SaiPa Oy:n tulevaisuus

  • 1 348 116
  • 5 779

ToBey

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Jyväskylä
Ei tollaista voi lähteä väittämään.
Minä en ainakaan haluaisi tälläistä väittää, mutta en voi sille mitään, että tuo ajatus kävi mielessä heti ensimmäisenä. Niin absurdilta tuo uutinen kuulosti.
 

Kivisalmi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Nyt pitäisi tulla ulos kaikkien asianosaisten ja tehdä selkokielinen anti siitä, mitä on kustu ja mitä tapahtuu seuraavaksi.
Markkanen ei myöntänyt tätä, mutta ei kiistänytkään ja Tersa itkee mökillä hiljaa, eikä vastaa puhelimeen. Selvästi SaiPan hallitus on yllätetty housut kintussa tämän suhteen ja nyt mietitään mitä vittua tässä voisi vielä keksiä.

Olisiko ollut niin mahdotonta kertoa tästä heti että tuli mokattua ja Markkanen on kuitannut rahat takaisin SaiPalle. Homma olisi kuitattu tällä. Nyt tästä tulee helvetinmoinen draamakomedia kun SaiPan johtohahmot yrittävät jokainen luikerrella tästä omalla tavallaan pois.

Ja miksi tämä tuli nyt ulos? Juuri kun anti on käynnissä. Joku heittää hiekkaa rattaisiin selvästi.
 

rosswell

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Hokki, Liverpool, Real Madrid, Vfb Stuttgart
Jos olet seuran pääomistaja, TJ ja UTJ samanaikaisesti, niin jälki voi olla tämännäköistä.
Urheilutoimenjohtaja vastaa tekemisistään toimitusjohtajalle. Toimitusjohtaja vastaa toimistaan hallitukselle ja hallitus puolestaan omistajille. Yksi pakollinen porras ulkoistettu muille välissä, kaikki muu omissa hyppysissä. Ja se hallituskaan ei ilmeisesti näitä toilailuja millään tavalla kyseenalaistanut, tai ainakin sen puheenjohtaja hehkutti luottamustaan.

Jos SaiPa tästä nyt vaikka nurin menisi, niin ainakin koko likasaavi voidaan kaataa Markkasen niskaan. Surullinen tilanne seuran ja fanien kannalta joka tapauksessa. Toivotaan, että SaiPa selviää, tavalla tai toisella. On suorastaan uskomatonta, että 2020-luvulla ammattilaisorganisaation toimitusjohtajaa voidaan viedä kuin litran mittaa vanhalla huijauksella. Ellei sitten kyseessä ollut tosiaan tietoinen yritys pimitellä rahoja, pestä rahaa jotain muuta laitonta..
 

Bacon

Jäsen
SaiPa Oy:n tulevaisuus on se, että hallituksesta saa luvan lähteä läjä porukkaa ulos Tersan johdolla. Euroakaan en tämän seuran kassaan enää työnnä ennen kuin nämä idiootit ovat poistuneet SaiPan toiminnasta.

Tiedän, ettei tämä ole lähellekään ainut töhöily, mutta en halua tietää näistä enää yhtään lisää. Sääliksi käy Valkeapäätä mihin tilanteeseen joutui. Vittu että on vedetty komeasti Kallioniemen ja Tirkkosen aika pöntöstä alas.
 

Zolomy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerrotaan lähiviikkoina
Olisiko ollut niin mahdotonta kertoa tästä heti että tuli mokattua ja Markkanen on kuitannut rahat takaisin SaiPalle. Homma olisi kuitattu tällä.

Eiköhän tuossa kelattu että mokan julkinen myöntäminen olisi tarkoittanut Markkasen potkimista toimarin tehtävästä, ja äh mikä vaiva hommata uusi ja kalliiksikin tulisi, joten ollaan ihan hissukseen vaan.
 

Pontus76

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Itseäni kyllä harmittaa, että entisten ja osin myös nykyisten toimijoiden käsittämättömien säätöjen takia varjo laskeutuu väistämättä koko organisaation ylle (talous, mainehaitta). Esim. Lallissa on paitsi hyvää ruokaa, tosi mukava henkilökunta, samoin Saipa Shopissa. Nämä ihmiset on nyt sijaiskärsijöitä, konkreettisesti etenkin muutosneuvotteluiden myötä.
 

Mälkiä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilmoitetaan lähiviikkoina
Tämmöiset hiekoitukset estetään tuomalla skandaalit oma-aloitteisesti julkisuuteen sopivampana ajankohtana ennen kuin muut ehtivät.
SaiPa on tiedottamisessa aivan omaa luokkaansa.

Seuran sisällä ei puhuta ilmeisesti mitään. Omistajille tulee satojentuhansien tappiot yllätyksenä, TJ/UTJ lähtee salaa kauden alla Italiaan uunotettavaksi, valmennuksen muutoksista ei tiedotettu, mistään luvatuista säästötoimenpiteistä ei kerrota, osakeannin yksityiskohdista ei kerrota, ja tiedottamisesta vastaa osuuskaupan täti, joka on lähtenyt opettelemaan jääkiekkomaailman alkeita ja tunaroi suunnilleen viikoittain jotain tiedotukseen liittyvää.

Tämä on meille äidin pikku dallaspullille ihan arkea jo, kuule.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Se pakottaa hakemaan ihan uutta omistuspohjaa. Sitä rahaa ei löydy Lappeenrannasta. Mutta SaiPan symppaajia löytyy muualtakin.
Nyt kannattaa olla toimistolla todella tarkkana, kun kohta Alanya Khabab inc. itämailta täräyttää veret seisauttavan ostotarjouksen omistajaviisikon osakkeista. Ettei tule uutta Boys of Bergamo-keissiä.

Anteeksi, oli pakko.
 

Eugene

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, SaiPa, Ketterä
Ei oikein riitä edes sanat kuvailemaan sitä hämmennystä ja mitävittua-fiilistä kun tuon uutisen luki. Todella vaikea enää uskoa, että Lappeenrannassa nähdään liigakiekkoa ensi kaudella ja sen seurauksena tuskin edes tulevina lähivuosikymmeninäkään.

Harmittaa niin fanien kuin seuran tunnollisten työntekijöiden puolesta. Kukahan mahtoi olla se, joka irtisanoutui epäluottamuksen osoittamiseksi? Viljakainen?
 

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Donnerwetter S.p.A.
Käänteinen huijarisyndroma. Helvetin kova usko omiin kykyihin lopputuloksesta huolimatta.

Mänttä-Vilppulan lentokentän italialainen "miljonäärirahoittaja", lukuisten rupuisten matkailupaikkojen kehityshankkeiden visionäärit ja futiksen AC Allianssi. Jaksan ihmetellä, miten johtajat kykenevät perustelemaan itselleen miksi kaikista maailman sijoituskohteista he haluavat sijoittaa rahansa juuri meidän nakkikioskiin?

Vituttaa SaiPa-kannattajien puolesta. Jokainen urheilua seuraava saa pitkällä aikavälillä niskaan lastin sitä itseään, mutta Lappeenrannassa ravinnekuorma heiluu ihan omissa sfääreissään.
 
Viimeksi muokattu:

Bacon

Jäsen
Nyt kannattaa olla toimistolla todella tarkkana, kun kohta Alanya Khabab inc. itämailta täräyttää veret seisauttavan ostotarjouksen omistajaviisikon osakkeista. Ettei tule uutta Boys of Bergamo-keissiä.

Anteeksi, oli pakko.
Pitääkin varmaan käydä muutama lähikebula läpi, jos siellä olisi poikkeuksellisen hyväntuulista väkeä. Tiedä vaikka Markkanen olisi käynyt jostakin näistä hakemassa rullakebut ja ovat vinkanneet serkuilleen, että tuossa on harvinaisen tyhmä jätkä, koittakaa kusettaa siltä vähän rahaa.

Tänään ovat sitten nauraneet itsensä paskaksi.
 

kamik

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Toivottavasti tämän uskomattoman sekoilun jälkeen SaiPa kykenee ns. puhdistamaan pesänsä mielellään heti eikä joskus. Se lienee elinehto sille, että liigakiekolla on toimintaedellytykset Lappeenrannassa. Vaikeaa olisi itse fanina kantaa rahaa samoille tahoille, jotka tämän sekoilun ovat mahdollistaneet ja/tai toteuttaneet. Jos koko hallitus on sekoilun takana, niin vaihtoon vaan koko porukka ja uusi startti uusin voimin.

Tsemppiä SaiPan faneille. Vaatikaa muutosta näkyvästi ja kuuluvasti! ”Eteläkarjalaiselle kusipääkiekolle” on tilausta.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa ja Jokipojat
Tämänpäiväinen uutinen karkottanee viimeisenkin sijoittajan, joka on ajatellut sijoittaa SaiPaan edes pienen summan. Uskottavuus pakkasen puolella, kuten firman kassakin. Mitä on jäljellä? Ei yhtikäs mitään....

Tiedottamisen perusfaktat jäänyt opettematta, joten helvetin kiva lukea Iltapulusta aina näistä SaiPan koomailuista. Avoimmuus ei kuulu ilmeisesti SaiPan strategiaan.

Omalta osaltani vuodesta 1972 jatkunut kausarin omistaminen päättyi viime kevääseen. Ilmeisesti koko seuran kannattaminenkin vaihtuu muisteluiltoihin, kun rakas SaiPa tekee konkurssin. Vaikea nähdä, kuinka tästä suosta noustaisiin!!!

Vilpittömästi toivon matkan jatkuvan ja aion tulla hallille 28.12 katsomaan kenties viimeisen SaiPan pelini.

V****ttaa armottomasti ja sääliksi käy niitä tuhansia ihmisiä, jotka ovat olleet mukana seuran matkassa vuodesta 1948 lähtien. Helkatin iso aukko jää Lappeenrantaan, jos toiminta loppuu. Sen suuruus valkenee meille vasta, kun seuraa ei enää ole.
 

Kälvis

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Liigan lisenssiehdoista löytyy seuraava kohta:
2. Liigapaikkaa hakeva seura on jo ennen liigalisenssihakemuksen jättämistä pitkäjänteisesti useamman kauden ajan osoittanut toimintansa olevan operatiivisesti taloudellisesti kannattavaa ja urheilullisen osaamisen riittävän lähellä liigatasoa Liigassa menestymiseksi.
Varmaan periaatteessa tuo ehto on tarkoitettu Liigaan nousua havitteleville Mestis-seuroille, mutta jos SaiPan meriittejä muutamalta edelliseltä kaudelta katsoo niin hankalahan se on perustella, miksi SaiPa tuon ehdon täyttäisi.
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
SaiPa on tiedottamisessa aivan omaa luokkaansa.

Seuran sisällä ei puhuta ilmeisesti mitään.
Olisin halunnut olla kärpäsenä katossa, kun Tersa ja kumppanit kertoivat tämän stoorin Valkeapäälle!

Reaktio olisi varmasti ollut luokkaa priceless.

Sillä eihän Valkeapää ole voinut kuulla tätä tänään mediasta ensimmäistä kertaa, eihän!?
 

Rautanaamio

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, New Jersey Devils
Olisin halunnut olla kärpäsenä katossa, kun Tersa ja kumppanit kertoivat tämän stoorin Valkeapäälle!

Reaktio olisi varmasti ollut luokkaa priceless.

Sillä eihän Valkeapää ole voinut kuulla tätä tänään mediasta ensimmäistä kertaa, eihän!?

No ei tietenkään kuule tästä vasta nyt. Tämä selittää myös Janin jokseenkin kiusaantuneen olemuksen.
 
Suosikkijoukkue
Saipa, Ketterä, FC St Pauli
Tästähän ei tiedetä oikein mitään faktoja:
- onko Markkanen maksanut takaisin vai onko tämä syy tilinpäätösylläriin? Tilinpäätösylläristä ei ole kerrottu, mihin se liittyi. Tässä olisi hyvä selitys, ja siinä tapauksessa Markkanen ei ole tosiasiallisesti maksanut mitään takaisin. Asian veivaaminen on myös hyvä syy sille, miksi tilinpäätöksen julkistaminen kesti.
- onko Markkanen antanut arvottomat osakkeensa korvaukseksi vai maksoiko rahaa?
- oliko siellä ketään turkkilaisia toisella kerralla vai tehtiinkö Ritaluomat?
- mitä hallitus/pj tiesi tapahtumista? Vaikuttaa vahvasti siltä, että pj on ollut touhussa täysillä mukana, koska puolusti toimintaa henkilökunnalle.

Näyttää vahvasti siltä, että Markkanen on ainakin rikkonut osakeyhtiölakia. Hallituksen osalta riippuu a) mitä tiesivät ja b) onko annettu ohjeistusta sopimusten/laskujen hyväksymisestä. Vrt. Finavian johdannaiskaupat, jossa hallitus pelastui sillä, että oli nimenomaisesti rikottu hallituksen antamaa ohjeistusta.
Sama touhuhan on jatkunut jo vuosia, ja siinä on syy myös pelilliseen alamäkeen. Ulospäin näyttää siltä, että kyvytön hallitus ei valvo kyvytöntä toimaria, esim. Lehterän et al toinen lomautus, joka oli selkeästi laiton, kaupungin toiminta-avustushaun unohtaminen ja tilinpäätösylläri. Tersan lähtöhaastattelu oli kyllä uskomaton naiiviudessaan suhteessa hallituksen velvoitteisiin.
 

hk65

Jäsen
Tästähän ei tiedetä oikein mitään faktoja:
- onko Markkanen maksanut takaisin vai onko tämä syy tilinpäätösylläriin? Tilinpäätösylläristä ei ole kerrottu, mihin se liittyi. Tässä olisi hyvä selitys, ja siinä tapauksessa Markkanen ei ole tosiasiallisesti maksanut mitään takaisin. Asian veivaaminen on myös hyvä syy sille, miksi tilinpäätöksen julkistaminen kesti.
- onko Markkanen antanut arvottomat osakkeensa korvaukseksi vai maksoiko rahaa?
- oliko siellä ketään turkkilaisia toisella kerralla vai tehtiinkö Ritaluomat?
- mitä hallitus/pj tiesi tapahtumista? Vaikuttaa vahvasti siltä, että pj on ollut touhussa täysillä mukana, koska puolusti toimintaa henkilökunnalle.
Mikäli Markkanen ei olisi maksanut mitään takaisin, olisi Saipalla häneltä saamista, jonka taasen tulisi viimeistään ilmetä tilinpäätöksen liitetiedoista.

Mikäli Markkanen olisi antanut osakkeitaan korvaukseksi, (sikäli kun tällainen menisi edes läpi) ilmenisi myös tämä liitetiedoista, sillä yhtiön hallussa olevat omat osakkeet on aina niissä ilmoitettava.

Eli sieltä ne faktat löytyy. Jos ei kumpaakaan tietoa ole, niin sitten se on kuitattu ihan rahalla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös