kaikki pelaajat eivät sovi jokaisen valmentajan sabloonaan ja siinä ei sitten lopulta olekaan mitään suurta draamaa takana? Olin alkukaudesta aivan samoilla linjoilla kanssasi, ei siinä. Kuitenkin molemmat tiedämme, että Mattila on tehnyt aivan loistavaa työtä tällä kaudella KooKoon materiaalilla ja jos siinä Rajala menee, varmaankin meille kummallekin tuntemattomasta syystä, pesuveden mukana, niin se lienee valitettavasti hyväksyttävissä. Helvetin harmi sinänsä, koska kyllä miehestä olisi ollut enemmän hyötyä kaavittavissa.

Näillä mennään.
 

Fordél

Jäsen
Heh, no se mielestäni aika triviaalia puhutaanko 25 pisteestä vai "reilusta 20 pisteestä" eli tuohon en oikein osaa tarttua ja käsittääkseni en ole ottanut missään kohtaa kantaa muihin pelaajiin tai pelkkiin pisteisiin. Sehän nyt on aivan selvää, että tottakai Rajala voi olla hyödyllisempi kuin 10 pinnaa tekevä pelaaja, kaikkihan riippuu missä roolissa ukot pelaavat. Jos kuitenkin pelaat täyden kauden ja tehot ovat "vain" sen ~10 pistettä, niin silloin voi olettaa pelaajalla olevan selkeästi muitakin avuja. Tosin en tiedä miten tämä nyt liittyy Rajalan tähän kauteen, mutta kuitenkin..

Ei kyse ollut nyt 25 pisteestä tai reilusta 20 vaan, että miksi Rajalan pitäisi tehdä 25 pinnaa, jotta hyödyttäisi joukkuetta riittävästi? Avaatko tämän logiikan. Etenkin, kun hän olisi jo tälläkin tahdilla tehnyt tuon pistemäärän ja olisi ollut joukkueen parhaimpia hyökkääjiä ihan terävimmän kärjen (Green, Malinen, Haataja) takana.

Tekisi mieli sanoa, että onhan entinen mancrushisi Karevaarakin Liiga-pelaaja, mutta en sano... ;)

Mikähän tämä juttu on?

Kuten jo kirjoitin, niin Rajala on kiekollisesti taitava pelaaja, Liigassakin, mutta tuo lopulta aika vähän muuta lisäarvoa pöytään. Tai sanotaanko, että ei tuo tarpeeksi.

Käsittämätön lausunto. Teemu Ramsted tuo tällä perusteella vähän lisäarvoa joukkueelle. Heikko pelaaja puolustuspäässä, ei ole kaksinkamppailuvoimaa, heikko aloittaja, ei ole maalintekijä jne. Mutta kumma kyllä, että kellottaa kovimpia peliaikoja sarjan kärkijengissä. Miksi? Koska hänellä on poikkeuksellinen kyky rakentaa ja rytmittää peliä. Antaa illasta toiseen ratkaisevia syöttöjä, jotka johtavat maalipaikkoihin. Siinä on tonttia jo kerrakseen yhdelle pelaajalle. Näitä pelaajia ei ole Liigassa ihan tungokseen asti. Jos Ramu osaisi vielä puolustaa ja olisi hyvä kaksinkamppailuissa, pelaisi todennäköisesti ihan muualla kuin Liigassa. En väitä, että Rajala on Ramun tasolla, mutta paljon heissä on samaa ja Rajalassa on potentiaalia hyväksi kiekolliseksi pelaajaksi Liigassa. Nyt vaan ympäristö on Rajalan vahvuuksille totaalisen väärä.

Tai voisiko kyse olla siitä myös, että pelaajan pitäisi pystyä ottamaan se seuraava askel ja ansaita rooli eikä kaikki olisikaan inhottavan valmentajan tylytystä? Tai sitten vain kaikki pelaajat eivät sovi jokaisen valmentajan sabloonaan ja siinä ei sitten lopulta olekaan mitään suurta draamaa takana? Olin alkukaudesta aivan samoilla linjoilla kanssasi, ei siinä. Kuitenkin molemmat tiedämme, että Mattila on tehnyt aivan loistavaa työtä tällä kaudella KooKoon materiaalilla ja jos siinä Rajala menee, varmaankin meille kummallekin tuntemattomasta syystä, pesuveden mukana, niin se lienee valitettavasti hyväksyttävissä. Helvetin harmi sinänsä, koska kyllä miehestä olisi ollut enemmän hyötyä kaavittavissa.

Pelaajan pitää ilman muuta ottaa se seuraava askel, mutta kukaan ei voi pokkana väittää, että Rajalalle olisi annettu tähän kunnon mahdollisuus tällä kaudella. Siis vaikka kymmenen matsia toisessa kärkikentässä ja yv-aikaa. Vaikka se Watkinsin tontti.

Ja ymmärrän oikein hyvin, että kaikki pelaajat eivät sovi kaikkien valmentajien sabluunaan. Mutta kun Rajalalle on tehty soppari täksi kaudeksi ja hän olisi tuonut KooKoon peliin juuri niitä kaivattuja elementtejä. KooKoon pelin ongelmat olivat etenkin alkukaudesta siinä, että KooKoolla ei ollut kykyä pitää kiekkoa hallussa ja murtautua tekopaikoille. Lisäksi koko kauden on puuttunut kakkosylivoima. No nyt ei enää onneksi roiskita kiekkoa ja juosta kiekon perässä kuten alkukaudesta, mutta edelleen meiltä puuttuu kakkosyv eikä 5vs5-pelissä päästä riittävästi hyville tekoipaikoille. Kaikki kunnia Mattilan valmennusryhmälle, ovat kehittäneet peliä todella hienosti ja tulos näkyy sarjataulukossa. Rajala olisi kuitenkin voinut tuoda osaltaan ratkaisua juuri näihin ongelmiin, joten siksi ihmettelen suuresti Mattilan peluutusta ja roolitusta esim. suhteessa Watkins vs. Rajala.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Ei kyse ollut nyt 25 pisteestä tai reilusta 20 vaan, että miksi Rajalan pitäisi tehdä 25 pinnaa, jotta hyödyttäisi joukkuetta riittävästi? Avaatko tämän logiikan.

En nyt lähde enää näin yhdeltä yöllä uudelleenlainaamaan noita kahta edellistä viestiäni, koska fiksuna miehenä osaat lukea ne uudestaan.

Mikähän tämä juttu on?

Löin ihan ihan huvikseni nickisi ja Karevaaran hakutoimintoon:

Toinen mielenkiintoinen pelu liigasta olisi Joona Karevaara. Iso ja ulottuva laituri, jolla on hyvä laukaus tekisi taatusti todella kovaa jälkeä.

Joona Karevaaran puolesta liputan edelleen ahkerasti. Toivottavasti hänet saataisiin KooKooseen.

hyvä maalintekijä ala Joona Karevaara kelpaisi myös.

Toimistolle tiedoksi, että Joona Karevaaralla ei ole vieläkään sopimusta, joten siitä vielä yksi kaveri hyökkäykseen niin avot.

Etenkin Karevaara sopisi KooKoon nippuun ihan täydellisesti. Toisi hyökkäykseen juuri niitä elementtejä joita se kaipaa.

Toisesta pakista säästyneet varat laittaisin Karevaaraan.

Karevaaralla ei natsannut Lukossa, mutta en pitäisi minkään luokan ihmeen jos vakiinnuttaisi paikan liigassa jonkun toisen seuran väreissä. Seuran, jonka pelitapaan ja tarpeeseen Karevaara sopisi paremmin.

Karevaara kun hankitaan vielä jengiin niin voitaisiin lähteä hyökkäyksenkin suhteen kauteen mainioin mielin.

Ensinnäkin kiitos KooKoolle Karevaaran hankinnasta! Juuri sellainen pelaaja, jota tämä seura kaipaa.

Karevaaraan niin vaikka hän on saanutkin nauttia liigatason tarjoilusta niin onhan miehessä pakko olla jotain hyvää itsessäänkin. Nyt vaan täytyy kärsivällisesti oottaa, että kaveri löytää myös KooKoo-paidassa tavan hyödyntää vahvuuksiaan.

Mitä tulee Karevaaraan niin mielestäni hän on katsomisen arvoinen kortti HPK:lta. Karevaara on hyvä haku tuomaan kiekollista taitoa ja kokemusta myös alempiin kenttiin. Ja kun kärkijätkät tuskin säilyy loukkaantumisilta, voi Karevaara toimia niissä rooleissa yhtenä paikkaajana.

Olet Forkka fiksu jätkä, mutta mua aina välillä ihmetyttää nämä fiksaatiosi tiettyihin pelaajiin (nopeasti mietittynä mm. juuri Karevaanari, Rajala, Saarinen, Sandell...), mutta saahan ihmisellä toki suosikkeja olla, ei siinä.

Käsittämätön lausunto. Teemu Ramsted... En väitä, että Rajala on Ramun tasolla, mutta paljon heissä on samaa ja Rajalassa on potentiaalia hyväksi kiekolliseksi pelaajaksi Liigassa. Nyt vaan ympäristö on Rajalan vahvuuksille totaalisen väärä.

Eli kerrot itsekin, että Rajala ei ole James Bond, mutta jotain samaa niis on, eikun Ramstedt siis, mutta ehkä Rajalassa on potentiaalia kiekolliseksi pelaajaksi jossain muualla.

No, älä... "Nyt vaan ympäristö on Rajalan vahvuuksille totaalisen väärä" eli lyhyesti mistä olemme eri mieltä?

kukaan ei voi pokkana väittää, että Rajalalle olisi annettu tähän kunnon mahdollisuus tällä kaudella. Siis vaikka kymmenen matsia toisessa kärkikentässä ja yv-aikaa.

Niin no, tässä meillä on kai näkemysero. Omasta mielestäni Rajala ei ole omalla tekemisellään lopulta ansainnut isompaa roolia (senttiriksihän ei miehestä ainakaan toistaiseksi Liiga-jengin kärkikenttiin toki ole ja ne paikat ovat Greenin ja Malisen takia myös tukossakin), vaikka ei minulla olisi mitään tuota kokeilua vastaan sinällään ollut. Mattila nyt näki näin tällä kaudella.

ihmettelen suuresti Mattilan peluutusta ja roolitusta esim. suhteessa Watkins vs. Rajala.

Kukapa ei.

Nyt kauniita unia, Kuusaan vaakunan kuvia. <3
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
KooKoon jätkät tänään sitten kova kovaa vasten, sieltä tulee Mutikaisen jengi vastaan.
 

Fordél

Jäsen
En nyt lähde enää näin yhdeltä yöllä uudelleenlainaamaan noita kahta edellistä viestiäni, koska fiksuna miehenä osaat lukea ne uudestaan.

Ei tarvi lainailla mitään vaan avaa se logiikka, jota ajoit takaa.

Löin ihan ihan huvikseni nickisi ja Karevaaran hakutoimintoon:

Olet Forkka fiksu jätkä, mutta mua aina välillä ihmetyttää nämä fiksaatiosi tiettyihin pelaajiin (nopeasti mietittynä mm. juuri Karevaanari, Rajala, Saarinen, Sandell...), mutta saahan ihmisellä toki suosikkeja olla, ei siinä.

Jos olisit fiksuna miehenä käyttänyt analyysiisi edes pikkasen enemmän aikaa, olisit jättänyt laittamatta tänne 90 % noista lainauksista koskien Karevaaraa ja allekirjoittanutta. Nehän taisi yhtä lukuunottamatta koskea Mestistä. Olin nähnyt hänet Liiga-peleissä Kerhon paidassa kaudella 2010-2011, ja uskalsin suositella häntä kovilla sanoilla Mestikseen. No mites Karevaara onnistui Mestiksessä? Niimpä. Kerhossa on mennyt reisille, mikä ei ole varmasti teille KooKoota paljon seuranneille yllätys.

Ei mulla ole mitään fiksaatiota mainitsemiisi pelaajiin tai keneenkään muuhunkaan. Kyse on ihan vaan yksinkertaisesti siitä, kenessä näen potentiaalia ja kenessä en. Rajalassa ja Sandellissa olen nähnyt potentiaalia ja uskallan seistä edelleen näiden lausuntojen takana. Saarinen oli puolestaan ihan vain heitto siitä, minkä tyylisiä pelaajia ja hakuja KooKoon kannattaisi tehdä, mutta siitäkin tuli käsittämätön vääntö ja nimenomaan liittyen juuri Saariseen. Mulle on ihan se ja sama missä vaikka Saarinen pelaa. Potentiaalinen pelaaja kuitenkin Liigaan edelleen.

Eli kerrot itsekin, että Rajala ei ole James Bond, mutta jotain samaa niis on, eikun Ramstedt siis, mutta ehkä Rajalassa on potentiaalia kiekolliseksi pelaajaksi jossain muualla.

No, älä... "Nyt vaan ympäristö on Rajalan vahvuuksille totaalisen väärä" eli lyhyesti mistä olemme eri mieltä?.

Ympäristöä voi muokata ja se on osaksi muokkaantunutkin jo paremmin Rajalalle sopivaksi. KooKoon pelitapa on kehittynyt kauden mittaan kiekkoa kontrolloivampaan suuntaan, mikä antaisi Rajalalle nyt entistä paremmat mahdollisuudet pelata omilla vahvuuksillaan. Kiekottomana kun hänestä ei ole juurikaan hyötyä. Sitten jää lähinnä se valmentajan luottamus, jota Rajala ei näytä saavan millään. Hyvä esimerkki oli tämän kuun alussa. Rajala pelasi jopa kolme matsia putkeen tehoilla 0+2. Sitten tuli neljäs matsi ja pikkasen repesin, kun katsoin kokoonpanoa: kolmosen keskellä oli nyt Rajalan sijaan Watkins. Että näin. Olen jo luovuttanut Mattilan suhteen mitä tulee Rajalan ymmärtämiseen.

Niin no, tässä meillä on kai näkemysero. Omasta mielestäni Rajala ei ole omalla tekemisellään lopulta ansainnut isompaa roolia (senttiriksihän ei miehestä ainakaan toistaiseksi Liiga-jengin kärkikenttiin toki ole ja ne paikat ovat Greenin ja Malisen takia myös tukossakin), vaikka ei minulla olisi mitään tuota kokeilua vastaan sinällään ollut. Mattila nyt näki näin tällä kaudella.

Mielestäni on nimenomaan ansainnut pelillisillä otteillaan vakkaripaikan kokoonpanossa, koska tuo selvää lisäarvoa joukkueelle (=ominaisuuksia, joita harvalta KK-pelaajalta löytyy). En tiedä mitä kaukalon ulkopuolella on tapahtunut kauden mittaan, joten puhun vain kaukalon sisäisistä asioista. Ansaitsemista täytyy suhteuttaa muihin pelaajiin. Sun mielestä Rajala on ollut nokkimisjärjestyksessä ihan oikeassa kohtaa, mun mielestä ei vaan kokoonpanossa on hiihtänyt muutama sellainen jätkä, jotka eivät ole tuoneet riittävää lisäarvoa joukkueelle.

Ja kuten olen heti alussa tuonut Rajalan kohdalla ilmi, häntä voi hyvin peluuttaa myös laidassa. En ole tässä hakemassa mitään 20 minsan peliaikaa, mutta itse peluuttaisin häntä illasta toiseen 5vs5-pelissä vaikka Malisen tai Greenin rinnalla ja laittaisin pyörittämään kakkosylivoimaa. Rajalan rooli ei ole ollut mielestäni suhteessa oikea verrattuna muutamaan muuhun pelaajaan, joille on kertynyt Rajalaa enemmän pelejä ja vastuuta. Onneksi sentään Rajala on tainnut ohittaa hierarkiassa Lampun.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Ei tarvi lainailla mitään vaan avaa se logiikka, jota ajoit takaa.

Rajalan pitää tehdä pisteitä, että olisi riittävästi hyödyksi joukkueelle. Mitä ihmeellistä tuossa on? Lisäksi pelaajan pitää päästä sellaiseeen rooliin, jossa tuo pisteiden teko on mahdollista ja näin ei ole tänä vuonna Rajalan kohdalla käynyt. Olet kuvannut itsekin Rajalan olevan heikko pelaaja puolustuspäässä, vailla kaksinkamppailuvoimaa, heikko aloittaja, ei maalintekijä ja kiekottomana lähes hyödytön. KooKoon/Mattilan pelitapa suosii kiekollista pelaamista puolustusalueella paineen alla, mutta edelleen KooKoo pelaa merkittävän osan otteluistaan ilman kiekkoa puolustaen joka kenttäosiolla.

Tätä taustaa vasten ymmärrän nyt näin kauden Liiga-KooKoota seurattuani Mattilan ratkaisuja paremmin, vaikka olisin luonnollisesti itsekin toivonut, että Rajalasta olisi saatu enemmän irti.

Jos olisit fiksuna miehenä käyttänyt analyysiisi edes pikkasen enemmän aikaa, olisit jättänyt laittamatta tänne 90 % noista lainauksista koskien Karevaaraa ja allekirjoittanutta. Nehän taisi yhtä lukuunottamatta koskea Mestistä. Olin nähnyt hänet Liiga-peleissä Kerhon paidassa kaudella 2010-2011, ja uskalsin suositella häntä kovilla sanoilla Mestikseen. No mites Karevaara onnistui Mestiksessä? Niimpä.

Huomasin toki, että ne koskivat Mestistä. Ihmettelin jo silloin, että mikä sateentekijä Karevaara oikein on, koska kyllä minä ja varmaan joku muukin kuin Jäsen F oli miehen pelejä liigassa ennen Mestis-keikkaa nähnyt ja tiesi, että miehen avut varmasti soveltuvat paremmin Mestikseen. Ja tekihän Karevaara toki Mestiksen kärkijoukkueissa isossa roolissa ihan mukavasti pisteitä, mutta esim. Kouvolassa sai runsaasti arvostelua osakseen ja ihan aiheesta. Ukkometson Erkkikin näki pehmeyden ja luistelun puutteen, mutta joo, Mestikseen ihan hyvä pelimies, en minä sillä.

Mielestäni on nimenomaan ansainnut pelillisillä otteillaan vakkaripaikan kokoonpanossa

En tiedä kehen viittaat tuolla vakkaripaikalla, koska en ole mielestäni siihen ottanut kantaa ja kirjoittanut siellä pyörineen tällä kaudella paljon turhempiakin miehiä. Sen sijaan kirjoitin, että:

mielestäni Rajala ei ole omalla tekemisellään lopulta ansainnut isompaa roolia (senttiriksihän ei miehestä ainakaan toistaiseksi Liiga-jengin kärkikenttiin toki ole ja ne paikat ovat Greenin ja Malisen takia myös tukossakin), vaikka ei minulla olisi mitään tuota kokeilua vastaan sinällään ollut. Mattila nyt näki näin tällä kaudella.

Mutta joo, tämäpä kai tästä eli eri mieltä ollaan. Ilmeisesti lopulta kuitenkin aika vähän.
 

Fordél

Jäsen
Rajalan pitää tehdä pisteitä, että olisi riittävästi hyödyksi joukkueelle. Mitä ihmeellistä tuossa on? Lisäksi pelaajan pitää päästä sellaiseeen rooliin, jossa tuo pisteiden teko on mahdollista ja näin ei ole tänä vuonna Rajalan kohdalla käynyt. Olet kuvannut itsekin Rajalan olevan heikko pelaaja puolustuspäässä, vailla kaksinkamppailuvoimaa, heikko aloittaja, ei maalintekijä ja kiekottomana lähes hyödytön. KooKoon/Mattilan pelitapa suosii kiekollista pelaamista puolustusalueella paineen alla, mutta edelleen KooKoo pelaa merkittävän osan otteluistaan ilman kiekkoa puolustaen joka kenttäosiolla.

Samaa mieltä siitä että Rajalan pitää tehdä pisteitä, jotta olisi hyödyksi joukkueelle. Eri mieltä kuitenkin siitä etteikö näin olisi käynyt. Rajala olisi ollut jo tällä vastuulla koko kauden pelatessaan joukkueen top6 hyökkääjä eli käytännössä kahden kärkiketjun mies. Paljon hyödyllisempää olisi ollut peluuttaa koko kauden ajan Rajalaa kärkiketjuissa ja ylivoimalla, kuin vaikka Watkinsia tai Lammassaarta. KooKoolla on ollut koko kauden ajan riittävästi kamppailuvoimaa ja hyviä puolustuspelaajia yli kahteen kenttään. Sen sijaan meillä on ollut harvassa ne pelaajat, jotka pystyvät antamaan ratkaisevia syöttöjä ja rytmittämään peliä kiekon kanssa.

Tätä taustaa vasten ymmärrän nyt näin kauden Liiga-KooKoota seurattuani Mattilan ratkaisuja paremmin, vaikka olisin luonnollisesti itsekin toivonut, että Rajalasta olisi saatu enemmän irti.

Eri mieltä tästä. Itse en ymmärrä Mattilan ratkaisua. Etenkin nykyisessä KooKoossa olisi Rajalalle tonttia, koska KooKoo ei pelaa enää läheskään niin puolustusvoittoisesti kuin alkukaudesta. Myös alkukaudesta olisi ollut hyötyä pelaajista, jotka pystyvät kontrolloimaan kiekkoa, jotta kiekkoa ei tarvi koko ajan roiskia ja juosta sen perässä. Kakkosylivoima ei ole toiminut missään vaiheessa kautta. Mattilan valmennusjohdolle ehdottomasti miinusta siitä, että toista edes jollain tasolla toimivaa ylivoimaa ei ole saatu luotua.

En tiedä kehen viittaat tuolla vakkaripaikalla, koska en ole mielestäni siihen ottanut kantaa ja kirjoittanut siellä pyörineen tällä kaudella paljon turhempiakin miehiä. Sen sijaan kirjoitin, että:

Vakkaripaikka on mun näkemys. Sun mielestä Rajala ei olisi ansannut tämän isompaa roolia. Mun mielestä olisi ansainnut isomman roolin, mikä käytännössä tarkoittaisi vakkaripaikkaa kokoonpanossa.
 
K

Kiekkokatsoja

Aikamoinen naula arkkuun säälipleijareihin, tänään Pelicanseilta, 20 sekunttia ennen loppua.
Hieno kausi KooKoolta, joten onnittelut siitä!
 

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Aikamoinen naula arkkuun säälipleijareihin, tänään Pelicanseilta, 20 sekunttia ennen loppua.
Hieno kausi KooKoolta, joten onnittelut siitä!

No yks naula saatiin hakattua rankkareilla pois.

E. Otteluohjelmahan näyttää siltä että kaikista jäljellä olevista otteluista voisi jotain pisteitä saada mukaan paitsi Tapelta Tampereella. Kotona ei saa jäädä pisteittä kenellekään
 
Viimeksi muokattu:
K

Kiekkokatsoja

No yks naula saatiin hakattua rankkareilla pois.

E. Otteluohjelmahan näyttää siltä että kaikista jäljellä olevista otteluista voisi jotain pisteitä saada mukaan paitsi Tapelta Tampereella. Kotona ei saa jäädä pisteittä kenellekään
Tilanne vaatisi 3 muulta joukkueelta kompurointia, jotta KooKoo voisi olla 10 joukossa. Lähtökohta siihen, on minimaalinen, mutta teoreettinen.
 

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Tilanne vaatisi 3 muulta joukkueelta kompurointia, jotta KooKoo voisi olla 10 joukossa. Lähtökohta siihen, on minimaalinen, mutta teoreettinen.

Ässien otteluohjelma näyttää pahimmalta, Sporan helpoimmalta. No 21 pistettä kun ottaa niin se riittää. Kirves ei lennä kaivoon niin kauan kun edes joku teoreettinen mahdollisuus on jäljellä
 
K

Kiekkokatsoja

Ässien otteluohjelma näyttää pahimmalta, Sporan helpoimmalta. No 21 pistettä kun ottaa niin se riittää. Kirves ei lennä kaivoon niin kauan kun edes joku teoreettinen mahdollisuus on jäljellä
Yrittää toki pitää, ja unelmoida tietty voi, mutta yli 10 pinnaa loppupeleistä olisi hyvä suoritus, ja se ei riitä jatkoon.
 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Mikä tuo KooKoon maalilaulu muuten on? Kuulostaa aivan pirun komealta. Sellaista slaavilaista tunnelmaa ja hoilausta, mutta kuitenkin vähän rock. Menee ihan heittämällä liigan parhaiden maalilaulujen joukkoon.

Ja joo, en tarkoita sisääntulobiisiä eli Peer Güntin "Bad Boys Are Here". Siinäkin toki hieno oivallus, oman kylän poikia kun ovat.
 

Minor

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Mikä tuo KooKoon maalilaulu muuten on? Kuulostaa aivan pirun komealta. Sellaista slaavilaista tunnelmaa ja hoilausta, mutta kuitenkin vähän rock. Menee ihan heittämällä liigan parhaiden maalilaulujen joukkoon.

Ja joo, en tarkoita sisääntulobiisiä eli Peer Güntin "Bad Boys Are Here". Siinäkin toki hieno oivallus, oman kylän poikia kun ovat.

Joe Sastriani "Crowd Chant" on se maalilaulu. Muistaakseni..
 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kiitoksia molemmille, @Minor ja @kahden suunnan sentteri, se olikin vanha tiluttelija Satriani. Mitenkäs kauan tuo on ollut KooKoon maalilauluna? Näkyy olevan vuodelta 2006 eli varsin uutta tuotantoa. Monet maalilauluthan ovat aika paljon vanhempia.

Joka tapauksessa liigan parhaita maalilauluja.
 

ruupertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Tuota Lahden moottorisahakerhon loppuohjelmaa kun tarkastelee, en pitäisi kovinkaan suurena ihmeenä, jos pelikaani putoaisi suht pystysuoraan sääleistä. Ainoat "helpot" ottelut Ilvestä ja HPK:ta, loput sarjataulukossa ylempänä olevia vastaan. Ainakaan tämäniltaisella esityksellä Pelsut ei kovin kummoista pottia ole noista peleistä keräämässä, kun alavire on jo hetken aikaa vaivannut.

Eli vaikkei KooKoonkaan loppukausi aivan helpoimmasta päästä ole, jäljellä olevilta vastustajilta on kaikilta jo pisteitä raavittu kauden mittaan, joten toivoa on! Muutama 3p-voitto tosin pitäisi pikaisesti raastaa, jotta päästään Ässien ja Sportin niskan päälle.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
KalPa
Kasassa 76 pistettä, jäljellä 8 peliä
- kotipelit: Ilves, KooKoo, Lukko
- vieraspelit: SaiPa, Sport, Blues, Ilves, Tappara
Kuntopuntari 1,00 pistettä / ottelu (viimeiset 8 ottelua)

Arvio: 85-88 pistettä

Pelicans
Kasassa 75 pistettä, jäljellä 7 peliä
- kotipelit: TPS, JYP, HPK, Kärpät
- vieraspelit: HIFK, Ilves, Lukko
Kuntopuntari 1,00 pistettä / ottelu (viimeiset 7 ottelua)

Arvio: 82-85 pistettä

Sport
Kasassa 70 pistettä, jäljellä 6 peliä
- kotipelit: Lukko, KalPa, Blues, Ilves
- vieraspelit: HIFK, HPK
Kuntopuntari 1,33 pistettä / ottelu (viimeiset 6 ottelua)

Arvio: 80-83 pistettä

Ässät
Kasassa 68 pistettä, jäljellä 8 peliä
- kotipelit: Tappara, HPK, Ilves, TPS
- vieraspelit: Tappara, SaiPa, KooKoo, HIFK
Kuntopuntari 1,50 pistettä / ottelu (viimeiset 8 ottelua)

Arvio: 78-81 pistettä

KooKoo
Kasassa 67 pistettä, jäljellä 6 peliä
- kotipelit: JYP, Lukko, Ässät
- vieraspelit: Tappara, KalPa, Ilves
Kuntopuntari 1,50 pistettä / ottelu (viimeiset 6 ottelua)

Arvio: 75-78 pistettä

KooKoo
Kasassa 67 pistettä, jäljellä 6 peliä
- kotipelit: JYP, Lukko, Ässät
- vieraspelit: Tappara, KalPa, Ilves
Kuntopuntari 1,50 pistettä / ottelu (viimeiset 6 ottelua)

Arvio: 75-78 pistettä

Ilves
Kasassa 61 pistettä, jäljellä 8 peliä
- kotipelit: Tappara, KalPa, Pelicans, KooKoo
- vieraspelit: HPK, KalPa, Ässät, Sport
Kuntopuntari 1,88 pistettä / ottelu (viimeiset 8 ottelua)

Arvio: 73-76 pistettä

Eli kyllähän se siltä vähän näyttäisi, että Pelicans, Sport ja Ässät -kolmikosta löytyy kaksi viimeisenä sääleihin pääsevää joukkuetta. Ja sijoituksen 12. kohtalo ratkaistaisiin sitten päätöskierroksella Hakametsässä.

Mutta toisaalta taas ihan mikä tahansa on vielä mahdollista. Ensinnäkin: joukkueet ovat kuntopuntarissa tismalleen käänteisessä järjestyksessä kuin sarjataulukossa. Jos nyt oijottaisiin mutkat oikein kunnolla suoriksi ja laskettaisiin tuon mukaan, että paljonko kukin on saanut edellisistä matseistaan, niin taulukko olisi sitten runkosarjan lopussa tämmöinen:
KalPa 84
Sport 82

Pelicans 82
Ässät 80
Ilves 76
KooKoo 76

Toinen huomio puolestaan se, että keskinäisiä pelejä on jäljellä jonkun verran. Niissä yksittäinen "yllättävä" tulos pistäisi asetelmat taas ihan uusiksi. Se nimittäin on ihan selvää, että minkään kahden peräkkäisen sijan välille ei tule kovin kummoista pisterakoa syntymään.
 

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Lauantaina pitäisi Hakamettästä kaivaa miracle on ice niin jatkettaisiin tätä taistelua. Molemmat jengit eniten tasureita hakannut joten josko edes yksi piste mutta sekin on taitaa olla liian vähän. Miracle ja 3 pistettä tekis höpööniä
 

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Taitaa Waasan veljet karata kun KalPan kaatoivat ja helppoja vastuksia loppupeleissä. Pitää toivoa että Pelikaani junttaa itsensä ihan huolella turbiiniin vaikeamman otteluohjelmansa kanssa.
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Sportin tämän illan voitto teki tilanteen KooKoon kannalta aika vaikeaksi. Tilanne säälipleijariviivan tuntumassa:

Pelicans (53 ottelua) 75 pistettä
Sport (56 ottelua) 74 pistettä
------------------------------------
Ässät (54 ottelua) 69 pistettä
KooKoo (55 ottelua) 69 pistettä

Jäljellä ottelut:

HIFK-Pelicans
Pelicans-TPS
Pelicans-JYP
Ilves-Pelicans
Pelicans-HPK
Lukko-Pelicans
Pelicans-Kärpät

HIFK-Sport
Sport-Blues
Sport-Ilves
HPK-Sport

Ässät-HPK
SaiPa-Ässät
KooKoo-Ässät
Ässät-Ilves
HIFK-Ässät
Ässät-TPS

Tappara-KooKoo
KooKoo-Lukko
KooKoo-Ässät
KalPa-KooKoo
Ilves-KooKoo

KooKoolta vaaditaan viimeisissä otteluissa täydellistä onnistumista ja seuraavassa vieraspelissä "Miracle on Icea" jos tästä vielä mielitään nousta kymmenen parhaan joukkoon. Urakkaa vaikeuttaa lisäksi se, että Sportilla on edellä mainituista joukkueista helpoin otteluohjelma viimeisten otteluiden osalta.Sport kohtaa kolmella viimeisellä kierroksella liigan kolme viimeistä joukkuetta joista se voi laskea saavansa jopa täydet pisteet. Siinä tapauksessa KooKoo ei saisi menettää enää pistettäkään mikä ei millään tavoin vaikuta kovin realistiselta.

Mitä tapahtuu, jos joukkueet sijoilla 10 ja 11 tai sijoilla 11, 11 ja 12 ovat samoissa pisteissä kauden päätyttyä? Miten siinä tapauksessa järjestys määräytyy?
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Eikö nuo ainakin sarjataulukossa nyt mene järjestykseen maalieron perusteella. Mutta perhanan KalPa, Kimmo Kapanen on varmasti jotenkin tuloksen takana.
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ensin katsotaan kolmen pisteen voitot ja sitten maaliero.

Kiitos tiedosta. Pitäisiköhän tässä lähettää jo Vaasaan onnittelut playoff-paikasta? No katsotaan vielä pari ottelua. KooKoolla on playoff-paikasta kisaavista joukkueista vähin kolmen pisteen voittoja, koska KooKoo on pelannut tasapelin varsinaisella peliajalla peräti 20 kertaa. Totuuden nimissä kyllähän KooKoon nousu playoff-peleihin on enää teoreettisella tasolla. Kolmikosta Sport, Ässät ja KooKoo on Sport eittämättä kaikkein vahvimmillaan . Sport hoitaa varmuudella Bluesin ja uskoisin, että Sport tulee hoitelemaan myös Ilveksen ja HPK:n.

KooKoon osalta homma näyttäisi karannee käsistä tammikuun aikana, kun KooKoon tärkeimpiin pelaajiin kuuluvat Malinen ja Järvenpää olivat otteluruuhkan aikaan pitkään loukkaantuneina. Malinen ja Järvenpää ovat henkilökohtaisella panoksellaan ratkaisseet paljon pisteitä KooKoolle ja totuuden nimissä heidän poissaolonsa tammikuussa kyllä näkyi KooKoon pelissä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös