Keittiöpuoli on ollut ja on hyvin miesvaltainen ala. Naisia on todella vähän ja tuntuu tosiaan, että monesti nimenomaan niissä "helpommissa" paikoissa. Keittiöt ovat itse asiassa melkoisen machokulttuurin tyyssijoja, ennen kokki toimi monesti myös portsarin korvikkeena.
Työ on raskasta ja stressaavaa, kuuma on talvellakin, voitte kuvitella millaista on ollut tänä kesänä. Onneksi omalla työpaikalla on melko hyvä ilmastointi. Vuonna 2000 tuli tehtyä kesä keittiössä, jonka ilmastointi ei toiminut käytännössä ollenkaan. Lämpötila "luukulla" n. 50 astetta, hellan edessä vähän enemmän.
Kiire on tosiaan myös melkein jokaisessa keittiössä kova, tärkeimpiä ominaisuuksia hyvälle kokille onkin stressinsietokyky ja kyky muistaa useita tilauksia ja huolehtia samalla niiden valmistumisajoista. Kaikki kun pitäisi saada nousemaan samaan aikaan. Itsellä oli nuorempana monta kertaa itku lähellä, kun kiire on jo niin kova, ettet meinaa pärjätä ja bongikone raksuttaa koko ajan uusia tilauksia.
Monet nuoret menevät kokkilinjalle vain lopettaakseen parin ensimmäisen vuoden aikana tai siirtyääkseen muihin hommiin valmistumisen jälkeen, monesti salin puolelle. Kokin töillä kun ei suurimman osan aikaa ole mitään tekemistä sen TV:stä nähdyn homman kanssa. Suurin osa kokeista joutuu tiskaamaan ja siivoamaan omat jälkensä ja monesti vähän muidenkin. Muutenkin esim pilkkominen ja kuoriminen vievät ison osan työajasta. Oletteko nähneet näiden julkkiskokkien ikinä tiskaavan tai pesevän lattiaa?