Sami Vatanen NHL:ssä

  • 511 706
  • 935

Oskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turkulaiset joukkueet, Rantasmikko, Gordon Bombay.
Omasta mielestänikään Vatasen urassa ei ole juurikaan mitään traagista, mutta ymmärrän täysin, jos joku näkee asian niin. Olihan se hype silloin todella iso ja Vatasen otteet olivat liigassa vakuuttavat. Näytti olevan nuorella suomaisella pitkästä aikaa polku avoin nhl:ään, puolustajalla siis. Anaheimissa parit ekat kaudet olivat aika pitkälti sitä mitä Vataselta Suomessa odoteltiin, mutta sen jälkeen ei enää jostain syystä päässyt enää hypetyksen tasolle ja monta kautta tässä Vatanen on vain roikkunut mukana nhl:ssä.
Mahdollisuuksia olisi ollut parempaakin, mutta kelpo uran silti teki, jos jättää huomiomatta Suomen median hehkutus otsikot uran alkuvuosilta.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Pahoittelut muuten tänne että on sakeaa settiä tullut kirjoitettua. Olisi voinut vain pysyä pointeissa ilman turhaa piikittelyä.

En tykkää jälkiviisastella, mutta oli tuon sakean antini keskellä pointti. Ja se realisoitui vaikka kohelo muuttuikin Sveitsiksi. Toki Sami hylkäsi myös KHL-diilin.

Ja ei, en ole ylpeä tavasta jolla ylipäätään olen tunnehöyryissä rustannut.

Kaksijakoinen ura NHL:n puolella, mutta kyllä fanipoikana hattua nostan mielelläni.
 

Waqu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Dallas Stars
Minusta Vatasen urassa ei ole mitään traagista. Kaveri vetänyt puolentuhatta ottelua NHL:ssä, talous turvattu loppuelämäksi ja Sveitsistä ym. voi vielä hakea karkkirahoja. Kutsuisin sitä fantastiseksi suoritukseksi ja toivotan Samille nautintoa loppuelämään!

Aavistuksen ehkä oudoksun meidän fanien tapaa puhua ihmisten urista pettymyksinä voimakkaasti täältä ulkokehältä.

Erittäin hyvin sanottu. Onhan sitä kovan uran tehneitä "floppeja" paljonkin, floppeja ovat jonkun ulkoisen odotuksen tai varauksen takia.

Ei missään nimessä urassa ole mitään traagista. Silti tässä on ollut hieman äimänä että "joko nyt" ja etteikö siitä supertähteä tullut ja en ole koko asiasta mitään kirjoittanut. Tässä kun nyt hieman tasaantunut niin ajatuksiani Samista muovaa se uran näkeminen niin pirun läheltä, onhan sitä ihan samassa kaukalossa oltu. Lisäksi tuntuu, että se vuosi 2012 oli ihan juuri, kun Vatanen lainavuoden jälkeen Anaheimiin lähti. Kausi oli ihan timanttinen, pleijarit taisi päättyä nilkkavammaan Ässiä vastaan, mikä ei kuitenkaan mestaruusjunaa pysäyttänyt. Vatanen oli niin dominoiva peli nuorissa ja liigassa, että kovat odotukset olleet supertähtiluokkaan. Nämähän on monen asian summia, johkin toiseen organisaatioon tai oikeanlaiseen kouluun oikeassa paikassa niin näin olisi voinut käydä. Toisaalta huonoimmassa tilanteessa ei olisi pärjännyt NHL:ssä yhtään pienen kokonsa tai jonkun muun asian takia.
Aika harvalukuiseen joukkoon Suomalaisia on pystynyt Vatanen murtautumaan ja pelannut komean uran NHL:ssä. Ura jatkuu ja niitä komeita suorituksia saadaan ihailla vielä vuosia.

Onhan tässä sekin mahis, että huippukauden jälkeen ponkaistaan NHL:ään. En jotenkaan tähän usko, mutta jään innolla odottamaan. Kaikkea hyvää siis uran jatkoon ja aika monta lukua tässä kirjoittamatta, onhan mahis nousta kansansuosikiksi MM-kisoissakin. Lisäksi tämä voi aikaistaa paluuta JYPiin!
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tragedian sijaan Vatasen NHL-ura ylitti ainakin minun odotukseni; epäilin hänen jäävän klassiseksi väliinputoajaksi eli kiekolliseksi puolustajaksi, joka ei ole kiekollisilta ominaisuuksiltaan tarpeeksi hyvä kompensoimaan fyysisiä ja puolustuspään puutteita. Kaveri kuitenkin kaiversi itselleen lähes 10-vuotisen uran PA:ssa, mikä on kyllä kunnianarvoinen suoritus keneltä tahansa.

Jatkoajan otsikossa vilautettiin mahdollisuus NHL-paluuseen – näitä ei kaiketi hirveästi ole nähty Eurooppaan siirtyneiltä yli 30-vuotiailta.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Turha varmaan tulla taas kirjoittamaan, että Sami pilattiin Anaheimissa, kun hänestä tehtiin väkisin peruspakki. Se ei ollut Samin vahvuuksia ja ominaista pelaamistyyliä minun mielestäni. Olisi annettu vaan hyökätä, sitä oli ihanaa katsoa silloin Anaheim-uran alussa, ja odotukseni olivat todella korkealla. No, sitten päätettiin, että sen sijaan, että laitetaan puolustava pakki pariksi, niin tehdään Samista puolustuspelin mestari. No, siinä meni käsittääkseni hyökkäyspelin lahjatkin sitten sekaisin, kun piti ajatella puolustuspää ensin koko ajan. No, Sami kai itse parhaiten tietää, mikä siinä urakehityksessä pysäyksen aiheutti, tuollaisen kuvan minä vain sain. Tietenkin pieni koko aiheutti omat ongelmansa varsinkin fyysisessä ja puolustuspään pelaamisessa. Takana loistava tulevaisuus, nyyh.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Vatanen muuten jätti taakseen pelimäärissä mm. Mikko Mäkelän, Reijo Ruotsalaisen ja Ville Peltosen. Siinä on ihan riittävästi osoitusta, että mies on tehnyt Suomen(kin) mittapuulla poikkeuksellisen uran NHL:ssä.

Ossi Väänänen jäi tällä erää kuuden ottelun päähän. Eipä Ossin (toki olivat aika eri roolin pelaajia) kohdalla puhuta flopista, kuten ei pidäkään.
 

iLUZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Vatastahan pidettiin Suomessa NHL-uran alussa lähes suomikiekon (puolustuspään) tulevana pelastajana ja ehkä tästä johtuen itsestäkin tuntuu, että jotenkin piippuun ura jäi NHL:ssä. Se viimeinen askel jäi ottamatta ja (koska jossittelu on mukavaa) se olisi voinut tullakin, jos olisi ollut toisessa paikassa toiseen aikaan. NHL:ssä kun kaikki tähdet pitäisi osua kohdalle ja joskus vieläpä samaan aikaan.
 

Läskisalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, HauSi
Itse arvostan sitä, kun hommat tehdään omalla tavalla ja just niin kuin huvittaa. Uskoisin, että isompi kaukalo Samin ominaisuuksilla on kuin nenä päähän. Sveitsi on hieno maa ja eiköhän noilla lahjoilla ja taidoilla siellä tee ok-tiliä vielä viitisen vuotta. Eikä tarvi ihan verenmaku suussa painaa 80-100 matsia vuoteen.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Itse arvostan sitä, kun hommat tehdään omalla tavalla ja just niin kuin huvittaa. Uskoisin, että isompi kaukalo Samin ominaisuuksilla on kuin nenä päähän. Sveitsi on hieno maa ja eiköhän noilla lahjoilla ja taidoilla siellä tee ok-tiliä vielä viitisen vuotta. Eikä tarvi ihan verenmaku suussa painaa 80-100 matsia vuoteen.
En osaa itekään olla surullinen Samin puolesta... saati pettynyt. Yli 500 matsia NHLssä on kova saavutus, mutta veikkaan Samin nauttivan enemmän Sveitsin Liigassa. Onnea loppu-uralle!

Oikeesti toi NHL on varmasti noiden kymmenien tuhansien lentomailien, jäätävän mediaryöpytyksen ja valtavan pelimäärän kanssa niin perskeleen vaativa ja kuluttava paikka, että ihmettelen miten sieltä ei tuu enemmän porukkaa jo hyvissä ajoin Eurooppaan ja jopa Suomeen. Siis sitten kun on hyvät eläkerahat tienattu.
 

AgiiL

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Nähtävästi kommenttini Sami Vatasesta on aiheuttanut jonkin verran eriäviä näkemyksiä. Ihan vain tarkentaakseni hiukan viestiäni: ei tuossa ollut tarkoitus mitenkään mollata Sami Vatasta tai painaa hänen saavutuksiaan alas, vaan verrata kaverin NHL-uraa siihen, mitä häneltä n. 10 vuotta sitten lähes kaikki odotimme. Vatanen ei pelannut missään nimessä mitenkään "huonoa" NHL-uraa, mutta poistui NHL:stä aivan erilaisena pelaajana ja erilaisella maineella kuin sinne lähtiessä. Tuo neloskierroksen varaus on sinänsä hämäävä tilasto, sillä vuoden 2009 varaustilaisuuden aikoihin Vatanen ei ollut pelannut vielä yhtäkään liigapeliä mutta pelasi seuraavana keväänä jo miesten MM-kisoissa. Jos olisi ihan vain peruslupaus niin mitä Vatanen olisi noissa kisoissa tehnyt? Vatasen kaltaista selkeää NHL-tason kiekollista pakkilupausta ei Suomesta ollut tullut aikoihin ja oli tuo nyt aivan ilmiselvää että Vataselta odotettiin pitkää ja menestyksekästä NHL-uraa.

Jotain hypestä kertonee se, että vuonna 2014 Vatasen NHL-uran alkutaipaleella mikäpä muukaan julkaisu kuin itse Jatkoaika julkaisi argumenttipohjaisen artikkelin, jossa Jatkoajan Miika Arponen kehuu Vatasen olevan tuona hetkenä parempi kuin Erik Karlsson. Vatasesta povattiin huomattavan paljon pisteitä tekevää kiekollista pakkia änärijäille pitkäksi aikaa ja useita vertauksia Reijo Ruotsalaiseen tehtiin jo ennen taalajäille lähtöä. Toki ei Vatanen itseensä kohdistuneita odotuksia voinut päättää, mutta kyllä erittäin monen jääkiekkoa seuraavan suomalaisen mielestä (kuulun myös itse tähän joukkoon) Vatanen oli noihin aikoihin suomalaisella mittarilla superlupaus, jollaista ei oltu nähty aikoihin. Vatanen kuuluu mielestäni jokseenkin samaan sarjaan Mikael Granlundin kanssa: samana aikakautena Suomessa taivaisiin asti hypetettyjä superlupauksia, jotka ovat pelanneet kunnioitettavat ja oikein kelpo NHL-urat mutta eivät ole vastanneet urillaan kokonaisuudessaan aivan niitä odotuksia, mitä moni heiltä odotti parikymppisinä.

Minusta Vatasen urassa ei ole mitään traagista. Kaveri vetänyt puolentuhatta ottelua NHL:ssä, talous turvattu loppuelämäksi ja Sveitsistä ym. voi vielä hakea karkkirahoja. Kutsuisin sitä fantastiseksi suoritukseksi ja toivotan Samille nautintoa loppuelämään!

Aavistuksen ehkä oudoksun meidän fanien tapaa puhua ihmisten urista pettymyksinä voimakkaasti täältä ulkokehältä.
Hieno juttu että Vatanen on tähän pystynyt, hattu vaan pois päästä ja nautintoa hänelle toivon myös itse. Ei ollut tosin kirjoitukseni pointti ollenkaan. Esim. Jesse Puljujärveä voidaan luonnehtia flopiksi, onnistujaksi tai miksikä tahansa näiden väliltä, riippuen täysin mistä näkövinkkelistä asiaa haluaa katsoa. On Puljukin tienannut urallaan jo miljoonia dollareita rahaa ja pelannut parisensataa ottelua NHL:ssä, mutta odotuksiin ja mediahypeen nähden vuoden 2016 nelosvarauksena Puljun ura on ollut melkoinen "pettymys" NHL:ssä jos näin voi sanoa näin ulkokehältä. Vatanen ei ollut ollenkaan mikään "floppi", mutta NHL:n kaikkien aikojen suomalaisten puolustajien pistepörssissä sijalla 11 oleminen ja 30-vuotiaana NHL:stä poistuminen ei ole välttämättä sitä, mitä moni olisi odottanut vuonna 2012 kun Vatanen NHL:ään lähti ja se saa näin Vatasen OG-fanina miettimään, että miksi näin kävi.
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Sami Vatanen, suuri suomalainen NHL-tragedia. Jaaha. Lonkalta tästä nyt sanoisin että vaikkapa Kaj Linna ja Joni Pitkänen on ainakin vähän suurempia tragedioita kuin Vatasen ura. Teemu Pulkkinen, Petteri Nummelin ja Ville Peltonen ovat sitten kanssa varmaan aika isoja tragedioita jos Vatanenkin on. Kai Ville Leino ja Jori Lehteräkin voidaan samaan koriin niputtaa, traagisia kohtaloita kumpainenkin, niin ja Petri Kontiola myös, ja laitetaan hei vielä Lasse Kukkonenkin. Ja Jere Karalahti, siinäpä vasta tragediaa kerrakseen, paitsi jos kysyy mieheltä itseltään tai Tapulin paviaaneilta, heidän silmissään kaikki meni Jerellä ihan vitun hyvin.

Se että painelee lähelle 500 NHL-peliä ja pakin tontilta tekee 200 pistettä, ja tienaa siinä ohimennen joku 20 miljoonaa, niin ei se nyt ehkä tragediaksi kuitenkaan taivu. Olkoonkin että aineksia vielä kovempiinkin lukemiin olisi varmasti lahjojen puolesta ollut. Lydmania vähemmän teki Vatanen pisteitä, joo, mutta toisaalta taas vaikkapa semmoset nimet kuin Nummelin, Karalahti, Lepistö, Koistinen ja Salmela jäivät Vatasen taakse, vaikka laskisi noiden kaikkien pisteet yhteen. No, toisaalta siinä on kyllä pari tragedia-veijoakin mukana, vai onko ne nuo kaikki muutkin sitten myös traagisia NHL-tarinoita, on varmaan.

Snadisti jäi potentiaalia ehkä lunastamatta, mutta kyllä noilla lukemilla voi jo ihan pystypäin golf-kentillä kuljeskella. Iän puolestahan Vatasella on vielä hyviä surffailuvuosia jäljellä, ja jos edes vähän nappaa vielä yrittää niin eiköhän tuo majuun mahdu jokusen turnauksen vielä painelemaan. Tiedä vaikka vielä Suomeenkin tulisi perheensä kanssa vähän pelailemaan, lätkääkin välillä kun golfilta ehtii.
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Katselin Geneven seudun golfmahdollisuuksia ja ihan kaupungin lähellä näyttää olevan ainakin viisi kenttää ja vähän kauempana Genevejärven ympäristössä tai mentäessä Lyonin suuntaan, tarjonta luonnollisesti on "kohtuullinen". Sydäntalvella Keski-Euroopassakin tosin saattaa olla ihan pakkasta, joten täysin ympärivuotinen golfkohde Geneve tuskin on, siis verrattuna johonkin Dubaihin tai Jenkkien lämpimiin osavaltioihin, mutta nopeastihan tuolta lentää vaikka Mallorcalle.
 
Viimeksi muokattu:

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Loppupeleissä onko sillä erityistä väliä, lunastiko joku ne odotukset, joita häneen asetettiin teininä? Esimerkiksi vaikka Chris Phillips. Aika moni jonne varmaan nauraisi että ai kuka vittu, ja Chara meni kolmosella. Phillipsistä ei ykkösvarauksen kaltaista tähteä tullut, mutta pelasi Ottawassa miltei 1300 ottelua. Kuulostaa nappivaraukselta. Phillips on ymmärtääkseni hyvässä kondiksessa, rahaa löytyy miljoonatolkulla ja asema Ottawassa on ikuisesti taattu. Ilmaisia lounaita tulee joka nurkalta.

Aki Berghän meni sitten samoihin aikoihin (oliko jopa sama draft, en jaksa paskalla kännykällä katsoa) kolmosena. Ei tullut tähteä, tuli NHL-jyrä joka voi tehdä mitä haluaa. Aki on niin sairas mies että pesee Turun rahaseuran paitoja.

Jos hyvän uran pelanneita miljonäärejä jostain säälisin, niin mahdollisesta toimintakyvyn alenemisesta pelin johdosta. Johan Franzen varmaan vaihtaisi aika mielellään pankkitilinsä saldon siihen, että muistaisi eilisen päivän tapahtumat. Nämä on niitä tragedioita, ei se, että ylimitoitettuja odotuksia kantanut pelaaja ylittää ne "realistiset" odotukset.
 

hooceebruins

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, Janette Lepistö
Loppupeleissä onko sillä erityistä väliä, lunastiko joku ne odotukset, joita häneen asetettiin teininä? Esimerkiksi vaikka Chris Phillips. Aika moni jonne varmaan nauraisi että ai kuka vittu, ja Chara meni kolmosella. Phillipsistä ei ykkösvarauksen kaltaista tähteä tullut, mutta pelasi Ottawassa miltei 1300 ottelua. Kuulostaa nappivaraukselta. Phillips on ymmärtääkseni hyvässä kondiksessa, rahaa löytyy miljoonatolkulla ja asema Ottawassa on ikuisesti taattu. Ilmaisia lounaita tulee joka nurkalta.

Aki Berghän meni sitten samoihin aikoihin (oliko jopa sama draft, en jaksa paskalla kännykällä katsoa) kolmosena. Ei tullut tähteä, tuli NHL-jyrä joka voi tehdä mitä haluaa. Aki on niin sairas mies että pesee Turun rahaseuran paitoja.

Jos hyvän uran pelanneita miljonäärejä jostain säälisin, niin mahdollisesta toimintakyvyn alenemisesta pelin johdosta. Johan Franzen varmaan vaihtaisi aika mielellään pankkitilinsä saldon siihen, että muistaisi eilisen päivän tapahtumat. Nämä on niitä tragedioita, ei se, että ylimitoitettuja odotuksia kantanut pelaaja ylittää ne "realistiset" odotukset.

Bryan Berardkin varmaan haluaisi nähdä kunnolla. En tosin tiedä miten paljon se silmävamma vaikuttaa normaaliin elämään, mutta osin sen kanssa kuitenkin 619 peliä ja 323 pistettä.

Edit. Ja iso rispekti siitä, että pelasi vielä kai pari? kautta vamman kanssa.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vatanen muuten jätti taakseen pelimäärissä mm. Mikko Mäkelän, Reijo Ruotsalaisen ja Ville Peltosen. Siinä on ihan riittävästi osoitusta, että mies on tehnyt Suomen(kin) mittapuulla poikkeuksellisen uran NHL:ssä.

Ossi Väänänen jäi tällä erää kuuden ottelun päähän. Eipä Ossin (toki olivat aika eri roolin pelaajia) kohdalla puhuta flopista, kuten ei pidäkään.
Juuri näin, sitä ennen jo dominoinnit liigassa, ja nyt vielä tuollaisen NHL-uran jälkeen vaikka sellaiset 5-7 vuotta tästä eteenpäin Euroopan kaukaloissa tämän mantereen huipputasolla niin on se nyt perkele, jos vakavalla naamalla joku tulee sanomaan että tuollainen ura on jotenkin pettymys.

Vähän jos malttaa alkaa laittaa perspektiiviin mitä se vaatii että pikkujunnu jostain nappulajäiltä kasvaa ja kehittyy sekä etenee tuolle tasolle, niin ylpeä siinä saa olla kaikesta mitä on saavuttanut ja mitä varmaan siis vastedeskin vielä tulee urallaan tekemään. Toivottavasti Vatanen ottaakin nyt tulevat vuodet oikeanlaisella otteella että pelaa siellä missä oikealta tuntuu, tietämättä mikä perheen yhteinen näkemys reissaamiseen on niin nyt on aika kiva sauma halutessaan nähdä ja kokea vaikka parin hyvän Sveitsin-vuoden jälkeen esim. SHL ja miksei siitä uran päätteeksi ympyrän sulkemiseksi JYP ja sitä myötä näkisi Liigankin meiningin vielä. Kuten @FASlapsikin näkyi laittavan niin nyt pääsee halutessaan ja jos taso vaan riittää mm. maajoukkuerinkiin pyörimään jne. Ihan kivan kuuloista.

Hieno peliura ja vielähän sitä on rutkasti jäljellä.
 

Pottakameli

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Samin kanssa samoilla kulmilla varttuneena ja samoilla ulkojäillä sekä kaduilla pelanneena on ollut hauska seurata minne asti poika on ponnistanut. Muutavia vuosia vanhempana emme tietysti olleet tekemisissä kuin höntsätessä... Siellä ei ikärajoja ollut.

Tietysti Sami oli jo silloin parempi kuin kaikki muut ja aikuisiakin nöyryytettiin surutta.

Vuosia vierinyt ja nyt tuo nulikka on 30 vuotias ja itse vielä hieman vanhempi...komea ura jo tähän asti ja pelivuosia on vielä jäljellä, jos niin haluaa.

Saa nähdä nähdään Samia vielä joskus JYPn paidassa.. Riittääkö himoa enää?
 

müller

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jaahas, eilen laitoin Geneveen hakemuksen vetämään, ja nyt Sami on sitten allekirjoittanut sopimuksen Servetteen. Sattumaako? En usko. Siitä onkin tovi kun ollaan samassa kaupungissa asuttu. Toinen on tienannut miljoonia rapakon takana ja toisella on opintovelkaa ja pienet tulot. Tiedä sitten kumman ura on ollut tragedia ja kumman ei. Saas nähdä pääseekö livenä kattomaan Samin otteita Sveitsissä, toivottavasti pääsee.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Ei missään nimessä urassa ole mitään traagista. Silti tässä on ollut hieman äimänä että "joko nyt" ja etteikö siitä supertähteä tullut ja en ole koko asiasta mitään kirjoittanut. Tässä kun nyt hieman tasaantunut niin ajatuksiani Samista muovaa se uran näkeminen niin pirun läheltä, onhan sitä ihan samassa kaukalossa oltu. Lisäksi tuntuu, että se vuosi 2012 oli ihan juuri, kun Vatanen lainavuoden jälkeen Anaheimiin lähti. Kausi oli ihan timanttinen, pleijarit taisi päättyä nilkkavammaan Ässiä vastaan, mikä ei kuitenkaan mestaruusjunaa pysäyttänyt. Vatanen oli niin dominoiva peli nuorissa ja liigassa, että kovat odotukset olleet supertähtiluokkaan. Nämähän on monen asian summia, johkin toiseen organisaatioon tai oikeanlaiseen kouluun oikeassa paikassa niin näin olisi voinut käydä. Toisaalta huonoimmassa tilanteessa ei olisi pärjännyt NHL:ssä yhtään pienen kokonsa tai jonkun muun asian takia.
Aika harvalukuiseen joukkoon Suomalaisia on pystynyt Vatanen murtautumaan ja pelannut komean uran NHL:ssä. Ura jatkuu ja niitä komeita suorituksia saadaan ihailla vielä vuosia.

Ja jumalauta mitä jälkeä olisi tullut, jos Vatasta ei olisi saanut hakata ja huitoa koko viisikon voimin kentän päästä päähän ja lopuksi vielä kuunnella pressissä, kun ÄIJÄÄÄÄH Suikkasta vituttaa ja itkettää, että vastustajalla on yksi NHL-tason pelaaja ja heillä ei yhtään.

Tosi asia on, että sekä Granlund, että Vatanen olisivat tehneet vielä järkyttävämpää tuhoa, jos heitä ei olisi saanut hakata kuin vierasta sikaa. En ole JYPin paidassa nähnyt tuon jälkeen yhtä dominoivaa pelaajaa ja tuskin tulen näkemään.

Vaikka tiedän, että Miro Heiskanen on parempi pelaaja, kyllä minä edelleen katson mielummin Vatasen pelaamista. Mutta ehkä se on se fanipoika sisälläni, mikä on edelleen innoissaan siitä ensimmäisestä aidosta JYP-lähtöisestä NHL-pelaajasta. Jossain meidän todellisuutta paremmassa todellisuudessa Vatanen on Norris Trophyn voittanut ja Stanley Cupin hartiakorkeuteen nostanut tähti. Tässä todellisuudessa on tyydyttävä siihen, että Vatanen oli sen pitkän synkän jakson jälkeen vihdoin aidosti näyttävä suomalainen pelaaja, jolta pystyi odottamaan isoja tekoja ja kovia saavutuksia kaikkien niiden petterinokelaisten ja puukäsipakkien jälkeen.
 

Waqu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Dallas Stars
Ja jumalauta mitä jälkeä olisi tullut, jos Vatasta ei olisi saanut hakata ja huitoa koko viisikon voimin kentän päästä päähän ja lopuksi vielä kuunnella pressissä, kun ÄIJÄÄÄÄH Suikkasta vituttaa ja itkettää, että vastustajalla on yksi NHL-tason pelaaja ja heillä ei yhtään.

Tosi asia on, että sekä Granlund, että Vatanen olisivat tehneet vielä järkyttävämpää tuhoa, jos heitä ei olisi saanut hakata kuin vierasta sikaa. En ole JYPin paidassa nähnyt tuon jälkeen yhtä dominoivaa pelaajaa ja tuskin tulen näkemään.

Tämä sama tuli kanssa mieleen, mutta en viitsinyt vanhoja arpia ruveta enempää repimään. Kuitenkin olihan se loukkaantuminen pleijareissa aivan selviö kun aivan jatkuvasti tuli iskua ja taisi se loukkikin tulla sääntöjen vastaisesta touhusta mistä pienellä rangaistuksella selvittiin. Näitä muistelemalla myös tajuaa liigan tuomarilinjan menneen eteenpäin ja parempaan suuntaan.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Tämä sama tuli kanssa mieleen, mutta en viitsinyt vanhoja arpia ruveta enempää repimään. Kuitenkin olihan se loukkaantuminen pleijareissa aivan selviö kun aivan jatkuvasti tuli iskua ja taisi se loukkikin tulla sääntöjen vastaisesta touhusta mistä pienellä rangaistuksella selvittiin. Näitä muistelemalla myös tajuaa liigan tuomarilinjan menneen eteenpäin ja parempaan suuntaan.

Kyllähän sen näki siinä neljännessä pelissä, että kohta sattuu, kun Sami vain painaa päätyyn tilanteessa kuin tilanteessa. Samin halu ratkaista pelejä ja se nälkä millä siellä kentällä mentiin oli aivan omaa luokkaansa. Vatasen kannalta ikävimpiä seikkoja noissa Teemu Kesän polvitaklauksessa ja Savinaisen ryntäilyissä oli, että jäi ne kovat kevään pelit kokematta. Tällä tarkoitan juurikin MM-kisoja joihin Vatanen olisi valittu heittämällä joka JYP-kevät.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Waqu

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
Petteri Nummelin ja Ville Peltonen ovat sitten kanssa varmaan aika isoja tragedioita jos Vatanenkin on.

Se että painelee lähelle 500 NHL-peliä ja pakin tontilta tekee 200 pistettä, ja tienaa siinä ohimennen joku 20 miljoonaa, niin ei se nyt ehkä tragediaksi kuitenkaan taivu. Olkoonkin että aineksia vielä kovempiinkin lukemiin olisi varmasti lahjojen puolesta ollut. Lydmania vähemmän teki Vatanen pisteitä, joo, mutta toisaalta taas vaikkapa semmoset nimet kuin Nummelin, Karalahti, Lepistö, Koistinen ja Salmela jäivät Vatasen taakse, vaikka laskisi noiden kaikkien pisteet yhteen.

Vatasen ura oli mielestäni varsin hyvä jenkeissä, vaikka alamäki olikin hieman odotettua nopeampi ja syvempi. Mistään flopista on turha puhua, mutta hänen ja esim Granlundin kohdalla nähtiin vain täysin yliampuva hypetyskampanja silloin nuorena, mikä vääristi odotuksia.

Mielestäni on kuitenkin aika turhaa verrata nykypelaajia ainakaan ysärin vastaaviin. Joku Salmela vielä menee kun on "samaa aikakautta". Peltonen, Nummelin, Kiprusoff jne tekivät toki heikommat NHL-urat, mutta onhan siihen selvät syytkin. Ysäri-NHL ei ollut helppo paikka "Euroopan pehmeille pojille". Joukkueita oli ensinnäkin paljon vähemmän kuin nykyään ja toisaalta peli oli fyysisyydeltään ihan eri planeetalta kuin tämän hetken pehmolätkä.

Sinällään hieman karsastan näiden "golffareiden" hypetystä ja jalustalle nostoa. Vatanen ja esim Teuvo Teräväinen tekevät toki hienot NHL-urat, mutta he hyötyvät todella paljon tämän hetken pumpulinpehmeästä NHLstä. Monet Suomen ysäritähdet olisivat tehneet myös hyvää uraa jenkeissä jos joukkueita olisi ollut 30+ kpl ja jos pelin painotukset olisivat olleet samansuuntaiset kuin nykyään..
 

müller

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Vai että pehmolätkä. En kyllä ymmärrä tätä NHL:n kovaluu-aikakauden ihainnointia. Nyky-änärin taso on paljon kovempi kuin silloin juurikin sen takia, että turhaa urpoilua kaukalossa on kitketty. Kyllä ite ainakin mieluummin katon taitotasoltaan kovaa lätkää kuin jotain poikittaisia ja jatkuvaa hanskojen tiputtelua. Silloin piti jokaisella taitopelaajalla olla kaukalossa henkivartija ja pohjoisamerikkalaisilla meni kuuppa jumiin kun mammanpojat rapakon tältä puolen tuli viemään kuin litran mittaa. Mitä hienoa tuossa nyt on? Fyysisesti kova peli ei ole sama kuin tasoltaan kova peli.

Paljonkohan muuten Vatasen loukkaantumisherkkyys vaikutti NHL-uran laskuun? Tuntu siltä että sillä oli jatkuvasti jotain pikkuloukkia. Eikä nyt mikään ihme pelityylin takia, se oli selvä jo silloin JYP-aikaan.
 

Seinänen

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Paljonkohan muuten Vatasen loukkaantumisherkkyys vaikutti NHL-uran laskuun? Tuntu siltä että sillä oli jatkuvasti jotain pikkuloukkia. Eikä nyt mikään ihme pelityylin takia, se oli selvä jo silloin JYP-aikaan.
Tottakai siihen pelityyli vaikuttaa, mutta Vatasen tapauksessa myös vaatimaton kesäharjoittelu motivaatio ja kehon huolto ylipäätään offseasonilla on aivan varmasti osasyyllinen noihin loukkaantumisiin ja loukkaantumisherkkyyteen.
 

müller

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tottakai siihen pelityyli vaikuttaa, mutta Vatasen tapauksessa myös vaatimaton kesäharjoittelu motivaatio ja kehon huolto ylipäätään offseasonilla on aivan varmasti osasyyllinen noihin loukkaantumisiin ja loukkaantumisherkkyyteen.
Juu tietenkin, en tuota missään vaiheessa kieltänytkään, ei noi asiat toisiaan pois sulje. Vatanen oli jo aikoinaan tunnetusti laiska treenaamaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös