Ilmoitukset

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Sekalaisten kysymysten ketju II

Viestiketju osiossa 'Kierrätyskeskus' , aloittajana Ruutiveijari, 16.02.2005 klo 14.27.

 1. Squit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK ja KaMa
  Oon katsellut noita Liigan pelejä telkkarissa ja joka paikkakunnalla siellä tuntuu pyörivän NHL17 mainos. Mikähän mahtaa olla tuon mainoksen biisi? Semmosta kitaran räimettä se on.
   
 2. NDT665 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Lainaus:
  On noita köntsiksiä tullut rinkkareissuilla ihasteltua. Varsinkin, jos ne ovat lähteen tai juoksevan veden lähellä. Oma arvaukseni olisi niiden puoliksi sulaineiden marjojen ympärillä eli sen muun sonnan värissä. Karhulla on, ravinnostaan johtuen, tummempi jätös, jonka väri häviää hitaammin. Mutta kuinkahan kauan sitten on Summase... kröhöm, skeidakikkareen syntymisestä?

  Näinpäs jääkiekkopalstalla kausi päätetään jälleen sille arvoisella tavalla – paskajuttu, kaikin puolin!?
   
 3. Beltran Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  aleksander stubb
  Teen kysymyksen perintöverosta / lahjaverosta, tarkoituksena saada selville olenko ymmärtänyt homman oikein kertomani esimerkin valossa.

  Vanhempani elävät ja minulla on kolme lasta. Kuvitellaan että vanhempani kuolevat ja perintösuuteni on 57.000€ (sopivasti valittu lukema). Käyttämäni lähteen perusteella joudun maksamaan perintöveroa 3.200€. Summan suuruus on sivuseikka, pääasia on se että joudun maksamaan veroa saamastani perinnöstä.

  Voin myös kieltäytyä perinnöstä jolloin perintöosuuteni siirtyy lapsilleni. He kukin perivät 57.000€/3 = 19.000€ ja saavat perinnön verottomana koska alle 20.000€ perintöjä ei veroteta. Tämän jälkeen kukin lapseni voi lahjoittaa minulle 4.900€ verottomana. Eli näillä menetelmillä perintöosuus jakautuu seuraavasti: minulle 3*4.900€ = 14.700€ ja kukin lapseni saa 19.000€ - 4.900€ = 14.100€. Ja verottaja ei saa mitään.
   
 4. Mängimies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Goalvanen
  Mikä olikaan se nettisivu, jota tälläkin sivustolla kovasti mainostettiin tuossa jokin aika sitten, josta näkee päivittäisen tv:n urheilutarjonnan?
   
 5. Skruf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Flyers, Kärpät
  Lainaus:
  tvmatsit.com ?
   
 6. RexHex Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Kyllähän tuo ihan oikealta ajattelulta kuullostaa. Toki tässä on tärkeää huomioida se, että jos lapset ovat alaikäisiä niin tuo lahjan sinulle antaminen ei ole ihan yksinkertaista. Lisäksi, jos perittävä omaisuus ei ole pelkästään puhdasta käteistä vaan sisältää vaikka kiinteistöjä, asuntoyhtiön osakkeita jne, niin on helposti perkeleenmoinen show kerätä valtakirjoja jne. jokaiseen eri toimenpiteeseen, kun kuolinpesä koittaa tehdä erilaisia toimenpiteitä.
   
 7. Styge Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pens, änärin suomalaiset
  Lainaus:
  Periaatteessa kai näin. Se on sitten eri asia, saatko lahjoittaa sitten lasten rahoja itsellesi. Minkä ikäisiä nää lapset on?
   
 8. Beltran Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  aleksander stubb
  Lainaus:
  Ok. Kuitenkin mietin tuon sukupolven väliinjätön perintätilanteessa. Olkoonpa niin että isovanhemmat ovat noin 80v, heillä kolme 40-50v lasta ja näistä yhdellä - joka on tässä tarinassa päähenkilö, olkoon vaikka minä vaikkei tilanteeni oikeasti ole kysytynlainen - kolme täysi-ikäistä lasta.

  Isovanhemmat kuolevat ja heidän huomattavin perintö on omistusasunto. Kuolinpesä myy sen ja asunto myydään 300.000€:lla. Nyt sitten minä kieltäydyn perintöosuudestani joka olisi 100.000€ ja sen saa kolme lastani, kukin kolmasosan. Tämähän on järkevää siksi että perintövero on progressiivinen (en ala laskemaan mutta voitaneen pitää itsestäänselvyytenä että noista kolmesta kolmasosasta pitää perintöveroa maksaa yhteensä jopa huomattavasti vähemmän kuin yhden pitäisi maksaa siitä koko summasta). Tämän lisäksi voisin tehdä lasteni kanssa diilin että antavat minulle lahjana hieman alle 5000€ kukin joka olisi tietysti myös lapsille hyvä diili, kun vertailutilanteessa eivät saisi isovahempien perinnöstä mitään. Vai liekö sitten niin että tuon vaihtoehtojärjestelyn myötä paperishow kasvaa niin paljon että ei kannata kieltäytyä vaan ottaa perintö itse?

  Tiettyhän jaettavaksi perinnöksi jäisi myös paljon tavaraa jota on hyvin hankala myydä, sen sijaan kannattaa ottaa itselleen niin paljon kuin voi: huonekaluja, astoita, tekstiilejä jne ja jos olisin kieltäytynyt perinnöstä, en saisi myöskään mitään tuosta vaan lapseni olisivat jakamassa osuuttani. Tosin voisin kuvitella että viranomaistoimintamme on aivan niin tehokasta että voisivat estää menettelyn jossa joku lapsistani toisi minulle vaikka jonkun pöydän tai kahvikuppisarjan jonka olisi tuossa perintönä saanut.
   
 9. Tuamas Jäsen

  Jos jaettava merkittävä omaisuus on kohtuullisen likvidiä ja irtaimisto ei näyttele merkittävää osaa sekä saatte vielä asioita sovittua perijöiden kesken, ei tuo vaadi kovin kummoista paperisotaa tai byrokratiaa vs. yksin periminen.

  Lisäksi jos et aivan persaukinen ole, niin turha verottajaa on lihottaa enempää kuin on pakko.
   
 10. RexHex Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Kyllä tuo hypoteettinen tilanne vaikuttaa minusta siltä, että hyppäys sukupolven verran olisi ihan järkevä. Toki tässä tulee juurikin se ongelma, että jos yksikin siellä seuraavassa polvessa päättää ruveta hankalaksi ja haluaa myydä kämpän vaikka hintaan 320k vs että kaikille muille kelpaa summa 300k. Sitten ollaankin jumissa.
  Mikäli tosiaan tämmöinen tilanne tulee vastaan, niin kannattaa etukäteen tiedustella omilta lapsilta, mitä ovat mieltä asiasta ja jos välit ovat hyvät, niin tuskin tästä hirveätä ongelmaa syntyy. Ikinähän ei voi tietää ihmisistä, jos mieli muuttuu jossain kohtaa ja mieltään saa jokainen muuttaa vaikka olisi tuommoisessa alustavassa keskutelussa jo sanonut että "joo näin tehdään".

  Ja tuohon ns. paperisotaan liittyen, että jos kyseessä on vain yksi osakehuoneisto, niin tuo ei ole vielä liian paha rasti, etteikö sen vetäisi vs. että veroja menisi joitakin tonneja. Eli ihan hyvä tuntipalkka jokaiselle siitä silti jää.

  edit: ja myös tuo mitä Tuamas sanoi.
   
 11. jussi_j Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Tämä oma vastaukseni on myös vastaava kysymys, että teilataankohan tämä. Luulen, että voi tehdä myös niin, että lapset lainaavat sinulle rahaa (täysi-ikäisenä ainakin mahdollista) ja takaisinmaksusta ei sovita mitään tai alkaa kymmenen vuoden päästä 1% pääomasta vuosittain tyyliin. Näin parhaillaan isommilla summilla, lapsesi ovat aikanaan perijöitä sekä velkojia perinnönjaossa, mikä auttaa varmasti veroasioissa, sillä onhan se eri asia saadaa velalilliselta rahaa kuin perintöä.
   
 12. Johnny B. Goode Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Saattaa olla että menisi tyhmien kysymysten ketjuunkin, mutta mistäköhän löytäisi mm-kisojen kaikkien maiden kokoonpanot? Huomenna alkaa skabat eikä löydy niin mistään muuta kuin suomen. Edes vanha kunnon teksti-tv ei palvele enää toisin kuin ennen. Ei löytynyt jumankauta edes kisojen virallisilta sivuilta. Vai enkö vaan osaa...?
   
 13. stairox Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sport
  Lainaus:
  Kirjoitin googleen "iihf 2017" ja kahden jatkoklikkauksen jälkeen olin tällä sivulla:
  Teams - 2017 WM - International Ice Hockey Federation IIHF
   
 14. Johnny B. Goode Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Tokihan tuolta katsoin ensimmäisenä ja ihmettelin suuresti kun firefoxi(ni) ei näyttänyt mitään. Vastauksesi jälkeen kokeilin Edgellä ja kas perkele. Joskus näinkin päin.

  Kitokset silti.
   
 15. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Jos taskusta löytyy älypuhelin niin IIHF:n sovelluksella näkyy myös kätevästi.
   
 16. Johnny B. Goode Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Juu vois asentaa. Näkyihän nuo löytyvän Eliteprospectistakin...
   
 17. Dactyl Spondee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Huddersfield Town, Green Bay Packers
  "Muistaako joku ysäriltä sellaisen elokuvan kuin Wolverines tms? Muistan hädin tuskin millainen leffa on kyseessä, mutta mistään en löytänyt infoa."

  Voisiko olla vuoden -96 Code Name: Wolverine (TV Movie 1996) - IMDb

  tai sitten kasarilta jenkki-yöhötysklassikko Punainen vaara (1984) - IMDb siinä ainakin mylvittiin tuollaista "Wolverines!" huutoa jatkuvasti.
   
 18. petzku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Olen kai tyhmä, mutta kysytään silti. Miten mahtaa modeemiin liitettävät sisäantennit toimia? Lievähkö lisäsignaali n. 150 metrin päässä sijaitsevalle tukiasemalle olisi ihan kiva ominaisuus, talon muut ominaisuudet ilmeisesti hidastavat yhteyttä. Katolle ei jaksaisi mitenkään kiivetä laittamaan ulkoista, joten jos tuolla sisäisellä saisi nykyisellä modeemin paikalla (aivan ikkunan vieressä) edes jonkinlaisen lisäsignaalin niin olisin tyytyväinen, vai meneekö tämä katolle kiipeilyyn?
   
 19. stiflat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New York Rangers, HIFK
  Lainaus:
  Ilmeisesti syy on Adblockin, koska kokeillessani se päällä tapahtui juuri noin. Ärsyttävästi on alkanut ilmaantumaan sivuja, jossa se blokkailee ihan tieto-osioitakin sivuilta.
   
 20. Vuokralainen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kerho!
  Mikä se oli se ehkä Moon-TV:n musiikkiohjelma, jossa eri musiikkigenren edustajat kohtasivat jollain stadilaisella kioskilla ja keskustelivat musiikista? Muistelisin, että tuossa ohjelmassa kohtasivat Notkea Rotta ja Rane Raitsikka ja siitähän alkoi heidän musiikillinen yhteistyö, mikä tällä hetkellä jatkuu Atomirotan muodossa.
   
 21. heavy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Varmaan tarkoitat tätä: Music On Wheels - Rane & Pelle - YouTube
   
 22. Vuokralainen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kerho!
 23. Vuokralainen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kerho!
  Lainaus:
  Ei se muuten ollut sitten tämä ollenkaan.
  Siinä tv-ohjelmassa keskusteli kaksi täysin eri genreen kuuluvaa muusikkoa jollain stadilaisella kioskilla.
   
 24. heavy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Olen aika varma että olen tuota ohjelmaa myöskin katsonut, ainoa nimi joka tuli mieleen oli toi Music On Wheels... Muistaakseni kioski oli Käpylän lippakioski, mutta ohjelman nimi ei vain tule nyt mieleen.
   
 25. benicio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Kukahan mahtaa olla seuraava tai muuten todennäköinen ei-poliitikko, jolle järjestetään valtiolliset hautajaiset? Löytyykö urheilijoista tai esim taiteilijoista ketään, vai onko tällainen perinne mennyttä aikaa?