Ilmoitukset

Nimimerkki Roger Moore kirjoitti useamman hyvän maun vastaisen viestin yleisurheilun EM-kisojen liveseurantaan. Koska olemme kyseistä käyttäjää huomauttaneet vastaavista viesteistä jo aiemmin, palkitsemme kyseisen nimimerkin kisaurakastaan viikon pelikiellolla.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Ovhj:n kirjoitusoikeudet on poistettu. Hänen viestinsä olivat kieliasultaan heikkoja, eikä tähän asiaan ollut tullut parannusta huomautusten jälkeenkään.

Nimimerkki V-G- huilaa seuraavan viikon syyllistyttään henkilökohtaiseen hyökkäykseen.

Sulje ilmoitus

SaPKo 2017–2018

Viestiketju osiossa 'SaPKo' , aloittajana Murkula, 21.12.2016 klo 09.49.

 1. NatKingCole Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avoin kilpailu
  Niilo Halonen 14.2. asti SaPKon mukana.
   
 2. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  "– Mietitään nyt mitä hänen jatkonsa suhteen tehdään. Jonkinlaisille kaupoille meidän on ensi viikon alussa varmaan lähdettävä, Räsänen heitti arvoituksellisesti."

  Jaahas, minkähänlaisia kauppoja tässä tarkoitetaan? Lainaus on poimittu paikallisaviisin sivulta.
  Aika kinkkinen tilanne, kun kunnossa ollessaan SaPKon ketjuihin ei pitäisi olla mitään tarvetta laittaa "vahvistuksia". Toisaalta yhdenkin ykkösrosterin miehen loukkaantuminen näkyy heti. Toisaalta sitten tuo ylivoima niin uskomatonta kuraa, että sellaisen hyvän YV-pelaajan löytäminen olisi kova homma, vaikka koko viisikon tekemistähän se ylivoima on.
  Pakistossa voisi olla tilaa sillä ei missään tapauksessa esimerkiksi Paven ja Pulli ole ennakko-odotuksia täyttäneet ja sekin näkyy ylivoimapelaamisessa kun ei kykenevää right puolen pakkia ole ollutkaan. Nämä puolustajat ovat olleet valovuoden päässä jostain Olkkosen tasosta viivapelaamisessa.
  Maalivahti sitten, Halonen käy nyt sen vuoksi tuolla jäällä vaihtoja, että häntä voidaan keväällä käyttää ja ehkä veikkaan, että sinne osastolle sitä hankintaa ei tästä syystä ole tulossa.

  Mistäs minä tiedän vaikka tuossa heitellään kaljakaupassa käynnistä, mutta eiköhän tuo ensi viikolla selviä.
   
 3. Näkökulma Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo, Warkis
  Nyt Piitulaisen vamman vakavuuden selvittyä ja Lämsän kuntoutumisen vievän vielä ainakin pari viikkoa olisi hyökkäykseen kyllä tarvetta. Koivunen on ollut ihan hyvä, mutta Piitulaisen loppukauden ollen vaarassa, hänelle korvaajaa hakevat. Maalivahtiosasto on tuossa.
   
 4. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Lainaus:
  Aika nopealla johtopäätöksellä tarvitsisi saada tuohon right puolen maalintekijä vaan ei niitä ilmaiseksi puissa kasva. Se on aikalailla pakko hankkia joku jos jo nyt ennen playoffeja joku putoaa eikä varmaan kukaan ole niin tyhmä ettei tiedostaisi Lämsän loukkaantumishistoriaa ja epävarmuutta pelata koko kevättä toipumisen jälkeenkään.
  Muuten pari viikkoa ei ole mikään kynnyskysymys kun viinä jäisi vielä runkosarjaakin muutama peli jäljelle.
  Mistä muuten tuo Piitulaisen vamman vakavuus on selvinnyt kun en itse moisesta ole kuullut tai mitään juttua nähnyt.
   
 5. Lätkä Jäsen

  Alkakaahan nyt pellaamaan siellä Savonlinnassa.

  Kyllähän sarjan viimeisetkin uskottavuuden rippeet ovat hävinneet siinä vaiheessa, jos puhdas farmari voittaa sarjan! Vai...lieneekö tuolla mitään väliä?
   
 6. essulu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo
  Lainaus:
  SaPKo:llahan on nyt lauantaina kärkipeli KeuPaa vastaan. Voitto siitä, niin runkosarjan ykköspaikkaan on vielä täydet saumat. KeuPa:n mestaruuteen en kyllä usko.
   
 7. LL90 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo
  Taitaa olla SaPKon kassa melkoisen tyhjä, kun ei nyt pelaajamarkkinoilla oltukaan Räksän puheista huolimatta. Toki ei hyökkäykseen esim. ketään tarvitakkaan, mikäli Lämsä ja Piitulainen pystyvät vielä tällä kaudella pelamaan. Mielestäni hyökkäys on riittävä. Ainut mihin odotin aluksi vahvistusta oli Maalivahti osasto, mutta siinäkin varmaan lasketaan Halosen varaan tarvittaessa. Keskiviikon perusteella Toivonen antaa hyvän vastuksen Upille. Mutta se oli vain yksi peli, pitäisi nyt Toivosen saada muutama lisäpeli alle, jotta vois parempaa analyysiä vetää kunnosta. Puolustus on vahva (tiettyjen tyyppien alisuorittamisesta huolimatta). Potentiaalia siellä on riittämiin. Ketterä oli aktiivinen ja hommas kyllä kaksi todella kovaa pelimiestä.. Imatralla mestaruus on täysin mahdollinen tänä vuonna.
   
 8. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Joo en tiedä onko sellaista aikaa ollut, tai tuleekokaan sellaista aikaa että SaPKon kassassa olisi ylimääräistä rahaa. Tuo maalivahtipuoli oli ehdottomasti se oleellisin paikka ja nyt kun Halonen vaoidaan saada joukkueeseen niin siinä mielestäni on reagoitu riittävästi.
  Toivonen on itse pelin pelaamisessa parempi kuin Urpolahti, samoin on Halonen. Urpolahti edelle tuossa kuitenkin varmaan mennään ellei romahdusta tule.
  Hyökkäys on tosiaan sellainen että ykkösrosterissa on laatua siinä määrin, ettei sitä tarvinnutkaan vahvistaa, mutta yhtään pelaajaa ei saisi olla loukkaatuneenakaan jos mielii pelata mestaruudesta.

  Loukkaantuiko se Viljanen keskiviikkona kun kolmas erä jäi 13 sekuntiin?

  Salo - Lahtela - Elo
  Piitulainen - Monto - Hämäläinen
  Lantta - Keskilohko - Saramäki
  Lainio - Lämsä - Henttonen

  Ei tähän rosteriin ihan helposti olisi "vahvistuksia" tungettukaan. Ei ainakaan halpoja. Mutta tämän pitää sitten pysäkin kasassa. Viljanen on minusta pelannut aika hyvin ne pelit joissa on ollut mukana ja voi tuolta helposti stuntata. Koivunen pelannut pari peliä hyvin, mutta siinä tulee jo selvä tasoero parhaan kokoonpanoon pelaajiin.
  Toivotaan, että ei pahoja loukkaantumisia tule, muuten on kausi äkkiä paketissa. Tuolla porukalla taas mennään finaaleihin että heilahtaa, saa ottaa talteen.
   
 9. sorza Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
  Lainaus:
  Mestiksessä melkein kaikilla joukkueilla tuo päivittäinen kassavirta taitaa olla kädestä suuhun elämistä. Olisihan siellä voinut hiukan ennakkoa ottaa, kun se varma 10k -40k olisi tulossa.

  Lainaus:
  Urpolahti on saanut hiukan kasattua peliä niistä vaikeista ajoista ja Turun nollapeli oli hieno voitto. Lempäälässä antoi mahdollisuuden pisteisiin vaikka hiukan pomppikin. Toivonen pelasi viime pelissä itsensä kisaan mukaan ja minulla on vahva luotto ettei tällä kaudella tuohon kaksikkoon kaaduta.

  Lainaus:
  Minä veikkaan, että katsottiin loppuun asti Piitulaisen tilanne, ja kun ilmeisesti selvisi, ettei loppukausi olisi vaarassa niin jätettiin reagoimatta ja luotetaan tuohon ykkösporukkaan. Varalla on sitten Koivunen, Viljanen ja Lönroos.

  Sen verran pakko nusasta pilkkua, että kolmosessa Lantta pelaa sentteriä ja Keskilohko laitaa.

  Lainaus:
  Ehkä nekin tuhannet eurot ennemmin sääteltiin ensikauden juhlavuoden joukkueeseen. Ja ei ketään väkisin pidä hommata pelkästään hankkimien ilosta. Hyökkäys riittää päätyyn asti. maalivahtiosasto on myös riittävä ilman mitään katastrofia ja puolustuksen pitäisi edelleen olla tälle tasolle vähintään riittävä paperilla. Onneksi se on myös kentällä viime peleissä alkanut pelata tasollaan.

  Lainaus:
  Riittää kyllä ja parissa viime pelissä ollaan viisikkona jo pelattu sitä playoff- kiekkoa. Loukkaantumisetet pitää välttää, mutta viime playoffeissa loukkaantui Lämsä, Monto ja Pullikin oli day to day- statuksella. SaPKolla on kumminkin sen verran laajuutta, että käytännössä ykköskokoonpanossa on 4 sentteriä ja 3 (Piitulainen kunnossa, Elo ja Keskilohko) laituria, ketkä kykenevät paikkaamaan keskellä. Puolustuksessa on kasipakkina ihan ok pelannut Väinölä ja hyökkäuksessä varalla tosiaan aiemmin mainitsema kolmikko, joista Koivunen pelasi ihan hyvin sentterin paikalla viimeiset pari peliä.

  Kyllä tässä on katseltu hieman vapaita pve- ja ve- peleihin. Finaalit sitten menee vaikka omalla sairaslomalla.
   
 10. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Lainaus:
  Minä kun omistan pari SaPKon osaketa niin tulee nuo tilinpäätöstiedot. En avaa niitä yhtään, vaikka lyhyt versionan on ihan julkista tietoa. Mutta tota noin niin, ei ole ennakkoja mahdollista ottaa, eikä myöskään mitään mitä voisi säästää. Eiköhän ne tämän kauden ylimääräiset rahat mennyt sinne sisäpiirin toimistorosvolle, jota ei tietääkseni ole pystytty selvittämään.

  Ja pilkun nussiminen on erittäin tervettä silloin kun siihen on aihetta, kuten nyt oli.

  Sieltä näyttää nyt Piitulainen ja Lämsä odotetusti puuttuvan, oliko jollakin jotakin tietoa siitä Piitulaisen loukkaantumisesta. Kait se on takaisin vielä tulossa.
   
 11. Näkökulma Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo, Warkis
  Murkulan rosteriin ei todella vahvistuksia tarvita, mutta nyt sitten on Lämsän ja Piitulaisen tilanne aika huolestuttava. Piitulaisen kauden aiemmat kolhut ja Lämsän tilanteen nyt kaikki muistavat. Kun ei näitä vammoja tiedä, mikäli ei tunne henkilökohtaisesti ko. pelaajaa. Silloin taas kukaan ei hänestä kirjoita tai puhu. Ei ainakaan pitäisi...Viime kauden SORZA otti hyvin esiin. Useampi loukkaantuu ja se vaan menee niin. Tanus sai kolhun jo KeuPa-sarjassa ja sen jälkeen Lepaus rupesi laukomaan enemmän, Tanus syöttämään. Ei ollut 100 prosenttisessa kunnossa loppukeväästä. Forsströmin loistopelaaminen Monton paikalla pelasti vielä sen ketjun. Jopa paransi sitä.

  Senttereitä SaPKo:lla on nytkin useampia, mutta Lahtela, Monto, Lantta, ei silti varaa loukkaantua. Hämäläinen vanha vamma oli onneksi kiekon osumasta seurannut murtuma, mikä paranee tietyyssä ajassa, eikä vamman uusimisriskiä juurikaan ole. Olisin toivonut vaikka yhden nuorten listalla olevan miehen tuohon hyökkäykseen. (varalle) En usko puolivälieristä selvittävän ilman loukkaantumisia ja se voi koitua välierissä kohtaloksi.

  Maalivahtitilannetta olen pitänyt koko ajan hyvin hoidettuna. Halonen oli jo alkukaudesta sovittu tapaus ja Kaarlehdon laina tuli hyvään saumaan. Pelasi tärkeitä pisteitä, millä nyt sitten voidaan sijoittua vähintään kolmanneksi. Moni vaati peliaikaa omalle A-Nuorelle, mutta se olisi voinut maksaa tärkeitä pisteitä. Hänen aikansa tulee varmasti.

  Jos nyt pelaan kautta vähän eteenpäin, niin KeuPa kyllä voittaa runkosarjan, mutta kun SaPKo pystyisi pitämään Ketterän takanaan, se riittäisi. Onhan tuossa KeuPalla vielä Jokipojat, EU vieraissa, TUTO kotona, mutta vaatisi silti SaPKo:lta lähes puhdasta loppukautta. Runkosarjan viimeisellä kierroksella voi olla SaPKo:lla ja Ketterällä kakkostilan kamppailu.

  Mahdollisesti pleijareissa Jokipojat, siitä jatkoon ja Ketterä välierissä. Silloin jokainen kotiottelu on taloudellisesti tärkeä, koska hallissa tulee olemaan väkeä Ketterän sattuessa vastaan. Imatralla hävitään rahaa, kun halli liian pieni. Ei taida tuntua siellä missään..:D

  Jokipojat Variksen peluutustyylillä, niin siitä menisi kyllä SaPKo jatkoon, mutta millä rosterilla Ketterää vastaan tai yleensä välieriin. Näin loukkaantumisten kannalta fyysinen, isokokoinen ja mahdollisesti törkeyden rajamailla pelaava Jokipojat olisivat huono vastus. Näitä katsoen ennemmin vähemmän yleisöä vetävä LeKi tai EU. Kumpikin on pelityyliltään Jokipoikia vähemmän fyysinen, pienempikokoinen joukkue. Onhan siinä mahdollisuus vielä muillakin joukkueilla ja sijoitukset siltä osin ratkeavat varmaan taas vasta päätöskierroksella.
   
 12. Näkökulma Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo, Warkis
  Lainaus:
  Pidän Ketterää suurimpana ennakkosuosikkina. Aho pelannee vielä maalissa loppukauden, niin onhan siellä rosteri kunnossa joka osa-alueelta.
   
 13. LL90 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo
  Lainaus:
  Miun puolesta Ketterä saa pitää ennakkosuosikin viitan. SaPKo ilmoittautui vielä runkosarjan voitto kamppailuun. Sinäänsä hyvä, että itsestään se ei nyt ole kiinni, sillä KeuPan kuitenki pitäs pari peliä tässä putkeen hävitä kuitenkin. Mutta mahdollista se toki on.Kyllä maalivahti peli on tällä hetkellä voittavaa. Upi pelaa ihan eri tasolla kuin vielä pari kuukautta sitten! Salo oli kyllä tänään jälleen huikea. Hankki KeuPalle 3 vai 4 jäähyä ja teki maalinkin. Peli itsessään oli ainakin eka erän osalta aika Hawaijia, eikä kyllä ois uskonu että siellä pelas sarjan kaksi kärkijoukkuetta. Toinen ja kolmas erä olikin pääasiassa SaPKon ja pienellä KeuPan maalivahdin haparoinnilla lukemat karkas kolmannessa erässä. Tai no lähinnä Salon veto ei ainakaan Fanseatin kautta kummoiselta vaikuttanut, joten sen voinee laittaa Tervon piikkiin. Muuten toki SaPKon maalit oli ihan tekemällä tehtyjä. Tosin 2 maalista en osaa sanoa mitään, kun Fanseat katkesi juuri ennen maalia ja kun sain uudelleen päälle niin peli olikin 2-0.
   
 14. Näkökulma Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo, Warkis
  Lainaus:
  On runkosarjan voitto todellakin mahdollista, mikäli KeuPa pelaa vielä tuolla tavalla loppupelitkin. Ottamatta mitään pois SaPKo:lta, niin KeuPa ei vakuuttanut. Heillä on kipeästi pisteitä tarvitsevat J.Pojat vieraissa, TUTO kotona ja EU vieraissa vielä vastassa. Mutta on siellä Hermes kotona, mihin pääsevät levänneenä ja RoKi myös kotona. SaPKo:lla on vieraissa RoKi, Vantaa, TUTO, kotona Peliitat, LeKi ja sitten päätöskierroksella Ketterää vastaan saattaa olla kovat panokset sijoituksissa... Tiukaksi menee, kuten kyllä tuossa muutkin sijoitukset, PlayOff-paikat ja sarjan osalta tasaisuus on hyvä juttu.

  RoKi:lla onkin seuraavana SaPKo ja sitten Keuruulle. Vielä Hermeksen kanssa keskinäinen ottelu ja Kokkolassa, niin Hermekselläkin mahdollisuus nousta kuiville. Ei helppoja pisteitä ole luvassa loppupeleistä kummallekaan. Ketterä ei taida ihan runkosarjan voittoon enää yltää.

  Ennakkosuosikin viitta tuolla rosterilla on väkisin, mikä Ketterällä kasassa. Pelikin kulkee, niin se vain vahvistaa asemaa. Ahon jos saavat maalille loppukaudeksi, niin silloin minun mielestäni heikoin kohta, maalivahtipeli, on sekin loistotasolla. Ei se sitä tosiasiaa poista, etteikö voitettavissa olisi. Finaalit SaPKo:n kanssa olisi mukava loppuhuipennus keväälle :)

  Eilinen oli hyvä voitto, mutta KeuPa:n Tervo auttoi ja Urpolahti oli nyt pelipäällä. SaPKo oli parempi, mutta numerot meni "Tervon piikkiin", kuten ylempänä toverit todenneetkin. Ei ottelun taso oikein kärkikamppailun ja runkosarjan voittotaistelun peliltä näyttänyt.
   
  Viimeksi muokattu: 18.02.2018 klo 07.10
 15. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  On näköjään tullut tieto et Kassun kausi on ohi. Mutta toisen epäonni on aina toisen onni ja nyt joku muu saa pelatata isoja kevään minuutteja.
  On mielenkiintoista nähdä miten tässä ketjujen kanssa räplätään.
  Harmi homm mutta oli viimekaudellakin kaksi yksikätistä kannun nostajaa, Monto ja Lämsä.
   
 16. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Runkosarjaa on jäljellä yhden ottelun verran, mutta runkosarjan sijoitus on varmistunut toiseksi. Tuossa loppupuolella tarjoiltiin vielä saumoja tapella voitostakin mutta LeKiä vastaan tyriminen tappoi sen sauman. Pikkuhiljaa alkaa tässä tajuta miten pirun laadukasta lätkää viime kautinen joukkue pelasi, kun tällä kaudella on tullut vähän päästä revittyä hiuksia päästä ja silti joukkue menestyi runkosarjassa hyvin.

  Playoffeja ajatellen joukkueessa on hyvää ja huonoa. Hyvää tietysti, että ollaan ihan kuntopuntarin kärjessä, eikä varsinaisella peliajalla ole hävitty peliäkään 15:sta otteluun. Koko 2018 puolella vain kaksi ottelua jossa on jääty pisteittä. Heikointa on ollut voittolaukauskilpailut, mutta ne on onneksi pudotuspelien alkaessa loppu. Tasekentin pelaten SaPKo pärjää, mutu tuntumalla väitettynä.

  Riski on rosterin koko jossa ei ole laadukasta reserviä käytännössä yhtään. Mäkisen tilanne on perjantaisen polvitaklauksen jäljiltä auki, mutta jos pitäisi veikata niin ei mennyt siinä rikki. Koivunen pystyy ihan ok pelaamiseen mutta Lönnroos on valitettavan hukassa mitä tulee puolustuspelaamiseen, eikä varsinaisesti pysty paljon hyökkäypelaamiseenkaan. Alakerrassa Väinölä pelaa hyökkäyssuuntaan ihan hyvin mutta omissa on aikalailla jännä pelaaja.

  Ylivoima pelaaminen on tuskaisan vaikeaa, ja ollut aika hauska katsella fanseatia kun vieraspelien selostajat ovat kuvailleet SaPKon ylivoimaa äärimmäisen tehokkaaksi ja todella vaaralliseksi. On tainnut jäädä muistikuvat viime sesongilta, sillä kumpikaan noista kuvailuista ei oikein sovi tuohon joukkueeseen. Matias Pulli pitäisi ottaa siitä ylivoimasta pirun vauhdikkaasti veks, ja jos on seurannut mitä tässä viime pelitkin on ylivoimalla tehnyt niin ymmärtää mitä tässä toiveessa on takana.

  Ja sitten paras homma, Jimi Kurosen tason nosto kevät puolella.

  Keskiviikoiltana sitten tiedetään tuleeko sieltä lauantaina IPK vai Jokipojat pudotuspeliavaukseen.
   
 17. sorza Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
  Huomenna viimeinen pakkopulla ennenkuin oikeat pelit alkavat. Positiiviset uutiset ovat tätä viikkoa siivittäneet eteenpäin ja tänään niitä saatiin lisää, kun Lämsä palaa kokoonpanoon ja Mäkinen taisi selvitä polven metsästyksestä ilman isoa loukkaantumista ja Räsäsen mukan pelannee ensimmäisessä playoff pelissä. Oman arvelun mukaa onneksi on kyseessä päivä kerrallaan osastoa eikä mitään ole rikki, mutta jätetään isommat arvelut edelleen omaan tietoon, kun ei vamman laadusta mitään ole puhuttu ja play offeissa niistä ei muutenkaan hiiskuta.

  Huomisessa pelissä ei ole muuta panosta kuin välttää loukkantumiset ja itselläkin tulee ohipeli, kun toisaalla on samaan aikaan playoff-kiekkoa ja peli 4. Tietyllä tapaa toivoisi, että ero ykkössijaan olisi mahdollisimman iso sillä itseäni edelleen kaivelee ainakin neljä peliä joissa vastustajalle hölmöiltiin 5 pistettä.Toki niitä pistemenetyksiä voisi olla enemmänkin, mutta nuo päällimmäisenä mielessä eli kaksi kauden avauspeliä ja viime sekunneilla jatkojen valuminen ohi, Heinolassa 0-3 ja jatkoile ja LeKille 3-1 johdon menetys ja turpaan jatkoilla. Joskus puhutaan kalliista hölmöilystä niin nuo 4 peliä ovat tällä hetkellä maksamassa SaPKolle 20 000 € ja kotietua finaaleihin.
   
  Viimeksi muokattu: 07.03.2018 klo 13.07
 18. Näkökulma Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo, Warkis
  Kyllähän sarjaan mahtuu noita "hölmöilyjä", mutta Salo ratkaisi Vantaata vastaan kotipelin kolmen pisteen voitoksi 7 sekuntia ennen loppua. On muutamia tasoihin tuloja ja jatkoilta voittoja. Pitkään sarjaan noita mahtuu ja kahden ensimmäisen ottelun viime sekuntien tappiotkin harmittaa nyt näin tasaisessa lopussa.

  En kuitenkaan oikein lähtisi ajattelemaan noin, sillä KeuPa johti pitkään ylivoimaisesti sarjaa. On siellä heilläkin vastaavia ja kakkostila on hyvä. Ketterän ohi laskeminen olisi voinut olla mahdollista ja positiiviseksi käännettynä nyt ei laskettu.

  Nyt sieltä tulee sitten IPK ja Jasi saa varmasti kaikki joukkueesta irti. Kovaa taisteleva vastustaja, missä SaPKo on ennakkosuosikki. Ensimmäinen peli voitettava ja pleijarit käyntiin viime kauden tapaan. Tällä kaudella en veikkaa enää 4-0 tai 4-1 -sarjoja, pl. tämän SaPKo vie 4-1. Muissa otteluissa vain KeuPa voittaa omansa selkeästi. Uskon tiukempiin ottelupareihin ja välieristä tulee kuudennessa ratkeavia tai seitsemänteen venyviä taisteluja. Edelleen, toistan, että joku kolmen kärjestä tippuu. Nämä taas vain yhden katsojan omia arvailuja.

  Ketterälle on hankala paikka Jokipoikien kaataminen ja siltä osin sijoitus, vastustaja on SaPKo:lla hyvä. IPK ei ollut "suosikkini", mutta Jokipojat viimeinen noista mahdollisista. Ovat päässeet hyvään lentoon ennen ratkaisupelejä, isokokoinen, kokenut joukkue. LeKiä toivoin, mutta nyt nähdään Murkulan rakastamaa kiekon plokkausta, syömistä, taistelevaa puolustuspeliä.

  Autio on hyvä maalivahti ja pelaa tasaisesti. IPK:lla on maalivahtiosastolla pienoinen etu. SaPKo:n on pystyttävä rikkomaan IPK:n keskusta, maalinedustan sumppu varsinkin Iisalmen pienessä kaukalossa. Sulinin loukkaantuminen on IPK:lle paha isku puolustukseen. Sopii Jasin taktiikkaan.

  Kahdesta ensimmäisestä ottelusta voitot, niin silloin ottelusarja kääntyy SaPKo:lle. Tämä voi vielä mennä 4-1, mutta Ketterälle povaan vaikeuksia. Kova pari on TUTO- Vantaa, mutta KeuPa selvittänee LeKin helpohkosti. Katsotaan miten veikkailut menee. TUTOn uskon tänä vuonna menevän jatkoon, miksei finaaliin saakka.

  Korjailin arvailujani...KeuPa saa Jokipojat ja SaPKo-TUTO:n mikäli veikkaukseni osuisi. SaPKo-Ketterä välierä olisi ainakin väkeä hallissa, kun Imatralta luulisi saapuvan porukkaa ja paljon. Heillä loppuu tila hallista. Tuo kakkospaikka onneksi varmisti sen, että pronssiottelu pelataan täällä, mikäli SaPKo tällä kaudella ei finaaliin yltäisi.

  Toki uskotaan muuta ja nyt saattaa tulla yllätyksellinen kevät...Peliitoihin otan vielä sen verran kantaa, että näinköhän kestää sarjassa..?!
   
  Viimeksi muokattu: 08.03.2018 klo 10.26
 19. Näkökulma Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo, Warkis
  Pidin Ketterää ennakkosuosikkina jopa mestaruuteen saakka, mutta nyt Jokipoikien kanssa saattaa olla tiukka paikka. Ketterä ei ole kauden aikana tainnut olla J.pojille pahin mahdollinen vastustaja. En tarkalleen muista keskinäisiä otteluita, mutta sen, että tasaista ainakin ollut. TUTO:n pärjääminen on hankalaa veikata, kun joukkue vaikuttaa hiukan kurittomalta. Mikäli Lucenius, Keinänen ja muutama muukin jatkaa kuumenemistaan, niin silloin on vaikeaa pärjätä. Maalivahdit kysymysmerkki, vaikkakin Kaarlehto oli täällä ihan hyvä. Vantaalla siinä selkeä etu. Uskon kuitenkin TUTO:n kokemuksen ja mm. Luceniuksen muuttavan tyyliään. Varmasti hänkin haluaa voittaa ja tottakai tiedostaa, ettei ole pelikieltoihin varaa. Pienestäkin hölmöilystä luultavasti saanee jopa pleijareissa parin pelin huilin tuolla historialla.

  Kuuluuko nämä SaPKo-osioon, varmaan ei, mutta kai täällä tilaa on. Peliitat olivat pettymys ja en pitänyt joukkuetta noin huonona kauteen lähdettäessä. Saa nähdä, miten pärjäävät Kalajoelle. Hermes kyllä selvittää karsinnat, mutta Peliitat saattaa tippua. Ei tekisi Mestikselle pahaa, kun JHT nousisi. Toivon jopa sitä.

  SaPKo:lla on hyvä tilanne. Viljasen onnistuminen ja ketjun Lainio - Lämsä - Henttonen saatuaan yhden pelin pitkästä aikaa alle ennen lauantaita olivat eilisen hyvät asiat. Itse ottelullahan ei ollut mitään merkitystä ja en osaa sanoa, oliko maalinteon onnistumisen osaltakaan. En peliä katsonut, joten nuo kaksi asiaa, ns. neljäs ketju ja Viljasen maalitili auki. Uskon Viljasen olevan hyvä lisä joukkueeseen ja pleijareissa pelin hiukan koventuessa tuskin hänen suorituksiinsa vaikuttaa ainakaan negatiivisesti.

  Urpolahden hyvät otteet viime aikoina lisäävät myös uskoa pitkään kevääseen. Toivonen ottanut ne ottelut hyvin, mitkä Hunters-vierailun jälkeen pelannut. Nähtäväksi jää, käytetäänkö Halosta vai meneekö joukkue näillä kauden loppuun. Mäkinen onneksi selvisi ja olisi jättänyt ison loven puolustukseen. Laamasen loisto-otteet ja voisi sanoa jopa läpilyöntikaudeksi, Kurosen nousu omalle tasolleen, niin erittäin luottavaisin mielin.

  Kuronen pelannut todella hyvin jo pidemmän aikaa ja aiemmin kirjoitin, että mikäs sen parempi, kun viimeistään nyt alkaa otteet olla sitä luokkaa, mitä odoteltukin. Nyt puuttuu se Wallin tyylinen maalinedustan putsaaja, jos jotain heikkouksia haluaa hakea. Sellaista puolustajaa ja hiukan rosteriin leveyttä hyökkääjien osalta Piitulaisen vamman myötä olisin kaivannut. Ilman pahempia ja useampia loukkaantumisia hyökkäys on riittävän vahva. Lämsän paluu kokoonpanoon ja toivottavasti täydessä iskussa, niin ketjut ovat tasaiset, sekä kaikki ratkaisuihin pystyviä.

  Ylivoima parani kauden loppua kohti ja Lahtelan yv ei ole ollut ihan huono koko kaudella. Välillä eivät pelanneet yv:tä, kun ilmeisesti Räksä haki koostumuksia, kokeiluja ja Salon huikea vire varsinkin joulun jälkeen lupailee hyvää. Ylivoima on kuitenkin ollut sarjan kolmanneksi parasta. Tehtyjä maaleja 47, kun Ketterällä, sekä TUTO:lla 49. Omiin päästettyjä vain kaksi, mikä on sarjan vähiten. Molemmat sattuneet kotiotteluihin. Kotiotteluissa sarjan eniten tehtyjä maaleja yv:llä, 30. Vierasotteluissa ylivoima ollut vaikeampaa, vaikka pisteitä on kertynyt paremmin.

  Alivoimalla SaPKo:lla on tilastojen valossa eniten parannettavaa. 35 päästettyä maalia, kun IPK:lla luku on 32, RoKi:lla ja J.pojilla 31. Parasta alivoimaa on pelannut KeuPa päästäen 27 maalia ja tehden av:llä peräti 9 osumaa. J.Pojilla myös 9 tehtyä av-maalia, SaPKo:lla kolme. Vierasotteluissa alivoimalla päästettyjä maaleja vain 15, mikä yksi selitys hyville vierastuloksille. Sarjan toiseksi vähiten KeuPa:n 13 jälkeen. Kotiotteluissa 20 päästettyä av-maalia on sarjan neljänneksi eniten. TUTO.lla vastaava luku on 9. Peliitoilla 23, LeKi:llä 22 ja Ketterällä 21.

  SaPKo oli sarjan paras vierasjoukkue ja neljänneksi paras kotijoukkue. Siinä on muutosta yleensä aina kovaan kotijoukkueeseen. Eräällä kaudella ensimmäinen ja ainut vierasvoitto tuli PlayOut:eissa Forssasta. Tasan kaksi pistettä keskiarvolla vierasotteluista on kova suoritus. Seuraavana olleilla KeuPalla ja LeKillä samainen ka. oli 1,60 pistettä. Kotiotteluiden 1,84 on ihan kohtuullinen, mutta harvoin tosiaan näin päin. KeuPa:n kotisaldo 2,28 ja Ketterän 2,12, niin heille kotiedulla on isompi merkitys.

  Ottelun aluista ollut paljon puhetta, mutta SaPKo on kotiotteluissaan ollut ensimmäisissä ja toisissa erissä suhteellisen hyvä. Maalieron ollessa plussilla 1.erässä 14, mikä on toiseksi paras TUTO:n 15 maalin jälkeen. Toisessa erässä maaliero on kahdeksan maalia plussilla, kun KeuPalla vastaava on 28, TUTO:lla 14, Vantaalla 13 ja Ketterällä 9. Kolmas erä on ollut vaikein ja maalit yhden plussilla. Nämä kotiotteluista.

  Vierasotteluissa SaPKo on ollut tasainen joka erässä ja ensimmäinen erä ollut maalieron muodossa sarjan toiseksi paras. Yhteensä koti- ja vierasottelut laskettaessa SaPKo:n ensimmäinen erä on ollut KeuPa:n (+18) jälkeen sarjan toiseksi paras, plussilla 17 maalia. Nämä nyt on maalieroja ja niissä KeuPa:n (+28) ja TUTO:n (+36) toiset erät ovat olleet todella vahvoja. SaPKo:lla +8 maalia.

  IPK ja SaPKo lähtevät PlayOff:hin melko samanlaisista erikoistilannetilastoista. IPK:lla oli runkosarjassa 44 tehtyä ylivoimaosumaa, mutta kuusi päästettyä. Samoin alivoimalla päästetyt ovat IPK:lla 32, SaPKo:n 35 vastaan. Kumpikin tehnyt av:llä kolme maalia. Tasaiset erikoistilanteet ja alivoima tästä yhteenvedosta on osa-alue, missä SaPKo:lla on eniten parannettavaa. Ylivoima on kuitenkin numeroiden valossa ollut ihan hyvää. Kotiotteluissa SaPKo teki 19 ylivoimamaalia IPK:ta enemmän ja päästi kuusi enemmän alivoimalla. Vastaavasti IPK teki kahdeksan maalia enemmän yv:llä vieraskaukalossa ja laski av:llä kolme enemmän.

  Kotiotteluissa IPK:n hyvä vierasylivoima on saatava kuriin ja omaa kotiotteluiden yv:tä parannettava, niin hyvä tulee. Alivoimaa SaPKo:n parannettava.

  Tilastot on tilastoja, mutta jotain noista pystyy katsomaan. Ylivoima ei ole ollut niin hyvännäköistä, mitä lopulta tilastot kertovat. Alivoimalla suurimmat vaikeudet ja kotiotteluiden otteissa parantamisen varaa.
   
 20. Flyingbird Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO Hockey, Mestis, SJS
  Lainaus:
  Kaarlehto on kakkosmaalivahti. Pohjanoksa on selkeä ykkönen. Selkeästi Mestiksen paras torjuntaprosentti kurittomankin puolustuksen takana, ehkä jopa Mestiksen paras maalivahti, jos Heljankoa ei lasketa. Kyllä tämä menee mielestäni Tutolle. Isoin syy, miksi Tuto päästi vähiten maaleja.

  E: Paljon kertoo miehen tasosta, jos tämän puolustuksen takana Kaarlehdolla 87,06% ja Ruusulla 89.96 vertailupohjana. Pohjanoksalla 92.31. Seuraavaksi parhaalla aloittavalla playoff maalivahdilla 91,13% Aleksi Autio.
   
  Viimeksi muokattu: 08.03.2018 klo 13.11
 21. Näkökulma Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo, Warkis
  Ok...En tietysti ole nähnyt TUTO:n pelejä kovin montaa, mutta puolustus on paperilla vahva. Kautto taas kokenut, eikä huono hänkään, mutta noilla perusteluilla Pohjanoksa vienee tittelin. Mestiksen parasta on tosi vaikea arvioida. Pidän IPK:n Autiota hyvänä maalivahtina, RoKi:n Hölsä nyt loukkaantui, mutta hyvä hänkin, sitten nämä Peliittojen maalivahdit ovat vertailukelvottomia joukkueen vuoksi. Suni ainakin lahjakas nuori.

  Heljanko nyt on tietyllä tapaa jo Liigaveskari, joten ei lasketa..;)
   
  Viimeksi muokattu: 08.03.2018 klo 14.01
 22. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Lainaus:
  Ihan off topic mutta äänestin Mestiksen All Stars äänestyksessä parhaaksi maalivahdiksi Reijolaa kun piti äänestää Hölsää. Oivalsin about samalla kun lähetin, mutta hyvä että Reijolakin sai ainakin yhden ääneen. häh häh hää.

  Minulla on tuohon tilastointiin sellainen lisättävä seikka huomioitavaksi, että Rässyn joukkue teki saman kuin viime keväänä ja runkosarjan loppua kohti pelaaminen muuttui voittavammaksi.
  Tammikuun pistekeskiarvo 1,82, helmikuussa 2,38 ja maaliskuussa 2,67 vaikka olikin vain kolmen pelin otanta. Edellinen tappio varsinaisella peliajalla pitää kaivella niinkin kaukaa kuin 17.1. kun Jokipojat otti kotonaan 2-1 voiton.
  Kaikenkaikkiaan vuonna 2018 on suoraan 15 voittoa ja 7 tappiota. Voitoista varsinaisella peliajalla on tullut 12 ja jatkoilla 3, tappiosta varsinaisella peliajalla 2 ja jatkoilla 5. Niistä viidestä tappiosta tuli 3 voittolaukauksissa. Vain 2/22 ottelua katkennut tappioon varsinaisella peliajalla.

  Näillä tilastoilla voi aika luottavaisin mielin lähteä kohti pudotuspelejä.

  Mutta, pitää muistaa että urheilu on urheilua ja nämä ratkaistaan jäällä, ei menneillä tilastoilla eikä millään muullakaan kuin pelaamalla.
   
  Viimeksi muokattu: 09.03.2018 klo 23.24
 23. Näkökulma Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo, Warkis
  Lainaus:
  Joo...Eikä peli ole enää pleijareissa ollenkaan sama asia, kuin mennyt runkosarja. Pelit on jäällä ja tilastot meitä penkkiurheilijoita varten näin seuraavaa odotellessa. Ehkä ne positiivisia asioita kaivelee niistä tuolla joukkueenkin kanssa, muttei muuten luulisi sielläkään mennyt kiinnostavan.

  Vastuksen kestäessä samana, pleijareissa kuviot ovat tuttuja, niin kevään mittaan välillä yksinkertaistamalla, kiekkoa viivaan, vetoja ja ne vain saatava maalille saakka. Maski, irtokiekot, niin näiden voittaminen lienee suurempi ja tahtokysymyskin osaltaan.

  Loppua kohti otteiden parantuminen ja hyvät jatkoajat (8-2) varmasti tärkeimmät. Urpolahden parantuneet otteet, mutta kirjoitan nyt yleisesti, en eilistä miettien. Jatkoajatkaan ei kerro totuutta, kun nyt normaalilla miehityksellä, mutta 3 vs. 3 -jatkoajat SaPKo:lta sujuivat. Huonot voittolaukaukset (1-4) taas jäävät onneksi pois.

  Ylivoima ollut "heikon näköistä", mutta en osaa kyllä yhtään verrata, paljonko viime kausi lisää omia, sekä muiden katsojien "vaatimuksia"? Silloin maalit näyttäviä, kiekko liikkui, nyt erilaistakin. Yritin tilaston avulla ehkä hieman tukea väitettäni, ettei se olisi ollut ihan susipaskaa..;) Kun eihän se häävin näköistä ole ja parannettavaa löytyy. Hiukan kuitenkin kallistuisin huonon alivoimapelaamisen puolelle, mikäli jotain eniten korjattavaa etsiskelisi.

  Nyt tosin pystytty tekemään pari av-maalia, onnistui IPK:kin tekemään ja erikoistilanteet olleet melko erikoisia näissä kahdessa ensimmäisessä ottelussa. Kuten maalimäärätkin nousseet kahteen yllättävän suuriksi. Eilinen vitonen, siitä veltto yv ja eilisestä enemmän sitten toisen otsikon alla. Omiin menneet yllättäneet molemmilla tappio-otteluissa, vaikka jättäisi huomioimatta tyhjiin tehdyt...Tarkoittaen, että se neljä maalia vaadittu voittoon. Uskoin vähämaalisempiin otteluihin.

  Jokipojat ottaneet niskalenkin ja jotenkin sen arvailin. Joskaan mitään vielä ratkaistu. KeuPa otti mielestäni jopa ratkaisevan tuntuisen jatkoaikavoiton. Siinä oli LeKi:llä Heljankon johdolla mahdollisuus pitkittää sarjaa. TUTO:lle Luceniuksen jatkuva hölmöily voi olla hyvästä. On kuin Nummelin ja enemmän haittaa, kuin hyötyä muulle joukkueelle...Ei Turun suuntaan mielenpahoituksia. En tarkoita "pahalla", vaan uskon TUTO:on enemmän ilman "Lussen" temppuja...Ja, ehkä vain minä uskon, joten vielä vähemmän "mielenpahoituksia"...Lucenius on loistava pelaaja. Petulla ura upea ja näillä tarkoittaen vain muuhun joukkueeseen vaikuttamista, ison peliajan viemistä joltain muulta varsinkin ylivoimilla. Enhän minä näitä voi kun miettiä..?!

  Tuosta äänestyksestä...Mietin kanssa Hölsää, mutta annoin ääneni Autiolle. Loukkaantumisen vuoksi. Puolustajista Valtola (TUTO) ja Olkkonen (J.pojat) hyökkääjät tietysti Salo - Lahtela- Jääskeläinen (Ketterä)...Juntheikki loistava sentteri, Hutulla upea kausi ja vaikeita valintoja. Valtolan tehokkuus ja Olkkosta enemmän nähtyään Jokipoikien kanssa pelejä olleen vrt mm. TUTO. Pelasi ainakin SaPKo:a vastaan hyvin.
   
  Viimeksi muokattu: 13.03.2018 klo 09.44
 24. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Alivoimamaalien tekeminen miehille maistuu mutta YV edelleen vaikeaa, vaikka tänään kyllä luotiinkin huomattavan hyvä määrä laatupaikkoja ja kiekko löysi pussiinkin.
  Joku on kirjoittanut että maalivahtipeli oli hyvää. No ei todellakaan ollut. IPK:n toinen maali ihan lahja enaimmäinen SaPKon jäähy johtui huonosta maalivahdin suorituksesta ja lukuisa määrä räpylästä ulos oksennettuja kiekkoja joista seurauksena maalin edusmylläkät ja viisikkopuolustuksen leviäminen. Kukaan tuolla jäällä ei voi luottaa siihen jääkö kiekko kiinni vai ei eikä arvata sitä mihin se torjunnasta päätyy.
  Tuossa on tällä hetkellä todella ISO riski.
  Ja se right pikku-ukko +2 -7 viiteen peliin. Ei perkeles. Siihen päälle vielä 12 minuuttia kakkosia niin jotain tartteis tehdä. Siellä taitaa nyt kypärä puristaa kun varmasti itsekin tiedostaa tuon suoritustason.
  Tekemällä vaan pää pystyyn. Kyllä se siitä lähtee rullaamaan ennen kuin on taas kannu käsillä.
   
 25. sorza Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
  Lainaus:
  Hämäläisen paluun jälkeen YV ainakin Monton viisikon osalta on ollut kohtalaista. Lainion ja Hämälaisen kiekottelusta neljännessä pelissä Monto sai yhden laittaa tyhjiin ja oliko kaksi tyhjää maalia edessä. Tänäänkin Monto sai sen varman maalin, mutta suti johonkin sen.

  Lainaus:
  En ainakaan tänään kirjoittanut, että mv peli olisi ollut hyvää. Olen kyllä kauden mittaan sanonut, että tuolla mvkaksikolla taistellaan kannusta. Kurosen jäähyyn viitaten niin vaikka Urpolahti sen sylki eteen niin Kurosen olisi pitänyt ihan jotain muuta tehdä kuin ottaa kaverin mailasta kiinni. Edelleen minun ymmärrys mvpelist on heikko ja ei pitäisi arvostella, mutta maalivahti ottaa sen ekan ja kakkoskiekot on puolustuksen heiniä. Avauserässä Urpolahti otti pari gamesaveria, kun alivoimalla pelattiin. Etenkin se poikittaissyöttöön vastaantulo oli voittavan maalivahdn tekoja.

  Lainaus:
  Korjaan, että ne on +2 -8

  Täytyy sanoa, että uskoin hänen nostavaan tasoa kunhan loukkaantumisesta toipuu, mutta tällä hetkellä näyttää siltä, jos Pulli vielä tänä keväänä kykenee pelaamaan niin hän on ekana kokoonpanosta ulkona. Vaikka onkin kolme Mestismestaruutta taustalla niin jokin tällä hetkellä pelissä mättää. En ihan olisi playoffeissa Väinölää nostamassa hierarkiassa edelle, mutta kaikkea närmmä sattuu.
  Maanantaina Iisalmessa tämä pakki varmaan SaPKon voittaessa 4-1 tekee tehot 1+2 ja voin taas mennä nurkkaan häpeämään arvosteluani.

  Johan minä ennen perjantain peliä kyselin onko Monto edes pelannut ja hän näytti olevan kentällä, kun sai Hämäläisen rinnalleen.

  Lainaus:
  Kyllä tässä katse on kohti kannua. Valitettavasti olympialaiset söi tämän lomajakson viimeiset päivät niin ei ole päässyt vielä IPK-sarjaan mukaan, mutta ekat lomapäivät on anottu niin, että 10.4 saavun Savonlinnaan ja torijuhla oli varattu 21.4.