Sekalaisten kysymysten ketju

  • 414 344
  • 4 783
Tila
Viestiketju on suljettu.

beerhunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS,Montreal,San Jose
Viestin lähetti finnjewel
Passia hakiessa pitää pystyä osoittamaan henkilöllisyys valokuvalla varustetulla henkilöllisyystodistuksella. Tällaisiksi kelpaavat edellinen passi (vanhentunutkin, jos kuvasta tunnistettavissa), ajokortti, virallinen henkilöllisyystodistus, sotilaspassi, KELA:n kuvallinen sv-kortti. Pienillä paikkakunnilla voi riittää mikäli passiviranomainen henkilökohtaisesti tuntee hakijan (=naapurin poika tms.).

Epäilen, että sotilaspassia on kysytty siksi, että muita id-papereita ei ole ollut esittää. Muussa tapauksessa sitä ei passianhakuprosessissa todellakaan tarvitse.

Ellei kuvallisia henkilöpapereita todellakaan löydy tai ole, aletaan sitten kysellä epävirallisia papereita, pankkikortteja tms. ja ehkä vielä joudutaan raahaamaan puoliso/vanhemmat/työkaveri(t) todistamaan, että passinhakija on se joka väittää olevansa.
näytin kyllä ajokorttia siinä ohessa. Neiti tiskillä totesi,että pitää myös alle 30 olla sotilaspassi näyttää,jos hakee 10-vuoden passia. No soitan huomenna uudestaan esikuntaan/natsiasemalle ja tiedustelen,riittäiskö pelkkä palvelutodistus siihen passin hankintaan. Mulla on vielä pari viikkoa aikaa,kunnes se passi saapuu asemalle.
 

kkorpela

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Hammarby IF
Viestin lähetti Moto
Hankin vuonna 1998 kymmenen vuoden passin ja silloin kysyttiin sotilaspassia. Arvatkaa, oliko mukana ja ottiko pikkuisen pannuiun lähteä hakemaan sitä kotoa ja tulla takaisin jonottamaan?

En tiedä voisiko sitten olla niin, että se vaaditaan sellaisessa tapauksessa, että passin voimassaolon aikana ehtii tulla 30 täyteen. Ettei siis pääse hankkimaan passia ennen armeijaanmenoa ja livahtamaan sen turvin ulkomaille karkuun.

Outo juttu, että tuo sotilaspassi niin tärkeää nykyään olisi, eiköhän mikä tahansa kuvallinen henkilökortti henkilöllisyyden todistamiseen riitä (ajokortti tms.). Itse hankin nykyisen 10 -vuoden passini 1997, olin tuolloin intin käynyt, enkä muista että armeijan käymistä olisi pitänyt sotilaspassilla passia haettaessa todistaa.


Viestin lähetti Predator
Noh, onneksi tällaista jo "hieman" yli 25-vuotiasta kersantin retkua tuskin tullaan kutsumaan enää kertauksiin - siellä sitä levyä kai ilmoittautuessa kyseltäisiin?

Ei kertaamaan mennessä mitään tuntolevyjä kysellä. Sen sijaan edellämainittu sotilaspassi tulee olla mukana, että pääsevät sitä täydentämään.
 

hannes_ko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fly Emirates
Viestin lähetti Predator
Tulipahan vaan noista sotilaspasseista mieleeni, että kuinkahan monella on tallessa se TUNTOLEVY ketjuineen.

Meikäläisellekin esikunta sen joskus 1980-luvulla lähetti oikein kirjatussa kirjeessä, vaan enpä yhtään tiedä missä tuo metallinkappale nykyään meneepi. Noh, onneksi tällaista jo "hieman" yli 25-vuotiasta kersantin retkua tuskin tullaan kutsumaan enää kertauksiin - siellä sitä levyä kai ilmoittautuessa kyseltäisiin?

Kertasin noin 9 kk kotiutumiseni jälkeen, ja lahjakkasti olin levyni jo hukannut. Ei kyselty. Sotilaspassin perään huudeltiin kyllä, ja varoituksia hukkaamisesta annettiin.

edit: vähänkö olin hidas!
 

Paitselo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Carl Brewer Forever & Karjakunnan nakit
Viestin lähetti hannes_ko
Ei kyselty. Sotilaspassin perään huudeltiin kyllä, ja varoituksia hukkaamisesta annettiin.


Jaa ei kyselty tuntolevyä? Meikäläinen oli viimeksi kertaamassa 1993 ja kyllä silloin ainakin ilmoittautumispisteessä Kaartin pataljoonassa kyseltiin sitä.
Kun sitä ei minulta löytynyt, niin vastasin kyselevän kantaluutnantin uteluihin jotensakin näin:
- meneeks multa nyt natsat vai ammutaanko minut?

Minua huomattavasti iältään nuorempi luutnantti vastasi jotakin tähän suuntaan:
- jos se minusta olisi kiinni, niin tuollaiset näsäviisaat aliupseerit köytettäisiin tytkin putken suulle ennen ensimmäistä laukausta.
Well, ja kaikki tuo tapahtui heti aamutuimaan ekana kertauspäivänä... oli sitten todella hauskaa kun tämä samainen luutnantti ilmestyi meikäläisen jaoksen johtajaksi Niinisaloon... meillehän oli heti aamutuimaan ekana päivänä kehittynyt niin lempeä suhde. (olen siis rannikkotykistön miehiä alunperin, mutta nuo kertaukset ammuskeltiin Niinsalon hiekkaerämaassa).

Minä ainakin muistelen, että sen tuntolevyn tullessa minulle postin kautta, siinä oli tarkat ohjeet ja varoitukset mukana, että sitä pitää säilyttää ja vaalia siinä missä sotilaspassiakin.
Eihän tuolla alumiiniseospalasella ole sitten mitään virkaa jos sitä ei kukaan missään enää kysele.
 
Viimeksi muokattu:

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Donnerwetter S.p.A.
Mitä elimistössä oikein tapahtuu esim. raskaan urheilusuorituksen (esim. pitempi juoksulenkki), kun about 10-20 minuuttia urheilun loppumisen jälkeen hikoilu alkaa uudelleen - siis ihan kuin kroppa yhä tekisi töitä, vaikka onkin "levossa"?
 

Kerouac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Re: Sotilaspassi

Viestin lähetti beerhunter
No niin arvon jatkoaikalaiset...Onko täällä ketään muuta,joka olisi hukannut sotilaspassin? Hakiessani normaalia 10 v. passia minun piti näyttää myöskin sotilaspassia,jota minulla ei tietenkään ollut. Ja rupesin oikeen miettimään, missä helvetissä se SP oikein on..No,ei sitä tietenkään löytynyt mistään(vanhoja inttikuvia tosin löyty) ja nyt ottaa pannuun,sillä se passi olis saatava ennen lokakuun puoltaväliä kun reissu alkaa.
Saako niitä sotilaspasseja haettua uudestaan oman alueen sotilaspiiristä,mitä kustantaa ja saanko siitä paljon paskaa?
Jos jollain on kokemusta niin plz kertokaas
Nim. Sotakarkuri Putkaan?

Vapaamuotoinen kirje oman sotilasläänisi esikuntaan (jos et jostakin ihmeen syystä muista asianomaisen instanssin osoitetta, sen löytää täältä) - ja uusi tulee kirjattuna kirjeenä.

Nimimerkillä Kokemuksen syvä rintaääni
 

beerhunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS,Montreal,San Jose
Re: Re: Sotilaspassi

Viestin lähetti Kerouac
Vapaamuotoinen kirje oman sotilasläänisi esikuntaan (jos et jostakin ihmeen syystä muista asianomaisen instanssin osoitetta, sen löytää täältä) - ja uusi tulee kirjattuna kirjeenä.

Nimimerkillä Kokemuksen syvä rintaääni
Kiitti paljon neuvosta. Soittelin tänään tonne pollareille ja siellä ystävällinen nainen kertoi,ettei se sotilaspassi ole mikään välttämättömyys 10 v. passin hankinnalle. Sen sai ihan hoidettua niinkin,että hän soitti sotilaspiiriin ja tarkisti olinko suorittanut armeijan ja that's it. Aion kuitenkin hankkia ton sotilaspassin tulevaa varten.
 

Anton

Jäsen
Vilpertti:
Miksi ihmeessä oluen pitää olla hyvää?
Entä miksi ihmeessä sitä on pakko kumota, vaikka seuraavana päivänä on töitä edessä?

Olisikohan kyse eskapismistä, joka ilmenee totuuden kieltämisestä?
Lakaistaan maton alle asiat, joita ei haluta kohdata ja teeskennellään ettei niitä todellakaan ole.
Hieman käänteisesti ajatellen: oma psyykkeesi saa sinut hankkimaan karmean krabbiksen, jotta sinulla ei olisi huono olla! *wirn*
 

jaheka

Jäsen
the good ol hockey game?

Löytyiskös tota biisiä videon kera netistä? Biisin kyllä löysin mutta en mitään videon pätkää siitä..


Ja vielä, onko Suomessa firmoja joista voi tilata NHL-tappeluja, taklauksia ja maalivideoita(vhs - DVD)? Vai pitääkö tilata Jenkeistä? Osoitteita?
 
Viimeksi muokattu:

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Muistaakseni ainakin Microsoftin sivuilla on aika kattavat fonttikirjastot. Useinhan fontit ovat vaan maksullisia...

Tässäkin tapauksessa google taitaa olla ylin ystävä?
 

Romppanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, Jokerit, Inter Milan, RoPS
Erittäin sekalainen kysymys

Tällä palstalla käytetään paljon lyhenteitä HVM ja HMV. Nyt meillä tuli pienimuotoinen kiista kaverini kanssa

a) niiden tarkoituksesta l. mistä sanoista kirjaimet tulee (kai ne jostain sanoista on lyhennetty)

sekä

b) kumpi on oikea termi, vaiko kenties molemmat

Jos jollain on tarjota faktaa kyseisten paljon käytetyiden lyhenteiden syntyvaiheista tai muista detaljeista, olisin enemmän kuin iloinen, jos tieto pistettäisiin kiertoon!
 

HABS #11

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Pelicans, Antikale Lahko
Re: Erittäin sekalainen kysymys

Viestin lähetti Romppanen
Tällä palstalla käytetään paljon lyhenteitä HVM ja HMV. Nyt meillä tuli pienimuotoinen kiista kaverini kanssa

a) niiden tarkoituksesta l. mistä sanoista kirjaimet tulee (kai ne jostain sanoista on lyhennetty)

sekä

b) kumpi on oikea termi, vaiko kenties molemmat

Jos jollain on tarjota faktaa kyseisten paljon käytetyiden lyhenteiden syntyvaiheista tai muista detaljeista, olisin enemmän kuin iloinen, jos tieto pistettäisiin kiertoon!

HMV= Hajuton, Mauton, Väritön. Termi jonka kaikki kiekkoa seuraavat tuntevat ja yhdistävät erääseen Espoon erityistalousalueella vaikuttavaan joukkueeseen.
 

Kaiser Soze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rontti's potatoes, whiners and wankers
Re: Re: Erittäin sekalainen kysymys

Viestin lähetti HABS #11
HMV= Hajuton, Mauton, Väritön.

HMV. Ai, eikö se olekaan hameväki ?? Hymiö.

K
 

Fosse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Chelsea FC
Tampereen jäkistarjonta

Olen tulossa tällä viikolla tiistaista perjantaihin Tampereelle koulutukseen ja ajattelin käydä sopivasti tilaisuuden tullen vilkaisemassa Tampereen jäkistarjontaa. Seuraavat pelit sattuu kyseiselle ajankohdalle:
Tiistai, Tappara - HPK
Torstai, Ilves - Pelicans

Mitenkään väheksymättä joukkueita, mutta jotenkin voisi edes pienen sytykkeen saada tuosta tiistain ottelusta. Kyssäri kuuluu:
Tarviiko varailla lippuja etukäteen, Oulusta saa ilmeisesti ainakin Stockmannilta (Lippupiste) haettua vai onko niitä ihan kyselemättä vielä puoli tuntia ennen peliä luukulta saatavilla?
 

M@rko77

Jäsen
Suosikkijoukkue
LFC, FC Lahti ja Pelicans
Ihan Lippupalvelusta saa lippuja vaikka mihin peleihin. Kannattaa tosin hyvät paikat varata ajoissa etukäteen. Eli kysymykseesi: lippuja saa ovelta, mutta eri asia, miltä paikoilta.

Omat (turhat) kysymykseni:
1) mikä on kikka 64?
2) entäpä kikka 3?

Onko tuo kikkojen määritelmä vakio vai onko jokaisella ihmisellä omat kikkansa?

EDIT: toimivatko nuo kikat yleensä vai vain tuo 3?
 

Kaiser Soze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rontti's potatoes, whiners and wankers
Kuinka moni teistä on tutustunut tämän yhden ja saman persoonallisuuden tuotoksiin ?

Helge Eskelinen
Osmo Peltomäki
Tapani Häytivuori
Hannu Huuskonen
Teuvo Pietilä
Sampo Jääskeläinen
Tero Hiltunen
Kalle Alfa
Simo Simola
Vilho Mäkelä
Juhani Tornimäki
Carl Bernamucci

Kuka ekana tietää missä heebo hilluu ?

K
 

Anton

Jäsen
Kaiser Soze:
Kuka ekana tietää missä heebo hilluu ?

Kappas, kaverillahan on enemmänkin pseudonimiä!
Epäilisin heebon hilluvan Tampereella...
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Viestin lähetti Anton
Kaiser Soze:
Kuka ekana tietää missä heebo hilluu ?

Kappas, kaverillahan on enemmänkin pseudonimiä!
Epäilisin heebon hilluvan Tampereella...
Fyysisestä olomuodosta en tiedä, mutta jonkin verran olen lukenut persoonien hengentuotoksia sfnet:n eri uutisryhmissä.
 

V-man

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Mirc asiaa: Totaalinen tylsistyminen iski ja ajattelin piipahtaa #jatkoajassa, mutta en päässyt irc.oulu.fi serverille portissa 6667. Mikähän ihme voi mättää?

edit: Se olikin nykyään irc.opoy.fi
 
Viimeksi muokattu:

Kaiser Soze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rontti's potatoes, whiners and wankers
Viestin lähetti Anton
Kappas, kaverillahan on enemmänkin pseudonimiä!
Epäilisin heebon hilluvan Tampereella...

Viestin lähetti Designer
Fyysisestä olomuodosta en tiedä, mutta jonkin verran olen lukenut persoonien hengentuotoksia sfnet:n eri uutisryhmissä.

Sfnet, Tampere ja Hervanta.. Todella skitso tapaus.
Kummankohan seuran kannattaja mies on ? Ei taida kummankaan seuran fanit kehdata tunnustaa...

K
 
Viimeksi muokattu:

Habby

Jäsen
Suosikkijoukkue
Les Canadiens de Montréal, John Ferguson Sr
I am not young enough to know everything.
- Oscar Wilde

Tuo on Gellnerillä allekirjoituksena. Onko täällä jollakin ollut allekirjoituksena idealtaan samantyylinen quote joltakin tunnetulta, joka meni suomeksi jotenkin näin: "Nykyään en tiedä puoliakaan siitä mitä tiesin/luulin tietäväni nuorempana."?

Tai no, toisaalta sillä ei ole väliä onko se ollut jollakin täällä allekirjoituksena vai ei vaan lähinnä mietin että kuka sen on sanonut.

Voisin vielä yrittää sanoa asiani epäselvemmin...

Samaan syssyyn voisin kysyä, että onko hyviä neuvoja, jotka auttaisivat pääsärkyyn? En aina jaksaisi napsia Ketorinia tai Buranaa.
 

Gellner

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mitenköhän Tavastialla suhtaudutaan valokuvien näpsimiseen? Olen kyllä ollut Tavastialla aikaisemminkin, mutta eipä ole ennen tullut tarvetta kuvata artistia. Sen tiedän että herra Gesslellä itsellään ei ole mitään valokuvaamista vastaan.
 

wilco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK,LiPu
Viestin lähetti V-man
Se olikin nykyään irc.opoy.fi

Jahas, selkeätä erään kaakaomerkin piilomainontaa. Eikö mikään paikka enään säästy markkinavoimien julmilta koukeroilta? Mihinkä tämä maailma menee? (V: radallaan eteenpäin...)

Että silleen...
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
viestin lähetti M@rko77
Omat (turhat) kysymykseni:
1) mikä on kikka 64?
2) entäpä kikka 3?

Onko tuo kikkojen määritelmä vakio vai onko jokaisella ihmisellä omat kikkansa?

EDIT: toimivatko nuo kikat yleensä vai vain tuo 3?
Parahin M@rko77.

Uskoisin olevani sen verran harjaantunut alalla, että uskallan ottaa vastausvastuun kiperään kysymykseesi.

Kikka kolmonen on itselläni ollut futiskentillä käytössä pienestä pitäen, eikä sen onnistumisprosentti ole ollut toivotulla tasolla. Näppituntumalla veikattuna uskoisin sen onnistuneen omalla kohdallani n. 18-prosenttisesti. Tuosta on kuitenkin suhteellisen vaikeata parantaa omia tuloksiaan dramaattisesti, sillä lajien ehdotomilla huipputaitajillakin kikka 3 onnistuu parhaimmillaan n. 27-30-prosenttisesti.

Kokemukseni mukaan nuo kikat ovat aihepiireittäin jokaisella ihmisellä perusasetuksissa samat, eli siis vakiot. Eli esim. futiksessa kikka 3 on kaikilla pelaajilla sama, ja taas toisaalta esim. jääkiekossa kikka 3 on kaikilla pelaajilla keskenään sama. Kaikki muut käytössä olevat kikat, kuten tuo pahamaineinen 64, on mahdollista ohjelmoida yksilölliseksi 18 vuoden iässä omaa reset-nappiansa painamalla.

Uskoisin kikka kolmosen olevan ehdottomasti kaikkein toimivin kikka, mitä kirjasta löytyy. Kikka 64 ei ole läheskään samalla tasolla vanhan kunnon "kolmosen" kanssa, johtuen pitkälti ihmisen kyvyttömyydestä toimia neljällä jalalla. Kenties evoluution myötä 64 kehittyy yksilötasolla parhaimmillaan kolmosen veroiseksi, mutta samaan tulokseen sillä ei koskaan tulla laajassa mittakaavassa pääsemään.

Kaikkein huonoimpana kikkana historiaan on kuitenkin jäänyt uhkea, kansaa viihdyttänyt ja kiihdyttänyt laulaja-Kikka. Hän epäonnistui 100-prosenttisesti, ja on kadonnut käytöstä lähes kokonaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös