SaiPaa koskevat huhut ja spekulaatiot

  • 2 593 276
  • 10 564

juice71

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Jos Kichton olisi Suomessa enintään 6 kuukautta menisi hänen verotuksensa lähdeverolla (15%) eli jos hänelle olisi luvattu 100 000 käteen ja SaiPan hoitaessa verot olisi tästä Saipalle kulua pelkän palkan ja veron muodossa n. 118 tuhatta + muut mahdolliset sivukulut.

Jos hän puolestaan olisikin 6 kuukautta ja 10 päivää verotus menisi sitten progressiivisesti aivan kuten tavallisilla palkansaajilla. Tällöin jos SaiPa olisi luvannut tuon 100 tonnia käteen se maksaisi SaiPalle jo noin 200 tonnia palkan, veron ja maksujen muodossa + muut työnantajalle lankeavat maksut.

Eli näiden karkeiden ja suuntaa-antavien esimerkkien pohjalta voidaan todeta, että aika iso osa lisäotteluiden tuotoista menisi Kichtoniin. Joskus vuosia sitten juttelin erään SaiPan asioista erittäin hyvin perillä olevan henkilön kanssa ja tuolloin oli puhetta, että yksi ottelu täydellä hallilla tuo kokonaisuudessaan liikevaihtoa noin 100 000 euroa, katteista en luonnollisesti tiedä mitään, joten sitä montako ottelua tarvittaisiin Kichtonin "extraverojen" maksuun en osaa sanoa.

Muuten oikein, mutta lähdevero on 35 %.

Sosiaalikuluja ei tarvitse maksaa jos artistisoppari kestää max 4 kk.
 

heavylutaa18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo, Seattle Kraken
Kelpaisko teille Kiviaho Ässistä ensi kaudeksi? Kaupungilla kuului, että voisi olla tulossa.
Ei jos mielii ykkösveskarin tonttia ottaa. Tuohimaa ja suurella todennäköisyydellä Westerholm lähtee, joten tonttia olisi auki kakkoselle.

x
Kiviaho
Kaarlehto

Olis niitä huonompiakin vaihtoehtoja.
 

Mctavish85

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kiviaho on toki SaiPan kasvatti eli siinä mielessä voi olla tulossa mutta ei kyllä vielä oikein ykkösvahdiksi mene. Westerholmilla on vielä ensi kaudeksi sopimus SaiPan kanssa ja ihan hyvät mahdollisuudet on siihen, että Westerholm pelaa ensi kaudella SaiPassa.

Silloin olisi Nikelle tarjolla ykkösvahdin roolia ja tuskinpa siellä AHL:ssä minne Westerholm todennäköisimmin olisi ensi kaudeksi menossa, vielä olisi tarjolla ihan ykkösveskarin paikkaa puhumattakaan NHL:stä. Varmasti luulisi, että Nashvillessä haluavat myös sitä, että Westerholm saa pelata mahdollisimman paljon Liigassa ennen AHL/NHL keikkaa, joten siinä mielessä jos Nikelle on tarjolla ensi kaudeksi ykkösveskarin tonttia Liigassa, on tämä varmasti kaikille osapuolille paras vaihtoehto. Toinen maalivahti meillä on ensi kaudella todennäköisesti Karolus Kaarlehto.

Kiviaholle voisi ehkä jonkun lainan/try-outin järjestää jos Westerholm on taas ensi syyskuun alun NHL-leirillä jolloin hän on kaksi viikkoa pois liigan alusta. Näin Kiviaho voisi olla paikkaamassa. Mutta jos Kiviaho SaiPaan tulee, niin luulen että hän menee ensin Ketterään johon hänelle tehdään sopimus SaiPan optiolla, ehkä? Eli kaudeksi 20-21 SaiPaan jos Ketterässä pelit menee hyvin. Näin itse mutuilen asian ja toivottavasti asia menee mieluummin näin. Kiviahoa ei voi oikein liigajoukkueen ykkösveskariksi ajatella.
 

Zolomy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerrotaan lähiviikkoina
Porista kuuluu paljon kaikenlaista. Onko tässä asialla samat tahot jotka "tiesivät" Andyn olevan siirtymässä tänne?
 

tonz@

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, NHL:n suomalaiset
Täällä kun on spekuloitu ja huhuiltu joskus ex NHL-hyökkääjä Casey Baileyn nimeä, niin pakko tulla kertomaan tännekin hauska juttu miehestä; pelaa tällä hetkellä nimittäin KHL:n jumbojoukkueen varamaalivahtina Jokereita vastaan. Ura syöksykierteessä, SaiPa voisi korjata talteen ensi kaudeksi kun ei tuota alemmas voi enää mennä rajan takana. Chad Raukin on täydessä pelikunnossa.
 
Viimeksi muokattu:

Lämpö

Jäsen
Porista kuuluu paljon kaikenlaista. Onko tässä asialla samat tahot jotka "tiesivät" Andyn olevan siirtymässä tänne?

Andy sano Porista lähtiessään, että ens kauden kuviot auki. Toivoo Ruotsia, Suomea tai jos loppukausi menee hyvin Saksassa, niin voisi jäädä sinnekin.

Kiviaholla kyseessä perinteinen: Asunnon osto + naisystävä = ensi kauden pelipaikka
 

Barney

Jäsen
Kiviaholle ei pitäisi olla mitään käyttöä SaiPassa, ellei tulisi siksi aikaa availemaan luukkua, kun Westerholm on alkukaudesta Pohjois-Amerikassa. Olettan siis, että Westerholm jatkaa. Kaarlehto on ainakin omissa papereissani selvästi Kiviahon edellä, jos mietitään ensi kauden kakkosmaalivahtia.
 

Jubomir

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Täällä kun on spekuloitu ja huhuiltu joskus ex NHL-hyökkääjä Casey Baileyn nimeä, niin pakko tulla kertomaan tännekin hauska juttu miehestä; pelaa tällä hetkellä nimittäin KHL:n jumbojoukkueen varamaalivahtina Jokereita vastaan. Ura syöksykierteessä, SaiPa voisi korjata talteen ensi kaudeksi kun ei tuota alemmas voi enää mennä rajan takana. Chad Raukin on täydessä pelikunnossa.
Jollain ruotsalaisella kiekkosivustolla mainittiin ennen siirtotakarajaa, että Baileytä oli kaupiteltu ympäri Eurooppaa. Oliko hinta sitten liian kova vai miksei mihinkään kelvannut. Luulisi, että tuon ikäisellä kaverilla olisi ollut intoa jatkaa kiekkokautta muualla.
 

God #88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks, #88, Saipa
Puhetta verotuksesta? Oikea paikka on Liigan siirtohuhut-ketju, Liigan varmistuneet siirrot-ketju ja Liigajoukkueiden voimasuhteet ketju!
Eiku ainiinjoo, siellä saa vedellä vaan J.Jokisen ja Kärppien asioita.. Unohdetaankin tämä!
Näilä veroasioilla nyt vaan sattuu olemaan aika paljon merkitystä pelaajien soppareiden kanssa. Varmaan huomasit, että oli erittäin hyvää spekulointia liittyen Kichtonin mahdolliseen pelaamiseen ensi kaudellakin saipassa.
 

AaTee

Jäsen
Suosikkijoukkue
lunettes couleurs
Joo siis tuo oli minulta ihan puhtaasti muusta syystä tuo viesti. Ne jotka "veroasioita" enemmän seurasi hetki sitten samoilla mietteillä, varmasti ymmärsivät.

Mutta niin, lepo vain, en sitä kritisoinut antakaa mennä vaan ihan vapaasti.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Andy sano Porista lähtiessään, että ens kauden kuviot auki. Toivoo Ruotsia, Suomea tai jos loppukausi menee hyvin Saksassa, niin voisi jäädä sinnekin.

Kiviaholla kyseessä perinteinen: Asunnon osto + naisystävä = ensi kauden pelipaikka
Eipä nuo Kiviahon torjuntaprosentit Liigassa ole kovin vakuuttavia. Mutta jos/kun Westerholm on syyyskuussa leireilemässä rapakon takana, SaiPa tarvitsee kauden alussa Kaarlehdon pariksi kokeneen Liiga-vahdin. Siihen tarkoitukseen Kiviaho voisi olla mies paikallaan, mutta koko kautta ajatellen Westerholm-Kaarlehto -kaksikon taustalla Kiviaholle on vaikea nähdä roolia, muuten kuin loukkaantumisten varalta. Paitsi jos kiekko alkaisi tarttumaan SaiPan paidassa napsun verran viime vuosien tasoa paremmin! Ketterää yhteispeliä Imatran Ketterän kanssa tarvittaneen SaiPan ensi kauden maalivahtikuvioissa, toivottavasti yhteistyö toimii.
 

anthax

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Olisipa kiva saada joku valmis ja tasonsa osoittanut maalivahti ensi kaudeksi mikäli kaksikko ei ole Westerholm - Kaarlehto. Seuraavaksi varmaan ollaan naaraamassa jotain Perhonen - Järvenpää kaksikkoa tänne.

Voisiko Kaarlehtoa ajatella suoraan Westerholmin tilalle ainakin syksylle jos kaveri lähtee rapakon taakse käymään? Aivan perseestähän se Heljankokin piti ennakoiden mukaan olla, mutta niin vain kaveri on aivan toimiva liigavahti. Toki taustalla on melko kokenut kaveri tukena tuolla osoitteessa... Markkanen voisi avata luukkua ja huudella tsemiä Kaarlehdon tuuratessa Nikkeä? ":D"
 

redpecka

Jäsen
Minkälainen sopimus mahtaa olla Kichtonin ja SaiPan välillä? Brenden tuli Suomeen 18.10.2018, ja semifinaalien mahdollinen seitsemäs ottelu pelataan 17.4.2019. Olisiko SaiPan tarjoama sopimus ollut "artistille huntti käteen verovapaasti puolen vuoden duunista", paitsi jos pelataan mitaleista, missä tapauksessa verojen maksamiseen olisikin hyvin varaa? Jos tämä spekulaatio pitää kutinsa, niin Kichtonin mahdollinen jatko SaiPassa/Suomessa ensi kaudella olisi pitkälti kiinni siitä, että SaiPan pitäisi pelata mitaleista!
Tuota, ei kai artistirajan paukkumisella ole tekemistä sen kanssa pelaako Suomessa ensi kaudella. Eikös Lintner (vai Salcido) pelannut kahtena peräkkäisenä kautena artistikikkailulla Suomessa ja SaiPassa, kävi vaan välillä muualla.

Jos olen siis kärryillä yhtään niin hommahan voisi mennä SaiPan tehdessä jatkosopparin näin:

a) Kichton jää tällä kaudella artistiksi - lähetetään kauden loputtua Kanadaan ja takaisin vasta kun voi tulla. Seuraavasta kaudesta näin ollen tulisi väkisinkin taas artisti.
b) Veroraja paukkuu nyt keväällä - voidaan tehdä suoraan koko ensi kautta koskeva ei-artistisoppari tai jos ei varaa niin sama kuin edellisessä eli puoleksi vuodeksi pois ja artistina takaisin.

Kieltämättä on nyt vähän fiilis etten tajua jotain oleellista tässä...
 

Ferris

Jäsen
Kairasin vähän tilastoja läpi, nimenomaisesti Lehterän aikaisia Blues-joukkueita, koska sieltähän ne hankinnat tulevat. Tässä listaa Eliteprospektin mukaan vielä vapaina olevista pelureista, jotka pelasivat Teron alaisuudessa Bluesin liigajoukkueessa. Osa on kieli poskessa heitettyjä, enemmän tai vähemmän.

Puolustajat:

https://www.eliteprospects.com/player/4544/mikko-kuukka
- täyttämään Denisovin ja Kojon(?) jättämää puolustavan puolustajan aukkoa?

https://www.eliteprospects.com/player/3193/jussi-timonen
- johtajuutta takalinjoille? Kuinkahan luistin kulkee nykyään?

https://www.eliteprospects.com/player/7918/kalle-kaijomaa
- Aikanaan vitutti kun kaveri päästettiin muualle, olisin ottanut takalinjoille jo pari vuotta sitten kun Saksaan suunnisti. Karuja lukemia ja tällä kaudella loukkia, kun pelit vähissä?

https://www.eliteprospects.com/player/104426/sebastian-moberg
- Hermeksessä kovia tehoja nakuttanut kaveri, jonka perässä liene kaikki Liigan alaosan joukkueet? Teron valmentama junnuissa, joten tullee meille?

Hyökkääjät:

https://www.eliteprospects.com/player/6428/jussi-makkonen
- Oli kyllä niin huono Lehterän Bluesissa, että kait Terokin muistaa ettei tätä kaveria Saimaan rannalle kannata raahata?

https://www.eliteprospects.com/player/57868/peter-tiivola
- Tätä kaveria taidettiin vähän SaiPaankin toivoa kun Bluesin raunioilta pelaajia muille jaeltiin. Tasaista 25 pisteen suorittamista ollut, vaikka ymmärtääkseni tällä kaudella sai Ässissä isoakin vastuuta? Kaksi yli 10 maalin kautta kuitenkin plussaa sentterille.

https://www.eliteprospects.com/player/122147/joonas-niemela
- Mestiksessä hyvää jälkeä tehnyt Lehterän juniorivalmennettava. Mobergin lailla varmasti moni muukin joukkue perässä.

https://www.eliteprospects.com/player/12809/siim-liivik
- vähäsen santapaperiosastoa alaketjuihin? Huikeeta sinällään, että EBELissä tehot heikommat kuin kautta aikaisemmin Kouvolassa? Taitaa olla sen verran tyyris kaveri ettei Saimaa kiinnosta.

https://www.eliteprospects.com/player/17290/ilmari-pitkanen
- Oli niin vakuuttava viimeeksi että avosylin otetaan uudelleen vastaan... eiku?

https://www.eliteprospects.com/player/13627/stefano-giliati
- Legenda takaisin jollei Sveitsissä innostuta?
 

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
Oishan nuo Veeti Miettinen ja Roni Hirvonen kovia kaappauksia Bluesista, mutta en kyllä usko noin koviin nimiin.
 

Jubomir

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Oishan nuo Veeti Miettinen ja Roni Hirvonen kovia kaappauksia Bluesista, mutta en kyllä usko noin koviin nimiin.
Roni Hirvonen entisen SaiPa-pelurin Timo Hirvosen poika. Valmensivat Lehterän kanssa samaan aikaan Bluesin organisaatiossa. Taisi vaan tuolloin olla monenlaisia leirejä Bluesin valmennuksessa. Eli riippuen olivatko samassa leirissä, ratkeaa pitkälti, olisiko SaiPa minkäänlainen vaihtoehto.

Tuohon Ferrikseen listaan voisi jollainlailla kiinnostavana lisätä Ville Korhosen. Kokeneempi 2.-3. ketjun laituri nuorten tueksi. Tämän kauden miinukset DEL-liigan hännänhuipussa hieman arveluttavat.
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
Kuukka saattaa hyvinkin olla SaiPaan tulossa...
 

Barney

Jäsen
Kuukka saattaa hyvinkin olla SaiPaan tulossa...
Onko tässä jotain oikeaa huhua taustalla vai perustuuko tämä vain siihen, että Kuukka on ilmeisesti lähdössä JYPistä? Olisi kyllä ihan toivottu hankinta kolmospariin/seiskapakiksi ja olisi selvä parannus Sneckiin sekä Kojoon.
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
Onko tässä jotain oikeaa huhua taustalla vai perustuuko tämä vain siihen, että Kuukka on ilmeisesti lähdössä JYPistä? Olisi kyllä ihan toivottu hankinta kolmospariin/seiskapakiksi ja olisi selvä parannus Sneckiin sekä Kojoon.
Oikeastaan epämääräistä hallihuhuilua, ei sen parempaa, että on osastoa ei niin vakavasti kannata ottaa. Jyväskylässä liikkunut Kuukasta sekalaisesti huhuja, jonkin verran, että lopettaisi kokonaan ja samalla toisaalla, että haluaisi kuitenkin jatkaa ja SaiPa ollut yksi potentiaalinen suunta ilmeisesti Lehterän takija.

Ei siis tästä tietoa onko oikeasti edes lähestytty, vai onko muodostunut 1+1 päättelyketjusta.
 

SammyRumour

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & SHL

Knap

Jäsen
@Ferris Moberg ja Niemelähän menivät Kokkolaan Bluesin juniorimyllyssä valmentaneen Janne Tuunasen perässä. Siltä pohjaltahan tuntuu, että eka hyppy Liigaan voisi olla myös tutun valmentajan alaisuudessa, joka tarkottaisi Tertsiä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös