SaiPa Oy:n tulevaisuus

  • 1 352 119
  • 5 784

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aidosti Sysipaska
Markkasella on liki viidenneksen siivu seurasta myynnissä. Ei ole tainnut ostajaehdokkaita jonoksi olla.
Ei niitä halukkaita varmasti paljoa muutenkaan ole, mutta sanoisin että se suurin este on juuri se viidesosa. 4/5 jää henkilöille jotka ovat olleet ajamassa seuraa tähän missä se nyt on. Kuka haluaa maksaa itsensä kipeäksi jotta pääsee taistelemaan tuulimyllyjä vastaan?
 

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aidosti Sysipaska
Tämähän selittäisi osaltaan myös sen, miksi Vilin kanssa jatketaan, jos jatketaan. Riittää mestisvalmentajaksi
Millä tavoin se jääkiekko siellä mestiksessä on niin erilaista suhteessa liigaan poislukien pelaajien henkilökohtainen taitotaso että Hämäläinen yllättäen loistaisikin siellä?

Vaikka kausi onkin vasta alkupuolella haluaisin nyt muistuttaa että sarjaa johtaa tällä hetkellä kuudella pisteellä seuraavaan Iisalmen Peli-Karhut ja esim. ylivoimainen ja varma ensikauden liigajengi K-Espoo on sijalla 6.

Haluan vain tällä painottaa sitä että vaikka SaiPa nousikin aikanaan silloisesta 1. divisioonasta SM-Liigaan pelaamalla, maailma on sen jälkeen paljon muuttunut.

Ja suurin este tulevaisuudelle on se halli. Kisapuisto lahoaa käsiin ja jos uutta ei rakenneta, SaiPalla ei ole nousun edellytyksiä koska tälläkään hetkellä halli ei täytä Liigan vaatimuksia. Siellä silti pelataan poikkeusluvin koska Liigan osaomistajalle ei oikein voida muutakaan tehdä.

Nyt jos SaiPa tippuisi mestikseen, siellä varmasti voitaisiin pelata Kisapuistossa. Mutta mikä olisi kaupungin kiinnostus rakentaa uutta hallia saatikka jotain areenaa keskeiselle paikalle? Kun kaupunginkin talous on huono ja Liigapaikka jossain kaukaisuudessa ehkä joskus.

Tässä käy vielä pahimmillaan niin että ennen vuoden päästä tapahtuvaa seuraavaa valtuuston kokousta on selvinnyt että SaiPan taru Liigassa tulee loppumaan ja kaikki selvitykset areenan rakentamiseksi vain lopetetaan kaikessa hiljaisuudessa.

Porin kaupunkihan käytännössä pelasti Ässät hallikatastrofilta, kun seuran talous ei vain yksinkertaisesti kestänyt vuosittaisia maksuja. Nyt heillä on verrattain hyvä halli ja pelikin luistaa.

Jotta SaiPa pysyisi liigassa, jotain vastaavaa pitäisi ilmeisesti kohta tapahtua.

Täällä nyt jotkut myös ulkopuoliset ovat todenneet että Mestiksen kautta voisi alkaa uusi tarina ja SaiPa palaisi entistä ehompana Liigaan.

Ei palaisi. Sen mitä itse olen viimeiset 25 vuotta aikuisena aistinut SaiPan kannatusmentaliteettia, veikkaan että Liigaan paluu olisi jo todella kaukainen asia. Kun on seurannut tuota apatiaa mikä syntyy nyt jo heti kauden alussa kun aiemmin ehkä se tuli vasta joulun jälkeen, en kyllä näe että alemmalla sarjaportaalla kaupungissa väki enää lähtisi sankoin joukoin peliin, varsinkin kun sielläkään sitä menestystä ei varmasti suoraan syntyisi.

Mutta ei palaisi varsinkaan kun ne olosuhteet eivät olisi riittävät. SaiPan suurin ongelma verrattuna moniin muihin seuroihin vastaavassa tilanteessa on se halli.

Kalpakin meni konkkaan ja nousi kahta porrasta alemmalta Liigaan. Onhan näitä tarinoita. Taisi Kapanen tuoda rahansa jolla nousu mahdollistettiin? Ja Kuopiossa oli ja on ilmeisen vanha mutta silti Liigatasolle hyvin kelpaava halli.

Mutta voisiko sama käydä Lappeenrannassa? Toki kaikki on mahdollista, mutta rahaa se vaatisi. Ja kannattajia. Onko molempia tarpeeksi? Ehkä on ehkä ei. Fakta on se että Etelä-Karjalassa ei ole kovin montaa tahoa jolla olisi varaa sijoittaa jääkiekkoseuraan ja niilläkin joilla olisi, useilla tuskin on mitään kiinnostusta. Varsinkaan jos mukana säilyisivät nykyiset tahot. Rikkaita NHL - pelaajia ei taida olla yhtäkään.

Ja sitä hallia ei olisi edelleenkään.
 

huhheijaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tällä hetkellä vaikuttaisi, että pitkässä juoksussa olisi ihan hyvä tippua Liigasta ja vaikka konkurssin kautta lähteä uudella omistajapohjalla lähteä rakentamaan uutta joukkuetta Liigaan. Tältä osin Liigan päätös avautua ihan positiivinen. Mitään luottoa tuohon nykyiseen joukkoon ei ole. Hämäläisen 2 vuoden paperi kyllä kaiken tämän rinkirunkkauksen jälkeen alkaa osoittautua juuri niin hyväksi vedoksi kuin melkein kaikki fanit ennustivat. Jos ei olisi seuralle niin paljon vahingoksi niin olisi tarinallisesti jopa sopivaa, että Hämäläisen vikalla kaudella lähdettäisiin Mestikseen. Ei toki Hämäläisen vika tämä nykytilanne, mutta kyllähän tuo soppari oli enemmän tai vähemmän tämän pienen piirin pyörimisen huipentuma.

Toivon toki, että Liigasta lähdetään urheilullisesti. Tuorein päätös kun näyttäisi siltä, että avataan ovea sellaiselle nykyisten omistajien rahastukselle Liigapaikan myynnin muodossa.
 

Lepranmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vaasan Sport, Philadelphia Flyers
Tiedän ettei sääntöjen mukaan toisten kirjoittajien henkilöllisyyksiä saa spekuloida joten siksi tämän alustuksen kirjoitin ja totean että seuraava on puhdasta sarkasmia.

Mutta sun täytyy tehdä duuniksi tietosanakirjasarjojen ovelta ovelle myyntiä.

Niin järjettömän kasan tekstiä sait muotoiltua niin kuin SaiPalla ei oikeastaan edes ole sen suurempaa hätää. Vähän nyt on hankalaa mutta viimeistään kaupunki pelastaa jos kukaan muu ei. Niinkö?

Tai koska jossain toisaalla on joku syytänyt massia liigaseuraan niin varmasti meilläkin?

Pelko pois! Ensi kaudella kaikki on taas paremmin!

Ja sitten mä heräsin...
Lähinnä vain yritin tuoda myös sen näkökannan esille, että näitä kriisejä on ollut muillakin seuroilla viime vuosina ja Blues on ainut joka on mennyt nurin.
 

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aidosti Sysipaska
Lähinnä vain yritin tuoda myös sen näkökannan esille, että näitä kriisejä on ollut muillakin seuroilla viime vuosina ja Blues on ainut joka on mennyt nurin.
Ja kun oikein kunnolla asiaa mietit, että Suomen toiseksi suurimmassa ja yhdessä vauraimmista kaupungeista voi jääkiekon pääsarjaseura noin vain mennä konkurssiin, mitä luulet että jossain Lappeenranta voisi tapahtua?
 

emz1

Jäsen
Ja kun oikein kunnolla asiaa mietit, että Suomen toiseksi suurimmassa ja yhdessä vauraimmista kaupungeista voi jääkiekon pääsarjaseura noin vain mennä konkurssiin, mitä luulet että jossain Lappeenranta voisi tapahtua?
Ja vielä noin perinteikäs, aito ja kestävälle pohjalle rakennettu seura kuin Espoon Blues. Kaikki varpailleen.
 

Allu79

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa & HPK
@avatar Enhän minä sitä tarkoittanutkaan, enkä kirjoittanutkaan että Hämäläinen loistaisi mestiksessä. Mutta päätös jatkaa hänen kanssaan näyttää mielestäni paljon järjellisemmältä päätökseltä, kun asiaa tarkastelee tästä näkövinkkelistä.

En myöskään toivo, että SaiPa mestikseen putoaisi. Tein vain johtopäätöksiä kahdesta eri lähteestä kuulluista faktoista.

Liigan tiedotustilaisuuden annista kävi hyvin selväksi, että joku liigassa pörräävä osakastaho on ilmaissut joko halukkuutensa tai uhan siitä, että vauhdinhaku mestiksestä voisi olla heille realistinen vaihtoehto. Kukapa se muu voisi olla kuin meidän SaiPa?
 

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aidosti Sysipaska
@avatar Enhän minä sitä tarkoittanutkaan, enkä kirjoittanutkaan että Hämäläinen loistaisi mestiksessä. Mutta päätös jatkaa hänen kanssaan näyttää mielestäni paljon järjellisemmältä päätökseltä, kun asiaa tarkastelee tästä näkövinkkelistä.
Miten se näyttää mistään vinkkelistä hyvältä vaihtoehdolta?

Väännän tämän nyt ratakiskosta:

Paska valmentaja on paska valmentaja, oli sarja sitten mikä hyvänsä. Ja paskalla valmentajalla on vain yksi suunta. Tarvitseeko erikseen kertoa onko se ylös- vai alaspäin?
 

emz1

Jäsen
Niin. Kiekko-Espoo jonka nimi nyt vain oli vaihdettu.

Kivaa kun halutaan vetää edelleen laput silmillä.
Halusin vain tuoda yhden näkökulman siihen, että ehkä näitä ei kannata ihan 1:1 vertailla. Joku espoolainen (@Juhaht ?) voi halutessaan avata paremmin että oliko se Kiekko-Espoo lopulta = Espoo Blues ja että vain nimi vaihdettiin mutta kaikki samat tukijat / kannattajat säilyivät iloisesti joukossa. Minun näkemys on, että Bluesissa ei ollut yhtään mitään jäljellä vanhasta Kiekko-Espoosta. Voin toki olla väärässäkin.
 

Veleho

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Koska pidän Espoon nostamista ensi kaudelle käytännössä varmana, jää 24-25 kaudelle tasan yksi mahdollisuus karsijaksi Mestiksessä, eli Jokerit, joka tullee kasaamaan sellaisen joukkueen Mestikseen, että voittoprosentti on luokkaa 95-98%. SaiPan tulevaisuus lienee nyt aika vahvasti Jokereihin kytkettynä, mikäli ei konkurssi putsaa jo ennen sitä. Alla omia ajatuksia todennäköisimmistä skenaarioista:

1) SaiPa tekee konkurssin kauden päätteeksi, tai luopuu vapaaehtoisesti liigalisenssistä ja pudottautuu suosiolla Mestikseen. Tämä olisi pahin skenaario, koska mikäli näin kävisi, en usko SaiPan enää koskaan kykenevän taloudellisesti palaamaan pääsarjatasolle uudestaan. Tämä myös tarkoittaisi sitä, että joku muu tulee lopulta putoamaan Jokerien tieltä.

2) SaiPa rimpuilee tämän kauden läpi ja karsii ensi vuonna Jokerien kanssa, mutta putoaa Mestikseen. Teoriassa kai joku muukin voisi olla karsimassa kuin SaiPa, mutta usko ei enää riitä siihen. Jos/kun Jokerit nousisi ja SaiPa putoaisi, olisi lopputulos melko lailla sama kuin skenaariossa yksi, koska Jokerien kadottua Mestiksestä, tulee Mestiksen profiili sarjana olemaan ihan täsmälleen sama kuin viimeiset 10 vuotta, pelkät karsinnat eivät tuo sarjaan rahaa. Ikävää, mutta ainakin tällöin liigapaikka olisi hävitty rehellisesti pelaamalla ja se olisi helpompaa hyväksyä, kuin konkurssin kautta poistuminen.

3) SaiPa selvittää karsinnat Jokereita vastaan. Tämä olisikin nyt ensimmäinen skenaario, jossa valo alkaisi paistaa tunnelin päästä. Jos Jokerit voitettaisiin karsinnassa, olisi median ja yleisön mielenkiinto varmasti todella korkea. Lisäksi SaiPa saisi imagollisen synninpäästön suuren yleisön silmissä, koska se olisi todistanut ansaitsevansa sarjapaikan. Näistä lähtökohdista olisi aivan erilaiset edellytykset jatkaa eteenpäin.

4) Joku muu. Noiden kolmen ensimmäisen skenaarion lisäksihän vielä voi tulla ennalta-arvaamattomia muutoksia. Hallitilanne Lappeenrannassa vaikuttaa paljon. Mikä on Jukureiden taloustilanne Jokisen & Viitikon lähdön jälkeen? Mitä jos SaiPa ei joudukaan karsimaan? Mitä jos Vili onnistuukin kääntämään vielä tällä kaudella kurssin?
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Kutsusta paikalla, kun sopivasti ennen palsua ehtii @emz1 .

Blueshan oli siinä mielessä Kiekko-Espoo, että päällepäin pelkkä seuran nimi vaihtui. Taustalla kuitenkin tapahtui yhtä aikaa paljonkin silloin samaan aikaan: nimen vaihdon yhteydessä valmistui uusi halli ja tietty Matinkylän henki oli tiessään. Tietty osa silloisista seuraajista ei ikinä suhtautunut Bluesiin samalla tavalla kuin Kiekko-Espooseen, mutta kyllä se suurimmalle osalle silti oli sama seura.

Isoin ero tuli kuitenkin operatiiviseen toimintaan. Aluksi siunaukselta tuntunut miljonääri kaiken taustalla oli lopulta myös se syy miksi Blues meni konkurssiin, vaikkei tuolloin enää omistanut seuraa. Omisti kuitenkin hallin, jossa uusien omistajien Blues joutui pelaamaan aivan poskettomalla sopimuksella, jossa ottelutapahtumasta oli lähes mahdotonta saada voitollista.

Tuolloin Bluesia eivät olisi pelastaneet minkäänlaiset perinteet tai taannoiset menestykset, sillä seurajohto kusetti niin monia sidosryhmiään viimeisen muutaman vuoden aikana ettei taloudellisia tukijoita enää ollut. Näihin kuuluvat mm. pelaajien maksamattomat eläkemaksut, eräältä juomajätiltä saatu iso sponssisumma, joka käytettiin ihan eri asioihin kuin oli luvattu yms. Meininki oli hukkuvan selviytymistä ja katsojatkin aistivat sen. Viimeisellä kaudellahan Espoossa tunnelma oli kirjaimellisesti kuin hautajaisissa. Se vähä porukka jota hallilla oli, oli menettänyt uskonsa seuraan ja jälkikäteen ajatellen konkurssi oli vain ajan kysymys koska minkäänlaisia korjaavia toimenpiteitä ei tehty ajoissa.
 

Allu79

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa & HPK
Miten se näyttää mistään vinkkelistä hyvältä vaihtoehdolta?

Väännän tämän nyt ratakiskosta:

Paska valmentaja on paska valmentaja, oli sarja sitten mikä hyvänsä. Ja paskalla valmentajalla on vain yksi suunta. Tarvitseeko erikseen kertoa onko se ylös- vai alaspäin?
Ei sinun tarvitse minulle tätä ratakiskosta vääntää, olemme varmasti Hämäläisen kompetenssista kutakuinkin samaa mieltä, ehkä minulla on vain hieman loivempi tulokulma asiaan. Haluan ymmärtämään, miksi SaiPa Hämäläisen kanssa jatkaa, vaikka tulokset ovat karmeat. Kun oppii ymmärtämään, se helpottaa omaakin olotilaa.

Jos organisaatiossa nyt tiedetään, ettei ihan selvässä lähitulevaisuudessa ole enää toimintaedellytyksiä liigassa operoimiseen, niin silloin olisi mielestäni syöksykierteen vauhdittamista se, että palkkaisimme jonkun uuden valmentajan. Olisi myös petoksellista uutta valmentajaa kohtaan, varsinkin jos tunnustelut sarjaportaan downgreidauksesta on aloitettu.
 

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aidosti Sysipaska
Eli pystyt nyt 100% varmuudella sanomaan, että SaiPa on konkurssissa? Jos joku muu väittää mitään muuta niin se on laput silmillä menemistä?
Ei. En pysty sanomaan enkä mä missään ole sanonutkaan että konkurssi on varma.

Tosin Liigan toimesta on ilmeisesti vihjailtu että joku seura luopuu paikasta.

Onko sulla arvausta mikä seura se mahtaisi nykytilanteessa olla?

Laput silmillä meno on
Haluan ymmärtämään, miksi SaiPa Hämäläisen kanssa jatkaa, vaikka tulokset ovat karmeat. Kun oppii ymmärtämään, se helpottaa omaakin olotilaa.
tätä.

Ihan sama. Kommentoikaa ja korjatkaa. Mulle riitti.
 

Zolomy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerrotaan lähiviikkoina
Jos organisaatiossa nyt tiedetään, ettei ihan selvässä lähitulevaisuudessa ole enää toimintaedellytyksiä liigassa operoimiseen, niin silloin olisi mielestäni syöksykierteen vauhdittamista se, että palkkaisimme jonkun uuden valmentajan.

Miten se syöksykierre voisi enää pahentua? Jos SaiPa luopuisi liigapaikasta konkurssin tai muun vastaavan takia, niin et kai oleta, että ihan vaan ilmoitusasiana jatkettaisiin Mestiksessä? Kyllä se uuden rakentaminen alkaisi parhaimmillaankin Suomi-sarjasta, kuten k-espoolla. Jokerit on poikkeustapaus brändinsä ja taloudellisen potentiaalinsa takia.
 

Filimonov

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Nurmeksen Sepot
Halutaan puhdistaa pöytä ja suoristaa rivit ilman iltapäivälehtien ilkuntaa Mestiksen kautta. Liigan yhtiökokouksessa asia käsitelty, ymmärretty ja reagoitu. SaiPa osakkaana on päässyt vaikuttamaan siihen, että rivit järjestykseen saatuaan pääsee niin ansaitseena takaisin kirkkaimpiin valoihin.
Tämähän selittäisi osaltaan myös sen, miksi Vilin kanssa jatketaan, jos jatketaan. Riittää mestisvalmentajaksi, eikä tirkkosiin ole tässä tilanteessa mitään järkeä laittaa rahaa kiinni.
Siis ei kai sinne liigaan pelkällä ilmoituksella takaisin myöhemmin pääse, jos paikasta vapaaehtoisesti luopuu? Kai sinne takaisin pääsy edellyttäisi halun lisäksi myös Mestiksen ja liigakarsintojen voittoa ihan niin kuin kaikilta muiltakin.
 

Allu79

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa & HPK
Siis ei kai sinne liigaan pelkällä ilmoituksella takaisin myöhemmin pääse, jos paikasta vapaaehtoisesti luopuu? Kai sinne takaisin pääsy edellyttäisi halun lisäksi myös Mestiksen ja liigakarsintojen voittoa ihan niin kuin kaikilta muiltakin.
Ei pääsekään. Niin ansaitseena kirkkaimpiin valoihin. Tarkkana.
 

Allu79

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa & HPK
Miten se syöksykierre voisi enää pahentua? Jos SaiPa luopuisi liigapaikasta konkurssin tai muun vastaavan takia, niin et kai oleta, että ihan vaan ilmoitusasiana jatkettaisiin Mestiksessä? Kyllä se uuden rakentaminen alkaisi parhaimmillaankin Suomi-sarjasta, kuten k-espoolla. Jokerit on poikkeustapaus brändinsä ja taloudellisen potentiaalinsa takia.
Niin, voisin olettaa että seurajohto pyrkii nimenomaan tuota konkurssia välttämään. Konkurssi olisi mielestäni se pahempi syöksykierre. Koska en seurajohtoon kuulu, niin tarkalleen en tietenkään asioista voi tietää. Oheiset siis vain spekulaatiota.
Epäilen, että SaiPa on valinnut linjakseen hallitun vetäytymisen hallitsemattoman pudotuksen sijaan.

En osaa sanoa, miten eri sarjaportaille ilmoittaudutaan. Yksinkertaista se ei varmasti ole, pelkästään liiga-paikkaan sidoksissa olevien erilaisten sopimustenkaan vuoksi, joita eri muodoissa seuralla on varmaan lukemattomia.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Pidän satavarmana, että jos liigaseura päättää luopua sarjapaikasta, hyväksyy Jääkiekkoliitto sen suoraan Mestikseen.

Tuohan on paljon konkurssia parempi vaihtoehto. Siinä kun menetetään aivan kaikki ja kaikki täytyy rakentaa uudelleen.
 

Barney

Jäsen
Tämähän selittäisi osaltaan myös sen, miksi Vilin kanssa jatketaan, jos jatketaan. Riittää mestisvalmentajaksi, eikä tirkkosiin ole tässä tilanteessa mitään järkeä laittaa rahaa kiinni.
No tästäkin voi olla montaa mieltä. Toki saahan Hämäläisen CV:n näyttämään hyvältä, kun hän on vailla mitään kompetenssia valittu liigajoukkueen päävalmentajaksi. Kävin nopeasti vilkaisemassa Mestiksen päävalmentajat läpi, niin ihan oikeasti ohkaisemmat näytöt on ainoastaan Jonne Virtasella ja Sami Ryhäsellä. Ne muut Mestiksenkin päävalmentajat ovat valmentaneet pitkälti toistakymmentä vuotta niin pää- kuin apuvalmentajana eri seuroissa, joten kokemus ja sen myötä osaaminen on ihan eri tasolla kuin pelikamat valmentajan pukuun vaihtaneella Hämäläisellä.

Ainakaan minulle Hämäläinen ei riittäisi SaiPan päävalmentajaksi edes Mestikseen. Jos siis siellä Mestiksessä olisi tarkoitus menestyä eikä vain osallistua sarjaan.
 

emz1

Jäsen
Liigan tiedotustilaisuuden annista kävi hyvin selväksi, että joku liigassa pörräävä osakastaho on ilmaissut joko halukkuutensa tai uhan siitä, että vauhdinhaku mestiksestä voisi olla heille realistinen vaihtoehto. Kukapa se muu voisi olla kuin meidän SaiPa?
Kaikki katseet kääntyvät tällä hetkellä SaiPaan, mutta kannattaa tässä kohdin myös huomioida että on siellä myös olemassa muita seuroja joiden taloudellinen tilanne ei ole mairitteleva.


Varmasti eilisessä kokouksessa on ollut seuroja jotka eivät ole lähtökohtaisesti olleet Liigan avaamisen kannalla ja heidän osakseen on jäänyt varmistaa, että jos käy kehnosti niin Liiga pystyy takaamaan jonkinlaista tukea asiassa. Tässä kohdin se tarkoittaa sitä, että jos Liigaseura luopuu sarjapaikasta, niin silloin voidaan välttää konkurssi ja siirtyä suoraan Mestikseen, kun se pahin vaihtoehto olisi että yhtiö menisi konkurssiin ja uusi yhtiö joutuisi aloittamaan ihan pohjalta.

Se mistä tämä huoli lähtökohtaisesti syntyy, on se että jos urheilullinen menestys sakkaa, niin seuroilta on tällä päätöksellä viety mahdollisuus paikkailla taloudellista tulosta tyhjennysmyynneillä. SaiPan kohdalla on nähty, että edes tyhjennysmyynnit eivät ole pelastaneet taloudellista tulosta. Ei SaiPa tule olemaan ainoa joukkue joka tulee olemaan tämän asian ja taloudellisen puolen kanssa jatkossa ongelmissa.

Minä en näe tuota ihan niin, että joku seura olisi ilmaissut että me ehkä luovutaan sarjapaikasta, vaan että tässä on haettu ns. worst case scenario että jos tarpeeksi monta pelikaania lentää turbiiniin, niin mitäs sitten tapahtuu?

Yhtälailla tulevaisuudessa maaliskuussa voi olla tilanne, että toiseksi viimeinen ja viimeinen joukkue ovat parin pisteen päässä toisistaan ja he kamppailevat että kumpi joutuu karsintoihin. Jos toinen näistä joukkueista on kokenut kohtalon, että yleisöä ei käy hallissa mutta he pystyvät välttämään karsinnat niin on silti mahdollista että tuo säilynyt joukkue saattaa ottaa kaudesta vaikkapa 0,5milj euron tappiot. Silloin voidaan olla tilanteessa että seura joutuu pahimmassa tapauksessa luopumaan sarjapaikasta, mutta siihen tilalle ei täytetä ketään.

Romanttinen kuva on se, että pelataan panoksellisia pelejä pitkälle talveen kun taistellaan karsintapeikkoa vastaan, mutta eihän se kulttuuri synny ihan sormia napsauttamalla. Ei ole mitään takeita, että ne pelit tuovat yleisöä halliin.

Tästä päästään taas siihen, että kuinka hyvin seura on menneessä ajassa pystynyt sitouttamaan ihmisiä seuraan mukaan markkinoinnilla, imagolla, tehdyillä toimenpiteillä jne. jne. Tästä näkökulmasta katsottuna asiasta on syytä olla huolissaan Lappeenrannassa, mutta myös muuallakin.

Nyt ollaan tilanteessa, että enää ei voi vapaasti matkustaa vain mukana. Ne joukkueet jotka ovat tehneet huonoa työtä menneinä vuosina, niin nyt täytyy ihan oikeasti alkaa miettimään että miten ne omat sidosryhmät, kannattajat ja yhteisöt saadaan seuran taakse. Seuroilla on paljon enemmän vastuuta kontolla erilaisten päätösten tekemisessä ja että miten seura toimii. Ja se on äärettömän hyvä asia pitkällä tähtäimellä.
 
Viimeksi muokattu:

Allu79

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa & HPK
No tästäkin voi olla montaa mieltä. Toki saahan Hämäläisen CV:n näyttämään hyvältä, kun hän on vailla mitään kompetenssia valittu liigajoukkueen päävalmentajaksi. Kävin nopeasti vilkaisemassa Mestiksen päävalmentajat läpi, niin ihan oikeasti ohkaisemmat näytöt on ainoastaan Jonne Virtasella ja Sami Ryhäsellä. Ne muut Mestiksenkin päävalmentajat ovat valmentaneet pitkälti toistakymmentä vuotta niin pää- kuin apuvalmentajana eri seuroissa, joten kokemus ja sen myötä osaaminen on ihan eri tasolla kuin pelikamat valmentajan pukuun vaihtaneella Hämäläisellä.

Ainakaan minulle Hämäläinen ei riittäisi SaiPan päävalmentajaksi edes Mestikseen. Jos siis siellä Mestiksessä olisi tarkoitus menestyä eikä vain osallistua sarjaan.
@Barney emme me asiasta ole erimielisiä.

Sanavalinnalla on merkitystä ja jos sallit niin korjaisin aikasempaani? Korjaisin yllä oleva teksti näin: ” jos riittää edes mestisvalmentajaksi”.

Olet aivan oikeassa, että myös mestistä valmentavat henkilöt pääsääntöisesti ovat tehneet vuosikymmenet määrätietoisesti töitä kehittääkseen itseään kohti ammattivalmentajan uraa. Tämän tosiasian huomiotta jättäminen osoittaa sen miten pahasti Markkanen on aliarvioinnit ammattivalmentajien ammattikuntaa. Ja tämä saattoikin olla tehtyjen virheiden summassa se kuolettava laukaus, jonka seurauksena nyt olemme tilanteessa jossa olemme.

Jos SaiPa on valinnut tiekseen hallitun vetäytymisen, siihen varmuudella kuuluu osaksi koko organisaatiota koskevat yt-neuvottelut. Ne oikein kohdistettuna mahdollistavat myös määräaikaisista työsopimuksista irtipääsyn. Koskien siis myös olemassa olevia valmentajasopimuksia.

Jos sivuutamme kaikki seuraan kohdistuvat emotionaaliset tunteet ja tarkastelemme asioita puhtaasti omistajien näkövinkkelistä, niin eilisen kuulemien perusteella asioissa alkaa olemaan pitkästä aikaa strategista järkeä. Konkurssiin ajaminen olisi omistajien toimesta huonoa liiketoimintaa. Silloin he menettäisivät kaiken.

Kuunelkaa uudestaan hyvin tarkasti liigan tiedotustilaisuus ja sen jälkeen heti perään Kaukaan Päädystä Valkeapään haastattelu.
Mielestäni sieltä saa vastaukset tulevasta, kun tarkkaan kuuntelee jokaisen lauseen ja miettii niiden merkitystä.
 

Pekkala

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
SaiPan taloudellinen tilanne on nyt niin synkkä, että en näe mitään muuta vaihtoehtoa kuin osakeanti.

Toivottavasti hallitus on nyt hereillä ja toteuttaa sen reilusti ja ripeästi. Itse olisin valmis muutamalla tonnilla osallistunaan antiin, mikäli osakkeet ovat äänioikeideltaan saman arvoisia kuin ns vanhat osakkeet.

Sponsorina en ole enää valmis jatkamaan ensi kaudella, mikäli organisaatio ei nyt ripeästi osoita halukkuuttaan pelastaa SaiPa.
 

Allu79

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa & HPK
Kaikki katseet kääntyvät tällä hetkellä SaiPaan, mutta kannattaa tässä kohdin myös huomioida että on siellä myös olemassa muita seuroja joiden taloudellinen tilanne ei ole mairitteleva.


Varmasti eilisessä kokouksessa on ollut seuroja jotka eivät ole lähtökohtaisesti olleet Liigan avaamisen kannalla ja heidän osakseen on jäänyt varmistaa, että jos käy kehnosti niin Liiga pystyy takaamaan jonkinlaista tukea asiassa. Tässä kohdin se tarkoittaa sitä, että jos Liigaseura luopuu sarjapaikasta, niin silloin voidaan välttää konkurssi ja siirtyä suoraan Mestikseen, kun se pahin vaihtoehto olisi että yhtiö menisi konkurssiin ja uusi yhtiö joutuisi aloittamaan ihan pohjalta.

Se mistä tämä huoli lähtökohtaisesti syntyy, on se että jos urheilullinen menestys sakkaa, niin seuroilta on tällä päätöksellä viety mahdollisuus paikkailla taloudellista tulosta tyhjennysmyynneillä. SaiPan kohdalla on nähty, että edes tyhjennysmyynnit eivät ole pelastaneet taloudellista tulosta. Ei SaiPa tule olemaan ainoa joukkue joka tulee olemaan tämän asian ja taloudellisen puolen kanssa jatkossa ongelmissa.

Minä en näe tuota ihan niin, että joku seura olisi ilmaissut että me ehkä luovutaan sarjapaikasta, vaan että tässä on haettu ns. worst case scenario että jos tarpeeksi monta pelikaania lentää turbiiniin, niin mitäs sitten tapahtuu?

Yhtälailla tulevaisuudessa maaliskuussa voi olla tilanne, että toiseksi viimeinen ja viimeinen joukkue ovat parin pisteen päässä toisistaan ja he kamppailevat että kumpi joutuu karsintoihin. Jos toinen näistä joukkueista on kokenut kohtalon, että yleisöä ei käy hallissa mutta he pystyvät välttämään karsinnat niin on silti mahdollista että tuo säilynyt joukkue saattaa ottaa kaudesta vaikkapa 0,5milj euron tappiot. Silloin voidaan olla tilanteessa että seura joutuu pahimmassa tapauksessa luopumaan sarjapaikasta, mutta siihen tilalle ei täytetä ketään.

Romanttinen kuva on se, että pelataan panoksellisia pelejä pitkälle talveen kun taistellaan karsintapeikkoa vastaan, mutta eihän se kulttuuri synny ihan sormia napsauttamalla. Ei ole mitään takeita, että ne pelit tuovat yleisöä halliin.

Tästä päästään taas siihen, että kuinka hyvin seura on menneessä ajassa pystynyt sitouttamaan ihmisiä seuraan mukaan markkinoinnilla, imagolla, tehdyillä toimenpiteillä jne. jne. Tästä näkökulmasta katsottuna asiasta on syytä olla huolissaan Lappeenrannassa, mutta myös muuallakin.

Nyt ollaan tilanteessa, että enää ei voi vapaasti matkustaa vain mukana. Ne joukkueet jotka ovat tehneet huonoa työtä menneinä vuosina, niin nyt täytyy ihan oikeasti alkaa miettimään että miten ne omat sidosryhmät, kannattajat ja yhteisöt saadaan seuran taakse. Seuroilla on paljon enemmän vastuuta kontolla erilaisten päätösten tekemisessä ja että miten seura toimii. Ja se on äärettömän hyvä asia pitkällä tähtäimellä.
Olipas todella hyvä ja valaiseva näkökulma @emz1 ! Kiitos oheisesta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös