Re: Re: Broilerin rintafile askarruttaa
Viestin lähetti Snakster
Itse olen siinä uskossa, että ennen uuniin laittoa kanavainaat olisi hyvä käyttää paistinpannulla saamassa hieman väriä. Näin tehdessä broilerit eivät kuivu uunissa, koska niiden pinta on ikäänkuin paistettu kiinni. Lyhyen käsittelyn jälkeen jatketaan uunissa 200 asteessa n. 40 min ajan.
Ruoanlaittoa varten on kai täällä useampikin oma ketju, mutta tuohon broiskuun.
Ensinnäkin S. on yllä olevassa ihan oikeassa. Toinen juttu sitten onkin että miksi ihmeessä pitää niitä boobseja sinne uuniin työntää? Moni valittaa että kananrintafileet ovat mauttomia ja kuivia ja se johtuu juuri siitä että niitä kuivatetaan uunissa. Toki hyvin maustetut ja vielä pekonilla kuorrutetut rintapalat ovat eri juttunsa ja hyviä, mutta muuten en koskaan ole ymmärtänyt pelkän kanan laittamista uunissa. Kuivaa helposti.
Henk.koht. olen tunnettu siitä, että laittamani kanan rintafileet ovat mehukkaita ja maukkaita, ja tietysti aina kypsiä. Pienellä harjoittelulla homman oppii helposti. Ensinnäkin fileet on otettava huoneen lämpöön niin ajoissa, että ne eivät ole alle 15 asteen paistamisen alkaessa. Tämä on ihan oikeasti tärkeätä. Kaikki muut ruoat tehdään valmiiksi sillä aikaa, koska rintafileen paistamiseen ei kauaa aikaa tuhlata. Kun kaikki muu on valmista, keskitytään olennaiseen. Kuumalle parilapannulle öljyä, fileet pannulle ja kansi päälle. Puoli minuuttia ja fileet käännetään jotta toinenkin puoli saa väriä. Taas kansi päälle ja levy selvästi pienemmälle (6=>2). Fileitä käännellään tasaisin välein, kunnes n. 5 min. kuluttua tarkistetaan että ovat kypsiä tekemällä pieni viilto paksuimpaan kohtaan. Jos näyttää punaiselta, jatketaan minuutti, pari. Riippuu aika paljon fileen paksuudesta.
Älkää siis herran tähden kuivattako hyvää kananlihaa.
Kaiken kruunaa hyvä kastike. Kanan kanssa sopii erinomaisesti mm. punaviinikastike. Kaupasta pussillinen jauhetta kattilaan, reilusti voita ja tilkka vettä, sekoitetaan. Loraus olutta ja vähän oikeaa punaviintä joukkoon. Mausteeksi mustaa pippuria ja soijaa maun mukaan. Annetaan kiehahtaa ja pannaan jäähtymään. Kaikki tämä siis ennen kanan paistamista. Kun kanafileet ovat about ready, niin kastike kiehautetaan nopeasti ja siihen lisätään tilkka punaviiniä. Kaadetaan tarjoiluastiaan ja nokare voita sekä hieman persiljaa pinnalle.
Lisukkeiksi on tällä kertaa valittu sitruunapaprikat. Elikäs paprikat paloitellaan 3x4 cm paloiksi ja ne pannaan uunipellille niin päin että niistä muodostuu kuppeja. Niiden päälle joko puristetaan sitruunaa tai kaadetaan sitruunamehua ja uuniin 200 asteeseen. Valmiita ovat kun reunat alkavat mustua eli n. 15 min.
Mukaan joko lohko- tai röstiperunat. Tällä on ennenkin naisia kesytetty.