hanu kirjoitti:
Paikallinen lihakauppiaani onnistui mainospuheessaan ja möi minulle poron ulkofileitä. Eli paketissa lienee kaksi kappaletta kokonaisia poronfileitä, yhteispaino on 388g.
- - -
Pari perussääntöä, jos aiot paistaa fileet pannulla:
1) Lihan pitää olla varmasti huoneenlämpöistä ennen paistoa, vähän rystysillä nuijit niitä tasaisiksi ja mausteeksi riittää suola ja mustapippuri hierottuna molemmin puolin.
2) Pannun, mieluimmin valurautaisen parilapannun, pitää olla Kuuma Isolla Koolla. Rasvaa pannulle, pihvit päälle niin kauaksi aikaa että pihvin sivusta näet sen kypsyneen (menee harmaaksi) noin puoleen väliin. Sitten lämmöt pois, kääntäminen ja maun mukaan kevyt paistaminen muttei missään tapauksessa läpikypsäksi. Hetken kuluttua pihvit voi ensin nostaa lämpimille tarjoilulautasille vetäytymään ja rakentaa niiden viereen annokset.
Saattaa mennä ekalla kerralla kokeiluksi kypsyysasteen kanssa, mutta mieluummin vähemmän kuin enemmän kypsä. Sitä voi sitten paistaa lisää jos ei pidä kovin mediumista.
Kokkisota-ketjussa voi olla lisävinkkejä, ja varsinkin jos teet niistä muuta kuin pihvejä. Itsehän paistelen usein mm. hirvipihvejä.