Uskon.
Hehee! Kylläpäs kuulostaa epäilyttävältä, nyt kun itsekin tuon lukee jälkikäteen, mutta tarkennetaan sen verran, että "alan liike" tarkoittaa tällä kertaa kuntosali- ja voimailutoimintaan keskittynyttä liikettä.
Uskon.
Voi helvetin helvetti! Unohdin perua elokuun opintotuen ja nythän se oli tullut tilille ja koulu jatkuu vasta kuun vaihteessa. Periikö Kela tuon opintotuen takaisin myöhemmin, jollei elokuulta tule koulusuorituksia? Entä jos palautan yhden kurssin harjoitustyön ennen koulun alkua ja saan siitä opintopisteet elokuulle?
Onko naispuolisia huippukokkeja yhtä paljon kuin miespuolisia vastaavia? Joo, laaja käsite ja omasta mielestäni oma äitini on huippukokki, mutta tiedätte mitä tarkoitan.
Jos esim. Micheliniä pidetään mittarina, niin ei.
Kai miehet sitten vaan ovat parempia kokkeja, mutta selitäpä sitä sitten tuolle.
useimmitenhan Michelin-mesut ovat myös ravintoloidensa osakkaita eli niitä, jotka "saavat kaiken kunnian", vaikka koko muu henkilökunta koostuisi pelkästään naisista.
Voi helvetin helvetti! Unohdin perua elokuun opintotuen ja nythän se oli tullut tilille ja koulu jatkuu vasta kuun vaihteessa. Periikö Kela tuon opintotuen takaisin myöhemmin, jollei elokuulta tule koulusuorituksia? Entä jos palautan yhden kurssin harjoitustyön ennen koulun alkua ja saan siitä opintopisteet elokuulle?
Jos palstalla vaikuttaisi vielä nimim. Cairns, hän neuvoisi isällisesti, että huo*** tur****. Ehkä siihen sitten on syynsä, ettei kaverilla enää ole rupatteluoikeutta tänne. Oli miten oli, ainakin mä olen aivan saatanan huono kokki. Ja Gordon Ramsay on helvetin ärsyttävä mulkero.Kai miehet sitten vaan ovat parempia kokkeja, mutta selitäpä sitä sitten tuolle.
Oli miten oli, ainakin mä olen aivan saatanan huono kokki. Ja Gordon Ramsay on helvetin ärsyttävä mulkero.
Tienestejä tuli siis 1.9 miljoonaa yhteensä, jolla loppuelämä on jo taloudellisesti turvattu.
Ei kai se niinkään ole, että miehiä kiinnostaa kokkaus enemmän ja siten kokkikouluissa olisi enemmän miehiä? Ainakin kauan sitten, kun itse opiskelin alaa, olimme me miehet (tai pojat) vahvasti vähemmistössä. Tuotakin nimittäin tarjottiin selitykseksi.
Kai miehet sitten vaan ovat parempia kokkeja, mutta selitäpä sitä sitten tuolle.
Periaatteessa kuka tahansa osaa tehdä jotain helvetin hienoa ja kallista ruokaa (jos ei lasketa mitään itämaista hedelmien veistelyä)
Eikö nyt tuolla kauhukeittiössäki naiset enimmäkseen vedä kyyneleet silmissä ja kädet täristen ku vähän kiire tulee ja vittumainen mulkero huutaa vieressä?
Jos palstalla vaikuttaisi vielä nimim. Cairns, hän neuvoisi isällisesti, että huo*** tur****. Ehkä siihen sitten on syynsä, ettei kaverilla enää ole rupatteluoikeutta tänne.
Siellä oli jaossa nopeimmilla 400 euron kännykkää 40 eurolla. Samanlainen jono oli Helsingin Kampissa, jossa taisi tarjouskännyköitä olla 40:lle ensimmäiselle.Tampereella Hämeenkadun Elisa Shoppiin on tällä hetkellä melko pitkä jono. Miksi?
Höpöti höpöti. Nimenomaan esim. hedelmien veistely on puhdasta tekniikkaa, jota voi opetella. Sen sijaan teknisesti taitavinkaan kokki ei välttämättä ole hyvä kokki, sillä ruoanlaitto vaatii paljon muutakin kuin sen, että osaa lukea ohjeita kirjasta. Esimerkiksi pihvin täydellisen kypsyysasteen saavuttamiseen ei ole tarkkaa sekuntimäärää, sillä pihvit ovat eri painoisia ja eri muotoisia - se täytyy vaan tietää ja tuntea.
Nykyään ammattikeittiöissä vain on jo viimisen päälle olevat yhdistelmäuunit joissa on monesti jo sisäinen paistomittari eli se homma on tehty vähän helpommaksi.
Nyt kiinnostuin. Mikä on, ja miten toimii, tuo oman elämänsä sisäinen paistomittari? Jos isken pihvin pannulle tai kinkun uuniin, niin lyökö sitten hella puolestaan siihen mittarin pystyyn?
Että silleen...
Nyt kiinnostuin. Mikä on, ja miten toimii, tuo oman elämänsä sisäinen paistomittari? Jos isken pihvin pannulle tai kinkun uuniin, niin lyökö sitten hella puolestaan siihen mittarin pystyyn?
Että silleen...
Fiksuimmat uunit tänä päivänä toimivat karkeasti seuraavasti. Painat lihan/kalan/kanan tms kuvaa. Valitset asteikosta kypsyysasteen ja laitat kamat uuniin ja lämpömittarin kiinni tuotteeseen. Käynnistät. Esim uunillinen paisteja tulee tasakypsäksi vaikka lihakimpaleet olisivat eri kokoisiakin. Uuni myös kosteuttaa tarvittaessa tuotetta automaattisesti. Saksalainen Rational tekee tällä hetkellä ehkä maailman parhaat uunit ja täällä kotimaassakin hyvin monet ravintolat käyttävät niitä. Esim self cooking center hakusanalla löytää lisää infoa.Niin se paistomittari on siellä uunissa kiinteänä. Tökkäät sen vaikka pihvin sisälle ja näppäilet uuniin minkä asteisena haluat sen pihvin saada. Tämän jälkeen digitaalisesta näytöstä näet pihvin tämän hetkisen sisälämpötilan ja myös sen tavoitelämpötilan. Uuni jopa alkaa huutamaan kunhan pihvi saavuttaa tavoitelämpötilan.
Seuraavaksi joku varmaan kysyy miten tämä elämää suurempi uuni huutaa?
Juu, sakemanneilla on vuosikymmenten kokemus isoistakin uuneista. Hyvä, että vieläkin hallitsevat alan.Saksalainen Rational tekee tällä hetkellä ehkä maailman parhaat uunit...