Sekalaisten kysymysten ketju II

  • 7 026 423
  • 47 215

Quagmire

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS, SoJy
J. Karjalainen laulaa Merenneitoni ja Minä-kappaleessaan:
"Ei pysynyt pinnalla Karjalainen
Mä nään jo otsikon
Hän lienee saanut Kristianin kohtalon"

Mahtaakohan joku tietää, kuka on tämä Kristian? Onko kenties joku kuuluisa heppu?
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka

TF-79

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO. Pekka Virran nakkipiirakat.
J. Karjalainen laulaa Merenneitoni ja Minä-kappaleessaan:
"Ei pysynyt pinnalla Karjalainen
Mä nään jo otsikon
Hän lienee saanut Kristianin kohtalon"

Mahtaakohan joku tietää, kuka on tämä Kristian? Onko kenties joku kuuluisa heppu?

Tosin Karjalainen hieman erhtyi sanoituksessaan, sillä Kristian ei lavastanut hukkumiskuolemaa vaan lääkeitsemurhan.
Hukkumislavastuksen takana oli laulaja nimeltä Salomon.(Timo Silvennoinen)
 

Leiska

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, SuKiKa
Fort Boyard (aka Seikkailujen linnake), oli sarja, jota aikanaan esitettiin Suomen televisiossa yhden tuotantokauden verran. Sittemmin sarjaa on Suomessa pystynyt nähtävästi seuraamaan ranskalaisen TV5-kanavan välityksellä. Ohjelman idea siis oli, että joukko kilpailijoita kilpaili Fort Boyardin linnakkeessa kultaraha-aarteesta suorittamalla erilaisia ruumiillisia suorituksia tai päättelykykyä vaativia tehtäviä.

Olisinkin nyt kysynyt, että mahtaakohan tämän ohjelman kokonaisia jaksoja pystyä katsomaan jossain netin syövereissä? Entä liekköhän tästä legendaarisesta sarjasta on tehty myyntiin dvd-paketteja?
 

tiuke

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa

Pelkkä olen samaa mieltä, ei taida riittää, mutta auttaakaan en osaa. Loistava ohjelma, jota tuli seurattua ja olisi mukava nähdä uudestaan. Nyt on näitä "hullut japanialaiset" sun muita Wipe Outteineen, mutta tuossa oli sitä jotain. Ehkä aika kultaa muistot, mutta mukava olisi kyllä tuo seurata alusta loppuun vaikka sitten DVD:llä.
 

Orava

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Muistaako kukaan Two Dogs lemon brew juomaa? Oli aivan jäkyttävän hyvää. Varsinainen kysymykseni oli, että miten saan tuota kotiini hommattua? Tai jos lähden käymään Japanissa, missä tuota vielä saa, niin miten tuollaisten juomien tuominen onnistuu? Saako jotenkin lentorahdilla tai jotenkin tuotua tuota turvallisesti?
 

Lauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues & Devils
Mitä tarkoittaa lyhenne MCD Levykauppa Äxän listoilla? Tarkoittaako se mini-cd:tä? Toimiiko kuitenkin normaalissa cd-soittimessa?
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Mitä tarkoittaa lyhenne MCD Levykauppa Äxän listoilla? Tarkoittaako se mini-cd:tä? Toimiiko kuitenkin normaalissa cd-soittimessa?
Tarkoittaa, ja toimii. On vaan kestoltaan lyhyempi, vähemmän musiikkia kuin normialbumilla.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Mitä tarkoittaa lyhenne MCD Levykauppa Äxän listoilla? Tarkoittaako se mini-cd:tä?
Tarkoittaa, ja toimii. On vaan kestoltaan lyhyempi, vähemmän musiikkia kuin normialbumilla.
Väärin! Lyhenne tarkoittaa CD-maxisingleä erotuksena CD-singlestä (CDS).

EDIT: Mini CD single lyhennetään useimmiten CD3 (kolmen tuuman läpimittansa vuoksi). Normaalikokoiset CD, MCD, (CDM) tai CDS ovat läpimitaltaan viisituumaisia. CD3 ei välttämättä toimi kaikissa CD-soittimissa, jos ne ovat sellaisia edestä ladattavia (esim. autoissa olevat CD-soittimet).
 

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
Miten voidaan epäillä rattijuopumuksesta jos on puhaltanut nollat?
Koska tuossa on löytynyt huumausaineita autosta, niin on aivan selvää, että epäillään myös rattijuopumuksesta. Sillä saadaan kaveri vietyä verikokeeseen, ja tarkistettua sekin homma virallisesti. Paikan päällä tehty puhalluskoe ei välttämättä näytä totuutta asiasta.
 

Kolokettu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KoU, HJK, AS Roma, Chelsea

Creed Bratton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Löytyykös palstalta veturinkuljettajia?

Itseäni ei jotenkin pankkimaailma motivoi, niin olen miettinyt tuota veturinkuljettajan pestiä. Tällä hetkellähän sinne ei ymmärrettävästi uusia koulutuksia järjestetä, mutta tulevat eläköitymiset pakottaa kylläkin VR:n jatkamaan tuota koulutusta.

Itseäni eniten askarruttaa, että minkälainen palkkaus alalla on? Minkälaiset työvuorot? Pilaako vuorotyö perhe-elämän ja kaverisuhteet? Ja estääkö silmälasit koulutukseen pääsyn?

Uskoisin soveltuvani hyvin alalle, koska itseltä löytyy kokemusta vuorotöistä (taksia 3vuotta), tietokoneasentajan koulutus ja ensi kesänä on myös BBA:n (suomennettuna tradenomi) koulutus. Eniten toki mietityttää, että vastaako palkka niitä työvuoroja? Ja onko ne vuorot täysin sellaiset ettei mitään menoja pysty suunnittelemaan etukäteen?
 

Schwalbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Löytyykös palstalta veturinkuljettajia?

Tiedä vaikka löytyisikin. Itse en ole, mutta tiedän silti siitä hommasta jonkun verran.

Palkka on työn vaativuuteen nähden hyvä, reilut 3000 euroa kuukaudessa. Itse duunihan on niin simppeliä, että siitä suoriutuisi vähän koulutettu paviaanikin. Ja helvetin ykstoikkoista. En tiedä missä päin Suomea asut, mutta vasta Helsinkiin valmistunut veturinkuljettaja ajaa käytännössä pelkkiä lähijunia todella monta vuotta ennen kuin on puhettakaan pääsystä mihinkään pidemmälle muuta kuin satunnaisesti. Siinä kun virittelet kulkupeliä valmiiksi kuudennen kerran peräjälkeen lähteäksesi Vantaankoskelle nistejä ja muita hampuuseja kyytimään, niin alkaahan se vituttamaan leppoisampaakin kaveria.

Vastaavasti työajat ovat _erittäin_ huonot, työvuorot alkavat järjestäen aamulla kolmen ja neljän välillä, yövuoroja, katkopäiviä ja muuta vastenmielistä. Että miten se sitten kenenkin elämään vaikuttaa, siihen on paha sanoa mitään toisen puolesta. Tuoreet veturinkuljettajat ovat lisäksi vuositolkulla uransa alussa ns. "heitossa", jolloinka seuraavan päivän työt saa tietoonsa kuluvana päivänä n. klo 16. Että ei siinä ihan hirveästi muita menoja suunnitella. Ja tuleppa duuniin & puhalla (säännöllisen epäsäännöllisesti toistuvissa ratsioissa) 0,1 promillea, niin mono heilahtaa välittömästi. Reilu meininki vai mitä? VR on kyllä muutenkin työnantajana suoraan saatanasta, tulet huomaamaan jos sinne päädyt.

Lasit eivät koulutukseen pääsyäsi estä, mutta mutta...

Veturinkuljettajan homma on kovin kysyttyä kovan palkan ja "varman" duunin vuoksi. Talon ulkopuolelta tulevan pitää käytännössä olla töissä jollain teknisellä alalla ja / tai omata jokin sen alan koulutus. VEK-kurssi kestää ymmärtääkseni n. 1,5 vuotta ja palkkaahan sen ajalta ei makseta. Valitettavasti en kuitenkaan usko, että sinun CV:lläsi veturinkuljettajan hommiin päästään, mutta kerrankos minä väärässä olen ollut!
 

Krupieeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Löytyykös palstalta veturinkuljettajia?

Enpä minäkään ole veturimies. Ala on varmasti palkkauksen kannalta sangen hyvä, etenkin jos muihin kuljetuspuolen hommiin vertaa. Ja eiköhän tuolla duuniakin riitä, tosin VR:n monopolihan kai häviää tulevaisuudessa, joten tiedä sitten miten palkkojen ja etujen käy pitkässä juoksussa. Muistan lukeneeni joskus, että kursseille pyrkii satoja (ellei jopa tuhansia) ihmisiä ja sisään otetaan muutama kymmenen. Eli sisäänpääsyprosentti lienee jotain kahden-neljän luokkaa.

Pikainen haku mielenkiinnosta tuota näköä koskien tuotti jonkun EU:n direktiivin veturikuljettajille asetetuista vaatimuksista. Siellä todetaan

Seuraavien näköön liittyvien vaatimusten on täytyttävä:
– näkötarkkuus kauas, joko laseilla korjattuna tai ilman laseja: 1,0; vähintään 0,5 huonomman silmän osalta
– voimakkaimmat sallitut korjaavat linssit: kaukotaittoisuus +5 / likitaittoisuus –8. Poikkeamiset sallitaan poikkeustapauksissa ja silmälääkärin lausunnon perusteella. Päätöksen tekee lääkäri
– lähi- ja kaukonäkö riittävä, joko laseilla korjattuna tai ilman laseja
– piilolinssit ja silmälasit sallitaan, jos erikoislääkäri tarkistaa ne määräajoin
– värinäkö normaali: tunnustetun testin (esim. Ishihara) käyttö, vaadittaessa täydennettynä toisella tunnustetulla testillä
– näkökenttä puutteeton
– kummankin silmän näkö normaali; ei vaadita, jos henkilön näkö on korjattu asianmukaisesti ja hänellä on riittävä korvaamiskokemus. Sovelletaan vain, jos henkilö on menettänyt yhteisnäön työn aloittamisen jälkeen
– yhteisnäkö normaali
– värisignaalien oikea tunnistaminen: testi perustuu yksittäisten värien eikä suhteellisten erojen tunnistamiseen
– kontrastiherkkyys hyvä
– ei eteneviä silmäsairauksia
– silmäimplantit, keratotomiat ja keratektomiat hyväksytään vain, jos ne tarkistetaan vuosittain tai lääkärin määräämin väliajoin
– häikäisynsietokyky
– värillisiä piilolinssejä ja väriä vaihtavia linssejä ei sallita. UV-säteilyä suodattavat linssit sallitaan.
 

Gellner

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tuoreet veturinkuljettajat ovat lisäksi vuositolkulla uransa alussa ns. "heitossa", jolloinka seuraavan päivän työt saa tietoonsa kuluvana päivänä n. klo 16. Että ei siinä ihan hirveästi muita menoja suunnitella.

Sillä lailla! Kuulostaapa aivan hemmetin mukavalta työnantajalta, huh,huh.
 

Tykki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Itse duunihan on niin simppeliä, että siitä suoriutuisi vähän koulutettu paviaanikin. Ja helvetin ykstoikkoista.
Sitten siinä on vielä sekin, että luultavasti tuo yksitoikkoisuus on se paras osa kyseistä työtä. Meinaan, että sitten kun tapahtuu jotain erikoista, se luultavasti vie yöunet pitkäksi aikaa.
 

tiipii

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Lahko
Matkakuvat nettiin

Mikä olisi paras tapa jakaa lomakuvat ison ryhmän kesken jonne myös matkassa olleet voisi lisätä kuvansa. Ei saisi myöskään pakata kuvia yhtään, vaan säilyttää kuvat alkuperäisessä muodossaan ja koossaan. Maksullinenkin kelpaa. Tietysti sen pitää olla suojattu jonne muut ei pääse kuin salasanoilla.
Kuvat.fi taitaa olla yksi varteenotettava vaihtoehto, mutta voi olla että tilanpuute alkaa vaivaamaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös