Kysymys koskein jenkkiyliopistojen jenkkifutispelaajia.
Eli, tiedetään miten iso ja huippuseurattu käytännössä ammattilaissarjojen veroinen laji on kyseessä noiden college- ja university -joukkueiden tasolla, ja kuinka isoja starojakin siellä tietenkin jo pelaa tulevien NFL-lupausten muodossa. Mulla tuli mieleen, kun harvemmin on osunut silmiin, että onko heidän pakko valmistua opinnoistaan ja jos ja luultavasti kun ei ole pakko, niin kuinkahan usein esim. ne tulevat NFL-pelaajat eli yliopistojengien parhaat pelaajat suorittavat opintonsa loppuun ts. valmistuvat ennen siirtymistään ammattilaiskentille?
Eli käytännössä, onko esim. NFL:ssä loppujen lopuksi ihan koulutettua porukkaa kun iso osa kuitenkin sinne noista kouluista tulee? Ja koulutus käsitteenä ainakin papereiden valossa, tietämättä kuinka paljon nuo tähtipelaajat kenties jotain helpotusta ja armoa saa opintojensa suhteen jos lainkaan.
Ja matsimäärätkin noissa yliopistoissa näyttäisi olevan aika pieniä, vuoden aikana ilmeisesti joku 10-14 matsia jos tilastoista jotain päättelee. Varmaan kohtalaisesti jengit siellä treenaa ja panostaa pelien välissä ja ulkopuolella koko vuoden, mutta tekisi mieli tietää onko se noilla pelaajilla kuitenkin opiskelupainotteista ja siihen tähtäävää, vai täysin treeni- ja pelipainotteista se yliopistoura ilman kummempia satsauksia opiskeluun.
Kysymys siis vielä kertauksena, mahtaako keskimäärin NFL:ään asti etenevä yliopistopelaaja poistua opinahjostaan paperit kourassa? Toki noista yliopistojengeistä varmasti hyväkin osa valmistuu ilman muuta, mutta näiden joukossa tietenkin varmasti iso osa jätkiä kenellä pelivuodet jäävätkin sitten siihen opiskelu-uraan ja siitä lähdetään valmistuneena ns. siviilihommiin.
Sellaista.