SaiPalaisuutta vaalimassa – joukkueen rakentuminen kaudelle 2016–2017

  • 492 077
  • 2 371

Bacon

Jäsen
Viime kauden avausottelun pakisto:

Maalahti - Carson
Lofquist - Larsson
Backman - Lappalainen
Riikola

Tulevalle kaudelle meidän kahdeksan pakkia ovat aika lailla seuraavat:

Maalahti - Carson
''Taipalus'' - ''Savilahti''
Backman - Lappalainen
Mäkinen - Sneck

Kyllä tuolla pakistolla voi kevyesti lähteä sitä kuudetta sijaa jahtaamaan. Näkisin, että se on jopa parempi kuin viime kaudella, kun siellä ovat kehittyneet mm. Maalahti ja Lappalainen jonkin verran. Hyökkäyksen osalta palapelin ratkominen onkin sitten aika paljon isompi juttu. Sielläkin on kuitenkin jo hyvä runko kasassa joten hyvillä mielin voi tällä hetkellä elellä.
 

Lepranmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vaasan Sport, Philadelphia Flyers
No niinpä...lukihäiriö!
No ei ole ihmekkään jos tuon viestin väärin luki, katsoin aluksi itsekkin että mitkäs ostomarkkinat SaiPalla on nyt alkamassa.
Huomenna ilmeisesti ainakin ilmoitellaan vielä joku sopimus, olisiko nyt sitten Pärren jatko tai se Wahl?
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Tämä ei välttämättä ole vielä nyt tämän seuraavan kauden asia (tai saahan se olla toki), mutta en jaksanut nyt uutta ketjuakaan perustaa aiheesta. Nyt kun näitä pudotuspelejä on Neloselta katsellut silmä kovana ja "altistunut" kaikille mainosfilmeille edellisten vuosien mestareista, niin tuppaa miettimään, että milloinkohan olisi SaiPan vuoro, tai mitä se mahtaisi vielä lisää vaatia. Liigassa ollaan oltu Kärppädynastiassa, jolle vielä ennen tätä iltaa joutui mm. Tappara antautumaan. HIFK vei 2011 ja mestaruutta ovat päässeet juhlimaan myös Ässät, HPK ja JYP. Finaalissa on ollut Bluesia ja Pelicansia. Kaikki jengejä, joita vastaan SaiPa on mitellyt tasaväkisesti. Pari kautta sitten SaiPa pääsi jälleen mitalipeleihin, mutta Kärpät oli silloin(kin) liian kova kanto kaskessa. Eli kuinkahan realistista finaalipaikka olisi lähivuosien aikana? Se ei toki takaa vielä mitään kuten em. Tapparan kohdalla saatiin oppia.
 

UniqueSputnik

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Viime kauden avausottelun pakisto:

Maalahti - Carson
Lofquist - Larsson
Backman - Lappalainen
Riikola

Tulevalle kaudelle meidän kahdeksan pakkia ovat aika lailla seuraavat:

Maalahti - Carson
''Taipalus'' - ''Savilahti''
Backman - Lappalainen
Mäkinen - Sneck

Erittäin hyvä, että pakistossa on kyetty ylläpitämään jatkuvuutta. Iso merkitys puolustuspelillisille asioille.
 

Joutsenosto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, HPK
Edes game7 parin vuoden takaa ei saa mua innostumaan Savilahden jatkosta. Sen kokosella ja hintasella pakilla pitäisi olla kovuutta. Tai edes joku muu ominaisuus joka näkyy selvästi kentällä.

Taipaluksen sijasta kelpaisi Mathias Porseland. Paljon jää Laurille parannettavaa tästä kaudesta, varsinkin kiekollisessa pelaamisessa jos mielii SaiPassa ykkös- tai kakkosparissa kiekkoilla ensikaudella.
 

Laitela

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa ja sen vaarallinen YV, Bratislavan taika
Väitän SaiPan olevan kuuden vuoden sisään finaaleissa. Älkää kysykö miks, ihan mutulla vaan.
 

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aidosti Sysipaska
Väitän SaiPan olevan kuuden vuoden sisään finaaleissa. Älkää kysykö miks, ihan mutulla vaan.
Minä toivon, että SaiPa voittaa mestaruuden ennen kuin kuolen.

En mene väittämään mitään. Nykytilanne ei ainakaan lupaa mestaruuksia aivan lähivuosina, jos ei todellista ihmettä tapahdu.

Ja juu, Savilahti jos ei pidä hintaansa kohtuullisena, ei miehelle ole tarvetta. Mutta se on sitten eri asia, saataisiinko pärrelle korvaajaa jostain. No, p-amerikkahan on täynnä lahjakkuuksia. Tuomenoksa vain antenneineen sen kaivaa sieltä.

Taipalus on tällä kaudella varsinkin ollut niin lapanen, että aivan turha miestä tänne ottaa, jos hintalappu hifkin vuosista ei tipu ja roimasti. Edellinen kausi oli vielä hyvä. Viimeisin aivan ala-arvoinen. Tervetuloa Lauri, mutta maks. joku 80 kiloa tilille.
 

atsku

Jäsen
Vahva mutu on Löfquistin sopimuksen julkistamisesta lähiaikoina.. meinaan Hifkiin. Sen takia se äijä ei ole vielä kiittänyt SaiPaakaan. Taipalus <->Löfquist.. mielestäni voitetaan tuossa vaihdossa.
 

Derrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tämä ei välttämättä ole vielä nyt tämän seuraavan kauden asia (tai saahan se olla toki), mutta en jaksanut nyt uutta ketjuakaan perustaa aiheesta. Nyt kun näitä pudotuspelejä on Neloselta katsellut silmä kovana ja "altistunut" kaikille mainosfilmeille edellisten vuosien mestareista, niin tuppaa miettimään, että milloinkohan olisi SaiPan vuoro, tai mitä se mahtaisi vielä lisää vaatia.

Varmaan silloin ollaan lähempänä kun kakkos ja kolmoskentässä olisi nimimiehiä (siis aikaisemmin osoittaneet osaavansa pelata jossain päin), kuten esim. Tapparan kolmosessa oli nyt Savinainen ja Dixon. Jos ihan rehellisiä ollaan niin en tiedä päästäänkö koskaan tuohon tilaan kun meiltä kupataan joka kevät parhaat pelaajat johtuen pelaajapalkkioiden koosta. Yhden tulosyksikön joukkueella näyttäisi olevan maksimissaan mahdollisuudet päästä puolivärieriin mutta ei juurikaan pidemmälle.
 

Jugger77

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Hiljalleen, hiljalleen. Me hivuttaudutaan koko ajan ylöspäin, kun muut taantuu.
Tavallaan pitää paikkansa, mutta se edellyttää panosten lisäämistä. Tällä hetkellä mm. KooKoo kasaa aika hyvää nippua. Samoin Sport. Ja viime kaudella Sport oli meitä vastaan suvereeni vaikka toki kokonaisuutena meillä meni paremmin. Mutta itse haluaisin, että viime vuosien taloudellinen menestys näkyisi joukkueen rakentamisessa. Päättyneellä kaudella se näkyikin Savilahden, Polakin ja Hendersonin muodossa. Kaksonen oli varmaan aika halpa haku. Sitten kun pelaajabudjetti pystytään nostamaan pysyvästi yli kahteen miljoonaan, niin ollaan lähempänä keskikastia.
 

Mctavish85

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Edelleen jaksan ihmetellä millä rahalla Sport ja Kookoo kasaavat tuollaista nippua. Vai onko siellä saatu tingittyä noiden hankintojen palkkoja? Molemmat seurat ovat viime vuosina vasta nousseet mestiksestä. Eikä kummallekaan ole juurikaan menestystä tullut lukuunottamatta sportin säälipleijaripaikkaa. SaiPa on tehnyt viime vuodet plussatulosta mutta silti täällä rakennetaan vuosittain joukkuetta maltilla. Mielestäni SaiPan olisi parempi panostaa junioritoimintaan nyt kuin lähteä rakentamaan mitään yhden vuoden kuplaa kovapalkkaisten huippunimien kanssa jotka lähtevät seuraavan kauden jälkeen pois ja SaiPalle jää taas luu käteen. Hyvä junnutoiminta, hyvät olosuhteet, hyvä juniorityö ja pitkäjänteisyys olisi nyt valttia. Sieltä niitä mestaruuksia voi myös alkaa tulla kun pohja on kunnossa. En nyt väitä ettei se ole sitä jo nyt mutta kyllä noita omia junnuja pitäisi saada enemmän mukaan ja sitä kautta nousemaan huipulle ja maajoukkueeseen. Haluaisin nähdä Lappeenrannassakin joskus SaiPan omia puljujärviä, laineita ym.

Jos tuo Taipalus tulee niin tervetuloa! Sitten kun saataisiin vielä joku lupaava, kiekollinen, pisteitä tekevä pakki tänne kaksivuotisella sopimuksella niin pakisto alkaisi olla jo lähes valmis.
 

Zolomy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerrotaan lähiviikkoina
Ei tässä nyt enää paljon voi muiden "taantumiseen" luottaa, aika vakaalla pohjalla nuo muut top 6 -joukkueet ovat. Helsingissä, Tampereella, Oulussa, Raumalla ja Jyväskylässä on menty aika vakaalla pohjalla ja siellä on varaa floppikausiinkin ihan eri lailla kuin SaiPalla. Pikemminkin pitää keskittyä siihen että Tepsit, KalPat, Ässät ja Pelicansit pysyvät jatkossakin meidän takana.
 

Joutsenosto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, HPK
Onkos SaiPalla valmennusryhmässä tai seuran käytössä ylipäätään urheilupsykologia? Ehdottomasti pitäisi sellanen saada, jos sellaista ei ole. Viimekausina meillä on ollut sellaisia synkkiä kausia pelillisesti niin joukkue- kuin yksilötasolla, ja veikkaanpa että näiden synkkien hetkien pituuteen oltaisiin pystytty urheilupsykologin avulla vaikuttamaan. Urheilupsykologin merkityksestä esimerkkeinä mm. Patrik Laine ja koko Tappara, sekä Kärpät ja Lukko. Kaikki menestyvät lähes poikkeuksetta vuodesta toiseen.
 

Bacon

Jäsen
Salminen tuo ainakin sitä kokoa hyökkäykseen.

''Tykkään pelata fyysisesti, taklailla ja blokata kiekkoja. ''

Toivottavasti osoittaa, että tuo lause pitää paikkaansa ja ukot lentää seinille. Vaikuttas olevan juuri niin SaiPan näköinen ukko kuin olla ja voi.
 

Laitela

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa ja sen vaarallinen YV, Bratislavan taika
Niin kova vahvistus kuin Nokelainen SaiPalle pelikuntoisena olisi, suhtaudun silti mahdolliseen soppariin erittäin varauksellisesti. Toisaalta Nokelainen on niitä harvoja omia kelvollisia pelimiehiä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös