Sekalaista keskustelua, suuria tunteita, painimista ja vääntämistä Oulun Kärpistä

  • 496 683
  • 2 253

Micol

Jäsen
^ Paljon hyvää pohdintaa tulevaisuuden Kärpistä @Porvoon Kärppä. Oululainen/pohjois-suomalainen perusrunko on juuri sitä, mitä moni kannattaja haluaa ehdottomasti nähdä Kärppien kohdalla. Nykypäivänä se on toteutunutkin aika mukavasti, mutta mielestäni asiassa olisi vielä "parantamisen" mahdollisuuksiakin tulevaisuutta ajatellen.

Itse näen asian niin, että Pohjois-Suomen ulkopuolelta voi kyllä tuoda tarvittaessa rosteriin muutaman takuuvarman (Lammikko, Kunyk, Sulak, Krejcik tasoa) vahvistuksen hyökkäykseen ja puolustukseen + 1-2 fyysistä "Karvista" (myös 1 maalivahti, jos/kun omista ei löydy aina välttämättä riittävästi laatua loistavaan tandemiin). Muuten mentäisiin sitten aikalailla oululaisella linjalla (tähän voisi kuulua myös pari kokeneempaa paluumuuttajaa) - kas näin:

Junttila - Kemppainen - S. Tuomaala
"Sulak"/Ohtamaa - Saarijärvi

Hermonen - "Lammikko/Kunyk" - Tieksola
Huttula - T. Niemelä

Päkkilä - Aa. Räty - Ak. Räty
M. Niemelä - Puutio

Sedlak/Sailio - J. Koskenkorva - Karvinen
S. Koskenkorva - Loponen/Niskala

Sedlak/A-junnu - Kuiri - Hyry

Annunen
Blomqvist/Meriläinen

Tässä olisi todella kovaa runkoa Kärpille eli helvetin laadukas keskikaista ja kärkipakit. Muuten voidaan pelaajabudjettia ja hintaa kompensoida potentiaalisilla nuorilla/junnuilla. Tämä poikkeaisi nykyisestä linjasta erityisesti siinä, ettei näitä saatanan "saattaa ehkä pelata uransa parhaan kauden meillä, jos onnistuu aivan täydellisesti" mustosia hommattaisi enää jatkossa toivotaan-toivotaan meiningillä, kun omistakin löytyy kehittyviä pelaajia, joille voi antaa aivan huoletta enemmän vastuuta.

Tiivistettynä: Timanttista laatua höystettynä kovilla junnuilla - a vot.

Edit. Atte "optio" Ohtamaa unohtui spekulaatiosta.
 
Viimeksi muokattu:

Yargon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, KeKi
Itse en lähtisi aivan noin radikaalia rebuildia tekemään kuin @Porvoon Kärppä ehdottaa vaikka se äärimmäisen mielenkiintoinen olisikin. Ehdottomasti kannatan ajatusta, että otettaisiin pitkällä sopimuksella joku jo näyttönsä antanut kiistaton huippuvalmentaja a'la jompikumpi Jalonen ja hänelle kasattaisiin nippu joka on paitsi pitkällä tähtäimellä potentiaalinen myös lyhyellä tähtäimellä kilpailukykyinen. Ei nuo kaksi asiaa sulje toisiaan pois kuten vaikka K.Jalosen tai Lauri Marjamäen edellinen Oulun visiitti osoitti. Uuden rungon sisäänajoa ei tarvitse ja mielestäni ei kannata tehdä lyhyen tähtäimen menestyksen kustannuksella. Varsinkaan Kärpillä jonka tavoite on olla Euroopan johtava kiekko-organisaatio.

Tuolla on kuitenkin maailmalla myös vähän nuoremman polven omia huippukasvatteja ja kärppähenkisiä pelaajia joita voisi muutaman vuoden aikahaitarilla kotiuttaa kärkivahvistuksiksi ja tuomaan pelillistä mentorointia ja selkänojaa kiistatta potentiaaliselle junnupoolille. Junttila, Kemppainen, Salomäki, Donskoi, Saarijärvi, Kivihalme ja Hakanpää tulee äkkiä mieleen sellaisista pelaajista jotka tällä hetkellä luovat uraa ulkomailla tai muualla mutta parin-kolmen vuoden päästä osa heistä saattaa hyvinkin olla tilanteessa missä paluu Liigaan/Ouluun saattaa olla realistinen vaihtoehto. Sitten ovat nämä nimet kuten Kuokkanen, Puutio, Loponen, T Niemelä jotka ovat ringissä tällä hetkellä mutta tavoite on ehdottomasti Pohjois-Amerikassa mutta läpimurto siellä ei ole mikään selviö ja aivan hyvin he voivat kuulua ryhmään jotka hakevat vauhtia Kärpistä uralleen.

Junttila - Kemppainen - Donskoi
Kivihalme - Hakanpää

Ak.Räty - Koskenkorva - Kuokkanen
Puutio - Ohtamaa

Hermonen - Järvitalo - Sedlak
Loponen - Huttula

En tiedä kenenkään sopimustilanteista tai mistään mutta ajatuksesta saa varmaan kiinni. Nimiä ja ketjukoostumuksia voi laittaa haluamaansa järjestykseen mutta idea olisi, että laadukkaat omat juniorit saavat kasvaa laadukkaassa, menestyvässä joukkueessa omien huippukasvattien ja vahvistuksien rinnalla valtakunnan parhaassa valmennuksessa. Paluumuuttajia nyt tulee aina vähän puoliväkisin maailmalta takaisin ja siksi näkisin tärkeimpänä tehtävänä seurajohdolle etsiä pidemmällä sopimuksella joku huippuvalmentaja ohjaamaan taas koko organisaatiota tulevaisuuteen. Hankalaa tiedän mutta parasta Kärpissä pitäisi tavoitella. Jos nimiä pitää heittää niin nimet Kari Jalonen, Jukka Jalonen, Lauri Marjamäki, Jussi Ahokas ovat sellaista kaliiberia johon Kärppien tulisi tähdätä. Itselläni vähän hirvittää lähteä ensikauteen Mikkolan kanssa varsinkin jos hankintapuolella pelaajistoon on taas tulossa Mustosia ja kumppaneita. Kaikki kunnia vaikka Mustoselle joka ei ole huono kiekkoilija mutta on juuri sellainen välimallin vahvistus jonka perään en jäisi itkemään vaikka menisi Kärppien sijaan Tapparaan, HIFKiin tai Lukkoon hakemaan nostetta.
 
Viimeksi muokattu:

Zinetula

Jäsen
Tuo on totta, että 80-luvun alkupuolella syntyneet ovat pitkään näyttäneet suuntaa Kärpissä ja taanneet pitkälti todella vahvan suorittamisen. Lista näitä nimiä on pitkä ja kunniakas. Enää Pyörälä ja Jokinen kantavat tätä perinnettä ja kenties vielä tämänkin kauden jälkeen ainakin toinen. Sitten Rinteen Peksin toivoisi vielä kaudeksi pariksi. Toivoisi, että joku tällainen seniori vielä kantaa soihtua tuleville vuosille. Aika moni lopetti tähänkin kauteen, kuten Haataja ja Pesonen. Sitten siellä on ilman sopimusta tähän kastiin laskettava 35-vuotias Aaltonen ja konkari Jaakola. Koskaan ei pidä sanoa ei koskaan.

Samaa mieltä kuin tässä muutama aiempikin, että Kärppien kärkeen tulee kaudesta toiseen saada nimivahvaa porukkaa. Heidän takanaan omien nuorten on helpompi tehdä paineettomammin tulosta ja samalla imeä oppia konkareista. Kenties Ohtamaa, Mise Niemelä ja Junttila -osastolta löytyy seuraaviksi vuosiksi suunnan näyttöä omista pojista. Seuraava polvi on vahvasti päässyt imemään oppia Viuhkolalta, Kukkoselta, Pyörälältä jne. Ohtamaa toki omaa myös vahvasti kansainvälistä meriittiä.

Sitten jotkin Hakanpää, Kivihalme, Nutivaara, Pokka, Kemppainen, Kuokkanen, Mäenalanen, Leskinen, Manninen, Salomäki, Markus Granlund, Puljujärvi ja Donskoi ovat kaikki kovin tavoiteltavia huipputekijöitä, jos ja kun ovat joskus kotiutettavissa maailmalta. Eivät kaikki ihan oman pojan kriteereitä täytä, mutta vähintään enemmän tai vähemmän oululaistuneita ovat. Sitten se kruununjalokivi Aho, joka on tuskin saatavissa pitkiin aikoihin, jollei tule jokin työsulkukausi tai jokin tällainen koronan kaltainen hässäkkä pitemmäksi aikaa. Onpa siinä nimimiehiä.

Sitten on näitä vahvan muistijäljen jättäneitä, kenet voisi nähtä täällä ennemmin kuin jotain kirjoittamattomia kortteja. Lasu tulee ensimmäisten joukossa mieleen, mutta hänellä taisi olla pitkä sopimus Frölundaan. Näitähän on, mm. Ruohomaa, Lammikko, Miro Aaltonen, Kupari, Heponiemi, Krejcik ja Miika Koivisto. Vehviläinen on aina muistoissa mestarivahtina, samoin Tomi Karhunen eli jos ovat saatavissa, niin tervetuloa.

Sitten liigassa on liuta omia poikia, jotka rakentava muualla uraa kun tie oli Kärpissä jossakin vaiheessa tukossa. Kalapudaksella on varmasti vielä sanansa sanottavana, vaikka vaikeampaa jaksoa on ollut. Sitten on näitä Päkkilää, Vartiaista jne. kenen ura on vahvassa noususuunnassa. Ei kun Kärppiin vaan jos ja kun kysyntä ja tarjonta kohtaa.

Hyvä joukkue kasaantuu siis vahvasta kärjestä. Muun muassa edellämainituista nimistä olisi hyvä ammentaa, ja eiköhän sieltä aina joku ole saatavissa kotiin päin kun maailmaa on kierretty kylliksi. Ja varmasti muitakin nimiä on, nuo vain tuli pienen pohdiskelun jälkeen mieleen menneiltä kausilta. Pakko olla samaa mieltä, että nämä "mustosten" hankinnat tulisi jättää mahdollisimman vähälle, eikä ainakaan tarjota kahden vuoden pahvia. Tuttu pelaaja on aina tuttu ja minä ainakin katson mieluummin em. nimiä.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Välttämättä ei noihin kaikkiin nimiin kannata takertua. Mutta jotain tuon suuntaista se voisi olla. Ensimmäisellä tai toisellakaan kaudella tuskin mestaruudesta taisteltaisiin, mutta pleijaripaikasta aivan varmasti. Nokka Jalonen kun ottaisi tuosta pidemmän projektin niin tuo on neljän kauden päästä mestarinippu.
Ajatuksena hieno ja olisihan tuollainen rebuild tietyllä tavalla hienoa nähdä, mutta hieman tuon Nokka Jalosen kyseenalaistan tällaisen projektin valmentajana. Ensinnäkin Jalonen tuskin lähtisi tällaiseen projektiin missä tavoite on koulia junioreista mestareita ja toisekseen mitkä Jalosen näytöt tällaisesta edes ovat?

En siis kiistä Jalosen osaamista koutsina ja tulosta on tehty, mutta mitä nyt mutuilen niin muistelisin että Jalosen kaikki mestaruudet on tullut siten että siellä kärjen muodostaa jo jokseenkin kokeneemmat pelaajat ja varsinaisia junioreita ei kyllä pahemmin joukkueessa ole. Joku Mikael Granlund on IFK:ssa ihan täysi poikkeus ja se olisi breikannut vaikka Alpo Suhonen olisi ollut valmentajana, mutta äkkiä ei kyllä tule mieleen että juniorit olisivat pahemmin vastuuta saaneet.

Kärpissä mestaruudet tulivat niillä 80-luvulla (ja 70-luvun lopussa) syntyneiden pelaajien johdolla jotka oli kuitenkin jo mestaruusvuosina kokeneita ja paljon voittaneita pelaajia ja vahvistuksetkin oli oikeastaan kaikki jo menestyneitä. Tuomas Tarkki ehkä poikkeus. Nousiko junioreista varsinaisesti isompaan rooliin Jalosen aikana muut kuin Juhamatti Aaltonen ja Tommi Paakkolanvaara?

Ajatuksena siis ehdottoman hieno mutta Jalonen kyllä ainakin historian perusteella ei ehkä ihan oikea vaihtoehto olisi tuollaiseen. Toki ainahan sitä voi mieli muuttua, mutta historia ainakin todistaa sen että Jaloselle on annettu käsiin kyllä jo valmiiksi nimekäs nippu ja homma on yksinkertaisesti se että voita mestaruus.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ajatuksena hieno ja olisihan tuollainen rebuild tietyllä tavalla hienoa nähdä, mutta hieman tuon Nokka Jalosen kyseenalaistan tällaisen projektin valmentajana. Ensinnäkin Jalonen tuskin lähtisi tällaiseen projektiin missä tavoite on koulia junioreista mestareita ja toisekseen mitkä Jalosen näytöt tällaisesta edes ovat?
Olen samaa mieltä, ettei Kojolla hirveästi ole näyttöjä junnujen kanssa. Mutta on sillä sentään yksi U20 mm-hopea.

Kuitenkin itse pidän Kojoa ehkä jopa parhaana suomalaisena valmentajana. Hänen joukkueissaan pelaajat ovat ottaneet poikkeuksetta steppejä eteenpäin ja vaatimustaso on joka ikinen päivä ihan tapissa. Myös taktinen puoli on kunnossa. Lisäksi Kojo on synnynnäinen voittaja. Olen aivan varma, että juuri Kojo saisi tuollaisesta lahjakkaasta junnuporukasta kaiken irti pidemmässä projektissa.
 

1971

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kalapudaksella on varmasti vielä sanansa sanottavana, vaikka vaikeampaa jaksoa on ollut.
Aina ajoittain Kalapudaksen nimeä nostetaan esille ja haikaillaan takaisin Ouluun. En vain ymmärrä miksi? Pudiksessa ei ole mitään erityisosaamisen aluetta, jonka takia hänet pitäisi Kärppiin tuoda takaisin. Kalapudas ei ole kummoinen maalintekijä, syöttelijä eikä aloittaja. Ei ole edes oma kasvatti. Miksi siis roudata Ouluun? Tällä kaudella 13 ottelua kiikaritehoilla yli 15min/ottelu keskiarvolla. Onko kohta taas aika, että jo toisen kerran uralla sopimus puretaan "yhteisymmärryksessä" ja Kalapudas joutuu työkkärin listoille? En tiedä. JYP voi näinä ankeina aikoina olla hyvinkin kärsivällinen?

Kalapudas voi hyvinkin breikata jossakin keskitason seurassa hyvien laitureiden kanssa ja ihan vilpittömästi toivonkin niin, mutta Kärppien tasoisen suurseuran riveihin ei Pudiksen taso riitä.
 

Zinetula

Jäsen
Aina ajoittain Kalapudaksen nimeä nostetaan esille ja haikaillaan takaisin Ouluun. En vain ymmärrä miksi? Pudiksessa ei ole mitään erityisosaamisen aluetta, jonka takia hänet pitäisi Kärppiin tuoda takaisin. Kalapudas ei ole kummoinen maalintekijä, syöttelijä eikä aloittaja. Ei ole edes oma kasvatti. Miksi siis roudata Ouluun? Tällä kaudella 13 ottelua kiikaritehoilla yli 15min/ottelu keskiarvolla. Onko kohta taas aika, että jo toisen kerran uralla sopimus puretaan "yhteisymmärryksessä" ja Kalapudas joutuu työkkärin listoille? En tiedä. JYP voi näinä ankeina aikoina olla hyvinkin kärsivällinen?

Kalapudas voi hyvinkin breikata jossakin keskitason seurassa hyvien laitureiden kanssa ja ihan vilpittömästi toivonkin niin, mutta Kärppien tasoisen suurseuran riveihin ei Pudiksen taso riitä.
Minä en todellakaan haikaile, siitä ei ollut kysymys. Sori jos ilmaisin itseä epäselvästi. Luettelin vain muutaman entisen kärppäjunnun tuossa muista liigajoukkueista. En ottaisi tällä hetkellä myöskään Vartiaista enkä Päkkilääkään, sillä meillä on nyt lupaavia nuoria mistä ammentaa. Nimesin siis kolmikon lähinnä esimerkkinä suht nuorista pelaajista, ketkä ovat pelanneet Kärpissä. Siis seurantamielessä muutamia liigapelaajia mainitakseni.

Kirjoitin: "Ei kun Kärppiin vaan jos ja kun kysyntä ja tarjonta kohtaa." Kärppien osalta voidaan mielestäni puhua kysynnästä, kun esim. em. kolmikko pistää enemmän näyttöjä pöytään. Tai Kaliksen kohdalla voisi puhua, että tuoreempia. Sellainen parhaimman Sport-kauden tapaiset näytöt kelpaisivat. Itse olisin halunnut pitää aikanaan Fisun kärpissä. Nyt on kehittyminen pysähtynyt ja tilalle tullut taantumusta.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: 1971

1971

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Sori jos ilmaisin itseä epäselvästi.
Sittenhän meitä on kaksi. Olisi pitänyt valita sanamuodot oikein ja mainita, että ihan yleisellä tasolla kirjoitan. Olit uhri, vaikka ymmärsin, ettet ollut tilaamassa tätä poikaa pohjoiseen. Sori.
 

VeeJiiJii

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Leijonat, Sharks, Avalanche
Hyvää pohdintaa. Kärpissä on väistämättä tapahtumassa sukupolvenvaihdosta Pyörälän ja Jokisen lopetellessa. Lukuisten avainpelaajien sopimuksia on katkolla. Korona tulee viivästyttämään näiden mahdollista jatkamista pitkään. Myös ulkomaan markkinat ainakin Eurooppaan ovat ensi kautta ajatellen jäissä. Tätä on mielenkiintoista pohtia kärppätaustaisten pelaajien kautta.

Kokeneiden pelaajien ympärille on hyvä rakentaa tulevaisuuden runkoa jatkossakin. Atte Ohtamaan odotetaan palaavan alkuperäisen sopimuksensa mukaisesti takaisin ja kenties kapteeniksi. Mikko Niemelä on todellinen franchise-pelaaja ja Otto Karvinen on löytänyt Kärpissä pelillisen tasonsa, mutta olisiko heillä kolmikymppisinä EHT-tasolle nousseina halua ja kiinnostusta kokeilla vielä ulkomailla? Ehdottomasti voisivat jatkaa. Heshkalle ja Sailiolle Kärpät on varmasti ykkösvaihtoehtoja, mikäli urat jatkuvat. Kunyk suunnannee ulkomaille. Niinkin arvokkaita pelaajia kuin kaikki ovatkaan, kenellekään ei tarjota matalalla kynnyksellä tai aikaisessa vaiheessa jatkoa. Kokeneista pelaajista paluumuuttoa voi odottaa jossain vaiheessa Joonas Kemppaiselta, vaikka hän ei ensi kauden alkaessa 33-vuotiaanakaan ole mikään ikäloppu ja mahtuu nyt Euroopan varakkaimpaan joukkueeseen. Myös samanikäinen Mikael Ruohomaa olisi tervetullut, mutta hän on nyt uransa huipulla. Miika Koivisto voisi olla hyvä vahvistus rikkonaisen kauden jälkeen.

Kärpät kuuluu niihin yhden käden sormilla laskettaviin liigaseuroihin, jotka ovat vielä viime vuosina pystyneet nappaamaan parhaassa peli-iässä olevia huippuja riveihinsä. Liigan taso ja maailmantilanne kuitenkin hankaloittaa tätä entisestään. Byströmin ja Sulakin tavoitteet ovat väistämättä korkeammalla, mutta Kärppiin on jäämässä Teppo ja Kristof. Myös alisuorittanut Mustonen saapui niin ikään EHT-statuksella. Teppo puhui Kärppien kanssa jatkosopimuksen tehtyään jo tavoitteesta nousta maajoukkueeseen. Kristof on kelpo 2-3-sentteri ja alivoimapelaaja, vaikka avauskauden jälkeen olisi voinut odottaa paljon enemmänkin. Maailmalla on tästä kategoriasta Leskistä, Mäenalasta, Mannista, Salomäkeä ja Pokkaa, joilla on sopimukset katkolla, mutta tavoitteet varmasti Liigan ulkopuolella. Julius Junttila lähestyy jo kolmikymppisiään, mutta on varma onnistuja Kärpissä ja paluuta on toivottu ääneen. Vaikka toivon hänelle onnistumista ulkomailla, niin samalla Junttila olisi tervetullut franchise-hyökkääjä. Liigatasolta näkisin Balazs Sebokin hyvänä vahvistuksena 2-3-sentteriksi. Taneli Ronkaiselle en henkilökohtaisesti halua jatkoa.

Nuoremmasta kaartista sopimuksenalaisista pelaajista odotetaan toki vastuunkantajia. Tino Metsävainiota Mamba kehui avauskaudellaan jo mahdolliseksi franchise-pelaajaksi. Hyvän sisääntulon tekikin, mutta kehitys ei ole juuri edennyt tuon jälkeen. Koblizekin lisäarvoa en paljon ymmärrä. Joona Huttulalla on optio ja Topi Niemelä jatkaa varmasti NHL-sopimukseen asti. Niskalallekin voisi jatkon tehdä. Sedlakilla on optio, mutta ei edustusnäyttöjä. Järvitalo taas ei ole päässyt antamaan näyttöjä tällä kaudella missään. Mahdollisena paluumuuttajana pitäisin Janne Kuokkasta, mikäli hän ei saisi jatkosopimusta NHL:ään, jota totta kai toivon. Ässien Aleksi Matinmikosta tykkäsin aiemmassa kohtaamisessa, jossa hän pelasi hyökkääjänä.

Maalivahtiosasto on menossa uusiksi. Joel Blomqvist on ensi kaudella varmasti kaksikossa. Voi olla, että ensi vuoden nuorten MM-kisoissa nähdään 02-pääikäluokasta kaksi kärppäveskaria, kun Leevi Meriläisenkin taidot tiedetään. Ykköseksi kaivataan kuitenkin kokeneempaa kassaria. SM-pronssivahti Sami Rajaniemi on kenties Liigan aliarvostetuin ykkösveskari, joka on saanut urakoida paljon Jukureissa, mutta oli Karjala-turnauksessa Suomen paras pelaaja. Tomi Karhusella olisi tietysti myös ympyränsulkeutumisen paikka.

Hyvän rungon saisi ns. omista pojista, vaikka ulkopaikkakuntalaisiakin tarvitaan. Heidänlaisiaankin on löytänyt vähintään toisen kodin Oulusta. Ensi kauden markkinoita on muutoin vaikea spekuloida tässä vaiheessa. Täytyy vain toivoa parasta liigaseuroille.
 

Rekka Pinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Vancouver Canucks
Jos joku haluaa nähdä, että millaista peliä Kärpät pelasi Jalosen aikaan ja tarkemmin keväällä 2008, niin tässä ois runkosarjan loppupuolen ottelu Pelicansia vastaan.



Tuostahan voisi poimia verrokkikohtia nykyiseen peli-ilmeeseen.

Edit. Jotain mainitakseni ylivoima on kyllä ollut silmiä hivelevää. Kiekko liikkuu ja paikkoja tulee kuin sieniä sateella
 
Viimeksi muokattu:

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Lopun 5-3 -ylivoimamiehitys:

Pesonen-Viuhkola-Bros
Lehtonen-Hyvönen

Huhhahhej - sääliksi kävi Pelicansin av-ukkoja.
Olihan nuo Jalosen mestaruuskausien joukkueet ihan törkyisen kovia. Sanoisin että etenkin nuo kaksi viimeistä eli 2007 ja 2008 niput oli sellaisia että sattumalle ei jätetty mitään sijaa. Kova oli toki 2005 nippukin, etenkin kun siellä pari NHL-vahvistusta hääri puolustuksessa (Niinimaa, Boumedienne) ja maalissa se kaikkien aikojen paras Kärppäveskari eli Bäckström, mutta silti jotenkin sytyn kaikkein eniten noihin 2007 ja 2008 joukkueisiin. Ehkä näissä eniten viehätti se totaalinen ylivoimaisuus.

Kuvaavaa on että tuohon aikaan kolmosketjussa oli Jonas Andersson, Kalle Sahlstedt ja nuori Juhamatti Aaltonen. Huhheijaa.

EDIT:

Ja siis tarkennuksena vielä että kyseessä ei ollut mikään kikkailemalla kokoonpanoon merkitty "kolmosketju" kuten esim. JJJ-ketju aikanaan, vaan ihan oikeasti kolmosketju siinä mielessä että kaksi ylempää ketjua oli parempia.
 

Soutukorva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Oli se valtaisaa kun viivassa oli Lehtonen ja Hannes tulittamassa. Lehtonenkin oli todella laadukas puolustaja. Meikäläiselle menee lähes samaan kategoriaan näiden vielä pelaavien legendojen kanssa.
Oli peli muuten todella intensiivistä ja kovaa vääntöä kun katsoin muutamia hetkiä tuolta kanavalta.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Oli se valtaisaa kun viivassa oli Lehtonen ja Hannes tulittamassa. Lehtonenkin oli todella laadukas puolustaja. Meikäläiselle menee lähes samaan kategoriaan näiden vielä pelaavien legendojen kanssa.
Eihän Lehtonen tosiaan pelillisesti häviä juurikaan esim. Lasse Kukkoselle, itse asiassa saattoi olla parhaimmillaan pelillisesti Kukkosta parempikin, toki hieman erilaisista pelaajista on kysymys. Henkisesti Kukkonen sen sijaan oli niin paljon Lehtosta kovempi että ura muodostui paljon paremmaksi ja pidemmäksikin.

Lehtonenhan oli etenkin liigatasolla parhaimmillaan ihan häkellyttävän hyvä. Oli tehokas pisteiden valossa ja samalla osasi pelata fyysistä peliä ja liikekin oli hyvällä tasolla. Jos Lehtosella olisi ollut Kukkosen henkiset ominaisuudet niin ura olisi tehty NHL:ssä.
 

Corona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
"Kari Jalosen joukkue on hävinnyt ainoastaan kolme ottelua kotijäällään tämän kauden aikana.. Ja viimeiset viisi kotipeliä, ne ovat menneet todella puhtaasti Kärpille."

Se oli semmosta aikaa se. Kotipeleissä oli kyllä aina semmoinen tunne, että kyllä Kärpät tämän vielä hoitaa. Viimeistään kolmannessa erässä rinnalle ja ohi.
 

Derksen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Lippo
"Kari Jalosen joukkue on hävinnyt ainoastaan kolme ottelua kotijäällään tämän kauden aikana.. Ja viimeiset viisi kotipeliä, ne ovat menneet todella puhtaasti Kärpille."

Se oli semmosta aikaa se.
Menohan oli tuohon aikaan kuin Mamban valmennuksessa toissa kaudella: 30 kotiottelusta 23 kolmen pisteen voittoa ja neljä suoraa tappiota. Viime kaudella kun kotipelaaminen rupesi tökkimään, suoria kotitappioita tuli jo peräti 5 kappaletta. Kärppien kotipelidominoinnilla on vahvat perinteet, joissa tällä hetkellä on pienoinen suvantovaihe. Jospa kohta palataan oikeille raiteille.
 

NahkaHagrid

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Jesse Puljujärvi.
Vittukun saataisiin Kojo ensikaudeksi sisään, ja JMA:lle kuten Kunykillekin parin vuoden pahvi aikaiseksi. Kusisin hunajaa.

Kojon Berniä tuli seurattua pidemmän aikaa ainoastaan Kojon takia. Erittäin suoraviivainen ja kurinalainen tiimi oli heillä.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Vittukun saataisiin Kojo ensikaudeksi sisään, ja JMA:lle kuten Kunykillekin parin vuoden pahvi aikaiseksi. Kusisin hunajaa.
Kojo kyllä kelpaisi koutsiksi koska tahansa, mutta rehellisesti sanottuna tuntuu että ei mies enää Kärppiin tule ja ylipäätään liekö koskaan enää tulee takaisin kook SM-Liigaan. Miehen kohdalla voi kuitenkin sanoa että on pelannut Liigan niin sanotusti läpi ja vielä pariinkin kertaan, ensin Kärpissä veti neljä melko uskomatonta kautta ja lähes täydellisellä lopputuloksella (perkeleen Rajamäki) ja päälle sitten vielä ultimaattisen kovalla vaikeusasteella nosti IFK:n täysin sekaisin olleen edariorganisaation kolmessa kaudessa säälipleijareista mestariksi.

TPS lienee se ainoa vaihtoehto mihin Jalonen Liigassa enää voisi tulla, tämä nyt toki lähinnä oma mutu sillä ajatuksella että Kojo taitaa siellä päin asua. Mutta liekö enää Liigaan tulee koskaan, vähän epäilen. Pian tulee ikää jo 61 vuotta, toki se ei sinänsä ole mikään este mutta onhan se selvä että varmaan jossain vaiheessa niitä eläkepäiviäkin aletaan jo miettimään. Sinänsä Jalosen kohdalla ikä ei varmasti ole mikään este koska onhan tuo valmennuksen aallonharjalla pysynyt loistavasti ja onnistunut päivittämään oman pelikirjansa aina tilanteen vaatiessa.
 
Jos joku haluaa nähdä, että millaista peliä Kärpät pelasi Jalosen aikaan ja tarkemmin keväällä 2008, niin tässä ois runkosarjan loppupuolen ottelu Pelicansia vastaan.



Tuostahan voisi poimia verrokkikohtia nykyiseen peli-ilmeeseen.

Edit. Jotain mainitakseni ylivoima on kyllä ollut silmiä hivelevää. Kiekko liikkuu ja paikkoja tulee kuin sieniä sateella


Olihan komee pommi Lehtoselta tossa lopun yv:llä..

Millonhan viimeksi ollut runkosarjan pelissä tuollainen meteli Raksilassa? Kultaako aika nyt vaan muistoja, kun tuntuu että se oli enemmän sääntö, kuin poikkeus, että jokapelissä oli tunnelma katossa ja ihmisiä halli täynnä
 

NahkaHagrid

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Jesse Puljujärvi.
Kojo kyllä kelpaisi koutsiksi koska tahansa, mutta rehellisesti sanottuna tuntuu että ei mies enää Kärppiin tule ja ylipäätään liekö koskaan enää tulee takaisin kook SM-Liigaan. Miehen kohdalla voi kuitenkin sanoa että on pelannut Liigan niin sanotusti läpi ja vielä pariinkin kertaan, ensin Kärpissä veti neljä melko uskomatonta kautta ja lähes täydellisellä lopputuloksella (perkeleen Rajamäki) ja päälle sitten vielä ultimaattisen kovalla vaikeusasteella nosti IFK:n täysin sekaisin olleen edariorganisaation kolmessa kaudessa säälipleijareista mestariksi.

TPS lienee se ainoa vaihtoehto mihin Jalonen Liigassa enää voisi tulla, tämä nyt toki lähinnä oma mutu sillä ajatuksella että Kojo taitaa siellä päin asua. Mutta liekö enää Liigaan tulee koskaan, vähän epäilen. Pian tulee ikää jo 61 vuotta, toki se ei sinänsä ole mikään este mutta onhan se selvä että varmaan jossain vaiheessa niitä eläkepäiviäkin aletaan jo miettimään. Sinänsä Jalosen kohdalla ikä ei varmasti ole mikään este koska onhan tuo valmennuksen aallonharjalla pysynyt loistavasti ja onnistunut päivittämään oman pelikirjansa aina tilanteen vaatiessa.

Yhdyn täysin tähän analyysiin, taitaa olla pelkkää haihattelua saada Kojo takaisin raksilaan.

Hän peluutti niin kurinalaista kiekkoa Bernissä, että samaa lentoa haluaisin kärpissä nähdä. Itseasiassa Jalosesta tuli äärimmäisen rakastettu ihminen koko kaupungissa vaikka kenkää saikin.



 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ollaan siis kaikki melkein sukua julkkikselle ;) Täytyy hommata kirja luettavaksi!
Aika hassua, että keskustelupalstan nimimerkki kirjoittaa ihan painettua tekstiä. Toki olisin saanut kirjoittaa myös omalla nimellä, mutta kyllä se ensisijainen kysely tekstistä tuli McTorsolle. Niinpä sillä mentiin ja hyvä niin. Avaan kertomuksessa, kuinka Kärpät on kulkenut mukanani ja ollut osa elämääni. Avaan myös hiukan nimimerkin syntymisen syytä ja kyllä sieltä yksi palstalaisia puistattava yllätyskin löytyy. Mukava oli kirjoittaa.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Pelicans vs Tappara
  • 2.56
  • 3.50
  • 2.60
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös