Sarjataulukko 04-05

  • 50 245
  • 262

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tuleva NHL lakko tulee sekoittamaan sarjataulukkoa. Jakaisin sarjan selvästi kolmeen osaan:

1. Katergoria: "NHL:stä hyötyjät"

TPS (Koivut, Kipper jne.)
HIFK (Ruudut)
Jokerit (Selänne + muutama kaveri)
Blues (Rahalla saa)
Kärpät (Niinimaa, Pitkänen)
HPK (Kapanen, Miettinen)

2. Kategoria "Nyt vahvat, mutta kun NHL tulee niin..."

Lukko, tällä hetkellä vahva mutta ei vahvistuksia NHL:stä
Tappara, tällä hetkellä heikko, mutta Numminen, Noronen + kaverit voivat kaiken muuttaa
Ilves, yhteydet kunnossa Atlantin taakse??

3. Kategoria "Köyhät ja rumat"

Ässät, Nielikäinen auttaa meidät pinnalle?!!
Jyp, palaako Pihlman tai Perrin ja auttaako se??
Saipa, Machulda lähti lopullisesti
Pelicans, täällä taas

Se mitä katergorioiden sisällä tapahtuu on vaikea ennustaa, mutta NHL lakko on tällä hetkellä suuri arvoitus, ainoa varma asia on että se tulee. Tulevalla kaudella suuret ovat entistä suurempia ja pienet pienempiä.
 

people

Jäsen
Tämän hetkinen tilanne näyttäisi peoplen suurennuslasin alta seuraavalta:
1. Jokerit, jopa vitoskenttä on hyvää liigatasoa
2. HPK, aina hyvä
3. Kärpät, ei heikentynyt, mutta uusi valmentaja ja uudet tuulet
4. TPS, aina ei voi voittaa
5. HIFK, yllättäen vasta pudotuspeleissä parhaimmillaan
6. Lukko, ei nouse mitalleille koskaan
- - - - - - - - - - -
7. Blues, samat sanat-kolmen kärki vain päiväunissa
8. Tappara, Öhmanin varassa on paljon
9. JYP, ikuinen yllättäjä
10. Ässät, saattoi tehdä hyviä hankintoja
- - - - - - - - - - -
11. Ilves, todelliset vahvistukset veilä puuttuvat
12. Saipa, ei niin ei
13. Pelicans, joskushan se viimeinen kausi on...

- Kuten todettu, sarjataulukko näyttäisi tuolta mikäli pelaajia ei juuri joukkuesiin enää tulisi. Tosin osalle joukkueista kuten Ilves ja Blues on tulossa vielä ne kovimmat nimet...
 

Guus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, ManU, Nashville, New Jersey
Runkosarja 04/05

1. Lukko (Kahvakorven tulon myötä esitykset runkosarjassa paranivat viime vuonna. Jukka saa hoitaa työtään nyt koko kauden ja kun Lukko on tehnyt jo huippu-ostoksia (Bartek, Larouche) ja saanut lähes kaikille jatkosopimukset viime kaudesta, niin uskoisin Lukon olevan vahvoilla)

2. HIFK (Piti saman rungon kasassa ja kunnostaa joukkuettaan viellä parilla hyökkääjällä. Viime vuonna todella vahva kotijoukkue loppukaudesta ja uskoisin loistavan kotiyleisön kannustavan IFK:n toiseksi sarjataulukossa. Ei kaiken lisäksi pelaajamenetyksiä)

3. Kärpät (Heilläkin suht sama runko. Ujcik vahvistaa varmasti joukkuetta. Joukkue on täynnä taitopelaajia: Viuhkola, Ujcik, Lievers, Tenkrat, Pesonen, Palsola, Jokinen, Machulda, Pyörälä..
Loistava hyökkäys, mutta entäpä puolustus?)

4. TPS (Eronen, Kauppila ja Kiprusoff vahvistavat joukkuetta. Menetti muutamia avainpelaajia, mutta korvaavatko nämä papat heidät?)

5. Jokerit (Hancock, Thomas, Kuusisto, Martikainen, Lind, Dahlman, Kuki, Varis..Jäikö joku sanomatta? Kovia nimiä on joukkueessa, mutta jos näin paljon uusia pelaajia tulee, menee siinä aikaa hioa oikeat ketjut kohdalleen)

6. HPK (Mukana aina kärkikahinoissa, tällä kaudella jää jälkeen)

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

7. Tappara

8. Blues

9. Ilves (Menetti paljon avainpelaajiaan)

10. Ässät (Nielikäinen ja Uusikartano vahvistavat joukkuetta ja tälle kaudelle uskoisin Ässien pääsevän edes karsintoihin)

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

11. JYP

12. SaiPa

13. Pelicans
 

Sepi-Keijo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki o ihan hyvii
Oma veikkaukseni näyttää tältä:

1. Kärpät (nykyisellä materiaalilla pitäisi runkosarjavoitto pitäisi hoitua)

2. Jokerit (rosteri näyttää vahvalta ilman Metroakin)

3. TPS (tasokas pelaajamateriaali mahdollistaa hyvän sijoituksen)

4. HIFK (viime kauden ykkösketju kasassa, vahvistuksia odotellessa)

5. Blues (itse asiassa kun pari hyökkäyspään laatupelaajaa tulee niin kentät näyttävät jo hyviltä, playoffsien musta hevonen?)

6. HPK (ihan ok pelaajamateriaali, ei vaan riitä tämän ylemmäs)

7. Tappara (pettymyskausi heti edellisen perään)

8. Lukko (kovin odotuksin kauteen, paha pettymys)

9. Ilves (avainpelaajien lähtö näkyy)

10. Ässät (missä ratkaisijat?)

11. JYP (rosteri ei näytä kovinkaan vahvalta)

12. SaiPa (kuinka kauan jaksetaan taistella?)

13. Pelicans (kiitos ja näkemiin!)
 
Oma veikkaus:

1.Jokerit

2.Kärpät

3.Lukko

4.Tps

5.Hifk

6.Blues

7.Hpk

8.Tappara

9.Ilves

10.Jyp

11.Ässät

12.Pelicans

13.Saipa
 
Viimeksi muokattu:

stouni

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS, Philadelphia Flyers, Liverpool FC
1. Kärpät (Vahvistunut entisestään. Viime kausi onnistui nappiin mutta onko noussut kusi päähän?)

2. Hifk (Piti ykkösnyrkin joka on joukkueen selvästi paras kenttä. Vahvistuksia odotetaan, mutta onko hankinnat yhtä huonoja kuin esim. hurtaj&spanhel?)

3. Tps (Nämä kolme taistelevat sarjan piikkipaikasta loppuun asti. Tps jää kolmanneksi siitä syystä ettei ole tarpeeksi tuuria maalinteossa eikä ota näin onnistuakseen maalinteko viimeisissä otteluissa. Vielä haetaan vahvistuksia, ulkomaalaisia hyökkäykseen. Onko enään pistenikkareita vapaana?)

4. Jokerit (Vahvistui Lindin, Dahlmanin ja luultavasti Variksen kautta. Jortikan toinen valmentaja kausi, eikä midas katsele enään samanlaisia otteita mitä viime kaudella. Uskon piiskaavan joukkueen parempaan peliin mitä viime kaudella. Mutta onnistuivatko hankinnat?)

5. Lukko (Pelasi hyvin loppukaudesta. Rautakorven myötä puhaltavat uudet ja paremmat tuulet raumalle. Joukkue ei menettänyt kuin Hancokin ja muut ulkomaalaiset mutta on mielestäni vahvistunut. Pelaa kahvaa mutta minkä me sille voimme. Uskon olevan jokaiselle kova pala purtavaksi myös ensi kaudella. Kumpi voittaa länsirannikon herruuden?)

6. Hpk (Hassinen tuo hyökkäykseen kokemusta&taitoa jonka kautta se kenttä tekee hirmu tehot. Muuten joukkue on aika lailla tasavahvoja bluesin, ilveksen ja tapparan kanssa. Ei ole helpoin mutta ei vaikeinkaan vastus ensi kaudella. Onko kerho edelleen kotonaan vaikea vastus vai näkyykö materiaalin tippuminen?)

7. Blues (Aina puhutaan että nyt on se kausi, mutta ei. Lehtisen,Haakanan ja Niskasen ostoilla peräpää parantuu viimekauteen. Vielä tarvitsisi hyökkäykseen selviä parannuksia kun Calounkin lähti. Se vei n.40-50 pistettä mennessään. Kenestä hänen korvaaja?)

8. Ilves (Kovia nimiä lähtöpuolella ketä paikkaamaan Viitakosken ja Dahlmannin jättämät aukot?)

9. Tappara (Ei ole laajaa materiaalia, mutta taistelee silti kolmen aikaisemman kanssa tasavahvasti, johtuen siitä ettei lähtijät jättäneet mitään kovin suurta lovea. Sen verran laaja materiaali kyllä on että pesee saipan,palicansin,ässät,jypin. Mutta kumpi vie tampereen herruuden?

10. Jyp (Ainoastaan maalivahtiosastolle selvästi huippu hankinta.
Jatkaa aikalailla samanlaisella ryhmällä kuin viime kaudella. Yksi tai kaksi kovaa vahvistusta hyökkäykseen niin ilme muuttuisi kokonaan erinlaiseksi. Tekeekö isommilleen kiusaa?)

11. Ässät (Ainoana selvänä lähtijänä tällä hetkellä on Bergeron. Vahvistunut mutta voi joutua luopumaan vielä parista avain pelaajasta. Onnistuuko vielä hankintalistalla olevat pelaajat löytämään tiensä poriin? Ja minkälaisia mailataitureita ovat?)

12. SaiPa (Vahvistunut viime kaudesta mutta ei ole silti niin laajaa materiaalia että pystyisi taistelemaan korkeimmista sijoituksista. Onko kisapuiston jää tälläkin kaudella yhtä surkeassa kunnossa? Entä pelaajat?)

13. Pelicans (Puolustus parantunut mutta hyökkäyksessä selvästi puutteita. Ei ketään pelaajaa joka tekisi n.40-50 pinnaa kaudessa. Haluaako jäädä tämänkin kauden heittopussiksi?)

Tällaiset ovat näkemykseni kesäkuun ensimmäisenä päivänä kun joukkueiden rostereita katselin läpi. Nhl lakon tullessa asetelmat voivat muuttua. Näillä mennään.

-Stouni-
 

Tumpula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko. Vaan ei ne huonoja ole muutkaan...
Tässä vaiheessa kautta vähän turha veikkailla, mutta sanon vielä sellaisen jutun, että viimeksi kun NHL-pelaajia liigaan valui edellisen lakon myötä, Lukko sai NHL:stä vain yhden 'vahvistuksen' (Glenn Anderson), joka takoi neljässä ottelussa huimat tehot 1+1. Muissa joukkueissa nähtiin Selännettä, Kurria, Nylanderia ja Nummista, mutta siitä huolimatta pelit saattoivat kääntyä Lukon eduksi. Jos lakko toteutuu, vahvistuksia NHL:stä saavien joukkueiden pitää edelleen voittaa pelit kentällä, ei mielessä. Suomen liigassa ei edelleenkään ole ns. helppoja voittoja, joitain jokaisen voiton eteen on tehtävä.

Ja heitän loppuun hieman summamutikassa oman ennusteeni. Kauden alla varmasti tulee toinen, jos ja kun joukkueet ovat vahvistuksensa tehneet ja NHL:n työsulusta on enemmän tietoa.

1. TPS
(Koivuja saattaa piisata Turussa ensi kaudella, mutta tällä hetkellä katse kiinnittyy ehdottomasti Jukkaan - joukkue jälleen nimekäs ja vauhti voi riittää jo näillä pelaajilla mestaruuteen)
2. HIFK
(maalivahtipeli meni pleijareissa uusiksi, kaikki osa-alueet kuitenkin kunnossa jo näillä)
3. Jokerit
(rahalla saa liudan nimekkäämpiä vahvistuksia ja motivaatio on avainasemassa. Jortikka lienee mies paikallaan tällaisen joukkueen peräsimessä, mutta osaako voittaa mestaruuksia Suomessa muualla kuin Turussa?)
4. Lukko
(Paketti pysyi suht kasassa taas ja hyökkäys on vahvistunut, paljon riippuu nyt motivaatiosta ja Rautakorvesta, voi astella Kärppien polkuja menestykseen tai keskinkertaisuuteen)
5. HPK
(Muutamia kovia tulokkaita ja muuten melko ennallaan)
6. Blues
(Virta jatkaa valmentajana, kuviot selvemmät ja pakko suht kasassa)
7. Kärpät
(En luota Kari Jaloseen, mutta sopii yllättää positiivisesti - joukkue on taitava ja materiaalia laajasti, menee pitkälle tai rämpii keskinkertaisena)
8. Ässät
(Alkaa näyttää hiljalleen jo paperilla paremmalta kuin vähään aikaan: molemmat puolustajatulokkaat voisivat puolestani pelata Lukossa, hyökkäyskalusto on vielä prosessissa, joten vaikea sanoa muuta)
9. Ilves
(Ei loista nimillä ainakaan vielä, mutta mielenkiintoinen pakka ja valmentajana jatkaa Sykora)
10. Tappara
(Materiaalia on, mutta puolustus on melkolailla nuori, joten tarvinnee vahvistusta puolustukseen ja mikä ettei hyökkäykseen, enkä usko Mika Saarisen olevan mestarivalmentaja)
11. Jyp
(Nuorista koottu, mielenkiintoinen joukkue, ei suuria menetyksiä, mielenkiintoista nähdä Wallinheimo liigassa taas)
12. SaiPa
(Ainakin piirun verran Pelicansia edellä ja löytyy niin kokemusta kuin nuoruutta, miten Mälkiä saa pojat pelaamaan?)
13. Pelicans
(Liikenne Lahteen ja ulos on melkoista. Toivotaan, että uusi valmennus saa joukkueesta extraa irti ja nähdään iloisia yllätyksiä)
 

*Shadowman*

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Kalpa, Trashers, Lightnings, Pool
aina hauskaa tämä tämmöinen:(vähän suosikkipohjalta)

1. TPS
2. Lukko
3. Ilves
4. Hifk
5. Kärpät
6. JYP
7. Blues
8. Ässät
9. Tappara
10. HPK
11. Jokerit
12. Pelicans
13. Saipa
 

RV16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chilinakit ja muu paskansyönti
1. HIFK
2. TPS
3. Kärpät
4. Lukko
5. Jokerit
6. HPK
7. Blues
8. Ilves
9. Tappara
10. JYP
11. Ässät
12. SaiPa
13. Pelicans
 

puuntakaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ipa Ipandeerus
Tilanne runkosarjan jälkeen:

1. TPS
2. HIFK
3. Lukko
4. Kärpät
5. Jokerit
6. HPK
-----------------
7. Tappara
8. Ilves
9. Blues
10. JYP
-----------------
11. Saipa
12. Pelicans
13. Ässät
 

I ro1

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät ja JM Aaltonen
Täten tämä menee?

1. Kärpät (Super Six velvoittaa)
2. Lukko
3. TPS
4. JyP
5. HPK
6. Ässät
-----------------
7. HIFK
8. Ilves
9. Blues
10. Jokerit
-----------------
11. Tappara
12. SaiPa
13. Pelicans

Ps. Superfinaali Kärpät - Calgary Flames/Tampa Bay Lightnings tammikuussa??
 

Sejba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Boston Bruins
1. TPS
2. HIFK
3. KÄRPÄT
4. JOKERIT
5. LUKKO
6. BLUES
7. HPK
8. JYP
9. ILVES
10. TAPPARA
11. ÄSSÄT
12. SAIPA
13. PELICANS
 

peikko#13

Jäsen
Tässä vaiheessa veikkaaminen on aika turhaa, mutta paremman tekemisen puutteessa voisi hahmotella sarjataulukkoa 2004-2005.

TPS(Ei ole mielestäni heikentenyt)
Kärpät(Nenän uudet kuviot vie aikansa, mikä maksaa runkosarjan voiton)
Lukko(Uusissa vahvistuksissa on potentiaalia)
HIFK(Ykköskenttä ei ole yhtä hyvässä iskussa, mutta Santalan tulo varmistaa 4. tilan)
Blues(Pakisto on selvästi parempi kun viime vuonna)
Jokerit(Varis ja kumppanit ei vakuuta)
HPK(Maalivahdit eivät riitä korkeammalle)
Tappara(Jonkun on oltava 8.)
JYP(Sinuhe kannattelee joukkuetta sen minkä voi, mutta enempään ei JYPin rahkeet riitä)
Ässät(Ei mitään uutta, joten säälipleijarit kutsuu)
Ilves(Etupäässä ollut vain lähtijöitä, ja "vahvistukset" eivät vakuuta)
Saipa(Rahkeet eivät riitä korkeammalle)
Pelicans(Tästä uskaltaa lyödä vaikka vetoa)
 

nurminen#21

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tässä mun veikkaus tämä on kyllä vähän liian aikaista viellä mutt ei se mitään.....

1)TPS (ei suuria pois lähtijöitä lukuunottamatta elorantaa. Ja elorantakin saadaan kyllä korvattua.
2) HIFK (pärjää myös ensi vuonna pitkälle etenkin ykkösnyrkkinsä turvin)
3)Kärpät (uusi valmentaja Kari Jalonen)
4)HPK (iloinen pelityyli toimii myös ensi kaudella maalivahtipelikin on kunnossa)
5)Ilves
6)JYP (Wallinheimo-Nikkilä lukeutuu liigan kovimpiin maalivahti kaksikoihin ellei tule NHL- lakkoa)
7)Lukko
8Jokerit ei ole saanut viellä merkittäviä vahvistuksia
9)Blues (isolla budjetilla ei saada tänäkään vuonna mitään aikaan)
10)Ässät
11)Tappara (barkovkin lopetti)
12)Pelicans (viime kauden jäljiltä joukkue on aivan sekaisin)
13)Saipa

Heitin nä kyl aika äkkipikaan!!!
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
1.Kärpät
2.Hifk
3.Tps
4.Jokerit
5.Lukko
6.Hpk
---------------------------------------------------------------------------------
7.Ilves
8.Blues
9.Jyp
10.Tappara
---------------------------------------------------------------------------------
11.Ässät
12.Saipa
13.Pelicans
 

J-De

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Anaheim Ducks
1. Kärpät
2. HIFK
3. TPS
4. Jokerit
5. HPK
6. Lukko
----------------
7. Tappara
8. Blues
9. Ilves
10. JYP
----------------
11. Ässät
12. SaiPa
13. Pelicans
 

lintu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
1. Kärpät
2. HIFK
3. TPS
4. Lukko
5. Jokerit
6. HPK
----------------------
7. Blues
8. Ilves
9. Tappara
10. Ässät
----------------------
11. JYP
12. Saipa
13. Pelicans


Blues-Ässät 2-1
Ilves-Tappara 1-2

Kärpät-Tappara 3-0
HIFK-Blues 3-0
TPS-HPK 2-3
Lukko-Jokerit 3-2

Kärpät-Lukko 1-3
HIFK-HPK 3-0

Kärpät-HPK 1-19 (HPK palaa pronssikantaan)
HIFK-Lukko 3-0
 

Nikoa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
1.Jokerit: Edelliskauden rämpiminen on loppu ja täynnä kysymysmerkkejä oleva joukkue "yllättää" voittamalla koko runkosarjan.

2.Lukko: Rautakorpi saa kohtuu nimekkään nipun pelaamaan ja tuloksena runkosarjan kakkostila. Playoffeissa sitten vähän ylempänä...

3.TPS: Saattaa olla ylempänäkin mikäli NHL:n työsulku toteutuu.

4.Kärpät: Kova joukkue näyttää olevan taas kasassa tällä hetkellä. Vähän takapakkia viime kauteen nähden kuitenkin.

5.Hifk: Tällä kertaa Helsingin kakkonen ja kaikista joukkueista 5. Ykköskenttä floppaa pahasti ja Hifkin alakerta ei pelaa taaskaan niin vakuuttavasti kuin nimilistalta voisi odottaa.

6.JYP: Tällä hetkellä ei mikään vakuuttava rosteri nimellisesti, mutta luottoa kyllä löytyy. Louhivaara ja Grünn tekevät läpimurtonsa liigassa ja ykköskenttä jatkaa siitä mihin viime kaudella jäi. Wallinheimo on yksi liigan parhaista maalivahdeista ja se siivittää Jypin yhtä hyvään runkosarja menestykseen kuin toissa kaudella.

7.Hpk: Maalivahtiosasto on tämän päivän liigassa aika isossa osassa, joten Hpk:lla ei mahdollisuuksia parempaan. Puurula ei ole voittava maalivahti. Lisäksi HPK menetti pari tärkeää pelaajaa viime kauden joukkueesta.

8.Blues: Ikuinen alisuoriutuja.

9.Tappara: Saman oloinen joukkue kuin edellisellä kaudella ja silloin sijoitus oli tämä. En usko, että nousua tai laskua tulee, mutta uudet pelaajahankinnat ja lakko kaiken muuttaa voi.

10.Ässät: Ässät yllättää ja pääsee sääliplayoffien(mikäli sellaiset vielä pelataan ensi kaudella) kautta varsinaisiin playoffseihin monen vuoden tauon jälkeen. Ihan hyvältähän tuo joukkue näyttää jo nyt, mutta sitä hyvää ykkössentteriä ainakin huutaa.

11.Ilves: Vaclav Sykora ei saa enää samaa irti joukkueesta kuin viime kaudella. Uudet tulleet pelaajat ovat heikompia kuin menetetyt. Heleniuksen paikka ei ole liigassa.

12.Pelicans: Pienellä budjetilla pelaava joukkue. Toivottavasti ei tänä vuonna ainakaan olisi jumbo. Mielelläni näkisin korkeammalkin tämän kaiken ahdingon jälkeen, mutta rahkeet eivät taida valitettavasti riittää ylemmäksi. Erik Kakko loistava kokenut paluumuuttaja Lahden puolustukseen.

13.Saipa: Ei vaan vakuuta.
 

Metsästäjä

Jäsen
Suosikkijoukkue
JVDT
Mielelläni puhun vasta potentiaalista. Turha asettaa vielä runkosarjan lopulliseen järjestykseen, sillä paljon ehtii tapahtua matkalla ja ennen sarjan alkua.

Se käsitys, joka mahdollisuuksista juuri nyt ovat eri joukkueilla ovat seuraavanlaiset:

Ryhmä 1
HIFK ja Kärpät

Ryhmä 2
HPK, Lukko ja Tappara
Jokerit ja TPS (Vahvistuksia kaivataan)

Ryhmä 3
Blues, Ilves ja JyP

Ryhmä 4
Pelicans, SaiPa, Ässät
 

Nordis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
1. HIFK
2. Kärpät
3. TPS
4. Lukko
5. Blues
6. Jokerit
__________________________________________
7. Ilves
8. HPK
9. Tappara
10. Ässät
__________________________________________
11. JYP
12. SaiPa
13. Pelicans

Vedetään vähän kotiinpäin!
 

aave

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelicans
Viestin lähetti peikko#13
Pelicans(Tästä uskaltaa lyödä vaikka vetoa)

Otan kyllä vedon vastaan, jos uskallat oikeasti.
 

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
Vähän on aikaista, kun ei siitä työsulustakaan tiiä.

1. Jokerit
Jortsulla on nyt narut alusta asti omissa käsissä. Joukkue on liigan kokenein ja heikkouksia on vaikea löytää. Paperilla kehno pakisto päästi viime kaudella käsittämättömän vähän maaleja. Sama suuntaus jatkuu ja pahaa pelkään, ettei Jokerien päästetyt maalit paljoa yli sadan lipsu. Jos saavat pitää Metropolitin ja joukkue pysyy muutenkin terveenä, niin ero seuraavaan on yli 10 pojoa.

2. TPS
Hyökkäys huutaa vielä 1-2 pelaajaa, mutta pakisto on sitäkin tiiviimpi ja kokeneempi. Toivon olevani väärässä, mutta jotenkin on sellainen tutina ukkovarpaassa, että maalinteko tulee tökkimään. Puolustus on onneksi Jokereitakin parempi. Tulosvetoon joka peliin 1-0 ja 2-1. Ilman työsulkua kansitakkien keskiarvo 6600.

3. Lukko
Tukka tietää miten pelejä voitetaan. Joukkue pyyhki viime kaudella Tepsillä lattiaa heikommalla materiaalilla ja äärimmäisen kärsivällisellä, sekä turhauttavalla pelisysteemillä. Bartek voittaa, ellei pistepörssiä, niin ainakin liigan maalipörssin.

4. Ilves
Ipa yllättää ollen ylimmäksi yltävä "maalintekokilpailujoukkue", eli omissa soi jonkun verran ja toisessa päässä ihan helvetisti. Niinimäelle ja Miettiselle hurja kausi ja pojat heiluvat lähellä pistepörssin kärkeä. Helenius herää eloon ja tarjoaa ****-katsojille paljon unohtumattomia hetkiä.

5. Kärpät
Yltää pudotuspeleihin Nenästä huolimatta.

6. HPK
Kukaan ei ota Kerhoa tosissaan. Joukkue rämpii vieraissa, mutta napsii kotonaan tasaisesti pisteitä.

7. Blues
Puolustus- ja maalivahtipeli liigan parempaa keskikastia. Hyökkääjistä on liekeissä vain yksi ukko vuorollaan, joka ei ihan riitä näissä peleissä. Voittaa kuitenkin 3 kertaa Tepsin Elyseellä maalein 0-1.

8. HIFK
Värikäs pakisto laittaa sukat pyörimään linttabootseissa, mutta vuotaa vielä viime kauttakin pahemmin. Ykkösnyrkki kokee pistepörssikrapulaa. Hannu "valmentaja" Aravirta vie kaikesta huolimatta joukkueen sensaatiomaisesti pudotuspeleihin. Karalahti kilpailee tammikuussa tosissaan palstatilasta Nykäsen kanssa.

9. Tappara
10. Ässät
11. JYP
12. Pelicans
13. Saipa
 
Suosikkijoukkue
Lukko. Koiramäki, juhlamokka, lokapalvelu eerola.
Ennustus nro.1
ennustus nro.2 syyskuunpuolella sitten...

1. Kärpät
Jos saa puolustukseen vahvistuksia, niin 1. sija toteutuu. Kartsakaan tuskin voi tilannetta pahentaa.

2. TPS
Puolustus vaikuttaa tosi vahvalta. Hyökkays kaipaa sitä jotain vielä.

3. Lukko
Nyt on raumalaisten vuoro pärjätä. Jos uudet kaverit onnistuvat, niin voi vaikka voittaa runkosarjan.

4. Hifk
1. kenttä mallillaan ja Santalan tulo leventää materiaalia. Puolustus hyvää tasoa. Jos Hifk vaihtaisi sen Stathoksen parempaan, niin voisi olla sijoituskin parempi.

5. Jokerit
Taistelee viimeiseen asti Hifk:n kanssa kotiedusta. Häviää vaivaisella pisteellä. Tarvitsee ehdottomasti Metron, jotta pääsisi viidenneksi. Vanhat jampat eivät enää jaksa.

6. HPK
Pirullinen joukkue siinä mielessä, että hyvänä päivänä kaatuu mikä sm-liiga jengi hyvänsä. Jalonen on vaan ihme velho siellä penkin takana. Hassinen voi olla hyväkin vahvistus. Vieraspelit koituvat ongelmaksi.

7. Ilves

Sykoran oppien ansiosta Ipa pääsee pleijareihin karsintojen kautta. Heleniuksella suuri rooli peräpäässä. Hyökkääjistö kärsi kovia menetyksiä, mutta jotain on jo tullut tilallekin. Pesosella näytön paikka. Pitkämäki on hyvä.

8. Jyp

Sieltä ne taas tulee puskista. Ykköskenttä jopa liigan 3. parhaan joukossa tällä hetkellä. Veskari osasto kunnossa. Sama vanha kysymys: missä muut ratkaisijat. Jyp tehnyt määrätietoista työtä nuorten eteen jo monta vuotta. Joko nyt natsaisi?

9. Blues

Ei vaan onnistu. Pakisto liigan keskikastin paremmalla puolella, mutta hyökkäyksestä puuttuu toistaiseksi paras terävyys. Rahakaan ei ratkaise.

10. Tappara

Taistelee sijoista 7-10 tasapäisesti, mutta joutuu tyytymään 10. sijaan. Hakametsässä siis nähdään kova kamppailu playoff-paikasta. Saarinen on jotenkin "harmaa" tyyppi. Venäläinen tulee olemaan Tapparan paras pelaaja.

11. Ässät

Ei asiaa edes säälipleijareihin. Langkow lähtee muille maille kesken kauden. Ei vaan materiaali riitä. Nielikäinen saa useita pelikieltoja.

12. Saipa

Vaikeata on. Ei tuolla rosterilla kympin sakkiin päästä. Kisapuisto tulee silti olemaan paha paikka vieraille.

13. Pelicans

Kakko on positiivinen hankinta kylläkin, mutta siinä se sitten onkin vai? Toivottavasti Erik jaksaa Lahdessa kauden loppuun. Hyökkäyspään taso ei riitä millään. Hannus voi yllättää ja samaa toivon Koivusesta.
 

Pee

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jos kausi aloitettaisiin NYT, niin näinhän siinä kävisi:

1. TURUN PALLOSEURA
Joka vuosi helppo - ehkä liiankin helppo - valinta ykköseksi ilman perustelujakin, kun perinteet velvottavat huippumenestykseen, oli nimilista sitten mikä tahansa. Nyt kun vielä jäi nälkää viime kaudesta, kun alistui Kärpille niin käsittämättömän helposti finaaleissa, niin turkulaisdiesel voittaa runkosarjan. Hyökkäyksen kokeneet kehäkeketut alatalot, nurmiset ja kumppanit jaksavat painaa rutiinilla tehoja illasta toiseen, vaikka loistoa ei nähdäkään.

Jari Kauppila mielenkiintoinen ja hyvä hankinta. Valmennus huippuluokkaa.

2. HELSINGIN IFK
Muutaman heikomman ja ifk-maisen sekavan kauden jälkeen kärkipäähän palanneen petolauman voisi ounastella jatkavan siitä, mihin keväällä jäi ja lähteä kirkastamaan himmeintä mitalia. Tommi Santala auttaa kokoamaan toisenkin kovan ketjun, ja kun paljon puhutut omat pojatkin heräilivät vihdoin jo loppukaudella, on HIFK:lla kasassa kova nippu. Varsinkin Järvinen ja Vihko tekevät talvella lopullisen läpimurtonsa. Kaiken kruununa erinomainen valmentaja.

3. OULUN KÄRPÄT
Uusi kestomenestyjä. Oma, vankkumaton tyyli, omine poikineen jne. pitää mestaruuden jälkeenkin, vaikka heikentynyt valmennus estäänkin kullan uusimisen. Pohjoisella rutiinilla runtatataan kuitenkin taas kärkipäähän.

4. HELSINGIN JOKERIT
Kevätkaudella pahasti kontannut kestomenestyjä yrittää palata 90-luvun suuruusajoilleen osin sen ajan tähtiensä takaisinhankkinalla. Se saattaa tuoda jopa hieman kitkaa nykyisen, uuden, mielenkiintoisen ja värikkään jokeri-rungon kanssa, vaikka ainakin hyökkäyksen vanha tutkapari Varis-Lind voi kentällä yhä löytää toisensa suhteellisen hyvin.

Jokerit on sarjan melkoinen jokeri, vaikea veikkatava: runkosarjan voittokin on tuolla nimilistalla täysin realistinen, mutta onko suuriegoisen turkulaisen johtama joukkue vielä ensi kaudellakaan tarpeeksi yhtenäinen?

5. TAMPEREEN TAPPARA
Muutama erittäin pontentiaalinen hankinta. Eri asia on, pystyykö Saarinen koulimaan heistä samanlaisia tasonnostajia kuin Rautakorpi Tapparassa. Itse kuitenkin uskon, että ainakin jo monta vuotta tuloaan tehnyt hyökkäyskaksikko Viinanen-Laine lyö Tapparassa läpi.

Joka tapauksessa paljon puhutut Saarisen kuviot tunnetaan toisella kaudella, ja omastakin takaa löytyy jo viime kaudella väläytellyitä nuoria, tyyliin Salmela ja Kontiola. Niin ikään jo viime kaudella hyvin ennen pahaa vammaansa pelannut Stefan Öhman puolestaan osoittaa, että kyllä ne ruotsalaisetkin pärjäävät lahden toisella puolella, ja Tappara hivuttautuu vuoden tauon jälkeen taas lähemmäs kärkeä.

6. ESPOON BLUES
Puolustukseen kaksi uutta kovaa Mikaa, jotka rauhoittavat espoolaisseuran touhuja. Jo vuosia ollaan puhuttu, että Blues on vain lauma tähtiä, mutta ensi kauden joukkue saattaa olla todella yhtenäinen. Siitä oli merkkejä ilmassa jo viime kaudella. Varsinkin hyökkäyspäässä mukana monta mielenkiintoista nuorta nimeä, tyyliin Nieminen ja Tukonen, jotka omalta osaltaan rakentavat Bluesille vihdoinkin omaa, espoolaista runkoa ja idintiteettiä. Vielä ensi kaudellakaan se tuskin seuran historian ensimmäiseen mitaliin riittää, mutta viime kaudesta parannusta pitäisi kuitenkin tulla.

7. HÄMEENLINNAN PALLOKERHO
Kuuluu vaikeiden veikattavien joukkoon. Itse kuitenkin uskon, että Jalosen eväät alkavat olla jo armotta syöty. Pienempien kaupungien suurimmalla ylpeydellä on ollut parina viime kautena niin loistavat mahdollisuudet mennä vihdoinkin finaaliin, että enää sitä ei tule: ensin viime vuonna runkosarjan voitto piste-ennätyksillä sun muilla ja nyt keväällä välieriin huipputikissä ei-ihan-niin-huippukuntoista TPS:aa vastaan. Silti ratkaisupaikoissa kuitenkin aina jäätynyt, ja se syö itseluottamusta jo ensi kauttakin ajatellen.

Jani Hassinen joka tapauksessa hyvä paluumuuttaja, mutta se ei auta: neljättä vuotta peräkkäin ei Kerho kärkipäähän yllä.

8. RAUMAN LUKKO
Vuodesta toiseen liigan pienimmän paikakunnan joukkue on hieman yliarvostettu. Monet pelaajat isoja ja järkkymättömiä, mutta värittömiä ja kankeita ratkaisutilanteissa. Periaatteessa pontentiaalia on toki vaikka viimekautiseen suoritukseen, kun hyökkäykseen napattiin mm. hyvä Ilves-kaksikko Snellman-Toporowski. Kauden jälkeiset valmentajasekoilutkin kuitenkin herättävät hieman epävarmuutta, eikä Raumalla juhlita ensi kevänääkään kauan kaivattua rautalätkää.

9. TAMPEREEN ILVES
Yksinkertaisesti hieman heikennystä tapahtunut viime kauden yllättäjäksi tituleeratussa joukkueessa. Se tiputtaa Ilvestä vähän, mutta hyvällä perusrungolla tamperelaisjengi on yhä täysin varteenotettava ryhmä.

Ismo Kuoppala, ehkäpä myös Sami Helenius, hyvä hankinta ja loistava urheilija Timo Peltomaa nostaa yhä vanhoilla päivillään vastuuta. "Viäkö Raipe jaksaa", on jokavuotinen kysymys, johon vastaus "ei" on vuosi vuodelta lähempänä.

10. JYVÄSKYLÄN JYP
Pakko myöntää, että tämänhetkisellä rosterilla jo viime kauden sijoituksen parantamisessa riittää haastetta. Suurin kysymys on tietysti se, löytyykö ratkaisuja ykköskentän takaa. Ja pahaa pelkään, ettei löydy, kun nykyistä nimilistaa katsoo...

11. PORIN ÄSSÄT
Ei uutta Porista: kun ei ressurssit riitä edes säälipleijareihin, niin ei ne sitten kertakaikkiaan vaan riitä. Ässillä riittää ihan tarpeeksi haastetta siinä, että se saa pidettyä SaiPan ja Pelicansin myös ensi kaudella takanaan. Toivolankin eväät saatetaan olla jo syöty.

12. LAHDEN PELICANS
Kun lähes kaikki odottavat liigan häpeäpilkun uusivan viime kauden jumbosijansa, niin Pelicans päättää, että ainakin viimeinen sija on muille varattu.

Pitkään tahkoneella ja yleisesti ottaen aliarvostetulla Toni Koivusella on nyt kotikaupunkinsa joukkueessa elämänsä tilaisuus näyttää ykkössentterinä, minkälainen mailataituri hän onkaan. Viime vuosien näytöt puhuvat kuitenkin jo sen puolesta, että Toni alkaa olla liian vanha. Myöskään toiselta Jari Litmasen entiseltä joukkuekaverilta, mielenkiintoiselta, mutta värittämöltä paluumuuttajalta Erik Kakolta, ei saatane sitä, mitä odotetaan.

13. LAPPEENRANNAN SAIMAAN PALLO
Nyt on SaiPan vuoro kellahtaa viimeiselle sijalle. Huippusentteri Petr Sachl potkii keltapaitoja eteenpäin minkä pystyy, muttei saa muilta apuja edes sen verran, että Pelicans jäisi taas taakse. Vaikea 2000-lukun hienon 90-luvun lopun jälkeen saa itärajalla taas jatkoa. Edes hyvä valmennus ei SaiPaa auta.
 
Viimeksi muokattu:

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Viestin lähetti Pee
8. RAUMAN LUKKO
Vuodesta toiseen liigan pienimmän paikakunnan joukkue on hieman yliarvostettu. Monet pelaajat isoja ja järkkymättömiä, mutta värittömiä ja kankeita ratkaisutilanteissa. Periaatteessa pontentiaalia on toki vaikka viimekautiseen suoritukseen, kun hyökkäykseen napattiin mm. hyvä Ilves-kaksikko Snellman-Toporowski. Kauden jälkeiset valmentajasekoilutkin kuitenkin herättävät hieman epävarmuutta, eikä Raumalla juhlita ensi kevänääkään kauan kaivattua rautalätkää.

Odotinkin jo innolla koska Pee pääsee "puolueettomasti" ja varmasti pelkästään urheilullisiin arvoihin perustuen arvostelemaan lukkoa. Kuten aina, ei pettänyt.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös