Sanna Marin

  • 942 973
  • 8 446

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Helsingin Sanomat otti pääkirjoituksessaan kantaa ja tässä sen ydin:


"MARIN on voinut toimia hyvässä uskossa, mutta näin hyväuskoinen hänen ei pitäisi olla. Marinin ympärille kokoontunutta joukkoa yhdistää paitsi juhlimisen myös julkisuuden halu. Vuotoja voi tulla lisää. Jos ei nyt, niin seuraavista juhlista. Tällä menolla Marin on koko ajan vain yhden kohuvideon päässä poliittisesta katastrofista.

Marin on osoittanut huonoa harkintaa asettaessaan oman maineensa ja pääministeri-instituution riippuvaiseksi henkilöistä, joihin ei kannattaisi luottaa. Vielä huolestuttavampaa on se, että pääministeri voi herkässä tilanteessa antaa infosodan aseet niiden käsiin, jotka haluaisivat vahingoittaa Suomea. Tällaiset videot toimisivat propagandassa ilman peukalointiakin.

Valitettavasti Marin ei tuntunut torstaiaamuisten lausuntojensa perusteella vieläkään ymmärtäneen tarvetta tarkistaa käyttäytymistään. Se herättää jo kysymyksiä pääministerin harkintakyvystä".

***


Itse tulkitsen HS:n sinänsä asiallisen pääkirjoitustekstin myös ainakin hieman vihjailevan siihen, että Marin tekee asioita, jotka eivät kestä julkisuutta, jos esimerkiksi kuvat tai videot niistä joutuvat vääriin käsiin.

Jos tulkintani on oikea, olisi mielenkiintoista tietää, onko HS:lla jotain sellaista tiedossa, jota ei vielä ole julkisuudessa. Ja sekin on sanottava, että vihjailu ilman faktaa on - jos sitä siis tapahtuu - on vastoin journalismin periaatteita. Kun kyseessä on Sanoma ja HS, johtopäätökseni on, että Marinista on tiedossa erilaisia asioita, joita ei ole päästetty julkisuuteen. Nyt HS voisi myös vihjata, että "henkilöt joihin ei kannata luottaa" ovat riski pääministerille ja pääministeri-instituutiolle. Ehkäpä asiasta kuullaan, tavalla tai toisella.
 

Pablito

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Real Madrid, Toronto Maple Leafs
Prime Minister of Finland.
 

Liitteet

  • IMG-20220818-WA0001.jpg
    IMG-20220818-WA0001.jpg
    70,4 KB · kertaa luettu: 248

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Ja Btw edelleen positioin sut sinne vasempaan laitaan, joka höykytti Stubbia musiikkimausta, pukeutumisesta ja ihan vaan iloisesta heittäytymisestä sen takia, kun tuli mahdollisuus tölviä kokoomuslaista poliitikkoa.
Minä tölvin puoluekirjaan katsomatta kaikkia ylimielisiä ihmisiä, joilla on paska musiikkimaku. Entä sitten?

Marinin kohdalla olen eniten kritisoinut hänen harkitsematonta mediakäytöstä ja vastaavasti puolustanut asioissa, joissa vika ei ole ollut Marinin, vaan VNK:n tai sen turvallisuusvastaavan.

Se, että en epäile Marinia huumeidenkäyttäjäksi, ei tarkoita ettenkö paheksuisi hänen käytöstään. Sen olen tässä ketjussa jo esittänyt, että mielestäni pääministerin ei pidä luottaa, etteikö joku voisi vuotaa hänestä kuvattuja videoita nettiin. Videoiden sisältö ei ole siis se ongelma, vaan sokea usko, että bileissä oleviin ihmisiin voi tällä tavalla luottaa.

Suurin ero Marinin ja Stubbin välillä on toistaiseksi se, että Stubb joutui myös omiensa tölväisemäksi, ja joutui siksi jättämään paikkansa. Heitä Stubb ilmeisesti tarkoittaa mulkvisteilla, ja uskallan väittää Stubbin olevan Marinille jopa kateellinen, joka kohuista huolimatta saa omiensa tuen. Ehkä Stubbkin olisi halunnut.

Puoluepolitiikkaa oleellisempaa erossa suhtautumiseeni on kuitenkin persoonista johtuvaa. Tamperelainen Marin vaikuttaa vähemmän sietämättömältä kuin Westend-Stubb.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Harva tulee ajatelleeksi kuinka hyvät oltavat on Sannan ukolla. Muutaman kerran vuodesta Sanna ottaa miehensä mukaan johonkin kissanristiäisiin tai festareille, joista tarvitsee hyvää kuvamatskua. Muun ajan ukko saa istuskella kotona sohvalla kalsareillaan, juoda olutta ja pelata pleikkaa. Taisi olla vieläkin työtön niin ei tämäkään haittaa harrastusta. Ja eivätkös PM:n virvokkeetkin menneet vielä valtion piikkiin? Jos eivät niin Sanna kyllä 17000e kuukausituloistaan maksaa helposti tälläiset, jotta voi rauhassa kreisibailata kaikenlaisten menninkäisten kanssa.

Aina hetkittäin tulee hieman kateellinen olotila M.Räikköselle, hyvin on poika laittanut pullansa uuniin.
 

Creed Bratton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Puoluepolitiikkaa oleellisempaa erossa suhtautumiseen on kuitenkn persoonat. Tamperelainen Marin vaikuttaa vähemmän sietämättömältä kuin Westend-Stubb.

Varmaan riippuu katsojan näkökannasta. Stubb vaikuttaa osaavan olla mulkku, mutta ei tuo Sannan jatkuva julkisuuskuvan kiillotus myöskään luo hänestä sellaista mielikuvaa, että hän olisi vähemmän sietämätön/mulkku. Tosin voi pohtia pääseekö vallan huipulle kukaan semi-mulkku tai siedettävä henkilö nousemaan.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Tosin voi pohtia pääseekö vallan huipulle kukaan semi-mulkku tai siedettävä henkilö nousemaan.
Hehän vasta pääsevät. Siis sellaiset koulukiusaajat, jotka osasivat olla opettajan edessä mielin kielin.

Tässä muuten oma arvioini Ilmari Nurmisesta lähes seitsemän vuoden takaa. Löytyy ärsyttävimmät poliitikot -ketjusta.

Ärsyttävän lipevä hymypoika, joka on taatusti nuollut vanhempien ihmisten perseitä jo kouluaikoina. Löisin vetoa että hän on ollut oppilaskunnan puheenjohtaja, ellei kerroin olisi surkean pieni.

Kyllä minä pystyn sivuuttamaan puoluepoliitikan, kun tarkoitukseni on kritisoida yksittäisiä poliitikkoja. Nykyään en varmaan käyttäisi moista kieltä, koska olen keski-ikäistynyt seitsemällä vuodella.
 

aalto

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, änärin suomalaiset
Älyttömintä tässä keississä on toi "jauhojengin" -termin lähteminen leviämään ilman mitään lähdekritiikkiä ja nyt onkin selvinnyt, et se on todennäköisesti jallujengi. Ei muuten, mut nyt jossain Saksassa asti uutisointiin Marinin "kokkelibileistä."

Jos Marinin pitää ottaa vastuuta, niin media ei kyl ottanut mitääb vastuuta uutisoinnissa - huikeaa journalismia. Jopa HS tais lähtee tähän jauhojengi juttuun mukaan, vaikka luulisi et siellä pidettäisiin jotain tasoa yllä.
#Jauhojengi lähti Putinin tehtaalta liikkeelle viime yönä. Rapalaan tartuttiin pitkin Suomenmaata ilman mitään kritiikin häivääkään. Liian maukas pala, jotta toimittajat ehtisivät tehdä taustatyöt kunnolla.



 

Håkanhead

Jäsen
Suosikkijoukkue
Altavastaajat
Marinilla on ollut kova luotto tähän "ystäväpiiriin", kun antaa näiden kuvata itseään videolle humalassa. Toivottavasti tämän luottamuksen kautta ei olla lipsautettu sellaisia valtion asioita, jotka voisivat purra perseeseen.

Huolestuttavalla tolalla on meidän pääministerin arvostelukyky.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Älyttömintä tässä keississä on toi "jauhojengin" -termin lähteminen leviämään ilman mitään lähdekritiikkiä ja nyt onkin selvinnyt, et se on todennäköisesti jallujengi. Ei muuten, mut nyt jossain Saksassa asti uutisointiin Marinin "kokkelibileistä."
Kuinkakohan monelle sadalle tuhannelle saksalaisellekin mediankuluttajalle päällimmäiseksi jäänyt asia oli, että pääministerimme käyttää kokaiinia, vaikka asiassa ei olisi ollut mitään perää. Oikaisuja voi aina julkaista, mutta niillä ei ole helppoa pyyhkiä jo syntynyttä muistijälkeä.

Tiedä sitten myös, onko Marin tyytyväinen, että hänet tunnetaan vähintään Euroopassa varsin hyvin juurikin kovana bilettäjänä. Iso osa toki pitää ennen kaikkea "coolina", että pääministerikin osaa kreisibailata, mutta yhdistä tähän mielikuvaan pääministerin arvovalta ja vakavammat esiintymiset.
 
Viimeksi muokattu:

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Valitettavasti Marin ei tuntunut torstaiaamuisten lausuntojensa perusteella vieläkään ymmärtäneen tarvetta tarkistaa käyttäytymistään. Se herättää jo kysymyksiä pääministerin harkintakyvystä".
Marinhan on ollut koko PM-kautensa ajan täysin kykenemätön myöntämään mitään omia virheitään tai ottamaan edes asiallista kritiikkiä vastaan, vaan hän on ollut valmis heittämään kenet tahansa bussin alle edistääkseen uraansa sekä pitääkseen julkisuuskuvansa puhtaana.

Nyt onkin mielenkiintoista seurata tulevia käänteitä, kun media ei enää tanssikaan täysin hänen pillinsä mukaan. Myös puolueen sisällä kritiikki tulee varmasti kasvamaan, vaikka se onkin tähän asti pysynyt ainakin ulospäin varsin maltillisena johtuen juurikin Marinin henkilökohtaisesta suosiosta äänestäjiensä keskuudessa.

Ehkä huomenna olemme viisaampia tämän kohun suhteen tai sitten emme.
 

Karra

Jäsen
Harva tulee ajatelleeksi kuinka hyvät oltavat on Sannan ukolla.
En kyllä tiiä. Kyllä meikäläinen häpeäis silimät päästä jos oma emäntä heittäs jotain vastaavaa jossai kotibileissä vajaa nelikymppisenä. Pitäs vakavasti minun miettii seurusteleeko sitä teinin vai aikuisen kanssa ja olisko se ruoho vihreämpää jossain muualla, ja nyt kuitenkii puhutaan pääministeristämme eikä mistään Tiina Taviksesta joka vaan korostaa tätä
 

Sp#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK aina välillä, EPS jalkapallo
Kiitos, en ole idiootti. En myöskään osaa arvottaa toisen tekemisiä sen perusteella, jos joskus vetäisee kännit ja tanssii.
Olisin kyllä todella huolissani jos aikuinen ihminen ei tossa asemassa osaa lööppejä välttää ja on kuin instagram teini joka kerää tykkäyksiä someen. Odottaisin PM enemmän. Tärkeä virka ja näin. Mutta niin kun sanoin kaikki ok koska vapaa-aika. Aamulla sitten silmät punaisina jälleen selittelemään mutku en ollut. Joku ei täsmää enää.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Ck

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Onneksi Autio ei kertonut pääministerin juhlimisesta kuin sadalle parhaalle kaverilleen - muutenhan tästä olisi voinut tulla jotain kohua!
Kukas tämä Autio siis on? Joku never heard, joka laittoi videot instaansa?

Ketjuun tulee niin paljon viestejä ettei pysy kartalla.
 

Animal

Jäsen
Kun kyseessä on Sanoma ja HS, johtopäätökseni on, että Marinista on tiedossa erilaisia asioita, joita ei ole päästetty julkisuuteen. Nyt HS voisi myös vihjata, että "henkilöt joihin ei kannata luottaa" ovat riski pääministerille ja pääministeri-instituutiolle. Ehkäpä asiasta kuullaan, tavalla tai toisella.
Hyvää analyysia, mutta voi myös olla, että heillä ei ole juuri nimenomaisesti Marinista näiden julkitulleiden lisäksi mitään raskauttavaa, mutta tuosta "ystäväpiiristä" sitäkin enemmän ja ymmärtävät Marinia paremmin kuinka ohkaisella pinnalla meidän hallituksen johtaja tällä hetkellä liikkuu.
 

Sp#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK aina välillä, EPS jalkapallo
Niin mikä ei täsmää? Eikös Marinin ainoa "mutku en ollut" tässä keississä oo "mutku en ollut huumausaineiden vaikutuksen alaisena"?
Se että PM on jatkuvasti selittelemmässä milloin on dokaamassa vaikka pitäisi olla karanteenissa, milloin vetelee lattialla Jallu kossuuuu ja kaljaa jauho jengi. Olettaisin että tämä olisi ok keskustelu jossain teinien bileissä kun faija tulee himaan, mutta en meidän pääministeriltä. Mutta ok. Kaikki julkisuus on hyvää sanna.
 

ILIMAVEIVI

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ei Marinin bilettämisessä ole mitään ongelmaa vaan siinä miten luotettava Pääministerin ystäväpiiri on kaikkinensa. Ikivanha sanonta että "seura tekee kaltaisekseen" pitänee paikkaansa.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Se että PM on jatkuvasti selittelemmässä milloin on dokaamassa vaikka pitäisi olla karanteenissa, milloin vetelee lattialla Jallu kossuuuu ja kaljaa jauho jengi.

Miksi tässäkin keississä piti vielä lisää selitellä "join vain mietoja, en vahvoja alkoholijuomia"?

Olisi ihan riittänyt "join alkoholijuomia", ei tuo "mietoja" pese asiaa mitenkään valkoiseksi eikä sitä moni edes usko.
 
Viimeksi muokattu:

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Miksi tässäkin keississä piti vielä lisää selitellä "join vain mietoja, en vahvoja alkoholijuomia"?

Olisi ihan riittänyt "join alkoholijuomia", ei tuo "mietoja" pese asiaa mitenkään valkoiseksi eikä sitä kukaan edes usko.
Miksei uskoisi?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös