SaiPalaisuutta vaalimassa – joukkueen rakentuminen kaudelle 2016–2017

  • 492 113
  • 2 371
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
...HUMPPAJUGENDin hahmotelmassa reserviin jäivät Järveläinen, Kettunen ja Jääskeläinen + junnut.

Järveläinen näytti viime syksyn harkka-peleissä että potentiaalia löytyy, mutta menihän se Liiga-kausi perseelleen. Tulevan kesän aikana tarvitaan kovempaa/toisenlaista treeniä, että peli lähtisi kulkemaan myös Liiga-otteluissa. Uskon että mini-mies saa syksyllä reilun paikan näyttää osaamistaan, mutta jos loka-marraskuu menee taas enempi poppari-osastolla, niin siinä tapauksessa Järveläinen löytänee itsensä jostain toisesta seurasta jouluun mennessä.

Kettunen voi hyvinkin periä Vili Hämäläisen paikan nelosketjun sentterinä, näin uskon!

Jääskeläinen voisi olla potentiaalinen snaipperi, mutta Liiga-paikan lunastaminen vaatii varmasti fysiikan vahvistamista ensi kesänä. Veikkaan että Jääskeläinen pääsee kokeilemaan Liiga-vauhtia syksyllä, ja jos otteet ei vielä riitä Liigaan niin sitten vaan Mestikseen miehistymään.
 

3156155

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Järveläinen näytti viime syksyn harkka-peleissä että potentiaalia löytyy, mutta menihän se Liiga-kausi perseelleen. Tulevan kesän aikana tarvitaan kovempaa/toisenlaista treeniä, että peli lähtisi kulkemaan myös Liiga-otteluissa. Uskon että mini-mies saa syksyllä reilun paikan näyttää osaamistaan, mutta jos loka-marraskuu menee taas enempi poppari-osastolla, niin siinä tapauksessa Järveläinen löytänee itsensä jostain toisesta seurasta jouluun mennessä.

Perseelleenhän tuo Järveläiseltä vähän meni. Itse en myöskään täysin vielä dumaa kaveria kuitenkaan, koska kuten kaikki muistamme olisihan kaikki Lappalaisenkin halunneet pois ensimmäisen kauden jälkeen, mutta nousi aivan toiselle tasolle seuraavalla. Järveläinen on pieni ja kieltämättä usko kaveriin hyvin pieni, mutta eiihän sitä koskaan tiedä. :)
 

Wolves

Jäsen
Järveläinen näytti viime syksyn harkka-peleissä että potentiaalia löytyy, mutta menihän se Liiga-kausi perseelleen.

Potentiaalista mitään ottamatta pois, niin kyllähän harjoituspelit olivat Liiga-otteluihin verrattuna aikamoista höntsää. Osin selittää Järveläisen tehot.
 

Mctavish85

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ei. Ja lisätään vielä se, että jos on, niin SaiPa on heittänyt kaikki arvonsa roskakoriin mitä tulee siihen millaisia pelaajia tänne tuodaan. Tasoonsa nähden aivan liian kallis.
Ei sitten. Ihmettelen vaan millähän rahalla jossain Hämeenlinnassa kasataan kovaa nippua ensi kaudeksi. Samoin ihmettelen monen muunkin pleijareiden ulkopuolelle jääneen liigaseuran joukkueen rakennusta ensi kaudelle. Monessa näistä seuroista ollaan rakentamassa kovaa nippua ainakin huhujen perusteella. Ilves leikkaa kuluja mm. luopumalla urheilutoimenjohtajasta mutta palkkasi kuitenkin Karri Kiven valmentamaan. Panostetaanko Ilveksessä sitten valmennukseen ja luotetaan siihen, että Kivi saa vaatimattomammasta materiaalista paljon tehoa irti. Kyllä SaiPan kannattaisi pitää Polakista kiinni koska tuskin Ilveksellä on ainakaan paljoa parempaa tarjota budjettileikkausten takia. Vai onko Polak meille liian kallis peliesityksiin nähden?

On muuten tosi hyvä juttu, että SaiPan maine pelaajia kuuntelevana ja huolehtivana organisaationa kiirii läpi suomen ja muutenkin seura mielletään joukkueena jossa voi kehittyä huomattavasti. SaiPa saa sen ansiosta helpommin pidettyä hyvät pelaajat riveissään ja tänne saadaan houkuteltua vaikka ketä tarvittaessa. Esimerkkinä vaikka Kurosen ja Carsonin jatkosopimukset. Ennen SaiPaan tultiin lähinnä jäähdyttelemään tai suunnilleen suoraan Mestiksestä, HIFK:n/Jokereiden a-junnuista tai vilttiketjuista. Toki näitä pelaajia tulee vieläkin mutta kyllä SaiPa saa silti houkuteltua laadukkaita pelaajia tänne koska olosuhteet ovat kunnossa. Vielä kun saataisiin ensi kaudelle sellainen porukka joka taistelisi ja pelaisi suurella sydämellä kuten Vaasan Sport päättyneellä kaudella niin varmasti oltaisiin taas pleijareissa.
 

Herra Jaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
On hyvä jos Jussi jatkaa mutta hänen tulisi olla luotettava kakkosveskari. Joko Nieminen tms. Pitäisi olla lähtökohtaisesti ykkönen. Nieminen pystyy siihen mutta tarvitsee tarpeeksi pelejä ja luottoa myös vähän heikomman illan jälkeen. Saipa kasaa kilpailukykyisen joukkueen ei kahta sanaa. Mihin se sitten riittää jää nähtäväksi.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Mikael Kurosen ensimmäinen kausi SaiPassa: 34 ottelua ja 2+2=4 kun vääntöä ei vaan löytynyt tarpeeksi Liiga-kuvioihin. Toinen kausi tuotti 52 ottelussa jo tehot 8+10=18, ja kaikki olivat kollektiivisen onnellisia vuoden mittaisesta jatkosopimuksesta.

Järveläisen ensimmäinen SaiPa-kausi tuotti 37 ottelussa tehot 2+7=9 (yllättävän paljon itse asiassa!), joten kyllä kai mini-miehellä on ainakin teoreettiset mahdollisuudet kurosmaiseen tasonnostoon. Järveläinen on vuoden verran Kurosta nuorempi, joten senkin puolesta ovat samalla viivalla. Järveläinen vaan on 17 senttiä lyhyempi.

On muuten tosi hyvä juttu, että SaiPan maine pelaajia kuuntelevana ja huolehtivana organisaationa kiirii läpi suomen ja muutenkin seura mielletään joukkueena jossa voi kehittyä huomattavasti. SaiPa saa sen ansiosta helpommin pidettyä hyvät pelaajat riveissään ja tänne saadaan houkuteltua vaikka ketä tarvittaessa. Esimerkkinä vaikka Kurosen ja Carsonin jatkosopimukset.

Jep, ja SaiPassa pääsee pelaamaan CHLää ja antamaan näyttöjä Keski-Euroopan rahaseuroille. Sekä Salcido että McIntyre ovat siirtyneet CHL:ssä SaiPaa vastaan pelanneisiin joukkueisiin, ja molempien kohdalla CHL-näytöt vaikuttivat varmasti (rahakkaan) sopparin syntymiseen.
 

Wolves

Jäsen
Ilves leikkaa kuluja mm. luopumalla urheilutoimenjohtajasta mutta palkkasi kuitenkin Karri Kiven valmentamaan.

Kivi antoi muihin seuroihin nähden Ilvekselle n. 25% alennuksen / kausi.

Kyllä SaiPan kannattaisi pitää Polakista kiinni koska tuskin Ilveksellä on ainakaan paljoa parempaa tarjota budjettileikkausten takia. Vai onko Polak meille liian kallis peliesityksiin nähden?

Ei.
 

Laitela

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa ja sen vaarallinen YV, Bratislavan taika
Ei SaiPan nyt luulis olevan hirveesti nykyistä huonompi tulevalla kaudella, tai sitten on jokin kyllä pahasti pielessä. Ei menestyksen yhteen Santaseen pitäisi kaaduta. Onhan hän seurannut herra maestron otteita ihan vierestä. Jos SaiPan maine ja kyky hankkia pelaajia on niin hyvä kuin väitetään, ei kunnon rosterin rakentamisen ensi kaudelle luulisi olevan mahdotonta. Etenkin jos muut joukkueet joutuvat tappioidensa takia tulemaan budjeteissaan itse alemmaksi. En tarkoita nyt Ilvestä ja Hpk:ta, vaan yleensä.
 

ahal

Jäsen
Ei SaiPan nyt luulis olevan hirveesti nykyistä huonompi tulevalla kaudella, tai sitten on jokin kyllä pahasti pielessä.
Taisit vaan ajatella ääneen issekseis... Eihän tästä asiasta ole epäilystäkään. Tuskin juuri mikään seura lähtee tulevaan ajatuksella, että kunhan nyt jotenkin selviydytään. Kaikki tavoittelevat menestystä hinnalla millä tahansa, toki resurssiensa puitteissa. Resursseihin kuuluu tietysti rahan lisäksi myös osaamista, ja sen määrä ja laatu vaihtelevat paikkakunnittain. Tuoreen kolumnin mukaan esim. vertailussa Kuopio - Lappeenranta voiton vie jälkimmäinen. Joten don't worry, be happy. Trust the right people.
 

Jugger77

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tämän kauden SaiPa oli materiaaliltaan kovin minkä muistan. Siis olisi ollut jos kaikki olisivat pysyneet terveinä. Meillä oli laiturinamaalipörssin voittaja, sentterinä pistepörssin kakkonen yms. Ei meillä noin kovaa materiaalia hetkeen nähdä ellei toimisto taio taas kaneja hatusta. Itse varaudun henkisesti välivuoteen ja taisteluun säälipaikasta. Tämä on kuitenkin ihan uuden projektin alku. Toki Santanenhan voi yllättää ja viedä mopon moottoritielle.
 

ahal

Jäsen
No joo. Kyllähän tuo toissa kauden porukkakin oli aika kova. En sanoisi nykyistä heikommaksi, ainakaan oleellisesti. Kampesivat sentään neljän sakkiin. Loppupeleissä tietysti tulosta pitää kunnioittaa, paperilla joukkueet voivat olla jotain muuta. Niin ja jossittelut sikseen. Loukkeja tulee aina eikä niiden taakse voi loputtomasti vetäytyä.

Mutta siinä olen samaa mieltä, että uuden projektin eka vuosi voi olla opettelua monin tavoin. Tulosta seuraa perässä, jos on tullakseen.
 

HUMPPAJUGEND

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uus-Lavolan Peli-Pojat
Okei, ensimmäinen vuosi uuden (tai tässä tapauksessa oikeastaan ikivanhan) valmentajan alaisuudessa voi monesti mennä käytänteitä opetellessa, mutta ei se mielestäni ole mikään peruste tietoiselle tasonlaskulle. Edellisen kerran uuden valmentajan tultua sisään pelattiin tuloksellisesti paras kausi seitsemään vuoteen ja keikuttiin ajoittain jopa kärkipaikalla. Uskon ja luotan, että toimistolla ymmärretään panostaa myös tähän kauteen. Playoffeistakin netottiin ekstraa, kun onnistuttiin venyttämään kautta yhden kotipelin verran. Menestystä kohti mennään, siihen luotan. Ei oikeastaan voikaan muuta kuin luottaa.
 

Daywalker-75

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, JäKi
Janne Kettusen optio käytetty | Uutiset | SaiPa
Janne Kettusen optio käytetty. Käyttämättä jäivät:
-Nieminen
-Suutari
-Huhtanen

Ja sitten arvuuttelemaan uutta maalivahtia.
Katos vittu! Luin puolihuolimattomasti jutun läpi ja olin lukevinaan tuon Niemisen option käytetyksi. Hetken vain ihmettelin, miksi tuo juttu on "Janne Kettusen optio käytetty" ja Nieminen vain sivulauseessa mainittu. Kova päätös.
 

3156155

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Hienoa ainoa oikea vaihtoehto, mutta suuri kiitos silti Niemiselle. Hieno mies kuitenkin nyt onnea tulevaan ja tsemppiä!
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Harmittaa sinänsä, että Niemisen paluu ei sujunut ihan odotetusti. Mies tuli myös selkeästi positiivisella ja motivoituneella asenteella seuraan. Edellisvisiitillään oli maaginen ja oli toki nyttenkin hetkittäin sitä samaa vanhaa kunnon Niemistä nähtiin, mutta ihan hattu kourissa on todettava, että ihan liian ailahtelevaa se pelaaminen oli ja SaiPan kaltainen kapealla rosterilla liikkuva pikkuseura kyllä tarvitsee tosi vuorenvarmaa suorittamista.

Toivon mukaan ensi kaudelle maalivahdin scouttaaminen onnistuu täydellisesti. Markkanen on taas vuoden vanhempi ja kunnossa pysyminen on arvoitus, joten liikaa ei voida laskea Volvon varaan. Täydessä iskussa ollessaan toki yhä Liigan parhaimmistoa, mutta jaksaminen on arvoitus.
 

Derrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Semmoinen näppituntuma oli että Niemisen optio sopimus oli rakennettu sen varaan että jos hän olisi pystynyt Jussilta ottamaan ykkösvahdin paikan niin optio olisi käytetty ja Jussi olisi sitten jäänyt kakkosvahtina jäähdyttelemään. Nyt näin ei käynyt ja uusi ykkövahti prospekti on haettava jostain.
 

Joutsenosto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, HPK
Kuulemma uutta veskaria on kartoitettu jo pidempään, mutta ei tietoa tuleeko Suomesta vai ulkomailta. Veikkaan että SaiPa tiedottaa asiasta taas satamassa järjestettävässä tapahtumassa.
 

Zolomy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerrotaan lähiviikkoina
No kova ja kova. Oli jokseenkin odotettu päätös. Olisin ihmetellyt option käyttöä ennemmin, kuin sen käyttämättä jättämistä.

Itse en odottanut tätä mutta olen enemmän yllättynyt kuin pettynyt. Yleisesti on jäänyt tuntuma että SaiPa on ollut näitten optioitten kanssa sellainen "kiva kaveri" joka antaa mahdollisuuden kunhan ei ole suurin piirtein ketään tappanut. Hyvä ratkaisu tämä, olihan se lopulta aika selvää ettei Hatusta oikein Jussin manttelinperijäksi ole ja nyt on taas lisää jänskättävää ensi kaudelle. Tsemit jatkoon Janille, vaikuttaa helvetin kovan panomiehen lisäksi aivan mie-let-tömän mukavalta jätkätä.
 

Mctavish85

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Aika kova yllätys itselle, ettei Niemisen optiota käytetty. Ei kuitenkaan ollut mikään umpisurkea viime kaudella vaan lähinnä tuli muutama huono jakso ja sen takia pikkuisen haparoi välillä. Olisihan siinä ollut ensi kauteen petrattavaa. Vaikuttikohan tässä nyt tuo, ettei Nieminen pystynyt nousemaan selkeäksi ykkösvahdiksi ja ei haluttu ottaa riskiä, että haparoisi taas ensi kaudella ja Markkanen kantaisi ykköstorjuntavastuun? No ehkä parempi näin. Niemiselle tsemppiä vaan jatkoon! Toivottavasti siellä nyt hankitaan sitten ihan kunnon liigatason molari eikä esim. tyyliin jotain Hostikkaa. Olisiko Bäckströmin paluu Saimaan rannalle mitään? Markkaselle pitäisi saada kyllä ihan kunnon kaveri.
 

Lepranmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vaasan Sport, Philadelphia Flyers
Ohhoh, näinköhän Markkanen ensi kaudella enää pelaa? Vähän haiskahtaa siltä, että nyt etsitään uusi selkeä ykkösmaalivahti ja sitten joku koodinimi Bernard taas kehittymään kakkosmaalivahdiksi. Tosin ei se ihme olisi vaikka Markkanen vielä jatkaisi mutta mielestäni Jussi ei voi enää olla ykkösmaalivahti vaan sinne on hankittava joku oikeasti kova kaveri, vaikka sitten ulkomailta. Hyvään tahtiin tulee nyt SaiPalta uutisia ulos. Jokohan sieltä kohta uutisoidaan joku ihan uusikin pelaaja.
 

atsku

Jäsen
Tosin ei se ihme olisi vaikka Markkanen vielä jatkaisi mutta mielestäni Jussi ei voi enää olla ykkösmaalivahti vaan sinne on hankittava joku oikeasti kova kaveri, vaikka sitten ulkomailta.
Oikeasti kovan luokan kaveri? Siis tarkoitatko tällä, ettei Markkanen olisi kovan luokan maalivahti enää? Perustelut? Liigassa ei taida olla kovin montaa Markkasta kovempaa vahtia vieläkään. Jos Jussi haluaa jatkaa, hän pelannee ne pelit mitkä haluaa. Hyvä kakkostorjuja taas todellakin tarvitaan, koska pelit menevät luultavasti puoliksi.

On hienoa nähdä, että SaiPassa optiot eivät enää tarkoita automaattista jatkoa, eikä huippupelaajat enää lähde toisiin liigaseuroihin vaan ulkomaille vuolemaan rahaa. Se kertoo organisaation kehittyneen oikeaan suuntaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös