SaiPalaisuutta vaalimassa – joukkueen rakentuminen kaudelle 2016–2017

  • 492 113
  • 2 371

lautamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Itäsuomalainen jääkiekko.
En kiellä etteikö Mestiksessä pelaaminen kehittäisi, esimerkiksi Jääskeläinen pelattuaan viime kaudella puoli kautta Kokkolassa on kyllä kehittynyt varmasti enemmän kuin A-junioreissa pelaamalla. Mutta, vaikka alkukaudesta näytti, että nyt hän alkaa olla valmis liigaan, niin kauden edetessä on tullut näkyviin, että kyseessä on kuitenkin vain "raakakopio", eniten puuttuu luistelunopeutta ja fysiikkaa. Siksi minä kyllä mieluimmin näkisin Kettusenkin pelaamassa edustuksen mukana, näkeepähän poika itse että töitä on vielä paljon tehtävänä, eikä ala luulla itsestään liikoja.
Ja, olisipa lauantain Pelicans pelissäkin ollut nelosketjussa pelipaikka, eikä olisi tarvinnut pakkia peluuttaa hyökkääjänä, peluutetaan muissakin joukkueissa junioreita runsaiden loukkaantumisten vuoksi ja hyvin on pojat tietääkseni vastanneet huutoon, miksei sitten täälläkin.
 

startin13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo
Onhan näitä "omia" junnuja aikanaan jurrattu sisään Liigamiehistöön, mm, Marlo Koponen, Ville Paalanen & Hostikka,Matti Hana, Teemu Paakkarinen , Juha Pursiainen ja vaikkapa Ville Immonen.

Ikävä sanoa mutta ehkäpä se kovin breikkaus täysiveriseksi liigasoturiksi jäi kuitenkin ed,main herroilta tekemättä, vaikka keikkuivat hississä ihan rajalla.

Ei se paljon omaan pelaamiseen tuo lisäeväitä istua jatkuvasti mukana haistelemassa Liigamiesten hikisiä varusteita, jos oma pelaaminen on hajavaihtoja,pikkuminuutteja tai poppariosastoa.

Kunnon pelejä kunnollisilla minuuteilla mestiksessä ja siitä täysillä höyryillä liigaan.
 

Lepranmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vaasan Sport, Philadelphia Flyers
Ja, olisipa lauantain Pelicans pelissäkin ollut nelosketjussa pelipaikka, eikä olisi tarvinnut pakkia peluuttaa hyökkääjänä, peluutetaan muissakin joukkueissa junioreita runsaiden loukkaantumisten vuoksi ja hyvin on pojat tietääkseni vastanneet huutoon, miksei sitten täälläkin.

Mutta kyllähän tilanne on se, että Kettunen ei tule peliaikaa saamaan tuossa rosterissa kun siellä on vähänkin enemmän pelaajia kunnossa. Ja kun Kettunen ei pysty A-junioreissa ikänsä puolesta pelaamaan on täysin oletettavaa, että on järkevämpää etsiä peliaikaa mestiksestä. Näin käy varmasti myös Jääskeläiselle kunhan ukkoja rupeaa sairastuvalta palaamaan. Toki Jääskeläinen voi pelata myös junnuissa. Mitä tulee tuohon Pelicans peliin niin siinä taisi käydä vähän huono säkä, Trotterin puuttuminen taisi tulla tietoon vasta pelipäivän aamuna ja kun a-junnuilla oli samana päivänä peli niin sieltä on vaikea lähteä ketään hakemaan.

Mitä tulee nyt tämän hetken tilanteeseen loukkaantumisten suhteen niin nyt taitaa jo pikkuhiljalleen olemaan valoa tunnelin päässä. McFarlandin palaaminen kokoonpanoon on iso juttu ja kun noiden Hamiltonin ja Trotterin tilannettakin katsellaan päivä kerrallaan niin meillä on nopeasti jo ykkösketjun verran uusia miehiä mukana. Ennenkaikea sieltä tulee nyt sitä kaivattua taitoa ja maalinteko-osaamista oikein roppakaupalla. Nyt pitää vain toivoa ettei uusia loukkaantumisia ihan heti ole tulossa!

Jotenkin sellainen kutina, että nyt kun ei todellakaan odoteta tältä viikolta oikein yhtään mitään varsinkaan pisteitä niin pojat nappaavat sieltä ainakin sellaiset 7 pistettä. Näinhän se on yleensä mennyt. Hyvä tästä vielä tulloo!
 

Zolomy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerrotaan lähiviikkoina
Kyllähän tässä joukkueen suorittamista seuratessa on käynyt muutaman kerran mielessä että positiivisin asia mitä eteläkarjalaiselta jääkiekkoilulta uskaltaa ensi keväänä toivoa taitaa olla Ketterän nousu Mestikseen. Olisi edes vähän paremmat mahdollisuudet ajaa omia junnuja miesten sarjaan ja ehkä jopa pitää muutama lupaavampi yksilö kaakonkulmalla kun pelipaikkaa ei tarvitsisi lähteä metsästämään 150km päästä kotoa.
 

Huppu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
@TheRimpula täytyy todeta että Mankinen oli aivan eri tason lahjakkuus kuin mitä SaiPassa on muutoin aikoihin nähty. Toisaalta myös neloskenttä sai silloin peliaikaa hyvin. Tomi Leivo kuitenkin löytyy myös mestistie-esimerkkinä vaikkei miksikään kärkiketjumieheksi koskaan noussutkaan. Pätevä laituri kuitenkin 2-3 kenttään.

Ne viiden minuutin peliajat on vähän myytti kylläkin. Toki jos nelosessa on jengiä, joka ei enempää kykene (jaksa kuten Paalanen tai valmennus ei uskalla peluuttaa) pelaamaan, sitä tapahtuu. Olihan meillä aikanaan ketju Kaksonen - Löfman - Virtanen. Kyllä sekin tie voi toimia. Paljon ratkaisee fysiikan kehittyminen. Väitän että tässä vaiheessa Jääskeläistä kehittää enemmän pelaaminen liigassa mutta viime kauden mestisreissu oli varmasti junnuja parempi.

Nimimerkiltä @startin13 täytyy kysyä että tarkoitatko sitä Ville "pitkä" Immosta, joka iski liigaurallaan tehot 18, 7, 30, 41, 25, 3 ja 26. Ehkä ei ihan tuohon muuhun joukkoon vertaudu. Voitti myös tulokkaiden maali- ja pistepörssin.

Kettusen olisi ehkä kannattanut pelata viime kausi mestiksessä. Toivon kuitenkin että sekä hänelle että Jääskeläiselle tehdään parin vuoden jatkot. Molemmista tullaan saanaan pätevät pelaajat ja varsinkin Jääskeläisen uskon kykenevän nousemaan ihan tulosta tekeväksi pelaajaksi jollain aikavälillä. Muistutan että ovat nuoria.

Merkataan nyt myös @lautamies kun osin hänenkin viestiinsä vastasin.
 

ahal

Jäsen
Viime kausilta ja tältäkin on piirtynyt mieleen monesta seurasta tilanne, että peli tökkii runkomiehistöllä, sillä vanhemmalla porukalla, mutta nelosena tai kolmosena saattaa hääriä joukko omia junnuja. Ja kas kummaa, raikkaan peli-ilmeen lisäksi myös tulosta syntyy. Ensimmäisenä tulee mieleen Ilves ja siellä esim. nuorukaiset Eemeli Suomi, Ville Meskanen, Otto Koivula ja Aleksi Mustonen (no hän ei ole Ipa-kasvatti, mutta vasta 20 v). Pakkeina luutivat jatkuvasti "konkarit" Jarkko Parikka (18 v) ja Valtteri Ilomäki (19 v). Kaikki mahtuisivat pelaamaan A-junnuissa, mutta tahkovat jo liigaa. LeKissä ovat ehkä käyneet mutta eivät sinne jääneet. On helppo veikata, että kaverit ovat pian isommassa ruudussa.

Tapparalla ovat vastaavasti ruutuaan ja vastuutaan kasvattamassa nimet Henrik Haapala, Otto Rauhala, Manu Honkanen ja uutena Sebastian Repo.

Ja kolmanneksi esimerkiksi vaikkapa JYP: Sami Niku, Urho Vaakanainen (ex-Blues), Henri Kanninen, Antti Suomela (ex-Blues) ja Jerry Turkulainen.

SaiPalla ei alle 20:siä riveissä ole, Mäkinen ja Salminen ovat pelaavista nuorimmat 21-vuotiaina. En tiedä, johtuuko sitten joukkueen pelitavasta, pelaajien kyvyistä vai valmennuksesta, mutta aika hitaasti omat pojat ovat kypsyneet. Mankinen on toki poikkeus ja pelasi liigaa jo 17-vuotiaana "kypsyen" liigapeluriksi kolmisen vuotta myöhemmin (29 p). Läpimurto lienee käynnissä nyt Kuopiossa 25-vuotiaana. Mäkiseltä ja Salmiselta sekä Nikolta (toivottavasti) voi jo odottaa reiluja loikkia eteenpäin vastuun kantoon. Mutta onko se tänä talvena vai seuraavana?

Jääskeläiselle kausi Kokkolassa teki varmasti hyvää, sitä en kiellä. Tapaus Kettunen taas nyppii sikäli, kun omassa joukkueessa on vajetta, niin kaveria ei saada sen mukaan vaan tahkoaa sarjaa alempana, vaikka "oikeus takaisin kutsuun" onkin voimassa. Välimatkaakaan ei ole kuin rapiat 100 km. Voi olla, että JK on ensi kaudella vakiokasvo rosterissa, kun saa nyt pelejä alle SaPKossa. Mutta voi olla, että pelaakin sitten kokonaan muualla.

Eli summa summarum. Itse odottaisin edareilta ylipäätään rohkeampaa otetta peluuttamiseen ja enemmän peliaikaa myös nuorille, etenkin silloin kun on äijistä pulaa. Vajaalla jengillä harvemmin voitetaan tiukkoja matseja, kun ei täydelläkään.
 

startin13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo
Joo Ville Immonen #13 oli kiikarissa, tosin en katsellut tilastoja läpi.

Ville oli kova painamaan töitä ja hänestä oli lupa odottaa vielä enemmän. Peliaikaa tuli mielestäni suht hyvin, mutta ei syttynyt ihan kirkkaimmaksi SaiPatähdeksi valitettavasti.

Villen otin listalle siksi kun puhuttiin siitä pelkästä liigapeluuttamisen kautta tulevasta kehityksestä.
 

lautamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Itäsuomalainen jääkiekko.
Noista nimistä, joita startin13 toi esiin, niin Ville Immosen, sekä Juha Pursiaisen ura loppui jo todella nuorena, sillä molempien tavoite oli aivan muualla.
Taisi opiskelu olla molemmille viimekädessä tärkeämpää kuin jääkiekko, eikös Immosen Ville ole nyt juuri johdossa siinä yrityksessä joka Kukkuroinmäen jätteistä jotain komposiittituotteita suunnittelee valmistavansa, Juha Pursiaisen taisi viedä taide muodossa tai toisessa, en muista varmasti.

Jo Tirkkosen aikana SaiPassa omat juniorit jäi ilman peliaikaa ja sama näyttää jatkuvan nytkin, vain Jääskeläinen on saanut peliaikaa, pahoin pelkään, että juniorien virta muualle jatkuu tuolla nykysysteemillä.
 

ahal

Jäsen
Paalasen Villelle nostan hattua yritteliäisyydestä niin kaukalossa kuin sen ulkopuolellakin. Kaikki taitavat tietääkin, että VP opiskelee Savonlinnassa opettajaksi ja pelaa siinä ohessa mestistä. Yhtälö tuntuu toimivan. VP saattaa olla jatkossa hyväkin esikuva sekä pienille koululaisille että kiekkoilua harrastaville. Kaikkien tähtäin ei tartte olla rahakaukaloissa, riittää kun lajista pitää ja löytää oman tasonsa.
 
Itse näkisin Kettusen ja Saipan etu olevan, että Kettunen pelaisi koko kauden SaPKossa. Miehen pelaamisessa on nähtävissä selvää kehitystä kun on saanut pelata säännöllisesti samassa ketjussa suht. hyvillä minuuteilla. Ensimmäisten pelien aikaan oli vielä hieman pihalla ilmeisesti pelaamattomuutensa takia, mutta nyt on alkanut kulkemaan ketjukaverien kanssa. Tuo lauantain hattutemppu Joensuussa oli tietenkin tapaus, joka tuskin toistuu kovin usein, mutta molemmissa Jokipoika-peleissä pelasi hyvin. Vuosi isolla vastuulla ja ainakin toistaiseksi voittavassa joukkueessa tekee varmasti hyvää miehen itsetunnolle ja taidoille. Olisi ensi syksynä varmasti valmis liigamies SaiPalle. Tietysti Kettusen SaPKo-kaudesta olisi iso hyöty myös SaPKolle.
 

ahal

Jäsen
Ja kolmanneksi esimerkiksi vaikkapa JYP: Sami Niku, Urho Vaakanainen (ex-Blues), Henri Kanninen, Antti Suomela (ex-Blues) ja Jerry Turkulainen.

SaiPalla ei alle 20:siä riveissä ole, Mäkinen ja Salminen ovat pelaavista nuorimmat 21-vuotiaina. En tiedä, johtuuko sitten joukkueen pelitavasta, pelaajien kyvyistä vai valmennuksesta, mutta aika hitaasti omat pojat ovat kypsyneet.
Kas. Tulinpa eilen listanneeksi vahingossa JYPin maalintekijät noita nuorukaisia miettiessäni. JYPin junnut iskivät sitten 4 maalia ja pohjustivat sillä tuliaisiksi 2 pistettä. Vanha pieru Kalteva osui kerran, muuten hiljaisempaa.

No SaiPan omat pojat värkkäsivät 3 ja tulokas Nikko neljännen, mutta ei riittänyt kuin yhteen pisteeseen. Soisin kyllä ilomielin Emelle joskus voitto-osumankin. Muuten hiljaisempaa konkariosastolla.

Muutoin pelissä leuat meinasivat loksahtaa jumiin - jälleen hämmästyksestä - ei valoa näkyvissä kuin pilkahduksittain.
 

Thombson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Nyt olis Ässistä vapautunut pakki joka sopisi joukkueeseen kuin nyrkki silmään. Nyt äkkiä joku 1+1 soppari Vainoselle.
 

Mälkiä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilmoitetaan lähiviikkoina
Ei missään nimessä Vainosta tänne, ellei se ole pidempään harkittu muutos rosterissa niin, että joku lähtee samalla ovenavauksella pois. En sinällään repisi persettäni, jos vaikka kalliihko(?) Savilahti vaihtuisi Vainoseen.
 

Bacon

Jäsen
Ei missään nimessä Vainosta tänne, ellei se ole pidempään harkittu muutos rosterissa niin, että joku lähtee samalla ovenavauksella pois. En sinällään repisi persettäni, jos vaikka kalliihko(?) Savilahti vaihtuisi Vainoseen.
Pärre tuntuu olevan niin iso ukko kopissa, etten usko hetkeäkään kaverin lähtevän veke kesken sopimuksen. Ei nämä ole aina pelkistä peliesityksistä kiinni, vaikka niillä totta kai suuri rooli onkin. Tuosta sekamelskasta kun heitetään vielä ''hyvä jätkä'' ulos kesken kaiken, niin en usko sen ainakaan parantavan asiaa yhtään. Eihän Pärren peliesitykset missään nimessä ole silti kovin kaksiset olleet, mutta siellä yrittää aika moni muukin puolustaja tällä hetkellä vain selviytyä kaukalossa. Heittäisin pallon sinne, kuka puolustuksesta ja muutenkin oman pään pelaamisesta vastaa.
 

Mälkiä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilmoitetaan lähiviikkoina
Pärre tuntuu olevan niin iso ukko kopissa, etten usko hetkeäkään kaverin lähtevän veke kesken sopimuksen. Ei nämä ole aina pelkistä peliesityksistä kiinni, vaikka niillä totta kai suuri rooli onkin. Tuosta sekamelskasta kun heitetään vielä ''hyvä jätkä'' ulos kesken kaiken, niin en usko sen ainakaan parantavan asiaa yhtään. Eihän Pärren peliesitykset missään nimessä ole silti kovin kaksiset olleet, mutta siellä yrittää aika moni muukin puolustaja tällä hetkellä vain selviytyä kaukalossa. Heittäisin pallon sinne, kuka puolustuksesta ja muutenkin oman pään pelaamisesta vastaa.

Juu, esimerkki oli kyllä huono. Pointti oli siis se, että en näe Vainosta tulevaksi tänne ilman että olisi esimerkiksi tarve karsia kuluja tms.
 

rico

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Joo no tuo on varmasti ihan totta. Tuskin on enää kirstun pohjalla ylimääräistä rahaa, millä hommata lisää ukkoja.
Problematiikka toisaalta on, että nykymeiningin jatkuessa sitä rahaa ei myöskään tule. Kannattaisi nyt ihan oikeasti, kun vielä voidaan, yrittää reagoida siihen, että turpaan tulee jatkuvalla syötöllä ja väki häviää hallista. Kohta on ajauduttu siihen tilanteeseen että tehdään satojen tonnien persnetto jopa tammikuun tyhjennysmyynnin jälkeen. Sanomattakin selvää, että lähtökohdat ensi syksynä alkavaan kauteen olisivat astetta huonommat.
 

Huppu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Problematiikka toisaalta on, että nykymeiningin jatkuessa sitä rahaa ei myöskään tule. Kannattaisi nyt ihan oikeasti, kun vielä voidaan, yrittää reagoida siihen, että turpaan tulee jatkuvalla syötöllä ja väki häviää hallista. Kohta on ajauduttu siihen tilanteeseen että tehdään satojen tonnien persnetto jopa tammikuun tyhjennysmyynnin jälkeen. Sanomattakin selvää, että lähtökohdat ensi syksynä alkavaan kauteen olisivat astetta huonommat.
Muistaakseni joskus näin yritettiin tehdä. Muistaako joku, miten kävi?
 

rico

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Muistaakseni joskus näin yritettiin tehdä. Muistaako joku, miten kävi?
Tuskin on päässyt keneltäkään unohtumaan. Fakta on se, että SaiPa on tällä hetkellä tasan oikealla sijalla sarjataulukossa ja kun Lukko tuosta alkaa hiljalleen ryhdistäytyä ja pelaamaan omalla tasollaan, Kaakon derbyä voi käyttää synonyymina jumbofinaalille. Joidenkin mielestä peli näyttää oikein lupaavalta. Harmi vaan, että noin 14 muun joukkueen peli näyttää huomattavasti lupaavammalta.
 

Herra Jaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Hyvät naiset ja herrat: Kysyn vielä kerran, että oletteko sitä mieltä, että SaiPan kassa oli ennen kauden alkua nolla euroa? Koko ajan puhutaan siihen malliin, että kaikki alkaa aina nollasta. Ei siellä tietenkään loputtomasti fyrkkaa ole, mutta kyllä siellä nyt jotakin on fikassakin ollut! Saatan tietysti olla taas väärässä. Voi tulla tappiota tai sitten ei tule. Jokainen saa arvioida itse.
 

Sputnik64

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saipa
Kas. Tulinpa eilen listanneeksi vahingossa JYPin maalintekijät noita nuorukaisia miettiessäni. JYPin junnut iskivät sitten 4 maalia ja pohjustivat sillä tuliaisiksi 2 pistettä. Vanha pieru Kalteva osui kerran, muuten hiljaisempaa.
....

Eli summa summarum. Itse odottaisin edareilta ylipäätään rohkeampaa otetta peluuttamiseen ja enemmän peliaikaa myös nuorille, etenkin silloin kun on äijistä pulaa. Vajaalla jengillä harvemmin voitetaan tiukkoja matseja, kun ei täydelläkään.
Joo, samaa mieltä. Lähes laitanaan muissa liigaporukoissa nuoret lupaukset ovat päässeet ainakin kokemaan liigavauhtia ( monta on myös vakiorosterissa)mutta ei Saipassa. Kyllä esim. Mönkäre, Koponen, Karjalainen, Piironen,Ovaska,( joilla jonkinlaista junnusopimusta Saidassa on) porukasta ainakin joku/ jotkut ansaitsisi peliaikaa ja mahdollisuuden haastaa kokeneempaa kaartia. Tämän kauden edarin esitysten perusteella tuskin enempää tappioita tulisi,vaikka pari keltanokkaa silloin tällöin rosterissa olisi hankkimassa arvokasta kokemusta tuleville kausille.
 

Machulda

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kyllä esim. Mönkäre, Koponen, Karjalainen, Piironen,Ovaska,( joilla jonkinlaista junnusopimusta Saidassa on) porukasta ainakin joku/ jotkut ansaitsisi peliaikaa ja mahdollisuuden haastaa kokeneempaa kaartia.
En tiedä montako junnujen peliä sinä olet käynyt katsomassa, mutta itse olen käynyt seitsemisen A-junnujen liigapeliä katsomassa ja rehellisesti voin sanoa, että yhdelläkään heistä ei riitä pelaamisentaso haastamaan yhtäkään nykyistä edustuksen pelaajaa. Karjalainen ja Mönkäre ovat heistä lähinnä sitä tasoa, mutta ei olisi mitään järkeä ottaa heitäkään pelaamaan 5min/peli edustuksen rinkiin kun junioreissa pelaa ykkösketjussa isoja minuutteja. Eivät hekään taidollisesti erotu joukosta juuri mitenkään. Tämä on valitettava fakta. Nämä pelaajat jotka Sputnik64 mainitsi ovat SaiPan sopimuspelaajia, mutta ovat tosiaankin tasollisesti vielä kaukana aikuisten liigatasosta.
 

Jubomir

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kyllähän junnuista aika turhaa on apuja haihatella suuremmin. Mönkäre silloin kun tyhjiä paikkoja on ketjussa näytönpaikan edustuksessa voisi ansaita.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös