SaPKo kaudella 2021–2022

  • 163 098
  • 688

sorza

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
Pitää paikkansa, mutta ei savonlinnalaisia ole parissa vuodessa noin paljon kuollut. Muuttotase puolestaan taisi vaihtua koronavuosina jopa positiiviseksi.
Tilastoissa kyllä, mutta niistä suurin osa oli näitä etelästä etätöiden takia Savonlinnaan muuttaneita, kenellä SaPKon pelit ovat jo historiassa olleet hyvin harvalukuisia. SaPKon kannattaja massaa edelleen rasittaa helvetin paljon OKLn lähtö.

Toki on selvää, että koronaa pelätään yhä, ja vanhemman väen ja muiden riskiryhmäläisten on syytäkin pelätä.
Sosterin alue taitaa tällä hetkellä olla yksi pahimmista korona pesäkkeitä ja ihmiset on peloteltu pysymään kotonaan. Siihen lisänä, että Savonlinnan seutu taitaa muutenkin olla yksi Suomen pahimmista riskiryhmäläisten esiintymisalueista ja ikä rakenne on on Suomen heikoin.

Kysymys kuuluukin: Onko Savonlinna jääkiekkokaupunki?
Kyllä Savonlinna on kiekkokaupunki, mutta tällä hetkellä SaPKoa on lyöty vasemmalta, oikeita, edestä ja takaa niin sellaisen joukkueen kannattaminen on vaikeaa. Kun olin Savonlinnassa Joulun seutuun ja kävin pelin katsomassa, jonka jälkeen iltaa mentiin jatkamaan erääseen anniskeluravintolaan, baarin pitäjä jopa yllättyi, kun kerroin kalja kuppilan valikoituneen sen takia, että he ovat SaPKon sponsseja ja muutenkin tunnelma oli se, että ihmeteltiin, miten kukaan kehtaa lähteä yöhön SaPKon fanikamaa päällä.
 

LL90

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo
Kysymys kuuluukin: Onko Savonlinna jääkiekkokaupunki?
ei ole tällä hetkellä. Yleisömäärät sen kertoo. Toki tuo tän päivän 277 taitaa silti olla isoin määrä yleisöä kaupungin kaikista joukkueista, joten sen perusteella silti on. Mutta huolestuttavaa on nuo yleisömäärätkin.. Ei mikään ihme, että talous sukeltaa entisestään, kun ei saada tuloja..

Kuten Sorza mainitsi 2017 oli paljon Gloryhuntereita liikkeellä. Hyvähän se toki on, sai seura hyvät yleisömäärät ja massia.. Kuitenkin jos ennen koronaa keskiarvot pyörinyt 800 paremmalla puolella nii joku siinä on, että nykyään ollaan vähän yli kolmas osa siitä.
 

diletantti

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo, Liikunnan Riemu, KalPa U13Etelä, U11Etelä
Kyllä Savonlinna on kiekkokaupunki, mutta tällä hetkellä SaPKoa on lyöty vasemmalta, oikeita, edestä ja takaa niin sellaisen joukkueen kannattaminen on vaikeaa.

Väestökehitys, OKL:n lähtö, korona, talousvaikeudet ja johtamisongelmat selittävät kaikki jotakin, mutta eivät katsojamäärän noin äkillistä ja noin totaalista romahdusta. Etenkään, kun joukkue ei ole ollenkaan huono vaan parhaimmillaan pelaa erittäin viihdyttävää jääkiekkoa. Jotakin jää selittämättä.

Jos pysytään vain voittajan vankkureissa, silloin jääkiekko ei ole merkityksellinen asia. Totta onkin, että jokaisella on elämässään varmasti tärkeämpää tekemistä kuin jääkiekon seuraaminen, varsinkin tällaisina aikoina.

Onhan seuraa myös tuettu eikä vain lyöty. Mutta pitäisikö osata lähestyä muitakin paikallisia elämänpiirejä ja sosiaalisia kenttiä kuin liikeyrityksiä, avoimin silmin ja vastavuoroisesti, synergiaetuja etsien? Astua oman fakin ulkopuolelle? On kai joitakin yrityksiä ollutkin. Ei se helppoa ole ja vaatii paljon työtä, aivotyötä, talkootyötä, kiinnostusta ihmisiin ja ilmiöihin, eikä täältä kaukaa ja tässä iässä pysty tekemään konkreettisia ehdotuksia.
 
Suosikkijoukkue
SaPKo
Itsenäisyyspäivän aikaan kävin katsomassa Talvisalossa yhden pelin ja aika vaisua yleisö oli. Tuntui oudolta olla SaPKo-kaulaliina kaulassa kun niitä näkee Espoossa ja Vantaalla SaPKon peleissä melkein enemmän kuin Talvisalossa. En siis väitä että kannustaminen on kaulaliinasta tai piposta kiinni mutta jotain puuttui, ainakin jos vertaa 80-luvun lopun tunnelmaan kun vielä Savonlinnassa asuin.

Korona-pelottelussa Savonlinnassa ollaan kyllä onnistuttu keskivertoa paremmin. Kunhan se vouhotus loppuu kannattaa nuo mesojat värvätä SaPKon toimistolle hommiin...
 

The Rock

Jäsen
SaPKon tyylisten perinteikkäiden seurojen kohdalla on aina erittäin ikävää lukea tällaisia uutisia, vaikkeivät ne nyt mistään puskista enää tule tulekaan:

 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Oho! 50k€ on kyllä iso raha Mestis-seuralle. Toivottavasti homma päätyy onnellisesti... edelleen ihmettelen, etteivät Rask, Bille Beino ja muut seuran kasvatit ole mukana talkoissa.
 

essulu

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo ja Kerho
Itsenäisyyspäivän aikaan kävin katsomassa Talvisalossa yhden pelin ja aika vaisua yleisö oli. Tuntui oudolta olla SaPKo-kaulaliina kaulassa kun niitä näkee Espoossa ja Vantaalla SaPKon peleissä melkein enemmän kuin Talvisalossa. En siis väitä että kannustaminen on kaulaliinasta tai piposta kiinni mutta jotain puuttui, ainakin jos vertaa 80-luvun lopun tunnelmaan kun vielä Savonlinnassa asuin.

Korona-pelottelussa Savonlinnassa ollaan kyllä onnistuttu keskivertoa paremmin. Kunhan se vouhotus loppuu kannattaa nuo mesojat värvätä SaPKon toimistolle hommiin...
Silloin 80-luvulla oli seuran johdon toiminnassa uskottavuutta, oli hienoja turnauksia; kuuluisia vahvistuksia maailmanmestarista olympiakävijöihin. Ehkä nyt yleisö aistii ja näkee, että nyt johdossa ovat amatööripuuhastelijat, jolloin koetaan homma toivottomaksi, joka ei mihinkään muutu ja kiinnostus on laimeaa.
 

Koukkupolvi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat ja tietysti Titu
Vieraassa pöydässä. En usko, että amatööripuuhastelijoista on kyse sen enempää Savonlinnassa kuin muuallakaan, missä yleisömäärät ovat pikkuhiljaa hiipuneet.

Maailma muuttuu ja sitä vastaan on paha taistella. Yllämainitulla 80-luvulla ei ollut mm. salibandyä haastamassa jääkiekkoa. Tämä ei suoranaisesti liity muuhun kuin siihen, että pikkujunnut myös seuraavat omaa lajiansa ja tuovat vanhempansa ja kaverinsa katsomoon. Ei ollut tolkutonta määrää urheilu- ja elokuvakanavia haastamassa paikan päällä tapahtuvaa urheilun seuraamista. Ei myöskään ollut alenevaa asukasmäärää kehä kolmosen ulkopuolella, eikä väheneviä työ- ja opiskelupaikkoja pienemmillä paikkakunnilla.

Olisiko vielä niin, että mm. tehtaissa töissä olleet olivat juuri niitä, joita tällaiset sirkushuvit, kuten jääkiekko kiinnosti kohtuullisen kivasti. Kun tehtaan ovet laitetaan säppiin, on etsittävä uutta työtä uudelta paikkakunnalta. Hieman karrikoiden näin.

Tämä sama ilmiö on nähtävissä lähes joka puolella - ikävä kyllä. Heinolassakin oli samaisella 80-luvulla silloisissa Peliittamatseissa parhaimmillaan yli 2000 katsojaa ja tunnelma hallissa mahtava. Pelaajille pystyttiin maksamaan ja kaikki olivat tyytyväisiä.

Varmasti on erittäin haastavaa vähenevien yleisötulojen kanssa elää ja yrittää kompensoida raapimalla "sponsoreita", jotka antaisivat edes 50 € saati sitten tuhansia euroja saadakseen vastineeksi... niin mitä?

Haluaisin olla se viisas, joka keksisi keinon, jolla saataisiin Mestiskin takaisin kiinnostavaksi ja jos ei nyt ihan kannattavaksi liiketoiminnaksi niin kuitenkin tasapainoiseksi talouden osalta.
 

essulu

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo ja Kerho
Valitettavasti asialla ovat nyt henkilöt, joilla kellään ei ole taustaa tai suhteita kiekkomaailmasta, eikä sen toimintatavoista. Puuttuu se ote alaan. Milloin nämä herrat ovat pystyneet järjestämään esim mitään yleisöä kiinnostavia turnauksia?
 
Suosikkijoukkue
SaPKo
Vieraassa pöydässä. En usko, että amatööripuuhastelijoista on kyse sen enempää Savonlinnassa kuin muuallakaan, missä yleisömäärät ovat pikkuhiljaa hiipuneet.

Maailma muuttuu ja sitä vastaan on paha taistella. Yllämainitulla 80-luvulla ei ollut mm. salibandyä haastamassa jääkiekkoa...

Totta kaikki tuo ylhäällä kirjoitettu (en viitsinyt kopioda koko tekstiä). Enkä varsinaisesti haikale 80-luvun perään, se oli silloin.
Mutta paljon voitaisi tehdä toisin. Viime kauden SaPKon pelastuskampanjasta jäi paska maku, rahat kelpasi mutta kausi jäi kesken. Nyt tuo verosekoilu, alkukauden valmentajasekoilu jne. Siihen nähden joukkue taistellut hienosti.

Ja mitä näihin vaikuttaa järjetön liigan sulkeminen kun Mestiksestä nousu ainoastaan lompakon varassa. Johtanut siihen että tuolla itärajan tuntumassa on liigaseura jonka paras valtti pelaajaneuvotteuluissa on pitkät kesälomat. Mutta menee jo ohi aiheen.
 
Suosikkijoukkue
Juniori Jokipojat, JoKP, Anaheim Ducks
edelleen ihmettelen, etteivät Rask, Bille Beino ja muut seuran kasvatit ole mukana talkoissa.
Veikkaan, että saattaisivat lähteäkin mukaan jos seuran taustayhtiön tekeminen olisi heille tarpeeksi uskottavalla pohjalla. Savonlinnasta on kuulunut jo useamman kauden ajalta, että hommat eivät mene putkeen ja nythän viime aikoina se on näkynyt kaikkine sotkuineen jo ihan julkikuvassakin. Sotkut valmennuksen kanssa ja jatkuvat taloudelliset ongelmat, joista osa on nyt noussut pinnalle esiin ovat piste i:n päälle. Missään vaiheessa ei ole tainnut tulla seuralta mitään uskottavaa suunnitelmaa, millä toimintaa yritettäisiin tai saataisiin muutettua parempaan suuntaan, niin tuskinpa mukaan tulo kiinnostaa ketään vähänkään järjissään olevaa entistä seuran kasvattia tai montaa muutakaan. Voin olla väärässäkin, mutta luulen, että suunta ei muutu ennen kuin seurassa käy isompi tuuletus. Se vaatii ilmeisesti sen, että seuran taustayhtiö tekee mukin ja otetaan sitten uusi vauhti ja nousu uuden taustayhtiön ja tekijöiden kautta. Välillä kannattaa ottaa pari askelta taaksepäin, että pääse sitten kunnolla eteenpäin.

Itse olen osallistunut joihinkin seurojen tukikampanjoihin, mutta SaPKon kohdalla en. Syynä tähän on se, millä tavalla taustayhtiön toimijat ovat kertoneet vaikeuksista eri yhteyksissä. Ei anna hyvää kuvaa, jos omista vaikeuksista itkemällä ja apua kerjäämällä tavallaan syyllistetään muita tahoja. Kaupungilta rahan ruinaaminen Oy:lle on kyllä jo vähintäänkin kyseenalaista, eikä ihme, että asiasta tehtiin valituksia. Valtionapujakin taidettiin välillä moittia ja eikös välillä itketty juuri näidenkin seuran entisten rahakkaiden pelaajien perään? En laita tämmöiseen toimintaan tukieuroja, koska en koe sen hyödyttävän mitään, vaan rahaa menee kankkulan kaivoon.

Mikäs siellä on muuten tilanne Räsäsen sekä Myllyksen ja SaPKon välisen oikeudenkäynnin suhteen, onko tullut päätöstä? Räsänen taisi vaatia jotain 17 000 euroa ja Myllyksen summa taisi olla jotain 6000 ja sitten tietysti useamman tonnin oikeudenkäyntikulut? Ja mites sitten Erosen tapaus, eikös SaPKo jättänyt ainakin jossain kohtaa potkujen jälkeen hoitamatta Eroselle kuuluvia maksuja? Onko tämäkin asia oikeudessa?
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Mulle on ainakin syntynyt jostain syystä sellainen mielikuva, että SaPKon nokkahenkilöt tykkäisivät pitää langat tiukasti omissa käsissään. Vastikkeeton raha kelpaa varmaan ihan miltä taholta tahansa, mutta jos tukeen liittyy ehtoja tai riski siitä, että joku "ulkopuolinen" puuttuisi seuran asioihin, niin neuvottelut muuttuvat vaikeammiksi.
 

diletantti

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo, Liikunnan Riemu, KalPa U13Etelä, U11Etelä
Silloin 80-luvulla oli seuran johdon toiminnassa uskottavuutta, oli hienoja turnauksia; kuuluisia vahvistuksia maailmanmestarista olympiakävijöihin.

Taidat tarkoittaa 90-lukua, Tjumenevia ja Kurdinia. 80-luvun lopuksi oli pudottu divarista ja neljän vuoden kuluttua noustiin uudelleen. Täydet tuvat varsinkin toisen savonlinnalaisen, LaiPan, tavoitellessa myös nousua.

Parin vuoden kuluttua siitä oltiin jo liigakarsinnoissa, puikoissa Dufva. Olihan siinä muutama komea vuosi. Mutta se tanssi tähtien ja rahan kanssa johti taas alamäkeen ja putoamiseen, muodollisen sinetin lyöjinä Jukurit ja Mikkeliin mennyt Dufva. Uskottavuus loppui sillä kertaa kuuteen suomisarjavuoteen.

Maailma muuttuu ja sitä vastaan on paha taistella.

Rovaniemellä on kaksi kertaa enemmän asukkaita mutta katsomossa nyt kymmenen kertaa enemmän väkeä kuin Savonlinnassa, kun sikäläinen kiekkobuumi on huipussaan. En tiedä yhtään, kuinka paljon on rahaa käytetty saati pysty ennustamaan, kuinka kauan buumi kestää. Tietenkin Rovaniemi on maakuntakeskus ja yliopistokaupunki toisin kuin Savonlinna.

Näiden parin reunahuomautuksen lisäksi vanha ei jaksa osallistua muuhun vatvomiseen ja kivien nakkeluun, joka on kiertänyt kehää koko talven. Hyväkään vanhan liiton ammattimaisuus ei tänä päivänä enää riittäisi Savonlinnan kaltaisen kaupungin oloissa, jos uudenlaista yhteisöllisyyttä ei kyetä rakentamaan ja astumaan avoimin mielin oman fakin ulkopuolelle.

Mutta hallille voin kohta minäkin astua tällä kertaa, poikkeuksellisesti. Tulkaa perässä, jos olette Savonlinnassa.
 
Viimeksi muokattu:

LL90

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo
olipahan aikamoista paskaa Pässipaidoilta... noh 2 pistettä on pääasia. Tulee kyllä tosi paljon virheitä. Runkosarjassa jossain vaiheessa ollut tiivis puolustus yhdessä huippumaalivahdin kanssa antoi joka ilta mahdollisuuden voittoon, siellähän sit kaaduttiin hyökkäyspelaamiseen, mutta eipä se peli ollu näin sekaisin, virhealtista ja jotenkin halutonta, paitsi toki nää vikat 10 peliä..

Nyt on ihan toisin. Liikaa tulee maaleja vastustajalle.. Onneksi viel toistaseks mennää voittojen tiellä. Uskallan väittää, että jos 6/10 peleistä voittaa ( eli 3 pisteen voittoina 18 pistettä), niin mestispaikka säilyy pelaamalla. Koska ristiinpelaamisia ei ole vielä tullut, niin uskon varmaan 15 pongoakin voinee riittää.
 

diletantti

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo, Liikunnan Riemu, KalPa U13Etelä, U11Etelä
olipahan aikamoista paskaa Pässipaidoilta

Soo soo sanottiin minulle sata vuotta sitten kun olin nuori.

Illalla Kalajoen tulipesä, sen jälkeen bussiyö, muutama tunti unta ja ei kun laatikkoon. Kyllä se näkyi sekä jaloissa että käsissä.

Ei tuommoisessa sarjaohjelmassa ole tietenkään mitään järkeä eikä ohjelman laatijoilla mitään ajatusta. Loukkaantumisriskitkin kasvavat toiseen potenssiin.

SItten jouduttiin vielä kierrättämään, kun Lankiselle sattui jotakin heti kättelyssä. Pakkeja parhaasta päästä joko vaihtaneet maisemaa tai sitten telakalla. Kupiainen urakoi puoli tuntia. Muutamalle hyökkääjällekin kertyi aikamoiset minuutit.

D puolusti hyvin, ja maalivahdilla 43 torjuntaa. Jatkoajalla joukkueiden taitoero pääsi esiin.

Ihan mukava oli käydä Talvisalossa pitkästä aikaa. Nytpä on kaksi pässimyssyä ja kaulaliina. Niillä pärjää ne talvet, mitkä ovat mahdollisesti jäljellä. Väkeäkin oli sentään kolme ja puoli sataa, ja tuttajakin tuli moikattua.
 

LL90

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo
Soo soo sanottiin minulle sata vuotta sitten kun olin nuori.

Illalla Kalajoen tulipesä, sen jälkeen bussiyö, muutama tunti unta ja ei kun laatikkoon. Kyllä se näkyi sekä jaloissa että käsissä.

Ei tuommoisessa sarjaohjelmassa ole tietenkään mitään järkeä eikä ohjelman laatijoilla mitään ajatusta. Loukkaantumisriskitkin kasvavat toiseen potenssiin.

SItten jouduttiin vielä kierrättämään, kun Lankiselle sattui jotakin heti kättelyssä. Pakkeja parhaasta päästä joko vaihtaneet maisemaa tai sitten telakalla. Kupiainen urakoi puoli tuntia. Muutamalle hyökkääjällekin kertyi aikamoiset minuutit.

D puolusti hyvin, ja maalivahdilla 43 torjuntaa. Jatkoajalla joukkueiden taitoero pääsi esiin.

Ihan mukava oli käydä Talvisalossa pitkästä aikaa. Nytpä on kaksi pässimyssyä ja kaulaliina. Niillä pärjää ne talvet, mitkä ovat mahdollisesti jäljellä. Väkeäkin oli sentään kolme ja puoli sataa, ja tuttajakin tuli moikattua.
okei joo saihan D-kiekko toki palautua paremmin. Nähdäkseni SaPKon liikkeessä ei ollut vikaa, vaan muuten vaan tekeminen oli aika huonoa, vaikka peliä ajoittain vietiinkin. Tai sitten vaan D-kiekko oli liikkeen suhteen niin paljon jälessä, että SaPKon poikain jalat palautumisesta huolimatta oli vaan nopeempia..

Noh joo myönnettäköön, että ehkä hieman liioittelin. Mutta kyllähän tuo hieman halutonta oli. Nitroja tässä kohta tarvii näitä pelejä kattoessa.. No joo pääasia, että voitto tuli.
 

diletantti

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo, Liikunnan Riemu, KalPa U13Etelä, U11Etelä
Nähdäkseni SaPKon liikkeessä ei ollut vikaa

Paikan päällä vanhoillakin silmillä nähtynä oli paljonkin verrattuna siihen mihin on totuttu. Joissakin vaiheissa tuntui ettei päästä omista liikkeelle lainkaan, eikä käsikään silloin jaksanut purkaa. Kuluneilla aivoilla muistaakseni näin elettiin etenkin toisen erän loppupuolella.
 

essulu

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo ja Kerho
Taidat tarkoittaa 90-lukua, Tjumenevia ja Kurdinia. 80-luvun lopuksi oli pudottu divarista ja neljän vuoden kuluttua noustiin uudelleen. Täydet tuvat varsinkin toisen savonlinnalaisen, LaiPan, tavoitellessa myös nousua.

Parin vuoden kuluttua siitä oltiin jo liigakarsinnoissa, puikoissa Dufva. Olihan siinä muutama komea vuosi. Mutta se tanssi tähtien ja rahan kanssa johti taas alamäkeen ja putoamiseen, muodollisen sinetin lyöjinä Jukurit ja Mikkeliin mennyt Dufva. Uskottavuus loppui sillä kertaa kuuteen suomisarjavuoteen.Rovaniemellä on kaksi kertaa enemmän asukkaita mutta katsomossa nyt kymmenen kertaa enemmän väkeä kuin Savonlinnassa, kun sikäläinen kiekkobuumi on huipussaan. En tiedä yhtään, kuinka paljon on rahaa käytetty saati pysty ennustamaan, kuinka kauan buumi kestää. Tietenkin Rovaniemi on maakuntakeskus ja yliopistokaupunki toisin kuin Savonlinna.

Näiden parin reunahuomautuksen lisäksi vanha ei jaksa osallistua muuhun vatvomiseen ja kivien nakkeluun, joka on kiertänyt kehää koko talven. Hyväkään vanhan liiton ammattimaisuus ei tänä päivänä enää riittäisi Savonlinnan kaltaisen kaupungin oloissa, jos uudenlaista yhteisöllisyyttä ei kyetä rakentamaan ja astumaan avoimin mielin oman fakin ulkopuolelle.

Mutta hallille voin kohta minäkin astua tällä kertaa, poikkeuksellisesti. Tulkaa perässä, jos olette Savonlinnassa.
Tanssi tähtien kanssa ei todellakaan johtanut alamäkeen, vaan se, että täydelliset amatöörit tulivat tilalle ja kuvittelivat, että homma hoituu itsestään entisellä painolla. Ei hoitunut. Ammattimaisuus hävisi ja homma levisi. Jukurikarsinnoissa tuli uusi "valmentaja " ja aloitti karsintavaiheessa jumalattoman voimaharjoittelun ja Jukurit luisteli jäykän pässilauman kumoon ja meni ylöspäin.
 

LL90

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo
Oon tässä miettinyt itsekseni, että monet on maininnut, että OKL lähtö Savonlinnasta olisi vaikuttanut SaPKon yleisömääriin. Itse pien tuota hyvin epätodennäköisenä. Nimittäin varmasti 95 pinnaa opiskelijoista on kotoisin jostain muualta kuin Savonlinnasta ja en millään usko, että niistä opiskelijoista kovinkan moni kävisi kattoo paikallisen seuran pelejä, jos ja kun ei ole mitään sidettä joukkueeseen. Toki jos jollain on tästä faktaa nii sitten katotaan tarkemmin. Mutta oletuksellisesti uskoisin, että on näin kun väitän.

Kyllä yleisömäärän tippuminen johtuu jostain ihan muusta lähtökohtaisesti. Koronalla nähdäkseni todella iso vaikutus kuitenki. Silti mietin, että voiko edelleen porukka olla niin peloissaan, vai onko tosiaan niin, että niin iso osa vakkarikatsojista on juuri riskiryhmäläisiä.. Tästä kun ei ole mitään dataa, vaan lähinnä palstalaisten kommentteja, mutta toki paikalla kävijät näkee tilanteen. Itse olen tällä kaudella kahteen peliin paikanpäälle päässyt.
 

diletantti

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo, Liikunnan Riemu, KalPa U13Etelä, U11Etelä
Tanssi tähtien kanssa ei todellakaan johtanut alamäkeen, vaan se, että täydelliset amatöörit tulivat tilalle ja kuvittelivat, että homma hoituu itsestään entisellä painolla. Ei hoitunut. Ammattimaisuus hävisi ja homma levisi. Jukurikarsinnoissa tuli uusi "valmentaja " ja aloitti karsintavaiheessa jumalattoman voimaharjoittelun ja Jukurit luisteli jäykän pässilauman kumoon ja meni ylöspäin.

Annan periksi, koska en ole edes amatööri vaan umpimaallikko jonka muistikin jo pettää. Ammattilaiset olisivat halunneet jatkaa rahamasseineen, mutta amatöörit kaappasivat vallan ja massin.

Sama toistuu taas. Kaupungin lukuisat halukkaat ammattilaiset ja alan pyhät 80-lukulaiset salaisuudet on piilotettu pimeään koppiin, ja amatöörit hilluvat. Mikään ei muutu.
 

kirkkopuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Perinteiset itäsuomalaiset 85-vuotiaat jaSaiPa
On tässä tullut tämän talven aikana tullut mietiskeltyä SaPKon historiaa tuolta 1950-luvun puolivälistä (ajalta jolloin olen itse seurannut ja joskus jopa hyvinkin innokkaasti kannattanut). Nyt on hyvin epäileviä ajatuksia jatkosta ja mietteeni ovat saman suuntaisia kuin herroilla @Everton ja @diletantti.

Johdossa on ollut ennenkin sekä kiekkomiehiä ja sitten välillä näitä innokkaita harrastelijoita (puuhastelijoita). Kiekkomiesten aikaan on ollut yleisöä ja peleissä on ollut mielenkiintoa, mutta sitten kun rahat ovat loppuneet ja vippaskonstit eivät ole enää auttaneet, ovat nämä vetäjät liuenneet pois tai on äänestetty uudet johtajat (jotka eivät ole olleet ainakaan parempia bisnesmiehiäkään saati hokimiehiä), on alkanut alamäki.

Nyt on menty useampi vuosi jo alamäkeä: aluksi tuli pelillisesti tuloksia, mutta talous alkoi mennä enemmän ja enemmän miinukselle, kun vaadittiin aina vaan parempia pelaajia, vaikka rahaa ei ollut. Sitten tuli korona, eikä vieläkään nähty surkeaa taloustilannetta. Rahat olivat loppu ja päätettin kerätä kannattajilta lisää. Lopetettiin yllättäen kesken kauden pelit ja kannattajat tunsivat itsensä petetyiksi. Tämä oli tosin järkevä ratkaisu talouden ja tämän kauden pelaamisen kannalta.

Sitten jäi valmentajille palkat maksamatta. Syksyksi valittiin uusi ihan hyvä valmentaja, mutta jotkut johtoportaasta eivät sattuneet ajattelemaan asioista samalla kuin valmentaja, joten annettiin valmentajalle potkut, koska valmentaja ei sopeutunut SaPKon (nykyjohdon kulttuuriin). Lisäksi taitaa hallituksessa olla hieman eripuraa, koska sieltä lasketaan eräältä taholta kaikenlaisia huhuja toiminnasta liikkeelle.

Uskon, että meissä vanhoissa kannattajissa on muitakin, jotka saattaisivat tulla hallille ja tukea muutenkin seuraa, jos hallituksessa tapahtuisi radikaaleja henkilövaihdoksia ja sinne tulisi kiekkotietämystä sekä bisnes- ja sponsorityön osaamista.

Toivottavasti SaPKo säilyy ja ensi kausi aloitettaisiin puhtaalta pöydältä realistisin pelaaja- ja valmentajaresurssein, tarvittaessa vaikka sarjaporrasta alempaakin ja omia junnuja hyödyntäen.

Koska emme pysty pelkästään omilla pelaajilla pärjäämään, niin jonkinlaisia yhteistyösopimuksia tarvittaisiin, mutta ne pitäisi saada pitkäaikaiseksi, ettei tulisi tämän kauden tyyliin esiin tilanne, että pelipäivän aamuna tiedetään ketä saadaan mukaan otteluun näistä yhteistyöpelaajista. Tästä on aiemmilta kausiltakin huonoja kokemuksia.

Tämä oli nyt tälläinen vanhan fanin turhautunut purkaus huonon kauden kohta päättyessä.
 

KeijoEnsio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
On tässä tullut tämän talven aikana tullut mietiskeltyä SaPKon historiaa tuolta 1950-luvun puolivälistä (ajalta jolloin olen itse seurannut ja joskus jopa hyvinkin innokkaasti kannattanut). Nyt on hyvin epäileviä ajatuksia jatkosta ja mietteeni ovat saman suuntaisia kuin herroilla @Everton ja @diletantti.

Johdossa on ollut ennenkin sekä kiekkomiehiä ja sitten välillä näitä innokkaita harrastelijoita (puuhastelijoita). Kiekkomiesten aikaan on ollut yleisöä ja peleissä on ollut mielenkiintoa, mutta sitten kun rahat ovat loppuneet ja vippaskonstit eivät ole enää auttaneet, ovat nämä vetäjät liuenneet pois tai on äänestetty uudet johtajat (jotka eivät ole olleet ainakaan parempia bisnesmiehiäkään saati hokimiehiä), on alkanut alamäki.

Nyt on menty useampi vuosi jo alamäkeä: aluksi tuli pelillisesti tuloksia, mutta talous alkoi mennä enemmän ja enemmän miinukselle, kun vaadittiin aina vaan parempia pelaajia, vaikka rahaa ei ollut. Sitten tuli korona, eikä vieläkään nähty surkeaa taloustilannetta. Rahat olivat loppu ja päätettin kerätä kannattajilta lisää. Lopetettiin yllättäen kesken kauden pelit ja kannattajat tunsivat itsensä petetyiksi. Tämä oli tosin järkevä ratkaisu talouden ja tämän kauden pelaamisen kannalta.

Sitten jäi valmentajille palkat maksamatta. Syksyksi valittiin uusi ihan hyvä valmentaja, mutta jotkut johtoportaasta eivät sattuneet ajattelemaan asioista samalla kuin valmentaja, joten annettiin valmentajalle potkut, koska valmentaja ei sopeutunut SaPKon (nykyjohdon kulttuuriin). Lisäksi taitaa hallituksessa olla hieman eripuraa, koska sieltä lasketaan eräältä taholta kaikenlaisia huhuja toiminnasta liikkeelle.

Uskon, että meissä vanhoissa kannattajissa on muitakin, jotka saattaisivat tulla hallille ja tukea muutenkin seuraa, jos hallituksessa tapahtuisi radikaaleja henkilövaihdoksia ja sinne tulisi kiekkotietämystä sekä bisnes- ja sponsorityön osaamista.

Toivottavasti SaPKo säilyy ja ensi kausi aloitettaisiin puhtaalta pöydältä realistisin pelaaja- ja valmentajaresurssein, tarvittaessa vaikka sarjaporrasta alempaakin ja omia junnuja hyödyntäen.

Koska emme pysty pelkästään omilla pelaajilla pärjäämään, niin jonkinlaisia yhteistyösopimuksia tarvittaisiin, mutta ne pitäisi saada pitkäaikaiseksi, ettei tulisi tämän kauden tyyliin esiin tilanne, että pelipäivän aamuna tiedetään ketä saadaan mukaan otteluun näistä yhteistyöpelaajista. Tästä on aiemmilta kausiltakin huonoja kokemuksia.

Tämä oli nyt tälläinen vanhan fanin turhautunut purkaus huonon kauden kohta päättyessä.
Tätä boldattua (tummennettua) osaa olen jo aiempien kausien ketjussa peräänkuuluttanut. Tämä on myös syy miksi Rask, Leino jne eivät ole kasvattajaseuransa toimintaa tukemassa tai siihen osallistumassa.

Savonlinnalla on pitkä ja menestyksekäs historia kiekkokaupunkina jota se pohjimmiltaan edelleenkin on. Nykyiset vastuuhenkilöt ja -toimijat eivät ole saaneet toimintaa kehitettyä ja uudistettua menestysvuosien jälkeen - ”business as usual means usual business”. Ulkopuolisia vaikuttavia tekijöitä ja muuttujia on viimeisten vuosien aikana ollut paljon ja niiden osalta epäonnistuminen on ollut karmaisevaa seurattavaa nykyisten vastuuhenkilöiden toimesta.

Ei voi kuin toivoa savonlinnalaisen kiekkoväen puolesta että vastuulliset kantavat vastuunsa jotta Sapko pystyy pesemään kasvonsa ja nousemaan uudelleen houkuttelevaksi ja mielenkiintoiseksi joukkueeksi Mestiksessä.
 

LL90

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo
Totta varmasti moni asia noista. Urheilubisneksessä tullaan siihen hankalaan hommaan, että homma perustuu varsinkin mestiksessä joko yleisömäärään tai isoihin sponsoreihin. Noh SaPKon kohdalla budjetit tehty korona aikana liian isoilla yleisökeskiarvo tavoitteilla, jolloin menty pahasti metsään. Nyt ollaan nähty, että seuralla todellisuudessa on se 300 real kannattajaa, jotka käy peleissä no matter what. Muut ne +400-500 joita kävi ennne koronaa ovat joko menestyksen perässä tai sitten osa niistä muuten van ei enää käy peleissä.

Kysymys kuuluu miten saadaan sellaiset katsojat, jotka vatovat menestystä, takas peleihin? Kun aika vaikeaa on menestyä jos:
A) ei ole rahaa panostaa joukkueeseen, koska surkeat yleisömäärät eivät tuo sitä.

B) kun ei ole rahaa panostaa hankintoihin pitää houkutella ihmisiä muilla tavoin --> kampanjointi, teemapelit, yhteistyö muiden paikallisten toimijoiden kanssa, edustus+junnut yhteistyö jne. Junnuille edarin pelaajat monet ovat kuitenki ainakin hieman esikuvia. Näistä monet asiat loistanu poissaolollaan. Muutenkin hieman enemmän pitäisi panostaa markkinointiviestintään..

C) pitää saada iso rahoittaja, jolloin voidaan budjetoida pienelle yleisömäärälle ja silti panostaa joukkueeseen (tähän perustunee, ketterän, keupan jne menestys) eipä niiden katsojamäärät kovinkaan paljoa eroa SaPKon vastaavista. Tosin molemmilla voi myös olla joku kytkös soppareiden teossa läheisiin liigajoukkueisiin.

Sitten mikä olisi lisähoukutin?? Haalitaan mahdolllisimman paljon omia junnuja maailmalta, tosin mitä ollaan nyt ihan hyvin tehtykin. Annetaan omilla junnuille vastuuta, kuten ollaan nyt pakon sanalemana tehty ja omat junnut vastannut perhanan hyvin haasteeseen. Kasataan paikallisuutta niin paljon kuin mahdollista. Linden on kyll hyvä näissä pelaajahankinnoissa ja kyky löytää junnuista potentiaalia on huomattu. Olikohan Lindenillä soppari viel ensikaudeksi?

Joo toivotaan, että tästä selevitään. Jos ei niin vauhtia alempaa, joka tosin on nyt huomattu, että nouseminen muualla kuin kabineteissa on todella haastavaa.. voi tulla pitkä rämeikkö eteen jos joudutaan Suomi-Sarjaan varsinkin jos Mestistä on tarkoitus supistaa muutenkin ensivuonna tai lähivuosina, tämän kauden alkuperäisen suunnitelman mukaan.
 

diletantti

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo, Liikunnan Riemu, KalPa U13Etelä, U11Etelä
Sitten kun me kaikki vanhat ja nuoret olemme puhtain pässisydämin täyttäneet Talvisalon lehterit, aitiot, pubit ja kuppilat kauden viimeisissä kotipeleissä ja vilpittömin mielin ja äänekkäästi kannustaneet joukkueemme hyvään sijoitukseen karsintasarjassa, on aika ottaa seuraava askel.

Me vanhukset, yhtä hyvin maallikot, asiantuntijat, amatöörit kuin emeritusammattilaisetkin, voisimme yhdessä ja kaikella arvovallallamme lähestyä näitä nykyisiä amatöörejä ja tarjoutua käymään pimeisiin koppeihin panttivangeiksi suljettujen, mutta intoa hehkuvien paikallisten ammattilaisten vapauttamisneuvottelut. Onneksi me kaikki tiedämme, keitä nämä käyttämättömät resurssit ovat.

Lunnaatkin järjestynevät helposti, koska joillakuilla meistä on varmasti finanssisuhteita. Piilotetuista pelikirjoista ja liiketoimintastrategioista voitaisiin niin ikään vähän maksaa. Samalla vapautunevat pässitaustaisten tähtien jäädytetyt ja pakotteiden alaiset miljoonat lopultakin tuottavaan käyttöön.

Vaikka maailma muuttuu yhä monimutkaisemmaksi, voimme selittää sitä ja siis hallita omaa mieltämme kun vain muistamme tehdä ajatuksissamme jyrkän eron valkoisen ja mustan, hyvän ja pahan sekä ammattilaisen ja amatöörin välillä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös