Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Sekalaisten kysymysten ketju II

Viestiketju osiossa 'Kierrätyskeskus' , aloittajana Ruutiveijari, 16.02.2005 klo 14.27.

 1. Rocco Jäsen

  Lainaus:
  Varmaan siksi koska TV:ssä oleva kello ei välttämättä ole täysin samassa ajassa virallisen ajanottajan kellon kanssa, ja tämän takia ei tule erän loppuhetkien tyrmäysten ja muiden tapahtumien takia mitään foliohattu-epäilyitä suutaan tai toiseen.
   
 2. Rocco Jäsen

  Lainaus:
  Tästä on tehty laskelmia jo aikanaan tapahtuneen asteroidin osuttua maahan, hyvin lähelle etelänapamannerta.

  Muutama miljoona vuotta sitten 1-4 km halkaisijaltaan ollut asteroidi iskeytyi etelänapamantereen reunalle, noin 5km syvään mereen. Se nostatti tsunamin, mikä työnsi meriveden syrjään vähintään 60 km halkaisijaltaan olevalta alueelta, jos asteroidi olisi ollut tuo maksimi 4km halkaisijaltaan. Ensimmäiset maa-alueet yli 200m korkean tsunamin kohteena oli Chilen rannikko. Uusi-Seelanti ja Tasmania olisi ollut noin 60m korkean tsunamin kohteena 10 tuntia osumasta. Jos asteroidi olisi ollut tuo minimi 1km, tsunamin mitat olisi noin 1/5 yllämaimainituista. Eli Suomi olisi varmasti turvassa tsunamilta, jos se etelänapamantereelle osuisi. Se miten jäätikön sulaminen nostattaisi pysyvästi vedenpintaa, olisi sitten eri asia. Tämä Eltaninin kraateri ei ole täysin varmistunut asteroidin osumaksi, mutta alueelta löydetyt metallijäänteet, sekä Chilen ja Antarktiksen rannikon maanvyöryt ja muut merkit viittaavat täysin tähän.
   
 3. LaTe_Show Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Colorado Rockies: 1980-1981. JYP.
  Perhana, miten saan solmioneulan kiristettyä, kun se on nyt liian löysä = ei mene kiinni...
   
 4. palle fontän Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  RDS
  Onko Juti-bisse tullut jo kauppoihin?
   
 5. heavy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Näyti olevan, ainakin Ruoholahden citymarkettiin.
   
 6. palle fontän Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  RDS
  Lainaus:
  Nyt voidaan puhua kohtalosta! Joudun muutenkin käymään tänään Ruoholahdessa!
   
 7. Anrii Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, JarPa
  Muistaako joku ysäriltä sellaisen elokuvan kuin Wolverines tms? Muistan hädin tuskin millainen leffa on kyseessä, mutta mistään en löytänyt infoa.
   
 8. Beltran Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  aleksander stubb
  Miten kiinteistövero lasketaan?

  Tein pikku tutkimusta lähteenä etuovi.com, myytävät omakotitalot Helsingissä. Avasin 10 ensimmäistä osumaa joista kuudessa oli mainittuna tiedot kohteen kiinteistöverosta. Helsingissä omaan asuntoon kohdistuva kiinteistövero oli vuonna 2016 0,37% ja nousi arvoon 0,41% täksi vuodeksi. Käytän referenssinä tuota 0,37% koska viime vuonna on viimeksi maksettu kiinteistöveroa ja tiedot voivat olla sieltä, toki itse olen ainakin jo saanut tämän vuoden maksulapun. Ja en tässä huomioi mitenkään oliko kohteet omalla tontilla vai ei, jos ovat niin tontin osuudesta pitäisi maksaa korkeammalla prosentilla mutta myyntitiedoista ei tietenkään käy ilmi mikä osuus hinnasta liittyy tonttiin ja mikä itse kiinteistöön.

  No tässä kuusi löydöstäni. Joka kohteesta listasin rakennusvuoden, myynti/pyyntihinnan, ilmoitetun kiinteistöveron ja pyyntihinnasta lasketun kiinteistöveron prosentilla 0,37:
  1987 429.000€ 650€/v 1587,30 €/v
  2014 450.000€ 400€/v 1665€/v
  1991 448.000€ 802,52 €/v 1657,60€/v
  2011 648.000€ 670€/v 2397,60€/v
  1995 990.000€ 2200€/v 3663€/v
  1996 889.000€ 855,52€/v 3289,30€/v

  Jos noiden kaikkien myyntikohteiden hinnat laskee yhteen päädytään lukemaan 3.854.000€ ja ilmoitettujen kiinteistöverojen summa on 5578,04€. Joka on 0,14% eli taulukon mukaan kiinteistöveroista ei makseta edes puolia. "Virhe" on niin suuri että se ei poistu vaikka pyyntihinnat eivät toteutuisi ja talot myytäisiin halvemmalla.

  Tiedän että vanhemmissa kohteissa on voitu tehdä remontteja josta syystä kiinteistön arvo on voinut nousta huomattavasti mutta muuttuneita tietoja ei ole kerrottu verottajalle. Tai, 1990-luvulla asuntojen hinnat nousivat ja sitä ei myöskään ole huomioitu. Mutta listalla on myös kaksi 2010-luvulla rakennettua kohdetta ja ei nämä näytä kiinteistöveron vähyydessä poikkeavan muista. Ja havaintojeni mukaan ilmiö ei ole vain Helsingissä mutta otin tähän vain yhden paikkakunnan siksikin kun kiinteistövero on erisuuruinen eri paikkakunnilla.

  Vai olenko ymmärtänyt jotakin kokonaan väärin?
   
 9. Tuamas Jäsen

  Lainaus:
  Ei kiinteistöverotuksessa käytetyllä kiinteistön arvolla ole mitään tekemistä markkina-arvon kanssa.

  Tuosta määräytymisperusteista tarkemmin:
  Verohallinto > Kiinteistöjen arvostaminen kiinteistöverotuksessa

  Tuosta oikeastaan homman kluu:
  "Rakennuksen, rakennelman ja vesivoimalaitoksen arvoksi katsotaan jälleenhankinta-arvo vähennettynä vuotuisilla rakennustyypeittäin määrätyillä ikäalennuksilla.

  Valtiovarainministeriö antaa vuosittain asetuksen niistä perusteista joiden mukaan jälleenhankinta-arvot eri rakennustyypeille lasketaan, katso esimerkiksi VvMA rakennusten jälleenhankinta-arvon perusteista (1062/2014, jäljempänä jälleenhankinta-arvoasetus). Asetuksen arvoissa on huomioitu muun muassa rakennuskustannusindeksin vuosittaiset muutokset.

  Rakennuksen jälleenhankinta-arvolla tarkoitetaan kyseessä olevaa rakennusta vastaavan uudisrakennuksen todennäköisiä rakennuskustannuksia arviointihetkellä. Rakennusten arvostuksessa ei oteta huomioon rakennuskustannusten alueellisia eroja, vaan rakennukset arvostetaan samoin perustein koko maassa.

  Jos rakennus on sen laatuinen, että siihen ei voida lainkaan soveltaa jälleenhankinta-arvoasetuksessa määriteltyjä rakennustyyppikohtaisia arvoja, pidetään rakennuksen jälleenhankinta-arvona 75 prosenttia vastaavan rakennuksen rakennuskustannuksista. Samoin menetellään rakennelmien kanssa. Toisin kuin maapohjan verotusarvoon, rakennuksen sijainti ei vaikuta sen verotusarvoon, vaan se lasketaan pelkästään rakennustyypin, rakennuksen ominaisuuksien ja iän perusteella.

  Asetuksen arvot ovat sitovia, eikä rakennuksen myyntihinnalla tai todellisilla rakennuskustannuksilla ole siten yleensä merkitystä rakennuksen jälleenhankinta-arvoa määrättäessä."
   
  Viimeksi muokattu: 10.04.2017 klo 16.55
 10. Beltran Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  aleksander stubb
  Lainaus:
  Kiitoksia, täydellinen vastaus. Se että rakennukset arvostetaan samoin perustein koko maassa tarkoittanee sitä että täysin samanlaisen rakennuksen verotusarvo on sama Helsingissä ja Kemijärvellä vaikka niiden markkina-arvo onkin ihan erilainen. Valtiovarainministeriön vuosittaisilla asetuksilla mennään. Ihan mielenkiinnosta voisin joskus perehtyä jälleenhankinta-arvoasetuksiin.
   
 11. FutureHockey Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, NYI, Junnut ja Tilastot
  Kuinka paljon maksaa about taksi aamuyöstä (su-ma yö) helsingin keskustasta (about Kampin hujakoilta) Helsinki-Vantaan lentokentälle? Tässä pohditaan noita tulevia lomajuttuja ja niiden aikatauluja ja kustannuksia, mutta tähän en ole vielä onnistunut löytämään vastausta.
   
 12. heavy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Noin viiskymppiä.
   
 13. Joe Plop Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Lainaus:
  Löytyy laskurikin netistä. Aika lähellä tuo 50€ yötaksalla...

  Taksi Helsinki Hinta-arvio
   
 14. Styge Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pens, änärin suomalaiset
  Lainaus:
  About 50 ja etukäteen tilatulla lentokenttätaksilla vähän halvempi. Noitahan saa myös kimppatakseina, yleensä se poimii jotain muuta ryhmää siis samaan autoon, mutta on vähän halvempi sekin.
   
 15. Kipa84 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Philadelphia Flyers
  Kokemuksia luhtitaloista? Ja nimenomaan nykyaikaisista sellaisista, millaisesta äänieristyksestä yleisellä tasolla puhutaan? Kuuluuko joka ikinen kolaus ja rappusissa ravaaminen kämppään vai saako olla rauhassa? Miten vertautuu kerrostaloon?
   
 16. Jeesus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Olen pitkään metsästänyt sketsiä "voiko rusinoita syödä liikaa". Tämä sketsi on tietojeni mukaan Vesku Show'sta peräisin.

  Onko kellään tarkkaa tietoa, miten saisin ko. sketsin nähtäväkseni? En haluaisi joutua arvailemaan eri dvd-kokoelmien välillä.
   
 17. Hanhi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, AS Roma
  Puhutaan Leijonista, nuorista Leijonista (u20), pienistä Leijonista (u18) jaa --- (u16). Mikä on oikea liikanimi joukkueelle? Mä sanon nyt minileijoniks, voittivat hetki sit Venäjän jatkoilla 5-4.
   
 18. Red Label Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Bruins, Jonathan Drouin, Seinen Rakastaja
  Lainaus:
  Murkkuleijonat kuulostaisi hyvältä.
   
 19. Germanicus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  *HIFK* Germanicus Julius Caesar Claudianus
  Veljille kymysys. Meillä on kuivanmaan tontti Sysmässä keskellä skuugea. Viime vuoden kesällä huomasin puuliiterin lähistöllä aika ison paskakasan, jossa oli puolukkaa ja jotain muuta hötöä joukossa. Nyt käytiin siellä ekan kerran tänä vuonna ja iso kasa sitä ihteään siellä oli taas venaamassa. Joukossa oli myös vanhaa paskaa. Mitä mieltä olette, onko kyseessä Supi vai karhu? Itse olen kyllä Supin kannalla, sillä tietääkseni karhu ei käy ainakaan kovin usein samassa paikassa tarpeillaan. Snadisti silti huolestuttaa, sillä hakkaan puita usein siinä aika lähellä. Pitäisi varmaan hommata riistakamera, niin saa varmuuden.
   
 20. Vesuri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vyborg Jesters
  Lainaus:
  Omaiset voi sitten katsella kun karhu popsii päivälliseksi klapin tekijän. Helpottaa kyllä kun ei tarvii arvuutella mitä tapahtui.
   
 21. MacRef Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KuPS - elä laakase, naatittaan
  Eiköhän se karhu tai muu villieläin säiky sitä meteliä, mitä puiden pilkkomisesta tulee?
   
 22. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Kuinka iso kasa lienee kysymys. Suosittelen katsomaan Hopeanuoli nimisen tv-sarjan, siitä saa hyviä oppeja karhun metsästykseen.
   
 23. Pinturicchio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Juventus, Jokipojat
  Huomenna työreissu Hämeenlinnassa. Löytyykö kaupungista pubia/baaria, josta löytyisi kevyttä evästä & mahdollisuus väijyä Barca-Juve -ottelua?
   
 24. Germanicus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  *HIFK* Germanicus Julius Caesar Claudianus
  Lainaus:
  Onhan siinä kasaa jos on käynyt useamman kerran paskalla. Seuraavalla kerralla pitää vetää mökillä tiukkaa viinaa, että uskaltaa aloittaa Akakabuton metsästys. Vittu, nyt tuli suorituspaineita!
   
 25. pyyksteri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ducks,Jokerit
  Lainaus:
  Suosittelen Voudin kellaria linja-autoaseman vieressä Voudin Kellari, Hämeenlinna - Ravintola - Raflaamo.fi