Sanna Marinin hallitus

  • 2 589 841
  • 21 526

Steril

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kivikovat liiganousijat
Mika Muranen, Pekka Seppänen ja jo vainaa Jammu-setä?
Jos se Janne lupasi Sannalle äänestää demareita seuraavissa vaaleissa päästessään yhteiskuvaan?
Tästä muutama viikko eteenpäin niin Sanna löydetään seuraavaksi jonkun liivijengin uudenvuodenpippaloista.
 

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Minusta taas kyse on tuohtumusta herättäneiden pääministerien tekojen jatkumosta ja tuolla janalla Sannan teot eivät näyttäydy rikoksina vaan moitittavina nukahduksina. Vanhasen (Kesk), Sipilän (Kesk), Jäätteenmäen (Kesk) teot ovat olleet aivan eri luokkaa. Ei ehkä täysin Juhantalo-luokkaa (Kesk) silti.

Mitäs Vanhanen ja Sipilä ovat tötöilleet? Yhtäkkiä en muista.

Lautakasa ei ole oikea vastaus. Sipilästä en muista kuin Ylen toimittajan hiillostuksen.

Rikkeiden kokoluokista vaikea sanoa mutta Sanna vetää harmaalla koko ajan aamiaisineen ja bilettämisineen. Ei varsinaisesti ihan väärässä mutta ei oikeassakaan.

Toisaalta eiköhän tämä sen viesti että rokotettujen on turha rajoituksia enää pelätä ja se on hyvä asia se.
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Kuka muuten muistaa vielä, miksi Kulmuni sai lähteä? En minäkään.
Kulmuni oli poliittisesti heikko ja puolueen kannatuksen näkökulmasta häviävä hevonen.

Tavallaan Kulmuni uhrasi itsensä muodollisen erheen takia, koska tiesi, ettei ole tarpeeksi vahva johtaja hankalaan tilanteeseen. Saati että olisi pärjännyt mediasirkukselle.

Marinin kannalta vastaava tilanne voisi syntyä, jos demareiden kannatus olisi luokkaa 15% tai jos tulisi ilmi jokin selvä valehtelukeissi, joka romuttaisi poliittisen luottamuksen.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Vanhasen (Kesk), Sipilän (Kesk), Jäätteenmäen (Kesk) teot ovat olleet aivan eri luokkaa.
Sipilän? Mitä Sipilä teki? Case-Yle ja ? Jotkut "kaiken maailman dosentti" -puheet menevät aivan samaan kategoriaan kuin boomer-tapaus eli ei vitunkaan väliä.

Sipilän ongelma oli lähinnä se, että hän ei ymmärtänyt politiikan lainalaisuuksia. Tosin ei näytä pääministeri Marinkaan ymmärtävän, mikä on todella erikoista, koska hän on kasvanut politiikkaan. Luultavasti Marin elää edelleen työrauhan ajassa, eikä ymmärrä median ja opposition sekä merkittävän osan kansasta kääntyneen häntä vastaan.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Yleensä 'salamana' paikalle rientävällä palstan virallisella hallituksen fanillakin näyttää olevan vaikeaa saada puolusteluun sitä tuttua intoa.

No antaa vaalikarjan vaeltaa maskien kanssa Prismassa ja ryytyä etätöihinsä eli get over it vaan boomerit
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Mielestäni tämä keskustelu osoittaa kyllä hyvin ikävällä tavalla sen, kuinka pahasti koronavirus on sotkenut suurimman osan - muuten järkevästi ajattelevien ihmisten arjesta.

Tärkeää ei ole se, miten asiat ovat ja miten maailma makaa. Edes sillä, mitä tapahtui, ei ole merkitystä. En löydä ketjua, jossa koronalle altistunut Arto Nyberg olisi peruuttanut sunnuntain ohjelmansa. Hän otti yhteyttä vieraisiinsa ja yhdessä päättivät, että ohjelma vedetään altistuksesta huolimatta läpi. Olisi suoraan sanoen ivallista, jos Suomessa pääministeri eroaa vuonna 2021, koska hän ei yhtenä iltana pitänyt virkapuhelinta mukanaan. Sen sijaan hänellä oli matkassaan oma henkilökohtainen puhelimensa sekä eduskunnan puhelin. Viesti ei saavuttanut häntä. Yhtenä iltana. On tultu kyllä syvän rotkon reunalla Suomessa, kun somessa kansa vaatii jonkun eroa, kun hän jätti yhden kolmesta puhelimestaan kotiin. Kansakunnan turvallisuus on uhattuna. Pääministeriä ei pystynyt kukaan edustuksesta yrityksestä huolimatta saavuttamaan mistään tuohon kellonaikaan. Yritettiinkö edes?

On uskomatonta, jos ei oikeaa lokaa löydy niin sitten tehdään myrsky aivan naurettavista jutuista. Suomi on menossa suuntaan, jossa oikeasti on syytä olla huolissaan. Koronavirus ei pelkästään sairastuta ihmisiä vaan se myös näyttää suurimmalle osalle tarkoittavan oman ajattelukyvyn puuttumista, loppumista jne. Samaan aikaan esim. omikronvariantti näyttää tulevan kuin taivaan lahjana: vaikuttaa siltä, että rokotukset purevat siihen ja kaiken hyvän päälle aiheuttaa samanlaisen tai jopa lievemmän taudin. Leviää myös sellaisella eksponentilla, että mikään rajoitus ei edes hyödytä, koska tartuttavuus on niin hyvä. Jos se leviää 10 viikon kuluessa uudeksi valtavirukseksi, maailman rokottamattomasta väestöstä tulee ennätysajassa immuuneja ja virus kuolee. Miettikääpä sitä.

Samalla pitäisi tämä 10 viikkoakin vielä elää, mutta ei. Meillä keskitytään metsästämään koronasyntisiä pääministereitä ja politiikkoja.
 

Maukka187

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Florida Panthers, Koovee, FC Haka, NHL
Jotain samaa Marinissa on Donald Trumpin kanssa. Vähemmistäkin sekoiluista on tajuttu jättää eroanomus pöydälle, mutta näiden kahden narsistin kohdalla virasta lähdetään vain väkisin ja mieluiten väkisin pois raahattuna.

Itseäni ei haittaa yhtään, että Pääministeri on nuori ja kaunis nainen. Se taasen vituttaa, että nykyinen Pääministeri on täysin kyvytön hoitamaan omaa virkaansa ja seilaa jatkuvasti kriisistä toiseen, jotka sitten mediassa käännetään velat saataviksi muotoon ja heitetään bussin alle avustaja ja virkamies toisensa jälkeen.

Eroa nyt helvetti sentään jo!
Niin no Trumpin saavutuksiin kuuluu vallankaappausyritys, käsittämätön määrä valheita, seksuaaliseen hyväksikäyttöön kannustavat puheet, poliitikkojen painostaminen valehteluun yms. Marinin rikokset ovat tasoa "kävi kaljalla" tai "piti liian avonaista paitaa", että en nyt ihan lähtis Trumppiin vertailemaan.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Olisi suoraan sanoen ivallista, jos Suomessa pääministeri eroaa vuonna 2021, koska hän ei yhtenä iltana pitänyt virkapuhelinta mukanaan. Sen sijaan hänellä oli matkassaan oma henkilökohtainen puhelimensa sekä eduskunnan puhelin. Viesti ei saavuttanut häntä. Yhtenä iltana. On tultu kyllä syvän rotkon reunalla Suomessa, kun somessa kansa vaatii jonkun eroa, kun hän jätti yhden kolmesta puhelimestaan kotiin.
Jännä juttu että juuri se puhelin sattui "unohtumaan" kotiin mikä olisi pitänyt olla mukana. Onkohan Sannalla muistin kanssa jotain häikkää, kannattaa varmaan käydä pikaisesti jossain testeissä.
 

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
Minusta nyt on kyse Marinin tekopyhyydestä, ei baarissa käymisestä. Marinin hallitus on korostanut koronaohjeita kerta toisensa jälkeen, vaatinut ja rajoittanut. Ja nyt hän toimii täysin näitä ohjeita vastaan, lähtee baariin vaikka on altistunut.

Marinin pitäisi toimia esikuvana, mutta nyt toimii kuin itsekäs teini.
Hyvä ettei täällä ensimmäisen Marin-kohun jälkeen saanut banaania kun vihjasi PM:ää tekopyhäksi. Nyt se todistaa sen kerta toisensa jälkeen itse faktaksi.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En löydä ketjua, jossa koronalle altistunut Arto Nyberg olisi peruuttanut sunnuntain ohjelmansa. Hän otti yhteyttä vieraisiinsa ja yhdessä päättivät, että ohjelma vedetään altistuksesta huolimatta läpi.

Koska sehän on ihan täsmälleen sama asia toimittajan yhdessä muutaman vieraan kanssa sopia, että virallisten ohjeiden kanssa yhteensopivasti vetää lähetyksen läpi, kuin valtioneuvoston turvallisuusyksikön ohjeiden vastaisesti lähteä yökerhoon bailaamaan pääministerinä...

Onhan se hienoa, että edes pääministeri noudattaa virallisia THL:n ohjeita samalla kun joku raukka luulee, että karanteeneilla korona katoaa. Tosimaailman jutut erikseen. Jos Marin nyt viimein tekisi jotain oikeaa virhettä niin saisitte pääministerin vaihtoon.

Politrukkimeininki on vahvaa, mutta pääministerin olisi tärkeämpää noudattaa esim. niitä valtioneuvoston turvallisuusyksikön ohjeita. Tai edes kyetä vastaanottamaan ne.

Onneksi viksut kuten sinä ja Boris Johnson tajuavat nää tosimaailman jutut. Tai Boris tajusi kesällä, ei ilmeisesti enää vai miten se meni?
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
@Roger Moore tämän ympärille saa varmaan hyvän salaliittoteorian. Todellinen teoria asian ympärillä on se, että suurin osa ihmisistä jää varmuuden vuoksi pelastamaan maailmaa kotiinsa. Jokaisen kannattaa pysähtyä miettimään asioita hetkeksi inhimillisestä näkökulmasta. Virheitä me kaikki tehdään, mutta niiden mittaluokka. Onko Marinin näyte positiivinen? Ei ole.

Onhan se hienoa, että edes pääministeri noudattaa virallisia THL:n ohjeita samalla kun joku raukka luulee, että karanteeneilla korona katoaa. Tosimaailman jutut erikseen. Jos Marin nyt viimein tekisi jotain oikeaa virhettä niin saisitte pääministerin vaihtoon.

@BigRedCat oliko sinulla tähän faktaa? Pystytkö osoittamaan, että Marinin klo 20 saama ohje on erilainen kuin klo 22 saatu ohje, joka ei tullut perille?
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Joo-o ja juhlaseuralaisena on itse tapulikaupungin kuningas Jere...
Nyt. On. Aika. Juhlia.
"Vittu Sanna, sä oot kyllä kovimpii pääministereit ketä vittu ikin ollu! Jengi ei voi käsittään miten huigee sä oot vittu"

Äänestäisin Marinia presidentiksi, jos tämä toteutuisi. Mahtaisi nimittäin Linnan juhlat muuttua aika erilaisiksi.
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Minusta taas kyse on tuohtumusta herättäneiden pääministerien tekojen jatkumosta ja tuolla janalla Sannan teot eivät näyttäydy rikoksina vaan moitittavina nukahduksina. Vanhasen (Kesk), Sipilän (Kesk), Jäätteenmäen (Kesk) teot ovat olleet aivan eri luokkaa. Ei ehkä täysin Juhantalo-luokkaa (Kesk) silti.
Mikä tämä Jäätteenmäen vakava teko oli? Paljasti Demarin ylittäneen valtuutensa ja rikkoneen eduskunnan nimenomaista määräystä. Lipponen oli tapauksen pääjehu ja Anneli pystyttiin heittämään junan alle.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko

Marin sanoo käyttävänsä pääasiassa eduskunnan puhelinta, koska ei koe, että valtioneuvoston puhelimen ottaminen mukaan kaikkialle vapaa-ajalle olisi järkevää, sillä se saattaisi hukkua tai joutua vääriin käsiin.

Marin sanoo, että viikonlopun tapahtumat tullaan käymään läpi valtioneuvoston kanslian kanssa. Tarkoitus on arvioida, voitaisiinko tilannekeskuksen viestit jatkossa lähettää myös hänen toiseen työpuhelimeensa.


Tästä tuli mieleen, että kun PM:n henkivartija kantaa välillä esim. PM:n kauppakasseja, niin eivätkö henkivartijat voisi vahtia myös tarpeen mukaan virkapuhelinta? Jos siis Sanna pelkää, että aviomiehensä kanssa ulkona syödessä arvokas puhelin häviää. Eduskunnan puhelimella ei ilmeisesti ole niin väliä, ns ryyppypuhelin. :)
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
@BigRedCat oliko sinulla tähän faktaa? Pystytkö osoittamaan, että Marinin klo 20 saama ohje on erilainen kuin klo 22 saatu ohje, joka ei tullut perille?

Kanssasi lienee aiheesta turha enempää vääntää rautalankaa, mutta Marin sai kaksi tekstaria samalla sisällöllä, joista ensimmäisen ilmeisesti noin klo 20. Hänet tosin tavoitti ainoastaan 19:30 suullinen ohjeistus, joka hänen omienkin sanojensa mukaan olisi pitänyt tajuta kyseenalaistaa.



Valtioneuvoston turvallisuusjohtajan antama ohje välitettiin tekstiviestitse, ja se toistettiin laajemmalla jakelulla noin kello 22 samana iltana.
Valtioneuvoston eli hallituksen ministereitä koskevan ohjeistuksen mukaan ministerien pitää olla koko ajan tavoitettavissa. Valtioneuvoston turvallisuusuhkia selvittävän tilannekeskuksen vuonna 2019 laatiman käsikirjan mukaan ministerin on pidettävä virkamatkapuhelinta aina mukana ja käyttövalmiina.



Mutta mitäpä näistä, pelkkää henkilökohtaiseen yksityiselämään kohdistuvaa ajojahtia kun tarpeeksi vahvojen kakkuloiden läpi katsoo...
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Oma mielipiteeni tiivistetysti:

Kupittelureissu itsessään ok, menee THL:n linjan mukaan. Kiusallisen tästä kuitenkin tekevät seuraavat seikat;

1. Kovat rajoitukset juuri baareille ja muille toimialoille
2. Marinin julkisuudessa esittämä korostunut varovaisuus koronan suhteen, minkä takia ei voi tulla median eteen tai hallituksen neuvotteluihin
3. Maanantaina erittäin tärkeä työpäivä, vaikka kuinka ei kirkosta tykkäisi, se nyt vaan kuuluu itsenäisyyspäivän perinteeseen. Miltä näyttää että voi ottaa kuppia muttei mennä töihin?

Anteeksi ei ole pyytänyt, käsittämätöntä. Milteinpä jo siksi voisi lentääkin pihalle, kun ei huomaa toiminnassaan olevia vääryyksiä.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Joku tuolla jossain ylisti Sannaa siitä, että on uudistanut ja modernisoinut Pääministeri-instituutiota, ”like breath of fresh air”... Tässä taasen kirjoittaa yksi sellainen henkilö, jonka mielestä kys. instituutiota ei kovin paljoa pidä ”modernisoida tai uudistaa”, se kun on valtiomies-tason luottamusasema joka ei vaatimustasoltaan tai uskottavuudeltaan vaihtele sen mukaan kuka sillä jakkaralla kulloinkin istuu => jos et ole valmis elämään ja toimimaan homman vaatimusten mukaisesti niin älä lähre shinne!
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Eduskunnan puhelimella ei ilmeisesti ole niin väliä, ns ryyppypuhelin.

Ihan loogista sillä kyllähän Suomen eduskunta on lähempänä ryyppyremmiä kuin valtioneuvosto.

Mutta eihän tämä niin voi mennä, että pääministeri päättää yksin, miten asiassa toimitaan. Tämä olisi muuten hyväksyttävää, mutta ohjeistuksesta poikkeava toiminta nimenomaan aiheuttaa viestintäongelmia. Sanotaan, että ihmisen käyttäytyminen on suurin tietoturva-aukko, ja se mielestäni pätee myös tähän asiaan.
 

K.A.H

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Ottamatta mitenkään kantaa Marinin tekemisiin tai tekemättä jättämisiin, taitaa netti- ja someaikakaudella olla mahdotonta pääministerin selvitä kautensa loppuun asti. Kyllä ne kohut aina jostain kaivetaan, tai tarvittaessa keksimällä keksitään. Vanhasen lattialankut jne. Virheetön ja synnitön heittäköön ensimmäisen kiven.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Oleellista tässä asiassa on se, että pääministerin asemassa olevan olisi pitänyt tietää sekä ymmärtää (kuten tällaiset asiat aina oikeudessa linjataan). Hän on asemassa, jolla on käytännössä paras tietous tässä maassa kuinka tulee toimia, jos on altistunut ja tämä riippumatta siitä mitä turvallisuudesta vastaavat hänelle kertoo tai jättää kertomatta. Hän on muille ihmisille näitä asioita lehdistötilaisuuksissa avannut.

Lisäksi, pääministerin työ ei ole tavallinen työ vaan se on toimi, jossa ollaan kokoajan ns. hälytyksessä 24/7, jolloin pitää olla aina saavutettavissa, jolloin se puhelin tulee mukaan. Tai jos hän itse ei voi sitä kantaa, niin avustaja tai henkivartija esimerkiksi sitä kantaa silloin.

Oikeastaan tuollainen baarissa ramppaaminen ei kuulu pääministerin toimeen, toki voi baariin mennä, mutta silloinkin hän on ensisijaisesti pääministeri. Ammatinvalintakysymys.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Oleellista tässä asiassa on se, että pääministerin asemassa olevan olisi pitänyt tietää sekä ymmärtää (kuten tällaiset asiat aina oikeudessa linjataan). Hän on asemassa, jolla on käytännössä paras tietous tässä maassa kuinka tulee toimia, jos on altistunut ja tämä riippumatta siitä mitä turvallisuudesta vastaavat hänelle kertoo tai jättää kertomatta. Hän on muille ihmisille näitä asioita lehdistötilaisuuksissa avannut.

Miten olisi pitänyt toimia? THL:n ohjeistuksen mukaan:
Kahdesti rokotettu virukselle altistunut henkilö ei hakeudu testiin eikä hänen tarvitse jäädä karanteeniin.

Tämä on kaikkia rokotettuja koskeva ohjeistus. Tilanteessa on ainoastaan yksi poikkeus - se, jos tartuntatautilääkäri arvioi altistumisen niin mittavaksi, että on syytä asettaa ko. henkilö karanteeniin. Tällaista arvioita ei ole tehty kenellekään - ei Kummolalle eikä Marinille.

Ohjeistukset on tehty siksi, että niitä noudatetaan. Pääministeria koskee sama ohjeistus kuin muita suomalaisia. Altistuneiden ei tarvitse jäädä karanteeniin, piste.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Miten olisi pitänyt toimia? THL:n ohjeistuksen mukaan:
Kahdesti rokotettu virukselle altistunut henkilö ei hakeudu testiin eikä hänen tarvitse jäädä karanteeniin.

Tämä on kaikkia rokotettuja koskeva ohjeistus. Tilanteessa on ainoastaan yksi poikkeus - se, jos tartuntatautilääkäri arvioi altistumisen niin mittavaksi, että on syytä asettaa ko. henkilö karanteeniin. Tällaista arvioita ei ole tehty kenellekään - ei Kummolalle eikä Marinille.

Ohjeistukset on tehty siksi, että niitä noudatetaan. Pääministeria koskee sama ohjeistus kuin muita suomalaisia. Altistuneiden ei tarvitse jäädä karanteeniin, piste.

Marin ei ole mikään tavallinen henkilö vaan pääministeri. Ihan selkeästi olisi pitänyt olla menemättä baariin ja vähintä olisi ollut ottaa se puhelin mukaan joka ihan ohjeistuksessakin sanotaan, että pitää olla mukana. Pitää olla aika vähäisen älykkyysosamäärän omaava henkilö, jos tässä on jotain epäselvää.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Marin ei ole mikään tavallinen henkilö vaan pääministeri. Ihan selkeästi olisi pitänyt olla menemättä baariin ja vähintä olisi ollut ottaa se puhelin mukaan joka ihan ohjeistuksessakin sanotaan, että pitää olla mukana. Pitää olla aika vähäisen älykkyysosamäärän omaava henkilö, jos tässä on jotain epäselvää.

Höpönlöpön ja vielä kerran höpönlöpön. Pääministeri on julkisuuden henkilö, jota tarkkaillaan jatkuvasti. Täten hänellä on toki myös erilainen vastuu kuin muilla. Mutta toisin kuin sanoit niin kyllä, pääministeri ihmisenä saa käyttää omaa harkintaansa ja tehdä omat ratkaisunsa. Jos Marin on saanut klo 20 ohjeen, jossa hänelle on sanottu, ettei ole tarvetta lisätoimenpiteille ja joku sitten on 2 h myöhemmin arvioinut toisin niin enemmänkin tämä menee juuri siihen kategoriaan, että tehdään varmuuden vuoksi ohjeistuksia, jotka eivät kuitenkaan ole vaikuttavia.

Ohjeistukset koskevat kaikkia ja ihmisellä on oikeus omaan harkintaansa - myös pääministerillä. Se, mitä sinä tai minä tai naapurin Kerttu ajattelevat, on sivuseikka. Pääministeri teki tässä tällaisen harkinnan ja varmaan tulevaisuudessa tekee toisenlaista harkintaa. Korona on yököttävämmin luokan lyömäase tässä yhteiskunnassa ja siitä jokaisen on oltava huolissaan.

Karanteenit yms. ovat ihan SYYSTÄ semmosia, että ne asetetaan viranomaisten harkinnan pohjalta. Kaikkia turhia toimenpiteitä, eristäytymisiä yms. tulee kaikkien - myös pääministerin - välttää. THL on ohjeistanut kahdesti rokotettuja ja siinä vaiheessa, kun vaaditaan, että joku henkilö esimerkin vuoksi toimii tuon ohjeistuksen vastaisesti niin kohta siitä taas säädetään uutta lakia. Kannattaa muistaa, että tällaiset ovat aivan lillukanvarsia siinä isossa kuvassa, että tässä olisi tarkoitus pyörittää yhteiskuntaa pandemian keskellä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös