Salonoja pisti Bluesin myyntiin

  • 269 065
  • 1 005

VonRetee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Sepä kiva. Onneksi sinunkaltaisia ihmisiä on hyvin vähän, sillä nyky-Blues ei kiinnosta käytännössä ketään. Ja kyllä sitä opitaan pikkuhiljaa tuntemaan niitä vastustajia KHL:stäkin.

Oleg Kvasha, noin 500 NHL ottelun mies. Tehnyt yli 50 pistettä parhaimmillaan NHL:ssä. 32-vuotias parhaassa iässä oleva kiekkoilija. Venäjän olympiajoukkueessa sekä world cupissa pelannut pelaaja.

Kyllä varmasti kiinnostaisi enemmän jos markkinoitaisiin kunnolla ja lipun hintoja samalla hitsaittaisiin alemmas. Ei nämä Suomalaispelurit KHL:ssä ole mitään supertähtiä täällä ja tuskimpa halli tulee täyteen kun O.Osala vierasjoukkueessa pelaamassa. Puhumattakaan Immosesta, T.Tarkista, Kapasesta.. Ym.
Nyt vähän realistisuutta peliin. Jos Barona on mahdollista saada pienellä markkinnoinilla yli puoleksi täyteen Sm-liigan vähemmän kiinnostavia joukkueita vastaan niin aika vaikea on uskoa, että halli tulisi edes puoleksi täyteen näitä tuntemattompia KHL-joukkueita vastaan.
 

Mapkob

Jäsen
Suosikkijoukkue
KHL, Jokerit
Onhan Espoossa pelattu KHL-kiekkoa ja ainakaan silloin yleisöä ei homma juurikaan kiinnostanut. Muistaako kukaan paljon oli tuolloin yleisömäärä?
Sehän oli jotain 300-1000 katsojan välissä muistaakseni? Latvian pojilta oli unohtunut markkinointi kokonaan ja lipunmyyntikin oli aika väsynyttä touhua, myivät sillä ovelta mitä jaksoi maksaa.
 

Erling

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Kiekko-Espoo, Arsenal, Honka
Kuten todettua, itse olen espoolainen. Olen käynyt silloin tällöin katsomassa sekä Bluesin lätkä että Hongan futismatseja, ja kyllä ainakin musta sitä espoolaisuutta on enemmän noissa Hongan matseissa..Tämä ei ollut provo ja myönnän hyvin, että tämä saattaa olla subjektiivinen ajatusmalli. Lätkäjoukkehan minulla jo on, mutta futisjenginä Honka saa minut ainakin hieman syttymään!

En sanoisi, että Honkakaan on mitenkään hirveän yhteisespoolainen. Se on ennen kaikkea Tapiolan joukkue. Muilla alueilla merkittäviä ovat EPS, Espa ja Pohjois-Espoon/Leppävaaran FC Espoo. Toki Honka on näistä isoin ja pelaa liigaa, mutta kuten Bluesin kohdalla, ei voida todellakaan puhua mistään yhteisestä espoolaisesta asiasta.

Siinä mielessä esim nimim. scholl on puhunut jo pitkään asiaa, että ehkä identiteetin rakentaminen ennen kaikkea espoolaisuuden kautta on vähän ongelmallista. Mitään oma kylä, omat pojat touhua on näin laajassa, hajanaisesti asutetussa ja muualtamuutolla kasvavalla kaupungissa vaikea organisoida. Varsinkin kun kaupungin laji-ihmiset ovat identifioituneet vanhempiin, pienempiin seuroihin (itsehän olin aikanaan nimenomaan jäähonkalainen). Nyt vasta pari vuotta sitten Matinkylässä, Laaksolahdessa, Leppävaarassa ja Espoonladessa pelaa 8-12 -vuotiaita bluesilaisia. Ja meillä on ollut kilpailukykyinen liigajoukkue ehkä kymmenen vuotta.
Entäs sitten jos se on perinteisempien joukkueiden kannattajien mielestä noloa tai häpeällistä. Niin se vain nyt on, että sillä on vaikutusta. Meitä joille Espoo Blues merkitsee paljon on todella vähän. Väittäisin jopa, että vähemmän kuin espoolaisen kiekkoilun parissa olevia, joille jokin muu liigajoukkue on tärkeämpi.

Toki osa lajia lähellä olevista, ja valtaosa nykyisistä junnuista, "kannustaa" Bluesia, ja usein heille on tärkeää espoolaisuus sekä nuorten mahdollisuus kulkea tie aina liigaan asti. Mutta suurta yleisöä ei tämä kiinnosta. Ei massoja kiinnosta missä joku tomisallinen tai rooperanta on pelannut ulkolätkää; suurin osa näistä massoihin kuuluvista ei edes tiedä missä on Kivenlahti, mikä oli kupla, kuka Jan Långbacka on tai mitä Matinkylän Mahti merkitsee. Eikä tarvitsekaan, ei Baronalla pelaavan joukkueen espoolaisuudella ole heille mitään merkitystä. Ne 1000-1500 rivikatsojaa, 10-15 täyttä aitiota sekä klubiseuruetta ja noin 50 000 euroa (liput+muut) per runkosarjapeli ovat kiinnostuneita kilpalukykyisestä joukkueesta, ammattitaitoisesta organisaatiosta, laadukkaista palveluista sekä miellyttävistä olosuhteista.
Ehkä sitten joskus näiden "ylimääräisten" lisäksi hallilla on nykyisen 2500 fanin sijasta samanmoinen lisää.
Salonojan ongelma on se, että hän oletti, että näitä tosifaneja on enemmän. Tarpeeksi täyttämään halli ja tuottamaan rahaa. Nyt hän syyttää yleisöä ja espoolaista kiekkokokulttuuria siitä ettei onnistunut, ja moni muu täällä pyörittelee päätään "kuinka tämä on käsittämätöntä noin isolle kaupungille" ja kuinka "meillä täällä perinteikkäässäpikkukaupungissaollaankunnonfaneja ja homma toimii, teille ei kelpaa mikään...hopeaakin saitte". Kelatkaa nyt; Espoossa on ollut yhtenäinen ja kilpailukykyinen, yhden seuran ympärillä pyörivä, kiekkokulttuuri ehkä kymmenen vuotta. Ei perinteet, kulttuuri, tapa käydä vuosi toisensa jälkeen peleissä koko joukolla, no matter what, hetkessä synny.

Se, että seura, halli tai varmaankin molemmat ovat tappiollisia ei ole selitettävissä espoolaisuudella tai sen puuttumisella, espoolaisten nirsoilulla tai HIFK:n ulkomainoksilla. Se on selitettävissä epäjohdonmukaisella, kokemattomalla ja ammattitaidottomalla johtamisella.
Jääkiekkoseuran pyörittäminen on helvetin hankalaa touhua. Ja Espoon kaltaisessa kaupungissa se on helvetin paljon vaikeampaa, jos ei tiedosta kaupungin erityisluonnetta.
Se ei riitä, että joukkuessa on yhtenä vuotena liigan top3 tähtipelaaja tai toisena vasta finaaleissa taipuva taisteleva soturilauma. Tarvitaan organisaatio johon luottaa, organisaatio joka "takaa" määrätietoisella ja jatkuvuuteen perustuvalla toiminnallaan, että tässä ollaan ja ollaan muuten vielä sadan vuoden päästäkin kun naapurin seura juhlii kaksisataavuotisiaan. Tarvitaan organisaatio joka luottaa omaan toimintaansa ja joka tarjoaa hyvän tuotteen, jossa on tarttumapintaa. Tuotteen joka ei päästä otteestaan...
 

Masculine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tosin jos Blues olisi sen Suomen KHL-jengin farmi, KHL-jengikin olisi todennäköisesti Blues ja silloin Bluesin fanit kannustaisivat sitä. Paitsi mököttäjät. :)

Niin meinaat, että vaikka nykyinenkään meininki ei saa ihmisiä hallille, niin ne alkaisivat käydä katsomassa kahden eri joukkueen pelejä KHL:n tullessa kaupunkiin? Vai hylkäisivät sen oman seuransa, vaan että saavat nähdä parempia pelaajia uuden seuran puitteissa?
 

rip-off

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins, Steelers
Täällä nyt parilta ilmeisen innokkaalta, ja heitetään nyt veikkauksena, että jotain venäläistaustaa omaavilta, Blues-kannattajalta unohtuu se, että KHL ei tällä hetkellä ole keskimääräisen suomalaisen perusduunarin huulilla. Sitä ei seurata iltapäivälehdissä, ei näytetä maaleja urheiluruudussa, ei spekuloida urheilulehdessä (niin paljoa kuin SM-liigaa), eikä varsinkaan analysoida työpaikkojen kahvihuoneissa iltapäiväkahveilla.

Tämä sosiaalinen, perinteisiin ja historiaan perustuva kanssakäyminen toisten ihmisten kanssa on yksi suurimpia syitä, miksi itse seuraan SM-liigaa. Jos haluan katsoa puhtaasti hyvää jääkiekkoa, katson maailman parasta sarjaa, joka on NHL. SM-liiga herättää tunteita, koska se veljen siskon mieskin tietää, että mitä joukkuetta siinä kannattaa. Myös pomon kanssa voi vetää pienet small talkit SM-liigakiekosta, vaikka muuta keskusteltavaa ei olisi. KHL ei tätä aukkoa täytä. Pelasi siellä Espoo Blues tai ei. SM-liiga tulee silti olemaan valtakunnallisesti se seuratuin kiekkosarja ja sosiaalisessa kanssakäymisessä ykköspuheenaihe.

Useat mun hyvät ystävyyssuhteet sisältää ihan koko vuoden kestävää kiekkojauhantaa. Yhtälailla työpaikalla löydään vetoa SM-liigatuloksista. Näen myös frendejäni kiekkopeleissä, vaikka olisivat "väärän" joukkueen kannattajia. Tästä en halua luopua. Ja siksi KHL ei kiinnosta minua, eikä tuskin hirveän montaa muutakaan aidosti SM-liigan kautta jääkiekkoseuraamisensa aloitellutta kiekkodiggaria.

Espoo Blues KHL:ssä tarkoittaisi sitä, että kävisin varmaan katsomassa jonkun matsin KHL-kiekkoa, mutta tuskin seirausin liigaa läheskään niin aktiivisesti kun nyt seuraan SM-liigaa. On aivan eri asia fiilistellä tätä KHL-optiota, jos jo entuudestaan seuraan KHL:n pelejä. Suurin osa suomalaisista ei seuraa. Minä en seuraa, vaikka niitä tulee omilta maksukanavilta kokoajan. Ei kiinnosta. NHL täyttää sen aukon mun elämässä.

En silti ole varma, että tippuisiko kokonaisuutena katsojamäärät peleissä. Venäläisiä on PK-seudulla aika paljon. Heillä on fyrkkaa. Ehkä Baronasta ja KHL-peleistä muodostuisi jonkin sortiin kohtaamispaikka tälle väestölle. Harmi vaan, että siinä prosessi suurin osa Espoo Blues faneistä menettäisi oman joukkueensa. KHL-mehustelijat täällä voisivat vähän miettiä sitäkin näkökulmaa, kun omaa näkemystään ja innostustaan täällä jakavat.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
KHL-mehustelijat täällä voisivat vähän miettiä sitäkin näkökulmaa, kun omaa näkemystään ja innostustaan täällä jakavat.

Tarkoitatko nyt niitä noin kolmea tuhatta espoolaista, jotka jaksavat peleissä käydä? Heidänkö takia ei mitään uutta saisi rakentaa? Jos vaihtoehdot olisivat Salonojan luovuttamisen jälkeen alasajo tai KHL, niin olisiko nämä kolme tuhatta espoolaista onnellisempia ensimmäisen vaihtoehdon toteutumsesta? Meni joukkue, mut onneks ei alettu venäläisten kanssa pelaamaan?

Vaikken sinällänsä mitään pahaa Bluesille toki halua, niin tilanne näyttää tällä hetkellä pahalta ja omat "haihattelut" lähtevät lähinnä siitä, että jos dramaattisia muutoksia tapahtuu, niin mitä hyvää niissä olisi nähtävissä. Eli ei viilellä niitä ranteita auki, ennenkuin mahdollisesti uutta kakkua on maistettu. Lisäksi tuntuu siltä, ettei täällä viime kevään opetuksista huolimatta tahdota ymmärtää, minkä verran sitä jengiä tässä ympärillä on. Kun tarpeeksi kiinnostavaa settiä oli tarjolla, Barona-areena täyttyi kahden tapahtuman osalta vartissa. Voikohan tätä edes korostaa liikaa? Ellei suurin osa tästä massasta tullut "lähi" kunnista, niin uskaltaisin kuitenkin väittää, että naapurit laskettiin tuhansissa, ei sadoissa.
 

msg

Jäsen
Sehän oli jotain 300-1000 katsojan välissä muistaakseni? Latvian pojilta oli unohtunut markkinointi kokonaan ja lipunmyyntikin oli aika väsynyttä touhua, myivät sillä ovelta mitä jaksoi maksaa.

Kuten olemme alkukaudella saaneet muiden joukkueiden kannattajien Bluesin yleisömääräkommenteista lukea, niin markkinoinnin puute ja lipun myynnin ongelmat eivät ole mikään syy alhaisiin yleisömääriin. Voidaan siis todeta, että KHL Espoossa ei kiinnosta maksavaa yleisöä.
 

rip-off

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins, Steelers
Tarkoitatko nyt niitä noin kolmea tuhatta espoolaista, jotka jaksavat peleissä käydä? Heidänkö takia ei mitään uutta saisi rakentaa?

En. Kunhan kommentoin, minkä takia montaa tälle palstalle kirjoittavaa Blues-kannattajaa ei KHL tällä erää ihan suorilta käsin lämmitä yhtä lailla kun SM-liiga. Tässä on nyt pari sivua vedetty "eipäs-juupas" vääntöä parin KHL-diggarin ja muutaman ei-niin-KHL:stä-innostuneen välillä. Näkökulmat ovat aivan erilaiset. Jos seuraat jo ko. sarjaa tämä mahdollisuus on varmasti ihan kiinnostava. Jos et seuraa ja olet oikeasti kiinnostunut SM-liigasta, tämä mahdollisuus on aika pelottava. Jos et kannata Bluesia, tämä mahdollisuus voi silti olla kiinnosta, koska et varsinaisesti "menetä mitään".

Onhan se peräti mielenkiintosita nähdä mitä me Blues-fanit ja samalla SM-liigadiggarit tehdään, jos Blues siirtyy KHL-sarjaan. Itse en todellakaan tässä kohtaa osaa edes kuvitella tuota tilannetta. SM-liigan seuraaminen kun jatkuu varmasti sosiaalisen paineen ja mediarummutuksen vuoksi. Alkaisinko kannattamaan jotain muuta seuraa vai mitä helvettiä? KHL:n näkyvyysaste Suomessa kasvaisi varmuudella jongin verran, mutta kuinka hyvin sitä itse tulisi moista sarjaa seurattua jää ihan arvailujen varaan. Vastustajoukkueet ei sytytä tunteita, sarjan mestaruuskannu ei houkuttele ja muut frendit jatkaa edellen SM-liigasta jauhamista. Mielenkiintoinen tilanne.
 

Kapulainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Paljon on kirjoitettu KHL:stä puoleen jos toiseenkin. Vastustajat vetoavat siihen, että KHL ei vain kiinnosta ja farmina toimiminen on huono asia.

Heti alkuun totean, että ideaalitilanne lunnollisesti olisi, että Salonoja myisi Bluesin jääkiekosta kiinnostuneelle ryhmälle, joka satsaisi nykyiseen organisaatioon. Toisi urheilullisesti Suomen parhaaseen jääkiekko-organisaatioon myös ammattitaitoisen johdon.

Mikäli niin kuitenkin kävisi, että KHL-kuvio jossain muodossaan toteutuisi, ei se varmasti ihan niin negatiivinen asia olisi kuin mitä täällä nyt maalaillaan. On hyvä muistaa, että KHL:ään nytkin siirtyvät melkein järjestäen parhaat suomalaiset, jotka eivät pääse NHL:ään. Kyseessä on siis erittäin tasokas liiga, jossa esimerkiksi pelaa paljon viime kevään maailmanmestareita. He itsessään ovat jo aika hyviä kasvoja myytäessä tapahtumia. Myös Mikko Lehtonen tai Oskar Osala ovat tuttuja esimerkiksi Espoossa.

Joitain vuosia takaperin jääkiekonkin puolelle suunniteltua Mestarien liigaa pidettiin upeaan juttuna jääkiekolle. Nyt kyseessä olisi aivan samalla tasolla oleva liiga.

Oikealla markkinoinnilla (jota tällä hetkellä siis ei ole) vastustajista saataisiin aivan takuuvarmasti kiinnostavia Suomessa. Lisäksi sm-liiga on jo vuosia ollut farmi-sarjana NHL:lle, KHL:lle ja melkeinpä myös Sveitsin sarjalle. Joka kesähän liigan parhaat pelaajat viedään parempiin sarjoihin, KHL vie jopa kesken kauden.

Alkuun KHL voisi Suomessa olla vaikea saada myytyä. Pitkän päälle uskon kuitenkin, että osaava johto saisi markkinoitua KHL:n erittäin hyvin niin katsojille kuin yrityksillekin pääkaupunkiseudun tasolla. Se, riittäisikö se menestyksekkään joukkueen rakentamiseen, on toinen kysymys.

Kuten alussa totesin, ei tämä ole suinkaan vaihtoehto, jota itse toivon. Varmasti seurauisin ainakin alkuun Bluesin edesottamuksia joka tapauksessa. Paras vaihtoehto kuitenkin olisi saada sellainen omistajajoukko, joka olisi sitoutunut nimenomaan Espoolaisen jääkiekon eteenpäinviemiseen. Tässä suhteessa oli oikein mukava lukea Saarikankaan kommentteja (Kiekko-Espoota en sentään haikaile).

En sano, etteikö Salonoja ole ollut sitoutunut. Jussi on tehnyt myös paljon hyvää. On todella ikävää, ettei se valtavan hieno työ, jota espoolaisen juniorikiekon eteen Jussin aikana on tehty, saa kiitosta.

Toki kritiikin paikka on monessa asiassa, mutta kiitosta pitäisi osata avokätisesti, kun siihen syytä. Meillä suomalaisilla on ikävä tapa keskittyä haukkumiseen. Siinä missä Salonoja on epäonnistunut pahasti markkinoinnissa ja muissa vastaavissa asioissa, on samassa mitassa onnistuttu junioripuolella. Tätä hedelmää tullaan tulevaisuudessa korjaamaan, jos uusi johto ymmärtää. Tästä me kaikki voisimme osoittaa kiitollisuutemme Jussi Salonojalle. Ei siitä niin pitkä aika ole, kun nämä asiat olivat aika huonossa tilassa Espoossa.

Pahinta nykytilanteessa on epätietoisuus, johon toivoisi mahdollisimman pian valaistusta. Salonoja voisi suoraselkäisesti tulla esiin ja kertoa taustoja, jollekin aivan muulle kuin Rita Tainolalle. Taas kerran olisi paikka Jatkoajan Blues-toimitukselle tai Fan Clubille. Kun tarpeeksi kauan yrittää, jossain vaiheessa tärppää väkisin.
 

ebsonblues

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
On hiukan erikoista, että jokaisella foorumilla höpötetään vain noista yleisömääristä Bluesin kotipeleissä. Tässäpä faktaa menneisiin;

Toissa vuonna sekä viime vuonna yleisökeskiarvo runkosarjassa oli Bluesilla 4350/ott. Viime vuoden playoffseissa keskiarvo oli 5750. Nämä määrät ovat aivan hyvää liigan keskiarvoa kun verrataan esim. Lukko, Pelicans, HPK, Jyp, Ässät, Saipa, Tappara... Tämä vuosi on alkanut nihkeämmin, mutta pelattu on vasta 6 kotipeliä... ei kertaakaan IFK:ta tai Jokereita... Siis vasta muutama kotipeli pelattu ja media heittää shittiä että Bluesin myynnin syy on yleisömäärät. On kyllä käsittämätöntä että ei haluta tunnustaa ongelmien olevan aivan muualla kuin yleisömäärissä. On totta että kauempana historiassa tolkku oli pois kokonaan näissä pelaajille maksettavissa liksoissa, mutta pari vuotta on niissäkin edetty täysin kohtuudella.

Kyllä Espoon kokoisella talousalueella pelataan jatkossakin liigaa. Joukkue voi olla Blues, K-Espoo, Jää-Honka tai joku muu. Jos esim nykyisten voittoa tekevien joukkueiden kuten Pelicans, JYP, Ässät, Lukko jne. talous on saatu kuntoon n.4300 yleisökeskiarvolla niin kyllä se onnistuu Espoossakin kun vain tietoa ja taitoa ja halua riittää näyttää joukkueelle julkisesti positiivinen tulos.
 

DanC

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, Bleg, ACM
Onhan se peräti mielenkiintosita nähdä mitä me Blues-fanit ja samalla SM-liigadiggarit tehdään, jos Blues siirtyy KHL-sarjaan. Itse en todellakaan tässä kohtaa osaa edes kuvitella tuota tilannetta. SM-liigan seuraaminen kun jatkuu varmasti sosiaalisen paineen ja mediarummutuksen vuoksi. Alkaisinko kannattamaan jotain muuta seuraa vai mitä helvettiä?

Itselläni tilanne riippuu siitä, tuntisinko tämän uudessa sarjassa pelaavan (uuden) joukkueen omakseni. Jos en, niin sitten ehkä seuraisin jotain toista espoolaista jääkiekkoseuraa. Tämän seuran kannattaminen, en osaa sanoa ennenkuin se tulisi ajankohtaiseksi.
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Siinä missä Salonoja on epäonnistunut pahasti markkinoinnissa ja muissa vastaavissa asioissa, on samassa mitassa onnistuttu junioripuolella. Tätä hedelmää tullaan tulevaisuudessa korjaamaan, jos uusi johto ymmärtää. Tästä me kaikki voisimme osoittaa kiitollisuutemme Jussi Salonojalle. Ei siitä niin pitkä aika ole, kun nämä asiat olivat aika huonossa tilassa Espoossa.

Tarkoitatko ihan juniorivalmennusta ja syntyperäisia espoolaisia junnuja? Sillä käsittääkseni Holtari hankki hyvinkin nuoria pelaajia, joista monet ovat nyt nousseet tai toisemassa miesten tasolle. Eli ei tämä ole suoranaisesti tulos rahallisesta satsauksesta valmennukseen, vaan myös todiste oivallisen scouttajan työstä, joka tuottaa hedelmää vielä monta vuotta kyseisen kaverin lähdön jälkeen. Toki Holtarin rekrytoiminen oli sulka Jussinkin hattuun, olisi vain saanut pitää miehestä kiinni pidempään. Tuostahan ei tiedetä ihan tarkkaan, että miksi Hole lähti pois meiltä ja heti hetken päästä takaisin JYPiin.
 

Bandana

Jäsen
Pahinta nykytilanteessa on epätietoisuus, johon toivoisi mahdollisimman pian valaistusta. Salonoja voisi suoraselkäisesti tulla esiin ja kertoa taustoja, jollekin aivan muulle kuin Rita Tainolalle. Taas kerran olisi paikka Jatkoajan Blues-toimitukselle tai Fan Clubille. Kun tarpeeksi kauan yrittää, jossain vaiheessa tärppää väkisin.

Salonoja sanoo tämän päivän Iltalehdessä, että vastaa seuraavan kerran kysymyksiin "tiedotustilaisuudessa", mutta ei tarkentanut, milloin "tiedotustilaisuus" on. Puheet viittaavat kuitenkin siihen, että enää ei mene kauan.

Se on totta, että tämä epätietoisuus on kaikista pahinta. Esimerkiksi Blues ei pysty tällä hetkellä tekemään yhtään sopimusta ensi kaudelle.

KHL:n suhteen haluan todeta sen verran, että en ymmärrä, miksi täällä valitellaan, että esimerkiksi Kazan ja Omsk ovat liian etäiset; niiden voittaminen ei tunnu miltään. Eikö muka HV71:n ja Bernin voittaminen vuonna 2008 tuntunut miltään? Mielestäni ulkomaalaisten suuruuksien voittaminen on upeampaa kuin SaiPan voittaminen.
 

trap

Jäsen
No onhan Jussi rahoittanut aika isoilla summilla junioritoimintaa, mikä on hienoa. Mikähän muuten on harjoitushallihankkeen tilanne, onko se jäissä vai kuinka? Ensi kesänähän sen piti olla pystyssä.

Ebsonblues-nimimerkiltä hyvä lisäys, vaikka tuosta onkin ollut aikaisemmin puhetta. Ulkopaikkakuntalaiset, KHL-kiihkoilijat, valtamedia, Tamminen ja kumppanit eivät ilmeisesti ole huomanneet että yleisö-ka. on ollut tasaisesti 4300-5100 viimeiset viisi vuotta.

Ironisinta koko sopassa on se, että Salonoja on sitä paljon pumppaamaansa rahaa menettänyt niin paljon ihan ammattitaidon puutteen takia. Tuntuu, että Salonoja on vuosi vuodelta polttanut rahaa ja sokeasti odottanut että jossain vaiheessa mystisesti kassavirta kääntyy nousuun. Ja nyt on kahtena kesänä yhtäkkisesti vaan painettu paniikkinappula pohjaan.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
KHL:n suhteen haluan todeta sen verran, että en ymmärrä, miksi täällä valitellaan, että esimerkiksi Kazan ja Omsk ovat liian etäiset; niiden voittaminen ei tunnu miltään. Eikö muka HV71:n ja Bernin voittaminen vuonna 2008 tuntunut miltään? Mielestäni ulkomaalaisten suuruuksien voittaminen on upeampaa kuin SaiPan voittaminen.

Se oli hienoa samasta syystä kuin Mestarien liiga oli hieno juttu: se tuli olemassaolevan SM-liigan päälle, ekstrana. Jos se korvaisi SM-liigan, ei siinä hirveästi nappaisi jonkun Siperian "suuruuden" kaataminen.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
No onhan Jussi rahoittanut aika isoilla summilla junioritoimintaa, mikä on hienoa. Mikähän muuten on harjoitushallihankkeen tilanne, onko se jäissä vai kuinka? Ensi kesänähän sen piti olla pystyssä.

Ei ole jäissä. Salonojahan siis aikoo säilyttää omistuksensa halliyhtiössä ja tuota harjoitushalliahan puuhataan yhdessä kaupungin kanssa.
 

Grafite

Jäsen
En sanoisi, että Honkakaan on mitenkään hirveän yhteisespoolainen.


Sama juttu, Honka ei tunnu kyllä sitten yhtään espoolaiselta.
Ensinnäkin nimi "FC Honka", saisi olla Espoo-sana mukana joukkueen nimessä, toiseksi mustat pelipaidat...musta ei ole Espoon väri, ja kolmanneksi joukkueen pelaajistokin voisi olla vielä espoolaisempi. Ainakin edellisessä ottelussa VPS:sää vastaan Hongan avauksessa oli 3 tai 4 omaa kasvattia, riippuen vähän mikä lasketaan omaksi kasvatiksi. Loput muualta.

FC Espoo onkin selvästi läheisempi joukkue allekirjoittaneelle, mutta valitettavasti joukkueen nousu Veikkausliigaan ei ole todennäköistä lähitulevaisuudessa.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Kuinkakohan paljon Espoon kaupunki sponssaa museoita, konserttisaleja, teattereita, kansallisoopperaa ja muuta kulttuuria per vuosi? Mitenköhän se suhtautuu liikunnan kustannuksiin? Ammattilaisurheilua ei taideta pahemmin sponssata?

Tämä on kaupungille myös imagokysymys joten olen aika optimistinen että kaupunki tulee mukaan jollain tavalla. Jospa he ostaisivat hallin, laajentaisivat sen käyttöä ja sitä kautta antaisivat mahdollisuuden Bluesille järkeviin toimintakuluihin hallin osalta?

Harmi ettei lätkäjengien tilinpäätöksistä oikein löydy suoria mainintoja hallivuokrista, lähin mitä löysin oli Tapparan 02-03 tilinpäätöksestä kohta "vuokrat 226k€" mutta en osaa sanoa onko tuossa hallivuokra mukana.
 
Suosikkijoukkue
Paikalliset
Kuinkakohan paljon Espoon kaupunki sponssaa museoita, konserttisaleja, teattereita, kansallisoopperaa ja muuta kulttuuria per vuosi? Mitenköhän se suhtautuu liikunnan kustannuksiin? Ammattilaisurheilua ei taideta pahemmin sponssata?

Tämä on kaupungille myös imagokysymys joten olen aika optimistinen että kaupunki tulee mukaan jollain tavalla. Jospa he ostaisivat hallin, laajentaisivat sen käyttöä ja sitä kautta antaisivat mahdollisuuden Bluesille järkeviin toimintakuluihin hallin osalta?

Ei tuu tapahtumaan. Koska:

- Taloustilanne on helvetin epävarma. Kaupunki pikemminkin säästää kaikkialta. Edes kovimmat urheilumiehet eivät uskalla esittää lisäsatsauksia urheiluun, varsinkin kun

- kaupungilla on jo pitkään ollut periaatteena että verovaroin tuetaan vain kuntourheilua ja siinäkin keskitytään lapsiin ja nuoriin

- Espoo on Suomen suurista kaupungeista ehkä kaikkein kulttuurimyönteisin ja liikuntavihamielisin mitä tulee päättäjiin - ja se näkyy myös resurssoinnissa.
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Jep, kyllä kulttuuri kyykyttää urheilua jatkuvasti. Itse koin tämän hyvin konkreettisesti, kun weegee-talosta tehtiin mikälieemmamuseo salibandykeskuksen joutuessa poistumaan. Siihen loppui oma harrastaminen, kun siihen maailmanaikaan lähin vastaava keskus löytyi Helsingistä.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Olen tässä suhteessa optimistinen koska isoimman urheilulajin pääsarjajoukkueen lähteminen olisi ns. huono juttu myös kaupungille.

EDIT: vuonna 2009, kulttuurilautakunnan toimimenot 56M€, liikuntalautakunnat 27M€. Eihän tämä nyt voi näin mennä?
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Paikalliset
Olen tässä suhteessa optimistinen koska isoimman urheilulajin pääsarjajoukkueen lähteminen olisi ns. huono juttu myös kaupungille.

Mä en kyllä kaupunkiin luota sentin vertaa.
Kaupunki oli aika pitkään välittämättä siitäkin, ettei isoimman urheilulajin edustajalla ollut liigakelpoista hallia missä pelata. Kyllä mahdolliset pelastavat eurot tulevat 100 prosenttisesti yksityisiltä tahoilta jos ovat tullakseen.
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllähän tuossa Kivilinna-palkinnossakin olisi ollut hehkuttamisen varaa, sentään kolme kertaa viiden vuoden sisään. Hyvin suomalainen ilmiö, ettei osata markkinoida ja jos markkinoidaan, niin sitten vääriä asioita.

Kaupungillakin olisi varmaan ollut oma saumansa tuossa.
 
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo.
Itse oon seurannu espoolaista lätkää vuodesta 1988 ja aivan varmasti kävisin myös mestis-peleissä, mutta luonnollisesti paras vaihtoehto uuden omistajan (tai omistajien) myötä olisi SM-liigassa jatkaminen ilman KHL-hömpötyksiä. Uskon että jos taustalla on aidosti ammattitaitoa ja oikeat henkilöt, on uuden kiekkobuumin saaminen Espooseen mahdollista. Se toki vaatii täysin uusia markkinointijuttuja sekä ennen kaikkea joukkueen, jossa pelaa mielenkiintoisia pelaajia. Ei ihan helppo juttu helsinkiläisjoukkueiden puristuksissa.

Jossain vaiheessa liikkui huhu, että Esport Arenan omistaja Färid Ainetdin on kiinnostunut ostamaan sekä FC Hongan että Bluesin itselleen ja ilmeisesti tarkoituksena olisi rakentaa urheilukompleksi urheilupuistoon, jolloin yhdyskäytävillä olisi mahdollisuus liikkua Esport Arenalta Baronalle ja mahdollisesti myös jalkapallostadionille. Samaan syssyyn tulisi tietysti ostoskeskus yms. Huikea idea, mutta aika epätodennäköistä kun kukaan ei pysty varmuudella sanomaan pelaako Blues saati Honka lajiensa pääsarjoissa enää kahden vuoden kuluttua. Joka tapauksessa, toivon todella että uusi omistaja olisi a) suomalainen ja b) espoolainen, joka ymmärtäisi mistä tullaan ja mikä on seuran tarina. Toki jos mukana on rahoittaja myös esim. tämä Gennadi venäjältä niin why not, mutta päätösvalta täytyy olla jollain muulla tai viimeisetkin sielun rippeet häviää.

Mikäli joukkueen nimi vaihtuisi niin itse liputtaisin Jäähongan puolesta. Jäähonka on kuitenkin ollut olemassa jo vuodesta 1957 ja sieltähän Kiekko-Espookin on alkunsa saanut. Mutta pidetään nimi kuitenkin Bluesina.
 

Lystikäs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Toki jos mukana on rahoittaja myös esim. tämä Gennadi venäjältä niin why not, mutta päätösvalta täytyy olla jollain muulla tai viimeisetkin sielun rippeet häviää.

Vai että sielun rippeet häviää jos mukana on ulkomaalainen rahoittaja, jolla on päätösvaltaa? Onko esimerkiksi Ilves menettänyt sielunsa, kun sen omistaja on jenkki? Tai jalkapallon puolella Liverpool? Tai Chelsea?

Eiköhän nyt puhuta kuitenkin joukkuen omistamisesta, eikä sponsoroinnista, ja eiköhän omistajalla tulisi aina olla jonkin verran päätösvaltaa miten rahojaan käyttää. Itse toivon, että tulevalla omistajalla on tervettä järkeä ja halua luotsata Espoon Bluesia kohti menestystä. Muuten on ihan sama, vaikka omistaja olisi kiinalainen. Ja jos sielulla viittaat siihen sympaattiseen taistelevaan pikku Kiekko-Espooseen, joka taisteli itseään näkyviin espoon kulttuuriväkeä vastaan, niin se sielu hävisi jo Salonojan käsittelyssä.

Suurimmaksi osaksi olen kyllä samaa mieltä nimimerkki Hautamäen kanssa. Vaikka toivotan ulkomaalaiset omistajat tervetulleiksi, niin minäkin toivon, että touhu jatkuu sm-liigassa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös