Sekalaisten kysymysten ketju II

  • 6 974 734
  • 47 167

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Saako kunnan vaakunaa käyttää vapaasti vaalimainoksessa? Minkälainen on hyvä vaalimainos? Kannattaako laittaa yksi suurempi vai muutama pienempi mainos mikäli budjetti on rajallinen? Kannattaako mainonnassa mielummin käyttää valtakunnallista sanomalehteä vai ilmaisjakelulehteä?

Vaaliasiathan on onneksi aina ajankohtaisia.

Olen melko varma siitä, että ei saa. Kuntalaissa sanotaan "Vaakunan käyttöä valvoo kunnanhallitus tai hallintosäännössä määrätty kunnan muu viranomainen". Vaakunan käyttämiselle vaalimainoksessa ei todennäköisesti heru lupaa.

Makuja on monia ja se joka osaisi sanoa sanoa varmasti, että mikä on hyvä vaalimainos, olisi a) melkoisen rikas ihminen ja b) luultavasti myös menestynyt politiikassa. Mutta perusasiat on se, että mainoksen olisi oltava selkeä (nimi, puolue ja numero selkeästi esillä). Lisäksi varmaan tarttee olla joku sellainen elementti, mikä kiinnittää huomion ja jää mieleen.

Riippuu monesta asiasta tuokin. Tekisi mieli sanoa, että mitään pikkiriikkisiä mainoksia ei huomaa kukaan, joten ennemmin kannattaisi käyttää kaikki pelimerkit yhteen hyvin näkyvään mainokseen. Mutta: jos nyt onkin tilanne, missä osa äänistä annetaan ennakkoon ja osa vasta vaalipäivänä, niin yksi mainos ei riitä millään. Rajallisella budjetilla unohtaisin ehkä lehtimainonnan kokonaan ja panisin rahat (ja niiden lisäksi kaiken saatavilla olevat omat ja tuttujen resurssit) esim. suoramainontaan ja ulkomainontaan.

Jos kuitenkin laittaa mainoksen lehteen, niin kannattaa ainakin miettiä, että mikä on se kohderyhmä, mitä yrittää tavoittaa ja mikä lehti siihen parhaiten pystyy.

Näillä vinkeillä jos pääset @vilperi presidentiksi, niin otathan kiitoksena minut sitten kallispalkkaiseksi erikoisavustajaksi? Mihinkään näihin hyvinvointialuehömpötyksiin en sen sijaan lähde mukaan.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Viitaten kalsarikänniketjuun. Paljonkohan kalsarikännit maksaa?

... mit vit.. Siis paljonkohan psykiatrikäynnit maksaa?

Välitön hintahan kalsarikänneille voi olla hyvinkin halpa, riippuen tietysti siitä, millainen alkoholimäärä tavoiteltuun humalatasoon vaaditaan.

Sen sijaan kalsarikännäilyn - varsinkin toituvana harrastuksena - välillinen hinta voi olla hyvinkin korkea, mihin tuo jälkimmäinenkin kysymyksesi mahdollisesti liittyy.

Omalla rahalla ja yksityisellä puolella yksi käynti psykiatrilla maksanee noin 150-250 euroa / käyntikerta (miinus Kelan mahdollisesti korvaama osuus). Tavalliselta lääkäriltä voit kuitenkin saada lähetteen ja saada sitä kautta apua ilmaiseksi.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Jos yhdistys (esim. ainejärjestö) haluaa laittaa nettisivuilleen nykyisen hallituksensa lisäksi vanhojen hallitusten kokoonpanot, onko tähän kysyttävä asianosaisilta lupaa? Nimen lisäksi listassa olisi vain tehtävä hallituksessa ja vuosiluku. Vastaus on todennäköisesti selkeä ja yksinkertainen, mutta parempi varmistaa.

Edit. Tämän pj-listan tapaisesta olisi siis kyse, mutta mukana olisivat muutkin hallituksen jäsenet.

Ei tämä ehkä ole mikään selkeä ja yksinkertainen asia. Yhdistyslaki ei sano mitään siitä, missä ja mitä tietoja hallituksen jäsenistä saa/pitää kertoa. Ja luultavasti yhdistyslaki ei vanhoja hallituksia edes koskisi. Tietosuojalaki on puolestaan sellainen viidakko, että sen perusteella en uskalla ainakaan itse sanoa mitään.

Jos haluatte pelata varman päälle, niin joko pyydätte suosiolla kirjallisen suostumuksen kaikilta aiemmilta hallituksen jäseniltä heidän nimiensä ja tehtäviensä julkaisuun, tai sitten varmistatte asian vaikka tietosuojavaltuuteun puhelinneuvonnasta.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Sellainen tuli tuossa mieleen kun punssissa pyörin, että onko mahdollista haastatella tuomaria erätauolla kuin pelaajia tai valmentajia? En muista koskaan nähneeni tällaista tilannetta.

Kaikkihan on mahdollista. Eli jos vaan menee kylmän röyhkeästi työntämään mikin tuomarin naaman eteen, kysyy tiukan kysymyksen ja tuomari suostuu jotain siihen vastaamaankin, niin siinähän sitä haastattelua jo on.

Käytännössä uskoisin kuitenkin, että lajiliiton kilpailusäännöissä tai jossain muussa salaisessa valassa on määritelty hyvin tarkkaan, kuka, mitä ja milloin medialle saa puhua. Etenkin mitä korkeamman sarjatason urheilusta on kyse.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kukaan tehnyt tuttavuutta tuohon James Bondin autokokoelmaan, mitä töllössäkin näkee mainostettavan? Ilmeisesti arvotonta rihkamaa koko sarja?

Satutko vielä muistamaan, että paljonko ne autot olisivat vuonna 2008 maksaneet? Nyt kokoelman (ehkä?) käypä hinta näyttäisi olevan 650 euroa.

EDIT: täällä onkin rutkasti lisätietoa kyseisistä autoista: Lisätietoja James Bondin autokokoelmasta
Vähän yli kympin ovat maksaneet / kpl ja kun sarjassa on 60 autoa, niin eipä niiden arvo ole tainnut ainakaan merkittävästi kasvaa.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kengät hukassa

Hakusessa olis mäiskärit.Perus mustat eivät kiinnosta,joten olisikos kenelläkään tietoa/kokemuksia asiallisista nettikaupoista josta voisi tilailla.

Onko mäiskärit sama asia kuin maiharit? Jos on, niin tilaa suoraan tohtorin omasta kaupasta vaikkapa nämä valkoiset Martensit. Kyllä on kiva kävellä niillä kurakeleissä... Itse ostin useammatkin Martensit aikoinaan Dekadenzistä, mutta ei sitä varmaan ollut olemassa enää vuonna 2008.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Sähly maalivahdin paidan paikkaus?

Tuossa eilen pelistä tullessani huomasin, että alkaa olemaan toisessa "panssaripaidan" hisassa kyynerpään tienoilla kunnon ilmanvaihtoreiät ja varmaan jotain tarttis tehdä. Reikää on sen verran ettei varmaan pelkällä ompelulla pääse pitkälle, vaan alustavasti mietin jotain paikkapalaa. Minkälaista kangasta tuollaiseen paitaan kannattaisi laittaa, tai korjaako joku noita ihan työkseen?

Eihän nuo uudetkaan paidat mahdottomia maksa, mutta opiskelijalla on käyttöä sille(kin) rahalle muuta käyttöä.

Kuvaa en valitettavasti löytänyt vastaanvanlaisesta paidasta, josta saisi osviittaa.

Kumi- tai nahkapaikka voisi olla poikaa. Suutarit yleensä paikkaa esim. prätkäasusteita, eli varmaan onnistuu tuon veskarinpaidankin korjaus myös sitä kautta, jos et viitsi alkaa itse ompelemaan.
 

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
Näillä vinkeillä jos pääset @vilperi presidentiksi, niin otathan kiitoksena minut sitten kallispalkkaiseksi erikoisavustajaksi? Mihinkään näihin hyvinvointialuehömpötyksiin en sen sijaan lähde mukaan.

Ilman muuta otan sinut erikokoisavustajaksi pressaksi päästessäni. Hyviä vinkkejähän ja vastauksia kun sinulta tuntuu saavan aiheeseen kuin aiheeseen.

Ja minun lähisuvussahan nämä vaaliasiat ovat toden totta useinkin ajankohtaisia. Kunnallisvaaleissa on ollut ehdokkaana meidän lähisuvusta niin isää, äitiä, siskoa kuin siskon miestäkin. Kunnan valtuustoon asti ovat heistä päässeet siskoni ja hänen miehensä, eri aikaa tosin mutta kuitenkin.

Ja nytkin nämä vaaliasiat ovat jossain määrin ajankohtaisia taas kun siskon mies on nyt näissä aluevaaleissa ehdokkaana.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Missä mättää, kun latasin koneelleni koulun sivustoilta laskentasuunnitelman exel-pohjan. Tiedoston pitäisi olla sellainen, että sitä ei suoraan avattuna pysty muokkaamaan vaan se on kirjoitussuojattu, mutta kun lataat sen omalle koneelle ja avaat sitten niin sen muokkaamisen pitäisi onnistua. Kuitenkaan se ei täysin onnistu, vaan jotain kaavion kohtaa et pääsekään muokkaamaan, vaan tulee lukemaan että on kirjoitussuojattu?

Kyseinen tiedosto voi olla edelleenkin kirjoitussuojattu. Klikkaa hiiren oikealla napilla tiedostoa kansiossa, valitse ominaisuudet ja varmista että "vain luku" kohdassa ei ole rastia.
 

Liitteet

  • vain_luku.jpg
    vain_luku.jpg
    49 KB · kertaa luettu: 52

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Iron Maidenin heinäkuisen tuplakeikan ketjusta napattua, koskien lämppäri Avenged Sevenfoldia:

Herätti helvetillisen kiinnostuksen! Sevenfoldko tulossa talvella Suomeen? Mistä moinen tieto? Minne tulee?

Ei tainnut tulla. Wikipediasta:

Avenged Sevenfold esiintyi ensimmäistä kertaa Suomessa Iron Maidenin lämmittelijänä Helsingin Olympiastadionilla 18. heinäkuuta 2008 sekä Tampereen Ratinan Stadionilla 19. heinäkuuta 2008. Seuraavaksi Avenged Sevenfold esiintyi Suomessa 22. marraskuuta 2010 Helsingin jäähallissa. Yhtye esiintyi 17. kesäkuuta 2011 yhtenä pääesiintyjistä Provinssirockissa. Viimeisin Suomen keikka oli Hartwall Areenassa 7. maaliskuuta 2017.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Jos ihminen on tajuttomana koko yön, niin onko hänellä univelkaa tästä yöstä? Ymmärrän sen, että tuollainen tajuttomuus saattaa itsessään jonkin verran väsyttää, mutta nyt en kysykään sitä.

Entäs jos on tajuton/nukkuu erittäin sikeästi (esim. sammuneena)? Voiko silloin saada kuulovaurion kovista äänistä? Vai vaatiiko tuo jonkinlaista aktiivista kuuntelua?

Kaikenlaista sitä tuleekin mieleen.

Sekä unessa että tajuttomuudessa on eri tasoja. Huono nukkuminen ei poista univelkaa, vaan voi jopa lisätä sitä. Syvä tajuttomuus ja syvä uni voivat vastata fysiologisilta seurauksiltaan toisiaan, mutta esimerkiksi sammuminen ei vastaa oikeaa nukkumista. Onnistunut uni vaatii tietyn rytmin ja kaikkien vaiheiden läpikäymisen. Sammuneella on puolestaan käynnissä eräänlainen elimistön häiriötila, aivot ei toimi normaalisti, eikä tila vastaa nukkumista tai välttämättä poista edes väsymistä.

Nukkuminen tai sammuminen ei auta kovasta melusta johtuvaan kuulovaurioon - luultavasti ennemminkin päin vastoin, jos ihminen on sellaisessa tilassa että ei huomaa liian kovaa melua ja osaa suojautua siltä. Kovat äänet aiheuttavat korvassa aistinkarvasolujen tuhoutumista. Ne tuhoutuvat ymmärtääkseni ihan yhtä lailla oli silmät auki ja vastaanotin päällä tai ei.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Voisiko joku ystävällisesti kertoa mitä tarkoittavat

A) Käteisvarat
B) Pankkitalletukset
C) Nopeasti realisoituvat sijoitukset

Suomenkielellä.

Ja kertoa sen jälkeen mitä tällaisia maksuvalmiusjuttuja ed. mainituista voisi olla käytössä sellaisella suht pienellä 80 paikkaisella lounas- ja pitopalveluravintolalla, joka on kommandiittiyhtiö.

Nimimerkillä Liiketoimintasuunnitelma vituttaa

A) käteinen raha
B) pankkitilillä oleva raha
C) esimerkiksi osakkeet tai muu sellainen omaisuus, mikä on ns. vaihdettavissa rahaksi koska tahansa

Kaikkia
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Mahtaakohan alhaisempi ÄO ja liikalihavuus korreloida kovinkin vahvasti keskenänsä? Onhan ainakin niin, että korkeammin koulutetut elävät pitempään ja terveellisemmin, joten luulisi loogisesti asian olevan epäilemälläni tavalla. Mietin, vain kun katsoin tänään tv:tä ja ne kaikki ohjelman "sankarit" olivat läskejä yh-äitejä eivätkä kyllä olleet niitä penaalin terävimpiä kyniä.

Siis ovatko läskit keskimäärin tyhmempiä? (ja jos ei tässä yhteydessä alettaisi väitellä älykkyyden määrittelystä)

Tästä on luonnollisesti tehty runsaastikin tieteellisiä tutkimuksia. Löytyypi googlella esim. hakusanoilla "iq and weight". En jaksa alkaa näin iltamyöhään lukemaan noita läpi, mutta jo tuon haun tuloksista voi päätellä jotain.

Alhaisemman äö:n omaavalla ihmisellä on suurempi todennäköisyys liikalihavuuteen kuin ihmisellä, jolla on korkeampi äö.

Lisäksi on tutkittu asiaa myös toisin päin ja havaittu, että suuri ylipaino voi aiheuttaa aivoihin sellaisia fyysisiä muutoksia, jotka vaikuttavat negatiivisesti hänen älykkyyteensä.

Muistettava kuitenkin, että nämä ovat korkeintaan tilastollisia totuuksia, eikä niistä voi vetää mitään johtopäätöksiä yksittäisten ihmisten osalta.

Et maininnut viestissäsi, että mitä ohjelmaa katsoit. Veikkaan kuitenkin, että kyse oli jostain tosi-tv-ohjelmasta. Tekisin sen perusteella oletuksen, että tässä tapauksessa tyhmyyden kanssa korreloi enemmänkin kyseisten ihmisten halu osallistua ohjelmaan kuin läskeys.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
The Bruise Brothers - Hockey’s Heavyweight Champions

Tuli tässä mieleen että onko tätä Bob Duffin kirjoittamaa teosta kahdesta Red Wingsin kulttisankarista saatavilla Suomesta?

Ja onko tuota miten saatavilla? Hinta näyttäisi n. 40$+postituskulut olevan ainakin muutamalla sivulla, mutta en mitenkään hirvittävän tarkasti tuohon perehtynyt..

Toivottavasti ostit kirjan aikoinaan tuolla 40 taalalla. Nyt näyttäisi olevan nimittäin jo jonkinlainen keräilyharvinaisuus ja uusien kirjojen hinnat pyörivät Amazonissa, Ebayssa ja muissa kansainvälisissä kauppapaikoissa noin 300-550 dollarissa.

Näemmä kirjakin voisi olla edelleen ihan hyvä sijoituskohde...
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Wordin sisällysluettelo-toiminnon kanssa on nyt ongelmia. Sisällysluettelon saa muuten toimimaan hyvin, mutta jostain syystä Word heittää kakkostason otsikoiden sivunumerot aina väärään paikkaan ts. ulos ruudulta. Muut otsikot ovat ihan kunnossa. Tilanne on aivan mystinen ja samalla kysessä on gradun viimeinen puuttuva osa, joten apu kelpaisi.

Toivottovasti hoksasit kysyä apua experteiltä ja olet nyt viimein (vähintään) maisteri.
 

Orman Mollis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Toivottavasti ostit kirjan aikoinaan tuolla 40 taalalla. Nyt näyttäisi olevan nimittäin jo jonkinlainen keräilyharvinaisuus ja uusien kirjojen hinnat pyörivät Amazonissa, Ebayssa ja muissa kansainvälisissä kauppapaikoissa noin 300-550 dollarissa.

Näemmä kirjakin voisi olla edelleen ihan hyvä sijoituskohde...
Itseasiassa ostin. Ja sattuipa vielä tulemaan molempien herrojen nimikirjoitusten kanssa.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Onkohan liikenneonnettomuuksien vammojen laadusta minkäänlaista tilastoa olemassa? Onkohan jollain jotain tietoa tai osaakohan joku käyttää Googlea paremmin. Olen tässä koko aamun kuukletellut enkä löytänyt minkäänlaista tilastoa tai artikkelia aiheesta...

Tilastokeskus ei ainakaan pidä yllä tällaista tilastoa. Vakuutusyhtiöillä on aivan pommin varmasti omista tapauksistaan koostettu tilastoja asiasta, mutta ne ovat ainoastaan omaan käyttöönsä, eivätkä siis julkisia.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Nightwishin debyytti Angels Fall First julkaistiin alunperin numeroituna 500 kappaleen CD-painoksena. Olen antanut itseni ymmärtää, että moinen plättä on tätä nykyä melkoisen arvokas ja himoittu keräilykohde. Osaisiko joku heittää linkkiä jonnekin, mistä löytyisi jotain viitettä hinnasta?

No niin, niin no. Eli nyt voisi köyhää vituttaa.

Tarinahan menee niin, että satuin joskus löytämään kyseisen levyn Kouvolan legendaarisen Aseman Montun lattialta ja otin talteen. Saatoin kerran yrittää kuunnellakin, mutta en tykännyt yhtään. Sitten se jäi hyllyyn pölyttymään, kunnes sitten aloin karsimaan turhankin massiiviseksi paisunutta kokoelmaa näiden minulle täysin tarpeettomien levyjen osalta.

Niin ja se arvo? Löysin googlaamalla viime vuosilta vain yhden huutokaupan, jossa kyseinen eka painos oli myyty. Hinta oli noin 1100 dollaria.

Muistan kyllä vielä kenelle annoin tämän levyn. Jos viitsisi vääntää veistä omassa haavassaan, niin voisipahan sitä vielä kysäistä kyseiseltä tyypiltä, että onko levy vielä tallessa ja oliko se oikeasti tuota ihan alkuperäistä painosta.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Nokian korjaajia

Tuli tällänen eteen, joten ajettelin kysellä onko täälä tietoja

Löytyykö jostain korjaajaa Nokian puhelimille?
E90 mikki hajos ku pudotin sen

Takuu on jo ummessa ja Nokian oma huolto maksaa mansikoita

löytyykö muita edullisempia vaihtoehtoja?

Ite kun korjaat, niin hyvä siitä tulee. Ohjeita: Nokia E90 Repair
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Pitäisi saada hyvä ohjelma, jolla voi ladata nettivideoita pääosin YLEn Areenasta. Tähän mennessä olen käyttänyt WM Recorderia, mutta se ei varsinaisesti lataa videota vaan nauhoittaa toistettua. Eli pienetkin bufferoinnit tulevat tallennetulle videolle. Real Playerin latausominaisuus on kokeiltu, mutta se ei ole tarpeeksi hyvä.

Mikä ohjelma sopisi hyvin em. tarkoitukseen?

"Ylellä on suurimpaan osaan Yle Areenan ohjelmista oikeus välittää ohjelmat ainoastaan suoratoistona, ei ladattavaksi omalle koneelle. Ohjelmien oikeudenhaltijat ovat edellyttäneet, että Yle suojaa teknisesti suoratoistona tarjoamansa ohjelmat tallentamiselta."

Enpä siis ala rikoskumppaniksesi ja suosittele mitään ohjelmaa käyttötarkoituksiisi.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Riittääkö meganen laajakaista MTV3:n CHL-nettilähetysten maksimilaatuun vai joutuuko tinkiä laadusta?

Laatu ei ehkä vuonna 2008 ollut muutenkaan ihan parasta mahdollista, mutta luultavasti 1M laajakaistalla on tökkinyt siltikin ainakin jonkin verran.
 

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Meillä oli syksyllä kämpässämme pieni vesivahinko, käyttövesiputki oli vuotanut ajan kanssa. Kuivaus kesti kaksi päivää vajaa 7 viikkoa ja tältä ajalta kuulemma voi saada taloyhtiön vakuutuksesta korvauksia sähkön kulutuksesta? Onko näin vai olenko ymmärtänyt isännöitsijän puheet jotenkin väärin?
 

MacRef

Jäsen
Suosikkijoukkue
KuPS - elä laakase, naatittaan
Meillä oli syksyllä kämpässämme pieni vesivahinko, käyttövesiputki oli vuotanut ajan kanssa. Kuivaus kesti kaksi päivää vajaa 7 viikkoa ja tältä ajalta kuulemma voi saada taloyhtiön vakuutuksesta korvauksia sähkön kulutuksesta? Onko näin vai olenko ymmärtänyt isännöitsijän puheet jotenkin väärin?
Sehän riippuu ihan sen vakuutuksen ehdoista.
 

SamSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ikurin Vire
Meillä oli syksyllä kämpässämme pieni vesivahinko, käyttövesiputki oli vuotanut ajan kanssa. Kuivaus kesti kaksi päivää vajaa 7 viikkoa ja tältä ajalta kuulemma voi saada taloyhtiön vakuutuksesta korvauksia sähkön kulutuksesta? Onko näin vai olenko ymmärtänyt isännöitsijän puheet jotenkin väärin?
Ihan mahdollista tuo on. Isännöitsijän tai hallituksen pjn pitäisi ottaa yhteyttä kiinteistövakuutuksen myöntäneeseen firmaa ja selvittää ja tarvittaessa tehdä vahinkoilmoitus.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös