SaiPa Oy:n tulevaisuus

  • 1 352 966
  • 5 784

Jugger77

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Uskoisin, että tosiaan 200k plussaa on ehdoton maksimi. Eihän tuota porukkaa kuitenkaan liikaa hallilla käynyt ja toisaalta kausi päättyi taas runkosarjaan eli bonusotteluita ei tullut yhtään. Joka tapauksessa mikä tahansa merkittävästi yli nollatuloksen menvät summa on merkittävä ensi kautta ajatellen. Velkaa on maksettava ja uusien sponsoreiden saaminen on helpompaa jos laiva ei näytä uppoavan. Tosin itse vetäisin riskillä lisää bensaa nuotioon ja hankkisin jo tässä vaiheessa yhden tähtipelaajan joukkueeseen vauhdittamaan kausikorttien myyntiä.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Budjetti oli tähän kauteen laadittu sen mukaan että 3000:n katsojakeskiarvolla päästäisiin nollatulokseen. Tavoitteena oli 3300 katsojaa ja sen tuoma liikevoitto. Nyt katsojakeskiarvo nousi 3400:aan.

Jos lasketaan, että jokainen katsoja tuo joukkueelle keskimäärin 20e (ja verojen jälkeen 15e), niin kun kauden aikana oli 30x400=12000 katsojaa budjetoitua enemmän, viittaisi jo se noin 180 000 euron plussaan.

En ole varma, oliko pelaajabudjettiin jätetty tilaa kauden aikana tehtäville hankinnoille, mutta jos oli, jäi se puskuri käyttämättä ja jää nyt viivan alle voitoksi. Lintnerin vuokraaminen pois toi myös säästöjä ja rahaa kymmeniä tuhansia euroja enemmän kuin mitä Armstrongin ja Bruunin ottaminen loppukaudeksi kustansivat. Myllyniemen lainaamisesta saatiin jotain rahaa ja Yli-Torkon palkkarahat taisivat mennä Kelan maksettaviksi, kun kaveri jäi iki-potilaaksi.

Itse uskallan toivoa, että kokonaisliikevoitto nousisi 300 000 euron paikkeille ja ylikin. Jälkimmäinen toki tarkoittaa sitä, että mainosmyynninkin on pitänyt ylittää tavoitteensa.
 

theref

Jäsen
Itse uskallan toivoa, että kokonaisliikevoitto nousisi 300 000 euron paikkeille ja ylikin. Jälkimmäinen toki tarkoittaa sitä, että mainosmyynninkin on pitänyt ylittää tavoitteensa.

Muuhun en ota kantaa, mutta luotettavasta lähteestä kuulin jo hyvissä ajoin syyskaudella, että mainosmyyntibudjetti oli ylitetty jo silloin.
 

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
Muuhun en ota kantaa, mutta luotettavasta lähteestä kuulin jo hyvissä ajoin syyskaudella, että mainosmyyntibudjetti oli ylitetty jo silloin.
Funtsikaas miten hyvin KooKoolla menee, kun siellä on ylitetty SaiPan mainosmyynti tällä kaudella!

Tämän kauden tulosta odotellaan kyllä erittäin suurella mielenkiinnolla. Tässä on toimistolla ollut projekti "toimiston uskottavuuden palautus" ja se on onnistumassa huikean hyvin. Enkä malta olla laittamatta osaa (en tiedä miten isoa) tuoreimman vahvistuksen piikkiin. Töitä siellä on ainakin paiskittu niin saatanasti.
 

3156155

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Mikäli olen oikein käsittänyt niin Kisapuistossa järjestetyt konsertit Yö ja Hector en tiedä oliko muita, mutta noissa konserteissa taisi olla Lappeenrannan kaupunki tai sitten joku muu taho mukana ja SaiPalle tuli noista tapahtumista jotakin rahaa. Tuo hyväntekeväisyysottelu Legendojen kohtaaminen käsittääkseni toi myös tuloja SaiPalle, vaikka se varmasti pientä olikin kun hyväntekeväisyydestä oli kyse. Onko kenelläkään mitään hajua esimerkiksi siitä paljonko noissa tapahtumissa kävi yleisöä.

Lisäksi tuo Lappeenrannassa pelattu Etelä-Saimaa turnaus toi varmasti jotakin ropposia, sillä niihin sai hankkia nettioikeudetkin, jotka myös itse maksoin. Fanituotemyynti on myös ollut käsittääkseni paljon vilkkaampaa kuin viime kaudella. Lintnerin loppukauden laina toi myös plussaa Bruunin ja Armstrongin hankkimisesta huolimatta ihan kuten Mirasane tuossa jo kirjoittikin. Mitenköhän tuo Sputnik- Ravintola on kiinnostanut ihmisiä, mutta jos ajatellaan se sillä tavalla, että tuskin siihen olisi viime tilikaudella satsattu 100 000 euroa, joka ylittyikin tuosta vielä hurjasti ellei sen olisi katsottu olevan hyvä investointi. Onko muuten koskaan aiemmin kauden aikana tuollaista määrää pelaajien aitoja pelipaitoja myyty, kuin mitä tällä kaudella myytiin ja hyvinhän ne kaupaksi menikin.

Myllyniemen lainaa Pelicansiin ei ole syytä myöskään unohtaa, vaikka lyhyt laina olikin. Tähän kun lisätään tuo mainosmyynnin ylittäminen jo hyvissä ajoin sekä noin 400 katsojaa/ottelu budjetoitua enemmän niin voidaan olettaa SaiPan tekevän ihan kelpo tuloksen. Itse veikkaisin niinkin kovaa plusmerkkistä tulosta kuin 300 000 - 350 000 euroa, mutta sen melkein uskallan taata ettei se ainakaan alle 200 000 euron tule jäämään. Itselleni on tullut Kallioniemestä erittäin hyvä ja positiivinen kuva ja tuossa työssä onkin hyvä olla tuollainen SaiPa- sydämen omaava tekijä.
 
Viimeksi muokattu:

sergo91

Jäsen
Hyvä muistaa varmaan noissa katsojakeskiarvo luvuissa että kaiken näköisiä kaksi yhden hinnalla ja ilmaislippuja jaettiin reilusti esim. tiistain peleihin, joka tuo todellista maksaneiden katsojien keskiarvoa lähemmäs 3000 katsojaa.
 

Marre

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, (HIFK)
Kaksi yhden hinnalla tai ilmaislipullakin tulleet kuitenkin yleensä haluavat ihan ikioman kahvimukillisensa, oluensa, pitsapalansa tai karkkipussinsa. Olisi ihan mielenkiintoista tietää, mikä yleensä on oheismyynnin osuus katsojatuloista, mutta arvaus on, että aika merkittävä. Lisäksi niinäkin kertoina, kun jotain kampanjaa on ollut, niin iso osa kuitenkin yleensä tulee normaalihintaisella lipulla.

Säälipleijarijännityksen säilyminen niinkin pitkään muuten taisi auttaa kovastikin vielä Lukko-pelissäkin. Ensimmäistä kertaa ikinä minulle nimittäin yritti trokari myydä SaiPan peliin lippua. Vitosella olisi saanut istumapaikkalipun (en kysynyt minne, vaan ostin sen aikomani seisomakatsomolipun joka tapauksessa.) Aika epätoivoiselta näytti jo myyntiyritys.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Jos taloudellinen tulos on sitä luokkaa, mitä täällä on ihmiset veikkailleet, niin silloin on todellakin syytä taputella karvaisia käsiä yhteen. Se on SaiPan kannalta erittäin huomattava summa ja todella suuri ilonaihe, vaikka pudotuspelit jäivätkin saavuttamatta hiuksenhienosti.
 

Keltainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lautp, Saipa ja Veiterä. Ja Hakalin vosut
Jos Etelä-saimaa jakaa 100 ilmaislippua, niin eiköhän ne maksa niistä ainakin lähelle normaalin hinnan. Paras kytykauppahan on jakaa ekaluokkalaisille ilmaiset liput. Sen ikäisiä ei oikein yksin voi halliin päästää, niin saadaan myytyä joka tenavan iskälle myös lippu. Ja niissä peleissä palaa popparia tehokkaasti.
 

atsku

Jäsen
Tähän väliin on pakko todeta, että SaiPa-laivaa käännetään tällä hetkellä oikealle kurssille. Kääntymiseen syynä on isosti Riku Kallioniemi. Nyt on todettava, että sen jälkeen kun Koikkalainen jätti paikan ja Riku Kallioniemi on ottanut ohjat käsiin, asiat ovat alkaneet mennä niinkuin pitääkin. Nämä Kallioniemen tekemät muutokset ovat alkaneet näkymään tässä tämän vuoden puolella vasta.
Nuoria potentiaalisia pelaajia on kiinnitetty paljon pitkillä sopimuksilla(oikeastaan pelkästään hyvää sanottavaa mestiskiinnityksistä, Poukkula hieman ihmetyttää), sopivasti kokemusta seassa ja lähes kokonaan uusi valmennusjohto. Santasen kuuluukin jatkaa kakkosena, koska näen hänessä seuraavan päävalmentajan SaiPalle. Väitänkin, että tämän loppukauden SaiPan pelillinen ilme oli nimenomaan Santasen luomaa, eikä suinkaan Selinin, jota on hehkutettu loppukaudesta. Santanenhan nimenomaan johtaa hyökkäyspeliä ja oli myös pelaajana tunnettu pelisilmästään ja kiekonkäsittelytaidoistaan. Tästä parhaat muistot ovat ketjulta Kauppinen-Santanen-Säilynoja.

Toivottavasti Kallioniemen Jämäkkä linja jatkuu, nythän ainakin Myllys sai kenkää, hyvä niin. Olen kääntänyt tosiaan Tirkkosen kohdalla takkini ja haluan että olen ollut täysin väärässä alun perin tämän suhteen. Miksikö? Siksi, että Kallioniemi on tehnyt niin paljon muuten hyviä valintoja, joten uskon hänen tietävän/näkevän jotain, mitä minä en Tirkkosessa ole nähnyt.

En väitä, etteikö aiemminkin toimistolla/johdossa olisi töitä tehty SaiPan menetyksen eteen, mutta jos ei ole ollut tarpeeksi oikeanlaista näkemystä, mitä SaiPa tarvitsee, on paha tehdä menestyvää joukkuetta. Kaikkihan lopulta lähtee toimitusjohtajan näkemyksestä liikkeelle.

Nyt on oikea mies ruorissa ja tässä vaiheessa näyttää hyvältä. Uskokaa tai älkää.
 

KiVi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nanna Karalahti
Jotenkin todella coolia minusta, että meillä on valmennuskaksikko Tirkkonen-Santanen ja toimarina Kallioniemi. Siinä on yhteensä 26 kautta keltamustassa paidassa kaukalossa. SaiPa, Kaakkois-Suomesta.

EDIT: Onko SaiPan yllä oikeasti pieni positiivinen vire nyt, vai onko se vain minun pääni sisällä? Jotenkin todella vahvasti sellainen olo, että ensi kaudella tullaan kovaa, vaikka en ole nähnyt peliäkään uudelta ykkösvalmentajalta ja uudet pelaajat ovat tällä hetkellä kaikki mestishakuja.

Juuri päättyneeltä kaudelta en odottanut yhtään mitään. Oli niin selvät välikauden ennusmerkit ilmassa edelliskauden pettymyksen jälkeen. Isot tappiot alla, valmentajan viimeinen kausi ja edelliskautta heikompi kokoonpano. Onneksi organisaatiossa ei selvästikään oltu tuota mieltä.
 
Viimeksi muokattu:

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Nyt on oikea mies ruorissa ja tässä vaiheessa näyttää hyvältä. Uskokaa tai älkää.
Hyvä! Uskon ja toivon näin. Symppaan SaiPaa jostain syystä, vaikka ainoa kytkös ovat junnupelit SaiPaa vastaan joskus n. 20 vuotta sitten.

Tuolla karsintaketjuissahan SaiPaa on väläytelty vähän väliä siksi "oikeaksi" karsijaksi ja jopa putoajaksi. Vähän pitkin hampain on pitänyt olla samaa mieltä, vaikka en sitä toivoisikaan. Kerran kymmenessä vuodessa pudotuspeleihin on kuitenkin ihan liian harvoin, jotta joukkue olisi liigan arvoinen. Toisaalta taas jumbosijoja on tullut samaan aikaan muistaakseni suunnilleen yhtä vähän, joten mene ja tiedä.

KalPa ja Pelsut olivat 2000-luvun alussa samassa tilanteessa kuin SaiPa, eli ainoa tavoite kaudelle on päästä pudotuspeleihin. Eihän se niin voi olla. Ainakaan jatkuvasti. Muuten sarja jakautuu selvästi kahtia niihin, jotka haluavat menestyä ja niihin, jotka "pyristelevät". KalPa ja Pelicans ovat molemmat kääntäneet veneensä mallikkaasti, joten SaiPallakin siihen on mahdollisuus. Em. syistä toivon vilpittömästi, että SaiPa saa homman kuntoon parissa vuodessa tai putoaa mestikseen ja joku toinen pääsee yrittämään. Vai onko liigassa liikaa joukkueita?

Toivon siis, että tulevaisuus on liigassa, mutta vain, jos tavoitteet pystytään realistisesti laittamaan korkeammalle kuin kympin sakkiin. Mikäs teillä läheltä seuraavilla on fiilis, onko se mahdollista ja onko se realistista?
 

ahal

Jäsen
Hyvä! Uskon ja toivon näin. Symppaan SaiPaa jostain syystä, vaikka ainoa kytkös ovat junnupelit SaiPaa vastaan joskus n. 20 vuotta sitten.

Tuolla karsintaketjuissahan SaiPaa on väläytelty vähän väliä siksi "oikeaksi" karsijaksi ja jopa putoajaksi. Vähän pitkin hampain on pitänyt olla samaa mieltä, vaikka en sitä toivoisikaan. Kerran kymmenessä vuodessa pudotuspeleihin on kuitenkin ihan liian harvoin, jotta joukkue olisi liigan arvoinen. Toisaalta taas jumbosijoja on tullut samaan aikaan muistaakseni suunnilleen yhtä vähän, joten mene ja tiedä.

KalPa ja Pelsut olivat 2000-luvun alussa samassa tilanteessa kuin SaiPa, eli ainoa tavoite kaudelle on päästä pudotuspeleihin. Eihän se niin voi olla. Ainakaan jatkuvasti. Muuten sarja jakautuu selvästi kahtia niihin, jotka haluavat menestyä ja niihin, jotka "pyristelevät". KalPa ja Pelicans ovat molemmat kääntäneet veneensä mallikkaasti, joten SaiPallakin siihen on mahdollisuus. Em. syistä toivon vilpittömästi, että SaiPa saa homman kuntoon parissa vuodessa tai putoaa mestikseen ja joku toinen pääsee yrittämään. Vai onko liigassa liikaa joukkueita?

Toivon siis, että tulevaisuus on liigassa, mutta vain, jos tavoitteet pystytään realistisesti laittamaan korkeammalle kuin kympin sakkiin. Mikäs teillä läheltä seuraavilla on fiilis, onko se mahdollista ja onko se realistista?

Tämä viesti jäi nyt vähän hämäräksi, mitähän oikein lopulta tarkoitat? Sitäkö, että liigassa on liikaa jengejä ja 10 riittäisi? Silloin SaiPa, tamperelaiset ja HPK saisivat painua Mestikseen tai minne vaan sotkemasta "parempien" touhuja. En näe liigan jakautuneen pysyvästi kahtia, vaan kukin konttaa vuorollaan.

Taloudellinen tosiasia on, että SaiPalla on takanaan liigan pienimmät resurssit, joilla ei ensimmäiseksi mestaruutta havitella. Suorassa sarjassa se olisi likimain mahdotonta, jos tavoitteena olisi runkosarjan 1-tila. Mutta pleijarityyppisessä liigassa SaiPallakin on yllätysmahdollisuutensa. Voi olla, että esim. juuri pudonnut HIFK olisi ollut tiukoilla SaiPankin kanssa. Kuka tietää.

Lappeenrannassa ollaan realisteja, eikä kuuhun kurkoteta. Mutta se ei estä pelaamasta liigakelpoista kiekkoa vuodesta toiseen ja josta yleisökin tykkää vieraskenttiä myöten. Toistaiseksi sputnikkien mestaruus on pääsy 10-sakkiin, ja se on laajalti hyväksytty fanienkin keskuudessa. Toki aina toivomme parasta ja uuden kauden alla näemme unia "the seasonista".

SaiPasta on turha tehdä syntipukkia nykyisen liigan ja karsintasarjan suhteen. Se on saanut ja säilyttänyt paikkansa pelaamalla, ei kabineteissa. Ja liigassa se pelaa niin kauan kuin otteet edellyttävät. Toivovat muut mitä tahansa. Ja kuten meneillään olevasta karsintasarjasta näet, vaikea on alhaalta tulla uskottavasti haastamaan, vaikka Sport taitaa 3. pelin viedäkin. Ja jos Ilves sattuisi tippumaan, uutta verta virtaisi liigaan. Sitä kai toivot? Mutta se on Ilveksen ongelma, ei SaiPan.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Ensiksi kiitos asiallisesti vastauksesta. Vähän jännitti tuleeko kovinkin värikästä tekstiä...
Tämä viesti jäi nyt vähän hämäräksi, mitähän oikein lopulta tarkoitat? Sitäkö, että liigassa on liikaa jengejä ja 10 riittäisi? Silloin SaiPa, tamperelaiset ja HPK saisivat painua Mestikseen tai minne vaan sotkemasta "parempien" touhuja. En näe liigan jakautuneen pysyvästi kahtia, vaan kukin konttaa vuorollaan.
Jees. Olisin voinut vähän enemmänkin selittää, mutta tarkoitus oli miettiä ääneen, onko SaiPalla oikeasti mahdollisuuksia olla seuraava KalPa, JYP tai Pelicans? Aina ei tarvitse olla mitalipeleissä, mutta olisiko syytä olla siellä edes joskus? En sano, että SaiPa ja/tai HPK "sotkevat parempien touhuja". Kysyn kuuluvatko joukkueet samaan sarjaan, kun tavoitteet ovat ihan eri tasolla? Pitäisikö (sarja)tasoja olla useampia? Toinen asia on sitten tietysti se, että pienillä resursseilla yksi huono kausi heijastuu pitkälle. Näin ollen riskejä ei oikein voi ottaa ja ilman riskejäkin ollaan hiuskarvan varassa.

Palataan siihen alkuperäiseen kirjoitukseen.. viimeisen kymmenen vuoden otannalla SaiPalla ei oikein ole mitään annettavaa liigalle. Ei liigallakaan taida olla hirveästi annettavaa SaiPalle? Mitä mieltä olette, voiko asia muuttua yksittäistä "vahinkoa" lukuunottamatta? Itse toivon, että voi, mutta onko se realistista? Innostuin kyselemään, kun täällä ollaan positiviisella fiiliksellä talouden osalta. Ajattelin, että ehkä se voisi parissa vuodessa näkyä myös urheilupuolella.. noin niinkuin pysyvämmin.

Ajattelin jatkaa miettimällä, olisiko SaiPalle parempi olla mestiksessä (siis siinä tapauksessa, että homma ei lähde toimimaan), mutta ahal antoi aika selvän vastauksen siihen.
 
En kohdista tätä yksinomaan The Nikkarille, sillä noita mielipiteitä kuulee tuon tuostakin. Itselleni eivät ole vieläkään oikein auenneet nämä lukuisat perustelut, miksi juuri SaiPa olisi oikea joukkue karsijaksi tai tippujaksi. Siis mikäli ei pelaamalla hännän huipuksi jää. Millä perustein karsimaan pitäisi pistää joku muu kuin viimeinen.

Perusteina on väläytelty esim. juuri edellä mainittua "keskimääräistä menestymättömyyttä". En jaksa tutkia asiaa, mutta lieneekö SaiPa esimerkiksi viiden viime kauden kuntopuntorissakaan sillä viimeisellä sijalla.

Toinen ontuva perustelu on rosteri ja siihen käytetty rahamäärä. Näillä argumenteilla mentäessähän olisi kai käytännössä sama, jos sijoitukset määräytyisivät budjetin mukaan peliäkään pelaamatta. Kevät ja kesä aikaa haalia rahoitusta ja syksyllä sitten katsotaan kuka on onnistunut, kuka ei. Ja saadaan valmis sarjataulukko. Voittajat voisivat sitten tyytyväisinä hymyillä vaikka kiekkoelämykset katsomossa olisivatkin jääneet kokematta.

Mikäli SaiPa asettaa tavoitteekseen playoff-pelit ja etenee sinne asti, on niissäkin karkeloissa varmasti aikomus ja mahdollisuus menestyä. Kauden mittaan rimaa voidaan myös nostaa, eikä alkukaudesta asetetun tavoitteen (tässä esimerkissä playoff-paikan) toteutuminen merkitse, että mahat tulisivat täyteen ja katseet käännettäisiin tyytyväisinä kohti seuraavia kausia. Veikkaan, että playoffeihin päästyään SaiPa saattaisi olla monelle hyvinkin vittumainen vastus.

Kaukalossa monesti heittopussiksi leimattu SaiPa on osoittanut liki vuodesa toiseen olevansa joukkue, jolta kukaan ei saa mitään ilmaiseksi ja joka pystyy tasapäin taistelemaan pisteistä kenen tahansa kanssa. Näin myös kuluvalla kaudella, vaikka playoffeihin asti ei virta riittänyt. Mahdollisuudet menestymiseenkin ovat siis olemassa. Raha ei onneksi ratkaise aivan kaikkea, vaikka onkin toki merkittävässä osassa. Joukkueen järkevä kokoaminen/roolitus ja henki ovat esimerkkejä köyhemmän seuran valttikorteista.

Mutta näistä samosita asioista saisi jaksaessaan jauhaa vaikka maailman tappiin, niin monta kertaa on tämäkin aihe läpi koluttu. Toivottavasti jo ensi kaudella SaiPa etenee sinne saakelin playoffeihin ja menestyy siellä, jolloin toivottavasti myös uppiniskaisimmat joutuvat ainakin hetkeksi avaamaan ahtaita raja-aitojaan.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
En kohdista tätä yksinomaan The Nikkarille, sillä noita mielipiteitä kuulee tuon tuostakin. Itselleni eivät ole vieläkään oikein auenneet nämä lukuisat perustelut, miksi juuri SaiPa olisi oikea joukkue karsijaksi tai tippujaksi. Siis mikäli ei pelaamalla hännän huipuksi jää. Millä perustein karsimaan pitäisi pistää joku muu kuin viimeinen.
En halua SaiPan putoavan, vaan parantavan. Siitä voidaan kai olla yhtä mieltä, ettei nykyinen, vaikkapa nyt ne viimeiset kymmenen kautta, kyllä palvele ketään?
Perusteina on väläytelty esim. juuri edellä mainittua "keskimääräistä menestymättömyyttä". En jaksa tutkia asiaa, mutta lieneekö SaiPa esimerkiksi viiden viime kauden kuntopuntorissakaan sillä viimeisellä sijalla.
Taitaapa olla. Tämän kauden jälkeen titteli saattaa kyllä siirtyä Tampereelle.
Toinen ontuva perustelu on rosteri ja siihen käytetty rahamäärä. Näillä argumenteilla mentäessähän olisi kai käytännössä sama, jos sijoitukset määräytyisivät budjetin mukaan peliäkään pelaamatta. Kevät ja kesä aikaa haalia rahoitusta ja syksyllä sitten katsotaan kuka on onnistunut, kuka ei. Ja saadaan valmis sarjataulukko. Voittajat voisivat sitten tyytyväisinä hymyillä vaikka kiekkoelämykset katsomossa olisivatkin jääneet kokematta.
Vähän kapeakatseinen kommentti minun mielestäni. Pelaajabudjetti ei tietenkään kerro sijoitusta (vrt. Lukko nyt tai me ennen). Onko liigan pienimmällä budjetilla operoiva joukkue enää nykyisessä ammattilaissarjssa ollut esim. kahta vuotta putkeen mitaleilla tai edes pudotuspeleissä? Kyllä sillä pelaajabudjetilla on kuitenkin jonkin näköinen kytkös menestykseen... ja tästä pääsemme taas siihen alkuperäiseen mietintöön - voiko asianlaita muuttua juuri SaiPan kohdalla? Tai siis tottakai se voi, mutta onko se realistista.
Mutta näistä samosita asioista saisi jaksaessaan jauhaa vaikka maailman tappiin, niin monta kertaa on tämäkin aihe läpi koluttu. Toivottavasti jo ensi kaudella SaiPa etenee sinne saakelin playoffeihin ja menestyy siellä, jolloin toivottavasti myös uppiniskaisimmat joutuvat ainakin hetkeksi avaamaan ahtaita raja-aitojaan.
Minäkin toivon SaiPalle menestystä, mutta eihän kerta pudotuspeleissä oikein riitä. Eihän kukaan leimaa Kärppiäkään menestymättömäksi, jos jäävät kerran pudotuspelien ulkopuolelle. Homma kyllä toimii molempiin suuntiin.
 
Siis totta kai budjetti vaikuttaa, muttei ratkaise kaikkea. Tuossa taisin mainitakin, että raha on merkittävässä osassa.

Ja kyllä minua ainakin ovat palvelleet myös mainitut viimeiset kymmenen vuotta. Sinä aikana olen saanut seurata lukuisia kovatasoisia kiekko-otteluita ja tunne-elämyksiä. Tuota kymmentä vuotta pidemmälle en edes juurikaan muista, eikä sillä kauheasti nykypäivään liene merkitystäkään.

Yleisökeskiarvojakaan ei jaksa tarkistaa mutta jotenkin sellainen musitikuva ettei SaiPa vieraspelien katsojamäärissä ollut niissäkään häänä huippuna eli jonku nasteista kinnostusta myös muualta oli/on olemassa. Tässä voin (kuten kaikessa muussakin) olla tapani mukaan myös väärässä.

Nyt ilmeisesti on tulossa ok taloustulos, ainakin jos huhuja uskominen. Kuka ties se konkretisoituu myös pelaajabudjettiin. Sen sijaan SaiPaan ei taida yksityistä, avokätistä rahoittajaa hevillä löytyä. Mutta vaikka budjettia nostettaisiinkin, niin eihän se tietenkään automaattisesti menestystä takaa. Mennä kausina sitten panostettiin hieman enemmän ja vituiksi meni. Mikä sitten olisi näillä resursseilla mittari, joka tähän liigapaikkaan oikeuttaisi? Joka toinen vuosi pudostuspeleissä? Joka kolmas? Ja kuka tämän lopulta on oikeutettu määrittelemään.

Muuten, omasta mielestäni pienen budjetin sanelemassa altavastaaja-asemassa on myös paljon hyvää ja kiehtovaa. Jotenkin tällaisen statuksen seura tuntuu omemmalta. Vaikea tietysti sanoa, kun ei ole vertailukohtaa. Kuka ties ääni kellossa muuttuisi jos rahaa ropisisi ovista ja ikknosita ja Kisapuiston jäällä viilettäisi kolme kentällistä maajoukkuetason miehiä.

Mutta en ymmärrä mitä porukka hakee näillä "SaiPan paikka on Mestiksessä"- heitoilla? Sitäkö että SaiPa-fanit estoitta myötäilisivät ja tukisivat näitä mielipiteitä? Totta kai useimmat täällä seisovat mielipiteinensä omiensa takana ja niin pitkään kun tilanne on tämä, on väittely SaiPan liigapaikan oikeutuksesta melkoista juupas- eipäs- vääntöä.

En oikein näe syitä, miksi esim. Jukurit, KooKoo, Sport, Hokki, TuTo, tai Kyröskosken Pärske toisi SaiPan liigassa korvatessaan liigalle mitään sen enempää. Toki se mahdollista olisi.

Itse uskon joka kausi playoff-paikkaan ja nytkin on hyvät kutinat seuraavasta kaudesta. Ja kun sinne karkeloihin ylletään, kuka tietää miinne asti se kantaa. Jos tämä usko on toista kantaa edustavien mielestä ylimielisyyttä, niin siinähän sitten on. Mutta mielipide-erojahan mahtuu maailmaan tokikin ja koko lailla perseestä olisikin jos kaikki olisivat kaikesta samaa mieltä. Ja mielipiteet voivat myös muuttua. SaiPan liigapaikan oikeutus on kuitenkin asia, jossa ainakaan minä en tule kääntämään kelkkaani niin kauan, kuin SaiPa näyttää kaukalossa pystyvänsä taistelemaan tasapäisesti muiden liigajoukkueiden kanssa.

E: Lisättäköön vielä, että mikäli SaiPa Mestikseen pelaamalla tai uudistuvan sarjajärjestelmän puitteissa putoaa, sitten kannustetaan SaiPaa rinta rottingilla Mestiksessä. Vaikka liiga lykättäisiinkin kiinni seuraaviksi kymmeneksi vuodeksi. Yksinomaan SaiPan pudottaminen jollain kabinettipäätöksellä olisi kuitenkin totaalinen vääryys.
 
Viimeksi muokattu:

3156155

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Playoffeissahan kaikki on mahdollista ja nyt ollaan jääty kolmen viime kauden aikana kahdesti hyvin pienellä erolla sijasta 10, mutta en rupea selittelemään vaan jatkossahan me kanssa menemme play-offeihin ja myös raivaamme siellä tieltämme suurempiamme. Tälläkin kaudella SaiPa oli runkosarjassa viimeisten 25:n ottelun kuntopuntarin kolmas! ei siis olisi ollut välttämättä mikään suuri yllätys ollut, että mikkäli SaiPa olisi playoffeihin päässyt niin olisi se saattanut olla todellinen Musta Hevonen. Tulevaisuus näyttää SaiPan osalta valoisalta ja oma uskoni on vahva, että lähivuosina SaiPa tulee raivaamaan paljon useammin itsensä pudotuspeleihin ja siellä sitten onkin mahdollista mennä vaikka tappiin asti. Uusi toimitusjohtajamme Kallioniemi on vakuuttanut minut tekemisillään ja varmasti lähes kaikki SaiPaa seuraavat! siinä on mies isolla SaiPa sydämellä sekä uskoni on myös erittäin erittäin vahva uuteen koutsiimme Pekka Tirkkoseen ja uskonkin hänen vievän SaiPan jälleen pudotuspeleihin. Se ei aivan välttämättä tapahdu vielä seuraavalla kaudella uuden valmentajan tullessa vetämään porukkaa eteenpäin, vaikka uskon kyllä itse silti siihen, että SaiPa pelaa jo seuraavalla kaudella pudotuspeleissä. SaiPalla on nyt harjoitusmahdollisuudet kunnossa ja treenimahdollisuudet ovat aivan uudella tasolla junioreillamme, kun saatiin tuo uusi harjoitushalli. Tämä ei tule tietenkään heti näkymään, mutta tuollaisen 3-5 vuoden sisällä saatetaan jo nähdä paljon muutosta SaiPan juniorityössä ja tämä puolestaan alkaisi turvaamaan SaiPaa omalla painollaan.

Tirkkosesta periaatteessa ei voi varmuudella sanoa vielä mitään, mutta kuten jo aiemmin tuossa kirjoitin niin olen todella luottavainen tästä uudesta koutsistamme. Tirkkonen teki aivan uskomatonta työtä Savonlinnassa ja vei koko SaPkoa urheilullisempaan suuntaan ja sai aikaan todella paljon hyvää Savonlinnassa ja siivitti yllättävän koviin suorituksiin joukkuettaan, joka oli materiaaliltaan hyvin heikko. Uskon hänen tuovan paljon mukanaan myös Lappeenrantaan. Vaikka ei pitäisi vielä mitään sanoa koutsista, jolla on näytöt Liigatasolla antamatta, mutta sanonpahan nyt kuitenkin Tirkkonen tulee johdattamaan SaiPaa eteenpäin erittäin vahvasti ja veikkaanpa, että moni SaiPan kannattajakin tulee hieromaan silmiään ja miettimään, että voiko tämä olla oikeasti totta. Tämän enempää en Tirkkosesta sano, mutta oikean valinnan seura mielestäni kuitenkin teki valitessaan Pekan.

SaiPassa on myös nyt muuttunut se asia, että enää lupaavia junnuja ei lähde tiehensä suutuspäissään kun ei anneta mahdollisuutta ja heidän ei tarvitse lähteä muualle saadakseen mahdollisuutta vaan SaiPassa annetaan mahdollisuus ja meillä onkin nyt hyvin paljon omia kasvatteja, joilla on mahdollisuus nousta todelliseen kukoistukseen SM-Liigassa. Tähän kun vielä lisätään se, että muutamia vuosia kun mennään eteenpäin niin tuo juniorityö alkaa tuottamaan hedelmää ja se on vain positiivista, sillä niin paljon on SaiPa joutunut muille seuroille antamaan eteen jo pelkästään huonojen junioreiden harjoittelumahdollisuuksien takia ja tämä juniorityö on sitä tärkeämpää mitä pienempi seura on kyseessä, mutta lähivuosina tuokin muuttuu.

Mielestäni SM-Liigassa ei ole liian paljon joukkueita vaan, sillä sarja on ollut mielenkiintoinen sekä tasainen. SM-Liiga tarvitsee myös pienempiä seuroja ja itseasiassa koko Suomen jääkiekko tarvitsee. Monikohan pelaaja on saanut mahdollisuuden uuden tulemisen tai sitten ensimmäisen nousun tekemiseen pienemmässä seurassa? jos nyt mietitään vaikka SaiPaa kun kerran täällä upeassa SaiPan osiossa ollaan niin sellaisia nimiä meiltä löytyy esimerkiksi kuin Iiro Tarkki, Jesse Saarinen, Tero ja Jarno Koskiranta, Antti Pihlström, Olli Malmivaara, Niclas Bäckström, Ville Viitaluoma, Joonas Vihko + monia monia muita. Nyt SaiPassa on kehittymässä Ullberg, jolla on potentiaalia nousta vaikka koko maailman kuumimpien maalivahtien joukkoon ja hyvän ponnahduslaudan herran unelmille antoi kaikkien vaikeuksienkin jälkeen juurikin SaiPa. Omista junioreista varmaan täytyy tässä nostaa esille Jesse Mankinen sekä Tomi Leivo, joista molemmista tullaan vielä kuulemaan erittäin paljon!

Molemmissa on ainesta ties vaikka mihin ja tässä oli vain murto-osa pientä löpinää, mutta kertoi jo omalta osaltaan varmasti sen, että SM-Liiga tarvitsee vähintään tämän 14 joukkuetta ja omasta mielestäni mikäli potentiaalisia ehdokkaita löytyisi niin voitaisiin kasvattaa joukkueitten määrää vaikka vielä kahdella joukkueella. Silloin jokainen pelaisi 4 kertaa toisiaan vastaan ja pelien määräksi tulisi tämä sama 60 kpl ja kaikenlisäksi ei olisi jatkuvasti monia kertoja samoja joukkueita vastakkain ja tekisi terää koko SM-Liigalle ja pidemmällä tähtäimellä nostaisi koko Suomen jääkiekkoilun tasoa ja avaisi mahdollisuuksia sellaisille pelaajille, joita ei muutoin tultaisi koskaan löytämään. Minun mielestäni on myös aivan turhaa väittää, että ei riitä pelaajia 16:sta joukkueeseen SM-Liigassa sillä se on täyttä potaskaan. Eli mikäli tarvittavat resurssit löytyy niin mukaan vaan!

Mutta tiivistettynä sanon SaiPan mahdollisuuksista, että mahdollisuudet ovat rajattomat, vaikka resurssit olisivatkin pienet. Asiat ovat kuitenkin hyvin pienistä asioista kiinni. SaiPassa on menty monella tasolla eteenpäin ja varmasti tullaan vielä monissa asioissa menemäänkin ja ainakin itse uskon SaiPan tulevaisuuteen. SaiPassa tehdään kovasti töitä menstyksen eteen ja kenties lähivuosina menestystä saattaakin olla luvassa.

Ratkaisiko muuten Petteri Nokelainen SaiPan kasvatti 2-1 maalillaan Suomelle MM-Kultaa? taisi jäädä ottelun voittomaaliksi hip hip hurraa!! eihän Nokelainen varmasti mikään kisojen paras pelaaja ollut, mutta eikö se riitä jos tekee MM-finaalissa voittomaalin? Pahoitteluni hieman sekavasta tekstistä, koska asiaa oli paljon jotka tosin unohtuivat sitämukaa kun kirjoitin! no toivottavasti edes tosta jotain löytyy.
 

ahal

Jäsen
Pelaajabudjetti ei tietenkään kerro sijoitusta (vrt. Lukko nyt tai me ennen). Onko liigan pienimmällä budjetilla operoiva joukkue enää nykyisessä ammattilaissarjssa ollut esim. kahta vuotta putkeen mitaleilla tai edes pudotuspeleissä? Kyllä sillä pelaajabudjetilla on kuitenkin jonkin näköinen kytkös menestykseen... ja tästä pääsemme taas siihen alkuperäiseen mietintöön - voiko asianlaita muuttua juuri SaiPan kohdalla? Tai siis tottakai se voi, mutta onko se realistista...Minäkin toivon SaiPalle menestystä, mutta eihän kerta pudotuspeleissä oikein riitä. Eihän kukaan leimaa Kärppiäkään menestymättömäksi, jos jäävät kerran pudotuspelien ulkopuolelle. Homma kyllä toimii molempiin suuntiin.

Menestys ja resurssit kulkevat jossain määrin käsi kädessä, kun näitä "maagisia kaisuikkasia" ei joka vuosi pompahda kiekkokartalle. Toisaalta äveriäistä salonojistakin on krooninen puute. Näkisin, että SaiPan mahdollisuudet menestyä ovat ennen kaikkea kova, pitkäjänteinen työnteko ja onnistumiset monella rintamalla (tukijat, toimisto, skouttaus jne.) yhtä aikaa. Tällä kaudella siinä onnistuttiin jo aika hyvin, paremmin kuin edellisellä. Eikä se "isompi palkintokaan" kaukana ollut. Oli ns. pienestä kii.

Vertailu pelsuihin ja KalPaan on sikäli hieman turhaa, että Lahti ja Kuopio ovat isompia paikkakuntia ympäröivine talousalueineen. Sitä paitsi pelsut konttasivat pahasti juuri vuosi sitten. Kuopiossa touhuaa Kapasten klaani tuoden kassaan rahaa ja näkyvyyttä, Lahdessa Ili Kaarnasta rakentui "messias" yhdessä Nurmisen ja kumppaneiden kera. Hullun meiningin täydentää Suikkanen. SaiPalla ei juuri nyt ole vastaavia esittää, vaikka kiekkopiirit esim. Riku Kallioniemen tuntevat muustakin kuin "Jääkiekon värityskirjasta". Mutta otteet toimistolla ja hallituksen kabinetissa lupaavat hyvää jatkoa ajatellen. Silti ei voida taata satavarmaa menestystä.

Toisaalta mietipä esim. Englannin valioliigaa, kuinka monella joukkueella on tosiasiassa mahdollisuus mestaruuteen? Sanoisin että noin puolellakymmenellä, ja joukkueita on kaikkiaan 20. Vai luuletko, että esim. Stoke tai Swansea voittaisi mestaruuden seuraavien viiden vuoden aikana? Silti ne pelaavat hyvää jalkapalloa ja tuovat faneilleen iloa illasta toiseen. Luultavasti tuntevat suurta ylpeyttäkin pelatessaan korkeimmalla sarjatasolla. SaiPan tavoin.
 

Keltainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lautp, Saipa ja Veiterä. Ja Hakalin vosut
Pieni budjetti ja tähtien puuttuminen olivat tällä kaudella selkeä etu. Katseet ei käänny siihen 300 tonnin mieheen, että ratkaise nyt kun siitähän sinulle maksetaan. Jokainen ukko tietää, että juuri tänään se saattaa olla juuri minun panokseni joka kääntää tämän pelin meille.
Tottakai yksilötaito on tärkeää, mutta ei pidä vähätellä asenteen merkitystä. Pätee jääkiekon lisäksi elämään yleensä-asenne ratkaisee. Ja tällä kaudella SaiPa oli nimenomaan Joukkue, harvinaisen munakas joukkue kaiken lisäksi. (vaikka vain yksi pelaaja oli tiedätte kyllä mistä:))
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Playoffeissahan kaikki on mahdollista ja nyt ollaan jääty kolmen viime kauden aikana kahdesti hyvin pienellä erolla sijasta 10, mutta en rupea selittelemään vaan jatkossahan me kanssa menemme play-offeihin ja myös raivaamme siellä tieltämme suurempiamme. Tälläkin kaudella SaiPa oli runkosarjassa viimeisten 25:n ottelun kuntopuntarin kolmas! ei siis olisi ollut välttämättä mikään suuri yllätys ollut, että mikkäli SaiPa olisi playoffeihin päässyt niin olisi se saattanut olla todellinen Musta Hevonen. Tulevaisuus näyttää SaiPan osalta valoisalta ja oma uskoni on vahva, että lähivuosina SaiPa tulee raivaamaan paljon useammin itsensä pudotuspeleihin ja siellä sitten onkin mahdollista mennä vaikka tappiin asti. Uusi toimitusjohtajamme Kallioniemi on vakuuttanut minut tekemisillään ja varmasti lähes kaikki SaiPaa seuraavat! siinä on mies isolla SaiPa sydämellä sekä uskoni on myös erittäin erittäin vahva uuteen koutsiimme Pekka Tirkkoseen ja uskonkin hänen vievän SaiPan jälleen pudotuspeleihin. Se ei aivan välttämättä tapahdu vielä seuraavalla kaudella uuden valmentajan tullessa vetämään porukkaa eteenpäin, vaikka uskon kyllä itse silti siihen, että SaiPa pelaa jo seuraavalla kaudella pudotuspeleissä. SaiPalla on nyt harjoitusmahdollisuudet kunnossa ja treenimahdollisuudet ovat aivan uudella tasolla junioreillamme, kun saatiin tuo uusi harjoitushalli. Tämä ei tule tietenkään heti näkymään, mutta tuollaisen 3-5 vuoden sisällä saatetaan jo nähdä paljon muutosta SaiPan juniorityössä ja tämä puolestaan alkaisi turvaamaan SaiPaa omalla painollaan.
Juuri tällaista tekstiä haluankin lukea. Sitten vielä realisoidaan tämä. Vaikkakaan en oikein hyväksy tuota otantaa, jossa katsotaan 5/12 osaa kaudesta juuri tietyllä aikavälillä ja verrataan sitä muihin. SaiPan resursseilla voisin kuvitella, että juuri juniorityö olisi yksi tärkeimmistä kehityksen kohteista. SaiPa-sydämen omaavia ammattilaisia kehiin!
Vertailu pelsuihin ja KalPaan on sikäli hieman turhaa, että Lahti ja Kuopio ovat isompia paikkakuntia ympäröivine talousalueineen. Sitä paitsi pelsut konttasivat pahasti juuri vuosi sitten. Kuopiossa touhuaa Kapasten klaani tuoden kassaan rahaa ja näkyvyyttä, Lahdessa Ili Kaarnasta rakentui "messias" yhdessä Nurmisen ja kumppaneiden kera. Hullun meiningin täydentää Suikkanen. SaiPalla ei juuri nyt ole vastaavia esittää, vaikka kiekkopiirit esim. Riku Kallioniemen tuntevat muustakin kuin "Jääkiekon värityskirjasta". Mutta otteet toimistolla ja hallituksen kabinetissa lupaavat hyvää jatkoa ajatellen. Silti ei voida taata satavarmaa menestystä.
Talousalueen koko on tietysti yksi asia, joka ei tule muuttumaan ja pahasti rajoittaa SaiPan nousua, mutta eihän se ole mikään selitys. Jos resurssit ei riitä, niin sitten ne ei riitä. Uskon kuitenkin, että SaiPan talousalueelta on mahdollista pyörittää aitoa SM-liigajoukkuetta. Olisiko muuten tuollainen Jääkiekko Espoo Oy:n kaltainen osakeanti mahdollinen siellä idässä? Tonni sieltä, toinen täältä. Se on kuitenkin loppuviimeksi aika pieni raha yksittäiselle henkilölle yrityksistä nyt puhumattakaan. Pienistä puroista isompia virtoja ja niin edelleen...
Toisaalta mietipä esim. Englannin valioliigaa, kuinka monella joukkueella on tosiasiassa mahdollisuus mestaruuteen? Sanoisin että noin puolellakymmenellä, ja joukkueita on kaikkiaan 20. Vai luuletko, että esim. Stoke tai Swansea voittaisi mestaruuden seuraavien viiden vuoden aikana?
En kyseistä sarjaa juurikaan seuraa, mutta eivätköhän nuo joukkueet pystyisi samalla tavalla viihdyttämään fanejaan alemalla sarjaportaalla. Muutenkin jalkapallo on hieman asia. Siinähän on vissiin lähes joka maassa cup, jossa alemman sarjatason joukkueet saavat haastaa huippuseurat. Aina silloin tällöin joku näistä onnistuu vähän kiusaamaan isompaansa. Jääkiekossa erot ovat kuitenkin suuremmat jo pelkästään fyysisyydessä ja tilannekovuudessa eikä näitä kannata turvallisuus syistä järjestää. Ts. tasoerot ovat suuremmat.
 
Viimeksi muokattu:

Battle Ankka

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, IPPPK, Ässät
Pieni budjetti ja tähtien puuttuminen olivat tällä kaudella selkeä etu. Katseet ei käänny siihen 300 tonnin mieheen, että ratkaise nyt kun siitähän sinulle maksetaan. Jokainen ukko tietää, että juuri tänään se saattaa olla juuri minun panokseni joka kääntää tämän pelin meille.
Tottakai yksilötaito on tärkeää, mutta ei pidä vähätellä asenteen merkitystä. Pätee jääkiekon lisäksi elämään yleensä-asenne ratkaisee. Ja tällä kaudella SaiPa oli nimenomaan Joukkue, harvinaisen munakas joukkue kaiken lisäksi. (vaikka vain yksi pelaaja oli tiedätte kyllä mistä:))

Juuri em syyn takia olin ihan tyytyväinen rosteriin, vaikka Lintner vuokrattiin ja ketään "nikkaria" ei tullut tilalle. Tällä kaudella oli Joukkue isolla J:llä. Joka jätkällä oli "haalarit päällä" josta olen vtun ylpeä.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Joka jätkällä oli "haalarit päällä".

Jep, tästä tulikin mieleen toveri Reeperbahn jonka työhaalarit jäivät rapakon taakse. Tylerilla oli maagiset kädet, mutta asenne sekä pelien aikana että myös treeneissä oli usein löysä. Muistan haastattelun, jossa Tyler totesi kevyehkön treenaamisen kauden aikana olevan perusteltua siksi, että hänpä treenaakin kesällä kotona kavereiden kanssa ihan varmasti paljon kovempaa kuin kukaan. Tällaisia miehiä ei SaiPassa tarvita, ja HIFK:ssakin varmaan nähtiin että satunnaisten onnistumisten jälkeen tiukan paikan tullen Tyler oli turhake.

Tässäpä onkin haastetta kun niitä ykkökorin hyökkääjiä haetaan. Pitäisi löytää hyvällä työmoraalilla ja fysiikalla varustettuja miehiä, jotka eivät ole vanhoissa seuroissaan vielä onnistuneet niin hyvin että hinta olisi SaiPan budjetille mahdoton. Sen sijaan kohtuullisesti pisteitä tehneet lahjakkaat surffailijat pitäisi osata välttää.
 

3156155

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tällä kaudella oli Joukkue isolla J:llä. Joka jätkällä oli "haalarit päällä" josta olen vtun ylpeä.

Hienointa tuossa joukkueessa tämän lisäksi oli näiden omien poikien onnistumiset, jotka lämmittivät erityisesti mieltä. Mankinenkin täyttää muistaakseni Huhtikuussa vasta 21- vuotta ja otti nyt todella suuren harppauksen eteenpäin ja kehitystä tapahtui monella osa-alueella. Myös Leivo teki vaikutuksen ja hän nousikin yhdeksi SaiPan suosikki pelaajistani ja oli paljon valmiimpi kuin mitä osasin odottaa. Eniten ehkä jäi harmittamaan tuo Löfmanin loukkaantumiskierre. Nyt meillä on sopimukset Mankisen kanssa 2014 asti sekä Leivon kanssa 2014(2015). Seuraavaksi odotetaan kehitysakeleita sisään tulevalta R.Hämäläiseltä, jonka kanssa SaiPa teki 2+1 vuotisen sopimuksen, sekä tämän lisäksi Pulli ja Paalanen tulevat vakiinnuttamaan paikkansa pelaavassa kokoonpanossa tulevaisuudessa. Myös Koho osoitti olevansa todella monipuolinen pelaaja, joka hiukan kyllä minut yllättikin kun Koho paineli kakkosketjussa ja kaiken lisäksi on todella huikea kapteeni joukkueellemme sekä alivoima spesialisti.
 

Keltainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lautp, Saipa ja Veiterä. Ja Hakalin vosut
On niillä ollu Tylerin kaveriporukalla aika hurjat treenit. Kun erään kiekkoilijan kanssa samaan aikaan kesällä urheilutalon punttisalilla ollessa tuli mieleen, että tuo kuolee ihan justiinsa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös