Sari (ja Jari) Sairaanhoitajan kuulumisia

  • 607 789
  • 5 631

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
... sairaanhoitajille voidaan maksaa tuntuvat korotukset. Muistaaksen Katainen puhui 500-600 eurosta. (Laitan linkin suoraan sitaattiin jos satun löytämään)

Jo tarjottu oli isompi kuin ikinä aiemmin, ehkä Kataista voidaan syyttää siitä, ettei tajunnut miten ahnetta porukkaa hoitajat ovat. Linkkiä et tule löytämään ja jos löydät, vie Benille, se maksaa sulle 500 euroa siitä. Ettet vaan olisi lukenut TEHYn propagandaa.

Jos otan itseni esimerkiksi, reilu palkankorotus aiheuttaisi sen että jatkaisin ammatissani pidempään, ehkä eläkkeelle asti. Nyt palkka on niin huono, että alan vaihto tai siirtyminen muihin tehtäviin (hallinnolliset tehtävät, lääke-edustus) on väistämättä edessä joskus ilman palkankorotuksia.

Palkankorotus motivoi ihmisiä noin 2 viikkoa, tuskin hoitajat poikkeavat tuosta, varsinkin kun ahneus on osoitettu. Siirry ihmeessä lääke-edustajaksi, tulet huomaamaan mitä markkinatalous tekee lääke-edustajan palkalle kun kaikki muutkin hoitajat siirtyvät sinne. Voipi jopa olla, että sairaanhoitajan koulutus ei annakaan hirveän hyvää pätevyyttä mihinkään työhön, mikä voisi ottaa kaikki halukkaat töhin. No joku thai-hieronta tyyppinen juttu voisi toimia.

Mielenkiintoinen juttu tässä on myös se, että kokoomusta on syyttetty, etteivät korjanneet syntynyt väärinkäsitystä ja siksi saivat vaalivoiton. Miksihän demarit eivät korjanneet, vaikka lupasivat samassa kyselyssä saman (ilman kokoomuksen lisähuomautusta maksuaikataulusta) ja miksi he eivät saaneetkaan vaalivoittoa, vaikka kokoomuksen vaalivoitto johtui tuosta lupauksesta?
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kyllähän jokaisen sairaanhoitajan työn voi luokitella suojatyöksi. Lisäksi työtilanne on nyt niin hyvä että töitä löytyy irtisanomisten jälkeenkin, sanoivat työnantajat mitä tahansa.

Korjataan tämä heti. Valtaosa sairaaloiden vanhoista viroista on muutettu jo vuosien ajan toimiksi. Sairaanhoitajat eivät siis ole viranhaltijoita. Suojelutyö voidaan määrätä vain viranhaltijoille. Se koskee siis ylihoitajia, lääkäreitä ja joitakin hallinnollista päätäntävaltaa omaaville henkilöille. Hoitsuja ei siis voi enää määrätä suojelutyöhön.

Kuka hyvänsä voi vapaasti irtisanoutua tehtävistään. Ei sitä voi estää millään. Ainakaan demokratiassa. Jos työnantaja kuvittelee voivansa kostaa nämä toimet estämällä joidenkin paluun, se voi olla varma että vastatoimenpiteitä on tiedossa.

Uudet työntekijät ovat jo vuosikaudet saaneet parempia työsopimuksia kuin samassa paikassa vuosikymmenet työskennelleet veteraanit (sairaaloissa siis). Niinpä se harhaluulo, että nuoria palkkaamalla syntyisi muka säästöä, ei pidä alkuunkaan paikkaansa. Vanhojen työntekijöiden on oikeasti pitänyt irtisanoutua ja hakea sitten toimeaan/virkaansa uutena työntekijänä jotta palkka on noussut "tuntuvasti" (copyright J. Katainen). Nuorten työntekijöiden houkuttele kovalla alkupalkalla on itse asiassa aiheuttanut erikoisen tulpan sekä valtiolla että kunnissa: työntekijä ei enää kykene nostamaan palkkaansa juurikaan työvuosien myötä, koska hän on jo tullessaan saanut mahdollisimman korkean. Niinpä odotettavissa on 40 vuotta hommia samalla palkalla (yleiskorotuksin).
 

Pietari02

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Sellaiset paikat missä virheet maksavat paljon, ja missä joutuu tekemään töitä kovan paineen alla. Esimerkiksi teho-osasto, ambulanssi, päivystypoliklinikka jne.. Toki arvostan muitakin työpaikkoja kuten vaativia psykiatrisia osastoja.

Ehkä tuolla puolella työskentelevät ansaitsisivatkin noinkin suuren palkankorotuksen. Sitä en kuitenkaan hyväksy, että nämä hoitajat joille ilmeisesti on tärkeintä kahvin juonti työpaikalla saisivat noin suuria palkankorotuksia...
 

Ponkke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalevan Pallo, Sht
Sellaiset paikat missä virheet maksavat paljon, ja missä joutuu tekemään töitä kovan paineen alla. Esimerkiksi teho-osasto, ambulanssi, päivystypoliklinikka jne.. Toki arvostan muitakin työpaikkoja kuten vaativia psykiatrisia osastoja.

Lapen kanssa täysin samaa mieltä. Jos pelastan jonkun hengen elvyttelemällä päivystyspolilla niin mielelläni siitä kunnon korvauksen haluaisin.
 

Koskenkorva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Sitä en kuitenkaan hyväksy, että nämä hoitajat joille ilmeisesti on tärkeintä kahvin juonti työpaikalla saisivat noin suuria palkankorotuksia...

Provoiletko ihan tarkoituksella? Onko sinulla parempaa tietoa kuin sairaanhoitajan pojalla, jos on niin kerropa ihmeessä minullekin kuinka monta ruokataukoa ja kahvitaukoa sitä ehtii yhden päivän aikana pitää?
 

FaceOffs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Ässät
Tunnen itse lähipiiristä sairaanhoitajia ja kentällä kuulema joukkoirtisanoutuminen saa kannatusta. Nuoria sairaanhoitajia ei motivoi kolmovuorotyö paskalla palkalla. Joko liksaa nostetaan tuntuvasti tai sitten ollaan koko yhteiskunta jossain määrin kusessa.

Jos palkat eivät nouse tuntuvasti, niin useat sairaanhoitajat jättävät työt julkisellasektorilla ja menevät yksityisille terveysasemille.Toiset vaihtavat kokonaan maata, kun naapuristakin saa helpommalla isomman tilipussin.Kolmannet päätyvät ratkaisuun,että en jaksa, vaihdan alaa. Sitten vaan lentokoneilla rahtaamaan sairaanhoitajia ulkomailta suomeen.Helpommin sanottu kuin tehty.

Toistaiseksi eivät suuret ikäluokat ole eläkkeellä, mutta vääjäämättä sekin aika lähestyy. Ja eduskunnan ihmisten keski-ikä on sen verran korkea, että olisi syytä ajatella ehkä kymmenen vuotta eteenkin päin kun sitä itse ollaan hoidon tarpeessa. Tosin niillä liksoilla yksityiset hoitokodit antavat hoitoa eliitille.

Palkkavaatimus on jätetty, enkä jaksa uskoa että se tuollaisenaan menisi läpi.Kuitenkin kuten vanha viisaus sanoo, ei se ole tyhmä joka pyytää vaan se joka maksaa.
 

Pietari02

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Provoiletko ihan tarkoituksella? Onko sinulla parempaa tietoa kuin sairaanhoitajan pojalla, jos on niin kerropa ihmeessä minullekin kuinka monta ruokataukoa ja kahvitaukoa sitä ehtii yhden päivän aikana pitää?

Täytyy pyytää anteeksi, että yleistin asiaa liikaa. En tietenkään tarkoittanu, että sitä tapahtuisi joka paikassa.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Palkkavaatimus on jätetty, enkä jaksa uskoa että se tuollaisenaan menisi läpi.Kuitenkin kuten vanha viisaus sanoo, ei se ole tyhmä joka pyytää vaan se joka maksaa.

Tässä tapauksessa tuon paikkaansa pitävyys voi olla vähän niin ja näin, ainakin jos pyyntöä tehostetaan irtisanoutumisilla.

Tehy on ajamassa hallitusta tilanteeseen jossa se ei yksinkertaisesti voi hyväksyä vaatimuksia ottaen huomioon niiden vaikutukset tulevaisuudessa.
 

Ruutiveijari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Miksi ihmeessä ketjussa puhutaan vain sairaanhoitajista? Muistetaan nyt, että kyse on paljon laajemmasta joukosta:

  • bioanalyytikoita/laboratoriohoitajia
  • ensihoitajia
  • fysioterapeutteja
  • geronomeja
  • hammashoitajia
  • jalkojenhoitajat
  • jalkaterapeutteja
  • kuntoutuksen ohjaajia
  • kätilöitä
  • lastenhoitajia/päivähoitajia
  • lähihoitajia
  • lääkintävahtimestareita ja sairaankuljettajia
  • mielenterveyshoitajia
  • naprapaatteja
  • osteopaatteja
  • perushoitajia
  • röntgenhoitajia
  • sairaanhoitajia
  • sosionomeja
  • suuhygienistejä/hammashuoltajia
  • terveydenhoitajia
  • terveyskeskusavustajia
  • toimintaterapeutteja
Tässä TEHY:n sivuilta esimerkkilista keitä jäseninä on ja joita työtaisteluun on ryhtymässä.
 

Lape7

Jäsen
POnko sinulla parempaa tietoa kuin sairaanhoitajan pojalla...

Tai sairaanhoitajalla.. Jos tekee päivystysluonteista työtä, niin saattaa olla kahvitaukoja enemmän kuin lain määrämät minimitauot, mutta ei niitä taukoja niin pitkästi yleensä kerkeä istua. Sen kyllä kestää, mutta allekirjoittanut kaipailisi kyllä kunnon ruokatunteja.
 

scholl

Jäsen
Ai kun pääsisi näkemään tuollaisia joukkoirtisanoutumisia. Lämmöllä muistelen pankkilakkoa, jonka jälkeen se lakkoilu osui omaan nilkkaan. Nyt on samanlaista uhoa ilmassa ja vähintään yhtä huono palkanmaksukyky työnantajalla.

Heitetään juustohöylä ikkunasta ulos ja laitetaan julkinen terveydenhuolto kondikseen. Respoissa istuvat mummot kortistoon ja tilalle mahdollisimman paljon sähköistä, itsepalveluilmoittautumista. Lakkautetaan pienet terveyskeskusyksiköt ja luodaan suurempia, keskeisillä paikoilla olevia yksiköitä. Lopetetaan ja yhdistellään sairaaloita. Lisätään palveluiden ostoa yksityisiltä tai naapurikunnilta silloin kun se on tarkoituksenmukaisinta jne.

Odottelen mielenkiinnolla miten tilanne pelataan.
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Lakkautetaan pienet terveyskeskusyksiköt ja luodaan suurempia, keskeisillä paikoilla olevia yksiköitä. Lopetetaan ja yhdistellään sairaaloita. Lisätään palveluiden ostoa yksityisiltä tai naapurikunnilta silloin kun se on tarkoituksenmukaisinta jne.

Siis lisää "huipputehokkaita" Husin ja Taysin kaltaisia dinosauruksia? Heh.

Vähennetään lisäksi yksityislääkärillä käynneistä subventoimista ja siirretään ne varat takaisin oikeasti julkisen terveydenhuollon resursseihin. Yksityislääkäreillä kävijöillä on kyllä varaa siihen, kuten väestön vaurastumisuutisista on luettu. Kvasi-yksityisvastaanottojen tukemiseen käytetään huomattava summa rahaa, ja tämä menee pääsääntöisesti erittäin hyvätuloisten hyväksi (viimeisimmän tutkimuksen mukaan).

http://www.tieke.fi/?E=11687&SINGLE_EMBED=11687&num=7111&PVIEW=pick
 
Viimeksi muokattu:

Tami Talk

Jäsen
Suosikkijoukkue
Daespoo moderators
Täällä näyttää elävän aika voimakkaasti semmoinen henki, että "irtisanoutukaa vain, niin ei sitten ikinä oteta takaisin". Tämä on mielestäni aika kummallinen näkemys, koska tällä hetkellä (ja tulevaisuudessa vielä enemmän) on ongelmana löytää riittävästi pätevää väkeä hoitoalan töihin. Aivan varmaa (ainakin minun arvioni mukaan) on, että mahdollisen lakon (jota en toivo syntyvän) jälkeen koulutetuilla hoitajilla on töitä tarjolla. Kunnat ja yliopistosairaalat kun eivät ilman hoitajia pärjää.

Puolustan voimakkaasti hoitajien oikeutta ajaa omia etujaan, samalla lailla tässä yhteiskunnassa kaikki muutkin ajavat omia etujaan. Aiemmin hoitajat eivät ole etujaan onnistuneet ajamaan ja on ajauduttu nykyiseen tilanteeseen, jossa väki lähtee alalta huonojen työolojen ja alhaisten palkkojen takia.

Katsotaan nyt ihan rauhassa, mihin tuo hoitajien uhkaus johtaa ja kommentoidaan sitten lisää. Ja jos tulee lakko, niin sitten taas katsotaan mihin se johtaa. Omana uskomuksenani on se, että ei hoitajilla ole tässä markkinatilanteessa mitään hävittävää. Aivan varmasti lakon lopettamissopimuksella tulevat saamaan samat edut kuin muutkin kunta-alan työntekijät.

Nyt katsellaan kenellä pettää pokka ensimmäisenä; hoitajilla, kokoomuksella, Vanhasella vai suurella yleisöllä...?

Kun täällä on vielä kommentoitu moita prosenttikorotuksia, niin niihinhän sisältyy se harha, että ne eivät kerro sitä, paljonko palkat oikeasti ovat euroissa.

Kun en tarkemmin hoitoalan työehtoja tunne, ja kun palstalta näkyy hoitajia löytyvän, niin kertokaapa mitä niissä nykyisissä sopimuksissa lukee. Olisin kiitollinen, jos joku kertoisi paljonko TES:n mukaan saa esim leikkaussalisairaanhoitaja/kätilö aloituspalkkana? 5 vuoden työkokemuksella? 10 vuoden työkokemuksella? 20 vuoden työkokemuksella? Ja minkälaisia lisiä maksetaan iltaisin ja viikonloppuisin?

Näiden tietojen pohjalta voisin arvioida sitä, onko 400-600 euron korotukselle perusteita.

...ja vielä toisekseen noista hoitoalan reviirijaoista sen verran, että mitä käytännön eroa on koulutuksella ja työllä tehyläisen hoitajan ja superilaisen hoitajan välillä.
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Miksi ihmeessä ketjussa puhutaan vain sairaanhoitajista? Muistetaan nyt, että kyse on paljon laajemmasta joukosta:
...

TEHY:n sivuilta esimerkkilista keitä jäseninä on ja joita työtaisteluun on ryhtymässä.

No ehkä siksi, että tässäkin ketjussa on hoettu kuinka tärkeää ja henkeä pelastavaa duunia toi jalkojen hoito on, puhumattakaan hammashoidosta. Puolestani saavat molemmat irtisanoutua ja jäädä sille tielle. Kunnallinen hammashoito on muutenkin aivan turhaa, joten se voitaisiin ulkoistaa näin malliksi jo ensi viikolla. Käytännössä ainoa mikä on pakko pitää kunnallisella hoidossa on hoito jossa SLA on niin tiukka tai missä vaadittavat investoinnit ovat liian suuria.
 

scholl

Jäsen
Siis lisää "huipputehokkaita" Husin ja Taysin kaltaisia dinosauruksia? Heh..

HUS on tehoton sen takia, koska siellä on ollut lääkäreitä johdossa. Ne on sellaisia taivaanrannan maalareita, ettei siitä hommasta tule mitään. Olen ollut sekä Töölön sairaalassa että Meilahdessa ja molemmissa on niin paljon asioita päinhelkkaria, että kovaa saneeraajaa ja toimintojen kehittäjää tarvittaisiin. Siellä eletään 50-lukua, tehdään turhia asioita ja lorvailevaa henkilökuntaa on ihan liikaa.

Huvittavaa on se, että julkisuudessa se pullea ay-nainen puhuu koko ajan koulutetuista naisista ja sitten viittaa sairaanhoitajiin. Siis herregud sentään. Ymmärtäisin jos lääkäri ja koulutettu termit rinnastetaan, mutta siis hoitajat! Ja kyllä lääkäreissäkin ainakin yleislääkärit ovat jääneet aika heikolle koulutukselle, jos ihan ammattitaidosta voi jotain päätellä.

Jos nyt on myönnetty että hoitajat ovat olleet alipalkattuja ja on tarjottu huima palkankorotus niin onhan se kumma, että sekin onnistutaan omien joukoista kusemaan. Jatkossa myötätuntoa voi olla vaikeampi saada.
 

MS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Et-Po 72, EuPa, Veitsiluodon Vastus,Hoopi Hänninen
Ja onpahan järjettömät palkankorotukset. Paperimiehetkin saivat vain 1,9% tänä vuonna.
Ei yhtään järjettömät palkankorotukset siihen nähden kuinka paljon paperimiehet ovat vuosien saatossa pystyneet palkkaansa ylös hinaamaan. Helppohan sitä on ollut vaatia, kun paperitehtaiden alasajo maksaa ihan järjettömästi. Ilman noin järeää lakkoasetta paperimiehet eivät olisi koskaan päässeet niin hyviin palkkoihin.

Hoitajat eivät lakkoillessaan voi tehdä yhtä kätevästi töitä yksityisellä puolella kuin lääkärit.
 

Tulppu

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
HUS on tehoton sen takia, koska siellä on ollut lääkäreitä johdossa. Ne on sellaisia taivaanrannan maalareita, ettei siitä hommasta tule mitään. Olen ollut sekä Töölön sairaalassa että Meilahdessa ja molemmissa on niin paljon asioita päinhelkkaria, että kovaa saneeraajaa ja toimintojen kehittäjää tarvittaisiin. Siellä eletään 50-lukua, tehdään turhia asioita ja lorvailevaa henkilökuntaa on ihan liikaa.

Tämä on tilanne kaikissa valtion ja kunnan virastoissa. 50-luku ja turhat toimenpiteet, mm. järjettömät määrät erilaisia hakemuksia toistuvasti itsestäänselvyyksien, kuten loma-anomuksen tekemiseksi. Toisinsanoen, vaikka asia olisi selvä, sovittu ja luvattu, siitä on täytettävä paperi, jonka esimies lähettää omalle esimiehelleen, joka sitten allekirjoittaa sen ja palauttaa kymmenenä kappaleena jne.

Lorvaileva henkilökunta sen sijaan on varmasti silmänlumetta.

Ei ihme että verotus on korkea.
 

Watson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Arsenal
Meidänkin perheessä vaimon (sairaanhoitaja) eteen lyötiin em. irtisanomispaperi. Ilmoitin että laita vaan nimi paperiin, mutta ennen sitä haet Tehyn takaajaksi talolainaan. Ja varaudu siihen että lomat voi palaa joksikin aikaa.

Ei kuulemma aio erota, vaan tyytyy lakkoilemaan...
 

MS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Et-Po 72, EuPa, Veitsiluodon Vastus,Hoopi Hänninen
Sinänsä mahtaa olla miellyttävä tilanne näin yksilöiden kannalta työpaikoilla. Henkinen väkivalta on varmasti kova sana kun vanhempi kaarti patistaa henkilökohtaisesta taloudestaan murehtivaa nuorempaa työntekijää samaan rivistöön.
Näinhän se on ollut paperitehtaissa. Paperiliittoon kuulumattomia ei ole katsottu kovin suopein silmin.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Voikkaan jälkeen paperimiehillä ei ole ollut hirveästi haluja lakkoiluun ja tämäkin diili tuli todella kivuttomasti.

Sama voi olla edessä sairaanhoitajilla jotka irtisanoo itsensä. Siperia opettaa.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
No, jos nyt tulisi jokin hyvin vakava yleistä turvallisuutta uhkaava kriisi niin lisäresursseja löytyisi pikaisesti monin verroin nyt Tehyn vaatimat määrät. Ja tavallaan voikin toki pitää nykyisiä terveydenhuoltoalan surkeita palkkoja (vaikka verrattuna aivan meihin verrattavissa oleviin maihin kuten Ruotsiin) melkoisena uhkana yleiselle turvallisuudelle. Silti, ei tässä tilanteessa, näillä edellytyksillä tässä mitään järkeä ole. Ei yksinkertaisesti ole mahdollisuuksia tuollaisiin korotuksiin. Eikä niissä olisi mitään järkeä ilman yhtäaikaisia merkittäviä rakenteellisia uudistuksia. Mutta täällä kyllä taitavat monet JA:n oikeistolaiset suorastaan vesi kielellä odottaa niitä savuavia raunioita, mitä tästä lakosta epäilemättä koituu. Minä en, tämä on surullinen, karu tilanne. Eikä todellakaan sovi unohtaa miten tilannetta häpeämättömästi lietsottiin vaalikampanjassa, mm. luvattiin valtion piikin olevan auki "yli yleisen tason" meneville korotuksille jne. Sitä niittää, mitä kylvää.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Tuossa vielä hallitus-ketjuun postaamani viesti niille, jotka pitävät Kataista ja Kokoomusta täysin syyttömänä syntyneeseen tilanteeseen:

Ok, näin Aimo Massinen Turun Sanomissa, löytyihän sitä sanatarkkoja lainauksiakin:

Vastuuttomin ja valheellisin lupaus sisältyi Jyrki Kataisen kannanottoon 14.2.2007: " Mitä enemmän naisvaltaisille koulutetuille aloille maksetaan yli yleisen korotustason, sitä enemmän olemme valmiit nostamaan kuntien saamia valtionosuuksia. Esitämme, että valtio siis maksaa kunnille sen osuuden naisvaltaisten alojen palkankorotuksesta, joka ylittää yleisen korotustason."

edit: tuossa vielä linkki koko artikkeliin:

http://www.turunsanomat.fi/mielipiteet/
 

lihaani

Jäsen
Kun vertaa terveydenhoitomenoja BKT:sta eri OECD-maiden välillä, niin huomataan, että Suomi on eräs halvimman terveydenhoidon maa:

Täällä siihen menee viimeisten tietojen mukaan noin 7,8% BKT:sta, EU:n alueella keskimäärin 10-12% ja täysin yksityisen terveydenhoidon maassa USA:ssa yli 15% BKT:sta.

Silti täällä vaikka kuka hyvänsä syöpään sairastunut saa tarkoituksenmukaisen hoidon, oli vaikka rantsujen tenukeppi. Ja uskokaa pois se maksaa ja paljon. Suomessa muuten syöpien paranemisprosentti on noin 65-70% eli maailman korkeinpia.

Suomessa kaikkein kallein ja vaativin hoito on keskitetty keskussairaaloihin. Kuten ensi- ja tehohoito, vaativa syöpä- ja neurokirurgia ja muutamat muut alat. Yksityinen terveydenhoito kuorii kermat päältä. Ja eihän kumitissien värkkäämien julkkiksille kuulukkaan verovaroin kustannettavaksi.

Eli miten suu pannaan, jos Lapissa ajaa kohtalokkaan kolarin ja lähin tehohoitoyksikkö ei olekkaan Rovaniemellä vaan Tampereella.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Joku on nyt hoopottanut radiohaastattelun perusteella jotain ainakin täällä Hämeessä. AY-aktiivi kertoi vakavalla äänellä, että suurimmalla osalla irtisanomisaika aika on 4 viikkoa, joten sinä aikana pyritään sopimukseen. Ilmeisesti joku ei nyt ole ihan ymmärtänyt, mitä irtisanoutuminen tarkoittaa. Ei sinne töihin palata automaattisesti vaikka sopijapuolet sopimukseen pääsisivätkin. Irtisanoutuminen astuu voimaan irtisanomisajan päätyttyä ja työantaja katsoo sitten sen jälkeen kuka ja millä ehdoilla otetaan takaisin.
 

Aces

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät ja Sharks sekä 90-luvun Bruins ja Cam Neely
Ei yhtään järjettömät palkankorotukset siihen nähden kuinka paljon paperimiehet ovat vuosien saatossa pystyneet palkkaansa ylös hinaamaan. Helppohan sitä on ollut vaatia, kun paperitehtaiden alasajo maksaa ihan järjettömästi. Ilman noin järeää lakkoasetta paperimiehet eivät olisi koskaan päässeet niin hyviin palkkoihin.

Hoitajat eivät lakkoillessaan voi tehdä yhtä kätevästi töitä yksityisellä puolella kuin lääkärit.

Pakko alalla olleena tarkentaa eli alasajo maksaa kyllä kasan rahaa, mutta suurin syy paperimiesten palkkojen nousuun vuosia takaperin oli paperin markkinatilanne ja siitä tullut yhtiöiden vuosittainen voittojen suuri kasvu. Silloin toimittiin lyhyt näköisesti ja pyydettiin palkankorotusta, koska koneet "vuolivat kultaa" vuodesta toiseen. Kuinkas sitten kävikään kun markkinatilanne "romahti" ,melkoinen määrä ihmisiä pistettiin pellolle ja jatkuvasti piennennetään henkilöstöä tehtailla...

Sit asiaan, minkälainen työaikakierto hoitajilla on? Montako työpäivää tulee kuukaudessa keskimäärin?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös