Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,SaPKo,Tappara,NY Rangers,Jokerit
SaPKo on ilmeisesti aikeissa tiedottaa tänään pelaajista, 2. valmentajasta ja A-junnujen valmennuksesta.
Jos saan jotain toivoa, niin olkoot 2. valmentaja Leinonen.
Pelaajat pitäisi nyt alkaa olemaan muuta kuin junnuja jos playoffpaikkaa mielitään tulevan talven sarjassa tavoitella. Muuten ei ole niin kiire, mutta jos sieltä tänään tulee viisikin nimeä niin pelaajia alkaa olla sellainen määrä, ettei niitä enää montaa sen jälkeen tule. Toki muutamia paikkoja jää yhä auki, mikäli siis tuo tänään julkaistava määrä on viiden luokkaa.

E: 2. valmentaja Sampsa Jakonen, ihan hyvä haku. Puolustajat Sami Jekunen ja Nikke Kettukangas, sekä hyökkääjät Kristian Kangas, Miiko Hintz ja Joona Manninen. Try-out uudelleen Jaakko Heiskanen.

Ihan ei pankki räjähtänyt, mutta Jekusen näen erittäin mielelläni SaPKossa kun tuo nuorten miesten kehityksen seuraaminen on mielenkiintoista puuhaa. Joona Manninen on myös äkkiseltään mukavan kuuloinen nimi listassa.
 
Viimeksi muokattu:
"You lost your soul, it’s such a pity. It’s rock ‘n roll, it isn’t pretty.”

Penski

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo, Hifk, NP#21, Boston Bruins
Toiseksi valmentajaksi välivuoden pitänyt Sane Jakonen. Puolustukseen paluumuuttaja omakasvatti Sami Jekunen (Kalpa) ja Nikke Kettukangas (HCK). Hyökkäykseen Kristian Kangas (Peliitat), Miiko Hintz (HCK) ja Joona Manninen (Jokipojat). Try outille viime kaudellakin sopimuspelaajana ollut Jaakko Heiskanen jolla edellinen kausi meni aivotärähdyksestä toipuessa.

Sopimuspelaajia on nyt jo todella hyvä määrä eikä Savonlinnassa tulla näkemään farmipelleilyä ensi kaudella.
 
"Savonlinnasta on tullut enemmän NHL-pelaajia kuin Mikkelistä SM-liigapelaajia" - Jukureiden pelaajakoordinaattori Tommi Kerttula.

HighFlyer#95

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Sampsa Jakonen edustusjoukkueen kakkosvalmentajaksi, Tuomo Litmanen A-nuorten peräsimeen.

Uudet pelaajat:

Sami Jekunen (p, KalPa)
Nikke Kettukangas (p, HCK)
Kristian Kangas (h, Peliitat)
Miiko Hintz (h, HCK)
Joona Manninen (h, Jokipojat)
Jaakko Heiskanen (tryout)
 

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Joona Manninen on näistä varmasti "kovinluu". Vaarallinen taklaaja ja valitettavasti joskus ikävä "pääpommittja" eli herkkä saamaan isoja rangaistuksia. Mutta osaa hän puhtaitakin taklauksia jaella.

Mutta Mannisella on muitakin pelitaitoja eikä hän ole huono aloittaja. Manninen on myös kova tekemään työtä ja etenkin hän pystyy vastustajaa horjuttavaan rikkovaan peliin.
 

waida

Jäsen
Suosikkijoukkue
FPS
Onnittelut täältä suunnalta Savonlinnaan. Olisin todella mieluusti nähnyt Kristian Kangaksen vielä tulevallakin kaudella Heinolassa. Erittäin lahjakas ja nopea luistelemaan oli Kristian. Tulevalla kaudella nostaa varmasti tasoaan vielä ylemmäs.. Kova hankinta SaPKolta!
 
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat; Kerava Shakers
Miiko Hintzistä on SaPKon fanit varmasti iloisia mitä pidemmälle kausi ehtii. Periksiantamaton taistelija jolla on fysiikkaa rymistelyyn. Haalariketjun kunkku, tsemppiä Miikolle ja onnittelut SaPKolle hyvästä kaappauksesta.
 
Asun böndellä, mut mulla on pala Stadia sydämessä
”Mitä helvettiä sinä oikein paukutat täällä? Kannattaisi ehkä kahteen kertaan miettiä mitä sanoo, vaikka nyt vain internetissä ollaankin. Lähe menee vielä kun ehdit.” - käyttäjien ’SirPentti’ ja ’Animal’ yhdistetty kommentti eräässä Jatkoaika.com palstan ketjussa syyskuussa 2016 -

Benny

Jäsen
Suosikkijoukkue
Byllistys
Heh! Mietin jo talvella, että Joona Manninen kuulostaa tulevalta pässipaidalta, kun Karjalaisessa sanoi SaPKoa räkänokkalaumaksi jonka urputukseen tulee vaan lähdettyä mukaan. Hienoa nähdä Joona nyt pässipaidassa! Iloisella mielin muutkin uudet pelaajat otetaan mukaan joukkueeseen. Kaikesta kiekon yleisestä sekaannuksesta huolimatta odotan mielenkiinnolla minkälaista kiekkoa SaPKo pelaa.
 
Lue kirja, osta puku, opi tanssi

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,SaPKo,Tappara,NY Rangers,Jokerit
Jaahas, täällähän on paljon onnittelijoita. Pitäisi kait olla innoissaan, mutta oikeastaan tuota Jekusta lukuunottamatta olen kevyesti sitä mieltä, ettei mitään kultakimpaleita tullut. Hyviä pelaajia kylläkin ja annan aina pelaajien näyttää ennen kuin lynkkaan.
Tällä hetkellä tulevan kauden SaPKo vaan näyttää siltä, että ensikin kaudella ihmetellään miten ei verkko heilunut tuosta ja miten ei tuosta eikä tuostakaan.
Joukkueen runko on hyvä, mutta ei tuolla kovin montaa sellaista oikein selkeää pistelinkoa tai maalintekijää valitettavasti ole.
Ei ole kuitenkaan mitenkään synkät mielialat sillä aikaahan kauden alkuun on vielä pitkästikin. Tuohon kun/jos ongitaan pari ykköskopan jätkää mukaan niin tilanne onkin aivan toinen.

Päivitetäänpä tähän joukkue nykyhetkessä.

MV: Similä, Leskinen, uskoakseni ihan hyvä kaksikkko.

Puolustajat; Jekunen,Kettukangas,Sulin,Tiilikainen,Lehtinen,Ylipaino. Tämä on sellainen setti, että aika monen pitää kasvaa luistimissaan, että voidaan puhua hyvästä pakistosta. Kuudella pakilla ei tosin varmasti kauteen lähdetä ja yhdellä ykköspakilla tuo onkin jo melko hyvä.

Hyökkääjät: Roine,Mörsky,Niemimaa,Manninen,Toivanen,Hintz,Forsström,Huovila,Hyttinen, Kangas,Köykkä-Luopa,Kainulainen,(Sairanen (A), Heiskanen Try-out)
Siinä on monta hyvää Mestistason pelaajaa, mutta kukapa noista on se peliä rakentava velho ja kuka lättyjä reppuun latova maalitykki?

Viime kaudella näistä hykkääjistä onnistui ylittämään 10 maalin pyykin Niklas Huovila (12) ja Miika Roine (13). En ihan tarkkaan muista, mutta taisi olla niin, ettei kukaan muu näistä ole ylittänyt Mestiksessä kertaakaan tuota rajaa.
Hintz on iskenyt kelpotehot ottelumäärään nähden. Ei, en katso pelkkiä tilastoja, mutta joukkueessa on paljon pelaajia joille kiekon maalin lyöminen ei ole mikään luontaisin suoritus.

Kyllä noista pelaajista äkkiä arpoen pinnoja eniten tulevat toivottavasti tekemään juuri Roine, Huovila ja Hintz, kelpotehoihin on täydet edellytyksen ainakin Niemimaalla, Toivasella ja Mörskyllä ja miksipäs ei Mannisellakin.

No aika näyttää miten menee ja ketä muita tuohon vielä löydetään.
 
"You lost your soul, it’s such a pity. It’s rock ‘n roll, it isn’t pretty.”
Tuostahan puuttuu vielä se nimekäs paluumuuttaja, josta hieman huhuttiin Itä-Savon kiekkosaitilla. Ville Leinohan on vapautumassa Buffalosta, sopisikohan hän SaPKoon? Tosiasiassa joukkue on tätä myöten aika tasainen, miltei kaikki sellaisia pelimiehiä, joilta voi odottaa pientä eteenpäin menoa edelliseen kauteen verrattuna. Ja nyt kun joukkue on kasassa hyvissä ajoin, voi toivoa, että kesäharjoittelu olisi hoidettu huolella ja pelitapa ennen kauden alkua on kaikille sisäistynyt. Hienoahan tuohon oikeasti olisi saada joku syömähammas vielä lisäksi, mutta kyllä tälläkin porukalla ylletään viimevuotiseen tasoon. Selkeitä menetyksiä viime vuodesta on Nuutinen ja Virkki. Lukka olisi todennäköisesti myös noussut puolustuksen kärkinimeksi. Iso plussa on Jakonen kakkosvalmentajana, käsitykseni mukaan teki hyvää työtä A-junioreiden kanssa toissa vuonna.
 
Savonlinnalaisissa yhdistyy saatanan savolaisuus ja kiero karjalaisuus.

sapko

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo
Vaikka joukkue onkin hyvässä vaiheessa kasassa niin yhteen se kokoontuu vasta 4.8. Siihen asti mennään omatoimisesti. Toki Savonlinnassakin on jo treenailtu, mutta pääasiassa omien poikien ja A-junnujen voimin. Uskotaan, että sopimuksen tehneet pitävät itsensä kunnossa kesän ajan.
Veskarivalmentajaa ei vielä ole, mutta neuvottelut ovat päällä ja halu on kova sellainen hankkia.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Positiivista, että SaPKolla on näin laaja nippu kasassa jo tässä vaiheessa. Vaikuttaa samalla siltä, että perinteinen seura ei ole lähdössä farmihuorailuun ilmeisesti vaikeahkosta tilanteestaan huolimatta, vaan runko tulee jatkossakin koostumaan omista sopimuspelaajista ja sitä sitten mahdollisesti maustetaan jokusella liigalainalla.

Ja jos hyvillä asioilla jatketaan, niin uudet hyökkääjät vaikuttavat valmentajan tyyliin sopivilta. Viime vuonnahan oli muutama tällainen arveluttava yhtälö, joista sitten ainakaan Essenin kohdalla ei natsannut. Nyt on enemmän sellaisia Jasin KISS-kiekkoon* duunareita, jotka ovat valmiita polkemaan määrättyjä kiskoja pitkin ja jyräämään esteen läpi, jos sellainen tielle sattuu.

Mutta täytyy kyllä antaa tunnustusta myös SaPKo-faneille rehellisyydestään ja realismistaan. Yleensähän kaikki on toivoa täynnä kesällä ja hankinnat huikeita, mutta täällä on pidetty jalat maan pinnalla. Kylmä tosiasia näin puolueettoman sivustaseuraajankin mielestä nääs on, että vaikka kokoonpanoon löytyy neljän ketjun verran Mestis-tason pelureita, niin kärkikenttiin ei ole tungosta.

Ajattelin kaivaa verta nenästä tänäkin vuonna ja julkaista jossain vaiheessa tuota aiemmilta kausilta tuttua voimasuhde-watchia. Ihan kirkkaimpia tähtiä, eli ykköskorin miehiä, SaPKoon ei ole ehkä odotettukaan, mutta nyt ei ole vielä yhtään hyvän ratkaisutason, eli kakkoskorin, hyökkääjääkään.

Kolmoskoriin vaatimuksena on oletusarvona 25 tehopinnaa - ja tähänkin kastiin menee vain Miika Roine. Toki siellä on sitten useampi nimi, jotka voivat pienellä petraamisella ollakin oikeasti tuossa korissa, mutta ennakkokriteerieni perusteella Mörsky, Toivanen, Niemimaa, Hyttinen etc jäävät kuitenkin niukasti neloskoriin.

Viime kaudella Mestiksessä 24 pelaajaa teki vähintään 15 maalia, eli keskimäärin 2 per joukkue. SaPKosta ainoastaan Mikko Nuutinen ylsi tähän ja yli 25 pinnan tehoihinkin pääsivät hänen lisäkseen vain Niemimaa ja Suhonen. Tällä kalustolla oltiin häntäpäässä - ja nyt ei ainakaan paperilla ole tulivoiman osalta ainakaan parempi tilanne.

Paria luotettavaa ratkaisijaa siis kaivattaisiin kipeästi, muuten jää liikaa satunnaisten onnistujien ja toivotaan nappikautta -osaston varaan maalinteko.

* keep it simple, stupid
 
"Unless we do something about it, in ten or fifteen years the Internet
will be monopolized by the megacorporations" -Noam Chomsky​
Everton on oikeassa siinä kohtaa, että maalinsylkijöitä näistä pelaajista ei ole ollut historiatietojen perusteella yksikään, mutta viime kauden +/- tilaston epäonnistuneet pelimiehet loistavat poissaolollaan tästä joukkueesta. Jospa se toisi pientä toivoa paremmasta menestyksestä. Ei tarvitse pelin tason paljoa nousta viime vuodesta, niin sarjassa sijoitutaan jo pari pykälää ylemmäksi. Toisaalta muut Mestisjoukkueet lukuunottamatta KooKoota näyttäisi viime vuotta kevyemmiltä. SaPKon johdolla on Väreen aikana ollut ikävä tapa koota joukkue taloudellisten resurssien mukaan ja maksaa velvoitteensa ajallaan. Lisäksi aikaisempien vuosien velkataakkaa ollaan ainakin tietojen mukaan saatu makseltua pois, mikä ei niin yleistä taida Mestistasolla olla. Mutta Liigaan ei taida SaPKo vielä tänä vuonna nousta, sellaista kabinettia tarjoiluineen tuskin löytyy.
 
Savonlinnalaisissa yhdistyy saatanan savolaisuus ja kiero karjalaisuus.

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Toisaalta muut Mestisjoukkueet lukuunottamatta KooKoota näyttäisi viime vuotta kevyemmiltä.
Totta tuokin. Jos ajatellaan etenkin sellaisia jengejä, joiden kanssa SaPKon olettaisi kisaavan tiukimmin samoista sijoista, niin ihan samalla lailla ne kärkihyökkääjät puuttuvat JYP-Akatemialta ja Peliitoiltakin. KeuPa jonkinlainen arvoitus.
 
"Unless we do something about it, in ten or fifteen years the Internet
will be monopolized by the megacorporations" -Noam Chomsky​

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,SaPKo,Tappara,NY Rangers,Jokerit
SaPKon valmennustiimiin on näköjään liittynyt se sinne kaipaamani mies. (M.Leinonen)
Omasta mielestäni näin viime kaudella jo selvän tuloksellisen muutoksen Leinosen liittyessä ryhmään. Sitä en tietenkään voi enkä osaa sanoa paljon se muutos juuri Leinosesta johtui, mutta sattuman omaisesti samoille ajoille tapahtumat sijoittui.
Similä ja Leskinen saavat mittaamattoman suuren avun. Leskisellä on jatkuvasti saumat ottaa suurempi rooli, mutta valmentajan apua siihen tarvitaan. Nyt se on onneksi tukena.
 
Viimeksi muokattu:
"You lost your soul, it’s such a pity. It’s rock ‘n roll, it isn’t pretty.”

Benny

Jäsen
Suosikkijoukkue
Byllistys
On kyllä hyviä uutisia poikkeuksetta mitä SaPKon leiristä kuuluu. Leinonen on varmasti hyvä mies viemään veskarit uudelle tasolle.
 
Lue kirja, osta puku, opi tanssi

Penski

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo, Hifk, NP#21, Boston Bruins
M-M Hyväriselle vuoden jatko ja hyökkäys sen myötä Pekka Lindenin mukaan kasassa, yhtä puolustajaa vielä kuulemma haetaan.
 
"Savonlinnasta on tullut enemmän NHL-pelaajia kuin Mikkelistä SM-liigapelaajia" - Jukureiden pelaajakoordinaattori Tommi Kerttula.

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,SaPKo,Tappara,NY Rangers,Jokerit
M-M Hyväriselle vuoden jatko ja hyökkäys sen myötä Pekka Lindenin mukaan kasassa, yhtä puolustajaa vielä kuulemma haetaan.
Missä tämä Lindenin uslostulo oli? Vai oliko henkilökohtaisen keskustelun seuraamusta?
En ole itse nähnyt tai kuullut tätä uutista vieläkään niin siksi kysyn?
On täysin mahdollista, että on vain mennyt ohi silmien.
 
"You lost your soul, it’s such a pity. It’s rock ‘n roll, it isn’t pretty.”

Penski

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo, Hifk, NP#21, Boston Bruins
Missä tämä Lindenin uslostulo oli? Vai oliko henkilökohtaisen keskustelun seuraamusta?
En ole itse nähnyt tai kuullut tätä uutista vieläkään niin siksi kysyn?
On täysin mahdollista, että on vain mennyt ohi silmien.
Oli vain Itä-Savon paperiversiossa.
 
"Savonlinnasta on tullut enemmän NHL-pelaajia kuin Mikkelistä SM-liigapelaajia" - Jukureiden pelaajakoordinaattori Tommi Kerttula.

Penski

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo, Hifk, NP#21, Boston Bruins
Lindenin kommentit vielä jutusta poimittuna:

- Mika on joukkueen tsemppari. Hänellä on hyvä kokemus Mestiksestä ja pystyy tuomaan vikkeliä jalkoja joukkueeseen.

- Hyvin on nyt joukkue kasassa jo näin varhaisessa vaiheessa. Hyökkääjien kohdalla saatetaan vielä varautua loukkaantumisia varten, mutta pääasiassa hyökkääjät on nyt kasassa.

Puolustajista:

- Ei kannata panikoida. Katsotaan tuleeko joku liigasta tarjolle, mutta tarkalla seulalla. Mieluummin nyt odotetaan rauhassa.
 
"Savonlinnasta on tullut enemmän NHL-pelaajia kuin Mikkelistä SM-liigapelaajia" - Jukureiden pelaajakoordinaattori Tommi Kerttula.

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,SaPKo,Tappara,NY Rangers,Jokerit
Oli vain Itä-Savon paperiversiossa.
Ok, tämä selkeä. On jäänyt lukematta. Hyvärinen, joka minusta vaikutti monesti olevan puolustuspäässä vähän hakoteille, pelasi kuitenkin viime kauden tehotilastoon pyöreän nollan. Aika monella muulla se sarake oli enemmän tai vähemmän pakkasen puolella.
Siitäkin syystä sekä pirteästä peli-ilmeestä johtuen oli omalla toivelistalla jatkamaan.
 
"You lost your soul, it’s such a pity. It’s rock ‘n roll, it isn’t pretty.”

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,SaPKo,Tappara,NY Rangers,Jokerit
Ei ollut mikään yllätys viimeisten uutisointien mukaan, että Huttu lähti. Olisin ihan mieluusti nähnyt jatkokauden. Luulen, että tulee olemaan KeuPassa ensi kaudella tehokkaampi kuin moni SaPKon kanssa jatkot saanut/tehnyt mies.
 
"You lost your soul, it’s such a pity. It’s rock ‘n roll, it isn’t pretty.”

Makopide

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo, Liverpool
Sveitsiläispakki Luca Gianinazzi koeajalle SaPKoon. Toivottavasti kaverin taso riittää, mukavahan se olisi pitkästä aikaa nähdä SaPKossa ihka oikea ulkomaaneläväinen.

Onhan täällä tietty muutama käynyt vierailemassa mutta ihan vaan muutaman pelin. Saisi käkikellomaan poika onnistua ja pelata ihan koko kauden.
 
Jesus saves, but Selänne takes the rebound
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy