Ilmoitukset

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Fancy Jasper huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella.

Sulje ilmoitus

Sekalaisten kysymysten ketju II

Viestiketju osiossa 'Kierrätyskeskus' , aloittajana Ruutiveijari, 16.02.2005 klo 14.27.

 1. -OO- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Kiitos vaan vastanneille. Eilen onnistuin saamaan uudet kuvut lamppuihin.
   
 2. öljylantio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suurin ja kaunein
  Toimiiko Visa Debit huonommin ulkomailla maksaessa kuin Credit/Debit -kortti? Eli kannattaako vaihtaa korttia, jos joutuu enemmän matkustamaan.
   
 3. SamSpade Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ikurin Vire
  Lainaus:
  Omien kokemusten mukaan toimii huonommin. Pankeillakin on eroa. POP ja Nordea debit ollut. POP kanssa useammin ongelmia automaatilla ettei yhteyttä pankkiin. Nordea toimi useammin, mutta VISA credit ja Master Card credit ovat toimineet aina. Sekä maksaessa että automaatilla.
   
 4. Domi28 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Maple Leafs, Liverpool
  Onko joku kokeillut Skinners-sukkia?
  Kyseessä siis sukan kaltainen "kenkä". Olen harkinnut noiden tilaamista, koska syksyllä on edessä reissu Aasiaan ja nuo voisivat olla sopivat jalkineet moneen käyttöön. Hinta on melko suolainen, joten käyttökokemuksia arvostettaisiin suuresti.
  Linkki kotisivuille: Skinners - Socks or shoes? Neither.
   
 5. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, sympatiat Kalevan Pallo
  Miten saan Spotifyn välimuistin tyhjennettyä Windowsista? Yritin etsiä neuvoa googlella, mutta ei tunnu ainakaan Windows 10:lle löytyvän mitään ohjetta, enkä Spotifyn asetuksistakaan löydä sitä.
   
 6. heavy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Ei harmainta aavistusta mutta helpointa varmaan poistaa ja asentaa uudelleen koko softa? Ei liene iso rumba.
   
 7. Tinke-80 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Haukat
  Lainaus:

  lifehacker - spotify
   
 8. vilperi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Mkä evankeliumi alkaa kertomuksella Johannes Kastajasta?
   
 9. Ilmari Ahde Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Timppa-setä, Hamsteri, Desmond Määttä
  Voiko tavallisen verokortin vaihtaa kesken vuoden freelance-verokorttiin?
   
 10. Tuamas Jäsen

  Lainaus:
  Sitä ei varsinaisesti vaihdeta, mutta kyllä, kesken vuoden voi hakea freelancer-verokortin.
   
 11. Ilmari Ahde Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Timppa-setä, Hamsteri, Desmond Määttä
  Lainaus:
  Tämä selvä, kiitokset ja pokkaukset.
   
 12. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, sympatiat Kalevan Pallo
  Kysytään nyt täällä, otin tuossa eilen kaverin kanssa lennot Roomaan. Miten hyvin italialaiset puhuu noin yleisesti ottaen englantia? Espanjassa tullut muutaman kerran käytyä ja siellä saa monesti tuskailla että englantia ei kunnolla osata, mitenkähän on saapasmaan laita?
   
 13. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Markuksen.
   
 14. heavy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Roomassa osaavat, ainakin auttavasti että saa bussiliput yms ostettua. Maaseudulla eivät yleensä puhu, mutta kaikesta on selvitty ilman isompia kommelluksia.
   
 15. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, sympatiat Kalevan Pallo
  Lainaus:
  Joo, toki tuo maaseudun englannin osaamattomuus ei mikään ylläri luonnollisesti olekaan. Lähinnä hain vertailua Espanjaan, kun siellä yllättävän monessa hotellissakaan moni respan työntekijä ei osaa englantia edes auttavasti. Viime kesänä tuli oltua Barcelonassa kahden kaverin kanssa, toinen näistä oli mestoilla jo aiemmin ja oli varannut hotellihuoneen, menin sitten toisen kaverin kanssa paikalle että voimme kirjautua sisään sinne. Piti sitten yrittää selitellä elekielellä ja parin sanan espanjalla että olen sen yhden tyypin kanssa tulossa tänne. Sanoin respan äijälle että "Ville, mi hombre" ja osoitin itseäni. Selvisi sitten jälkeenpäin että "mi hombre" tarkoittaa minun miestäni... Noh, huoneeseen kuitenkin päästiin.

  Toisaalta hauskuus alkaa siinä jos joutuu vähän soveltamaan, ei siinä mitään. Eipä se niin vakavaa ole ja mihinkään oikeisiin ongelmiin joutuminen lienee EU-kansalaiselle toisessa EU-maassa aika mahdotonta.
   
 16. Beagle Boy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Luomuteurastajat (RIP)
  Lainaus:
  Jos on yhtään hatara pää, niin kannattaa pyytää ihan normaali sivutulon verokortti. Ainoa ero freekorttiin on se, että sivutulon kortissa näkyy tuloraja, mihin asti kortti on voimassa.
   
 17. ernestipotsi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Nykyään kaikilla on älyä. Päähän sitä ei jokaiselle ole suotu, mutta puhelimissa älyä löytyy sanakirjojen ja käännösohjelmien muodossa. Esim Google Translate kääntää jotain Papua Uusi-Guinean viidakkokieliä lukuunottamatta lähes kaikki kielet ymmärrettävään muotoon.
   
 18. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
  Lainaus:
  Kyllä Roomassa englannilla pärjää, no problem. Viime syksynä tuli heikomman astian kanssa tuolla ikuisessa kaupungissa piipahdettua, ensimmäistä kertaa mutta ei varmasti viimeistä. Ei kannata mennä jonottelemaan Colosseumiin, sisäpuolella ei ole juuri mitään nähtävää, ulkopuoli sen sijaan on mahtava näky. Turvatarkastuksia oli joka paikassa paitsi Pantheoniin voi kävellä tuosta vain, ei poliiseja tai vartijoita mailla halmeilla, tämä ihmetytti kovasti.
   
 19. Ralph Jäsen

  Roomassa kun on niin perkeelesti turisteja, niin kannattaa netistä varailla lippuja ajoissa suurimpiin turistikohteisiin. Esimerkiksi minun reissullani "naapurimaahan" Vatikaaniin oli aivan järjettömän pitkä jono, jonka ohi tuli käveltyä ja haettua jo maksettu lippu eri tiskiltä. Sama juttu Colosseumin kohdalla.
   
 20. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, sympatiat Kalevan Pallo
  Kiitoksia arvon @bebeto ja @Ralph , täytyy ottaa nämä jutut kanssa ylös. Vastaavasta jonottelusta toki on hieman kokemusta viime kesän Barcelonan reissun jäljiltä, siellä kun olisi tajunnut että esim. Sagrada Familiaan ostaa lipun ennakkoon niin ei tarvitse jonotella. Toki eipä sitten menty koko kirkkoa edes katsomaan koska kierrokset sinne oli myyty jo ennakkoon muutenkin. Camp Noulle sen sijaan pääsi vaivattomasti juurikin tuon ennakkolipun vuoksi.
   
 21. vilperi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Voiko ps3:sen yhdistää kännykän nettiin? Ja miten tuo niin kuin tapahtuu?
   
 22. Tinke-80 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Haukat
 23. vilperi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
 24. banaaninviljelijä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Vimpelin Veto, xnxx, Kaljakylä Rangers
  Tulossa avioero. Vaimo muutti jo uuteen kotiin. Meillä on yhteinen tili(minun alkuperäisesti) ja yhteinen laina, jotka pitäisi jakaa. Ongelmana on, että tuleva ex-rouva ei vastaa puheluihin, ei viesteihin ja sosiaalisssa medioissa on plokannut minut täysin. Pankki ei voi tehdä mitään asian eteen, jos toinen ei ota sinne mitään yhteytä. Eli mitä minä voin tehdä?
   
 25. Joe Plop Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Pska nakki... Itse koittaisin ehkä laittaa viestiä tyttären vanhemmille. Sillä tavalla äärimmäisen asiallisesti että hommat meni kuten meni, mutta nämä asiat olisi nyt pakko saada hoidettua... Ehkä ne pystyisi auttamaan...