SaiPa Oy:n tulevaisuus

  • 1 348 316
  • 5 779
Suosikkijoukkue
SaiPa ja Jokipojat
Valitettavasti rakkaan SaiPani tulevaisuus on joko Mestiksessä tai konkurssissa, jonka seurauksena seuraa ei enää olisi.

Velkataakka matkassa Mestikseen takaa, ettei nousua kannata odotella ja toki velkarahalla yritetään tulevina kausina välttää viimeinen sija ja karsinnat. Kyseinen liikku lienee ajanpeluuta väistämättömän edessä.

Konkurssia en missään nimessä halua, mutta pelastajaakaan ei ole näköpiirissä.

Miten tästä suosta noustaisiin...........ei mitään hajua. Osakeanti lämmittää hetken, mutta sillä tuskin miljoonia saataisiin kasaan. Ehkä olisi parasta tunnustaa realiteetit?

Aika helvetinmoiseen tilanteeseen ollaan ajauduttu. Turha tästä ketään yksittäistä henkilöä on syyttää, vaan menestymättömyys vuoden 1966 pronssin jälkeen on ollut pliisua. Ai niin, eihän sitä ole ollut! Muutama hävitty pronssimatsi olisi kenties auttanut matkan varrella?

Toivottavasti kaikki muuttuu vielä hyväksi, vaikka luotto on aika pitkälti mennyt. Sentään olen ollut vakiovieras vuodesta 1972 lähtien. SaiPalla on siis iso elämässäni ja sydämessäni, mutta jotenkin ei vaan jaksa enää!
 

Kivisalmi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Missä vaiheessa SaiPan talous tulee romahtamaan lopullisesti? Jos kassan pohja on näkynyt jo kauden alussa niin miten tämä korttitalo pysyy tällä hetkellä pystyssä. Ottelutapahtumatulot ovat aivan nollassa. Tyhjennysmyynnit eivät enää pelasta eivätkä koronatuet. Napsahtaako selkäranka siinä vaiheessa kun ensimmäiset palkat jää maksamatta?

Jotta tämä kausi voidaan selvitä loppuun on Liiga Saipa Oy:n saatava kasaan osakeannissa vähintään viime vuoden tappion verran eli about 650k€. Sen verran on projektilukuna odotettavissa turskaa ja se on tämän kauden ennakoitu rahoitusvaje. Vittumainen tilanne omistajille, että he joutuvat kantamaan vettä kaivoon tietäen jo nyt, ettei keväällä pelata. Aivan helvetillinen summa. Pari vuotta sitten ei ollut väitetysti rahaa edes urheilujohtajaan.

Tämäkään summa ei riitä, koska jos ensi kaudella pelataan smliigaan, niin omistajien tulee panostaa vielä huomattavasti extraa, koska ensi kauden sponsori yms tulot tulevat romahtamaan. Viimeisetkin nyt tukena olevat tahot jättävät tämän laivan. Kaiken tämän lisäksi koko valmennustroikka tulee potkia ulos mutta heille pitää maksaa koko kausi palkkaa.

Eli kaikkinensa jos tämä kausi halutaan pelata loppuun ja ensi kaudella liigaa, niin omistajilta pitäisi löytyä projektilukuna about miljoona euroa. Pari vuotta sitten ei löytynyt edes 50k€ jotta Tuomenoksa olisi saatu pidettyä.

Vähän luulen, että tämän yllä mainitun takia osakeantia ei ole vieläkään saatua aikaiseksi. Lisäksi Markkasen omistajuus tuottaa ongelmia osakeannin järjestämisessä.

Edit. näköjään julkaisin oman kirjoituksen noin 10min ennen kuin SaiPa julkaisi tiedotteen osakeannista. Tosin, en itse saa tuosta tiedotteesta mitään irti, eli onko ulkopuolisia sijoittajia löytynyt vai aletaanko niitä nyt etsimään ja minkälaisista summista puhutaan.

Jussi Okko puhuu ihan ihme juttuja haastattelussa, että ylimääräisellä 100k€ pitäisi saada takaisin 100k€ niin sitten oltaisiin valmiita laittamaan lisää rahaa.. mites tämä loputon ja päämäärätön säästäminen sitten, onko se hänen mielestään kannattanut, eli onko 100k€ säästöllä saatu 100k€ säästöjä.
 
Viimeksi muokattu:
(1)
  • Tykkää
Reactions: KiVi

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aidosti Sysipaska
Järjestetään osakeanti mutta ei kerrota mitään detaileja?

No kiva.

Ennen kuin osakeanti järjestetään, pitäisikö jonkun lunastaa eka pois Jussin osakkeet?

Kiva että jotain tehdään mutta nyt kannetaan vettä kaivoon. Valmennuksen on vaihduttava, toisen maalivahdin ja ainakin yksi oikea puolustaja on hankittava.

Tuote on kuitenkin jääkiekko eikä oheisständit ja -tapahtumat.

Toivottavasti sillä osakeannilla saadaan valmennus, maalivahti ja pakki.

Koska jos niitä ei saada, joulun jälkeen Kisapuistossa ei käy enää ketään.
 

anthax

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Oisiko tässä JA:n SaiPafanit Ry:n paikka ja ostetaan kimpassa osakkeita?
Ihan rehellisesti tätä sontaa on venytetty niin pitkälle ja hallitus on edelleen käytännössä sama, kuin millä on ajelehdittu vuosia, että hankala on perustella rahan pumppaamista.

E: eikai tässä edes haluta faneja mukaan, vaan kovaa rahaa ja osaamista johonkin ainakin tuon tiedotteen mukaan?
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Missä vaiheessa SaiPan talous tulee romahtamaan lopullisesti? Jos kassan pohja on näkynyt jo kauden alussa niin miten tämä korttitalo pysyy tällä hetkellä pystyssä. Ottelutapahtumatulot ovat aivan nollassa. Tyhjennysmyynnit eivät enää pelasta eivätkä koronatuet. Napsahtaako selkäranka siinä vaiheessa kun ensimmäiset palkat jää maksamatta

Ainakin sen pääoman tarve taitaa olla heti aika kova kun ei noita kotiotteluitakaan seuraavien kuukausien aikana paljon ole ja irtolippujen myynti on melko vähäistä ollut (ellei noita lippupaketteja nyt mene kaupaksi). Tietenkin tiettyjä tuloeriä esim. mediarahasta, mutta noin yleisesti se voi olla että semmoinen puolimiljoonaa pitäisi löytyä jo ennen loppuvuotta.
 

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aidosti Sysipaska
Ymmärsinkö oikein jostain muuten että lauantain peli on studiopeli?

Miettikää jos kisapuistoon tulisi joku tiimi tekemään lähetystä ja makkaralta 2-12 pataan, Hämäläinen penkin takana ja homma jatkuu kuin ei mitään?

Sanoisin että tämä ulostulo tuli nyt jotta voivat sanoa että vähän on ollut hankalaa mutta asia on hoidossa.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Aikataulu on lähes sama kuin Blegin kaatumiskautena. Silloin osakeanti käynnistettiin liian myöhään, marras-joulukuussa, eikä kokoon saatu kuin 350k euroa (joista varmaan osa oli silloisilta omistajilta). Se ei lopulta riittänyt annin toteutumiseen ja seura kaatui.

Mielenkiintoista nähdä paljonko SaiPa saa kerättyä massia. Aika hintsusti tosta uutisesta on vielä mitään pääteltävissä.
 

Rautanaamio

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, New Jersey Devils
Vittu mitä paskanjauhantaa Tersan jutut taas. Vai luottoa on ? Miten voi olla luottoa, kun persraiskauksia tulee joka viikko ? Hän toteaa, että SaiPan paikka on korkeimmalla sarjatasolla. No miten vitussa perustelette aivan poskettoman paskan, jo vuosia kestäneen pelillisen alakulon ?
 

Kivisalmi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Aikataulu on lähes sama kuin Blegin kaatumiskautena. Silloin osakeanti käynnistettiin liian myöhään, marras-joulukuussa, eikä kokoon saatu kuin 350k euroa (joista varmaan osa oli silloisilta omistajilta). Se ei lopulta riittänyt annin toteutumiseen ja seura kaatui.

Mielenkiintoista nähdä paljonko SaiPa saa kerättyä massia. Aika hintsusti tosta uutisesta on vielä mitään pääteltävissä.
Ilmeisesti sen johtopäätöksen voi tehdä, etteivät nykyiset omistajat ole valmiita laittamaan enää yhtään euroa tähän kaivoon. Tätä olen kuuluttanut jo monta kertaa tälläkin palstalla. Onko uusia omistajia olemassa vai etsitäänkö niitä nyt?

Mielestäni tämä tiedote vain synkensi SaiPan tulevaisuutta ja mestis/konkurssi kutsuu.
 

emz1

Jäsen
Tässä Etelä-Saimaan jutussa on aika erikoisia ja pahoja kaikuja olemassa.

Satsaus voisi hänen mukaan olla mahdollinen ja hallitus harkitsisi sitä, jos urheilujohtaja Aho ja toimitusjohtaja Jani Valkeapää toisivat heille esityksen ja ennusteen satsauksen vaikutuksesta peliin ja sitä kautta yhtiön tulovirtaan.

– Jos olisi varmuus siitä, että 100 000 euron sijoitus joukkueeseen toisi 100 000 euroa enemmän lipputuloja, silloinhan se kannattaisi, Okko kuvaa.

--

Päävalmentajan vaihtaminen ei ole Tersan mukaan koskaan ollut onnistunut ratkaisu.

– Ei tämä valmentajan vika ole. Kyllä se homma lähtee liikkeelle pelimanneista.


Ei saatana mitä juttuja.
 

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aidosti Sysipaska
Mutta eihän näillä ole SaiPan kannalta mitään tekemistä (rahallisesti). Jussi kun saa laput myytyä niin hän saa sen rahan joltain ja se on siinä. Toki hallituspaikka tolla määrällä omistusta lienee selviö.
Toki. Mutta jos nyt haluamme uutta rahaa seuran taseeseen, auttaako a)vähän vai b)paljon se että jonkun pitäisi ensin ostaa jo olemassa, olevia osakkeita pois todennäköisesti hinnalla mikä ei vastaa mitenkään markkina-arvoa?
 

Läts

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo
Toki. Mutta jos nyt haluamme uutta rahaa seuran taseeseen, auttaako a)vähän vai b)paljon se että jonkun pitäisi ensin ostaa jo olemassa, olevia osakkeita pois todennäköisesti hinnalla mikä ei vastaa mitenkään markkina-arvoa?
Jos nyt itse haluaisin omistaa SaiPaa ja maksaa siitä omistamisesta jotain, niin kyllä mieluummin antaisin ne rahat SaiPalle, kuin Jussille. Toki jos mietitään perinteistä osakekauppaa niin aina mitä halvemmalla saat omistusta sitä parempi, mutta tässä tapauksessa lähdetään kuitenkin ensisijaisesti tukemaan seuraa ja tuomaan sinne omaa ammattitaitoa.

Voi toki Jussin osakkeilla jokin vaikutus olla, mutta en näe sitä kovin isona tässä. Niin ja siis Jussin osakkeet on Jussilla, eikä osakeannilla ekana niitä myydä, vaan SaiPan osakkeita suoraan SaiPalta.
 

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aidosti Sysipaska
Voi toki Jussin osakkeilla jokin vaikutus olla, mutta en näe sitä kovin isona tässä.
Sehän riippuu täysin siitä onko olemassa jokin velvoittava sääntö jonka mukaan Jussin on myytävä osakkeet. Toki jos tämä Liigan pesti ja jääviys on vain vitsi niin mikäs siinä sitten.

Jussi pitäkööt osakkeensa ja annilla lisää rahaa seuralle.

Kai sä nyt ymmärrät ettei sitä rahaa todennäköisesti ole tulossa muutenkaan mistään. Aivan viimeinen naula olisi se että ensin pitäisi jonkun lunastaa Jussin osuudet.

Sillä olisi "joku vaikutus".
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Sanoisin että tervetuloa Mestikseen. Enkä suinkaan pahantahtoisesti.

Oikea kaakonkulman Derby: SaiPa vs. Ketterä. Tarviiko mun enempää sanoa?

Suosittelen kannattajien aktiiveja olemaan Jokerikannattajat oy:n porukkaan yhteydessä ja pyytämään benchmarkkia kannattajien osakeannin järjestämisessä, jos tuo suinkaan ketään kiinnostaa. Varmasti jeesaavat.

En näe, että tyhjenevään kaivoon kannattaa roudata fanien rahoja, mutta jos seura (edustus) joutuu tästä tuuliajolle, niin fanien annilla saa lentävän lähdön mahdolliselle Mestis-kaudelle. Ja tuollainen myös sitouttaa yhteisön jäseniä.

Toivon teille uutta alkua ja valoisampaa tulevaisuutta. Tsemppiä!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös